Mannen – Det Otrogna Könet

by

Vi vet ju att mannen sedan länge blivit utsedd till Det Skyldiga Könet (i kontrast till kvinnan, som är Det Drabbade Könet).

Skyldig kan man ju vara på många sätt. Det var med intresse jag tog del av sidan 16 i dagens Metro. På en helsida hävdar tidningen att manliga makthavare ofta är otrogna. Rubriken är ”Männen, makten och sexskandalerna”.

Metro exemplifierar med kung Carl XVI Gustaf, den före detta landslagsmålvakten Magnus Hedman, prins Joachim av Danmark, premiärminister Silvio Berluscone i Italien och golfspelaren Tiger Woods.

Jag citerar ur Metro:

”Mäktiga män verkar älska att omge sig med vackra unga kvinnor”

Och vidare:

”Ingemar Gens, jämställdhetsexpert, menar att det hos männen alltid handlar om att i varje ögonblick visa sig mer som man och visa sin makt. ‘Män med makt vill visa upp den. Det kan de göra med ting som fina bilar och stora slott men även med unga vackra kvinnor. Om en man är kort och ful men har massor med vackra kvinnor runt sig så är det ingen som kommer att tvivla på att han har makt, säger han’ ”.

Den grupp som skuldbeläggs är alltså ”manliga maktvare”. Inget underlag för skuldbeläggningen presenteras av journalisten, Rickard Lindholm. Ingen forskning, ingen enkät, ingen annan undersökning.

Visst stämmer det att om man läser rubriker i media så förekommer det inte så sällan skriverier om att att någon manlig makthavare varit otrogen eller på annat sätt inblandad i en så kallad sexskandal. Men innebär det att manliga makthavare är extra mycket otrogna?

För det första kan man konstatera att media har en oerhört mycket större benägenhet att skriva om makthavare än om så kallade vanliga människor. Det gör förstås att makthavares felsteg uppmärksammas mer än andra människors felsteg. För det andra kan man konstatera att runtom i världen är de flesta makthavare män. Är det då så konstigt att medias rubriker oftast handlar om manliga makthavare? Kan man av detta verkligen dra slutsatsen att denna grupp är extra mycket otrogen?

Jag tycker att Metros analys är mycket ytlig, för att inte säga oseriös. Den är definitivt inte värd en helsida.

Läs dagens Metro här (som pdf).

Annonser

25 svar to “Mannen – Det Otrogna Könet”

 1. Lasse Says:

  Alltid ena sidan av myntet, tänk på golddiggertjejerna som i alla tider utnyttjad män med pengar och makt, ett modernt exempel är t.e.x. hollywoodfruar.

  Sä j-la trött på den här dubbelmoralen hos feminister och en del kvinnor.

 2. barfota Says:

  Som representant för lågutbildad och låginkomsttagare så kan jag bara tillägga. Det är de som har råd att svina (oavsett kön) som gör det. Det handlar inte om avundsjuka och möjligen hade jag själv gjort samma sak om… hade haft råd! Inte säkert men, makt och pengar fördummar!

 3. JD Says:

  Det största problemet för dessa män är inte risken för otrohet utan att orka avvisa alla skruplerlösa marskatter som klänger runt deras ben.
  Kvinnor som blir alldeles till sig av män med makt och inflytande, oavsett om de ”råkar” ha en gift man hemma som undrar var de är.

  Jag har sett detta många gånger…

 4. Maria Says:

  Och de unga vackra kvinnorna DRAS till makthavare, som bara har att välja och vraka. Eller släpas de möjligen med våld till tillställningarna där makthavarna samlas?

  Jag såg för en tid sedan ett intressant program som hette ”Le pouvoir et la séduction” (Makten och förförelsen), som handlade just om makthavares tjuskraft. Främst var det en genomgång av de franska presidenterna och deras entourage (det sades bl.a. att Giscard d’Estaing var den förste presidenten som framträdde avklädd på fotografier och på så sätt använde kroppen som dragningsmedel), men det framkom också att Henry Kissinger något förvånad hade konstaterat att hans dragningskraft på det andra könet hade ökat betydligt sedan han fick en mer framträdande politisk roll.

 5. barfota Says:

  @JD

  Så rätt! Allt du beskriver har jag både sett och delvis upplevt själv också, har inte alltid varit lusfattig som nu 😀

 6. Petter Says:

  Det är hårdkodat i kvinnans gener att lägga upp sig för alfa-hannar.

  De sminkar sig, klär upp sig, svajar på höfterna och ler blygt. Men om en annan man (som inte ingår i målgruppen) observerar slampan är han ett vidrigt gubbslem eller bara allmänt äcklig.

 7. toddan Says:

  ”Jag tycker att Metros analys är mycket ytlig, för att inte säga oseriös”

  Det är det som hela den feministiska ”läran” är. Att den tas på allvar, det förbluffar mig.

 8. Heat Says:

  De missar inte en chans att misskreditera män generellt.
  På kvällsöppet igår när de debatterade kungen, såg man hur det riktigt kokade i huvudet på den feministiske reportern med nya mansföraktande uppslag.

  Kommer nog ännu en manshatande krönika i aftonbladet inom en snar framtid.

  Hur vore det om de granskade kvinnornas beteende någon gång?
  Sprutludren, kaffeflickorna, slamporna…
  Det är ju inte män som fläker ut sig överallt precis.
  Unga kvinnor älskar att omge sig med rika män som har hög status eller är kända på annat sätt, och de har inga skrupler alls.

 9. Anna F Says:

  En ”expert”, två artiklar och dubbelmoral!

  Eva Rusz komenterat män, makt och sex i Metro:
  ”– När människor har en syn på en partner där den används bara för nöjes skull går det ofta att hitta tecken på att något varit knepigt under uppväxten. Synen på sex och kärlek får man genom samspelet med föräldrarna, säger Eva Rusz.”

  http://www.metro.se/se/misc/pdf/2010-11-11/SERIK_2010-11-11.pdf

  Eva Rusz komenterat kvinnor, makt och sex i Aftonbladet:
  ”Men Eva Rusz tror att vi kommer se fler par där kvinnan är äldre än mannen. – Det verkar vara lite status. Många maktkvinnor går i bräschen och har unga män. Det finns fortfarande något exklusivt över det.”

  http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article5658866.ab

  När män utnyttjar sin makt för sex heter det att ”något varit knepigt under uppväxten” när kvinnor gör samma sak heter det ” Det verkar vara lite status” och ”Det finns fortfarande något exklusivt över det.”

  Sedan kan ”experten” ER hyckla vidare om sina ”skrivsemester” på Aruba ”Det finns fortfarande något exklusivt över det.”
  🙂

 10. Rickard Says:

  Det förvånar mig inte alls om män med makt och pengar har fler älskarinnor än andra. Trotts allt, många av oss män skulle nog härja runt givet vi hade tillfället. Det ligger ju i vårt intresse att sprida våra gener via så många kvinnor som möjligt. Ju fler barn ju mindre risk. Samma resoneman gäller åt andra hållet också. Det ligger i kvinnans intresse att försäkra sig om att generna hon får från sin partner är de bästa möjliga varför en alfahanne som har bevisat sig vara av det rätta genetiska virket är attraktiv.

  /Rickard

 11. Arvid Andersson Says:

  En känd man som har många kvinnor är dålig. Och en kvinna som har många köpta män, till exempel författarinna Kerstin Thorwaldsen, är en hjältinna! Mannen hamnar i finkan. Kvinnan blir berömd. Så ska en slipsten dras i Genus-Sverige!

 12. Vansterwiki Says:

  TV400 kl 9.55 varje vardag. 60% män, 40% kvinnor som huvudperson.

 13. Petter Says:

  Anna F säger: 11 november 2010 kl 13:21

  >När män utnyttjar sin makt för sex heter det att ”något varit knepigt
  >under uppväxten” när kvinnor gör samma sak heter det ” Det verkar
  >vara lite status” och ”Det finns fortfarande något exklusivt över det.”

  Det verkar som Stephen Fry har en lösning på det problemet.

  Cuddly gay TV star, Stephen Fry, has developed a secret orgasmatron. A pocket-size device that he’s been taking onto Hampstead heath to secretly record variant levels of sexual satisfaction between men and women. The results, published today in the respected journal ‘Gay Scientist’, have caused controversy across the Twiterring classes.

  Speaking to medical journalists on the heath this morning, Fry was joined by a crowd of men doing up their fly buttons and irate women curious to discover what the fuss was all about.

  ”Men get far more out of sex than women”, declared Fry. ”This is obvious”, he announced. Because if women actually enjoyed sex they’d be like us. In and out of these bushes all day long and throughout most of the night too.

  Asked if he’d ever experienced a female orgasm Fry shocked everyone by revealing he had.

  ”My unique Orgasmatron (£39.99) simulates a vagina and allows men to share the sensation of being shagged by another man”, he claimed.

  At which point a queue was formed and the Orgsmatron went on sale.

  Business was brisk. By 9.00a.m Fry had sole a thousand units and was waiting for his van to deliver more.

  Meanwhile the bushes were humming with even more activity than usual on a wet Monday morning.

  ”Roll up Roll up. Come and try it for yourself”, shouted Stephen.

  ”Come anyway”.

  ”Come on everyone”.

  ”The time has come”

  ”You know it makes sense”.

 14. Bengt Says:

  Metro, eller när den okunniga dumheten fick ett ansikte.
  Tystnaden som uppstår när någon anger ”Metro” som källa.

 15. michael Says:

  Man har tittat på otrohet i sverige & det är lika vanligt att kvinnor är otrogna som män självklart nämner feminister aldrig det

 16. Manhood United Says:

  Det är allmänt känt att västerländska och särskillt svenska feminister (politiker) åker ner till Afrika för att i det dolda ha sex med yngre män. Det talas det tyst om. Likaså, kvinnliga sexuella trakasserierna mot män inom teatern och andra arbetsplatser.

  VARFÖR DENNA OVILJA FRÅN FEMINISTISK GAMMEL MEDIA ATT SKRIVA OM KVINNORS SVINERIER,OTROHET OCH VÅLDSAMHETER MOT MÄN???

  Ingen har någon invändning mot att det skrivs nedsättande om män, men detta systematiska våldsamma mansförtrycket har gått för långt och ska krossas! Det har oerhörda stora likheter med Nazism och Facism. Så är det bara. Det är fakta. Skrapa på en feminist och ta ned denna på jorden så är hon avslöjad som den lögnare feministen är.

  DET SÄLJER INTE LÖSNUMMER OCH DET MOTVERKAR SPRIDNINGEN AV RADIKAL FEMINISMEN I SVERIGE. SOM HAR SOM MÅL ATT UTROTA ALLA MÄN. Heil Feminism!

  Sverige måste vara det mest efterblivna land beträffande psykologi. Det är Öststats nivå. Vi lever i ett välfärdssamhälle, har det tekniskt sett mycket bättre ställt, medklassen lever gott, alla har mat på borden. Ändå är det något som saknas, människan har inte utvecklats nämnvärt mycket sedan de gamla grekerna, 1800-talet etc. Varför? Vad är det som gör att vi inte lär av historien som judarnas utrotning under andra världskriget, kvinnors djävulska lögn och list som Strindberg skrev om på sin tid. Vilka radikal feminister är det som sitter i kullisserna och skapar så mycket ondska i Sverige? Hur kom Radikal feminismen in i finrummen och blev en miljard industri? Varför reagerar inte fler människor på att våga tänka och ha en annan åsikt än radikal feministerna? ALLA GILLAR OLIKA!

 17. Göran C-O Claesson Says:

  Även jag läste Metro-artikeln. Såg att observationerna om framskjutna män stämde med mina iakttagelser – men att som vanligt KVINNANS roll förbigicks nästan helt.

  Kissinger svarade, när journalister försökte få en kommentar om hans eskapader: Makt är ett utmärkt afrosidiakum. En rad exempel på det lämnas i de memoarer som skrivits av den utmärkta sociologen Mia Berner. Enligt memoarerna bestod hennesw bildningsgång till avsevärd del i att förföra de mest framstående forskarna, bland annat en världsberömd.

  En framskjuten mans snedsprång utförs aldrig av en man ensam.

 18. Gonzo Says:

  Vilka är det män är otrogna med egentligen?
  Nu för tiden finns det väldigt många singlar men förr om åren levde dom flesta i par.
  Var det en och samma kvinna som männen sprang till eller delade dom på ett antal kvinnor?
  Kanske var karlarna otrogna med varandra?

  Kvinnorna höll tydligen inte på med otrohet.

 19. Mars Says:

  Den tanke som följer mig mer än något annat är hur man spekulerar i hur dessa ”män med mycket makt” ser på kvinnor. Om detta vet vi absolut ingenting, för ingen har frågat dem.

  Det enda vi kan vara säkra på är hur journalister, vänstermänniskor, psykologer och feminister ser på dessa kvinnor: De är noll och ingenting värda. Det är denna bild de projicerar på oss – inte männens.

 20. Trio Says:

  Metro skriver en oseriös artikel? Hela den tidningens koncept bygger ju på att publicera kort TT-material, blandat med oseriösa och ytliga artiklar.

 21. Olle Says:

  Tiger Woods är väl inte makthavare? Han är idrottsman. Detsamma gäller Hedman. Och hade han något förhållande när han hamnade på efterfest med några luder?

 22. leifer Says:

  Manhood United, bra inlägg där men i ditt avslut skjuter du dig själv i sank tycker jag.

  Bl.a. för att du anspelar på aftonbladets kampanj, men framförallt för att du vill påskina att alla tycker lika, dvs att ”alla gillar olika”.

  Svenska vänsterfeminismen utmålande av kvinnor som ständigt offer, och män som ständiga förövare har dock ett intressant problem. Den hämmar faktiskt kvinnor väg mot ett jämställt samhälle. Kvinnor må ses som offer, men dom blir aldrig jämlika om dom får särbehandling och inte ses som lika starka, kompetenta och självständiga individer som män. Män har snarare det omvända problemet, dom vill aldrig ses sig som offer.

 23. Says:

  Boken är smutsigt finansierad utifrån. Feministerna är så dumma att de ger sig på Kungahuset med mäktiga allierade. Ska bli kul att äntligen få se lite blått mot rött. hehe Indicier, förtal, spekulationer, pensionerade kriminellt drägg som vill rentvå sina blodiga händer och avdankade prostituerade som ser sin chans att tjäna en hacka. Storstilat.

 24. Morrrrrrr Says:

  Det är allt vanligare att se att män som grupp dras över en kam som förövare och att män som grupp får stå för vad någon enstaka man kan ha gjort eller utan juridisk prövning påstås ha gjort. Begåvade, välutbildade och högt uppsatta och ofta väletablerade feminister med 100% medvetenhet om att de kränker och diskriminerar män kan helt ostört med stöd av de stora nyhetskanalerna skriva diskriminerande om män utan att någon reagerar. Inte ens tidningarna själva reagerar över att de stödjer diskrimineringen, detta för att den gängse bilden av män som ondskefulla är så väl etablerade i allmänhetens sinnevärld, denna bild genomsyrar allt där män på något sätt måste slåss för sina rättigheter att ha samma värde som alla andra. Själv kan jag bli otroligt ledsen av dessa kränkningar och speciellt då jag argumenterar emot dem på olika bloggar eller forum och sedan möts av en kritik ofta från andra män som stödjer att bli kränkta utan att förstå det själva. Jag har en gång i tiden stått längst fram på barrikaderna för det jag trodde var vägen till ett jämställt samhälle, men i själva verket var det bara att upprätthålla bilden av kvinnor som offer och män som förrövare, många män lever med denna skeva bild om sitt eget kön och tror även att de är feminister och jobbar för ett jämställt samhälle men i själva verket är de med och odlar ett förtryck mot sig själva som i längden försvårar för alla de män och pojkar som kommer efter dem.

 25. leifer Says:

  Morrrrrrr
  ”Jag har en gång i tiden stått längst fram på barrikaderna för det jag trodde var vägen till ett jämställt samhälle,”

  Mycket viktigt det du tar upp att många män idag faktiskt är med på svenska feminismens sida. Vad som är ännu viktigare att förstå är vilka typer av män som gör det. Och det är faktiskt redan privilegierade män liksom män inom makt- och statusyrken. Dvs det är framförallt män som har en svag position eller liten makt i samhället som tar skada av feminismen. Och dom sitter fast, ingen för deras talan. Deras röst hörs inte. Först nu i och med internet dom börjar höras så smått.

  Makt och kultureliten har alltså en skev bild av verkligheten, dom lyssnar på feminismen och sväljer med hull och hår deras problembeskrivningar. Det beror faktiskt också på en äldre generation vid makten som känner igen många problemformuleringar med inte inser att det var många år sen de gällde. Men det handlar också om röstfiske, högerblocket vill vinna över så många kvinnliga väljare som möjligt, dom tror feminismen är lösningen och att män ”röstar ändå” på nån av partierna i alliansen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: