Där satt den! Jag har väntat på det!

by

Lars Ohly verkar vara först ut. Jag har väntat på att det skulle komma. Nu kom det.

”Mona Sahlin tvingades bort för att hon var kvinna”

Jag citerar Expressen, som har pratat med vänsterledaren Lars Ohly:

”Lars Ohly menar att det finns en könsaspekt bakom Sahlins avgång. ‘Jag är förvånad. Om man känner Socialdemokraterna så vet man att de har en tradition att stå bakom sina ledare och till och med övertyga dem att stanna kvar om de förlorat ett val, men det gäller manliga ledare’ ”

Man tar sig för pannan. Finns det inga gränser för hur dåligt en kvinna får göra ifrån sig utan att hon får ifrågasättas, enligt den politiskt korrekta genusuppfattningen? Sossarna är inte ens största parti, enligt senaste Sifo! Ska kvinnor vara orörbara, stå över all kritik? Är det i så fall jämställt? Tror Lars Ohly själv på vad han säger?

Finns det någon könsdiskriminering i fallet Mona Sahlin så går den i motsatt riktning mot av Ohly säger. Mona Sahlin könskvoterades till sitt jobb som partiledare. Hon hade inte fått jobbet om hon inte varit kvinna (läs om kvinnopakten vid tillsättningen här).

Se där hur det går när andra kriterier än kompetens får styra tillsättningar. ”Synden straffar sig själv”.

Läs artikeln här.

Uppdatering: Nu börjar kraven komma på att nästa s-ordförande ska vara kvinna. Har bloggat här.

Annonser

43 svar to “Där satt den! Jag har väntat på det!”

 1. barfota Says:

  Haha, Lars Ohly tar ALLA chanser till litet uppmärksamhet. Inte lätta att vara ute i kylan.

 2. David Holman Says:

  *FACEPALM*
  Idioti på burk kallas detta! Det kan inte bero på att andra partiledare före Sahlin hunnit med att vinna ett val och på så vis visa att de är kompetenta ledare. Person avgick när de gjorde ett historiskt dåligt val, Sahlin får avgå när det gör ett nytt! Finns inget konstigt i detta direkt! Men endast en kvinna skulle ju vara fri från sådana klavertramps effekter antar jag!

 3. Anna F Says:

  Lars Ohly bearbetar marken:

  1) Hysa det feministiska flaggan.
  2) LO avgår.
  3) Välja in en kvinnlig partiledare.

  4) Luta sig tillbaka i väntan på ”Schyman effekten 2,0”.

 4. Matte Matik Says:

  Hahahah, det här är humor, man vet precis vad som kommer. Ohly – avgå först själv till förmån för en kvinna innan du klagar.

 5. vmm Says:

  Eftersom kvinnor tydligen har det svårare i ledande positioner så bör ju nästa partiledare vara man.

 6. Pär.B Says:

  Pär.S!

  Om jag skulle skriva en liknande bok som din så skulle den kort och gott heta Lögnindustrin. För det är precis det saken handlar om, dvs. producera falska påståenden som om de vore sanna.

  Även om Friedrich Nietsche inte talade om feminism så insåg han de problem vi talar om. Han var, vilket felaktigt har påståtts, inte emot demokrati, utan såg de krafter som legitimerade sin makt i demokratins namn. Taktiken är lika simpel som genial; de som nu har makt ska lägga band på sig för att andra ska kunna bli jämbördiga, varvid dessa då istället kan överta styret och bestämma, precis som de förra gjorde. Känns detta igen i genusvansinnets Sverige? Skulle tro det!

 7. Patrik (PP) Says:

  Även om det var ett väntat uttalande så är det ju rätt kul. Maken till verklighetsfrånvänd människa får man leta efter 🙂

 8. vmm Says:

  Imorse i P1 ca 6.20 så var det en intervju med någon som hävdade att Sahlin fick avgå för att hon är kvinna. Så Ohly kanske inte var först att spela ut kvinnokortet. Och… hon blev ju vald för att hon är kvinna så då kanske hon fick avgå för att hon är kvinna också.

 9. barfota Says:

  @Patrik (PP)

  ”Även om det var ett väntat uttalande så är det ju rätt kul. Maken till verklighetsfrånvänd människa får man leta efter”

  Nej snälla Patrik gör inte det, risken är stor att det dyker upp ännu fler stollar!

 10. Anna F Says:

  Kamraterna sluter leden:

  ”Gudrun Schyman:
  Socialdemokraternas förtryck av kvinnor värst i politiken”

  ”Det bästa Mona Sahlin skulle kunna göra i nuläget, för det socialdemokratiska partiet, är att uppmana inte bara alla att ställa sina poster till förfogande utan att också uppmana alla kvinnor i partiet att höja rösten och störta patriarkerna.”

  http://svtdebatt.se/2010/11/socialdemokraternas-fortryck-av-kvinnor-varst-i-politiken/

  Wanja Lundby-Wedin:
  ” Det vore bra om det kan vara en kvinna så att Mona Sahlin inte blir en parentes i historien”

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2213401/wanja-lundby-wedin-vill-ha-kvinna-som-ny-ordforande

 11. Nils Says:

  Undrar om Ohly någon gång lägger ett genusperspektiv på strippan på Vänsterpartiets familjedag innan valet, hade hon fått jobbet om hon inte varit en kvinna??

 12. P.E. King Says:

  Den gamle rödgardisten förnekar sig inte – vilken sop(p)a! 😉

 13. barfota Says:

  ”Sahlin får 14 miljoner”

  ”Mona Sahlin har rätt till full statsrådspension, vilket kommer att ge henne 51.000 i månaden fram till 65 års ålder.”

  Stackare, vem skall nu betala för hennes Toblerone?

 14. barfota Says:

  @Anna F

  ”Det vore bra om det kan vara en kvinna så att Mona Sahlin inte blir en parentes i historien”

  Ja det kan ju Wanja Lundby-Wedin ha rätt i, en sån parentes till och sossarna försvinner helt ur all historia som skrivs från och med nu 😀

 15. Anna F Says:

  @P.E. King

  He, he, jag kräver Ohly på jämställdhet i valfläsket! 🙂

 16. Danne Says:

  Tycker det är underbart kul att kvinnor har lärt sig hur man skaffar makt i samhället. Kontakter är makt något som män har vetat i århundrade. Under senare delen av 1900-talet har kvinnor lärt sig spela spelet och har äntligen börjar det bli jämlikt inom politiken. Den ekonomiska makten i det privata affärslivet ligger är ju fortfarande hos männen. Men det allmänna har verkligen förändrats de sista 30-40 åren. Det kommer säkert ske samma sak i det privata men det tar längre tid men det kommer sakta men säkert.

 17. Jonas Says:

  Det intressanta var ju att Sahlin först blev invald därför hon var kvinna, S undvek att peta henne för att hon är kvinna och nu när hon självmant säger upp sig är det… tro det eller ej: för att hon är kvinna.

  Skulle vara intressant att vända på det lite. Om vad och vem skulle man kunna säga ”Det här får han göra därför att jag är man”?

 18. barfota Says:

  @Danne

  ”Den ekonomiska makten i det privata affärslivet ligger är ju fortfarande hos männen.”

  Och? Du tror inte det kan finnas en anledning till att man kallar något för privat?

 19. JD Says:

  @Danne
  Tyvärr tar det nog inte alls lång tid eftersom kvinnor inte möter några som helst motgångar numer i kampen om makten.
  Jag gissar på att om 15-20 år kommer makten både inom offentliga och privata sektorn att uppgå till 60-70% kvinnor.
  Inom Rättsväsendets beslutande positioner kommer det att ligga mellan 70-80%
  De män som vill ingå i makteliten måste vara feministiskt kvalificerade och får endast kämpa mot andra män i karriärsstegen, icke mot kvinnor.
  Kvinnor skall inte heller utmana kvinnor i karriärskampen utan endast män.
  Lika bra att redan nu ställa in sig på att våra söner inte kommer att bli mer än skomakare eller bagare oavsett hur duktiga eller hur höga ambitioner de har.

 20. barfota Says:

  @JD

  ”Lika bra att redan nu ställa in sig på att våra söner inte kommer att bli mer än skomakare eller bagare oavsett hur duktiga eller hur höga ambitioner de har.”

  Alla kan inte vara glidare och någon måste baka bröden och fixa skorna. Vi kommer att se så många akademiker att det blir ett lågstatusjobb i framtiden. Skomakare och bagare får väl börja inse sitt värde och ta ut feta direktörslöner för sitt arbete.

 21. JD Says:

  Nej det är ju absolut inget fel på bagare eller skomakare men bara tanken på att pojkar alltmer motarbetas och får allt svårare att hävda sin konkurrera mot flickor på samma villkor skrämmer mig
  Tyvärr så funkar det nog inte att bara höja priset på vetebullar och för lagning av skor eftersom det direkt kommer att medföra att även priserna för t.ex hyror och sjukvård kommer att höjas vilket drabbar alla. 😦

 22. JD Says:

  (hävda sin konkurrera) den var snygg… Måste börja korrekturläsa..

 23. JD Says:

  SVD skriver om Mona.

  Efter Mona Sahlins avgång bör både börsjättar och pr-konsulter ställa sig frågan: kan vi rekrytera henne? Här finns en unik chans att värva en god kommunikatör med decennier av erfarenhet i maktens centrum. Att hon dessutom är kvinna är en bonus, skriver SvD Näringslivs chef Olle Zachrison i en analys.

  ”Att hon dessutom är kvinna är en bonus”

  Hur menar man nu då?
  När man läser vidare så skriver SVD

  Kvinnobehovet. Just nu sitter de flesta valberedningar i börsjättarna och kliar sig i huvudet när det gäller en särskild fråga: hur kan vi få upp andelen kvinnor i styrelserna? Inte sällan gnälls det informellt om att det saknas kvinnor med den rätta profilen. Här finns därför en unik chans att fiska upp en kvinna som bevisligen har något att tillföra, både när det gäller insikt om politikens mekanismer och de rätta personkontakterna.

  Journalisten skriver faktiskt.
  ”Här finns därför en unik chans att fiska upp en kvinna som bevisligen har något att tillföra”

  Wow! SVD har äntligen lyckats hittat EN kvinna som har något att tillföra!
  Det låter i alla fall som att SVD menar att det är oerhört svårt att hitta kvinnor som är kompetenta för att kunna skylta med en jämställd styrelse!
  Skynda er att ta henne medan ni har chansen!!! 🙂

  Ska man skratta eller gråta?

  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/borsjatte-borde-hugga-mona-sahlin_5674557.svd

 24. Anna F Says:

  Kvinnoförakt

  Egentligen att hävda att patriarkatet styr i svensk politik är ett grovt form av kvinnoförakt. Könsfördelning i partierna är 50/50 på de flesta poster i alla nivåer. Sitter all dessa starka, kompetenta, kvinnor med som fågelskrämmor och följer gubbarnas dekret?

 25. JD Says:

  @Anna
  ”Sitter all dessa starka, kompetenta, kvinnor med som fågelskrämmor och följer gubbarnas dekret?”

  Ja, feminismen ställer inte högre krav på dem än så. Det räcker med att dom finns där…

 26. Matte Says:

  @Anna F

  Jag brukar lite elakt säga att politiker i sig inte är kompetenta, både kvinnliga och manliga. Men det är klart att det finns kompetenta politiker av båda könen.

  Det är så tröttsamt att hela tiden höra att det är på grund av könet som saker och ting händer. Och jag håller med om att det största kvinnoföraktet kommer indirekt från feminister.

  Och feminister kommer utnyttja detta till bristningsgränsen. Oavsett om det finns noll orättvisor kommer ju de jobba för att kvinnor ska få gå före på något sätt.

 27. Danne Says:

  @JD
  Problemet är alltså att kvinnorna inte möter några motgångar i samhället? Som de gjorde förr menar du. När det var män på alla platser både i det offentliga och den privata sektorn.

 28. barfota Says:

  @JD

  ”Tyvärr så funkar det nog inte att bara höja priset på vetebullar och för lagning av skor eftersom det direkt kommer att medföra att även priserna för t.ex hyror och sjukvård kommer att höjas vilket drabbar alla.”

  Höjningar drabbar alla men då kan ju lika gärna de som gör jobbet (skomakaren och bagaren) få höjningen än de som sitter och gör långa utredningar om varför ingen vill laga skor eller baka.

  Jag tror att människan i gemen är beredd att betala ett högre pris för mat än en utredning som förklarar varför det inte finns någon mat.
  Jag är inte socialist eller kommunist men som någon en gång i tiden sa, nån djävla ordning får det lov att vara….

 29. Anna F Says:

  @Matte

  Ställde samma fråga till statsvetaren Jenny Madestam.

  ”Anna F: Egentligen att hävda att patriarkatet styr i svensk media och politik är ett grovt form av kvinnoförakt. Könsfördelningen i partierna är 50/50 på de flesta poster i alla nivåer, väljarna är 50/50. Sitter all dessa starka, kompetenta, kvinnor med som fågelskrämmor och följer gubbarnas beslut?

  Jenny Madestam: Nej det tror jag inte. Men däremot visar forskning att det är svårare att vara kvinnlig politiker, sett till hur du bemötts och dina möjligheter att påverka etc.”

 30. Matte Matik Says:

  @Anna F: Och naturligtvis ingen hänvisning till denna forskning?

 31. PabloHoney_4 Says:

  Lars Ohly: Jag tror att bränslet i ditt rymdskepp börjar ta slut….dax att landa i verkligheten….dvs på jorden

 32. Matte Says:

  @Anna F

  Be Madestam om en faktabaserad hänvisning till att det är som hon säger, annars kan man lika gärna säga att det är gissningar.

 33. Anna F Says:

  @Matte Matik

  Nej inget sånt. Det finns säkert en enkätundersökning från 80-talet som visar på ”tendenser”
  🙂

 34. leifer Says:

  Lars Ohly är väl närmast huvudansvarig för att Mona Sahlin tvingas avgå. Men vem bryr sig om kommunisten nu?

 35. Anna F Says:

  Signatur Sture:

  ”Gudrun Schyman kunde kissa på ett foajégolv stupfull utan att bli avsatt och var dessutom inte överens i många frågor med partiet. Ändå blev hon omvald gång efter gång för att hon var en bra ledare. Ändå ansågt det vara för att hon var kvinna som hon fick gå efter begånget skattebrott.”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=4180257

 36. Träd Says:

  Avgick isf Göran Persson för att han var man? Nu för tiden verkar alla anställas och avskedas pga sitt kön.

 37. Chroni Says:

  Hon fick posten för hon är kvinna samt hon tvingades bort för att hon är kvinna.

  Verkar logiskt.

 38. Gustav Says:

  Tvingades hon bort precis som Maria Wetterstrand? 😉 Obs ironi!

 39. leifer Says:

  Mona Sahlin får 51,000 kr i månaden fram till pension, sen över 30,000 av våra svenska skattepengar. Krokodiltårar? Solidaritet med dom fattiga? Mycket snack liten verkstad, vad har Mona nånsin gjort för någon?

 40. Henrik Says:

  Jag raljerar över Ohlys slutledningsförmåga: ”Sahlin tvingades bort p.g.a. sin hårfärg” http://j.mp/cPUPqw

 41. montahue Says:

  Hur orkar du man bara undrar. Det var en evller två månader sen jag sist besökte denna blog och även om jag då tyckte du var extrem i dina ambitioner så kunde jag förstå dem. Men nu altså herrejävlar, det står väl inte på förens den här bloggen blir en full blown konspiationsteoretiker-blog http://corruptio.blog.com/ med allt av vad et innebär.

 42. Lövet Says:

  Men det är ju sant om man ser det som orsaks och verkanssamband: Hon fick jobbet för att hon var kvinna (det var nämlgen ”dags för en kvinna på partiledarposten”) sedan fick hon avgå från jobbet som hon fått för att hon var kvinna. Och eftersom hon inte gärna kunde avgå från ett jobb om hon inte först hade fått det så kan väl åtminstone man se det som att Sahlins kvinnliga kön faktiskt var ett nödvändigt, men inte tillräckligt villkor för att just hon skulle avgå, just här och just nu.

  Hade ”hon varit man”, ja, som t ex Per Nuder, så hade han sluppit det – eftersom, då Nalin Pekgul eller någon annan kvinna suttit på partiledarposten istället…

 43. Mera ”Stackars Mona, drabbad kvinna” « GenusNytt Says:

  […] bloggade igår om feministiska påståenden om att Mona Sahlin ”tvingas bort bara för att hon är […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: