Män är otrogna och tjejer straffas hårdare

by

I detta blogginlägg sammanfattar jag hela den svenska genusdebatten, och jag behöver bara ta upp två aktuella artiklar för att göra det. Sammanfattningen går ut på:

1. Mannen är Det Skyldiga Könet.
2. Kvinnan är Det Drabbade Könet.

1. Låt oss fördela skulden först. ”Nästan alla män är otrogna”, säger den så kallade lyxkvinnan Grete Qviberg i Aftonbladet (här).

.

Det är ett ganska tufft statement. Jag undrar vilket underlag hon har för sitt påstående. Det finns väl bara ett enda sätt på vilket hon kan vara helt säker på sin sak. Kanske lite fräckt av mig att skriva så, men å andra sidan är Qvibergs kollektiva anklagelse ganska fräck. Och jag kan faktiskt inte komma på mer än ett sätt på vilket Grete Qviberg kan få kännedom om att nästan alla män är otrogna.

Hursomhelst är det bara mot gruppen män som en så låg kollektiv beskyllning kan slungas ut. Och det här är ju verkligen inte den första gången som män utmålas som Det Otrogna Könet.

2. Sedan till lidandet. Låt mig presentera kvällens ”kvinnor drabbas värst” – den här gången i form av ”tjejer straffas hårdast” om man ska vara riktigt noggrann.

Olgaisabelle Saulidotter (se bild nedan), som är bloggare och en av deltagarna i SVT:s serie ”Ung och bortskämd”, har skrivit en debattartikel på SVT Debatt. Rubriken är ”Tjejer straffas hårdast”.

Teveserien ifråga går ut på att beskriva bortskämda ungdomar. Saulidotter blev utröstad i senaste avsnittet. Hon skriver nu:

”När Deziree självutnämnde sig som ledare ansågs hon självgod, störande och som ett hot. När Jean-Pierre också självutnämnde sig som gruppens ledare ansågs han vuxen, ansvarsfull och som gruppens hjälte. När Deziree gav folk order var hon lat som inte gjorde det själv, medan när Jean-Pierre gjorde det belyste man hur handlingskraftig han var. Kön hör hemma i sänghalmen och inte när det gäller hur en människas arbete skall värderas.”

Det är alltså en variant på den klassiska feministiska tesen att det som en man gör tolkas positivt medan det som en kvinna gör tolkas negativt. Detta påstående – som sällan är underbyggt – anses bevisa att kvinnor är strukturellt underordnade.

Jag tror absolut inte att situationen generellt sett är sådan (snarare tvärtom), men jag kan naturligtvis inte uttala mig om det enskilda fallet. Är det någon som har sett det senaste avsnittet av ”Ung och bortskämnd”? Finns det någon substans i Saulidotters påstående?

Om sin egen insats i teveserien säger Olgaisabelle Saulidotter:

”Jag var 17 år när serien spelades in och gick andra året på gymnasiet. Majoriteten av gruppen var över 20 år och var frivilligt arbetslösa, utan körkort och utan framtidsplaner på att flytta hemifrån. På 1.65, totalt utan erfarenhet och utan snopp mellan benen så var inte jag den starkaste rösten i huset. Jag säger inte detta för att jag är bitter att jag åkte ut, jag säger inte detta med skuldbeläggning på någon av deltagarna. Utan jag säger detta för att jag när jag nu i efterhand fått se det färdiga resultatet inser att vi blivit orättvist utvärderade då våra kön styrt kritierierna, och säkerligen föräldrarnas paktande också men det får jag berätta om en annan gång.”

Här kan du studera Olgaisabelle Saulidotters blogg. Hon verkar inte vara utsatt för något större lidande i livet. Men, man vet förstås inte, skenet kan ju bedra.

För övrigt har jag aldrig förstått varför feminister är så otroligt förtjusta i att prata om det manliga könsorganet när de börjar debattera genusfrågor. Genusfrågan är väl sociologi, inte anatomi? Vad har könsorganet med saken att göra?

Tack för tipset om Olgaisabelle Saulidotter, Anna F.

44 svar to “Män är otrogna och tjejer straffas hårdare”

 1. michael Says:

  Jag har hört en från rfsu säga att svenska kvinnor & svenska män är lika mycket otrogna därför är nästan alla kvinnor otrogna

 2. Matte Says:

  ”För övrigt har jag aldrig förstått varför feminister är så otroligt förtjusta i att prata om det manliga könsorganet när de börjar debattera genusfrågor. Genusfrågan är väl sociologi, inte anatomi? Vad har könsorganet med saken att göra?”

  Penisavund?
  http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Penisavund?wasRedirected=true

  De kanske har fastnat i sin psykosociala utveckling?

 3. Hanen Says:

  Unga tjejer av idag är matade med ett offertänk som bankats in i deras huvuden sedan barnsben. Under uppväxten får tjejer lära sig att det är synd om dom. Att de är förtryckta av killar och män.

  Samtidigt hyllas allt de gör. En ung tjej kan utan problem vara hur rabiat som helst och enbart få positiva omdömen av omgivningen. Hur dumt det än är, hur långt ifrån verkligheten det än är så kommer ingen att protestera. Gapiga unga tjejer är numera ”untouchable” ur detta perspektiv.

  Detta resulterar i två fenomen.

  1. Det ena är att vi begåvats med unga tjejer som lider av en en egocentrisk och störd uppfattning om livet där de tolkar vanliga vardagligheter och högst allmänmänskliga problem som ett förtryck riktat mot deras kön. De drabbas värst. Samtidigt tror de att alla killar och män glider fram på räkmackor.

  2. Det andra är att ingen vågar säga ifrån när unga tjejer ger uttryck för denna dysfunktionella verklighetsuppfattning. Framförallt inte män. Därför blir tjejernas naiva, pubertala och okunniga dumheter till sanningar för dom själva. För ingen ger ju en annan bild av verkligheten.

  Därav den här sortens påstående från unga tjejer/kvinnor.

 4. Steffo Says:

  Jag tror tjejer har större möjlighet att va otrogna då de har den sexuella makten och har mycket lättare att komma till, och därför tror jag dom är MINST lika otrogna, troligen mer.

 5. Matte Says:

  Jag tycker för övrigt att vi ger Aftonbladet (artikeln kommer därifrån) för mycket uppmärksamhet. Det har blivit en skvallertidning, där skvaller om en deltagare i en dokussåpa puttar undan riktiga nyheter på löpsedlarna osv.

  De säljer lösnummer på misandri och vinklade artiklar. Jag har helt slutat ta Aftonbladet på allvar och tappat tron på dem och kommer fortsätta göra det tills de kan bevisa motsatsen.

 6. barfota Says:

  Är det verkligen någon som bryr sig om vad Olgaisabelle har för åsikter hon är ju bara en totalförstörd unge med en unken människosyn.
  Vad jag tycker är skrämmande däremot är att föräldrar tillåtes förstöra barn genom att ta ifrån dem möjligheten att lära vad livet går ut på, i mina ögon är det ren och skär barnmisshandel.

 7. Klas Says:

  Matte:
  Har blivit?
  Den har varit det väldigt, väldigt, VÄLDIGT länge.

 8. Alex Says:

  Ska det vara så svårt att fatta att män har naturliga ledaregenskaper som en kvinna aldrig kan få. Människor tar hellre order från en man än en kvinna. Det gäller inte minst kvinnor som är de som framförallt föredrar manliga chefer.

 9. Matte Says:

  @Klas

  Ja ja 🙂

  Jag har tyckt det i >10 år. Fel ordval av mig och jag minns inte när den blev skvallertidning..

 10. Anna F Says:

  Angående det fysiska könet (och naket):
  För var det mycket naket (män och kvinnot) i svenska film. På senare år är det främst män som visar sig nakna tycker jag. Detta stör naturligtvis inte feminister som klagar över objektifiering av kvinnokroppen o.s.v.

  ”Den upprättade erektionen Jonas Holmberg ser vänliga penisar ta plats i svensk film.”

  http://www.expressen.se/kultur/1.2175101/den-upprattade-erektionen

  Tror inte att det finns svensk långfilm (inte porr) gjort de senaste 20-30 år som visar kvinnor i liknande ingående detaljer, vad tycker ni?

 11. Alex Says:

  @Anna F – Om kvinnor syns lättklädda är de objektifierade och förtryckta. Om de istället syns med kläder är de också förtryckta (de är inte fria).

 12. Matte Says:

  @Anna F

  Jag vill helst inte se penisar i filmer men jag blir inte störd av det. Samhället kanske har en mer avslappnad syn till penisen jämte vaginan vad vet jag?

  Vi föds nakna och det borde vara mer naturligt men nakenhet än det är idag. Vi ska inte springa runt utan kläder likt NakenJanne men vad är är det så hemskt med en naken kropp?

  Feminister är inte konsekventa det har jag lärt mig. Det är ok med Beckham som modell på reklampelarna men inte med Pamela Anderson.

 13. Torstensson Says:

  Tänk er själva att ni sitter i en cell och att det varje dag kommer in en fångväktare och säger ” Du är förtryckt av killar och män ”.

  Till sist börjar man tro på det.

  Till sist ser man förtryck överallt.

  Punkt nr 2 som hanen tar upp skulle jag villa lägga till lite på. Nämligen att många unga kvinnor blir jättearga när man påtalar att Foacault kanske hade fel och problemet inte ligger i att kvinnor är förtryckta utan snarare prinsessbehandlade. Reaktionen är 9 av 10 ggr ilska.

  Inte för att trumma på min egen trumma men jag älskar att få fram denna reaktion hos någon. Det roligaste och något jag ofta använder, när personen börjar bli arg på mig, är att räkna hur många ggr vederbörande säger ”jag känner” för att sen nämna att hon sa ”jag känner” 10 ggr.

  Det gör personen otroligt medveten om att man har totalkoll på deras ”argument”. Så det är ett litet tips från coachen. En förträfflig och ganska snäll härskarteknik.

  Räkna helt enkelt hur ofta dom säger ”jag känner” och nämn för dom hur många ggr hon sa det. (eller han)

  Bara för att man känner betyder ju inte att det är så det är.

 14. Onkel Kostja Says:

  ”Snopp” heter det som bekant före puberteten.
  Är denna ständiga fixering vid pojkorgan en form av härskarteknik eller handlar det om sexuella preferenser?

 15. Nade Says:

  Jag är övertygad om att Marx inte menade andlighet när han påstod att religionen var folkets opium.
  Nu när religionen är död finns det inget bättre sätt att ersätta den med ett nytt opium som heter ”feminism”.
  Högern, inte bara i Sverige utan i hela Europa, går starkt framåt med skrämmande totalitära metoder, tack vare feminismen.
  Vänstern förlorar starkt, tack vare feminismen.
  Feminismen vinner högern. Högern vinner feminismen.
  Men det värdefullaste att äga är ändå staten.
  Högern fortsätter köpa resterna för en billig penning med kvoteringslöften och allt annat feministiskt – samtidigt som dessa s.k. liberaler fortsätter sörpla i sig resterna av anti-kommunist-drog eftersom all socialism minsann = kommunism och all kommunism = totalitär = Stalin…
  Som om kapitalismen själv NÅGONSIN har varit annat än totalitär för att skydda statens delägare.

  Feminismen då?
  Vilket opium!!!
  Effekterna eller bieffekterna om ni så vill, framgår av en dialog mellan mig och en vänsterpartist (för den som orkar):

 16. P.E. King Says:

  Hetsigt

  ”Gick upp äckligt tidigt imorse för att plugga, men däckade vid 11 och vaknade 3. Så fick springa som en jude till yogan för att hinna. Nu sitter jag hemma och tänkte fota den fett goda grytan min mamma gjort men det såg mest ut som en hundspya på bild, haha.”

  Vilken lite snärta… fy!

 17. Nade Says:

  ****
  1.A
  … Det gällde ett uttalande om att Palms chanser nog var små eftersom hon var kvinna…

  Det ovanstående påståendet skulle nämligen haft relevans för 20-30 år sedan!
  Har ni överhuvudtaget någon aning om hur mycket myter av denna sort har kostat vänsterideologin i Sverige och i övriga Europa?
  Analysera för en gångs skull varför Reinfeldt föreslår sänkta arbetsgivaravgifter för en fullständig kvotering samtidigt som det kommer förslag om att förbjuda strejk, t.ex.?
  Därför att varje myt tjänar som argument för högern att föra fram sin egen ”passa-på”-politik.
  Hur kommer det sig att borgerligheten idag består av radikalfeministiska element samtidigt som Ohly ständigt tuggar om samma saker?
  Mona Sahlin valdes ju just pga sitt kön.
  Den här myten har skapat ett slödderproletariat med obildade bönder som följeslagare.

  När Ohly pruttar ur sig något om könsaspekt som orsak till Sahlins avgång, då bådar det VERKLIGEN inte gott för Vänsterpartiets framtid.
  Under minst ett halvår före valet var Sahlin den minst populära av ALLA partiledare – opinionsundersökning efter opinionsundersökning.
  Det var FOLKETS röst – till stor del kvinnor. Även Centerparties ledare är ju kvinna.
  Har Ohly någon aning om vad för sorts person Sahlin är till att börja med? Hon har levt som en fjantig kapitalist ända från början.
  Man kunde nästan tro att både Sahlin och Schymann har varit hemliga agenter åt borgarna enbart i syfte att förstöra (men vi kommer aldrig få veta det).
  Vad skulle en framtid med Sahlin ha inneburit?
  Hon var ju den som aktivt deltog i den stora lögnen att en Mia tvingades söka asyl i USA eftersom svensk polis och armé inte kunde skydda henne i detta avlånga land från en arab och hans gäng.
  Som hämtat ur en DÅLIG KOMEDI!
  Vet ni hur mycket skuld hon och Marklund har till SD:s framgångar idag, bl.a. tack vare en bok med ett omslag som föreställer en sorts stackars Cindrella som är ett offer för en anonym ”ful” arab.
  20 år för sent får man veta att allt var en stor bluff som har gjort båda till miljonärer. Trots sina miljoner i USA får Mia fortfarande sin månadsersättning av försäkringskassan. Varför görs ingenting åt detta? Det är pinsamt förstås att erkänna sin delaktighet i en gigantisk bluff.
  Det var hög tid att Sahlin avgick.

  Det är jämlikt mellan könen mer eller mindre på alla fronter. Gamla familjestrukturer är mer eller mindre borta. Många SD-are skyller sådant på sossarna. Hur ska ni få dem att fatta att denna sorts förändring var historiskt nödvändig och inte ideologiskt betingad.
  De sista förbättringarna i jämlikhetsfrågan bör ske i naturlig takt och inom parlamenteriska ramar.
  Nästa steg för kampen för kvinnors likvärdighet är internationell.

  Om ni har självbevarelsedrift, börja med att studera dagsläget. Försök analysera samhället. Vad säger folk. Varför.
  Avfärda inte allting med en motslogan eller myter.

  1B. INGET SVAR FRÅN BLOGGÄGAREN:

 18. Nade Says:

  2.A
  Jag tycker att det är dags att du börjar beröra ämnet feminism då och då.
  Vad har den inneburit för vänsterideologierna?
  Internet är idag kanske den viktigaste mötesplatsen för folk.
  Därför fungerar den också som en bra värdemätare på samhällsföreteelser.
  Besök några av de olika anti-feministiska sidorna.
  Majoriteten består av höger och ultra-höger element.
  Varför är det på det viset?
  En del av dem erkänner att de förut har röstat på vänstern och sossarna, men nu är det slut med det, tycker de.
  Men det är något väldigt kusligt som framträder på dessa forum och bloggar.
  Jag har alltid röstat på vänstern men tvekat starkt de sista två valen (med det enda alternativet att inte rösta alls förstås).
  Tillsammans med många andra vänsteranhängare avskyr jag feminismen såsom en av alla dagens farliga fanatiska element i samhället.
  Den utgör idag en tredje makt som med start från vänsterpartiet har nästlat in sig i alla partier.
  Dess dubbla spel går att jämföra med ”national-socialism” men med den rävigare strategin att ha intagit parlamentet via andra partier (med början från vänsterpartiet).
  Mycket rävigt därför att som ett självständigt parti skulle den aldrig fått mer än 1 procent.
  Att Ohly gång på gång betonade att Vänsterpartiet är ett feministiskt parti före valet är en av anledningarna till valförlusten (och politiskt korkat).
  Många människor är djupt besvikna och sätter likhetstecken mellan vänstern och feminismen eftersom de måste rikta aggressionen åt något håll (perfekt smörjmedel för det feministiska maskineriet).
  Självklart är socialism en kamp även för kvinnors rättigheter.
  Men vad är ”feminism”?
  Varför har detta språkvidriga ord påprackats samhället?
  Schymann kom väldigt sent in på scen och försökte göra arbetarklassens seger till sin egen triumf.
  Är det någon ideologi som ända in i det sista bekämpat kvinnor är det högern.
  Redan vid den tid hon började förråda vänstern var jämlikhet ett faktum utom för många justeringar som behövde göras inom parlementarisk ram.
  Ironin är att det därmed också var försent för en kvinnorättsrörelse utom på en internationell nivå (naturligtvis inte med tillräckligt hög politisk och ekonomisk status för att tilltala de bortskämda småborgerliga Schymann-typer).

  Rättsäkerheten har omvandlats till ett skämt.
  Var och varannan dag poppar det upp anmälningar hit och dit, många av dem gällande händelser som ägt rum för åratal sedan, och folk börjar häktas, åtalas, fängslas, svartmålas, på medeltida grunder, med beviskrav inte högre än medeltiden…
  Detta har pågått i två decennier snart.
  Ett hån utan like mot allt vad detta land trots sina brister uppvisat utåt i världen.
  Assange är det senaste exemplet.
  Feminismen har omvandlats till rena förintelsemaskineriet.
  Vänstern behöver kliva ut ur sitt zombietillstånd och säga ifrån någon gång innan det är helt åt helvete.

  2B. BLOGGÄGARENS SVAR:
  Inte för att vara sån, men du tror inte du överdriver väldigt mycket angående feminismen?

 19. Nade Says:

  3.A
  Min önskan är att ni som är politiskt aktiva tar upp detta ämne på ett seriöst sätt.
  Lär er av historien – det var många intellektuella tyskar som efter Nazi-tysklands fall påstod att de inte hade någon aning om vad som var på gång trots åratal av varningar.
  Jag har inte påstått någonting om FORMEN hos en framtida katastrof. Ingen kan ingen förutsäga sådant.
  Och ”förintelsen” kan också se ut på många olika sätt. Du kan släcka ett liv på många sätt utan att ha begått ett mord.

  Du har valt att inte kommentera många av de fakta jag har radat upp.
  Ni har förlorat valet två gånger i rad och framtidens historiker kommer att faställa orsaken som de flesta redan ser men politiker i dvala väljer att inte kommentera. Ni har förlorat många väljare. Det är FAKTUM!

  Bara igår var det någon som på en annan blogg skrev att han hade röstat på SD fastän han egentligen hade vänsteråsikter – och det skyllde han på feminism.

  Just Vänsterpartiet verkar ha fått dubbel dos av det nya opiumet som heter ”feminism” som inte har någonting med äkta jämlikhet att göra.
  Hade Marx levt idag hade han säkert skrivit tusentals sidor om det här.

  Ondskan kommer och går i alla skepnader.
  Idag är det feminism. Imorgon är det något annat.

  Har ni överhuvudtaget någon aning om hur bräckligt rättsystemet idag har blivit (bl.a. tack vare en ultrafeministisk-höger massmedia, utom AB som folk påstår är vänster som ändock är ultrafeministisk – med grovt vinklad nyhetsrapportering och återkommande förvrängning av statistik som ingen grundskolelärare skulle ha godkänt).

  Assange-fallet är ett av alla tusentals. Har inget med CIA att göra. Men effekten är förstås densamma.

  3.B BLOGGÄGARENS SVAR:
  Feminismen är relativt lite att säga till om i Sverige, allt för lite om du frågar mig, så att den ens i teorin skulle vara farlig vägrar jag att tro. Oavsett om exempelvis Assange är skyldig eller inte så är det bra mycket större problem att kvinnor blir slagna och våldtagna av män än att enstaka män blir misstänkta felaktigt.

 20. Nade Says:

  4A
  Egentligen är jag för trött och sjuk för att gå in i en längre diskussion, som inte heller var min avsikt.
  FI fick bara 1 procent. Så visst har feminismen inte någon som helst möjlighet som en isolerad företeelse.
  Men det är ju just det som gör den så farlig.
  Hade ni t.ex. accepterat moderaternas förslag på sänkta arbetsgivaravgifter för 20 år sedan?
  Allt har rättfärdigats och fortsätter rättfärdigas i namn av ”feminism”.
  Vad om inte detta är ett hot mot demokratin?
  Om nu feminismen inte har någon relevans, ja, då skiljer man den åt från sin politik och lyfter fram kärnan i sin egen politik i stället.
  Man gör inte som Ohyl och gång på gång betonar att vänsterpartiet är ett feministiskt parti, som om FI hade varit hotet.

  Våld och misshandel förekommer i alla relationer, heterosexuella som homosexuella – mot män inte så sällan heller.
  Det är självklart att det är oacceptabelt varför vi också har haft lagar mot sådant.
  Andelen kvinnliga offer är säkert fortfarande högre, men statistiken styrs av ultrafeministiska högertidningar. Man har gång på gång visat hur snedvriden den har varit, även när det kommer till sådana rapporteringar.
  Feminismen ska inte ha monopol på detta ämne, som angår alla.
  (Ämnet handlade ju inte om det…)

  Men om allt sker i feminismens namn då kan ni lika gärna avveckla er själva.
  Moderaterna rättfärdigar idag hela sin politik i namn av feminism.
  Högern har vunnit.
  Stor mängd av människor genomskådar hotet mot demokratin i namn av vad det än må vara för företeelse. Idag är denna företeelse ”feminism”.
  En stor del av dessa människor har övergett er. Jag var på väg att rösta blankt. En del har gått och röstat på SD. Så tokigt kan det bli! Det är en varningsklocka som dånar.

  Assange är ett av tusentals fall som har försvagat rättssystemet som är allas grunddtrygghet.
  Imorgon är det kanske Ohyl själv…

  Jag rekommenderar vänstern – män som kvinnor – att göra en seriös analys av detta fenomen.

  4B BLOGGÄGARENS SVAR
  Vore det inte värre, om man tror på dina teorier, om FI varit största parti? Nog för att media styrs i hög utsträckning av högertidningar, men att de alls vore feministiska tror jag få tror på…

 21. Nade Says:

  5.A
  Frågan om hur läget skulle vart om FI hade majoritet är inget argument mot någonting av det jag har berört.
  Det är mycket som verkar ha gått dig förbi.
  Det är snarare tvärtom: det är FÅ som tror som du tror angående massmedian.

  Vi kommer tydligen ingen vart.
  Men denna okunskap och blindhet hos vänsterpartierna är skrämmande.

  5.B BLOGGÄGARENS SVAR:
  Jo då det tycker jag, för då hade man kunnat märka hur lite skillnad de gör idag och hur lite påverkan just deras feminism har.

 22. Nade Says:

  6.A
  Jag vet, jag borde inte skriva mer och jag kommer inte heller göra det.
  Men ett allra sista svar är i högsta grad befogat:

  Jag minns en artikel i AB där krönikörn beklagade sig över en barnvakt som misshandlade ett barn. Hon visste inte att föräldrarna hade installerat en dold kamera.
  Enligt henne: eftersom en rationell kvinna inte borde lämna barnet ensamt med barnets pappa eftersom alla pappor är potentiella pedofiler vad ska hon då ta sig till om hon inte heller ska kunna lita på en barnvakt?
  Det här är en av tusentals artiklar som har dominerat ALLA tidningar i olika grader.

  När det gäller statistisk redovisning kommer man i framtiden betrakta dagens media i princip utan undantag som en kriminell verksamhet á la Berlusconi (jag vet för jag har läst statistik).

  När det gäller ditt påstående om att feminismen inte är relevant eftersom de ju inte fick mer än 1 procent:
  Det påstår du alltså dagarna efter att socialdemokratiska kvinnoförbundet kräver en kvinnlig feminist och i värsta fall en manlig feminist.
  Din slutledning är inte intellektuell utan endast vad en enkelspårig obildad arbetare eller bonde skulle göra.
  Den intellektuella slutledningen är: VARFÖR skulle folk behöva rösta på FI när nu hela parlamentet redan är invaderat av feminismen?

  Jag har tydligen vänt mig till fel instans.

  Det är nu så gott som givet att sossarna kommer att hamna runt tio procent och vänsterpartiet är historia.
  Med en stark högerextremism som följd…
  Tack för kaffet.

 23. Nade Says:

  Så gott folk
  Allt började så här: Är du inte feminist är du en kvinnohatare.
  Så vem vågar längre gå från att ha varit kvinnoälskare till att bli icke-feminist?

 24. Manhood United (barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ ”ultrafeministisk-höger massmedia, utom AB som folk påstår är vänster som ändock är ultrafeministisk – med grovt vinklad nyhetsrapportering och återkommande förvrängning av statistik som ingen grundskolelärare skulle ha godkänt).”

  Med risk för att bli tjatig,så bränns några svepande argument av igen. Tror du nån här är så dum här att dom inte greppar vilka som styr i kulisserna,både bland populist högern och extrem feministerna. Varför tror du alla samlas och hänger runt här? Säg något annat forum som samlar avhoppade feminister,,-moderater, vilsna liberaler, besvikna vänster och kultur mskor, såssar you name it. Genus Nytt är fristaden för majoriteten som vågar stå pall mot både höger och vänster genusljug. Inspiration och förebilder hämtas från subkulturer , jamaicansk ska och rnb från sydstaterna, danska motståndsrörelsen mot nazismen (feminismen), muhammed ali, gandi, martti ahtisaari,nelson mandela och dag hammarskjöld. En annan intressant fråga, varför lyckades den lilla grupp radikala (feminister) förstöra för majoriteten av människor på 60/-70 talet som stod för make love not war och peace,love & understanding? Finns det behov av en sådan ondska? Och iså fall finns det behov av att bekämpa den? Absolut! Med kärlek förhoppningsvis 😉

  ”Ondskan kommer och går i alla skepnader. Idag är det feminism. Imorgon är det något annat.” Konstnärer brukar alltid förebåda framtiden och vad som gått att tolka ur te x lars noréns senaste verk framstår eva lundgren,diesen,madeleine lejonhuvud, ”Frankfurtskolan” och ”Statens institut för rasbiologi” som potentiella hot mot (män)skligheten.

  Det stämmer och det ligger någonting i att ”imorgon är det något annat”. Men om alliansen tror dom kan lura männen att bli gratis soldater i rektryteringen till ”nationella skyddsstrykorna” tror dom fel. Billigare än värnplikten och bra kanonmat. Spekulationer om att högern slugt ska använda religonen och feminismen i kriget mot terrorismen är helt jävla fel kalkylerat. Männen och kvinnorna här har genomskådat hela bluffen för länge sen. Att männen helt plötsligt nu när alliansen i nästa sekund bespottar dom genomskådas! Skulle inte ens försvara alliansen och oppositionen med det sista som fanns kvar,om det så skulle vara en hö grip mot sk illasinnade främmande makter. För den dislojaliteten och falskhet ansvariga politiker använder faller dom på eget grepp när de vandrar ner för golgata. Näh, samla majoriteten och ta vid där de goda mänskliga krafterna på 60/-70talet började och krossa all form av extremism såväl höger som vänster. Det gäller bara att väcka kvinnorna att börja använda sin intelligens i kombination med sin empati för mänsligheten istället för distanserat självförakt och cynism. Kvinnorna måste väckas upp från feministisk manipulation som förnekar kärlek och mänskligheten.

  Assange är början på slutet på radikal feminismens fall. Hela jävla världen bevakar denna fars. Rätts skandalen mot Tomas quick aka sture bergvall har redan sänkt svenskt rättsväsende i sank. Borgström är med även denna gång. Catrine da costa fallet börjar krackelera. Det var där rättssäkerheten sattes ur spel första gången och ga: media blev godtyckliga nämndemän som dömde på förhand genom feministiska vinklingar. Ynkryggarna i alliansen kommer inte heller undan så lätt med sin dolda agenda vad gäller populistiskt ljug och strategiskt uttnytjande av radikal feminism för egna syften. Alliansen och samtliga partiers syn på oskyldigt/-felaktigt dömda har skapat krisen, ett totalt jävla haveri inom svenskt rättsväsende. Människor har ingen tilltro till rättvisa och rättsväsende när svensson i stugorna blir drabbade direkt eller indirekt till nära anhörig pga sk bevisning med enbart kvinnans ord och skvaller vittnen.

  ”Oavsett om exempelvis Assange är skyldig eller inte så är det bra mycket större problem att kvinnor blir slagna och våldtagna av män än att enstaka män blir misstänkta felaktigt.”

  Mannen,du får nog förklara dig lite mer vad du menar? Har du själv skakat galler pga bruden snetänt på din prestation i sängen dagen efter eller för att du hade fel hudfärg? Är det vänster ideérna som ändå lyser igenom? Det är en självklarthet att kvinnor ska skyddas som råkar illa ut och diskriminerade ska bekämpas av kvinnor. Inget snack om saken. Men är det hela sanningen? Lögnerskor är vild djur, monster och ska straffas. Sverige är det näst faligaste land i världen att bli våldtagen i efter krigsdrabbade Lesheto. Kom igen! Mansmisshandel, Erkänns inte mansmisshandel är du jävligt fel ute. Kvinnliga pedofiler med förkärlek för små flickor och pojkar. Speciellt de kvinnor inom barnomsorg som inte ses som något problem. Att det inte ens finns i folks medvetande gör det riskritt för dom kvinnliga asen att operera. Dom riskeras inte ens avslöjas. Det finns inte ens en diskussion om ett känt mörkertalet. Så chef rebelle förklara gärna och ge förslag på förändringar snarare än förklara självklara saker som alla redan känner till. Tokbloggarna här är idel öra. Nämner du ovan nämnda samhällskritik för att angripa regeringsformen har kommit en bit på väg.

  Ain’t no snitches riding wit us

 25. intelligentunion Says:

  Skulle man använda motsatsargumentet att det var p.g.a. att man var man som man blev förfördelad skulle det se precis lika mysko ut. Likväl ifrågasätts det aldrig när en kvinna säger det.

 26. Pether Says:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8160241.ab

  Arbetare, arbetare, arbetare.
  Vart är alla männen?

 27. Andreas R Says:

  Jag har sett ”Ung och Bortskämd” och Olga-Isabelle ljuger så det stänker om det. Det hon och Desiree hade gemensamt var att de var fruktansvärt bortskämda båda två och inte ville göra ett skit för att hjälpa till. Desiree förväntade sig dessutom att kunna domdera över de andra slynglarna likt hon domderade över sina föräldrar utan att behöva hjälpa till själv. Hon gjorde verkligen ingenting vare sig i huset de bodde eller på jobbuppdraget.

  Olga-Desiree själv satt och åt chips medan de andra städade och dammsög. När det var jobbuppdrag på ett hotell och toaletterna skulle rengöras vägrade prinsessan Olga och vem fick hoppa in och göra jobbet? Jean-Pierre. Kan hon då inte kan se varför hon åkte ut före Jean-Pierre? Såg hon inte hur tjejernas städ/diskgrupp fullständigt havererade? Och sen har hon mage att skylla sitt misslyckande på könsmaktsordningen. Det är så tydligt att denna prinsessa som alltid tagit enklaste vägen genom livet återigen väljer lättjan med dylika floskelargument för att slippa stå ansvarig och få lite systerlig uppbackning.

 28. JD Says:

  Jag såg på TV´n igår om ett program som handlade om pojkar och flickor i skolan. Frågeställningen var om pojkar och flickor ska gå i separata klasser eller inte. De kunniga debattörerna var överens om att det är skolans plikt att undervisa alla elever och inte särskilja elever som sämre och bättre i sin undervisning.
  Däremot var det tragiskt hur feministiskt vinklat programmet var.
  I en film så framställdes pojkarna som överdrivet omöjliga där dom hoppade upp på bänkarna och betedde sig som små apor på skansen medan tjejerna satt lydigt stilla och led av pojkarnas fasoner.
  Dessutom förtydligade man att pojkar har sämre betyg och sämre resultat på nationella prov.
  får sämre betyg än deras prestationer på nationella prov och flickor får bättre än de presterat.

  Programmet kom inte fram till några slutsatser men man lyckades verkligen med att cementera bilden av pojkar som små obildbara apor som hoppade omkring utan kontroll. Alla pojkar utan undantag!

  Det Nade är inne på om att feminismen är oerhört farlig och att den har ett totalgrepp och stort inflytande i samhället är sant. Ett separatistiskt inflytande som går ut på att favorisera flickor ända från spädbarnsålder till vuxen. Ett inflytande byggt på många lögner och överdrifter som för länge sedan har passerat de instanser som borde ha ifrågasätta denna extremrörelse.

 29. JD Says:

  Dessutom förtydligade man att pojkar har sämre betyg och sämre resultat på nationella prov. Däremot tog man inte alls upp att skolverket konstaterat att pojkar får sämre betyg än deras prestationer på nationella prov och flickor får bättre än de presterat.

  Varför är det så svårt att korrekturläsa i fältet där man skriver?

 30. JD Says:

  @Andreas R

  Intressant det du skriver.
  Jag har själv aldrig sett den här skitserien på TV men helt klart saknar feminismen trovärdighet.
  Alla vet att feminismen saknar trovärdighet! Även feminister själva och därför använder man smutsiga metoder mot dem som har mage nog att ifrågasätta feminismen.

  Det enda positiva med feminismen är att den är så intelligensbefriad, uppblåst och naiv att få feminister kommer att märka när korthuset väl faller ihop!
  Allt fler verkar i alla fall kliva undan för att slippa få raset över sig!

 31. Python Says:

  Hur korkat är det inte att alla partier fortfarande tävlar om feminismen, när nu folket har sagt sitt angående feminismen och inte gett FI mer än 1 procent av rösterna?

  För att inte tala om det djuuuuupt odemokratiska.
  Hur demokratiskt är det att socialdemokraternas kvinnoförbund kräver en kvinnlig feminist (möjligen manlig feminist)?
  Borde det här fan inte vara ett juridiskt fall för europas domstol eller liknande?

  Snacka om kidnappning (av demokratin).

  1) stjäla vänstern från vänstern och sälja den till högern.
  2) hora sig själv till högern som alltid har bekämpat kvinnans frihet.

  Dags för Life of Brian del 2, då!

 32. Tanja Says:

  ANdreas R:
  Håller inte med om Desiree, hon var betydligt mer handlingskraftig än många av de andra i huset. Hon var den som kom på matlag när de först skulle handla, t ex.

  Tycker däremot det blev genusintressant när Desiree blev utröstad i första avsnittet för att hon vart för högljudd och bossig, medan en kille var nära att bli utröstad för att han var för tyst. Sedan är det ohyggligt intressant att det är killarna som får rycka in när det verkligen krisar, och det är fantastiskt uppenbart, men inget jag sett lyftas fram i media än.

 33. Klas-Kristian Says:

  Saulidotter? Tingrud heter hon i efternamn (hur man kan välja att kalla sig Saulidotter övergår f.ö. mitt förstånd). Förnamnet är dessutom Olga Isabelle och inget annat.

  Men hon vill väl verka lite förmer antar jag.

 34. Anna F Says:

  @Python

  ”Fakta: S-kvinnor
  I Sverige finns cirka 300 socialdemokratiska kvinnoklubbar, kvinnoföreningar och nätverk som arbetar bland annat med politiska frågor och opinionsbildning i sina kommuner och landsting.”
  ”Verksamheten finansieras genom medlemsavgifter, statsbidrag och anslag från Socialdemokratiska partiet.”

  http://www.dn.se/nyheter/politik/krav-pa-feministisk-partiledare-1.1212470

  Likadant i andra partier, detta är en mångmiljardindustri och Sveriges största särintresse som gynnar en liten grupp extremister och underbygger orättvisor.

 35. Tanja Says:

  Klas-Kristian:
  Läste nånstans att hennes pappa avled nyligen. Kan vara en hyllning till pappan.

 36. Kim (1) Says:

  @ Pether

  Du har så rätt, det är aldrig män när något hemskt hänt dem. Då är arbetare, poliser, sophämtare. Däremot är de män när det handlar om brottslingar, och kvinnor och barn nämns alltid.

  ”1000 gruvarbetare dog, varav 2 kvinnor”. What the hell’s that about?!

 37. Andreas Dahlin Says:

  Jag tar mig inte tid att se san har skrap pa TV, men min fru rakade se just det avsnittet nar OlgaIsabelle blev utrostad. Mitt klara intryck var att hon fortjanade det helt enkelt for att hon var samst pa att ta ansvar.

  Suck… Kan inte killarna faktiskt fa vara bast en endaste gang utan att det beror pa patriarkala fortryckarstrukturer?

 38. Andreas R Says:

  @Tanja
  ”Håller inte med om Desiree, hon var betydligt mer handlingskraftig än många av de andra i huset. Hon var den som kom på matlag när de först skulle handla, t ex.”

  Handlingskraftig? Förutsätter inte det att man faktiskt omsätter ord i handling? När de var i mataffären kom hon på att de behövde köttfärs. Eftersom hon inte själv ville hämta den försökte hon först övertala en tjej i sin grupp att göra det. När det inte hände stod de där båda två och bara väntade. När killen i gruppen kom tillbaka efter att ha hämtat något annat försöker hon istället få honom att hämta köttfärsen. Hur får du det till att vara handlingskraftig? Konsekvent försökte hon lämpa över ansvar på andra utan att själv vara beredd att bidra.

 39. Athur Says:

  @Hanen….

  bra analys tycker jag. Klockren

 40. blazearena Says:

  He he den muslimska världen straffas kvinnan med döden.Otroheten mot mannen är inte tillåtet enligt Guds lagar.Nu kommer jag inte ihåg namnet på den muslimska kvinna som var dömd till döden.Senast jag hörde var hon vid liv fortfarande.Hoppas hon klarar sig?Att bli stenad inte kul:)Men hon skulle ha bott här i sverige istället för här är ju otrohet helt okey verkar det som.Här följer man inga Guds lagar,möjligen SATANS lagar där allt är fritt fram:)

 41. Fredde Says:

  Jean-Pierre var inte självutnämnd. Tidigare under dagen hade dom haft en övning där Jean-Pierre och en annan kille utsågs till ledare för varsitt lag. Senare skulle dom i lagen samla in och sälja saker på en loppmarknad och det är väl där då som Olga menar att Jean-Pierre utsåg sig själv till ledare.

  Min uppfattning efter att ha sett programmet är inte att Jean-Pierre agerade ledare efter att övningen på morgonen var slut. Men Jag var ju inte där och TV kan ju många gånger ge en missvisande bild.

  Desiree däremot utsåg sig själv till ledare och förväntade sig att alla skulle rätta sig efter henne. Hon blev utröstad för att föräldrarna ansåg att hon tog för stor plats och var latast av dom alla.

 42. Agneta Says:

  Qviberg var väl lite otydlig, men jag föreställer mig att hon har ganska rätt ändå. För det är nog vanligare att GIFTA män är otrogna än att GIFTA kvinnor är det. De gifta männen är utöver med sina fruar ihop med omväxlande gifta och ogifta kvinnor. Gifta och ogifta män håller prostitutionen igång. I Iran fixas otroheten bort genom att mullor agerar hallickar och mot en billig slant viger paret till ett ”tillfälligt äktenskap”. Så då kan en muslimsk man ha både en mor till sina barn, en äkta fru, och ett par tre ”rullande” tillfälligheter. I kristna världen så är Äktenskapet av Gud instiftat, så att män kan ha koll på att de inte behöver försörja fler ungar än sina egna ”äkta”. Det är ju ett nytt påfund att alla barn är äkta barn och ska försörjas oavsett om föräldrarna är gifta eller ej. Guds arbete var ju en följd av eftertanke och en del förnuft: Kvinnor binds in i äktenskapet genom barnen, avlägger trohetslöfte mot att hon garanteras trygghet för sig och sina barn och tidigare avrättades även flickor och kvinnor som varit ”otrogna” eller begått hor. En och annan man fick också huvudet kapat här i landet av samma anledning. Då vanligen fattiga män, som inte kunde slanta av för att en ”hora” skulle hålla tyst om vad han gjort.
  Har själv ett X som hållit sig med dubbla familjer (och dubbel bokföring) och då med en gift kvinna (dubbelt hor enligt gamla svenska reglerna). De är ju ett bevis för att, det liksom för prostitution, krävs två för att åstadkomma ”otrohet”. Men X:t kunde ju lika väl gått rakt ut på Malmskillnadsgatan och plockat upp ett ogift fruntimmer i vårt sovrum. Lika sällsynta som kvinnliga köpare finns där, så är det i allmänhet sällsynt med gifta kvinnor som bjuder ut sig till gifta män.
  Qvibergs erfarenheter är hon inte så särskilt ensam om. Lika lite som jag är ensam om mina. Jag har andra bekanta som skilts pga ”otrohet” och endast i två fall påstås kvinnorna ”minsann varit lika otrogna som jag”. Kanske läge att alla börjar fundera igenom vad för slags substans det ska vara i äktenskapslöftena och vid familjebildningen.

 43. rosella Says:

  … Är det möjligen din egen situation du beskriver? I ett bra förhållande finns ingen otrohet! Är du inte nöjd med din situation och ditt liv, snälla red då ut allt, för din egen och din partners skull – Lycka till!!!

 44. Agneta Says:

  Nej, jag tror att Qvibergs påstående är en medial sammanfattning för att få till ett litet scoop och en debatt. Hon borde lagt till ordet gifte, så skulle det samhälliga problemet blivit bättre konkretiserat och möjligt att debattera. Och, nej jag tror inte att det är möjligt att ha goda relationer med DE män som inkluderar möjligheten att ersätta fruarna med mer eller mindre tillfälliga förbindelser i allt från prostitution, ”tillfälliga äktenskap” eller det jag kallar grisresor. Har suttit och handlett dussintals med 3-betygsuppsatser med intevjudade män som faktiskt är otrogna. Gemensamt för dem alla är att de framför närmst hialösa personangrepp på fruarna, som de då inte gör ett dyft för att förbättra relationen med. Det förbättrar ju knappast något i en relation om en partner knullar runt med småtjejer i Thailand, köper sex på Mariagatan i Malmö, springer på Reperbahn eller skaffar mätresser på nätet. I grund och botten är det ju fråga om en psykologisk projicering av män, som inte gör något åt sina personliga problem annat än att, tja vara otrogna mot både sig själva och sina fruar. Det är synd om barnen och det kostar samhället oerhört mycket pengar. Oviberg är inte helt fel ute även om hon kanske bör lyfta blicken mer från sin egen horisont. För de män ovan som argumenterat emot henne, tror jag att det ofta är en fråga om att det inte är konstruktivt att generalisera. Att fler gifta män än gifta kvinnor är otrogna betyder inte att alla gifta män är otrogna. Mer fysiskt kan vi ju säga att det är fler män än kvinnor som får prostatacancer, vilket inte betyder att alla män får det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: