Pelle Billings hyss retar upp feminister

by

Jämställdhetsbloggaren Pelle Billing har lyckats reta upp en del feminister genom ett litet hyss. Både han och  jag abonnerar på en diskussionslista som heter Genuslistan. Den drivs av Nationella Sekretariatet för Genusforskning. På listan finns i princip hela Sveriges kår av så kallade genusforskare (i praktiken kvinnoforskare, om man ska tala klarspråk).

Hysset bestod i att Pelle i fredags, på den internationella mansdagen, skickade ett mejl till listan där han påminde om detta. Det föll inte i god jord. Du kan nedan läsa Pelles inlägg och de svar som kom på listan. Därutöver fick Pelle en del svar till sin privata adress.

Hej!
Vill påminna alla på listan att det idag är den Internationella Mansdagen. Passa på att gratulera männen i din närhet! 19 november är männens motsvarighet till 8 mars (Internationella Kvinnodagen).
M v h
Pelle Billing
.
Varför bara gratulera idag, varför inte alla de andra 363 mansdagarna per år?
Mvh
Sarah Ljungquist, Ph D
Senior Lecturer in Literature
Program Coordinator (Gender Studies)
Department for Humanities and Social Science
University of Gävle
.
Fast du tänker fel Sarah. Det här är en framgång. Det är inte förrän vi kliver ur den normativa osynligheten som (vita) män gynnas av i och med att vi tidigare haft 364 dar, som det kan bli nån märkbar förändring.
Med nätrotade hälsningar
Claes Muschkin
Carpe punctum
http://www.löntagarbloggen.se
.
Tack Sarah! Jag tänkte skriva ungefär samma sak, men kände inte att jag hade energin till det just för stunden. En internationell mansdag som syftar till att problematisera och utmana begränsande rådande normer för maskulinitet ställer jag gärna upp på. Men att använda en sådan dag till att särskilt gratulera män för att de är män känns kvävande.
Vänliga hälsningar
Anna Malmquist

.

Är du själv intresserad kan du abonnera på Genuslistan genom att skicka ett tomt mejl till genus-subscribe@genus.gu.se. Listan har gett mig en del intressant information om vad det genusindustriella komplexet har för sig.

Har DU något hyss du kan genomföra på genusområdet och sedan rapportera om till GenusNytt? Tips på genomförda hyss tas tacksamt emot.

Det behövs fler genushyss!

För övrigt, jag kikade in på Aftonbladet för att se om det fanns något intressant ur ett genusperspektiv. Och ser man på, överst fann jag nedanstående. Finn fem fel! (Nåja, ett i alla fall)

.

63 svar to “Pelle Billings hyss retar upp feminister”

 1. Urban/Moderatmännen Says:

  Det är intressant att det är såna kvinnor som Sarah Ljungquist som vi män försörjer med våra skattepengar. Det här måste upp till ytan och börja belysas och hennes utsaga säger en hel del om Akademias kris.

 2. En läsare Says:

  Kontentan blir alltså att mansdagen bör få finnas kvar, men göras om till en manshatardag (för att visa var skåpet ska stå).

  Klart skrämmande.

 3. P.E. King Says:

  Min 9-årige son har två lärare, en manlig och en kvinnlig. När min son påtalade att det var Internationella Mansdagen i fredags gav sonens lärarinna honom detta svar (magistern sade inte ett ord):

  ”Jaha, vad spelar det för roll? Tycker du att jag skall nämna det inför klassen? Nej vet du vad, männen har ju redan ensamrätt på alla andra dagar på året så det tänker jag inte göra! Sluta upp med ditt trams nu ******, vi har viktigare saker att göra idag!”

  Trevlig inställning min sons lärarinna har, eller hur? 😛

 4. Mars Says:

  Saxat från feministisk sida:

  ”Privilegium är den ”gräddfil” av fördelar som den grupp som utgör normen i ett sammanhang åtnjuter. Medlemmarna i gruppen är för det mesta omedvetna om fördelarna; man brukar säga att privilegiet är osynligt inifrån.”

  Är det inte märkligt hur lätt det är att applicera de feministiska flosklerna på feministerna själva?

 5. Matte Says:

  Många genusforskare gillar tydligen inte män speciellt mycket, ska dessa ut på förskolor och skolor och påverka pojkar? Det ger inte mig positiva känslor kan man säga.

 6. Adam Weisshaupt Says:

  Rolig figur den där Ljungqvist Ph D senior bla bla bla i lteratur:
  http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.1867218–kamp-for-jamstalldhet-maste-fortsatta-

  Politiker, sluta mata dessa figurer med pengar!

 7. David Holman Says:

  Här försöker Tanja Bergkvist upprepa Sokal Affären

  Här har jag själv bloggat om detta hyss som jag gärna upprepar själv.

 8. Kim Winsth Says:

  Tack för att du lägger ut detta, Pär. Och för din blogg i övrigt.

  Alla vi som är avhoppade feminister och akademiker vet att genusextremisterna blir allt mer urskiljningslösa i sitt hat mot män och sina vanföreställningar om samhället.

  Jag har själv länge varit verksam vid en svensk högskola och jag vet hur vansinnet har spridit sig (jag är trots allt bara 45) – och hur det nu har nått till nästintill total fundamentalism på flera platser. INGEN får anställning, som inte skriver under på de radikalfeministiska doktrinerna (ja, muntligt givetvis, under anstälningsintervjun, eftersom några papper på en sådan politisk styrning naturligtvis inte får finnas).

  Jag är varken uttalad anti-feminist eller har något som helst problem med kvinnor (eller män), eller det jämställda samhället, tvärtom tycker jag att det är bra att män och kvinnor får samma möjligheter (och rättigheter och skyldigheter) i det samhälle vi vill skapa, vare sig det handlar om karriär, barnavård och omsorg.

  Men det du lägger ut är så talande.

  Det handlar om ett ”von über perspektiv” där de övergödda och självgoda genusforskarna (som av genusindustrin givetvis nu har fått möjlighet att leva ett närmast ståndsmässigt liv – och vill bevara det), hycklar och raljerar över män i allmänhet och manlighet i synnerhet. Misandrin sipprar liksom genom raderna…

  Men att använda en sådan dag till att särskilt gratulera män för att de är män känns kvävande. (Skriver Anna Malmqvist i uppmuntrande ton).

  Tänk en sådan mening i en diskussion om invandrare. Tänk att någon påhejad av en statlig myndighet skulle skriva såhär om säg kurdernas nationaldag:

  ”Men att använda en sådan dag till att särskilt gratulera kurder för att de är kurder känns kvävande.”

  Vad fan är det för fel på dessa manshatande, navelskådande självskärarfeminister? Eller frågan borde kanske istället vara – hur i helvete kan människor som har gjort ett urskiljningslöst hat till en del av sin politiska agenda komma att bli så framträdande i vårt samhälle?

  För humanismen. För jämställdheten.

  Mot misandrin och feminismen.

 9. En läsare Says:

  Såg precis ett inslag i SvFT (Sveriges FeministTelevision) om Joanna Rytel.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Joanna_Rytel

  När hon var gravid föreställde hon sig tydligen vara en säl, antagligen för slippa tänka på sina naturliga mänskliga moderskänslor.

  Inslaget bedömde även hennes ”konst”, där hon bl.a. onanerar inför katter, som positiv.

  Hon verkar dessutom tro att män överlag sitter och runkar på parkbänkar med tanke på att hon själv gjorde just det i en statsfinansierad protest”konst”video.

  Tur att man inte finansierar eländet genom tvångs-TV-licensen.

  Paolo Roberto hade verkligen rätt.

 10. Nade Says:

  @P.E. King säger:

  Så illa är det, tyvärr!
  Jag har försökt få respons från vänsterfolk och påpekat allvaret.
  Men det är som att prata med en vägg.
  Alla verkar ha blivit nedklubbade av feminismen.
  Att de inte inser att det är demokratin som håller på att vittra bort inför våra ögon.

 11. Patrik (PP) Says:

  Kul initiativ Pelle! Märkliga reaktioner men ingenting förvånar med feminister längre.

 12. Matte Says:

  Paolo Roberto har så rätt i det klippet.

 13. DrKejs Says:

  Helt jävla osannolikt! De parasiterna som lever av våra skattepengar och som spottar på oss måste bort.

 14. Info Says:

  SARAH LJUNGQUISTS FÖRKUNNELSE

  Sarah Ljungquists genuspredikningar runt om i olika skolmiljöer har redan gjort henne till en meriterad sökande till tjänsten som VÄRLDENS FÖRSTA GENUSBISKOP:

  ”UTBILDNINGEN JÄMSTÄLLDHET I SKOLAN

  Sarah Ljungquist är ansvarig för ämnet genusvetenskap vid högskolan i Gävle. Hon håller värdegrundskurser på lärarutbildningen och ansvarar för Skolverkets fortbildning Jämställdhet i skolan.

  Omkring en tredjedel av Slotteskolans personal, 34 personer, går högskoleutbildningen ”Jämställdhet i skolan”. Fyra föreläsningsdagar på arbetstid och självstudier, fördelat på två terminer, ger 30-talet lärare 7,5 HÖGSKOLEPOÄNG i ämnet. Skolverket Rektor Inga-Lill Öjemarks förhoppning är att all personal ska få gå utbildningen.

  Universitetslektor Sarah Ljungquist från Högskolan i Gävle föreläste för gymnasielärare i Ljusdal, om föreställningar, normer och idéer om genus och jämställdhet.

  – Vi reproducerar 1800-talets könsnormer i vår tid. Vi har förväntningar på flickor att vara duktiga i skolan, alltså är de det. Vi har inte samma förväntningar på pojkar, säger hon.

  Undersökningar visar att både kvinnliga och manliga lärare ger mer uppmärksamhet åt pojkar.

  Andra undersökningar visar att när flickor och pojkar får exakt lika mycket av lärarens tid i klassrummet upplevs det som orättvist.

  – Att arbeta utifrån genuspedagogiskt perspektiv möter ofta motstånd. Då måste man diskutera det med eleverna och få med sig dem, säger Sarah Ljungquist.”

  (Tidn. Hela Hälsingland sept. 2010.)

 15. P.E. King Says:

  Citat Matte:

  ”Paolo Roberto har så rätt i det klippet.”

  Mitt i prick!

  Vem intervjuar Paolo, någon som vet?

 16. AV Says:

  ”Fyra föreläsningsdagar på arbetstid och självstudier, fördelat på två terminer, ger 30-talet lärare 7,5 HÖGSKOLEPOÄNG i ämnet.”

  Åh det säger lite om nivån. Inte så att de sliter ut sig precis. Jag läser just nu Linjär Algebra 7,5p. Handlar om matriser och vektorer. På den kursen är det 18 föreläsningar om nästan 90 minuter. Och självstudier. Vissa högskolepoäng är lättare än andra…

 17. John Berg Says:

  ”Varför bara gratulera idag, varför inte alla de andra 363 mansdagarna per år?
  Mvh
  Sarah Ljungquist, Ph D
  Senior Lecturer in Literature
  Program Coordinator (Gender Studies)
  Department for Humanities and Social Science
  University of Gävle”

  Tala om att vara subjektiv. Och hon ska titulera sig forskare? Jag skulle snarare titulera henne politisk kommissarie, måhända även skattebrottsling.

 18. Jesus Says:

  Gode gud, mansdagen behövs verkligen, när man frotterar sig med sådana är människor!
  Bra gjort, Pelle Billing, du är faktiskt en hjälte, precis som så många andra män/pappor!

  /Jesus (uttalas Hesus =)

 19. Manhood United (barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ P E King

  P3-programledare Hanna Fahl
  https://www.flashback.org/t990061

  Sarah Ljungquist (& Claes Muschkin)
  You are NOT A ROBOT
  Sluta vara så jävla svenskt uptight och pk. Visa lite kärlek?

 20. javaf an Says:

  @Kim Winsth keep it up!

 21. Gonzo Says:

  P.E. King

  Genom att acceptera och anama kvinnodagen så har vi också gett feministerna ”efterrätt”.
  Nu kan dom fira kvinnodagen och sedan tillbringa resten av året med att klaga på att det är mansdagar. -”Det finns bara en kvinnodag, så då är dom andra mansdagar”.
  Att avskaffa kvinnodagen för att alla dagar ska vara för alla, skulle dom dock inte acceptera.
  Feminister behöver få känna sig kränkta och måste få gnälla och hata män.
  Kvinnodagen har gett feminister den möjligheten dubbelt upp, eller snarare 365 gånger.

 22. Joel Bergqvist Says:

  Manshatet lyser igenom, eller vänta. Fel av mig, det finns inget för det att lysa igenom eftersom dom inte ens försöker dölja det.

 23. Matte Says:

  @Joel Bergqvist

  Nej de förnekar sig inte. De visar tydligt vad de tycker, snacka om att de får genusforskare att framstå som att de inte gillar män.

 24. Musse Pig Says:

  Det är ingen skillnad mellan deras manshat och nazisternas judehat. Det fyller samma funktion och ger samma tillfredsställelse för den som kan njuta av sådant. Jag säger det igen: feministernas ideal är en psykopatisk personlighet i ett samhälle med mannen som syndabock.

 25. Olle Says:

  *host* Godwin *host*

 26. Musse Pig Says:

  Hurså Olle?

 27. Lilla My Says:

  P.E. King
  Har du pratat med rektorn om det där?
  Jag hade blivit helt tokig om jag hade fått höra ett sånt uttalande av en lärare på skolan.
  Du kan inte bara låta det vara, då accepterar du att skolan också förtrycker pojkarna.

 28. Lorem Ipsum Says:

  @Olle Det var nära, men jag tror vi klarade oss på en hårsmån när. Tråden har inte hunnit blå lång nog och tillräckligt off-topic. 🙂

  @Musse Pig http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law

 29. Emil Vikström Says:

  AV, fyra arbetsdagar med 45-minuterspass (4*8*45) ger 1440 föreläsningsminuter. 18 stycken 90-minutersföreläsningar ger 1620 föreläsningsminuter. Skillnaden är då 4 stycken 45-minuterspass. Då vet vi inte hur självstudierna skiljer sig; på en del utbildningar är det väldigt mycket litteratur som ska läsas och förstås (flera böcker som var och en är tjockare än din bok i Linjär algebra). Jag tror nog att et jämnar ut sig i slutändan.

  Jag blir ör övrigt också mörkrädd av svaren. kom det några fler svar än de som publiceras här och vad stod i så fall i dem? Fanns det något positivt svar?

 30. Lorem Ipsum Says:

  @Musse Pigg Fast efter en andra läsning så ligger det nått i det du säger.

 31. Leif Says:

  ”…problematisera och utmana begränsande rådande normer för maskulinitet”
  Vilket nonsens! Och varför i så fall nöja sig med ”begränsande rådande normer” för just män?
  Det intressanta är annars vilken bitterhet Sarah Ljungquist andas i sitt svar. Hon måste ha det jobbigt!
  Intressant också att se vilken obalans beträffande kön det råder på ”University of Gävle” alias Högskolan i Gävle. Något att problematisera kanske?

 32. JD Says:

  Anna Malmquist skriver:

  En internationell mansdag som syftar till att problematisera och utmana begränsande rådande normer för maskulinitet ställer jag gärna upp på.

  Det är så narcissistiskt och föraktfullt att det borde vara kriminellt!
  Det hon gör är att degradera mäns/pojkars individuella värde till ett simpelt kollektiv som skall bekämpas.

  OK!
  Om det nu är på det sättet som genusforskare väljer att uppfatta mansdagen så får vi väl anta utmaningen då genom att säga:

  En internationell mansdag som syftar till att problematisera och utmana begränsande rådande normer för feminism ställer jag gärna upp på.

  Ännu en dag i krig alltså! 😦

 33. Anna F Says:

  @Musse Pig
  Manshat! Radikal feminister blir provocerad av att se en man i makt makt possition.

  ”Är det viktigt att Sverige får en kvinnlig statsminister?
  Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt Initiativ: JA – Det är viktigt att det syns att VEM SOM HELST kan ha en sådan position– av rent demokratiska skäl.”

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article8155063.ab

  D.v.s. att vilken kvinna som helst passar bättre än en man.

 34. Jonas P Says:

  Pär:

  Antar att de du citerar som kommenterat Pelles mejl gjort det på själva mejllistan? Har de gjort det på listan har de nämligen brutit mot reglerna. Såhär står det i mejllistans regler om kommentarer och debatter:

  ”Debatt

  Genuslistan är inte öppen för debatt eller bloggliknande inlägg. Om
  deltagare vill kommentera ett mail på listan så ska det göras privat
  till avsändaren och inte ut på listan.”

  Om det är så att de personer som är citerade mejlade ut sina kommentarer till alla på listan är det intressant att notera detta, de kunde helt enkelt inte hålla sig utan behövde basunera ut mansföraktet till hela listan även fast det uppenbart strider mot reglerna. Frågan är om listans moderator gör något åt det eller om det som vanligt är så att PK-åsikter inte behöver rätta sig efter några regler?

 35. Ganndul Says:

  Problemet är inte att internationella mansdagen inte uppmärksammas utan att internationella kvinnodagen blivit ett tramsigt jippo. Tycker det känns rätt fånigt att gratulera någon enbart utifrån dess kön en dag om året och det var ju inte det kvinnodagen ursprungligen var till för heller. Den kom till för att uppmärksamma att många kvinnor i världen lever under förtryck och då syftar jag inte på det inbillade patriarkala förtrycket som feministerna tycker sig se i Sverige utan det faktiska förtryck som existerar i många länder där kvinnor riskerar livet om de klär sig fel eller pratar med fel person.

 36. Magnus Says:

  Har tidigare prenumererat på Genuslistan, men lämnade listan för en tid sedan.
  All fokus är på kvinnornas situation i samhället, och försöker man vid något tillfälle påpeka eller uppmärksammas männens situation, ja då haglar attackerna. Påpekade problemet för de ansvariga för listan, men med utan resultat.

  Genuslistan och Nationella sekretariatet för genusforskning är direkt oseriösa. All fokus är på kvinnorna, och män bemöts som mindre vetande. Värdelöst helt enkelt.

 37. Hanen Says:

  Jag förvånas ofta hur den här sortens mansförakt kan visas så öppet utan att personerna bakom åsikterna får kritik. Det är ju tveklöst attityder som aldrig hade accepterats om det gällt andra grupper i samhället.

  Ännu konstigare är det att dessa individer har lyckats skaffa sig makt och plattformat för att med våra gemensamma medel jobba för en antimanlig agenda. Det är häpnadsväckande.

 38. P.E. King Says:

  @ Nade:
  Ge inte upp, fortsätt prata med alla du har möjlighet att nå oavsett partisympati!

  @ Manhood United:
  Tack för namnet på den… ehr… ”professionella” radioprataren Hanna Fahl. 😉

  Citat Lilla My:

  ”Har du pratat med rektorn om det där?
  Jag hade blivit helt tokig om jag hade fått höra ett sånt uttalande av en lärare på skolan.
  Du kan inte bara låta det vara, då accepterar du att skolan också förtrycker pojkarna.”

  @ Lilly My:
  Jag accepterar det inte men har dock inte påtalat det för skolans rektor ännu. Skolan uppvisar exempel i misandri och (män)niskoförakt på många fler sätt än så. Tyvärr måste vi föräldrar vara försiktiga i vår kritik och så långt det går agera med försiktig diplomati med tanke på barnen i deras dagliga situation – det är ju inte vi föräldrar som skall gå till skolan och utsättas för skolans värdegrundsarbete med hjärntvätt på schemat.

  Det är av yttersta vikt att våga visa civilkurage och protestera mot orättvisor – jag hoppas och tror att modet växer hos fler att säga ifrån. Men det kräver kunskap om och förståelse för vad som egentligen pågår bakom kulisserna. Den feministiska propagandamaskinen har fått arbeta ostört alltför länge. Därför är det så viktigt att informera om missförhållanden och på så vis öka chanserna att kunna ”se skogen för alla träden”.

  Tack Pär Ström (och många andra) för visat civilkurage i kampen för ökad jämställdhet och tolerans för alla oavsett kön!

 39. gillar information men inte hyss Says:

  Ja- adminstratorn har kommenterat, vilket hen alltid gör när det uppstår repliker.
  Däremot kan detta inlägg sägas strida mot reglerna om ni nu är upprörda över regelbrott ”Genuslistan är främst en informationslista för det som rör genusforskning” och alltså inte avsedd för att sabotera. Den som är upprörd över genusforskningen kanske bör välja debattens väg och inte hyssens

 40. Musse Pig Says:

  ”hen” betyder ju ”höna”vilket verkar passa bra. Är det sabotage att uppmärksamma internationella mansdagen på en ”genuslista”????

 41. P.E. King Says:

  Genuslistans regler

  ”Genuslistan är främst en informationslista för det som rör genusforskning, men även för angränsande områden som har ett genusperspektiv. Man får lov att informera om evenemang, nya böcker etc så länge man inte ”överannonserar”.”

  @ gillar information men inte hyss:

  På vilket sätt bryter inlägget mot reglerna? Ingår inte information om män och jämställdhet för alla oavsett kön i ett ”angränsande område som har ett genusperspektiv”?

 42. Matte Says:

  Hahaha

  Är det sabotage att uppmärksamma internationella mansdagen på genuslistan?

  Nu är det tragikomiskt!

 43. P.E. King Says:

  @ Musse Pig:

  Kanske ett exempel på ”att göra en höna av en fjäder”?

 44. P.E. King Says:

  @ Matte:

  Jag tycker det snarare är patetiskt än tragikomiskt.

 45. Matte Says:

  @P.E. King

  Ja det var ett bättre ord.

  Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta så jag skråter en skvätt.

 46. Lotta Says:

  Hahahhaha det alla dagar är ju mansdagar… grattis alla grabbar/män för att ni är födda till grabbar. Ingen av er vill ju byta så va fan gnäller ni för?????

 47. DrKejs Says:

  @gillar information men inte hyss

  Det du skriver har ingen bäring. Det finns gott om informationsinlägg som inte handlar om genusforskning direkt utan som handlar om genus överhuvudtaget. Det finns information om böcker, efterlysningar av föreläsare, reklam för kurser, mm. Därför strider Pelles inlägg på intet sätt mot vare sig de regler som finns eller mot de prejudikat i form av redan existerande informationsinlägg som finns.

  Att du inte nämner de direkta angrepp och den smutskastning som framförs av deltagare på listan visar att du/ni inte är intresserade av att föra fram genusfrågor, dvs frågor som rör både män och kvinnor (samt alla alternativa kön som existerar) ur olika perspektiv.

  Vad är ni rädda för, att männen ska kasta av sig det feministiska oket och kräva lika rättigheter? Är feministerna rädda för att mista den enorma makt de har idag? Är ni rädda för att bli kastade ut i kylan och bli av med era lukrativa genusjobb?

 48. DrKejs Says:

  @Lotta

  För att vi män ska få lika rättigheter så måste vi operera oss till kvinnor. Det är kanske så att vi har tröttnat på misandrin och vill ha lika rättigheter i samhället? Vi kanske inte vill byta kön för att få fler rättigheter?

 49. JD Says:

  @Lotta
  Alla dagar är mansdagar menar du…

  Kan du precisera och ge några exempel?
  Förmodligen kan du inte ge ett enda exempel ens! Eller hur?

 50. JD Says:

  @ Gillar information men inte hyss

  bla bla bla bla bla… bla bla bla …
  bla.. debattens väg och inte hyssens.

  Va?

  Pelles inlägg är väl inte på något sätt provocerande eller ”hyssaktigt”.
  Inser ni verkligen inte själva hur fundamentalistiskt inskränkt ni tänker.
  Uppmärksammades inte den internationella kvinnodagen alls på forumet eller skulle det kunna anses vara lika olämpligt?

 51. DrKejs Says:

  @JD

  Internationella kvinnodagen uppmärksammades på listan, ja. Det är upp till enskilda deltagare att komma med relevant information, därför är Pelles inlägg helt i enighet med reglerna. Att det finns element som anser att Pelle hatar kvinnor för att han har uppmärksammat den internationella mansdagen i ett mail till listan visar hur inskränkta och fanatiska en del individer är.

 52. Torstensson Says:

  Lotta

  Det är nog lättare att vara kvinna i Sverige än att vara en man.

  Jag kan rada upp exempel på det.

  Kan du rada upp ett exempel på någon svårighet du har i ditt liv som kvinna så kan visa att du har det ganska bra jämfört med en man i samma ålder.

 53. krakel Says:

  Det här blir ännu mer tragiskt när genusvetarna själva kommenterar saken….

  Jag skulle just leta upp om det fanns en Internationell Världsfredsdag och således tycka att vi behöver en Kvinnlig Världsfredsdag, då jag råkade hitta denna: INTERNATIONELLA VAGINADAGEN! ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Internationella_vaginadagen ). Det ni, två hela dagar har ni, inte en som ni påstår! Det är dubbelt så många! Hur går det nu med offerkoftan va?

 54. Musse Pig Says:

  Ser inte ni feminister att ni har blivit radikala könsrasister och värre kvinnochauvinister än någon liten mansklubb någonsin varit beträffande män. Ni ska skämmas djävligt mycket. Civilisationens dödgrävare!

 55. Jan Says:

  Jag är glad att se folk som står emot misandrin och för jämnställdhet. Tack alla!

 56. Torstensson Says:

  Gudrun Schymans taktik är dock solklar. Hon hänvisar till globala fakta och applicerar det på svenska förhållanden. Det är vansinne.

  Det som är ännu märkligare är att de få som motsäger henne i debatten inte ifrågasätter varför hon tar upp globaka förhållanden när vi lever i Sverige.

  Självklart är kvinnor i Afghanistan i en svår situation men det är dom INTE i Sverige.
  Det går inte jämföra, men hon gör det gång på gång. Strategin är förödande för svenska män och pojkar.

 57. Musse Pig Says:

  Dessutom ljuger de om de globala förhållandena. Även i Afganistan.

 58. Shastra Says:

  Jag har sagt det förut i en tidigare kommentar här på GenusNytt, och jag säger det igen: dra in allt ekonomiskt stöd till den s.k. genusforskningen. Den har ingen vetenskaplig legitimitet, den handlar bara om produktion av sekteristisk ideologi. Genusforskning skulle kunna vara en värdefull tvärvetenskaplig disciplin som sträcker sig över erkänt vetenskapliga områden som biologi, psykologi, historia, och inte minst etnologi. Men feministerna har saboterat det projektet genom att infektera det med politisk ideologi. Varje gång något sådant händer så är det ett nederlag för våra akademiska institutioner. Det enda botemedlet är att klippa bort den sjuka delen (i det här fallet genusforskningen) och därefter bygga upp nya tvärvetenskapliga samarbetsformer från grunden.

 59. Anders Johansson Says:

  Hmm.
  Alla kommentarer på den här sajten påminner mig osökt om:
  http://brockbrock.com/herrlundkvist/?p=1162

 60. Mattias Says:

  Anders Johansson,

  och att förlöjliga och förminska andras åsikter och problem är däremot moget eller? Var konstruktiv eller hitta någon annanstans att skriva.

 61. feministen Says:

  Starta en egen antifeministisk forskningsstiftelse om ni är så missnöjda med genusforskning, bäst vetenskap vinner. Förslag på finansiärer för er: vapenindustrier, porrindustrier, privata säkerhetsföretag, bilindustrin, traffickingnätverk med mera med mera- Många av era åsikter har redan saluförts i typ 2000 år på olika sätt, men yttrandefrihet enligt er verkar vara att ni får dominera och att inga andra röster får höras. Er syn på demokrati och yttrandefrihet blir tydlig på denna blogg och i kommentarsfältet och vi är många som är överlyckliga över den feministiska röst som faktiskt finns när vi ser vad alternativet är.

 62. På Genuslistan är forskare en adelstitel, inte en sysselsättning « Aktivarum Says:

  […] sedan Pär Ström uppmärksammade beteendet på Genusnytt så var det som att lyfta på ett getingbo. Av ren nyfikenhet joinade jag listan och […]

 63. Andreas Says:

  Som Billing formulerar sig är det väl inte så konstigt att feminister blir upprörda. Varför ska man gratulera män på mansdagen? Sista mailsvaret som refereras i bloggposten är inne på detta.

  Kvinnodagen brukar, i alla fall i genuskretsar, beskrivas i första hand som en dag för att synliggöra förtryck mot kvinnor. Därför är det svårt att se den som en anledning att gratulera kvinnor, tvärtom blir feminister ofta upprörda då så görs. Det är alltså stor skillnad på hur Pelle Billing beskriver mansdagen och hur folk i genuskretsar brukar beskriva kvinnodagen, vilket underminerar jämförelsen mellan de båda dagarna. Därför innebär Billings mail inte bara ett uppmärksammande av internationella mansdagen, det innebär också:
  1) Att mansdagen i första hand är en dag för att gratulera, inte för att att synliggöra eller minnas förtryck, och
  2) Att även kvinnodagen förminskas (för att låna ett begrepp från genusdiskurs) då Billing beskriver den som jämförbar med en uppenbart trivial, eller i bästa fall bara grunt analyserad, mansdag.

  Det finns alltså mer för feminister att bli förbannad över i Billings mail än det faktum att mansdagen lyfts fram, vilket undergräver en eventuell poäng med ett sådant hyss. Jag vet själv inte vad mansdagen innebär, men av bloggposten här att döma är det knappast så att Pelle Billing eller Pär Ström ser den som en dag för att synliggöra förtryck mot män: i så fall hade de inte tyckt att uppmaningen att gratulera män på den dagen vore rimlig. (lika lite som man gratulerar HIV-smittade på världsaidsdagen eller judar på årsdagen av förintelsen). Hade jag som man tyckt att det förtryck som finns mot män vore jämförbart med förtrycket mot kvinnor, samt velat se mansdagen som en motsvarighet till kvinnodagen, så hade jag antagligen blivit förbannad över en sådan uppmaning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: