Vågar man sig på lite satir…

by

… för nattugglorna (klockan är nu 23.30) utan att bli beskylld för att vara oseriös? Jämställdhetskämpen Kalle Strokirk har gjort bilden och skickat den till GenusNytt. Läs texten först.

.

”-Vi vill i första hand se en kvinna. Men det viktigaste är att det är en feminist”, sade kvinnoförbundets ordförande Nalin Pekgul om förbundets krav på en ny ledare för Socialdemokraterna efter Mona Sahlin.


.

Annonser

31 svar to “Vågar man sig på lite satir…”

 1. michael Says:

  🙂

 2. Anna F Says:

  Svar ja, det syns på luggen 🙂

 3. David Holman Says:

  Haha! Fy fan vad kul… Hehe!

 4. Manhood United (barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  Påminner satiriskt precis om de mina j gör gör uppror mot 🙂

 5. Liberal Says:

  Oseriöst att driva med en feminist? Var inte så nervös, jämfört med de maniskt lögnaktiga feministsvinen så har du en mycket lång väg kvar, innan du har fallit ned till deras nivå, deras genusvetenskapliga kommunist-sandlåda där könshat är normen.

 6. P.E. King Says:

  Självklart skall man våga sig på lite satirisk humor. ”Ett skratt förlänger livet” brukar man ju säga. 😀 hahaha!

  Tecknade serier – satir och reklamteckning sedan 1970

 7. Info Says:

  APROPÅ SATIR OCH BILDER

  Apropå satir och bilder – ni har kanske märkt, att en viss högtid närmar sig. Då gäller det att inhandla julklappar till barn och barnbarnsbarn.

  Inför vilken högtid snart, säkert som dess andra traditioner, den gamla leksaksdebatten på nytt kommer att blossa upp: Varför finns det skilda pojk- och flickleksaker? Varför finns det skilda avdelningar för pojk- och flickleksaker? Bojkotta!

  Som tur är, finns numera en leksak, som tystar protesterna såväl hos alla svenska feminister som hos själva Schlingmann:

  http://www.malmgrenpaintings.se/1984_delsida.htm

  Ni kanske minns Schlingmanns statsfeministiska fältrop i Sourze inför valet: BILAR ÅT FLICKOR OCH DOCKHUS ÅT POJKAR!

 8. barfota Says:

  Jättekul.
  Han har så många roliga och mitt i prick teckningar. Här kommer en länk till Kalle Strokirks seriebibliotek & dagskommentarer

 9. Paula Says:

  Jag fundera på att köpa en lastbil till en 3 årig tjej i släkten eftersom hon gillar att leka med sin lillebrors lastbil och inte har en egen. Det är väl inte feministiskt, eller? Jag blir himla osäker ibland var gränsen går mellan humanism (eller vad det kallas) och feminism.

 10. Jonas P Says:

  Apropå politik och kvinnliga partiledare. I papperstidningen Metro i Stockholm i dag den 26 november kan man på sida 22 läsa:

  ”Kö till jobbet som språkrör

  När socialdemokraterna ska utse ny partiledare säger alla nej tack eller duckar för frågan (de säger också att det ska vara en kvinna, min anm.). I Miljöpartiet däremot finns en kö av villiga efterträdare till Maria Wetterstrand. Både åsa Romson, Gunvor G Ericson och Bodil Ceballos har tackat ja i veckan.

  Dessutom har partiets hetaste namn Mikaela Valtersson inte uteslutit möjligheten men säger sig vilja ha mer betänketid innan hon bestämmer sig. På manssidan är det mer tunnsått, men Gustav Fridolin är förhandstippad. Språkrören ska väljas vid partiets kongress den 20-22 maj.”

  Är det bestämt att de ska ha en man och en kvinna som innan? I så fall vore det ju ”jämställt” sett till lika andel. Men det intressanta är såklart hur det är formulerat. Hur hade det sett ut om andelen manliga aspiranter varit så som andelen kvinnliga är nu? Jo, det hade såklart blivit rubriker av det, att det är på tok för få kvinnor – ett patriarkat. Men som vi sett handlar jämställdhet numera om antal och andelar, det ska vara ”50% kvinnor eller mer”. ”Eller mer” har också visat sig INTE vara någon felskrivning, utan som vi ser i Metros artikel är ett överflöd av kvinnor och underskott av män helt i sin ordning. Jämstlldhet är med andra ord så många kvinnor som möjligt i makt- och statuspositioner.

  Det får en såklart osökt att tänka på genusvetenskapen. Där har vi väl det ultimata: överlägsen majoritet kvinnor (som är feminister) i status- och maktposition som dikterar hur resten av befolkningen ska leva.

 11. Toddan Says:

  Jag älskar Kalle Strokirks satir. Kolla på hans hemsida 🙂

  Jag ville själv tipsa pär om hans mitt i prick teckningar.

 12. Jonas P Says:

  Paula:

  Feminism vore att köpa lastbilen oberoende av huruvida flickan är intresserad av den eller ej. Min mamma försökte exempelvis få mig att leka med dockor och sådant och min lillasyter att leka med typiska pojklekaser. Det funkade tydligen inte alls heller har hon skamset berättat.

  Det är såklart helt okej att låta barnen få leka med det de vill leka med. Det galna är att försöka få dem att leka med något de inte vill leka med.

 13. Paula Says:

  Jonas P:
  Vad bra! Jag har inte jättekoll på feminismen, jag vet bara att jag vill göra det rätta och låta folk vara sig själva. Ok, en fråga till. Är det ok att leka med dockor med en kille och leka med bilar med en flicka (som exempel) för att kunna se om de gillar det eller inte, alltså ge dem möjligheten att välja eller välja bort saker eller är man påtvingande då? Sånt här kanske är självklart för andra men inte för mig..

 14. NisseNyfiken Says:

  @Paula
  Självklart är det ok. Det viktiga i sammanhanget är väl att det inte får bli ett tvång utan att man lyssnar in vad barnet vill. Små barn bryr sig inte om hur leksaken framför dem är könskodad. Antingen tycker de att den är intressant eller inte. Däremot varierar intresset med tiden, så det är klart att du ska introducera dockor för en pojke och bilar för en flicka så att de har alla valmöjligheter. Man behöver nog inte krångla till det mer än så tycker jag 🙂

 15. Lorem Ipsum Says:

  Vilken hädelse, avbilda en feminist som en åsna. Nu kommer inte översteprästinnorna inom genuskyrkan att vara nådiga.

  @Paula, det är inte det minsta feministiskt att köpa grabbleksaker till en tjej, men intresset brukar vara ganska svalt från mottagarens sida efter en stund har jag fått erfara genom egna empiriska studier.

  Är man tjej och tre år så är man på väg in i sin rosa prinsessperiod. Det verkar vara snudd på en naturlag 🙂

 16. Lorem Ipsum Says:

  Bör tilläggas att flaskraketer, egenbyggda varmluftballonger och alla typer av exoterm kemi är uppskattade inslag i verksamheten hos oss. Så istället för att köpa en lastbil så kan man bygga en tillsammans.

 17. Paula Says:

  NisseNyfiken:

  Tusen tack för svaret! Jag har verkligen nojat över detta, tråkigt nog.

 18. Paula Says:

  @Lorem Ipsum, haha, ja, hon är lite i en sån också! Det ser ut som om Barbapappa exploderat i hennes rum.

 19. Olle Says:

  Vad jag minns så lekte jag krig, halshuggning och hängning med lillsyrrans dockor. Min son är inte lika våldsam ännu, men han gillar sina systrars dockvagn för att den rullar på hjul.

 20. Jonas P Says:

  Paula:

  Som andra redan sagt är det såklart okej att leka med vilka saker som helst med både pojkar och flickor så länge det inte är farligt. Knivar är t.ex. ingen höjdare.

  De som exempelvis tror att deras söner blir homosexuella av att leka med dockor har lika fel som feminister som tror att barnen blir metrosexuella av att tvingas leka med det de inte vill leka med.

 21. Lilla My Says:

  Ha ha! Gillar också Kalle Strokirks satirer.

 22. Paula Says:

  Jonas P:
  Nej, fy för att bli tvingad till saker.

 23. parstrom Says:

  @Paula:
  Man ska göra det man gillar. Såklart. Individen ska få bestämma. Vilken leksak som sedan väljs av vilket kön ska alla andra strunta i. Det är frihet. Och jämställdhet. Men om genusproffsen kommer med pekpinnar om val av leksak är det feminism.

 24. Paula Says:

  @Pär:
  Jag är så glad att jag vågade fråga dessa saker. Nu vet jag hur jag skall göra! I alla fall med leksaker. Hur är det med kläder och assessorer? Är det fritt också?

 25. Lucia Says:

  Paula, är du möjligen förståndshandikappad?

 26. Paula Says:

  @Lucia:

  Varför undrar du det? Är det nåt konstigt med mina frågor eller?

 27. Paulas Mamma Says:

  Paula, känner du till det faktum att pojke och flicka inte är samma sak?

  Paula, känner du även till att minoritetsklientelet ‘könshatande kommunistflata’ (feminist med speciell fäbless för hatandet av människor av motsatt kön) inte är samma sak som ett transvestit-barn, eller ett missbildat barn som fötts helt utan kön?

 28. Paula Says:

  Jag tycker tonen börjar bli otrevlig här. Det passar inte mig. Tack för de svar som varit seriösa. byebye

 29. barfota Says:

  @Paula
  Bry dig inte om idiotinläggen skulle vi andra bry oss om dem så skulle bloggen vara nedlagd för länge sedan /vilket säkert är dessa idiotinläggs syfte) så häng kvar, studera är lär, de flesta av oss här vill ha verklig jämställdhet.

 30. Bur-q-ua45 Says:

  Bra att Kalle Strokirk äntligen har fått välförtjänt uppmärksamhet på denna blogg.

  Det var inte en dag för tidigt!
  Han är de facto en sorts pionjär i sammanhanget (d.v.s. antifeminism).

  Sidan Contra.nu är också spännande, liksom denna:
  ”Könsfredsmanifestet”,
  http://www.elib.se/ebook_detail.asp?id_type=ISBN&id=9185201235.

  Något att bita i, kanske?

  /
  Bur-q-ua45, av Juda stam (37-48)
  observatör för
  Sällskapet Bur-q-ua, för allas lika värde, emot rättsröta
  BB – Bröd och Bur-q-ua åt folket (även åt Victoria, Daniel, kungen och Camilla Henemark)

 31. Bur-q-ua45 Says:

  [tilllägg:]

  …apropå ”Pax Genus”

  /
  Bur-q-ua45, av Juda stam (37-48)
  observatör för
  Sällskapet Bur-q-ua, för allas lika värde, emot rättsröta
  BB – Bröd och Bur-q-ua åt folket (även åt Victoria, Daniel, kungen och Camilla Henemark)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: