Pojke gängvåldtogs av 10 kvinnor

by

En 17-årig pojke i Nya Guniea har blivit utsatt för en svår gruppvåldtäkt. Han överfölls av tio kvinnor, beväpnade med köksknivar, varav fyra våldtog honom. Pojken tvingades uppsöka sjukhus.

Polisen ser allvarligt på händelsen.”Jag varnar alltid kvinnor och uppmanar dem att vara försiktiga på kvällen, men nu varnar jag också män”, säger polisbefälet Teddy Tei till den australiska nyhetsbyrån AAP.

Läs mer om gängvåldtäkten här. Tack för tipset JockeH

För övrigt:

– I Norge har en sovande man blivit våldtagen av en kvinna – här.

– En 26-årig kvinna våldtog sin flickvän – här.

– En 30-årig kvinna våldtog sin flickvän – här.

– Två tjejer höll man fånge i lada – här.

– Mannen ångrade sig när han kände en frän doft från kvinnans underliv. Då drog  hon kniv och hotade mannen. ”Slicka min fi**a, annars skär jag halsen av dig”. Här.

49 svar to “Pojke gängvåldtogs av 10 kvinnor”

 1. 50/50 Says:

  Tror inte det på långa vägar är lika psykiskt påfrestande för än man att bli våldtagen av en kvinna som för en kvinna att bli våldtagen av en man.

  Vi är biologiskt olika. Evolutionärt sett innebär en våldtäkt en katastrof för en kvinna eftersom hon kan tvingas föda ett barn till fel man, dö i barnsäng, bli infertil och så vidare. Dessutom kan hon glömma att mannen tar sitt ansvar för att försörja barnet. För en man däremot innebär en våldtäkt enbart att han får sprida sina gener lite extra.

  Detta sagt, att lagen ska vara lika för alla borde vara en självklarhet.

 2. barfota Says:

  @50/50

  ”Tror inte det på långa vägar är lika psykiskt påfrestande för än man att bli våldtagen av en kvinna som för en kvinna att bli våldtagen av en man.”

  Jag tror du har fel beträffande den psykiska påfrestningen, är det inte detta vi talar om så ofta… Ett stort mörkertal där män inte anmäler brott för att de skäms eller inte tycker det är manligt att gå till polis, psykologer och terapeuter när de har blivit utsatta. Min gissning är att män och kvinnor lider lika mycket psykiskt.

 3. MTG Says:

  50/50 jag tror faktiskt inte det. En våldtäkt är mycket mer än så, det är också ett stort övergrepp.

  Den där argumentationen är lite som att säga att en anal våldtäkt inte är så farlig för en kvinna eftersom hon rent biologiskt inte blir gravid.

 4. DDR2 Says:

  50/50: Du ”tror”. Jag *vet* att jag inte skulle vilja ha sex mot min vilja.

  Dessutom kan väl vem som helst smittas av könssjukdomar vid våldtäkt, man som kvinna?!

 5. AA Says:

  ”Han överfölls av tio kvinnor, beväpnade med köksknivar, varav fyra våldtog honom”

  50/50 säger:
  ”Tror inte det på långa vägar är lika psykiskt påfrestande för än man att bli våldtagen”

  Spånhuvud!!

 6. P.E. King Says:

  Citat 50/50:

  ”För en man däremot innebär en våldtäkt enbart att han får sprida sina gener lite extra.”

  Enbart? Var vänlig vidareutveckla ditt resonemang.

 7. Matte Matik Says:

  Det står i artikeln att AIDS är ett stort problem i området. Oavsett hur lite otrevlig en våldtäkt nu skulle vara (10 kvinnor med kniv tycker jag lät väldigt otrevligt) är det knappast kul att dessutom fundera över om man blivit smittad med en dödlig sjukdom.

  Pär, missade du inte denna under samma sida?
  Mannen ångrade sig när han kände en frän doft från kvinnans underliv. Då drog Melissa Williams kniv och hotade mannen.

  – Slicka min fi**a, annars skär jag halsen av dig.

  http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/489387-fangelse-for-kvinna-med-dalig-intimhygien

  Att kalla det för fängelse för dålig intimhygien tycker jag var missvisande. Fängelse för att tvinga till sig oralsex känns mer korrekt.

 8. 50/50 Says:

  ”Spånhuvud!!”

  Tack för en välutvecklad argumentation!

  ”Den där argumentationen är lite som att säga att en anal våldtäkt inte är så farlig för en kvinna eftersom hon rent biologiskt inte blir gravid.”

  Det kanske ligger något i det. Behöver utredas.

  ”50/50: Du ”tror”. Jag *vet* att jag inte skulle vilja ha sex mot min vilja.”

  Att inte vilja göra något mot sin vilja är en tautologi. Det är som att säga ”ett mörkt rum saknar ljus”.

  ”Dessutom kan väl vem som helst smittas av könssjukdomar vid våldtäkt, man som kvinna?!”

  Ja det stämmer. Men riskerna för att bli gravid är i alla fall mycket större för en kvinna.

  ”Enbart? Var vänlig vidareutveckla ditt resonemang.”

  Gärna!

  Våra hjärnor har inte anpassats till den miljö vi lever i idag. En kvinna kan kanske få omkring 10 barn i livet. För en kvinna är varje barn är en enorm investering, 9 månaders graviditet, risk för att dö, kräver åtskilliga resurser under flera år. Därför har de kvinnor som varit noga med att välja rätt man spritt sina gener mer framgångsrikt eftersom denna man antingen har kunnat försörja dessa barn väl eller själv haft så utmärkta gener att kvinnan ändå tagit risken och varit otrogen.

  En våldtäkt innebär därför en katastrof för kvinnan då hon tvingas föda del mans barn.

  En man däremot kan kanske få upp till några hundra barn om han är skicklig. Därför har evolutionen gynnat de män som tyckt om att ha sex med många kvinnor. En våldtäkt är säkerligen inte särskilt trevlig för en man heller, men jag tror inte på långa vägar att den är lika påfrestande som för en kvinna.

 9. Patrik Says:

  50/50:

  ”Evolutionärt sett innebär en våldtäkt en katastrof för en kvinna eftersom hon kan tvingas föda ett barn till fel man, dö i barnsäng, bli infertil och så vidare. ”

  För den biologiska maskinen människa kanske det är sant men inte för den kännande varelsen människa. Dessutom har modern medicinsk vetenskap gjort dessa problem i stort sett obsoleta. Det största fysiska problemet med våldtäkter är risken för könssjukdomar och den är lika för män och kvinnor.

  Att det skulle vara mer påfrestande för kvinnor att bli våldtagna av män än omvänt tror jag inte för ett ögonblick på. I vissa fall tror jag nog att det kan vara tvärtom, exempelvis kanske kvinnor är mer förberedda på att kunna bli våldtagna än män, män är oftast fysiskt starkare än kvinnor och känner kanske en större egen skuld för att de inte kunde avvärja övergreppet än kvinnor gör och män har betydligt svårare att väcka samhällets sympati när de blir utsatta. Dessutom tror jag att det är värre för män att utsättas för anala övergrepp vilket är det vanligaste för dem än för kvinnor att utsättas för vaginala övergrepp vilket är det vanligaste för dem.

 10. Hamstrn Says:

  50/50:

  Det är inte ett kön som blir våldtaget det är en person, en individ. Att förminska en våldtäkt på det sättet du gjorde gör mig riktigt irriterad.

  Bagatellisera inte våldtäkt på det sättet!

 11. P.E. King Says:

  Citat 50/50:

  ”Enbart? Var vänlig vidareutveckla ditt resonemang.”

  Gärna!

  Våra hjärnor har inte anpassats till den miljö vi lever i idag. En kvinna kan kanske få omkring 10 barn i livet. För en kvinna är varje barn är en enorm investering, 9 månaders graviditet, risk för att dö, kräver åtskilliga resurser under flera år. Därför har de kvinnor som varit noga med att välja rätt man spritt sina gener mer framgångsrikt eftersom denna man antingen har kunnat försörja dessa barn väl eller själv haft så utmärkta gener att kvinnan ändå tagit risken och varit otrogen.

  En våldtäkt innebär därför en katastrof för kvinnan då hon tvingas föda del mans barn.

  En man däremot kan kanske få upp till några hundra barn om han är skicklig. Därför har evolutionen gynnat de män som tyckt om att ha sex med många kvinnor. En våldtäkt är säkerligen inte särskilt trevlig för en man heller, men jag tror inte på långa vägar att den är lika påfrestande som för en kvinna.

  Det blir inga barn vid anal eller oral våldtäkt och risken för könssjukdomar är alltid överhängande vid sexuell aktivitet, oavsett om du är man eller kvinna. På vilket sätt förklarar du mannens spridande av gener i en dylik situation som anal eller oral våldtäkt?

  ”För en man däremot innebär en våldtäkt enbart att han får sprida sina gener lite extra.” – alltså ingen psykisk påfrestning då eftersom som du hävdar att en våldtäkt för en man enbart (=100%) ger honom möjlighet att sprida sina gener lite extra?

 12. barfota Says:

  @50/50

  ”En våldtäkt är säkerligen inte särskilt trevlig för en man heller, men jag tror inte på långa vägar att den är lika påfrestande som för en kvinna.”

  Jag är inte religiös men ”tror” att det psykiskt är lika påfrestande för alla som utsätts för våldtäkt. Skall vi börja straffmäta utefter tro?

 13. 50/50 Says:

  ”För den biologiska maskinen människa kanske det är sant men inte för den kännande varelsen människa. Dessutom har modern medicinsk vetenskap gjort dessa problem i stort sett obsoleta.”

  Som sagt vi är inte anpassade till den miljö vi lever i idag. Varifrån kommer våra känslor? Varför vill män i regel ha sex med så många och de flesta kvinnor med så få? Varför tycker vi så mycket om fett och socker, fast det knappast är bra för ett stillasittande liv? Du kanske har gått på myten om att det är en social konstruktion. Det mesta tyder dock på att det är medfött.

  ”Att det skulle vara mer påfrestande för kvinnor att bli våldtagna av män än omvänt tror jag inte för ett ögonblick på.”

  Se där, det är visst inte bara jag som ”tror”. Hur tar vi reda på fakta?

  ”Det är inte ett kön som blir våldtaget det är en person, en individ. Att förminska en våldtäkt på det sättet du gjorde gör mig riktigt irriterad.”

  Är du lättretad? Att du blir irriterad är inget argument. När bagatelliserade jag våldtäkten? Jag påstår blott att det finns goda skäl att tro att en kvinna som blir våldtagen av en man får en större psykisk påfrestning än en man som blir våldtagen av en kvinna.

 14. 50/50 Says:

  Barfota skrev:

  ”Skall vi börja straffmäta utefter tro?”

  Som jag skrev i mitt första inlägg:

  ”Detta sagt, att lagen ska vara lika för alla borde vara en självklarhet.”

  Med detta menar jag att kvinnor ska straffas lika hårt för våldtäkt som män.

 15. JD Says:

  Enligt 50/50 så är det värsta scenariot för en kvinna som blir våldtagen att hon blir gravid!

  Hmm!
  En våldtäkt är alltså inte så farligt om kvinnan äter p-piller då?
  En äldre kvinna i klimateriet upplever heller inte våldtäkt som så farligt?

  Nej även om jag spetsar till ditt resonemang här så tror jag du är ganska ensam om att tro att upplevelsen av en våldtäkt beror på biologiska faktorer.

  Det är lustigt hur inbyggt det är i vissa människor att bagatellisera mäns upplevelser och känslor.

  En annan aspekt då det gäller våldtäkter är att det är svårare att våldta en man med utebliven erektion samt att män generellt sett är fysiskt starkare än kvinnor.
  Hade män alltid haft kroniskt stånd och varit jämnstarka med kvinnor så kanske antalet våldtagna män av kvinnor varit mycket vanligt?

 16. 50/50 Says:

  Jag är uppenbarligen inte ensam om min ståndpunkt.

  Psykolgen Glenn D. Wilson skriver i

  Personality and Individual Differences
  Volume 8, Issue 1, 1987, Pages 125-127

  ”Finally, it hardly needs to be pointed out that the sex differences reported here are those that would be expected on the basis of evolutionary instinct theory. The male predilection for group sex and sex with anonymous partners, as well as the ready visual arousability suggested by men’s voyeuristic fantasies, presumably stem from epigenetic modes of thinking that promoted gene proliferation in our male ancestors (Lumsden and Wilson, 1983). The relative female interest in romance and partner familiarity is consistent with the fact that females invest more in eggs than males do in sperm (Trivers, 1972).
  For the same reason, women have more to lose than men from rape and incest, so it is not surprising that they find these activities less enjoyable.”

  Jag upprepar den sista meningen:

  ”For the same reason, women have more to lose than men from rape and incest, so it is not surprising that they find these activities less enjoyable.”

  ”Hmm!
  En våldtäkt är alltså inte så farligt om kvinnan äter p-piller då?
  En äldre kvinna i klimateriet upplever heller inte våldtäkt som så farligt?”

  Fråga ett: Som sagt vi är inte anpassade för ett liv med p-piller.

  Fråga två: Antagligen inte. Förövrigt har hon betydligt mindre risk att bli våldtagen.

  ”Nej även om jag spetsar till ditt resonemang här så tror jag du är ganska ensam om att tro att upplevelsen av en våldtäkt beror på biologiska faktorer.”

  Citatet ovan fann jag efter en 2 sekunders googling. Har dessutom läst liknande ståndpunkter på ett flertal andra ställen.

 17. Joel Bergqvist Says:

  50/50
  Det är lugnt, alla vet redan att kvinnor drabbas värst, vi är med på noterna.

 18. ParStrom Says:

  Tack, Matte Matik, jag lägger till den!

 19. 50/50 Says:

  Joel

  I vissa fall är det faktiskt sant.

 20. Torstensson Says:

  50/50

  Jag förstod helt vad du menade.

  Jag är rädd att rapporten ger en sann fingervisning om sakernas tillstånd.

  Jag vet dock inte vilka variabler man tagit hänsyn till när man ska värdera hur pass illa någon tar vid sig av den situationen men jag ska ärligt säga att jag väntade på att du skulle hänvisa till den.

 21. Andreas Nurbo Says:

  50/50: Han likställer gruppsex med våldtäkt, sex med okända partners med våldtäkt. Kvinnor gillar inte gruppsex så att de inte gillar att bli våldtagna är ingen överraskning. Snacka om stolpskott.

  Om du ska visa att din ståndpunkt är korrekt hänvisa till studier som faktiskt undersökt mäns reaktion på sexuella övergrepp. Massa tyckande från en gubbe som inte ens backar upp sina påståenden med något är tämligen värdelöst.

 22. barfota Says:

  @50/50

  ””Detta sagt, att lagen ska vara lika för alla borde vara en självklarhet.””

  Sorry jag missade det.

  ”Jag påstår blott att det finns goda skäl att tro att en kvinna som blir våldtagen av en man får en större psykisk påfrestning än en man som blir våldtagen av en kvinna.”

  Nej det finns nog inga goda skäl att tro eller inte tro någonting. Psykologer i all ära men de ängar sig väl också till stor del med att tro. Detta är en subjektiv individuell upplevelse som ingen kan ge svar på varje sig du, jag eller någon annan utomstående.
  Det är egentligen den enda anledningen till att jag menar att kvinnor och mäns psykiska lidande skall jämställas.

 23. Torstensson Says:

  I fallet att våldtas av tio kvinnor varav minst en har en kökskniv så tror jag att man känner dödsångest i del flesta fall.

  Därför är det dumt att försöka relatea olika upplevelser. Det kommer inget vackert ur det.

 24. Carl Magnus Says:

  50/50
  Allt är mycket värre för kvinnor. Det fattar ni väl alla som skriver här. Säger ni emot en sådan fundamental sanning:)

 25. Joel Bergqvist Says:

  50/50
  Så det är sant bara för att du hittade någon som sa att det var sant?

  Mannen Joel Bergqvist skriver i sin doktorsavhandling i ämnet:

  Bull. Shit.

 26. Richard Beiron Says:

  50/50
  Därför har de kvinnor som varit noga med att välja rätt man spritt sina gener mer framgångsrikt eftersom denna man antingen har kunnat försörja dessa barn väl eller själv haft så utmärkta gener att kvinnan ändå tagit risken och varit otrogen.

  …denna man har kunnat försörja dessa barn väl….
  D
  et tolkar åtminstone jag som att det fortfarande förväntas att mannen bär större delen av försörjningsbördan…….
  Jag har å andra sidan en viss förkärlek för vantolkningar sedan jag lärt detta av diverse rabiata feminister och genusforskare.
  Därmed inte sagt att jag anser 50/50 vara någondera……

 27. Torstensson Says:

  Ja försörjningsbördan kommer vi män nog alltid ha över oss. Glöm inte länken som Erik (var det väl) hänvisade till som säger att framgånsrika kvinnor väljer män som tjänar mer än dom själva.

  Och det är viktigt att Gudrun fattar detta nu när hon bill kvotera in tjejer till styrelser etc.

  Märkligt är också att hon inte vill kvotera in tjejer till gruvarbeten.

 28. Matte Matik Says:

  Men Pär, jag hittar ännu fler liknande under dina länkar. Här är en kvinna som tog en rånare som sexslav (pumpade honom full med viagra och hade sex med honom):

  http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/94971-tog-ranaren-som-sexslav

  ”När 32-årigen väl var avtuppad kastade hon honom över axeln och band fast honom vid ett element.

  Mannen proppades full med Viagra och utnyttjades sexuellt av föreståndaren i flera dagar innan hon var helt tillfredsställd. 32-åringen begav sig sedan till sjukhus och larmade polis.”

 29. 50/50 Says:

  ”Han likställer gruppsex med våldtäkt, sex med okända partners med våldtäkt. Kvinnor gillar inte gruppsex så att de inte gillar att bli våldtagna är ingen överraskning. Snacka om stolpskott.”

  Det där med ”likställer” stämmer inte. Han menar att mäns och kvinnors preferenser inom dessa områden har samma ursprung
  vilket är en helt annan sak.

  ”Om du ska visa att din ståndpunkt är korrekt hänvisa till studier som faktiskt undersökt mäns reaktion på sexuella övergrepp. Massa tyckande från en gubbe som inte ens backar upp sina påståenden med något är tämligen värdelöst.”

  Han backar upp dem med den föregående undersökningen av sexfantasier:

  ”Being raped or sexuallv assaulted:
  Mean enjoyment
  (-5 to +5)

  Men: 1.05
  Women: -3.05”

  ”Så det är sant bara för att du hittade någon som sa att det var sant?”

  Jag påstod inte att det är i just det här fallet. Även om jag tror att så föreligger. I vissa fall är det faktiskt sant var vad jag skrev.

  ”Det tolkar åtminstone jag som att det fortfarande förväntas att mannen bär större delen av försörjningsbördan…….”

  Det här har ingenting med förväntningar utan om hur människan har anpassats under evolutionens långa lopp.

 30. Richard Beiron Says:

  Det här har ingenting med förväntningar utan om hur människan har anpassats under evolutionens långa lopp.

  Jag är FÖR evolutionen…. :o) Det finns dock en stor mängd sk. genusforskare som tycker sig veta bättre än naturen, det är den sortens människor som skrämmer mig… :o)

 31. Andreas Nurbo Says:

  50/50: I din text framkom inte att det som åsyftades var våldtäktsfantasier så i texten som den är likställer han gruppsex osv med våldtäkt.
  Nu när detta framkom så är det ännu mer orimligt att använda honom som stöd för dina argument. Sexuella fantasier är inte detsamma som verklighet. Hur kan du ens tro det, vilket du uppenbarligen gör eftersom du hänvisar till honom som stöd för din tes. Våldtäktsfantasi skiljer sig faktiskt från våldtäkt. Tom låtsasvåldtäkt i sovrummet skiljer sig från våldtäkt.

 32. Mr Galahad Says:

  Alltså vem tror på fullaste allvar att en våldtäkt skulle upplevas mindre svår och psykiskt påfrestande för en man än för en kvinna?

  @50/50 Har du pratat med en man som blivit våldtagen?

  Eftersom man ifrån BRÅs sida kunnat fastslå att män förmodligen lider MER av relationsvåld än kvinnor då det är förknippat med med en större skam och det finns avsevärt mycket mindre hjälp att få.
  Addera dessutom att en man både förväntas och oftast är mer i kontroll över de situationer han befinner sig i men alltså hamnat i ett sådant underläge på något sätt att han saknat den kontrollen och dessutom blir våldtagen pga det.

  Att enbart titta på de rent biologiska aspekterna av en våldtäkt är som att enbart se på de lokala effekterna av etanolbränsle. Man ser bara halva bilden och följaktligen så blir alla slutsatser utav detta helt felaktiga eftersom man saknar en helhetssyn.

  Du har dock helt rätt i en sak, vi är inte anpassade efter den verklighet vi lever i men detta tar sig främst uttryck i instinkter som bättre passar ett liv på savannen än ett liv i betongdjungeln. Instinkter som exempelvis styr vem vi blir attraherade av och ger oss adrenalinkickar när vi befinner oss i fara. Mäns dragningar mot unga kvinnor kan förklaras med dessa instinkter då dessa kvinnor ger honom bäst chans till en hälsosam avkomma. Detsamma gäller kvinnors dragning till mäktiga män även om det är lite mer komplicerat.
  Rent biologiskt så är förmodligen mannen mer hemma omkring idén att ”sprida sin säd” bland en hel massa olika kvinnor för att maximera chanserna för hans avkomma. MEN det är ändå mannen som avgör vilka av de kvinnor han blir attraherade av han ska ”sprida sin säd” till. Inga vandrande penisar här inte.
  Vad som händer om detta val fråntas honom och han dessutom tvingas på en eller flera kvinnor han INTE är attraherad av (Inbillar mig att lika få män som kvinnor blir attraherad av en individ som begår sexuella makthandlingar med en kniv mot halsen) kan man givetvis fråga sig men det sunda förnuftet säger att inte ens en man kan njuta eller rycka på axlarna åt en sådan sak.

  Det enda sättet att ta reda på det är väl genom experiment antar jag, är du frivillig 50/50? Jag känner några riktiga godbitar med rejäla knivar som säkert ställer upp för vetenskapen. Trixet är ju det där med de juridiska följderna dock, skriver du på ett ”jag går med på allt” avtal först?? 😉

  //Mr Galahad

 33. barfota Says:

  @Mr Galahad

  😀 😀

 34. putte Says:

  Varför låser västerländska män in sig på hotellrummet den 8 mars? Det finns några män som glömt det – fråga dom hur dom behandlats.
  Internationella kvinnodagen är kvinnors ursäkt att ta för sig precis som dom vill! Se upp bröder.

 35. Jonas P Says:

  Tycker inte vi ska göra samma misstag som många feminister som utgår från en världsbild och hur de vill saker ska vara och argumenterar efter det snarare än att de i den utsträckning det går försöker att objektivt söka svaret på hur världen är funtad.

  Minns att Steven Pinker i The Blank Slate skriver om att kvinnor upplever i princip alla känslor mer än män. Sedan har vi ju också exempelvis detta att kvinnor dagen efter ett one night stand tenderar att känna sig utnyttjade medan män istället ofta har skuldkänslor.

  Vad är poängen med detta? Helt enkelt att det KAN vara så att kvinnor upplever en våldtäkt som jobbigare än män gör generellt eftersom det bevisligen finns många saker män och kvinnor upplever olika. Vi måste kunna ta detta som en möjlighet och inte på förhand bestämma oss om hur det är (som vissa här verkar göra).

  Ska jag säga något ytterligare om själva diskussionen så håller jag med Andreas om att det är svårt att dra slutsatser från fantasier. Vi har ju också detta att män är programmerade att inte vara speciellt rädda, att inte oroa sig osv., även fast det är de som exempelvis utsätts för mest våld. Att man inte är rädd för att bli våldtagen behöver inte betyda att man tycker det känns bättre när det väl händer jämfört med någon som är mer rädd för det.

  Vidare som många har påpekat ser samhället annorlunda ut idag än det gjorde när känslorna och reaktionerna evolverade fram. Visst stämmer det att kvinnor evolutionärt kan tänkas ha mer fallenhet för att må dåligt av en våldtäkt eftersom konsekvenserna med eventuellt barn osv. är större än för en man, men det är bara en faktor att ta med i beräkningen. Som andra sagt så är man man så är det troligen mer skambelagt att bli våldtagen och idag finns det som sagt inte i närheten av samma hjälp som det finns för våldtagna kvinnor. Hur påverkar det hur en man mår efter en våldtäkt?

  Till sist är det även svårt att bevis något med ”experiment” eftersom män och kvinnor delvis reagerar olika, hanterar jobbiga saker olika och känner olika. Ett frågeformulär säger inte mycket eftersom män och kvinnor som sagt troligen hanterar dessa saker olika. Vi kan inte gärna koppla upp någon med fMRI under själva akten för att se hur olika regioner i hjärnan aktiveras osv. Hur ska man säkert kunna avgöra vem som upplever en våldtäkt värst?

 36. Matte Matik Says:

  Jonas P: Det kan definitivt vara på det viset, men oavsett om vilka som upplever det värst tycker jag inte man ska ignorera sexuellt våld mot män (och det menar jag heller inte att du menar). Jag kan inte tro vare sig en man eller en kvinna skulle gilla att våldtas av 10 personer under knivhot. I dagsläget pratar man sällan om det sexuella våld män utsätts för, oavsett om de utsätts av andra män eller kvinnor (och det spelar heller ingen roll vilket kön som utför gärningarna). Även om det inte är lika allvarligt som för kvinnor (det vet jag inte) så är det trots allt en viktig mansfråga att det uppmärksammas.

 37. Tanja Says:

  Putte:
  Jag är kvinna i väst och måste helt ha missat vad jag gör den åttonde mars. Kan du upplysa mig?

 38. Tanja Says:

  Andra evolutionära aspekter på våldtäkt, om man nu tycker det är skoj att leka evolutionspsykolog:

  – Kvinnor blir upphetsade av i stort sett alla sexuella stimuli. En förklaring till detta är att denna egenskap skulle skydda från fysiska skador vid våldtäkt.

  – Enligt supersimpel hemmasnickrad evopsyk: barn till kvinnor som inte mår dåligt av våldtäkt borde klara sig bättre än barn till kvinnor som mår dåligt av våldtäkt. Alltså, borde gener för att inte må dåligt av våldtäkt som kvinna främjas. Motsvarande gener för män borde inte främjas då det inte spelar roll i avkommans överlevnad.

 39. Jonas P Says:

  Matte Matik:

  Håller med dig. Min kritik var inte avsedd att förringa att män är drabbade utan mot att vi som debatterar här ibland verkar ha siktet inställt på att blint argumentera för det snarare än att aktivt undersöka hur det ligger till. I ena stunden kan vissa vara helt okej med att använda evolutionspsykologiska teorier om det stödjer tesen att män är drabbade men om teorierna kan peka på att kvinnor drabbas mest förkastas teorierna istället. Det är ju tämligen uppenbart att män och kvinnor exempelvis är biologiskt olika så sannolikheten att de upplever en våldtäkt något olika är ganska stor, och följaktligen är det också möjligt att det kan upplevas värre för den ena parten.

  I det aktuella fallet kan vi emellertid lugnt påstå att undersöka vem som är mest drabbad (mår sämst) av en våldtäkt mest är av akademiskt intresse eftersom det såklart är en fruktansvärd upplevelse oavsett vem det drabbar, kvinna som man.

  Tanja:

  Jepp, jag satt faktiskt och tänkte på samma sak när jag skrev förra inlägget, att kvinnor exempelvis borde kunnat utveckla mer resistens mot våldtäkter om det är så att de drabbats mer av det genom historien. Å andra sidan kan man tänka sig att kvinnor samtidigt måste ha en känslomässig spärr som gör att de inte vill ha sex med (och mår dåligt av) främlingar eller män de inte valt eftersom de då kommer få avkomma med en icke tillförlitlig fader.

 40. Mr Galahad Says:

  Jag kan bara hålla med dig Jonas P, mitt förslag om experiment var av en mer ironisk karaktär och inte alls allvarligt menad.

  De flesta sunt tänkande individer inser nog att en våldtäkt är en fruktansvärt jobbig upplevelse som förmodligen dessutom ger en del psykiska och kanske även fysiska men efter åt. Oavsett vilket kön den drabbade har.

  Sedan kan man diskutera intill absurdum vem som mår sämst till höger och vänster men det är ju egentligen irrelevant med hänvisning till ovanstående.

  //Mr G

 41. putte Says:

  Till Tanja: Res över till Ryssland. Där kan du lära dig lite om hur man (kvinnor) gör 8 mars. Fråga också ryska män!

 42. krakel Says:

  http://www.forskning.no/artikler/2010/april/246970

 43. Tanja Says:

  Putte:
  Är ryska. Fattar fortfarande inte vad du skriver om. Menar du det där att mannen köper blommor och lagar middag och sen får kvinnan städa hela köket efteråt?

 44. ballongfärd Says:

  50/50 med flera:
  När våldtäkt diskuteras här verkar det definieras inte som sex mot ens vilja, utan sex med en partner man inte själv valt.
  Enligt de citerade delarna av 50/50s artikel och resonemanget runtomkring borde det i så fall vara mindre traumatiserande, eller jämförelsevis inte alls, för en kvinna att bli våldtagen av en man som är hennes etablerade partner i ett parförhållande? Det låter inte helt korrekt…

  Ytterligare en fråga till evolutionspsykologerna: ni diskuterar vad våldtäkt innebär utifrån vad sex kan innebära, inte våld annat än påtvingat partnerval och påtvingad graviditet – alltså som om våldtäkt av en kvinna för en man inte skulle upplevas som våld. Jag går med på att påtvingat, hetero, oskyddat, penetrativt sex INVOLVERAR MER VÅLD när en kvinna utsätts än när en man gör det. MEN hur traumatiserad ett offer blir är inte direkt avhängigt kvantiteten våld. Och att inte nämna NÅGOT våld i mannens fall blir fel.

 45. Kungabloggen Says:

  Tackar för tipset kring dessa ofta nedtystade händelser!
  Vi ska försöka skriva om detta i dagarna för att kunna hjälpa till att sprida kunskap kring dessa hemska brott. Sexismen vet inga gränser.

 46. 10 kvinnor bakom gängvåldtäkt av stilig 17 årig pojke « Kungabloggen Says:

  […] 17 årig gosse blev gängvåldtagen av 10 kvinnor på de mest vidriga sätten. Ett stort tack till genusvetaren som samlat in dessa uppgifter under stor press från matriarkatet som gång på gång utövat sin […]

 47. 10 kvinnor bakom gängvåldtäkt av stilig 17 årig pojke « Kungabloggen Says:

  […] 17 årig gosse blev gängvåldtagen av 10 kvinnor på de mest vidriga sätten. Ett stort tack till genusvetaren som samlat in dessa uppgifter under stor press från matriarkatet som gång på gång utövat sin […]

 48. Feministen Says:

  Fruktansvärt att något sådant kan hända! Kan inte ens tänka mig hur traumatiserad en människa som blir utsatt för något sådant blir.
  Ingen människa ska behöva ha sex mot sin vilja. Kvinna som man! Oavsett kön tror jag att en sådan kränkning är oerhört svår att gå igenom!
  Men sanningen är den att trots att män utsätts för våldtäkter är det ett brott som främst drabbar kvinnor. Jag säger inte att män inte blir våldtagna. Det händer. Men kvinnor utsätts mycket, mycket oftare. Våldtäkter används som vapen mot kvinnor i väpnade konflikter och man räknar med att var tredje kvinna i världen kommer utsättas för sexuella övergrepp.
  Våldtäkter är ett brott som FRÄMST begås av män och FRÄMST drabbar kvinnor. Att man som man vill blunda för det förstår jag inte. Jag förstår inte män som er som verkar livrädda för ett samhälle där kvinnor inte utnyttjas och diskrimineras.
  Vad är ni rädda för?

 49. barfota Says:

  @Feministen säger: 08 juli 2012 kl. 20:32

  ”Men sanningen är den att trots att män utsätts för våldtäkter är det ett brott som främst drabbar kvinnor.”

  Hur tvärsäker är du på att ditt påstående är sant?

  ”Jag säger inte att män inte blir våldtagna. Det händer. Men kvinnor utsätts mycket, mycket oftare”

  Verkligen? Är du 100% säker på det?

  ”Våldtäkter används som vapen mot kvinnor i väpnade konflikter och man räknar med att var tredje kvinna i världen kommer utsättas för sexuella övergrepp.”

  Krig är vidrigt och som det diskuterats tidigare här på bloggen så är det inte värre att bli våldtagen än att bli både våldtagen, torterad och dödad.

  ”Våldtäkter är ett brott som FRÄMST begås av män och FRÄMST drabbar kvinnor.”

  Är du säker på att det du påstår är sant, jag är inte lika övertygad som du.

  ”Jag förstår inte män som er som verkar livrädda för ett samhälle där kvinnor inte utnyttjas och diskrimineras.”

  Inte jag heller. Kan du ge ett enda exempel på en enda Svensk man som skulle vara rädda för ett sådant samhälle.

  ”Vad är ni rädda för?”

  Att folk på allvar skall börja tro på vad sådana som du påstår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: