Mansfientlig indoktrinering i skolan förbereds

by

Ett projekt för genusutbildning av skolelever förbereds under namnet Machofabriken. Det handlar om ”utveckling av ett metodmaterial som synliggör normer för manlighet och kopplingen till våld och överordning”. Mansfientligt, alltså.

Huvudsakligen ska ett antal kortfilmer produceras. Dessa ska visas i skolor och på organisationer. Så här beskrivs filmerna:

”Filmerna är till för att belysa hur genusnormer kring manlighet påverkar våra liv. Metodmaterialet har en främjande ansats och tar hjälp av enkla och väl beprövade metoder. Vi använder en låda som symbol för att beskriva hur normer och värderingar kring manlighet och manliga beteenden skapar och upprätthåller begränsningar i handlingsutrymme och livsval för unga människor.”

Projektet betalas av det offentliga, via Allmänna Arvsfonden. Det genomförs i ett samarbete mellan Män för Jämställdhet (MfJ), Riksorganisationen för Kvinnojourer
och Tjejjourer i Sverige (Roks), Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund (SKR) och Amnesty International.

Projektet har pågått i två år och ”metodmaterialet” har nu pilottestats. Våren 2011 sker den stora lanseringen. Läs mer och Machofabriken här.

En av aktörerna bakom Machofabriken är som nämnts organisationen Män för Jämställdhet (MfJ). Det är något av det mjäkigaste man kan hitta. Så här beskriver de sin inriktning på sin blogg:

Ska det sammanfatta mäns krav på jämställdhet? Pinsamt. Hur är det med likhet inför lagen, till exempel, vore inte det en mansfråga att driva?

Jag har förelästs om jämställdhet tillsammans med en av de tre männen bakom MfJ, deras organisationssekreterare Klas Hyllander. Det var i riksdagen, på ett seminarium för riksdagsledamöter arrangerat av talmannen. Hyllander var min ständiga motståndare. Det mesta han sa var attacker på män och manlighet. Han talade som Gudrun Schyman.

Apropå genusarbete i skolan, här finner du Genuspraktika för lärare producerad av Lärarförbundet. Här finner du en notis om att studievägledare i Umeå ska erbjudas ökade genuskunskaper. Här kan du läsa en debattartikel som kräver mycket mera genuskunskap i lärarutbildningen. Här kan du se en platsannons där Örebro kommun söker ”lärare i engelska, svenska och genuskunskap”.

För övrigt 1: Mannen som grundade McDonalds i Sverige, Paul Lederhausen, har donerat tio miljoner kronor till Karolinska Institutet för genusforskning. Läs mer här. Tack för tipset, Fredrik.

För övrigt 2: Per Lundberg, professor i teoretisk ekologi vid Lunds Universitet, kritiserar i en debattartikel universitetets rektor Per Eriksson: ”När innovationskonsulter, genuscertifierare och managementfilosofer i allt högre utsträckning befolkar akademien alieneras de passionerade lärarna och de sanningstörstande forskarna. Jämställdhet och uppfinningar är naturligtvis goda ting, men dessa kringverksamheter blir allt ljudligare i en tid då den intellektuella rösten bara viskar.” Tack för tipset, Erik!

Annons

99 svar to “Mansfientlig indoktrinering i skolan förbereds”

 1. Matte Matik Says:

  Här är ett annat exempel som jag undrar om det ens är lagligt att ha i skolan. Interaktiv teater om ämnen som ”Mäns våld mot kvinnor” (i samarbete med Guldstadens kvinnojour) och ”Sex och sånt”.

  http://www.vasterbottensteatern.se/lar-kanna-oss/unghasten.php

  Exempel på ett par föreställningar med Unghästen:
  ”Emil, Hampus, Klara och Fanny träffas hemma hos Hampus för en filmkväll. Killarna räknar med sex, tjejerna funderar på sex. Men verkligheten kommer emellan. Efter föreställningen delas klasserna, killarna och tjejerna är i två olika grupper. Varje grupp tas om hand av skådespelarna och pedagogerna från UngHästen samt en erfaren barnmorska från Ungdomsmottagningen.”

  Vinklat, någon?

  En annan, ”Maktstrukturer i klassrummet”:
  ”Vems röst hörs i klassrummet? Vilket roll får den som är tillbakadragen? Får alla samma chans att synas och höras?”

  Apropå just detta kan man fråga sig vilka maktstrukturer det är som tillåter sådana som Unghästen att komma och ha interaktiv teater med tydligt radikalfeministisk utgångspunkt.

  Om man läser deras infoblad skriver de att de önskar att ”under samtalet med eleverna jobbar vi utan lärare eller annan skolpersonal” samt att de vill få information om det är någon som måste avvika under passet.

  De vill alltså ha ”interaktiv teater” med eleverna, utan att det finns någon lärare med, och visst förstår man att de vill kontrollera att ingen skolkar, men när man läser det i sitt sammanhang så får man vibbar av att ”ingen ska komma undan”. Får man ens ha sådant utan att läraren är närvarande? Tänk er rubrikerna om det hade varit Sverigedemokrater som kommit och hållit föreläsning med “interaktiv teater” och delat upp invandrare och svenskar i två olika grupper – utan att någon lärare varit med. “Interaktiv teater” skulle definitivt kunna utformas på ett sånt sätt att folk känner sig mobbade.

  http://www.vasterbottensteatern.se/lar-kanna-oss/utbud_unghasten.php

 2. Sigvard Lingh Says:

  Velourmannen återuppstår.

  Minns någon här hans klagan på 1970-talet?

 3. JD Says:

  Män för jämställdhet är en märklig organisation.
  För att kunna få inflytande bland de som idag ingår i maktordningen för genusarbete så är man tvingade att objektifiera män och pojkar som något negativt utan något egentligt människovärde.
  Organisationen är inte ens intresserad av hur pojkars tillvaro, oro och problem ser ut idag.

  Vad är det för män som driver och ingår i denna organisation?
  Jag vill inte ens tänka tanken…

 4. michael Says:

  Man ska lära ut kritiskt granskning i skolan av vad jag har hört från flera så gäller det inte feminism

 5. Onkel Kostja Says:

  ”Får alla samma chans att synas och höras?”

  Varför förutsätts det att alla ständigt vill synas och höras?
  Jag är själv tämligen tyst och tillbakadragen, detta är inget jag lider av. (Däremot verkar en del andra människor lida av det …)

  Men, som det heter, genom sig själv känner man andra. Är man en gapig och egocentrisk person med bekräftelsebehov ligger det kanske nära till hands att tro att alla andra också är det.

 6. P.E. King Says:

  Sigvard Lingh, så här säger Margareta Havung:

  Andra resultat avfärdar myter som att män är bråkiga och högljudda då de deltar i leksituationer eller att de skulle vara ”velournissar” à la 70-talets ”mysmode”.

  Vidare säger Margareta Havung:

  I läroplanen för skolan står det att lärarna ska föra vidare sin kunskap om genus och jämställdhet till eleverna i skolan, de ska skapa förändringar i verksamheten och de ska motverka traditionella könsmönster.

  Lärare ska alltså indoktrinera elever (ffa pojkar) till att bli goda medborgare i enlighet med feministers och genusvetares världsbild.

  Margareta Havung är universitetslektor och chef för lärarutbildningen.

  Skolans och därmed lärarnas uppgift ska väl vara att förmedla kunskap och inte ideologiska värderingar?

 7. P.E. King Says:

  Det blev lite konstigt där, jag förtydligar:

  Skolans och lärarnas uppgift ska väl rimligtvis vara att förmedla kunskap och inte ideologiska värderingar?

 8. barfota Says:

  @Matte Matik

  Hoppas någon smygfilmar indoktrineringen och lägger ut filmen på nätet.

 9. P.E. King Says:

  @ Matte Matik:
  Propaganda är vad det är! Hoppas föräldrarna till eleverna som tvingas delta i den ”interaktiva teatern” håller sina barn hemma den dagen. 😛

 10. Tuggmotstånd Says:

  Hur dras den absurda slutsatsen att ”utveckling av ett metodmaterial som synliggör normer för manlighet och kopplingen till våld och överordning” är mansfientligt?

  Är män detsamma som våld & överordning? Bekräftar du den tesen?

 11. Matte Matik Says:

  @barfota & P.E. King:
  Jo visst är det propaganda, tveklöst. Det jag tycker är extra otrevligt är det här interaktiva elementet – det kan definitivt utformas så att folk upplever sig mobbade. Tänk dig själv att du blir ”uppdragen på scen” och så ska någon visa för dig hur det ”känns för tjejer att bli antastade”. Inte för att jag vet om det är det dom håller på med, men de skriver ju uttryckligen att de inte vill ha lärare närvarande vilket ger dåliga vibbar. Är det ens lagligt för övrigt? Någon som vet?

 12. Lasse Says:

  ^^

  Trollvarning 😉

 13. P.E. King Says:

  @ Matte Matik:
  Om skolledningen godkänt det bör det inte föreligga några hinder.

  Liknande aktiviteter utförs dagligen på många skolor idag inom ramarna för det så kallade ”värdegrundsarbetet” där man använder SET (Social Emotionell Träning) för att motverka bland annat våld och mobbning.

 14. P.E. King Says:

  Livskunskap… Trivs du med dig själv, lille vän?

 15. Matte Matik Says:

  @P.E. King: Ah, just, det var ”Livskunskapen” jag kom att tänka på men inte kom på vad det hette. Där vissa inhyrda ”lärare” menat att eleverna inför alla andra skulle svara på frågan om de blivit våldtagna eller hade en släkting som var alkoholist. Känns definitivt som något i samma härad, men när det gäller den här typen av interaktiv teater har man en tydligt politisk och ideologisk utgångspunkt, jag undrar om livskunskapen kan sägas ha det (men de individuella lärarna i livskunskapen kan säkert ha sina egna syften för vad de tar upp på lektionerna).

 16. P.E. King Says:

  @ Matte Matik:

  Kritik och åsikter…

  Livskunskap till vilket pris som helst?

  Livskunskap i skolan

 17. Carl Magnus Says:

  Den här sk livskunskapen är definitivt något mysko och i detta flum kan säkerligen falsk genuskunskap och vinklad feminism frodas… Känns lite som om man uppfunnit detta just för att hitta en fin språngbräda för indoktrinering av blåkullas åsikter…

 18. P.E. King Says:

  Livskunskap har också en politisk och ideologisk utgångspunkt – alla oliktänkande ska likformas.

  Hört talas om ”elevkamratstödjare” någon gång?

  Ingår i samband med SET där kamratstödjarna har en roll som ”Storebrors ögon” för att man sedan ska kunna bearbeta elever som inte faller inom ramarna för vad skolan anser vara korrekt beteende. Exempelvis att forma pojkar efter den feministiska ideologin. Visst finns goda ideal också, som att motverka mobbing och våld. Men de värsta mobbarna är kanske egentligen de lärare som utsätter eleverna för denna ”livskunskap” med rollspel och andra metoder som närmast kan liknas vid psykoterapeutiska metoder. Jag betvivlar att särskilt många lärare har den kompetens i psykologi och beteendevetenskap som krävs för att utföra ett sådant arbete.

 19. Olle Says:

  Tuggis: Det är mansfientligt att skolan sysslar med kollektiv skuldbeläggning.

 20. Info Says:

  FLERA GENUSPEDAGOGER I GÖTEBORG

  Känner ni till den statsfeministiska lobbygruppen FORUM FÖR FEMINISTISKA FÖRÄLDRAR (FOFF)?

  Om inte – här litet kort om något av vad den åstadkommit och strävar efter:

  • Meddelande (nätet): Miljöpartiet i Göteborg håller möte på temat ”stjärnfamiljer och jämställdhet” 2010-09-13. (Stjärnfamiljer = alla familjebildningar som utesluter den gammalmodiga, förtryckande kärnfamiljen, bestående av man + kvinna + ev. barn.) Som gäster och experter har inbjudits FORUM FÖR FEMINISTISKA FÖRÄLDRAR.

  • Meddelande (nätet): ”BOKSAMTAL MED FOFF STOCKHOLM PÅ PRIDE HOUSE. – Den 29 juli kl. 14-14.45 presenterar Forum För Feministiska Föräldrar Stockholm boken Vem är familjen? Plats: Kulturhuset Stockholm. Varmt välkomna!”

  • Vänsterpartiets i Göteborg hemsida 2010-02-22: ”GIVANDE PÅTRYCKNINGAR FRÅN FORUM FÖR FEMINISTISKA FÖRÄLDRAR. – – – Vissa påtryckningar är mindre roliga, som när Bil Sweden eller Västsvenska Industri och Handelskammaren vill ha en ny motorväg under Göta Älv. Andra påtryckningar är roligare, som att träffa Forum för feministiska föräldrar och diskutera en jämställd föräldrautbildning på BVC och fler genuspedagoger i förskolan.”

  ANM.: Helt nyligen beslutade kommunfullmäktige i Göteborg (s, mp, v) att i sin budget i enlighet med FOFF:s rekommendationer prioritera bl.a. skärpt genusdressyr i förskolorna och anställande av fler GENUSPEDAGOGER.

 21. Ellen Says:

  Helt orelaterat till inlägget ifråga (eller lite relaterat till normer kring män) så läste jag en artikel om medias framställning av män:

  ”The alpha male sends the message that strength and power is the meaning of masculinity and the answer to life’s trials. The beta male gives boys another character to grow into — the likable slacker. There are therefore two choices. To be accepted as a masculine member of society, a boy must always be in control and in some way powerful. If this doesn’t work, don’t bother trying and let someone else do the work.

  What is not acceptable is being emotional, compassionate, family-oriented, sensitive, artistic, analytical, and compromising. These are not masculine traits according to how men are portrayed in the media. These media messages influence both the expectations of society, and the development of young men.”

  Jag känner att de är något på spåret där. Jag saknar liksom Clint Eastwood, Mr Darcy, Luke Skywalker och Superman. Män som är manliga fast inte brutala. Där det manliga liksom inte sitter i aggressiviteten.
  300, Inglourious Basterds,Till och med Bond har blivit bitter och brutal. Superman ska rebootas i en ”mörkare version” eftersom den mysiga senaste Superman filmen inte sålde. Senaste Sherlock Holmes filmen var väldigt mycket action för att vara Sherlock Holmes. Min pappa brukar säga att han inte tittar på action eftersom han inte pallar våldsromantiken.

  Kommentar någon? Är jag något på spåret eller är jag helt ute och cyklar?

 22. Joel Bergqvist Says:

  Ellen.
  Jag har tänkt i samma banor ett tag och måste säga att jag hittar väldigt bra manliga ”hjältar” inom brittisk TV och Film. Dom är oftast välbalanserade och använder sig av intelligens för att lösa problem utan att framstå som mesiga alls. Och filmerna/TV-serierna behåller spänning utan att bli för action orienterade.
  Du kan tex ställa den moderna tappningen av Sherlock Holmes som sändes på BBC i somras mot den nya filmen.
  Ett annat bra exempel är Doctor Who.
  Nu är i och för sig Sherlock i TV serien en ”high functioning sociopath” men ändå =)

 23. michael Says:

  Det som är bra med feministisk propaganda i skolan är att när vi sedan visar hur man medvetet förtigit & ljugit om saker & lurat på dom enögdhet så blir deras vrede mot feminismen stor därför är det bra att vi vänder oss till tonårs killar

 24. Jocke Says:

  Tuggmostånd:
  På vilket sätt är följande citat inte mansfientligt? ”manlighet och kopplingen till våld och överordning”.

 25. JD Says:

  @tuggmotstånd
  ”utveckling av ett metodmaterial som synliggör normer för manlighet och kopplingen till våld och överordning”

  Då man talar om våld och överordning som att det skulle vara normen för manlighet då är det tveklöst frågan om mansförakt.
  Denna inbillade typ av manlighet som förutom i några få undantag bara existerar i vissa filmer så som jägarna t.ex.

  Det ska bli intressant att se hur alla manliga fjollor (MFJ) som trippar omkring på sina tår för att inte väcka uppmärksamhet över sin person, reagerar på filmen Jägarna 2 då den visas på bio.
  Dom kommer direkt att projicera den manliga bilden i filmen på alla övriga män i Sverige och ingen får säga emot.

 26. vmm Says:

  ”Män för jämställdhets” tycker jag var ett passande namn.

 27. michael Says:

  Man ska komma ihåg att det är manlig överordning som är fel inte kvinnlig det betyder att om pojkar tar för sig & är framåt så är dom en del av det patriarkala förtrycket som måste tryckas ner medans tjejer som är framåt & tar för sig är hjältar som bryter mot gamla normer (typ filmen tusen gånger starkare) vilket ska uppmuntras vilket självklart inte har något med jämställdhet att göra utan om strukturellt förtryck av ett kön

 28. Torstensson Says:

  Tuggmotstånd

  Det är därför denna blogg finns. Överordning betyder ”mäns överordning”. Man utgår alltså ifrån att män är överordnade. Gissningsvis.

  Och det håller vi helt enkelt inte med om. Vi är inte överordnande kvinnor på något sätt. Bara för att det exempelvis finns fler män i styrelser betyder inte perd def att män tillhör en överordning.

 29. Alex Says:

  @Jocke & Torstensson – Det är slöseri med tid att diskutera med tuggmotstånd. Hon är en radikalfeminist som precis som alla andra i sitt släkte är drivna av manshat och saknar logisk förmåga.

 30. Christian Mangs Says:

  @ JD
  Det kan ju vara så att det är tvärsom. Mfj vänder sig just till pojkar, unga män och män. Det hela handlar om att visa att det finns strukturer i samhället som kanske inte är helt ok. Och jovisst, jag kan förstå och se att ni ”genusrebeller” har lite svårt för det. Det rubbar hela eran världsbild och om en förening startad av män och som är öppen för alla tar upp frågor om t.ex. våld och manlighet, tja det är ju livsfarligt.
  Men faktum kvarstår. Män står för det mesta av våldet i samhället. Det är ett manligt problem. Det kan ni aldrig någonsin blogga bort på något sätt.
  p.s. Ni som kommenterar här är nästan precis alltid anonyma… d.s.

 31. Lövet Says:

  @TM: Kan du förtydliga din fråga eller har du medvetet(?) missförstått (igen)?

  Här kritiserar vi den bland genusetablisemanget konstant återupprepade mansbilden med ”stökiga killar”, ”killar som bara vill ha sex”, ”killar som är anti-plugg”, osv, osv, osv.

  V i sätter inga likhetstecken, lägg av med dina tramsinlägg nu. Du har gått ner dig i trollträsket!

 32. Joel Bergqvist Says:

  Christian Mangs.
  Invandrare står för det mesta av våldet i samhället. Det är ett invandrar problem.

  Ska jag starta invandrare för jämställdhet för att motverka våldsnormen hos invandrare?

 33. Olle Says:

  Orsaken till att personer som Christian Mangs tror att män står för det mesta av våldet i samhället är att alla försök att belysa kvinnors våld tystas ner eller förklaras bort. Den här bloggen belyser den obelysta sidan, som vinjetten säger.

 34. cupoftea Says:

  Så länge män står för nästan all (89 procent) anmäld misshandel borde de flesta normalintelligenta människor se ett samband. ”Mäns våld” är inte ett personangrepp på er, troligen inte så våldsamma, män. Det betyder bara att män är jävligt överrepresenterade i brottstatistiken. Hade någon annan grupp i samhället haft samma siffror hade jakten på att lösa problemet varit igång för längesen. Här läser jag istället mansfientliga uttryck som ”låt pojkar vara pojkar” när en genuspedagog vill ifrågasätta den snäva roll det innebär att leva upp till de snäva förväntningarna på att vara man. Män kan bättre än att slåss.

 35. Christian Mangs Says:

  @ Joel Bergqvist
  Invandrare står alls inte för det mesta av våldet i samhället. Det är lika korkat som att säga att alla som heter Joel skriver idiotiska kommentarer.
  Fakta, Joel, FAKTA.

 36. Joel Bergqvist Says:

  cupoftea
  Nej, det finns faktiskt ingen grupp utöver män som är okej att behandla på det här sättet utan att föraktas. Se på hur SD behandlas när dom försöker belysa problematiken runt invandrares överrepresentation till exempel. Något om till och med fanns dokumenterat av BRÅ.
  Du menar att invandrare borde förstå att SD inte gör något angrepp på dom alls?

 37. Joel Bergqvist Says:

  Christian, helt på allvar, är du så dum att du inte förstod vad det var jag försökte förmedla?
  Jag kan väl ta och skriva det i klartext så till och med du förstår.

  DU PRATAR OM MÄN SOM RASISTER PRATAR OM INVANDRARE.

 38. Olle Says:

  Cupoftea: Anmälningsfrekvensen är ett ganska trubbigt verktyg i det här sammanhanget, eftersom mörkertalet för kvinnors våld torde vara oändligt mycket större än mörkertalet för mäns våld

 39. cupoftea Says:

  Olle: Män är förövare i 85 procent av fall av misshandel i hemmet. Kvinnor står för 15 procent. Jag tror lätt att män riskerar ett värre stigmata av att anmäla misshandel än kvinnor och därför oftare drar sig, men i många fall anmäler inte heller kvinnor som blir misshandlade hemma. Det enda som skulle kunna ge belägg för din teori är om mörkertalet för kvinnor som misshandlar är lika stort som den samlade misshandeln tillsammans, plus lite till. Jag tror liksom inte det, men å andra sidan tror jag inte heller att Gudrun Schyman sitter och leder statsfeministkonspirationen.

  Klicka för att komma åt LE0201_2010A01_BR_11_X10BR1001.pdf

 40. Christian Mangs Says:

  @ Olle
  Ditt inlägg är så dumt så att det bara borde nonchaleras. Men vad menar du? Är det kvinnor som våldtar? Är det män som blir misshandlade i hemmen? Är du en fullkomlig idiot?

 41. Christian Mangs Says:

  @ Joel
  Nix Joel. Du skrev att invandrare står för det mesta av våldet. Det stämmer ju inte. Men om det var någon sorts subtext i det du skrev så är jag bara ledsen om jag inte förstod. Silly me

 42. cupoftea Says:

  Joel: Hade jag varit Sverigedemokrat hade jag velat skicka ut (eller åtminstone inte släppa in) invandrare från Sverige. Motsvarande resonemang skulle innebära att jag vill utvisa män (och inte ta emot fler?). Det vill jag inte, jag trivs bra här.

  Däremot tror jag på att vi kan förändras som människor om vi får schyssta förutsättningar. Många invandrare tror jag blir bemötta som om de i sin natur är kriminella och uppfyller den förväntningen i brist på bättre alternativ. Så också män? Det finns definitivt ingen grupp i samhället som förväntas vara så fysiskt dominant som män.

  Ibland skjuter sig feminismen i foten här tror jag, när bilden av den våldsamma mannen internaliseras i dem vi möter. Men samtidigt tror jag det är nödvändigt att förstå problemet innan vi kan sluta att omedvetet förvänta oss och acceptera våld när det kommer från män.

 43. Matte Matik Says:

  Innan jag postar detta vill jag säga att jag tycker det är fel att generalisera och prata om ”mäns våld mot kvinnor” precis som det är fel att dra alla invandrare över en kam – även om det finns överrepresentation i båda grupperna. Ingen ska behöva känna skuld över handlingar han eller hon inte har begått.

  Från Brottsförebyggande rådet: ”Invandrare och brott – den svåra frågan” – som säger att det inte finns några bra undersökningar, men texten om vad de undersökningar som finns säger lyder som följer:
  http://www.bra.se/extra/pod/?module_instance=12&action=pod_show&id=203

  Vad visar då de undersökningar som finns?
  Invandrare, med den vedertagna definitionen att man är folkbokförd i Sverige men född i annat land, är överrepresenterade i brottslighet. Det är ett faktum. Utifrån undersökningarna kunde man beräkna (avseende år 1993) att knappt 20 procent av de anmälda brotten i Sverige begicks av invandrare.

  Detta spelar ingen roll för mig – jag menar ändå inte att vi ska tala om invandrares brott mot svenskar. Däremot är det precis samma logik man använder då man talar om ”mäns våld mot kvinnor” – man har bara bytt ut grupperna man kollektivt generaliserar om.

 44. Carl Magnus Says:

  Christian Mangs

  ”Det kan ju vara så att det är tvärsom. Mfj vänder sig just till pojkar, unga män och män. Det hela handlar om att visa att det finns strukturer i samhället som kanske inte är helt ok. Och jovisst, jag kan förstå och se att ni ”genusrebeller” har lite svårt för det. Det rubbar hela eran världsbild och om en förening startad av män och som är öppen för alla tar upp frågor om t.ex. våld och manlighet, tja det är ju livsfarligt.
  Men faktum kvarstår. Män står för det mesta av våldet i samhället. Det är ett manligt problem. Det kan ni aldrig någonsin blogga bort på något sätt.
  p.s. Ni som kommenterar här är nästan precis alltid anonyma… d.s.

  Men vad är det här för någonting? Ska ni med förvanskad statistik och rent av idiotiska slutsatser förstöra för unga pojkar? Att ni inte skäms? Om ni försöker pådyvla unga killar att de är dåliga på något vis. Så ska jag personligen ge er mycket konkreta exempel på manliga härskartekniker och våld.

 45. Olle Says:

  Christian: Om du läser den här bloggen ett tag eller går tillbaka till äldre inlägg kommer du att förstå, så att du slipper kräka ur dig personliga tillmälen.

  Kvinnor slår lika mycket som män i parförhållanden, eller rentav mer. Det finns studier från andra länder som visar det. Såna studier är av politiska skäl omöjliga att bekosta och få publicerade i Sverige.

 46. barfota Says:

  Vad tror ni

 47. Matte Matik Says:

  Ytterligare intressant ur BRÅ om hur galna slutsatser man kan komma fram till om man kollektivt generaliserar:

  En intressant aspekt som framkom i dessa analyser är att ”arbetare” jämfört med ”tjänstemän” är mer överrepresenterade än vad ”invandrare” är jämfört med ”svenskar”. I förstnämnda fallet handlar det om en överrepresentation på 3 gånger mot alltså 2 gånger i det sistnämnda fallet. Ett resultat som ger lite perspektiv på invandrares överrepresentation.

  Med dom siffrorna i bakhuvudet och det kollektivistiska resonemanget kanske det skulle vara vettigare för MFJ och andra som talar om ”mäns våld mot kvinnor” att byta genre och konvertera sig till TMA – Tjänstemän Mot Arbetarvåld eller liknande. Kort sagt: Det är en dålig förklaringsmodell och ett dåligt sätt att arbeta med problemet kring mäns överrepresentation vad gäller våld. Människor som mår bra använder i allmänhet inte våld!

 48. Matte Matik Says:

  @barfota: Jag litar nog hellre på BRÅ:s siffror. 😉

 49. Carl Magnus Says:

  Till Vidkun Quisling:

  ”@ Olle
  Ditt inlägg är så dumt så att det bara borde nonchaleras. Men vad menar du? Är det kvinnor som våldtar? Är det män som blir misshandlade i hemmen? Är du en fullkomlig idiot?”

  Så det finns alltså en manlig quisling organisation som är med i förvanskningen av verkligheten och som håller på ungefär som feministerna med att läsa statistik som fan läser bibeln och sen åka ut och lura i folk en massa skit. Ni verkar dessutom vara utomordentligt ohövliga.

 50. En läsare Says:

  Christian Mangs: ”Ditt inlägg är så dumt så att det bara borde nonchaleras. Men vad menar du? Är det kvinnor som våldtar? Är det män som blir misshandlade i hemmen? Är du en fullkomlig idiot?”

  http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=8795

 51. En läsare Says:

  ”Kvinnor drabbas av våld i betydligt mindre utsträckning än män.”

 52. barfota Says:

  @Matte Matik
  OK, men det är ju BRÅ:s siffror 😀

 53. carlos contreras Says:

  Materialet behöver inte vara mansfientligt för att den kritiserar visa samhällstrukturer och liknande.
  Manchovinism hjälper inte männen heller, hjälper vissa män men jag tror de flesta förlorar på det.
  Dessa strukturer finns inte vara hos männen, de finns i samhället. Det är därför flera män dumpas av sina livskamrater när de blir pappalediga.
  Manchovisnism grundar sig främst i oftast ganska omedvetna strukturer.
  Känner flera feminister som säger att de kan embart tända på ”politisk inkorrekta” män.

  Feminister som ska bekämpa manchovinismen och som ändå stödjer den när de väljer sina livskamrater/kärleks historier.

  Nej jag är inte säkert på att den tillverkade materialet verkligen är mansfiendlig. Att syndliggöra det oftast osynliga är vara bra, både för kvinnor och män.
  Men jag sett inte materialet, för att kunna kritisera eller prata för den, måste – i vilket fall- se den först.

 54. michael Says:

  Forskning visar att det är lika vanligt med kvinnlig förövare i relationsvåld men detta får inte sägas eftersom då faller feminismens könsmaktsordning samman den som redan läcker allt mer.Därför måste feminister medvetet sprida lögner i fråga efter fråga men ni kan ju tänka er när media börjar agera som journalister istället för propagandister då kommer det gå fort när denna läckande skuta sjunker med sina lögner & könsrasism

 55. cupoftea Says:

  Olle och Michael: Kan ni länka till forskningen ni hänvisar till? Det är svårt att ta till sig argument som går emot allmän konsensus utan källhänvisningar.

  Undrar dock fortfarande var alla misshandlade män är. Varför anmäler de inte? Det gör det i så fall än mer väsentligt att hjälpas åt att bygga en mansroll som tål att vara offer för kvinnomisshandel utan att människovärdet försvinner med manligheten och offerskapet? Eller?

 56. Olle Says:

  Finns en del material bland referenserna till Läkartidningens artikel i ovanstående länk som ”En läsare” postat.

 57. LennartB Says:

  Länken till Machofabriken fungerade inte för mig. Om någon mot förmodan är
  intreserad finns lite material här:

  http://workspace.meltwaterdrive.com/share/06EEB1640E

 58. Nils D Says:

  ”Kvinnor drabbas av våld i betydligt mindre utsträckning än män.”

  Men ändå är det kvinnor som inte vågar gå ensamma i mörkret. Är det då en social konstruktion?

 59. Christian Mangs Says:

  @ Carl Magnus.

  Eller vad nu du heter.

  ”Så ska jag personligen ge er mycket konkreta exempel på manliga härskartekniker och våld.”

  Tja, du talar ju klarspråk. Och i en och samma mening sammanfattar själva problemet.

  Män och våld, män och våld, män och våld. Carl Magnus. Du bekräftar ju bara min tes. Män och våld.

  Och först när du rakryggat kan med att stå framför mig så ska jag lyssna på dig.

  …dinfegajävlaråttasomväljerattvaraanonymtuff…

 60. Musse Pig Says:

  Det är möjligt att det vanligaste våldet som en kvinna utsätts för är våld från andra kvinnor. Mobbning är tydligen väldigt vanligt på en del arbetsplatser och då främst inom vård, skola och omsorg.

 61. Musse Pig Says:

  De här fisiga fjäskarna i MFJ är synnerligen föraktliga. De påminner om fångar i fångläger som väljer att samarbeta med fångvaktarna mot de övriga fångarna för att få egna fördelar. Precis så föraktliga är de.

 62. Joel Bergqvist Says:

  Christian, jag tog precis det du skrev och satte in invandrare istället för man. Och det resulterade i att du blev upprörd och sa emot mig för att skydda invandrare vilket jag tycker bevisade min poäng.
  Att jag ska behöva förklara det här är ganska tragiskt.

 63. JD Says:

  @Christian Mangs

  JAG FÖRNEKAR INTE att det är bra att tala med pojkar om våld eftersom våld bland yngre män förekommer i alltför stor utsträckning.
  Däremot gör Fjollklubben MFJ helt fel då man så gott som enbart lyfter fram negativa sidor hos pojkar och män vilket snarare kan komma att resultera i att pojkar kommer att identifiera sig med själva problemet!
  Det är åt helvete fel

 64. JD Says:

  @Christian Mangs
  Varje individ växer snarare med möjligheter och uppmuntran än bannor och negativa stämplingar.

  Att Pojkar har problem och att även det kan vara en del av orsaken till våld bland yngre män är också något som MJF inte belyser i sin strävan att underkasta sig å det grövsta under feminismens teorier om mannens arvsskuld mot kvinnan.
  Nej Mjf är inte till för några andra pojkar och män än möjligen de som själva ingår i organisationen där de kan uppfylla sina önskningar om feministisk underkastelse som man.

  Att du raljerar över genusrebeller och att någon vill blogga bort mäns våld visar hur oerhört dåligt insatt du är i hur genusnytt fungerar.
  Genusnytt ignorerar inte alla mäns våld utan Genusnytt finns till för att visa hur nakna organisationer som MJF står då det gäller sitt ensidiga tänk inom jämställdheten där endast kvinnor ges ett människovärde.
  Det är så tragiskt att du och dina gelikar inte kan förstå att jämställdhet handlar om två kön och inte om ett som skall stå över det andra könet.
  Mansförakt och total ignorans inför jämställdhet vill jag sammanfatta Mjf.

 65. JD Says:

  Mfj Mjf whatever!

  Det finns problem där unga män tar till våld i vissa miljöer. Ta tag i orsakerna och belys inte på ett sätt som direkt ger negativa stämplingar!
  Unga tjejer kan också vara fruktansvärt jävliga mot varandra så.
  !!!!!!!!!!!!!

 66. cupoftea Says:

  Nils D: ”Men ändå är det kvinnor som inte vågar gå ensamma i mörkret. Är det då en social konstruktion?”

  Det handlar inte alltid om män och kvinnor i ett ständig dikotomi. Män är oftast förövare, men även oftast offer. Samtidigt är kvinnor är rädda för att bli utsatta för våld. Bryr ni er på riktigt om män måste ni se det här som ett problem där mäns våld i allra högsta grad är något att prata om. Den statistiken visar ju tydligt också att sociala konstruktioner och myter inte behöver grunda sig i någon verklighet för att existera.

  Klicka för att komma åt LE0201_2010A01_BR_11_X10BR1001.pdf

 67. JD Says:

  Så här skriver den som är ordförande i MFJ om Kapten Klänning (Göran Lindberg)
  Kapten klänning är som vilken man som helst?
  Som arbetar inom ett maskulint präglat yrke! (Poliskåren)

  ”Det är en man bland många män som begår sexuella övergrepp, våld, mot unga och vuxna kvinnor. Oavsett om Göran Lindberg är skyldig eller inte är han dock inte en ovanlig man, på annat sätt än att han utöver sitt maskulint präglade yrkes maktposition också varit en flitigt återkommande man som föreläst på jämställdhetskonferenser.”

  Och denna organisation släpper man in bland elever på våra skolor bara så att dom ska kunna säga att pojkarna är som Göran Lindbergh!
  Fy.. F…

 68. cupoftea Says:

  Fascineras av Genusnytt-anhängare som kritiserar MFJ för att ha ett ensidigt perspektiv. Varför hittar jag inga inlägg här om situationer där kvinnor missgynnas? Varför kan det inte bara vara okej att inte ägna sig åt alla problem i världen utan att bli smutskastad?

 69. Musse Pig Says:

  Jasså du koppen, det är fascinerande!? Den här bloggen är en reaktion på det ensidiga, förljugna perspektivet Sveriges samlade feminister kacklar ut. Att då några mesiga idioter ger feministerna alibi genom att påstå sig vara en mansorgansiation som tar upp mansproblem när de i själva verket bara ställer sig i tjänst att blockera och spegla radikalfeministisk skitpropaganda i sina fjäskiga plyten, så kan du ge dig f-n på att det blir reaktioner. MFJ kan dra åt helevete!

 70. Carl Magnus Says:

  Det här med mfj är mycket märkligt. Tydligen läser de denna blogg men tar de inte in vad som sägs? Tycker de själva att samhället har en korrekt bild av balansen mellan kvinnor och män. Det här med mäns våld mot kvinnor det har tydligen uppfunnits för att ge legitimitet åt skitsnacket. Alla män är ju närmast hjärntvättade att man absolut inte får slå en kvinna. Kvinnor däremot får gärna slå män. Om en man någon gång slår en kvinna så löper han stor risk att stigmatiseras för resten av livet. Har MFJ missat detta fullständigt?

 71. Carl Magnus Says:

  Cupoftea/Quisling

  Du efterlyste lite forskning som motsäger din av feminister indoktrinerade syn.

  http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=832&module_instance=12

 72. Carl Magnus Says:

  Bästa Quislingar=MFJ här har ni en utmärkt artikel som ni kan ta och läsa:

  http://www.dn.se/insidan/feminister-har-olika-syn-pa-kvinnors-vald-1.327033

 73. JD Says:

  @cupoftea

  Du undrar varför Genusnytt endast belyser mäns situation och orättvisa.
  Hur kan det vara så svårt att förstå då det satsas miljarder kronor varje år enbart på kvinnor?

  Nelson Mandela:
  Varför kämpade han enbart för De Svartas rättigheter?

  Martin Luther King:
  Varför kämpade han enbart för De Svartas rättigheter?

  Om 50 år så kanske Genusnytt och kampen för mäns rättigheter benämns i wikipedia på samma sätt som i denna länk: http://sv.wikipedia.org/wiki/Svarta_pantrarna
  Så osannolikt är det inte!

 74. JD Says:

  @Cupoftea
  Texten nedan är hämtad från länken ovan där afroafrikaner är utbytt till ordet män:

  –>
  Bland annat ville man ha frihet, bostäder anpassade för mänskligt leverne, utbildning till Män för Män om Män och om Män´s roll i historien. Man ville ha ett omedelbart slut på polisbrutaliteten mot, och mördandet av Män. Man ville även att alla Män som satt fängslade skulle bli frisläppta och att alla skulle få en rättvis rättegång. Man ville ha rättigheten att bestämma över sina egna öden som människor.

  🙂

 75. Christian Says:

  Jag ger upp. Ni är inte värda uppmärksamheten. Ni är ‘pajazzo grande’, små män med ynkliga värderingar. Upp med handen den som skrev ”Vidkun” på min blogg. Näe, den handen kommer nog aldrig bli synlig. Pajazzo grande!

 76. Matte Matik Says:

  @Christian: Jag har ju gett dig en länk till BRÅ som själva erkänner att invandrare är överrepresenterade vad gäller brott – och jag tycker inte att man ska dra alla dom över en kam. Varför är det okej att tala om mäns våld mot kvinnor men inte om invandrares brott mot svenskar? Jag tycker båda sätten är fel, men du verkar tycka att det är okej när det handlar om att kollektivt skuldbelägga män? Sedan visade BRÅ att det är ännu större samband när man tittar på arbetare kontra tjänstemän vad gäller brottslighet. Med ditt resonemanget borde vi väl istället tala om arbetares brott mot tjänstemän, eller?

 77. Carl Magnus Says:

  Chrille din pellejöns…

  Varför retar du upp dig så på att en del är anonyma? Du har en blogg med bl ca ett fint recept på soppa men för mig är du lika anonym som vem som helst…

  Själv så har jag ingen blogg men det kanske går att vara oanonym på nått annat sätt.

  Är du släkt med Sune Mangs?

 78. barfota Says:

  @Matte Matik

  ”Varför är det okej att tala om mäns våld mot kvinnor men inte om invandrares brott mot svenskar? Jag tycker båda sätten är fel, men du verkar tycka att det är okej när det handlar om att kollektivt skuldbelägga män?”

  Man skall öppet och ärligt tala om hur verkligheten är, att glömma eller gömma sanningen leder till vad som har hänt nu i Svensk politik. Det dyker upp missnöjespartier där man inte riktigt kan vara säker på vilken agenda de har. Partiet (som vi inte nämner med namn) hade aldrig fått chansen att komma in i riksdagen om de som hade makten verkligen hade lyssnat till strömmingarna och missnöjet.
  Varför fanns det missnöje då, jo därför att man aldrig öppet talade om problemen eller redovisade ärliga siffror. Alla är individer och skall behandlas som sådana.

 79. cupoftea Says:

  Jag tycker att ni får hålla på med precis vilken del av världsförbättring, hur smal den än är (det stod i den sista meningen som ni glömde läsa), tyckte bara det var konstigt att kritisera mfj för brist på breda perspektiv när Genusnytt uttalat enbart fokuserar ur ett enda perspektiv. Det är bra att ifrågasätta rådande ideal och strukturer, det kan också kallas normkritik, så kan vi ”indoktrinerade” ställa oss till det och omvärdera våra åsikter. Men ni får komma med bättre argument i en så kallad genusdebatt än att kritisera en organisation för att vara fjollor och lite mindre män för att de råkar förespråka en annan syn på mansrollen än Musse Pig.

  Men jag gillar att Genusnytt finns, det får mig att tänka till lite. Ibland får man ju faktiskt ut något konkret av det, tack för länken Carl Magnus. Är fortfarande inte övertygad om att det inte alls kan ha något att göra med mansrollen om alla dessa misshandlade män trots allt inte anmäler, men jag ska tänka på det. Uppskattar dock inte mitt smeknamn, det är ganska omoget av dig.

 80. P.E. King Says:

  Apropå genuspedagogik i skolan – Pär Ström intervjuar Tanja Bergkvist:

 81. Christian Says:

  @ Carl Magnus

  Anonym?

  Dom flesta som skriver kommentarer på den här sidan signaterar med något skevt nick. Ett ickenamn. Så vad menar du?

  Hej; Jag heter Christian Mangs. Jag bor i Göteborg och är en jävel på att laga mat. Håller stenhårt på fotbollslagen AS Roma och AIK. Och står för allt jag säger och skriver. Du kan se hur jag ser ut på min blogg. Jag gömmer mig inte.

  Och vem fan är du?
  Vilka är ni?

  Fegisar?
  Ja.

  Christian Mangs
  Stolt feminist och man.

 82. P.E. King Says:

  Genusperspektiv i olika ämnen – Jämställd förskola och skola:

  Uppdraget att arbeta med genus, jämställdhet och likabehandling har även ett didaktiskt perspektiv, det vill säga att integrera ett genusperspektiv i syfte, mål och innehåll i ämnesundervisningen. Olika ämnen kan hitta ett starkare stöd i ämnets kursplaner för att integrera genus, men det är ett ansvar för alla ämnen på alla stadier.

 83. Musse Pig Says:

  Jadu, Mangs, det fanns en tid då det var en förutsättning att vara nazist för att göra karriär i Tyskland. Då var det ingen risk att gå ut med att man var det, men desto större risk att gå ut med att man inte var det. Om det är något alls med Sverige, svenskarna och mänskligheten så kommer denna sjuka ideologi så småningom förpassas till den mest stinkande sophögen i den mänskliga kulturens soptipp. Då får vi se om du fortfarande stoltserar med att vara feminist. Quisling hade sin tid, men nu är det ett skällsord. Vilken är mentaliteten hos den klick fångar som samarbetar med sina fångvaktare?

 84. JD Says:

  1. Vem som säger något är alltid oviktigt!
  2. Vad någon säger är ofta oviktigt!
  3. Varför någon säger något är aldrig oviktigt!

  En diskussion som är givande och rumsren kan bara utgå från punkt 3.

 85. JD Says:

  Eller…

  Då en diskussion blir aggressiv och spårar ur så blir det mindre viktig varför en person sagt något. Istället blir det viktigare hur en person har uttryckt sig samt vilken idiot denna person måste vara. Inte bra!!

 86. JD Says:

  @Christian

  En seriös fråga till dig om du vill och kan svara:

  Varför ingår inte pojkar och män i det feministiska tänket angående omvårdnad, sympati och omtanke för den enskilde individen?

 87. Musse Pig Says:

  JD, det är nog bra att du tror på och vädjar till feministernas goda vilja. Jag gör det inte. Det är inte som när Gandhi satsade på att engelsmännens självbild och värderingar skulle få dem att ompröva sin politik, det är som när Chamberlain förhandlade med Adolf och sedan åkte hem och sa till sina landsmän att Adolf var en juste kille och de kunde gå hem och sova lungt. Det sägs f.ö att feministernas bibel, SCUM-manifestet, ska ges ut i ny upplaga lagom till jul och att den förväntas sälja slut tämligen omgående. Läs MP Boethius älskvärda recension här:
  http://www.etc.se/11747/scum-maria-pia-boethius-om-ett-skimrande-manifest/

 88. Musse Pig Says:

  Läs lite andra recensioner här:
  http://www.modernista.se/shop/shopexd.asp?id=1716

  exvis:

  Expressen
  Nina Lekander
  ”Äntligen en skitförbannad kvinna som tillåter sig vara det, som uppfinner en så rolig grotesk sammanställning som Society for cutting up men och sedan agerar ut det som är så gräsligt förbjudet i Skandinavien: Manshat.”

 89. JD Says:

  @Musse Pigg

  Min fråga till Christian är nog helt avgörande för hur mycket man ska ”tro på” eller snarare acceptera feminismen som en demokratisk ideologi.

  I nuläget så vill jag inte att mina söner eller döttrar ska växa upp i en mansfientlig värld grundad på en feministisk ideologi!
  Däremot har jag insett det omöjliga i att få människor att inse vilka fundamentalistiska och könsrasistiska delar som feminismen består av och därför är det väl lika bra att försöka få ut något gott ur den ruttna melonen så att säga.

 90. JD Says:

  Även den kvinnoförnedrande syn på kvinnor som feminismen står för är fel.
  Inte bara mansförakt.

  VARFÖR blir ordet Mansförakt understruket med en röd text som en felstavning medan ordet kvinnoförakt ses som en rättstavning.
  Mycket irriterande!

 91. Musse Pig Says:

  JD, jag sympatiserar med din inställning. Jag ville ge några allmänna synpunkter på förutsättningarna att göra framsteg i en dialog. Givetvis finns det en del aningslösa som kallar sig feminister men jag behandlar dem inte med silkesvantar längre. De har att ta ställning till vad som sägs och görs i feminismens namn. Manliga feminister har jag absolut inget som helst till övers för. De är Quislingar.

 92. Carl Magnus Says:

  Till Tekoppen och Christian.

  http://www.yakida.se/dn.html

  Hur är det egentligen med de otäcka männens våld mot kvinnor??

 93. Carl Magnus Says:

  MFJ tycker att politikerna ska lägga sig i hur unga pojkar leker.

  Riktigt jävla absurt.

  ”Så skapas dominant maskulinitet

  Läser den aktuella serien i DN om så kallade maktlekar. Blir näst intill chockad över uttalanden från bland andra professorn i sociologi Björn Eriksson som verkar mena att maktlekar är bra och nödvändiga, och att alternativet till en av våld skapad rang- eller maktordning skulle vara kaos. Eriksson ser samtidigt att det ofta handlar om unga män och pojkar som söker bevisa sin manlighet.

  Om jag förstår logiken rätt rättfärdigar och naturliggör Eriksson här alltså mekanismer som handlar om kränkningar och våld i namn av föreställd manlighet som bygger på makt. Eller om man så vill av en ojämställdhet eller dominant version av manlighet. Jag baxnar.

  Artikelserien ger kort och och gott ett titthål in i många ungas – i synnerhet många pojkars – våldsfyllda vardag. Den vardag som producerar unga män med hudnära och skadande erfarenheter av över- och underordning på ett fundament av kön, män som sedan förväntas vara de jämställda män som efterfrågas i jämställdhetspolitiken.

  Jämställdhet kommer aldrig att uppnås så länge som maktlekarna pojkar emellan ses som naturliga eller som rent av nödvändiga. Jämställdhet kommer bara att uppnås den dagen som politiken sätter in kraftfulla förebyggande åtgärder som utmanar föreställningar om dominant maskulinitet, och som inte lämnar pojkarna i sticket med dessa skadande maktlekar ( läs: kränkningar, hot och våld).

  När kommer en handlingsplan från jämställdhetsminister Sabuni – eller varför inte från statsminister Reinfeldt – som riktar strålkastaren på maktlekarna bland pojkarna? Såväl flickor som pojkar är i desperat behov av detta”.

  /Klas Hyllander

 94. JD Says:

  @Christian

  2.
  En seriös fråga till dig om du vill och kan svara:

  Varför ingår inte pojkar och män i det feministiska tänket angående omvårdnad, sympati och omtanke för den enskilde individen?

 95. Carl Magnus Says:

  Klas Hyllander verkar vara en riktigt hyvens kille:

  Han menar på fullt alvar att alla män ska skuldbeläggas kollektivt

  ”I dagarna debatteras mäns kollektiva ansvar för mäns våld mot kvinnor. De flesta män jag vet reagerar frågande: är det verkligen rimligt att jag ska ta ansvar för andra mäns individuella handlingar? Jag själv slår ju inte, säger de.

  Deras svar, tänker jag, vittnar om en omedvetenhet och en flathet inför sammanhanget ur vilket våldet uppstår.”

  http://www2.amnesty.se/svaw.nsf/Krönika/0FB23C36EC7EF198C1256F490037380C?opendocument

 96. JD Says:

  @Carl Magnus

  Jag har läst artikeln som Amnesty har varit taktlös nog att ta in på sin site!

  Om jag personligen, skulle leva efter Klas Hyllanders livstil som han kräver av mig som man så skulle jag förmodligen hamna på mentalsjukhus inom ett par år.

  Jag skulle enligt honom behöva tycka illa om mig själv därför att jag:

  1. Någon gång har skrattat åt ett blondinskämt.
  2. Låtit små flickor leka med dockor istället för att aktivt uppmuntra dem att springa och spela fotboll istället.
  3. Inte själv har tagit 100% ansvar för barn och hem(vilket KH kräver).
  4. Inte ha skällt ut mina manliga arbetskamrater då dom jobbat över.
  5. Inte jämt och ständigt fokuserar på att kvinnor och män är lika.
  6. Inte har uppmuntrat små pojkar att börja gråta.
  7. Inte har kysste en homosexuell man för att visa att jag accepterar honom.
  8. Inte talat uppmuntrande till Manliga Bodybuilders att dom även duger utan muskler.
  9. Bannat mina kompisar(endast manliga) då dom blir förbannade på domaren i en match.

  Jag skulle som sagt bli tokig om jag skulle följa KH´s livsideologi för att på så sätt visa min kravlösa kärlek till kvinnokönet!
  Tack för den humoristiska artikeln Amnesty!

 97. Carl Magnus Says:

  JD

  Ja ju mer man läser om MFJ så framstår de nästan som sjuka eller om de verkligen kan vara så urbota dumma att de inte förstår. Det är faktiskt förskräckligt att de får hålla på och skada unga pojkars och mäns självbild.

  Sen är det ju precis som du mycket riktigt säger att kallar man någon idiot tillräckligt många gånger så tror den personen att den är en idiot och börjar agera där efter. Det är inte bra att MFJ håller på att säger att pojkar är våldsbenägna till slut blir de ju det. Jag känner själv att jag blir lite våldsbenägen efter att ha läst om MFJ:)

 98. Carl Magnus Says:

  Sen har jag en kontroversiell teori om att snubbar som verkligen aktivt stöder feminism och tar kvinnors parti in absurdum har något mörkt att dölja.

  Jag är jävligt misstänksam mot t ex Claes Borgström. Jag tror att dessa i själva verket kan vara värsta svinen privat mot kvinnor. Detta trodde jag redan innan Göran Lindberg outades. Det är något djupt stört i att som man förneka sin positiva manlighet. Så håll ögonen öppna på MFJ.

 99. Kvinnlig regissör kvoterades – filmen totalfloppade « GenusNytt Says:

  […] om en högstadieskola som använt genusmaterialet Machofabriken i undervisningen. Jag bloggade här om detta mansfientliga projekt. Tack för tipset, Fredrik! Det är allvarligt om skolan lär pojkar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: