Ytterligare några genusforskare avslöjar sig

by

Som några känner till abonnerar jag på en epost-lista kallad Genuslistan, som är till för Sveriges genusforskare och drivs av Nationella Sekretariatet för Genusforskning. Skattefinansierat, alltså.

Jag har tidigare bloggat flera gånger om hur genusforskarna genom sitt agerande på Genuslistan avslöjar sig som feminister och mansfientliga (vilket inte är förenligt med neutral forskning).

Nu är det dags igen. Det hela började med att detta inlägg skickades ut på Genuslistan (från Mey Rose):

Stötta och stärk killar och män genom praktiskt maskulistiskt arbete i mans-/killjour

Roslagens Mansjour söker nu fler volontärer som vill bli en del av vårt toppengäng. Vi söker både dig som vill stötta killar och män  genom att jobba i vår kontaktjour och dig som vill jobba utåtriktat och förebyggande. Kontaktjouren består av en telefon-, mail- och chattjour dit killar och män kan höra av sig för att prata med någon som lyssnar. Vi erbjuder också enskilda stödsamtal. Det utåtriktade arbetet kan handla om att leda mansgrupper, hålla workshops, anordna förebildsträffar, nattvandra och ordna läger. Varje verksamhetsgren har sin egen arbetsgrupp och de volontärer som engagerar sig ska vara med i respektive arbetsgrupp. Gruppen är ansvarig för alla moment, inklusive planering och utvärdering. Vi vill att du har ett intresse för att arbeta med detta helhetsperspektiv och vara delaktig i driften av jouren.

Om Roslagens Mansjour
Roslagens Mansjour (http://www.roslagensmansjour.tk) är i princip medlem i SMR, Sveriges Mansjourers Riksförbund (http://www.mansjouren.nu). Vi har funnits sedan 2010 och är en av Sveriges mest aktiva mansjourer. Dessvärre får vi, i motsats till kvinno- och tjejourerna inga miljonbelopp i statliga medel.

Med anledning av det, så har Roslagens Mansjour för närvarande ingen möjlighet att anställa någon person, ens på deltid. Vi är en uttalat maskulistisk och partipolitiskt obunden ideell förening, vars syfte är att erbjuda killar och män stöd, samt arbeta förebyggande för allas rätt till kroppslig integritet, lika rättigheter och skyldigheter inför lagen och ett jämställt samhälle fritt från våld. Vi betonar det enda naturliga synsättet att våld är könsneutralt, liksom oberoende av andra markörer som t.ex. etnicitet, religion eller ålder. Endast med ett sådant synsätt kan man bekämpa våldet.

När och var
När det gäller tider så har kontaktjouren bestämda tider (torsdagar klockan 18-21 och söndagar klockan 15-17) medan tiderna för det utåtriktade arbetet kan variera från termin till termin. Det utåtriktade arbetet görs såväl under dagtid, kvällstid och på helger. (De pass vi har svårast att täcka upp i dagsläget är de på dagtid så om du har möjlighet då är det ett extra plus.) Arbetet utförs främst i Sundbyberg med omnejd. Vårt kontor ligger i Rissne. Internt arbete, som att tillsammans med andra volontärer planera en aktivitet, kan göras där det bäst passar de som ska närvara.

Krav
Du måste vara 18 år eller äldre och ha ett maskulistiskt förhållningssätt. För att kunna engagera dig måste du också genomgå Roslagens Mansjours grundutbildning som kommer att hållas på datum som anslås på hemsidan. Alla kursdagar är obligatoriska.

Minimiåtagande
Enligt vår policy ska alla volontärer ha ambitionen att delta minst två gånger i månaden.

Nästa steg
Ifall du är intresserad är nästa steg, innan utbildningen, att vi träffas över en kopp kaffe/te. Då brukar två personer från jouren vara med som kan berätta om hur föreningen fungerar och du kan ställa frågor. Vi får också chansen att prata om varför du vill engagera dig och vilka uppgifter som kan passa bäst. Hör av dig till jourhavande@roslagensmansjour.tk för att boka in ett möte. (Gör det gärna snart så finns det gott om tid innan utbildningen.)

Hoppas vi hörs!

Det inlägget är helt i linje med de många meddelanden som brukar skickas ut på listan – fast med omvända kön. Det kommer ofta mejl på listan där någon söker personal till diverse feministiska inrättningar, inte minst kvinnojourer. Bara som ett exempel kan jag nämna ett långt rekryteringsmejl till Genuslistan med denna rubrik:

Stjärnjouren, Sundbybergs Tjejjour söker nya stjärnor!

Efter mejlet från Roslagens mansjour kom dock detta mejl till listan (från Monica Oldenburg):

Listan borde rensas från SPAM-mejlare som gör allt för att förstöra listans syfte!

Vänliga hälsningar

MONICA

Det var adresserat till den person som skickat det förra mejlet, om personal till Roslagens mansjour, förutom till själva listan, så det är uppenbart att det är mansjourmejlet som kallas spam.

Sedan kom detta mejl från administratören av listan:

Hej
Med anledning av mejl som under den senaste tiden skickats dels till Genuslistan dels till mig som administratör vill jag informera om följande: Vi som administrerar listan kontaktar alla som, medvetet eller omedvetet, bryter mot listans regler personligen och berättar vad som gäller på Genuslistan. Att vi inte går ut med dessa ”tillrättavisande” mejl till hela listan betyder alltså inte att vi ignorerar det faktum att listans regler inte följs. Att gå ut till hela listan med mejl som handlar om enskilda listmedlemmars regelbrott skulle, som vi ser det, innebära att vi som administratörer ytterligare spär på mängden mejl som inte är av den karaktär som listan är tänkt för, och som skapar irritation hos många. Av samma skäl vill jag be alla som har åsikter om hur listan fungerar att kontakta mig som administratör, eller vända sig direkt till den som skrivit mejlet. Jag vill också påminna om att listan är ett forum för information och inte för diskussion/debatt.

Genuslistan kommer att ta juluppehåll fredagen den 17 december och hålla stängt fram till den 10 januari.

Med vänlig hälsning
Frida Lundberg, Genuslistans administratör

Utskällning, alltså. Sammantaget får man intrycket att feministiskt material välkomnas på listan, liksom information om feministiska evenemang och efterlysning av arbetskraft till feministiska inrättningar (jag ser hela tiden sådant komma på Genuslistan, utan reaktioner). Men när precis samma material, fast med intresse för män istället för kvinnor, dyker upp på listan så blir det protester och kallas spam och anses förstöra listans syfte.

Intressant. Mycket intressant. Ska inte genusforskare vara neutrala?

En sak till att referera från Genuslistan. När en genusforskare skrev och efterlyste material om ”empowerment” fick hon detta svar (från Anna Bäck):

Hej!
Leta på Paolo Freire. Ickefeministiskt men grund för både brgrepp och definition.

Lycka till
Anna

Det intressanta här är formuleringen ”Ickefeministiskt men…”. Man får intrycket att det är något anmärkningsvärt med ickefeministiskt material, och att det nästan finns skäl att be om ursäkt för att materialet är ickefeministiskt.

Jag fortsätter att bevaka Genuslistan för bloggen GenusNytts läsares räkning! Tack för alla bloggtips, Nationella Sekretariatet för Genusforskning!

Uppdatering: Det har visat sig att Roslagens Mansjour inte existerar, mejlet är uppenbarligen fejk. Då är anklagelsen om spam inte så långt från verkligheten (”hån” vore väl egentligen ett bättre ord). Men ifall det inte varit ett mansvänligt mejl hade det nog inte granskats så noga att fejket hade upptäckts av genusforskarna på listan. För övrigt, det avslutande korta mejlet från Anna Bäck står sig som avslöjande.

101 svar to “Ytterligare några genusforskare avslöjar sig”

 1. Hanen Says:

  Om vi hjälper alla som har det svårt så blir det bättre för oss alla än om vi bara hjälper vissa som har det svårt. Det kan en femåring räkna ut i sömnen. Men det är så uppenbart att de feministiskt indoktrinerade så kallade ”genusforskarna” inte ser på saken med den inställningen. Istället tycks de ha uppfattningen att om man även hjälper män så är det något negativt för kvinnor, och framförallt då för feminister.

  Jag undrar i mitt stilla sinne – hur f*n tänker de då? Vill man sina medmänniskors bästa med en sådan inställning? Svaret är såklart ett rungande NEJ. Man vill inte alla människors bästa. Man vill helt enkelt föra en ideologisk kamp som handlar om att motarbeta ett kön. Det är könskriget som är målet.

  Dessa genusforskare avslöjar sig gång på gång. Det är så löjligt uppenbart att de inte är, och aldrig har varit, neutrala. Det är en grupp kvinnor som ägnar sig åt något som för tankarna till rasbiologiska institutet. Lika genomruttet. Lika människofientligt. Och lika fel.

  Vår politiker måsta snart börja reagera på vad denna samling kvinnor sysslar med. Det måste stoppas.

 2. DrKejs Says:

  @Hanen

  Det är inte bara kvinnor, det finns även män bland dessa radikalfeminister.

 3. Carl Magnus Says:

  Jag tycker att det är märkligt att de inte ens försöker påstå själva att de sysslar med neutral genusforskning. Är förklaringen att de känner sig så trygga att de inte behöver dölja lögnerna?

  Eller är de mentalt efterblivna?

 4. Emil Vikström Says:

  Som jag förstod det var meddelandet om en Mansjour bara en parodi på ett tidigare e-brev om en tjejjour i Sundbyberg. Det tidigare brevet från tjejjouren var till och med bifogat i Meys, och man ser att det är exakt samma text med bara vissa ord utbytta.

  Mansjouren beskrivs som ”i princip medlem i SMR” (”nästan, men inte riktigt medlem”…?) och deras hemsida verkar inte fungera.

  För mig väcks i alla fall en hel del varningsklockor kring Meys brev. Om det verkligen vore seriöst skulle man väl skriva en egen text för att presentera sig ordenligt? Jag förstår att flera tycker det verkar vara ett barnsligt skräpmeddelande.

  Har jag fel i min analys, och brevet verkligen är seriöst, ber jag om ursäkt till mansjouren.

  Jag har lagt upp brevet här för den som vill avgöra själv:
  http://lajm.eu/emil/dump/mansjour.html

 5. Chr Ewrk Says:

  @Emil
  Hur såg original mejlet ut?

  @PS
  Jag uppfattade texten av Frida Lundberg vara mer riktad till Monica än till Mansjouren. Att dom inte ska skriva i listan om vad dom tycker ska bort utan att dom ska kontakta henne direkt.

 6. AS Says:

  Citat PS: ”…hur genusforskarna genom sitt agerande på Genuslistan avslöjar sig som feminister och mansfientliga (vilket inte är förenligt med neutral forskning)”

  Med PS är neutral och för riktig jämställdhet han!

 7. Cupoftea Says:

  Är maskulinism mer förenligt med jämställdhet? Vill någon ta sig tid att förklara begreppet och varför en mansjour måste ha den inriktningen? Feministisk mansjour är enligt de flesta feministiska inriktningar aldrig en motsättning och defintivt en väg mot jämställdhet.

 8. AnnaF Says:

  @AS

  PS finansieras inte av skattepengar!

 9. Carl Magnus Says:

  Nämen tekoppen och AS:
  Är det dags att ljuga lite igen, hoppa i logiken och vända lite på problemformuleringarna? Vad är det som inte går in i skallen på er?

  Jag har inget till övers för ljugande dårar idag.

 10. Emil Vikström Says:

  Chr Ewrk, du ser tjejjourens originalbrev längst ner på http://lajm.eu/emil/dump/mansjour.html

  Ett förtydligande: Tjejjouren (Stjärnjouren) skickade brevet längst ner i Meys brev. Mey svarade dagen efter med en parodi (?).

 11. Carl Magnus Says:

  Håller iofs med erik här det här är lite skumt.

 12. Carl Magnus Says:

  Menade emil..

 13. Hanna Fridén – Feministisk, estetisk stilfascist at Hanna Fridén Says:

  […] Ström har då inte blivit bättre på att kolla upp fakta. Idag skrev han ett inlägg om hur dåligt bemött man blir i en mailinglista för att man vill skaffa hjälp till mansjourer. […]

 14. Hanna Fridén Says:

  Synd att du inte kollade upp siten och ”Roslagens Mansjour”. Jag gjorde det, det är en fejksida. Så det är kanske inte så konstigt att listan bedömde det som spam.

  http://www.hannafriden.com/politik-samhalle/ar-det-krankande-mot-man-att-saga-nej-till-spam/

  Förslagsvis ska bidrag och ideellt arbete gå till riktiga mansjourer och inte fejksidor med avsikt att luras. Eller?

 15. grovt initiativ Says:

  aaahahahahahahaahahahaha retardolicious

 16. Manhood United (barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  Radikal feministerna och feministerna kommer falla på eget grepp genom att visa sitt rätta ansikte och dolda agenda.

  Det börjar kanske gå upp ett och annat för den ”blundande allmänheten” vad som styr Rättsväsendet och våldtäktsanklagelser som anna ardin och sofia wilén står som högst ansvarig oavsett om det är radikal feministiska rättsväsendet piskat upp stämningen.

  http://www.daddys-sverige.com/3/post/2010/12/something-is-rotten-here-and-its-not-in-the-state-of-denmark.html

 17. Daniel Says:

  Cupoftea: Varför skulle en feministisk mansjour vara mer förenlig med jämställdhet än en maskulinistisk? Redan ordet feminism antyder ju att det kvinnliga är ”bättre” än det manliga.
  Jag hoppas verkligen inte inlägget till Genuslistan var ett skämt, för det tror jag förstör mer än det hjälper. För övrigt tyckte jag ”Vi betonar det enda naturliga synsättet att våld är könsneutralt, liksom oberoende av andra markörer som t.ex. etnicitet, religion eller ålder. Endast med ett sådant synsätt kan man bekämpa våldet.” var en av dom bästa formuleringarna jag hört på länge.

 18. Hanna Fridén Says:

  Daniel: Eftersom att det inte existerar någon ”Roslagens mansjour” och du kommer till en fejksida när du klickar på deras bifogade länk så kan vi nog sluta oss till att det inte var ett riktigt mail. Tyvärr.

 19. Daniel Says:

  Ja den slutsatsen kom upp medan jag skrev mitt inlägg. Tråkigt, men formuleringen är fortfarande klockren.

 20. Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Lulz-rikoschetten Says:

  […] Andra på mailinglistan surar till och undanbeder spam. Enter Pär Ström, maskulinismens riddare! Som trots att han citerar hela den sanslösa infotexten från “mansjouren” inte fattar att man faktiskt surat på ett faktiskt spam från faktiska troll som han själv indirekt lockat dit från början, utan skriver argt på GenusNytt om diskriminering. […]

 21. Torstensson Says:

  Sidan verkar vara fejk. Frågan är om den saken låg till grund för moderaterns utskällning. Nu kommer givetvis hannah mejla moderatorn och få ett jakande svar på detta.

 22. Pär.B Says:

  Nu är det ju så här att Genuslistans Frida Lundberg inte heller noterade att Roslagens Mansjour var en fejksida.

 23. Carl Magnus Says:

  Ärade lögnaktiga feminister:

  Fan vad skönt nu va att ni fick sätta dit Pär?

 24. Hanna Fridén Says:

  Torstensson och Pär.B:

  Exakt hur får ni det ens till att Frida skäller ut reklamen för fejkjouren? Hon konstaterar att klagomål ska riktas till henne personligen och inte skickas ut till hela listan.

  ”Att gå ut till hela listan med mejl som handlar om enskilda listmedlemmars regelbrott skulle, som vi ser det, innebära att vi som administratörer ytterligare spär på mängden mejl som inte är av den karaktär som listan är tänkt för, och som skapar irritation hos många. Av samma skäl vill jag be alla som har åsikter om hur listan fungerar att kontakta mig som administratör, eller vända sig direkt till den som skrivit mejlet. Jag vill också påminna om att listan är ett forum för information och inte för diskussion/debatt”

  Hon skäller ju ut personen som klagat på spammailet till hela listan! Det MÅSTE ni ju se. På allvar.

 25. Torstensson Says:

  Jag tror inte en sekund på att Frida Ljungberg visste att sidan var fejk. Hon blev helt enkelt provocerad av att det stod maskulistisk hållning etc.

  Extra kul är det att läsa alla manshatares kommentarer både här och där som liksom jublar och tar för givet att Frida Ljungberg visste detta.

  Ganska låg nivå på dom kommentarerna som nu strömmar in på unga bortskämda manshatarbloggar. Här har ni föresten ett musikvideo på den oerhört seriösa bloggaren Hanna.

 26. Torstensson Says:

  Visste Monica att det var en fejksida?

 27. Hanna Fridén Says:

  Torstensson:

  Varför ska du alltid bli så hatisk och stött när man pratar med dig?

 28. ParStrom Says:

  OK, det är uppenbarligen ej fejksida. Det hade jag inte sett. Då är anklagelsen om spam inte så långt från verkligheten. Men ifall det inte varit ett mansvänligt mejl hade det nog inte granskats så noga att fejket hade upptäckts. För övrigt, det avslutande korta mejlet från Anna Bäck står sig som avslöjande.

 29. Liberal Says:

  The bottom line:

  Det institutionaliserade, skattemedelsuppblåsta klustret har aldrig haft någon trovärdighet att förlora. Genusforskare äro alltjämt blott en patetisk humbugtitel, helt utan vetenskaplig trovärdighet, för påfallande könshatiska ideologiproducenter, som påfallande ofta är ett institutionaliserat tantkluster, som påfallande ofta smygvurmar för den i verkligheten mångfaldigt bevisat sjuka kommunistiska, kollektivistiska människosynen.

 30. Torstensson Says:

  Hanna

  Är så trött på att ständigt segla i motvind och bli bespottad för att jag gör som kvinnor önskar.

 31. Anna F Says:

  @Hanna Fridén

  Varför länkar du till din musikvideo? Vad är budskapet?

 32. Torstensson Says:

  Det var jag som länkade till hennes musikvideo.

 33. Pär.B Says:

  Hanna Fridén.

  ”Exakt hur får ni det ens till att Frida skäller ut reklamen för fejkjouren? Hon konstaterar att klagomål ska riktas till henne personligen och inte skickas ut till hela listan.”

  Var har jag sagt att Frida skäller ut reklamen för fejkjouren? Kan bara notera att Frida inte heller såg att det var fråga om fejksida, eftersom då hade hon skrivit att det handlade om spam.

 34. Hanna Fridén Says:

  Pär.B: Sorry, slarvigt av mig!

  Torstensson: Och du tycker att det är vettigt att idka kollektiv bestraffning och regelbundet ta ut din trötthet på mig? Det tycker jag att du kan sluta med faktiskt.

  Anna F: Kolla igen.

 35. Torstensson Says:

  Hanna

  ”Och du tycker att det är vettigt att idka kollektiv bestraffning och regelbundet ta ut din trötthet på mig?”

  Exakt detta utsätter feminister som tror på könsmaktsordningen män för.

 36. Hanna Fridén Says:

  Torstensson:

  Min fråga är, gör JAG det, Torstensson? Eller tycker du att jag ska utstå kollektiv bestraffning från din sida på grund av vad vissa feminister gör som du inte gillar? Är det inte så att du upprepar samma fel som du är emot i så fall?

 37. Torstensson Says:

  Hanna

  Du och jag tror inte på sama saker när det gäller vilka orsakerna är till könsmaktsordningen. Du tror mycket på sociala strukturer och det gör inte jag. Ditt ställningstagande som feminist är tillräckligt för mig för att förstå att du ställer dig bakom en ideologi som faktiskt främjar kvinnor och inte män.

  Om du ändå skulle hävda att du vill mig väl såå

  sluta kalla dig feminist, varför inte humanist eller jämlikhetsivrare och ta dig an frågor för båda könen.

  Du behöver inte kalla dej feminist. Du behöver inte vara det.

 38. Torstensson Says:

  Hanna

  Varför blev du feminist? Vilken orättvisa är det som stör dig?

 39. Hanna Fridén Says:

  Torstensson:

  ”sluta kalla dig feminist, varför inte humanist eller jämlikhetsivrare och ta dig an frågor för båda könen.”

  Jaha, vilka kvinnofrågor jobbar du med? Eller Ström för den delen? Jag menar, för du MÅSTE ju anse att alla i så fall ska jobba med ALLA frågor och inte bara jag för att jag råkar vara feminist, eller?

  Jobbar du ens med mansfrågor? Eller sitter du bara och skriver elaka bloggkommentarer till feminister om dagarna?

 40. Jack Says:

  Torstensson,

  Tänk dig en person som ständigt har ett behov av att tala som sin makabert stora blygdläpp, om mens överallt och om bajs. Och att göra videor som på alla sätt är icke perfekta jämfört med andra. Denna person har ett problem men så kommer möjligheten att kalla sig feminist upp och allt blir förlåtet – Det är ju för att hjälpa andra tjejer hon har gjort det hela tiden! 😀

  Nejdå, Hanna, jag skojar lite. Jag ser en poäng i det du gör. 🙂 Faktiskt.

 41. Carl Magnus Says:

  HF
  Torstensson ställer en bra fråga efter du frågat vad han tycker och du svarar

  ”Jaha, vilka kvinnofrågor jobbar du med? Eller Ström för den delen? Jag menar, för du MÅSTE ju anse att alla i så fall ska jobba med ALLA frågor och inte bara jag för att jag råkar vara feminist, eller?

  Jobbar du ens med mansfrågor? Eller sitter du bara och skriver elaka bloggkommentarer till feminister om dagarna?”

  Konstigt att folk skriver arga kommentarer till dig verkligen!

  Har du ingen vett och sans?

 42. Jakob Says:

  Ett genushyss! Obetalbart och bra! 🙂

 43. Torstensson Says:

  Hanna

  Feminismen har gått för långt och fortsätter slå in öppna dörrar. Hade ni varit jämställdhetsivrare så hade ni själv upprättat balanseringen och fokuseringen kring kön. Just nu driver ni kvinnofrågor, det är själva grejen med feminism.

  Jag säger egentligen inte att feminismen ska göra detta. Jag säger att hade du varit balanserad i ditt synsätt kring rättvisa så hade DU lämnar feminismen och gått över till båda rättvisaprinciper för bägge könen och icke enbart det ena.

  Jag är jämställdist och främst med hänsyn av ett skäl. Att det behövs några som diskuterar och för fram den obelysta halvan av jämställdhetsdebatten/politiken.

  Man behöver inte bara belysa det ena könets situation så som feminsiter varit experter på länge vilket har medfört en skev politisk fokusering. Det är inte bara fokuset som är ojämställt, det är också problemformulerandet och lösningarna och debatten om män som något ont. Det är väl ingen överraskning för damen att svenska män är de män i världen som får mest skit trots att vi är de fjolligaste männen i Europa.

  Jag driver kvinnofrågor också men av naturliga skäl fokuserar jag på den halvan som du valt att inte fokusera på. Då måste jag kritisera den förda statsfeminismen som glömt bort oss karlar fullständigt.

  Jag kallar mig inte maskulinist. Du är feminist för du tror att kvinnan i Sverige är förtryckt på olika sätt och du är fokuserad på att lösa detta. Respekt, men då får jag också tycka att du är ding och respektlös mot männen.

  Sen har jag också svårt från feminism och även vetenskaplig feminism som inte tar hänsyn till att oavsett kultur så är människor väldigt lika världen över.

  Du tycker jag är elak, varför? För att jag länkade till din musikvideo? Den var underbar.

 44. Torstensson Says:

  Hanna

  Det finns plats för dig i vår lilla rörelse Hanna. Det är aldrig försent att bli jämställdist. Det är dags för dig att komma hem.

  Du är inte hemma nu och du vet att det jag säger är sant. Ingen kommer håna dig den dagen du skriver att du inte längre är feminist på din blogg.

  Kom hem Hanna.

 45. Torstensson Says:

  Vore kul om vi hade fått över Hanna på vår ”sida” så att säga. Helt förtrollad av feminismen verkar hon ändå inte vara. Jag har sett tvivlet.

  Så denna låten dedikerar jag Hanna. Vangelis I´ll find my way home

  Lyssna på texten.

 46. Hanna Fridén Says:

  Torstensson:

  Du är medveten om att du låter som en sektmedlem i dina två sista kommentarer va?

  Vad är det för jämställdhetsarbete du sitter och påstår att du gör som inte bara går ut på att skriva gnälliga kommentarer till feminister?

 47. Jack Says:

  Segla hem Hanna, feminismen har blivit för stor, kaptenskorna är inte vid sina sinnen och några har redan hoppat över bord.

 48. Hanna Fridén – Feministisk, estetisk stilfascist at Hanna Fridén Says:

  […] Från att kalla mig för en massa saker så har han antagit någon slags sektmedlemsattityd (Se senaste kommentarsfältet om ni vill). Det hela är mycket […]

 49. cupoftea Says:

  Ge mig något konkret nu. Ni som tycker att en maskulinistisk mansjour inte låter som ett skämt, förklara! Vad är maskulinism för er, och varför lämpar den sig bättre för jämställdhetsarbete?

  Och sluta med att skaffa er tolkningsföreträde på feminist-ordet! Jag kallar mig feminist, är politiskt aktiv som feminist och har läst och tänkt allt för mycket kring feminism och har minst lika stor rätt att bestämma ordets innebörd som ni. Feminismen är ingen homogen grupp med samma åsikter. Ifrågasätt mina teser istället för vad jag väljer att kalla mig och låt det färga er bild av det läskiga f-ordet. Kanske kommer ni så småningom komma till insikt om att de flesta feminister (typ 99 procent av de jag känner) inte alls hatar män. Vi har faktiskt till och med riktigt bra idéer om hur vi män ska få det ännu bättre.

 50. Torstensson Says:

  cupoftea

  Du är feminist och därmed diskvalificerat i grenen jämställdhetsarbete. Oavsett vilken sorts ”inriktning” du har i ditt sektskap.

 51. cupoftea Says:

  Torstensson: Det där var inte konkret, men du slipper svara på min egentliga fråga om du istället berättar vilka åsikter som gör mig diskvalificerad i den här tävlingen?

 52. Jack Says:

  Cupoftea,

  ”Ni som tycker att en maskulinistisk mansjour inte låter som ett skämt, förklara! ”

  Man kan lika gärna lägga tid på att förklara varför det inte låter som en melon, en potatisgratäng eller en chihuahua. Om du är intresserad av att göra kopplingarna till endera är det du som först måste belägga varför det vore rimligt. Sen kan vi förklara varför det inte är så. För mig låter din fråga snarare som ett skämt och att du ens gör kopplingen från början måste du faktiskt förklara. Indoktrinering?

 53. Torstensson Says:

  cupoftea

  Du får berätta för mig varför du är feminsit så ska jag komma med något konkret.

  Det trevliga med dig är att du nämnde ”åsikt”. Vilket faktiskt reser en respekt hos mig. Feminism är ju åsikter, inte fakta eller rättvisearbete.

  @Hanna

  Det är aldrig för sent. Just nu är du Tengil och jag är Jonathan. Pär Ström är skorpan.

 54. Rille Says:

  Pär et al
  Frida & Co har fullt fog för sina anti-spam kommentarer på genuslistan i detta fall. Bättre att stå för sina egna fel/missförstånd och eventuellt skicka en ursäkt. Det kanske kan öppna för en mer seriös debatt framgent istället för pajkastning som i denna tråd. Det finns så många bra poänger i övrigt som lyfts fram här och min personliga åsikt är att hålla fokus på dessa istället för att obstinat leta fel på genussamfundets mailing-lista.

 55. cupoftea Says:

  Jack: det lät som ett skämt eftersom jag i en genusdebatt aldrig har hört maskulinism användas på ett seriöst sätt. Jag har inte ens hört någon använda det och på allvar stå för det. Därför frågar jag vad det innebär. För att jag inte vet. Och jag hoppades få svar från någon här som tog mailet allt handlar om på allvar. Så?

  Torstensson: Jag är feminist för att jag ser att våra liv styrs utifrån vilket kön vi har. Vi tillskrivs miljoner egenskaper utifrån vårt kön. Jag förnekar inte att de flesta av oss föds som ett av två kön, och det kan vara en trevlig egenskap att markera, men vi är så mycket mer som människor än två diametralt motsatta grupper. Kön behöver inte vara det första vi behöver veta om en annan människa. Vi blir alltså friare om vi kastar av oss de begränsningar som vi själva sätter.

  Så till femini-delen: Det finns en norm i vårt samhälle. Och den är nästan alltid en han. Vi pratar om ”man” och ”människa”. Vi gillar att markera när något är kvinnligt men ser inget behov att markera manliga företeelser. Ett av undantagen är föräldraskapet där normen är en ”hon”. Och det suger. Män är också föräldrar. Så om vi river ner bilden av att norm-normen är man river vi samtidigt ner normen om att föräldern är lika med mamma.

  Om jag fattar mig väldigt väldigt kort.

 56. Anna F Says:

  @cupoftea
  ”jag förnekar inte att de flesta av oss föds som ett av två kön” och ”begränsningar som vi själva sätter” går inte riktigt ihop och i tolkas som om att du är emot särbehandling av kvinnor i alla former.

  ”människa” på svenska är feminin om något. Du förklarar fortfarande inte vad ger statsfeminismen rätt att tvinga en förryckt ideologi på folk.

 57. Jack Says:

  Cupoftea,

  ””Ni som tycker att en maskulinistisk mansjour inte låter som ett skämt, förklara! ””
  En zebra är helsvart om man tittar på rätt ställen. För mig är det mailet i sin helhet som ska beaktas och du flyr undan från det med din fråga. Mailet är ett tecken på något, det finns en vilja bakom och mailet är bidragande till att väcka tankar som man sedan kan förhålla sig till. Inget av det jag nämt är ett skämt utan reella ofrånkomligheter. För någon blir förhållnigssättet mot mailet det mot ett skämt men det är inte tvunget. Om responsen är den att tio personer anmäler sig till jouren hade den de facto funnits! Det är en möjlighet inom var och ens förmåga att bidra till. Utifall man istället väljer att se på det som ett skämt, kanske för att man vill avfärda det så, eller för att man är förmäten eller indoktrinerad, så är det ändå allvar att skämtet har gjorts, vilket inte är något skämt alls utan som jag inledde med så betyder det något i sig.

  Man kan se mailet som en helt ärlig fråga men kanske något fumlig då det finnns ett problem med att spegla kvinnorörelsens aktiviteter för män eftersom män inte är i samma situationer heller ej har samma förberedelser som kvinnor att söka sig till jourer. Att finna vad som kan göras för män är till viss del uncharted territory och inte alls lätt att hitta. Pär Ström och andra ansvarstagartagare i genusdebatten får ibland kritik för att gnälla på feminister och att vi borde göra något själva istället. Mailet skulle helt möjligt kunna vara en start på ett sådant beroende på reaktionen hos läsarna men det är också ett uppvisande av att män inte får det kvinnor får vilket är ofrånkomlig empiri och borde bli uppenbart för många genom deras egna reaktion, t ex din egen. Att hålla upp spegeln är viktigt bl a därför att det visar att feminister ljuger när de säger att de är för jämställdhet. Sanningen ger folk möjligheten att ta mer rationella beslut. Det är viktigt och det är det allra mest ofrånkomliga med mailet.

 58. cupoftea Says:

  @Anna F: Våra bilder av kvinnligt och manligt är inte beroende av snippa eller snopp. Det är bilder som har förändrats ständigt i människans historia och är därmed föränderliga även för oss. Så det går ihop.

  Jag förstår inte vilken form av särbehandling av kvinnor du menar?

  Jag ser din poäng och kan inte förklara varför människa ofta är hon. Men det innehåller trots allt ”män” som borde vara en avledning från ”man”. Förklara gärna om någon har koll! Tycker dock fortfarande att ordet märkligt ofta förknippas med en man om man till exempel ser historiskt på människans utveckling.

  Jag tänker inte försvara statsfeminismen eftersom det är ett begrepp jag inte använder eller riktigt förstår. Det jag kan se är att en politisk majoritet, vald av de flesta av oss i det svenska samhället, ser jämställdhet som en viktig fråga och faktiskt börjat hitta konkreta åtgärder för att komma framåt. Feminismen och genusvetenskapen här haft relevanta lösningar på problematiken och de har använts. Det är bra att lösningarna och teorierna synas, det finns ingen som tror att alla problem blir lösta bara för att en viss genusteori används som samhällsperspektiv.

  Jag tycker att du och många andra får statsfeminismen att låta som en osynlig diktatur, gärna med Gudrun Schyman som ledare (hon sitter ju ändå i kommunfullmäktige), som fängslar oliktänkande. Sverige är i mångt och mycket fortfarande en ypperlig demokrati där vem som helst har rätt att starta ett politiskt parti och börja påverka. Så enkelt är det. Kanske ska man också ha konkreta idéer. Det är nämligen inte väldigt konstruktivt att vara ”anti” en massa olika idéer utan att komma med något eget som är bättre.

 59. cupoftea Says:

  Anna F: Förlåt för min antydan till bitterhet mot slutet, det var inte personligt mot dig. Det är ren frustration över att många fler rubriker på den här bloggen signalerar ”feminismen är inte perfekt” än ”så här borde vi göra istället”. Det är tråkigt tycker jag.

 60. Olle Says:

  När jag såg ordet maskulist började varningsklockor att ringa. Bara ett oseriöst troll kallar sig så. Lika lite som en seriös person skulle kalla sig feminist.

  Och mycket riktigt var det ett troll

 61. cupoftea Says:

  Jack: Jag tror att det är du som flyr undan lite. En av mina grunder till att jag från början inte kunde ta mailet på allvar var just användandet av ordet maskulinism. Ordet innehåller för mig inte en antydan till jämställdhet, till skillnad från feminism som för de flesta insatta innebär arbete för både män och kvinnor, och jag bad därför någon förklara om den bilden gick att omvärdera. Mycket orabiat beteende tycker jag.

  Jag gör tummen upp för mansjourer, det behövs, och det diskuteras även inom feminismen. Feministiska mansjourer vore fantastiskt. Eller bara mansjourer. Det behöver inte vara mer med det. Det var bara det lilla maskulinist-ordet som ställde till det, annars hade jag applåderat.

 62. Olle Says:

  Tekoppen: maskulist och feminist är precis samma sak, fast raka motsatsen. Ungefär som höger om och vänster om i lumpen. Men du hävdar att de inte är varandras spegelbilder.

  Berätta gärna vad feminister gör när de arbetar för båda könen. Utöver saker som att minska valfriheten inom föräldraförsäkringen då.

 63. Erik Says:

  Hanna Friden:

  ”Ge mig något konkret nu. Ni som tycker att en maskulinistisk mansjour inte låter som ett skämt, förklara!”

  Alltså nog för att du i diskussionen tidigare hänvisade till att antropologer inte behöver komma med fysisk bevisning i verkligheten men nu verkar du ha skippat introduktionskursen i vetenskapsteori helt. Man bevisar inte negativa saker.

  ”Vad är maskulinism för er, och varför lämpar den sig bättre för jämställdhetsarbete?”

  Maskulism är vad som tidigare kallades liberal feminism. Dvs feminism utifrån målsättningen som i SOU:2007:57 ”Regeringsformen ur ett könsperspektiv” av Lenita Leidenvall kallas formell jämställdhet ”de jure” eller lika möjligheter.

  Feminism däremot är numera på politisk nivå normalt vad Leidenvall i samma SOU kallar reell jämställdhet ”de facto”. Det baserar hon i knäppgöken och censurälskaren Katherine MacKinnons tankar inspirerade av retoriken från kommunistiska diktaturer fast med kvinnan i rollen som den förtryckta arbetaren.

  ”Och sluta med att skaffa er tolkningsföreträde på feminist-ordet!”

  Sluta larva dig Hanna! Livet är INTE retorik där allt är ”tolkningar”! Feminism handlar inte om hur man tolkar ett ord. Ord är bara just ord, deras betydelse är beroende av resultat – inte av målsättningar.

  ”Jag kallar mig feminist, är politiskt aktiv som feminist och har läst och tänkt allt för mycket kring feminism och har minst lika stor rätt att bestämma ordets innebörd som ni.”

  Nu försöker du göra det hela bara till retorik. Det handlar inte om ordet och tolkning. Det handlar om vad som finns i verkligheten. Det pratar inte du om. Du är helt fixerad vid vad ordet skall betyda/tolkas. Du nämner ingen nytta feminism gör för män du bara säger det skall UTLÄSAS som ”för män och kvinnor” oavsett vad som sker på riktigt

  Att du tror man kan ägna sig åt nån som helst användbar vetenskap utan koppling till fysiska verkligheten får mig att tro ni fått lära er att allt bara handlar om tolkning och form just för att lärarnas inkompetens på innehåll inte skulle märkas.

  Det är egentligen rätt absurt att så mycket ni säger helt enkelt saknar mening, innehåll och innebörd. Allt blir bara tolkningsstrider om ord som om DET var viktigt för nån annan än galningarna hos Centrum Mot Rasism.

  ”Feminismen är ingen homogen grupp med samma åsikter.”

  Huruvida feminismen är homogen är lika ointressant som om nazismen är homogen. Nazismen, Kommunismen. Feminismen och Islamismen definieras inte genom nån slags tolkning av ORD

  De definieras av vad de gör ocn av vem man valt till ledande position. Alltså vems böcker man köper. Vems föreläsningar man lyssnar på osv…

  Svenska feminismen definieras av att i åratal ha grundlurats av Polischefen Göran Lindberg som våldtog småtjejer mellan konferenser där han stod och genusljög för att man tjänar på det.

  Internationella feminismen definieras av att betrakta riksdårar som Andrea Dworkin och Katherine MacKinnon som viktiga människor vars tankar man skall lyssna på.

  Vad feminismen INTE definieras av varken i Sverige eller internationellt är ledare som är mansvänliga. De finns inte nånstans (försök plocka fram en sådan rent konkret om du kan). Det finns säkert mansvänliga feminister men det är som att säga det fanns judevänliga nazister. Allt man ser är Hitler och det är så människor funkar i riktiga livet.

  ”Ifrågasätt mina teser istället för vad jag väljer att kalla mig och låt det färga er bild av det läskiga f-ordet.”

  Det är inget läskligt alls med f-ordet. Det är bara ett ord. Det är att du tror meningen bestäms RETORISKT som är det läskiga. Att du tror du kan säga vad feminsm är utan att snacka ett dugg om någonting som konkret ÄR.

  ”Kanske kommer ni så småningom komma till insikt om att de flesta feminister (typ 99 procent av de jag känner) inte alls hatar män.”

  Först och främst måste DU komma till insikt om att hata män inte handlar om att hata män som personer. Det handlar om kulturella aversioner. Dvs att ni hatar IDEN OM MÄN. Att ni vill OMSKAPA män att motsvara er ide för den faktiska mannen hatar ni.

  Ni hatar alltså mannen som han ÄR, inte som ni fantiserar och tycker han borde vara. Ni försöker skilja på dessa saker men det går lika bra för er som det går för Jimmie Åkesson när han försöker skilja på att betrakta islam som ett hot och att betrakta muslimer som ett hot.

  ”Vi har faktiskt till och med riktigt bra idéer om hur vi män ska få det ännu bättre.”

  BRA

  Då kanske du kan hänvisa mig till en feminstisk studie där man faktiskt frågar män vad som är bra för män också

  Eller tror ni saker bli bra för män bara för att NI bestämmer det och tycker det är bra för ER?

 64. Anna F Says:

  @cupoftea
  Ja, statsfeminism och hur kom det till. För hundra år sedan var samhället extremt segregerad i ekonomiska, sociala, geografiska och religiösa grupperingar med parallella manliga och kvinnliga nätverk inom varje grupp. Männens nätverk var fokuserad ofta på externa faktorer d.v.s. de definierade sig själva som t.ex. ”arbetare”. Kvinnorna definierade sig själva som ”arbetande kvinnor” eller ”proletariatets kvinnor”.

  När man byggde upp den politiska strukturen son vi har idag ingick dessa kvinnoförbund i alla politiska partier och i andra organisationer som en autonomiska enheter reserverad bara för kvinnor. De senaste 50 åren kom 50/50 kraven mer och mer och idag är den en realitet. Men dessa kvinnoförbund finns kvar som en separat enhet. En organiserad, formel, helfinansierad nätverk bara för kvinnor inom alla partier (observera deras härjningar inom S de sista 6 åren). Dessa kvinnoförbund är till för att främja enbart kvinnofrågor och har därför oftast en feministiskt färgad dagordning. Detta är förklaring till det feministiska ”bias” inom svensk politik.

  Nu till statsfeminism: Sverige är extrem i jämförelse med andra demokratier. Det finns väldigt litet som balanserar statsmakten och de flesta medborgarna är uppfostrad till en övertro på statens välvilja och klokhet. De olika kvinnoförbund kunde göra upp över partigränsen och installera statsfeminismen utan en egentlig debatt. Statsfeminismen byggde upp olika politiska enheter för att främja dess mål och inte minst akademisk ”forskning” av ”genusexperter” som ”speglar” verkligheten och kommer med förslag till förändring. Problemet är att dessa ”experter” är oftast kvinnliga radikalfeminister med gruppprocesser som leder till mer och mer extrema ider.

  Statsfeminismens mål är att ge kvinnor som grupp fördel framför män i alla sammanhang. Detta även när det är uppenbart att insatser bör riktas även mot pojkar/män.
  Andra målet är att göra alla kvinnor ”klassmedvetna” och tvinga dem (och deras familj) in i en feministisk mall.
  Tredje målet är att androgynisera samhället med fokus på småbarn och kompensatorisk pedagogik.

  Hoppas att du och andra kommer snart att vakna och hjälpa till att demontera statsfeminism.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Statsfeminism

 65. Hanna Fridén Says:

  Erik: Du är fullkomligt medveten om att du svarade på ett inlägg som jag INTE SKRIVIT nu? Eller är du full? Onsdag och rätt tid på dygnet ändå, menar jag.

  Men snälla, kolla upp vem som skriver vad.

 66. Erik Says:

  Hanna Fridén:

  Ja nu är jag helt medveten om att jag skrivit fel nickname på inlägget 1:57 Det beror på att jag samtidigt skrev ett inlägg med citat från dig på Aktivarum och precis som alla andra kan jag blanda ihop tankar.

  Nu vet jag inte om tolkningen jag gjorde av vad du skrev är 100% korrekt men det är ju inte bara du som gett mig den tolkningen, din text blev diskussionsunderlag för den var någorlunda ny och i skriven form.

  Korrektion:
  Inlägget ovan (1.57) var alltså riktat till CupOfTea….

  Hanna Fridén däremot var en som skrev om vetenskap. Då mitt inlägg var luddigt på den punkten så skrev jag ett tydligare med citat här

  http://aktivarum.wordpress.com/2010/12/09/hanna-fridens-asikter-om-vetenskap-och-sveriges-resultat-i-pisa-2009/

 67. Torstensson Says:

  Rätt kul att Hanna inte förstod ironin i mitt inlägg. Jag trodde hon hade känsla för humor med tanke på hur komisk hennes egen blogg är. Något man sällan ser med Hanna är uppföljande svar på de frågor som ställs till henne här. Hon tittar ju bara fram när Pär eller som nu Erik råkar göra något misstag trots att det som postas ändå har en poäng. Vad är nästa steg Hanna? Att börja anmärka på stavfel?

 68. CarlStrid Says:

  Rille

  ”Pär et al
  Frida & Co har fullt fog för sina anti-spam kommentarer på genusli”stan i detta fall. Bättre att stå för sina egna fel/missförstånd och eventuellt skicka en ursäkt. Det kanske kan öppna för en mer seriös debatt framgent istället för pajkastning som i denna tråd. ”

  Visst vore det bra med en seriös debatt men förvänta dig inte en seriös debatt eller en omfattande offentlig debatt som de är inititativtagare till. Många feminister och feministiska forskare är ju betalade av staten eller dagstidningar (krönikörer) och då handlar det om att vi hotar deras försörjning direkt ifall feminismen skulle börja ifrågasättas hårt. Dom har ju allt att förlora på en seriös debatt.

 69. Björn Says:

  Du Per…

  Hur vore du om du lät bli att kräka ur dig fem ogenomarbetade blogginlägg om dagen?

  Kan du inte se till så att det du skriver har någon substans? Det tog mig typ en kvart att läsa igenom omskrivna mejl och hemsidor för att jag skulle förstå hur allt hängde ihop.

  Istället för att söka förstå andra människor så misstolkar du med stor entusiasm allt du kommer över. Du är inget annat än en tokig fanatiker.

 70. Lasse Says:

  Du Björn

  Om du störs så mycket av den nakna sanningen när det gäller feminismen tycker jag du skall undvika att läsa bloggen helt enkelt.

 71. Pether Says:

  ”Och sluta med att skaffa er tolkningsföreträde på feminist-ordet!”

  Det handlar inte om vad feminister säger att de är, spelar ingen roll om de säger att de arbetar för jämställdhet.
  Det som spelar roll är deras faktiska handlingar.
  Och de handlingarna visar på ett totalt mans- och kvinnohat. Feminism är en extrem ideologi i precis samma stil som alla de rasistiska och nazistiska. Det är en samhällsförstörande ideologi och ska bekämpas till varje pris.

  Personer som kallar sig feminister, men verkligen har en riktig syn på jämställdhet, är inte feminister, så enkelt är det. Personer som kallar sig nazister, men inte håller med om nazismens tankar, är inte en nazist. Dock har dessa personer svalt feministernas lögner om ett patriarkat o könsmaktsordning, vilket medför att de har en sjuk syn på vad som behöver göras för att få ett jämställt samhälle.

 72. Torstensson Says:

  Det är sådana inlägg som Björn kommer med som gör att man själv ibland drar till med en barnslighet. I detta fallet uppvisar Björn en enorm vrede och kallar Pär Ström för ”galen fanatiker”. Att feminister är snabba med att oja sig över språkbruket på Pärs blogg är hyckleri på hög nivå. Snacka om att kasta sten i glashus.

  Björn, du har inget att förlora på riktig jämställdhet. Du behöver gå till en psykolog och prata ut om ditt näthat.

 73. Torstensson Says:

  Tokig fanatiker skrev han visst.

 74. Torstensson Says:

  Min bedömning är att feministerna på den här bloggen står för mer härskarteknik än de själv fattar. Det är rent hat som uppvisas mot Pär emellanåt med illa dold härskarteknik.

  Får feminister lära sig att utöva härskartekniker på något möte? Man börjar ju undra eftersom dom är experter på det.

 75. Torstensson Says:

  En sak till. Jag har tydligt märkt hur feminsiterna börjar skriva om kommentarerna på Genusnytt. Dom är antagligen så pass desperata i sin iver att övertyga omvärlden och sig själva att feminism är bra att dom börjat inrikta sina inlägg på att inte klaga på på Pär så åtminstonde på Pärs besökare. Kan man inte angripa den nakna sanningen om feminismen så riktar man in sig på någon pajkastning som ägt rum.

  Att dom själva bjuder upp till pajkastning och ofta initierar den är något de själva inte har fattat.

  Hyckleri är en stor del av feminismen.

 76. Carl Magnus Says:

  Torstensson,

  Är det inte märkligt många feminister verkligen hänger sig åt härskartekniker och elaka påhopp. Sen liksom förnekar de detta. Jag skriver ibland låga kommentarer som man kanske skulle hålla sig för god för men det förnekar jag inte.

  Det är avsaknaden på att se sig själv och sitt eget beteende som är slående. Det skulle vara kul om någon orkade samla ihop alla påhopp och förlöjligande kommentarer som t ex hanna friden och tuggmotstånd gjort. Ofta inleder de konversationerna med just påhopp.

 77. Carl Magnus Says:

  Jag har en teori som man borde testa angående feminister. Om man är en viktig person har en fin titel eller makt i något sammanhang så lyssnar de mer dvs de bryr sig mindre om själva sakfrågorna och mer om vem som säger vad.

  Det här har jag noterat länge att titlar och att jobba på vissa ställen är mycket viktigt för feminister men även för många ”normala” kvinnor. Att man sen inte fattar ett dugg eller har enformiga och montona arbetsuppgifter det spelar ingen roll. Lite lika är det med lönen den är inte så viktigt heller utan att kunna säga att man jobbar där eller där är viktigare. Riktigt fucking strange.

 78. Torstensson Says:

  Carl Magnus

  Ja det är ganska slående faktiskt. Jag håller med. Klart man kan slugga men då får man också förvänta sig att folk sluggar tillbaka.

  Det är allt från att dom pratar till en som om man vore förståndshandikappad (vilket är förlöjligande) till tydliga påhopp.

  Sen börjar dom gråta ut på sina bloggar när dom får mothugg. Tuggmotstånds blogginlägg var så världsfrånvänt att det inte var sant. Hon hade klippt ut saker som folk hade sagt under en viss period och då inte visat sina egna påhopp. Hanna Fridén har vad jag hört skrivit något om mig på sin blogg nu. Jag ska villigt erkänna att jag inte klickat mej in på den och kommer inte göra det heller. Kan tänka mig att hon tyckte att jag var dum mot henne eller något. Hanna Fridén kör dock inte alls med så ful retorik som tuggmotstånd som verkligen kastar bergskedjor i glashus när hon klagar över kommentarer. Men det hela är ju en sorts tyck-synd-om-mej-taktik. Som jag sa, kan man inte väja sig för sakfrågorna så får man rikta in sig på andra mål. Det är det dom gjort.

 79. Pether Says:

  ”Jag har en teori som man borde testa angående feminister. Om man är en viktig person har en fin titel eller makt i något sammanhang så lyssnar de mer dvs de bryr sig mindre om själva sakfrågorna och mer om vem som säger vad.”

  Det är en teori som är bekräftad sann.

  De följer en så kallad ‘kvinnlig’ sanning, den är subjektiv. Har du status så är allt du säger sant. FN, Amnesty och andra höga POLITISKA organisationer talar absolut sanning, trots att det just är politiska organisationer och har noll vetenskapligt värde.
  Detta till motsats av ‘manlig’ objektiv sanning, bara för att någon säger något så är det inte sant. Oavsett hur mycket status du har måste du bevisa det du säger.
  Feminister vill ju ändra hela den vetenskapliga världen genom att tvinga in subjektiva sanningar. Se bara på hur de försöker göra i skolan, ämnen där man handlar med absoluta sanningar ska förändras för att göra dem subjektiva, kvinnliga.

  Det är inte bara feminism som är ett bevis på detta. Vilka är det som följer efter miljötåget? Mestadels kvinnor. Där är det politiska organisationer som tjänar på detta som säger något, och kvinnorna följer, de har ju status, varför skulle de ljuga?

 80. Olle Ess Says:

  Lite manligt och kvinnligt: Mitt blogginlägg idag,”Let’s go crazy!”.

 81. Carl Magnus Says:

  Torstensson,

  Har du studerat TMs retorik. Josef Göbbels skulle känna sig stolt om det var han som skrivit. Kolla hur hon systematiskt dock inte jämt fintar, hoppar, vänder på problemformuleringarna. Jag orkar inte bemöta sånt men många här inne är väldigt tålmodiga.

 82. Carl Magnus Says:

  Pether,
  Jo men jag tror att de även lyssnar mer på manliga auktoriteter. Det är något jävligt skruvat som även gör att de passar så bra på universitet och skolor. Det här med att tänka själv och gå sin egen väg det är inte direkt feminismens ledstjärna. Det är iofs väldigt motsägelsefullt för feminismen vill ju ändra på många saker men när det kommer ner till sakfrågor så är det liksom tvärtom då är det följa ledaren som gäller.

 83. Pether Says:

  Det handlar om att varken kvinnor eller män vill ha kvinnor som chefer. För att ta det kort; kvinnliga chefer mobbas. De mobbar alla som inte står över dem i status.

 84. prinsessan Says:

  Det som jag tror var provocerande med mejlet från den påhittade mansjouren var inte att det var från en mansjour, utan för att det stod att våld är könsneutralt. Vilket ju är en ren och skär lögn.

  Synd ändå. Det borde finnas fler mansjourer i vårt land.

 85. Hanna Fridén Says:

  Torstensson:

  Nej, jag skrev att du lät som en sektmedlem och la upp en låt av Vangelis och sedan tyckte vi alla att du var mycket underhållande i mitt kommentarsfält.

  Jag uppfattade dock inte att du var ironisk. Jag trodde att du var galen. Det stämmer.

  Du vet, när man ogillar någon, och jag måste medge att jag inte gillar dig det minsta, då är det lättare att tro att någon tappat kontakten med verkligheten än att de skojar. Nu är jag hundraprocentigt ärlig här.

  Jag tror inte att du kommer ta illa vid dig, förvisso, för att jag inte gillar dig alltså. Vilken tur, va!

 86. Manhood United (barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  Jag tror Hanna och Torstensson missförstår varandra. Att ha vassa armbågar och åsikter är en sak, men att respektera och hitta tillbaka till de gemensamma beröringspunkterna är desto viktigare.Svårare.
  Det är väl det som gör att det finns hopp :-> Istället för ett annalkande könskrig.

  Klart man reagerar och visar känslor i en jämställdhets debatt som tidigare har varit låst. Det är ju underbart att fler kvinnor vill diskutera jämställdhet här. Det Genus Nytt har som primärt uppdrag är att belysa den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan dvs ur Mannens perspektiv. Detta för att återfå en balans och diskutera utifrån människan. Tror säkert många fd followers här tidigare kallat sig feminister men gör inte det idag. Människor har empati, intelligens, är sensible och har stort rättspatos och visar känslor. Det är ok att inte gilla varandra så länge man kan mötas i en saklig debatt. Det är det häftigaste;-) Rubriken handlade alltså om disrespekt eller ett genus hyss?. Det som kan undersökas är om det är ett seriöst synsätt på Män och den goda viljan att starta en Mansjour(ej f** kriscentrum för Män) av deltagarna på genuslistan. Vänd på det istället, och se allvaret i uppmaningen, att starta en Mansjour som det finns absout behov av. Ser det så här, det finns 85 kommentarer, hur många som tillägnats att reda ut och ge förslag på förändring är inte många. Styr in diskussionen på det är personliga påhopp och missförstånd som skapar ovänner i onödan.
  I Sverige idag finns det 5, säg 4 fungerande Mansjourer, den 5 går på knäna i Kalmar och som drivs ideellt av en ensam man som dessutom inte får ta emot samtal på riksnivå trots att blir nerringd. Mansjouren i Skövde är nedlagd i brist på personal. Samtliga Mansjourer drivs mer eller mindre ideellt. För att de ska beviljas pengar måste de gå i radikal feminismens linda och erkänna eva lundgrens forskning som delvis bygger på felaktig och missvisande statistik, tillämpning och definition och tolkning av lagen. Övriga mindre rättssäkra verk är södertälje fallet och slagen dam. Statistik och internationell forskning visar enhälligt på sammantaget att underlaget för operation kvinnofrid är missvisande.Det är inte speciellt jämställt. Vi behöver inte ännu en kvinnojour. Dessutom, kvinnojourer kvinnofridslinjen har öppet 24hours och tar inte emot Män som ringer och blivit utsatta för ”Mansmisshandel” utfört av sin partner. De slänger på luren i örat. Tror det är någon busrigning. Larmcentralen 112 och 114114 ska uppdateras på rätt nummer till de få Mansjourer som är verksamma och oftast har öppet en till två dagar i veckan. Undantag Mansjouren i Sthlm, som en ett mellanting mellan kvinnojour,kriscentrum för män och mansjour. Det för att erhålla lokal och anslag. Verksamheten är blandat positiv. Det sjukligt stora överskott som går till roks och kvinnojourerna ska omfördelas så att hälften går till Mansjourerna för att följa icke principen 50/50%. Högt i tak,visst,men fram med förslagen till förändring. Allt annat är oväsentligt!
  http://www.mansjouren.nu/mansjourer/

  @ Björn

  Bevis,tack. Ägare till någon blogg? Och vad har du som förslag på förändring? Argumentum ad populum.

  Respect!

 87. Björn Says:

  Torstensson!

  Jag är inte feminist, jag hatar kvinnor precis lika mycket som du och Per.

  Skillnaden är att jag inte är dum i huvudet utan faktiskt kan bearbeta information.

  Bunta inte ihop mig med andra människor som jag inte har något gemensamt med! Jag skrev ingenting om att jag är feminist eller att jag inte håller med Per i grunden, bara att han är värdelös när det gäller research.

  Lasse – du är också kass.

 88. Manhood United (barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ cupoftea

  99% av dom du känner är antagligen också feminister. Diskussionen borde istället öpnnas upp för som jag ser det, att reda ut grenarna inom feminism. Efter en sådan analys, framgår det att liberal feminister är de vettiga som går att diskutera med. Resten är motståndare som inte ens tar emot en seriös inbjudan om diskussion från rörelser/organisationer/fraktioner Maskulinism, Maskulint Motstånd, Papparättsaktivister, Antifeminister, Antifeministiskt Motstånd, Antifeministiskt Initiativ mlf De står för något nytt. Majoriteten i Sverige kallar sig inte feminister, se Aftonbladets undersökning som finns bl a http://www.daddys-sverige.com/daddys-blogg.html

  Cupoftea, Det är ett helt nytt grepp inom Jämställdhet där liberala feminister (som är majoritet) måste samarbete med Homoism och Maskulism. De radikala och extrema feministerna som tillhör minioritet kommer urskilja sig för allmänheten inom kort. Alternativet är att vi alla börjar prata om jämställdhet utifrån människan. Jag kommer aldrig i mitt liv kalla mig feminist. Aldrig! Av den enkla anledningen att jag har sett de mörka baksidorna av det, där mänskliga rättigheter bryts dagligen men som inte tas på allvar, den tanken att en man som anmäls för något så fruktansvärt som Våldtäkt, kvinnomisshandel incest kan vara oskyldig. Det som inte suttit i fängelse eller varit med om en liknande situation eller känner någon närstående som varit utsatt har ingen aning vilka skygglappar som faller av när man börjar kritiskt granska systemet statsfeminism och radikal feminism i Rättsväsendet och Samhället. Mänskliga rättigheter oavsett kön, Demokrati oavsett kön, Yttrandefrihet oavsett kön,Integritet och Maskulinitet kommer i första hand. Jag kommer aldrig acceptera att någon någonsinn kommer ens försöka pracka mig på att jag är nog egentligen feminist i alla fall. Jag sållar mig till majoriteten som står upp för JA/Wikileaks och flyttar ut demonstrationen på gator och torg om så behövs för att sätta stopp på radikal feminism/statsfeminism som förgiftat rättsväsendet i sverige och som undergräver en demokrati. Nästa steg blir att ifrågasätta Regeringsformen. Respekt för oliktänkande och dialog är däremot kontret handling som här på Genus Nytt. Där jag förmodar att du Cupof Tea urskiljer dig från de radikala som förhoppningsvis Liberal feminist som i alla fall jag kan tänka mig att föra dialog med 🙂

  Appropå Mansjour, om ni inte har en insikt och misstror allt Motstånd mot feminism enligt ovan. Se om ni kan få göra ett besök på Sveriges Förenade Mansjourer för att få en inblick i verkligheten och Sveriges Mörka Bakgård som politiker och media hittintills inte vågat ta i. Det pga pk, statsfeminism som initierades av radikal feminism. Det är väl så, som både Torstensson och Hanna så gulligt tidigare resonerade med varandra innan de blev ovänner 😉 Det är så lätt att gömma sig bakom fördomar, förutfattade meningar och att folk i allmänhet inte ,give a , i politik och lunkar på i sin grå lilla vardag. Det är säkert så. Det håller jag med om, men det jag vill få dig förstå Cupoftea Hanna mfl att jag endast diskuterar med oliktänkande som te x liberal feminister förslag på förändring. Gemensam förändring utifrån verkligheten, inte utifrån en extremistisk ideologi och statsfeminism. Inte utifrån en samhällsfrånvänd utopi. Utan utifrån verkligheten, från gatan och just nu har statsfeminismen fått ett problem i sitt knä där många unga män tillsammans med likasinnade tjejer och kvinnor säger ifrån. Det går inte att köra över halva mäskligheten, män. Det är för många fall för att det ska vara en slump. När t.o.m socialsekreteraren i söderort säger så här” Ja, det är nog inte en enda som inte känner en man eller i vare fall har hört talas om en man som blivit utsatt för någonting liknande som då hustrumisshandel, våldtäktsanklagelser, incest anklagelser i samband med en vårdnadstvist. För det är ju många som skiljer sig nu, och vi får in många unga män här som är helt förstörda och behöver hjälp.” Sanningen går inte att hålla undan. No lie can live forever-Martin Luther King. Lyssna till vad Männen har att säga i detta nu, där ute, anna ardin och sofia wiléns anklagelser mot julian assange lyfter locket och nu kommer allt fram oavsett om feminismen motsätter sig det eller inte.
  Våga ta tag i skiten, oavsett hur hemsk sanningen än är och hur mycket den går emot invanda föreställningar och tankemönster. Våga se fast det gör ont. Det som syns på ytan förhåller sig inte alltid så som det verkar. Det behövs modiga och grävande journalister. Men det, gör det, VARFÖR, publiceras inte artiklarna då? Många är rädda för att bli stämplade och förlora jobben. Men frilansjournalisterna då? Deras artiklar refuseras och censureras. Då blir Alla gillar olika Fri television och public service ett Samhällsfrånvänt begrepp. Hoppas på förståelse varför det rör upp så mycket känslor och irritation och man kan mötas i konkreta diskussioner som te x Hur kan vi omfördela pengar så att även fler Mansjourer kan startas, Hur ser vi över lagen så att det blir mindra infekterade vårdnadstvister, Hur ser vi över lagen och inför en kampanj där ”lögnerskor” som ser till att oskydliga män hamnar i fängelse? Hur startar vi en gemensam kampanj och uppror med att det är inte okej att använda rättssystemet för egen vinningsskul och vetskap att en kvinna en ”lögnerska” sällan riskerar att bli avslöjad i de första instanserna och inte heller i de högsta instanserna inte förän envishet och 5-20års enivshet och resningsförsök kommer det fram som i fallet Billy Butt, Fallet Ulf Tomas Quick etc etc. Hur läggs en motion skyndsamt om införandet av en resningskommision likt vårt grannland Norge?

  Ni feminister får kalla mig och alla andra här på Genus Nytt vad ni vill, antifeminister, Maskulina motståndsmän you name it, (helst ingenting i väntan på det rätta ordet där man utgår från människan.) Det är inte bara en berättelse, en två oskydligt dömda män, tre felaktigt dömda män, fyra män som blivit utsatta för mansmisshandel, åtta pappor som blivit diskriminerade av socialjtänsten och blivit av med vårdnaden. Börja inse allvaret och vidden av hela problemet. Det har pågått sedan 70-talet. Börja ställ er frågan VARFÖR, @ björn, VARFÖR är det sådant motstånd mot anna ardin sofia wilén VARFÖR är det sådant motstånd mot feminism. VARFÖR har Genus Nytt startats som lockar fler och fler politiskt intresserade och medvetna, främst män och men också kvinnor? Det här är en generationsfråga över alla partitillhörigheter och kampen har knappt börjat. VARFÖR jämförs radikal feminismen med Nazismen? VARFÖR jämförs uttalanden i media om synsätt på män med hemskheter som att byta ut ordet Man mot Jude, Tutsier, Muslim, Invandrare. VARFÖR har det gått så pass långt att många känner avsky från feminism som samlat begrepp?

  Våga mötas och släpp masken, prestiegen och möt människan. Ibland undrar man om inte det måste drabba människor personligen för att de ska förstå. Då inser man kraften som konsten haft till sin uppgift utan fysiska skadligheter att mana till människors eftertanke och reflektion. Det handlar inte om Plakat teater utan psykologi och sensible med känsla och intellekt, pensel,färger och duk, poesi, prosa och annan underbar skönlitteratur som ända uttrycksmedel.

  Jag anser att du Cupoftea, verkar rimligtvis sympatisk, att vi förhoppningsvis ska respektera varandra som individer,meningsmotståndare, att jag aldrig kommer kalla mig feminist,
  att du aldrig kommer ingå i maskulin motståndsrörelse. Men att vi här på GN däremot kan föra dialog och diskturera med dig om te x Synsättet på Varför det inte finns fler Mansjourer i Samhället, som är en självklarhet. Men hur går man tillväga för att skaffa dom? Det som du gärna får berätta är hur man som icke politiker bäst driver sin tes till handling att driva på trycka på med demokratiska medel att utöka och ge anslag till fler Mansjourer som ingår i Sveriges Förenade Mansjourer mansjouren.nu

  😉

 89. krakel Says:

  Björn

  Sant eller falsk: http://www5.lu.se/pa-online/lika-villkor/jaemstaelldhet-och-likabehandling/genuscertifiering , http://www.lul.se/templates/page____14248.aspx , http://www.unt.se/uppsala/bilprovning-far-hbt-certifikat-889886.aspx , http://eskilstuna.se/templates/Page____229710.aspx , http://vrproj.vr.se/detail.asp?arendeid=58411 ?

  (svar: sanningen är subjektiv)

 90. Manhood United (barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Thorstensson Lasse

  Word Brotherhood!

  @ Björn

  Vi buntar inte ihop dig med någon. Härmed görs det klart för dig. Vi möts i sakfrågan om det är okej för dig; synen på att införskaffa fler
  Mansjourer, oavsett om det nu från början var fejk or whatever! Vänligen delge oss din sakliga synpunkt och eventuella förslag. Är idel öra.

  Respect!

 91. cupoftea Says:

  Nu lägger jag ner det här. Om feminismens handlingar och innebörd enbart kan definieras av antifeminister försvinner hela idén med att diskutera. Att inte inse det tyder på en viss brist på logik. Det är idiotiskt att det på en blogg som utger sig för att diskutera genus och JÄMSTÄLLDHET aldrig kommer längre än att kritisera alla som försöker göra ett försök till att nyansera en närmast hatisk bild av feminism. Inte på grund av specifika idéer eller åsikter, utan bara det närmast obetydliga faktum att man kallar sig feminist. Det blir som att vägra diskutera politik med en folkpartist för att man själv är sosse. Det blir insnöat. Det är så uppenbart att den här bloggen och dess läsare är mer anti feminister än feminismen.

  Nu ska jag gå och bygga ett koncentrationsläger där vi statsfeminister kan låsa in alla män. See ya!

 92. Torstensson Says:

  Cupoftea

  ”Om feminismens handlingar och innebörd enbart kan definieras av antifeminister försvinner hela idén med att diskutera”

  En handling definieras inte, den utvärderas utefter sitt resultat.

 93. Manhood United (barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Cupoftea

  ”Ordet innehåller för mig inte en antydan till jämställdhet, till skillnad från feminism som för de flesta insatta innebär arbete för både män och kvinnor, och jag bad därför någon förklara om den bilden gick att omvärdera. Mycket orabiat beteende tycker jag.”

  Vi kan väl bara reda ut ett par saker, du och/-eller fler feminister menar att feminismen innebär arbete för både män och kvinnor. Vilket många eller t.o.m majoriteten i undersökningar inte upplever att den gör. Det går ju inte att skrika sig hes mot opinionen av människor i Samhället. Maskulism hycklar inte med att de bara förespråkar te x arbete utifrån män. Så långt är vi kanske överrens. Men Maskulism,Maskulinister sympatiserar med tanken att jämställdhet ska utgå från människan dvs arbete för både män och kvinnor. Men sympatiserar inte alls med feminism. Har inte Maskulism varit tydliga nog med vart dess ideologi,rörelse och som motkraft vill? Det är ju som PS skriver om GNs syfte ”att belysa den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan”. Med all respekt, vänligen förstå att feminism inte har ensamrätt på jämställdhets definition, inte har monopol på jämställdhets arbete utan blir utmanande.
  Många menar att Maskulism,Maskulint Motsånd, Antifeminism behövs för att skapa en balans i synsätt på könen. Det råder en enorm skillnad idag och därav alla protester på sociala medier och symaptier för JA/Wikileaks. Jämställdhet,Rättssäkerhet är inte en statlig angelägenhet om den inte utgår från människan dvs båda könen. Majoriteten av folket gör gemensam sak och i sitt motstånd för att protestera. Liberal feminism däremot skulle lättare att hitta gemensamma nämnare för vidare dialog med alla dom som inte kallar sig feminister. Det för att nödvändigtvis samarbeta för att inte hamna i konflikt och könskrig. Alla gillar olika på riktigt! En Demokrati tillåter att människorna ifrågasätter och göra uppror, även mot radikalfeminism som skapat statsfeminism.

 94. cupoftea Says:

  Manhood United: Jag hann inte läsa ditt inlägg innan jag skrev mitt, men jag blir väldigt glad av det du skriver. Det låter som att du vill något och är öppen för en diskussion!

  Jag ser också de mörka sidorna av feminismen, även om jag aldrig skulle gå så långt till att påstå att feminismen skulle vara grunden till allt ont i samhället. Bilden av män som lite mindre bra föräldrar, för att ta ett helt fritt exempel som kanske inte har med saken att göra, är långt mycket äldre än feminismen. Men jag ser också mycket gott som finns i feminismen, med visioner om total jämställdhet och analysverktyg som går att använda för att försöka förklara hur världen ser ut.

  Jag uppskattar att du tror att jag är liberalfeminist, det är bland det snällaste som sagts om mig på den här sidan. Men faktum är att jag, om vi ska utgå ifrån det lilla som står under feminism på wikipedia, ser viktiga saker även i radikalfeminismen och socialistisk feminism. För att inte tala om queerfeminism 🙂 Så av den anledningen blir det bara feminist för min del. Jag gillar inte allt, men definitivt tillräckligt mycket av det. Men jag gillar att prata om det, omvärdera mina perspektiv. Och om du också är det kan vi nog komma någon vart.

 95. Manhood United (barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Cupoftea

  Med all respekt, om vi här på GS ska diskutera med dig te x kan vi inte utgå från feminism och kalla dig den ena efter det andra. Jag kom på det precis, du har så rätt, vi dvs du och många andra här har gjort lika mycket fel som att provocera,kanske använt små personlig påhopp och använt ordet feminism att utgå från. Det i takt med att jag förstått att liberal feminism har vissa bra beröringspunkter. Men att jag sympatiserar och tillhör Maskulinism,Antifeminism, Maskulint Motstånd mfl. Det gör att vi hädanefter borde prata utifrån sakfrågan och inte varandras tillhörigheter utan mötas i dialogen utifrån en gemensam lösning. Vad anser du om det? Det är väl ”fair” så vi får en konstruktiv debatt. 🙂

 96. Manhood United (barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Cupoftea

  Tack för respons:-) Vår första gemensamma nämnrare är att vi lyssnar på varandra, tar in vad den andre säger och att feminismen inte är roten till allt ont 🙂

 97. cupoftea Says:

  Yeah, vilket kärleksbombardemang det blev plötsligt! Tror inte den här bloggen har sett maken till förståelse tidigare, jag skulle i så fall gärna se exempel på det : ) Jag gillar att bli kritiserad för det jag tycker, för det finns alltid något som kan tyckas annorlunda och bättre. Det är därför jag är här. Jag vill veta hur ni, som verkar tycka så fundamentalt olika som jag, tänker. I många fall verkar det inte ha tänkts alls, men ibland får jag faktiskt ut något av det. Därför fortsätter jag.

  Och jag skulle bli väldigt glad om någon faktiskt ordentligt ville förklara maskulinism som ideologi eller rörelse för mig. Det var liksom det jag ville veta från början.

 98. Manhood United (barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Cupoftea

  Bilden av män som lite mindre bra föräldrar, för att ta ett helt fritt exempel som kanske inte har med saken att göra, är långt mycket äldre än feminismen.

  Oj, vår andra gemensamma beröringspunkt 🙂

  Men jag ser också mycket gott som finns i feminismen, med visioner

  Kan instämma till en del, dvs att det du skriver låter bra i mina öron fast jag kanske skulle formulera det på ett annat sätt.

  om total jämställdhet och analysverktyg som går att använda för att försöka förklara hur världen ser ut.

  Ufgh, ryser när du skriver detta…ler….för många dåliga praktiska insikter och ideologiska diskussioner med nära och kära. Instämmer inte alls, men likväl respekterar dig och dina åsikter;-)

  Jag uppskattar att du tror att jag är liberalfeminist, det är bland det snällaste som sagts om mig på den här sidan.

  Med all heder, jag tycker om att göra en människa glad och ge komplimanger. Om det var Stefan Einhorn, som nämnde ”att det frigör ….. så människan mår bättre”. Dessutom blev jag lite smickrad.

  Men faktum är att jag, om vi ska utgå ifrån det lilla som står under feminism på wikipedia, ser viktiga saker även i radikalfeminismen och socialistisk feminism. För att inte tala om queerfeminism

  Läser sedan några timmar sedan bara Wikileaks då det utbrytit konflikt mellan wikipedia och wikileaks. Instmmer hur som helst inte,men vi behöver inte gå in på det,mer att visa andra, att vi respekterar varandras åsikter och inte behöver skylta med som uppenbarligen provoceras och tenderar att inbjuda till personliga påhopp och missförstånd som suger energi.

  Så av den anledningen blir det bara feminist för min del. Jag gillar inte allt, men definitivt tillräckligt mycket av det. Men jag gillar att prata om det, omvärdera mina perspektiv. Och om du också är det kan vi nog komma någon vart.

  Låter som en rimlig förklaring. Omvärdera perspektiv, det är där det viktigaste arbetet ligger och det tror jag bäst sker i möten i verkliga livet. Te x föreläsningar, seminiarium, Rättssäkerhets konvent, Genus Nytts Pubträff, inbjudningar av GS till te x arbetsplaster, högskolor och ungdomspolitiska förbund. Absolut ska vi komma någon vart, det är därför jag enbart är här. Kritik i all ära men förslag på förändring är ett krav. Politik är att vilja, fast jag inte litar på en enda politiker förutom Camilla Lindberg fd Folkpartist som gjorde sig känd som enda riksdagsledamot som röstade emot FRA. Absolut ska vi komma någon vart genom att visa respekt,ödmjukhet men absolut högt i tak. Hoppas Hanna och Thorstensson förlikas med glimten i ögat och hittar tillbaka till den sakliga dialogen 😐

 99. Manhood United (barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Cupoftea

  rättning..

  Bilden av män som lite mindre bra föräldrar, för att ta ett helt fritt exempel som kanske inte har med saken att göra, är långt mycket äldre än feminismen.

  Oj, vår andra gemensamma beröringspunkt

  * förutom , ”är långt mycket äldre än feminism” det håller jag inte med.

  Om man går till Socialtjänsten som troligtvis domineras av kvinnor som tillhörde generationen som stod på barrikaderna är referens nog. Om det kan härledas till inspirationskällor längre tillbaka till ex suffragetterna eller inte så är det inte relevant. Jag lyssnar gärna till det iså fall,men kastar bort det sedan då det praktiska är det enda som betyder något och det som sker i framtiden. Jag föredrar handling och kastat schopenhauer,simon weil,hermann hesse, villons och rimbaud poesi till fördel för att vara här och nu och utgå från mig som Man. är min referenspunkt som jag använder mig utav när jag inte håller med” långt mycket äldre än feminismen”

 100. jourhavande man Says:

  Hej Pär Ström.

  Den 8/12 kl. 15:28 citerade du ett långt mail från jouren och uppdaterar ditt inlägg med att skriva att den inte finns och att mailet är ”fejk”.

  Ett antal svar på detta påstående skickades men INGET av dem har tydligen godkänts av dig.

  Detta känns för oss som en väldigt märklig debatt, när du hänger ut jourens mail och förklarar densamma som icke-existerande men inte låter jourens representanter komma till tals och bemöta dina eller andras påståenden.

  Vadan detta?

  Jag trodde att denna blogg hade till syfte att inte bara belysa en version av den obelysta halvan. I såfall krävs det att låta utpekade komma till tals

  /
  Jourhavande

  PS!
  Är det något som är ett ”hån” är det ”SMR” – Sveriges Mansjourers Riksförbund.
  Det kan jag säga, p.g.a. att webbsidorna ifråga inte har uppdaterats på flera år, undantaget Mansjouren i Uppsala.
  DS!

 101. Hanna Fridéns åsikter om vetenskap och Sveriges resultat i PISA 2009 « Aktivarum Says:

  […] barnkonvention eller rättssäkerhet vad är det? Glöm dem, här är det genusteori, maktbalans-utjämningsteori och liknande politiska behov som skall ha prioritering såklart. Och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: