Aftonbladet föreslår SCUM-manifestet som julklapp

by

Aftonbladets Kulturredaktion publicerar idag en lista med föreslagna julklappsböcker. Överst på listan (se ovan) ligger SCUM-manifestet av Valerie Solanas, översatt till svenska av Sara Stridsberg. SCUM står för ‘Society for Cutting up Men’. Aftonbladets kulturskribent Jenny Tunedal motiverar rekommendationen så här:

”Årets nyutgåva är en dödsrosa bok som kom på svenska för första gången 2003. Valerie Solanas teori om livet i det här patriarkatet är en text att återvända till hela tiden. För den står där som ny, som eld. En glödtråd i tidens kompakta mörker. Mitt brinnande rättesnöre.”

Här är några exempel på vad som står i SCUM-manifestet:

– ”Mannen är en biologisk olycka”

– ”Att kalla mannen ett djur är att smickra honom; han är en maskin, en vandrande dildo.”

– ”Då dagens samhälle präglas av enformighet och helt utan relevans för kvinnor återstår för civiliserade, ansvarstagande och spänningssökande kvinnor endast att störta regeringen, eliminera det ekonomiska systemet, införa fullständig automatisering [av fortplantningen] och utplåna det manliga könet.”

– ”Uppfylld av dåligt samvete, skam, rädsla, osäkerhet och, om han har tur, en knappt förnimbar fysisk gestaltning av sina känslor är mannen icke desto mindre besatt av att knulla, han kan simma över en flod av snor eller vada till näsan i spyor i en mil om han tror att det finns en vänligt inställd fitta som väntar honom.”

Sara Stridsberg (som alltså översatte SCUM-manifestet till svenska) var med och startade S.K.A.M (Skär Kuken Av Männen), en sammanslutning av författare som vill bryta ner patriarkatets makt över litteraturen. Jag bloggade om det här.

Jenny Tunedal, som alltså är den som föreslår SCUM-Manifestet som julklapp i Aftonbladet, är en svensk poet och litteraturkritiker.

År 2005 fick hon Prins Eugens Kulturpris ”för framstående konstnärlig gärning”. Hon har skrivit ”Hejdade, hejdade sken” som utkom 2003, ”Kapitel ett” (2008) och ”Du ska också ha det bra” (2009). Så här skrev hon i Aftonbladet 2008:

”APM, eller Antipatriarkalt Manifest, består av en samling mejl i vilka Maria-Pia Boëthius och Maria Lindhgren, under flera års tid, för en dialog om den ”ideologi utan namn som är ständigt verksam i allt vi företar oss och i praktiskt taget alla våra tankar”. […] APM är ett viktigt och intressant samtal, som jag verkligen skulle vilja delta i.”

Så här skriver hon under rubriken Queer & Form på sajten Trikster:

”Att vara queer är inte, som jag ser saken, en beteckning på någon allmän motståndsidentitet, som baserar sig på insikten att inte tillhöra samhällets huvudfåra, utan det queera förhållningssättet står alltid i relation till den heterosexuella normen som en exkluderande princip.”

På samma sajt skriver hon apropå en bok om homosexuella män:

”Ha stånd och framkalla stånd. Den värme som utgår från dig, som strålar, det är ditt begär efter dig själv – eller efter din bild – aldrig uppfyllt. Alla dessa män som jag förstår.

40 svar to “Aftonbladet föreslår SCUM-manifestet som julklapp”

 1. leifer Says:

  Jag letar på nätet nu efter den mer seriösa forskningen inom genusvetenskap och undrar om det finns exempel på att man kritiserar kvinnor och kvinnokultur? Gärna då svenska kvinnor och kvinnokultur hos svenska kvinnor idag.

  Nån som vet?

 2. Musse Pig Says:

  Lämpligt nog har ETC gjort Maria-Fia Boethius recension otillgänglig lagom till nyutgåvan av detta grovt könsrasistiska alster.
  Som man så kan jag bara konstatera att militanta, manshatande flator dominerar utformningen av framtiden för mig, mina medmän och våra söner. Jag känner att jag inte har någon lojalitetsplikt mot det samhälle som är under skapande. Tvärtom, vi lever i en könsrasistisk, kvinnochauvinistisk masspsykos. Jag har ingen respekt och inget förtroende för en maktelit som låter detta fortskrida och känner inget ansvar att respektera de lagar och regler de skapar för att förverkliga sin agenda. Det viktiga är att motarbeta dem och de skadeverkningar som deras kampanjer har på det kulturarv vi bär av humanitet, respekt och lika fri-och rättigheter för varje medmänniska.

 3. Access Says:

  Lite äckligt att såna människor som hon ägnar sig åt nån slags ”bonding” eller förtrolighet med oss homosexuella män. Som man tycker jag de är vidriga. Som ”queer” (enligt hennes egen definition) kan jag aldrig acceptera manshat, så det är samma där.

 4. Anna F Says:

  Skandinavisk feministisk version av Ku Klux Klan. Samma inställning mot all i ”fiendegruppen” pojkar, vuxna män och gamlingar. Samma biologistisk rasism, samma blindhet, samma hat.

 5. leifer Says:

  Anna F

  Har du nånsin läst nån kritik från feminismen och genusvetenskap gentemot kvinnor och kvinnokultur?

 6. Anna F Says:

  @Access
  Varför köper RFSH deras verklighets beskrivning rakt av?

 7. Anna F Says:

  @leifer

  Tror inte det, inte i Sverige. Det ska vara disciplin i leden utan nyanser.

 8. Peter Says:

  Jag skrev ett mail till Fredrik Reinfeldt. Får se om något kommer tillbaka.

 9. Musse Pig Says:

  Vet någon om man kan få fram MAria-Fia Boettius recension av översättningen som publicerats i ETC?

 10. Anna F Says:

  KKK= Ku Klux Klan (i USA).

  Feministiska KKK= Kultur Kvinnornas Kamp (i Sverige).

 11. Anna F Says:

  @Musse Pig
  Det kunde man för några veckor sedan i a.f.

 12. Musse Pig Says:

  Prova nu. Jag lyckas inte.

 13. Access Says:

  Anna F säger:
  ”@Access
  Varför köper RFSH deras verklighets beskrivning rakt av?”

  Jag antar att du menar RFSL.
  För att RFSL är en feministisk organisation, sen sisådär 10 år tillbaka.
  Observera att RFSL har typ 6000 medlemmar, inte fler. De representerar inte homosexuella i allmänhet utan bara sina medlemmar.

 14. Access Says:

  Korrigering: RFSL har ca 4000 medlemmar.

 15. Anna F Says:

  @alla som läser detta

  Har börjat fila på en kravlista som man kan använda i kontakt med medier, politiker, akademiker, fackföreningar och den breda allmänheten. Listan är delad upp i område som utbildning, hälsa, familjerätt, arbetsliv o.s.v. Kan vara bra om ni andra gör likadant. Vi är olika individer och alla kan bidra med insikter och synpunkter. Sedan kan vi slå ihop listorna till ett dokument, ett ”Egalitärt Upprop för Jämlikhet i Sverige” som folk kan och skriva under på. Detta kan vara början till en folkrörelse som överta styret från den blinda statsfeminismen.

 16. Chr Ewrk Says:

  Hmm kan dom väll lika gärna rekommendera Mein kampf -_-

 17. Pether Says:

  Mein kampf är en barnbok i jämförelse med SCUM.

 18. Mars Says:

  Där satt den:

  ”Mitt brinnande rättesnöre”

  Så poetiskt uttryck. Och så finns det feminister som undrar varför man alltid drar upp denna bok som exempel på feministisk tankegång. Svaret: därför att det är nödvändigt.

  Lika nödvändigt som att gång på gång nämna Schymans taliban-tal, Eva-Britt Svenssons hedersvåldsblindhet och Anna Laestadius Larssons totala brist på empati till barn av fel kön.

  Irene von Wachenfeldts ”MÄN ÄR DJUR” är en banalitet i sammanhanget.

 19. Mrs X Says:

  Thats ut. Aftonblaskan kommer jag aldrig mer att köpa. Finansiera sånt helsikes feministpiss. Fy fan!

 20. Mrs X Says:

  SCUM = SChizofreni Utan Män

 21. Jack Says:

  Musse Pig,

  Den är borttagen men finns cachad så ta en skärmdump eller kopiera innan den försvinner helt:

  SCUM Manifest av Valerie Solanas är den mest skimrande och lysande feministiska bok, som kommit ut på svenska i denna tid; trettiosex år efter att den skrevs. Sara Stridsbergs förord är en av de vackraste kärleksförklaringar jag läst. Den som inte läst Manifestet bör helst köpa boken och läsa den istället för denna text. Många som redan läst boken vill inte läsa något om den. Den står för sig själv, den är ett sinnestillstånd, den behöver inte utredas, den förändrar livet, skriver den ena efter den andra.

  För övrigt skulle jag ta det försiktigt med sådana här påståenden:
  ”känner inget ansvar att respektera de lagar och regler de skapar” då feminister inte vill annat än sätta samtliga av oss i fängelse baserat på våra åsikter och inte minst den information vi delger. De som står upp för sanningen och därmed gruppen män är kriminella eller psykiskt sjuka i deras värld och den världen är dessvärre stora delar av befolkningen och samhällets institutioner.

 22. Jack Says:

  Musse Pig,

  Dock kan du ha rätt och om fler människor vågat bryta lagen skulle t ex helt lagenliga koncentrationsläger och slavhandel i historien inte kunnit förekomma. Vad är framtiden för män? Det talas om ytterligare mansskatter och ytterligare möjlighet att hålla samtliga män i terror (såtillvida de är pålästa) genom att möjlighet sätta oskyldiga män i fängelse. Jag vill inte fördöma inställningen men alla mansgrupperingar har idag ett vakande öga på sig.

 23. Musse Pig Says:

  Jack, det hjälper inte slaktdjuren att följa reglerna. Att lydigt låta sig ledas in i slakthuset är inget alternativ. Till alla militanta flator säger jag bara : Bring it on!

 24. Musse Pig Says:

  Nästa som försöker tränga sig förbi mig i en kö ska jag fälla med en vältajmad stöt på ena foten.

 25. Musse Pig Says:

  I övrigt så ska jag systematiskt minimera min skatt och ta alla tillfällen att bråka med häxorna och sabotera för dem.

 26. Info Says:

  SCUM-MANIFESTET OCH VALERIE SOLANAS

  Här är hela manifesttexten i original:

  http://www.womynkind.org/scum.htm

  Obs., att den lesbiska Solanas hemsidesmakare i stället för ”woMAN” skriver ”womyn”. Så sker fortfarande inom USA:s militanta, lesbiska feministorganisationer. (En parallell i Sverige är en viss riksdagskvinnas motion om att lagvägen i offentliga skrivelser tvinga fram pronomenbyten som ”hen” i stället för ”han” och ”hon” och objektsformen ”henom” i stället för ”honom” och ”henne”. Däremot har hon inte rest krav på att det lilla obetydliga, franska folket ska slopa ”il” och ”elle”, att nollorna i England ska överge ”he” och ”she” eller att det i hennes ögon betydelselösa fjuttlandet Tyskland ska sluta att säga ”er” och ”sie”. Vederbörande socialdemokratiska kvinna är numera EU-parlamentariker.)

  Det kan kanske vara på sin plats att erinra om det officiella, svenska mottagandet av Sara Stridsbergs översättning (2003) av SCUM- manifestet:

  MODERNISTA FÖRLAG:

  ” SCUM Manifesto (Society for Cutting Up Men) av Valerie Solanas från 1967 är en av de viktigaste feministiska texterna någonsin. Den orimligaste, den rimligaste. En rasande utopi för kvinnor som känner sig redo att regera universum. En vildsint och originell diagnos av patriarkatet. Mannen befinner sig i skymningslandet mellan apa och människa. Mannen är besatt av döden, av sex och av att förstöra saker. Mannen är en maskin, en vandrande dildo, en emotionell parasit, en biologisk olycka; manlighet är en bristsjukdom. För civiliserade kvinnor återstår bara att störta regeringen, eliminera det ekonomiska systemet och förstöra det manliga könet. SCUM är ett tillstånd, ett sätt att tänka, en attityd. En organisation med ett okänt antal medlemmar. Valerie Solanas manifest är en skön och våldsam vision där vänskap ersätter meningslös sex.”

  AASE BERG i BLM:

  ”Det är inte ofta man blir så lycklig av besinningslöst våld som när man läser Valerie Solanas SCUM Manifest. (…) översättaren Sara Stridsberg har skrivit ett fullkomligt lysande förord, helt innovativt i sin direkta energi, det gör mig nästan lika lycklig som manifestet.”

  JENNY HÖGSTRÖM, Sydsvenska Dagbladet:

  ”Årets julklapp – högläsning anbefalles!” – ”SCUM Manifest borde ligga intill eventuella biblar och broschyrer för TV-porr i alla hotellrum i hela världen.”

  MARIT ÖSTBERG, Smålandsposten:

  ”…en av västerlandets viktigaste feministiska texter. (…) SCUM Manifest är tufft och kompromisslöst men framförallt är manifestet ett sökande efter möjlig och mänsklig kärlek. Utopisk. (…) en genial text .”

  SALKA HALLSTRÖM BORNOLDI, Nöjesguiden:

  ”…en rasande kampsång om kvinnlig stolthet, om mannen som förvandlat världen till ett ’skitställe’. (…) Sara Stridsbergs förord är bara 20 sidor långt. Men det brinner, flammar som ingen annanstans i svensk litteratur just nu.”

  KRISTINA HULTMAN, Aftonbladet

  ”…en skrämmande klarsynt beskrivning av förvirrad manlighet.”

  REBECKA GUNNARSSON, Borås Tidning:

  ”…den här texten kommer att slå dig lika hårt i ansiktet som Cornelius i Fight Club spöar upp sig själv inne på sin chefs kontor. (…) Läs SCUM Manifest och hitta tillbaka till ilskan som kan förflytta berg.”

  MARIA-PIA BOETHIUS:

  ”SCUM MANIFEST AV VALERIE SOLANAS är den mest skimrande och lysande feministiska bok, som kommit ut på svenska i denna tid; trettiosex år efter att den skrevs. Sara Stridsbergs förord är en av de vackraste kärleksförklaringar jag läst.

  Den som inte läst Manifestet bör helst köpa boken och läsa den istället för denna text. Många som redan läst boken vill inte läsa något om den. Den står för sig själv, den är ett sinnestillstånd, den behöver inte utredas, den förändrar livet, skriver den ena efter den andra. Jag skriver i alla fall. Jag kan inte låta bli.”

  SARA STRIDSBERG, förordet:

  ”Jag har aldrig älskat en text som jag älskar Valeries text. Ingen text har förändrat mig så. Ingen händelse eller företeelse (…) Jag vill bara prata med Valerie. Jag kan inte sluta tänkta på Valerie”

  —————————————-

  ANM.: Till Solanas´ olycka hörde, enligt hennes beundrarinnor, att hon var prostituerad och alltså blev utnyttjad av män. I själva verket borde hon tacka de karlar, som faktiskt gav denna lesbiska, elaka och psykopatiska varelse pengar så att hon i många år kunde underhålla sitt knarkmissbruk på daglig basis.

  Tro dock inte för ett ögonblick, att det var några propra, omtänksamma GENOMSNITTSMÄN med högt utvecklad förståelse för hennes lesbiska kynne, som hon lyckades ragga upp och fraterniserade med. Tro dessutom inte, att hon alltid utan vidare fick det hon begärde av dessa män. Kanhända fick hon kalla handen mer än en gång…

  Vilket varje gång gjorde henne rasande. Ungefär som när hon vid ett tillfälle råkade i tvist med konstnären Andy Warhol. Honom sköt hon helt sonika från nära håll. ”— 3 juni 1968 sköt hon Andy Warhol med tre skott. De två första skotten missade, men det tredje penetrerade hans högra och vänstra lunga, mjälte, lever, magsäck och matstrupe. Hon sköt sedan konstkritikern Mario Amaya och försökte även skjuta Warhols manager Fred Hughes, men hennes pistol hakade upp sig just som hissen anlände till våningen där dramat utspelade sig.” (Wikipedia.)

  Solanas ansåg sig vara förföljd på avstånd (schizofrenoida symptom).

 27. Carl Magnus Says:

  Solana trodde att warhol var en vampyr och försökte således döda honom med silverkulor. Iofs tog hon bara och klädde kulorna med aluminiumfolie vilket gjorde att pistolen klickade ett antal gånger.

 28. AV Says:

  Vi kan ju fortsätta på den inslagna linjen. Här är andra bra böcker att lägga under granen:

  Mein Kampf: En upplyftande skildring av den judiska världskonspirationen. En skrift att samla kraft ifrån när du tampats med din judiska bankir.

  Maos lilla röda: Här får intellektualismen en motpol. När din glasögonprydde granne börjar prata opera och Faust, kan man med glädje hänge dig åt denna arbetarens hyllning. Här slipper man fiiiinkulturens bojor, kan lära sig kampsånger och njuta av stilrent arbetarblå mode.

  Häxhammaren: Ahh, här får alla trollpackor sin beskärda del. Har du någonsin undrat varför dina kor sinat eller vart din fru åker på ”tjejmiddag”. Dessa lärda munkar behöver inte känna kvinnor personligen. Genom gudomlig inspiration har de här sammanfattat det täcka könets trolldomskonster. En handbok att ha till hands närhelst man träffar på en argbigga.

  Se där bar några trevliga titlar att sjunka ner i en fåtölj framför brasan med, nu i vintermörkret.

 29. Manhood United (barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  Motsvarighet till Scum manifest inom litteraturen med den pikanta detaljen att den vill utrota kvinnor finns inte. Strindberg är väl den enda kända sk kvinnohataren med verk som Moderskärlek, Pelikanen och Fadren.

  För att inte tala om konstnärer som Keith Haring,Norman Mailer, Jonas Åkerlund och David LaChapelle betydelse när det kommer till förlegat maktmissbruk idag och förtryckande ideologi mot ett kön. Feminism har målat in sig ett hörn och möter samma polära motstånd som när de själva stod på barrikaderna på 70-talet och protesterade. Det är ett paradigm skifte på gång och konsten ska hjälpa att bekämpa verkliga orättvisor och brott mot mänskliga rättigheter; även i ett land som diplomatiska Sverige (med Sveriges mörka bakgård),kris drabbade Haiti och oskydligt slaktade barn,män och kvinnor i Afganistan mfl. Det är orättvisor mot människan som ska bekämpas. Free Assange och bekämpa de bittra radikal feministernas könskrig.

  Mordförsöket på en av popkonstens/postmodernismens viktigaste konstnär Andy Wharhol vs feministerna och Scum manifestet

  ”Warhol utsattes 3 juni 1968 för ett mordförsök utfört av den militanta feministen Valerie Solanas. Han skadades svårt och återhämtade sig aldrig helt från skadorna. Historien om våldsdådet återspeglades 1996 i filmen I Shot Andy Warhol. Efter attentatet lämnade Warhol regin till sin medarbetare Paul Morrissey, men stod själv som regissör, för att filmerna skulle få mer publicitet. I stort sett är det dessa filmer som Warhol är känd för i Amerika och Europa.

  Valerie Solanas växte upp i New Jersey, dotter till Dorothy och Louis Solanas. 1940 skildes föräldrarna och hon flyttade med modern till Washington D.C.. 1949 gifte modern om sig och Valerie skickas till en katolsk internatskola.

  Under sin uppväxt utnyttjades hon sexuellt av sin far, och vid 15 års ålder, 1951, sägs hon ha blivit gravid tillsammans med en sjöman. Då var hon också hemlös, men trots detta tog hon studenten från high school 1954 och tog sedan en examen i psykologi vid University of Maryland. Utan något stöd hemifrån finansierade hon sina studier genom att extraarbeta vid psykologiinstitutionens djurlaboratorium. Efter examen arbetade hon ett år som forskare inom psykologi vid University of Minnesota.

  Lite är känt om hennes liv fram till 1966, men man tror att hon försörjde sig genom prostitution och tiggeri och drev omkring som en luffare tills hon 1966 bosatte sig i Greenwich Village. Samma år skrev hon pjäsen Up Your Ass som handlade om en manshatande kvinna som tiggde och prostituerade sig. 1967 stötte hon på Andy Warhol utanför hans studio på Manhattan. Han gillade titeln på hennes pjäs och gick med på att läsa igenom och överväga den. Han blev dock inte imponerad av innehållet och brydde sig inte om att kontakta henne igen.

  Kort därefter reste Warhol till Europa, och Solanas skrev och publicerade sitt mest kända verk SCUM-manifestet (Society for Cutting Up Men, med den dubbla betydelsen ”Föreningen för att skära upp män” och ”Föreningen för att skärskåda män”[källa behövs]). 1967 började hon ringa till Warhol och kräva att han skulle lämna tillbaka hennes manuskript. Han erkände att han tappat bort det, vilket fick henne att kräva honom på betalning – något som han nonchalerade. Hon fick dock mindre roller i två av hans filmer. Solanas ansåg att Warhol saboterade hennes möjligheter till framgång och 3 juni 1968 sköt hon Andy Warhol med tre skott. De två första skotten missade, men det tredje penetrerade hans högra och vänstra lunga, mjälte, lever, magsäck och matstrupe. Hon sköt sedan konstkritikern Mario Amaya och försökte även skjuta Warhols manager Fred Hughes, men hennes pistol hakade upp sig just som hissen anlände till våningen där dramat utspelade sig. Hughes föreslog att hon skulle åka med hissen, vilket hon också gjorde. Warhol skadades mycket svårt, och dödförklarades vid ett tillfälle, men överlevde. Han hämtade sig aldrig helt från skadorna.

  Solanas sägs ha liknat Warhol vid en vampyr och symboliskt ha sprejmålat kulorna med silverfärg. Hon sägs även ha försökt vira in dem i folie, men det fick hennes pistol att haka upp sig, vilket den ju kom att göra ändå.

  Valerie Solanas anmälde sig frivilligt till trafikpolisen William Schmalix samma kväll. Vid gripandet motiverade hon mordförsöket med orden ”Han hade för stor kontroll över mitt liv”. Efter att ha erkänt dömdes hon till tre års fängelse, en dom som antagligen mildrades avsevärt av det faktum att Warhol vägrade vittna mot henne.

  Feministen Robin Morgan anordnade en demonstration som krävde att Valerie Solanas skulle släppas, och Ti-Grace Atkinson, ordförande för New Yorksektionen av National Organization for Women, kallade henne ”den mest framstående förkämpen för kvinnors rättigheter”. En annan medlem av National Organization for Women, Florynce Kennedy, som var hennes juridiska ombud i rättegången mot henne, kallade henne ”en av de viktigaste taleskvinnorna för den feministiska rörelsen”.

  Efter att hon släppts från fängelset 1971 betraktades hon av vissa som en martyr, men hon började telefontrakassera Andy Warhol m fl., vilket ledde till att hon åter arresterades. Hon förde ett liv i det fördolda och åkte in och ut från olika mentalsjukhus. Under 1980-talet tros hon ha bott i Kalifornien och finansierat sitt drogmissbruk genom prostitution. 25 april 1988 hittas hon död, av lungemfysem och lunginflammation, på Briston Hotel Tenderloin, ett socialfallshotell på 56th Mason Street i San Francisco.

 30. Anna F Says:

  @AV, lägg till Fi partiprogram, Zion vises protokoll, Al-Qaeda’s Operations Manual, Ku Klux Klan programpunkterna samt Marias barn ( julkalender 1987).

 31. barfota Says:

  Tur att Aftonbladet finns. De brukar vara rätt så träffsäkra med vad man inte skall köpa eller tro på, med andra ord konsekvent korkade!

 32. cissi Says:

  Sara Stridsberg är verkligen bra, I love! läs henne hon skriver så fint. (påtal om Solanas så är det ju många som är intresserade av henne, trots sinnessjuk och galen på alla sätt och detsamma gäller ju mer extrema yttringar av alla de slag tex RAF eller för all del Hitler, Stalin etc… inte jätte konstigt att rekommendera hennes bok, som fö har gjorts en väldigt bra film på om jag inte minns fel med den här fina skådespelerskan från six feet under…vad hon nu heter. Som också är med i Arizona dream..Lily Taylor kanske ja den filmen kan jag också rekommendera)

 33. AV Says:

  Anna F: Ja nu har vi en hel kanon av nyttig litteratur om sann människokärlek.

 34. Torstensson Says:

  Vad jag har märkt är att feminsterna här på forumet ofta blir knäpptysta när vi alla andra fördömmer sådana här tokerier. Kan man ana att dom inte vill fördömma det?

  Vad säger ni alla feminister där ute? Var nu inte så flata. Tala ur skägget.

 35. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2010/12/19/aftonbladet-foreslar-scum-manifestet-som-julklapp/

 36. Ola Says:

  Graden av feminism står i direkt proportion till hur ful vederbörande är.

 37. Carl Magnus Says:

  Ola,
  om det vore så väl. det finns faktiskt ett helt gäng riktiga pudding som är feminister. Akta dig jävligt noga innan du hoppar i säng med dem. Däremot så hävdar jag att många radikalfeminister har råkat ut för något otrevligt när de var yngre som ofta har att göra med övergrepp på ett eller annat sätt. Sen finns det en och annan primadonna som blivit curlad och funnit att feminismen möjliggör ett fortsatt omoget och ansvarslöst leverne där de alltid kan skylla ifrån sig på män.

 38. Ola Says:

  Carl Magnus

  Den där Ardin-tanten som fick Julle på fall är inte så illa,kom jag att tänka på,så du har delvis rätt.Men är inte de undantag?

  Men om jag säger svenskor och finskor som har konverterat till islam då?

 39. 2010 års elaka utnämningar - En Elak Jävel Says:

  […] kvinnliga krönikörer och i hängbröstvänstern. Bruttorna kanske menar väl, men när de hyllar sexistiska ojämställda böcker som hyllar lemlästning blir det inte alls något bra av […]

 40. Society for Cutting up Muslims « Chang Frick Says:

  […] grädde på moset hittar vi manifestet som ett trevligt julklappstips på Aftonbladets kultursidor. Inte bara det, en konstnärlig meningsfrände i KDU blir så fascinerad av manifestet, att han […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: