”Ett närmast sovjetiskt uttalande”

by

Det kom en insändare till GenusNytt från den frekventa tipsaren Erik. Här är den:

Bloggen Tianmi  uppmärksammar ett uttalande av närmast sovjetisk karaktär gjort av Assange-åklagaren Marianne Ny i en skrift om kvinnofridslagen som är utgiven av Domstolsverket. Här är hennes uttalande:

”Om polis och åklagare under förundersökningen får fram tillräckliga bevis leder ärendet till åtal. Genom en lagföring lyfter rättsväsendet över ansvaret på den som tillgriper våld. Marianne Ny menar att lagföringen har en god effekt som skydd för kvinnan, även i de fall gärningsmannen åtalas men inte döms.”

Bloggen Tianmi kommenterar detta så här:

”Här talas alltså om en gärningsman, trots att personen i fråga inte dömts för något brott och därmed enligt normala definitioner inte alls är någon gärningsman. För sådana som Marianne Ny är personer uppenbarligen skyldiga oavsett om de döms eller inte, helt i analogi med en del polisers språkbruk om ”brottslingar” som går fria.

Med andra ord vet vi därmed att åklagare driver mål man vet inte kan vinnas, vilket är i strid med de förordningar som finns. De driver dessa mål för att, som Marianne Ny säger, lagföringen i sig är ett slags straff för de ”gärningsmän” som ändå inte döms; om de inte är skyldiga i formell mening ska de ändå ha ett slags informell uppsträckning med en omtumlande tid i häktet.”

Jag undrar, får sådana åklagare ha kvar jobbet i Sverige? Hon borde JO-anmälas.

Erik

För övrigt, här är en artikel i den brittiska tidningen Guardian som noga redovisar vad som ska ha hänt mellan Julian Assange och de två kvinnorna i Stockholm. Här väjs inte för några detaljer.

Annonser

26 svar to “”Ett närmast sovjetiskt uttalande””

 1. pigeon Says:

  i like this post
  http://kanooneiranian.wordpress.com/

 2. Pether Says:

  Hur är det kommunistiskt?

 3. Jakob Says:

  Att åklagare lämningar in ohållbara stämningar mot påstådda brottslingar är inget nytt. Jag läste en bok av advokat Per E Samuelsson där han hävdade att åklagare åtalar påstådda insiderbrottslingar helt i onödan. I gärningsbeskrivningen kan det då stå ”X har på okänt sätt fått del av kursdrivande information innan den har nått marknaden.”

  För den som inte förstår innebörden: åklagaren vet inte hur och kan således inte bevisa att ”brottslingen” har fått kursdrivande information och åtalet ogillar direkt.

  Anledningen är naturligtvis statistik. Ett visst antal ”brott” ska drivas till domstol. Det är inte långsökt att tro att samma sak gäller i sexualbrott. Marianne Ny visar nu att rättsväsendet gör någonting.

  Självklart är hennes uttalande bisarrt. Åtal ska tydligen väckas för att skrämma individer. Bananrepublik?

 4. Anna F Says:

  Om man tittar på statistiken se man att ca.4% av 6000 påbörjade förundersökningarna leder till fällande dom. Tusentals oskyldiga människor frihetsberövas mellan några dagar och flera veckor och enligt statistiken blir de fler varje år. Om man slår ihop tiden som alla dessa oskyldiga har suttit i arrest (uppskattas som 2 veckor/person) kan ”strafftiden” för de oskyldiga vara ekvivalent med mer än 150 ”arrest-år”.

  Kostnaderna för att ha en person i häktet var under 2009 i genomsnitt 2 280 kronor per klient och dygn (kriminalvarden.se). Lägg till utrednings kostnader samt förlorade arbetsinkomster och prislappen hamnar lätt över en kvarts miljard kr/år.

  Naturligtvis så har ”Marianne Nys provisoriska straffsystem” inget stöd i svensk lag och borde uppmärksammas som ett brott mot de mänskliga rättigheterna.

 5. JD Says:

  Snälla nån, vad naivt!

  ”Jag undrar, får sådana åklagare ha kvar jobbet i Sverige? Hon borde JO-anmälas.”

  Att göra en JO anmälan på en myndighetsperson eller på en åklagare i det här fallet och tro att det är någon som helst mening med anmälan är ungefär som att tro att den riktiga jultomten kommer genom skorstenen på julafton.

  JO är bara till för en enda sak och det är för att riktiga rättshaverister och tokstollar ska ha någon att vända sig till utan att det blir allt för stor affär av stollerierna.
  JO ser inte någon skillnad på stolliga anmälningar och relevanta anmälningar utan allt magasineras och läggs in i ett arkiv på källarplanet.

  Dessutom… Åklagare kan inte göra fel i Sverige eftersom dom är Gudar och Gudinnor med en oinskränkt rätt att härska vårt rättsväsende!

 6. Shastra Says:

  Sverige är en bananmonarki.

  Europarådet kritiserar med jämna mellanrum Sverige för bruket av långa häktningstider, eftersom det är en form av tortyr. Nu har vi alltså en åklagare vid namn Marianne Ny som öppet förespråkar tortyr. Hon borde inte bara JO-anmälas, hon borde få smaka på sin egen medicin. En ”omtumlande tid i häktet” kanske skulle förmå henne att ändra attityd?

 7. Hanen Says:

  Skrämmande, men icke förvånande. I Nys kretsar är ju uppfattningen sedan länge att alla män som anklagas för våldtäkt är skyldiga – och detta även om de oskyldigförklaras i en rättegång. Det vi ser här är en radikalfeministisk och ideologisk inställning till hur rättvisa ska fungera. Detta borde få alla varningsklockor att ringa högt!

 8. JD Says:

  Glöm JO anmälan! JK anmälan är nog det enda som ”eventuellt” skulle kunna ge resultat trots att det finns frågetecken hur JK fungerar nu med ny Justitkekansler.
  JK anmälan med ett rejält medialt stöd i ryggen är nog det enda som skulle kunna ge resultat.

 9. Anna F Says:

  @JD

  JK kommer snart att lägga fram korten angående inställningen gentemot radikalfeminism. Tror tyvärr att justitiekansler Anna Skarhed är en integrerad del av den rosa-fascismen.

 10. Vansterwiki Says:

  Ekobrottsmyndigheten har för få åtal så nu ligger de på med att dra försenade momsdeklarationer till åtal. De lär inte få några dömda men man har ett anmält ”brott” som kan ge mer pengar till verksamheten när man visar att halva svenska företagarkåren är kriminella.

 11. Patrik (PP) Says:

  I sak inte förvånande ett ovanligt klumpigt uttalande men av Ny.

 12. Access Says:

  Nu när nätverket Hilda fått in sin representant på JK-posten så innebär det tyvärr att den vägen är stängd för ärenden som på något sätt kan tänkas gå emot statsfeministisk agenda.

  Jävligt trist, men så är det.

 13. Manhood United (barn till radikal feminist som gör tok revolt ;-) Says:

  Undrar hur många oskyldiga män Marianne Ny och hennes kollegor dömt av de totalt 1000 tusen som nämns i artikeln nedan. Har Hilda också Blod på sina händer förutom de korrupta åklagarna inom ”relationsgruppen”! Vad gör männen och kvinnorna i Sverige. Inget!
  Har folk tilltro till svenskt rättsväsende. Not! Men det får man inte tala öppet om. ..

  http://blogg.aftonbladet.se/maxscharnberg/2010/06/therese-juels-viktiga-artikel-om-resning-i-rattsfall-och-den-nya-jk

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/brottochstraff/article7326396.ab

  http://www.nyhetsverket.se/nyhet/11616/F%C3%A4llda-f%C3%B6r-sex%C3%B6vergrepp

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/10/10/jan-guillou-sagar-feministisk-slakt-pa-rattssakerhet/

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article7930419.ab

 14. 50/50 Says:

  Alla män är kollektivt skyldiga till könsmaktsordningens förtryck.

 15. Sigvard Lingh Says:

  Uttrycket ”gärningsman” är ett juridiskt uttryck som – tyvärr – till stora delar inte sammanfaller med vad vanligt folk menar.

  Om jag, när jag skulle klia mig på örat, råkar slå till någon i ansiktet med armbågen helt oavsiktligt så är jag en gärningsman, dvs. det var jag som utförde gärningen. När jag sedan frikänns så är det för uppsåtet och ansvaret jag frikänns – inte från den olyckliga handlingen. Det var ändå jag som utförde gärningen, men målet avskrivs.

  Marianne Ny skrev detta i ett internt juridiskt sammanhang där läsarna kan förmodas kunna språket.

  Polisen har samma språkbruk, kan det vara värt att nämna.

  Jag tror inte jurister och poliser är medvetna om att vanligt folk har ett annan språkbruk.

 16. Anna F Says:

  @Sigvard Lingh
  Kallas alla ”gärningsman” även om det är bara en annan person som påstår detta? Är man inte den ”misstänkta gärningsmanen” även bland jurister och polis?

 17. Anna F Says:

  @Manhood United
  Det enda rätta för svenska män är en sex strejk! Samla några kompisar med tomteluvar och bar överkropp. Skriv på banderollen på engelska att ni strejkar i protest mot dessa lagar tills det blir fred mellan könen. Ring utländsk medier, TT etc. du fixar det på mindre än ett dygn. Prata om förebilden Lysistrata (länk). Du blir världskändis på noll tid. Lycka till!

  http://en.wikipedia.org/wiki/Lysistrata

 18. Marieto Says:

  Om Assange blir fälld får vi en internationell martyr för det Svenska mansörtrycket.

 19. Marieto Says:

  Vi har mycket att tacka Mr Assange för. Inte bara har han avlöjat omvärlden och USA´s globala ambition att inte bara kontrollera alla amerikaner men även övervaka svenskar (FRA, i vems intresse).
  Vi hade tidigare en minister vid namn Bodström som av oklar anledning visade passion för övervakning och för denna lag i synnerhet.
  Passar ju bra då att han på ett märkligt sätt deserterade från sitt regeringsuppdrag för en framtid i just USA. BELÖNINGEN?

  Vi är på väg mot en global regering där övervakning och kontroll är av yttersta intresse. Intimt samarbete mellan de stora USA, EUROPA, CHINA, kommer att ta vid. Vår frihet och integritet står på spel och hur fallet Assange slutar kommer vara vägledande för den närmaste tiden. Blir han på något sätt offrad är vår framtid dyster.

  Ett stort tack också då han fört de rättsvidrigheter som begås mot svenska män ut till omvärldens granskning och deras bestörtning går ej att ta miste på. Dagen kan komma då en svensk man kan söka asyl pga av dessa förföljelser i något mer mans vänligt land.

  Den svenska kvinnan skall ej längre kunna komma undan med att bara påstå att en man gjort något för att han ska hamna i fängelse och få sitt liv förstört. Man måste kräva bevis för fällande dom allt annat är givetvis helt rättslöst och utnyttjas i kvinnas spel mot mannen vid separationer och vårdnadstvister. SVENSK MAN STÅ UPP FÖR DIN RÄTT!
  I Sverige är en brusten kondom lika med VÅLDTÄCKT. Tänk på det nästa gång du funderar på älskog. Är det värt risken? Har din kära dessutom druckit lite vin har hon all rätt att senare hävda våldtäckt.

  Ur lagen, andra stycket lyder:

  ”Detsamma gäller den som med en person genomför ett samlag eller en sexuell handling som enligt första stycket är jämförlig med samlag genom att otillbörligt utnyttja att personen på grund av medvetslöshet, sömn, berusning eller annan drogpåverkan, sjukdom, kroppsskada eller psykisk störning eller annars med hänsyn till omständigheterna befinner sig i ett hjälplöst tillstånd”

  Tredje stycket lyder:

  ” Är ett brott som avses i första eller andra stycket med hänsyn till omständigheterna vid brottet att anse som mindre grovt, döms för våldtäkt till fängelse i högst fyra år.

  Jag tycker alla svenska män ska sexvägra tills dessa oegentligheter justerats.

  God Jul

 20. Marieto Says:

  Man?

  Har du gjort en riskanalys av ditt förhållande? Idag är det farligt att vara man i Sverige. Just nu kanske allt frid och fröjd i ditt förhållande men ve den dag kvinnan i ditt liv tycker att saker och ting inte ”känns rätt” längre. Det kan vara dagen efter krogen när henners kompisar undrar vad det var får ett ras till kille hon gick hem med, ja hon ville det nog inte egentligen…dessutom var hon full och visste inte vad hon gjorde. Grattis, du är skyldig till VÅLDTÄCKT och det räcker med en anmälan för att ditt liv ska vara förstört.

  Som AssaNge fallet väl belyser behöver hon inte ens ha intentionen att anmäla en våldtäckt, det räcker att en kondom gått sönder så finns det en risk att du gjort dej skyldig till sexuellt tvång som inte slutade i samma juck som den sprack. Sexuellt tvång, inte ville hon ha sex utan kondom inte. Ditt gubbslem du är en VÅLDTÄCKSMAN.

 21. Marieto Says:

  http://www.ngtonpost.com/2010/11/18/julian-assange-charges-sweden_n_785247.html. nedan kan ni lasa om utlandsk medias syn pa svensk lagstiftning, dar man konstaterar att vi ar unika i varlden och har gatt for langt. Viaar sig att fallet handlar om2 kvinnor som haft frivillig sex vid olika tillfallen men sedan dom upptackt att han haft sex med dom bagge anmalt honom for att ha haft fortsatt sex med dom sedan kondomen gatt sonder…Intressant ocksa att olika usa baserade intelligence agencies vill tysta honom pga av wikileake.

  ”Court documents filed by the prosecutor show Assange is suspected of raping and sexually molesting a woman in the town of Enkoping, in central Sweden. He’s suspected of sexual molestation and unlawful coercion of the second woman, in Stockholm.A police report obtained by The Associated Press shows that both women had met Assange in connection with a seminar he gave in Stockholm on Aug. 14. The report shows the women filed their
  complaints together six days later.Stephens said the basis of the allegations seems to be a ”dispute over consensual, but unprotected sex” days after it occurred.”Both women have declared that they had consensual sexual relations with our client and that they continued to instigate friendly contact well after the alleged incidents,” he said. ”Only after the women became aware of each other’s relationships with Mr. Assange did they make their allegations against him.”The Swedish rape law is broader than similar laws in many other countries, partly because it covers rape within relationships.OBS OBS OBS! Following a revision in 2005, the threshold for what is considered coercion to a sexual act was lowered, and the definition of rape was widened to include all sexual acts, instead of only intercourse. The change also meant that someone who has sex with an underaged, unconscious, drunk, or sleeping person can be convicted of rape.

  ”Sweden uses the designation rape in a way no other country uses it,” said lawyer Pe E. Samuelsson, a fierce critic of the sex crime law. ”Lawmakers have gone one step too far in their eagerness to achieve something with the sex offense law.”
  huffingtonpost.com/2010/11/18/julian-assange-charges-”Both women have declared that they had consensual sexual relations with our client and that they continued to instigate friendly contact well after the alleged incidents,” he said. ”Only after the women became aware of each other’s relationships with Mr. Assange did they make their allegations against him.”The Swedish rape law is broader than similar laws in many other countries, partly because it covers rape within relationships.OBS OBS OBS! Following a revision in 2005, the threshold for what is considered coercion to a sexual act was lowered, and the definition of rape was widened to include all sexual acts, instead of only intercourse. The change also meant that someone who has sex with an underaged, unconscious, drunk, or sleeping person can be convicted of rape.

  ”Sweden uses the designation rape in a way no other country uses it,” said lawyer Pe E. Samuelsson, a fierce critic of the sex crime law. ”Lawmakers have gone one step too far in their eagerness to achieve something with the sex offense law.”

 22. Marieto Says:

  Folk som tycker dom ar laglydiga tanker att dom har ju inget att frukta, men dom misstar sig grovt. Totalitära stater har alltid utnyttjat information, missbrukat förtroendet for att när det passar, förpassa oliktänkande, obekväma individer pga av någon påstadd olaglighet som dom kokat ihop pga av information som hittats. Sådan lagstiftning misstänkliggör oskyldiga före dom begått ett brott, helt oacceptabelt. Man ska vara oskyldig tills motsatsen ar bevisad. Ett steg mot Orwellianskt samhälle där storebror ser dej överallt. Snart ska alla ha kameror i hemmet sa att staten ser exakt var du har for dej. Huaaaa.

 23. Marieto Says:

  Big Brother
  The most common sense of Orwellian is that of the all-controlling ”Big Brother” state, used to negatively describe a situation in which a Big Brother authority figure — in concert with ”thought police” — constantly monitors the population to detect betrayal via ”improper” thoughts. Orwellian also describes oppressive political ideas and the use of euphemistic political language in public discourse to camouflage morally outrageous ideas and actions.
  https://genusnytt.wordpress.com/2010/02/11/bodstrom-kor-mest-synd-om-kvinnorna-kortet/
  https://genusnytt.wordpress.com/

 24. Marieto Says:

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/faderskapsreglerna-ar-absurda_5821739.svd
  Läs och njut.

 25. Marieto Says:

  Med den goda förespeglingen om jämlikhet har feministerna lyckats kuva mannen till en plats där denne inte längre har lika villkor i samhället. Det står nu klart att det ar kvinnan som ar det dominanta konet i Sverige. Dom har lyckats tillskansa sig en helt orimlig maktposition.En kvinna kan nästan inte göra eller ha fel medans en man ”föds fel”, vårat kön är ont av naturen om man ska tro dom. Detta har lett till flera fall av rättsövergrepp mot mannen. Manga ar de fall(MAN) som blivit anklagad på lösa grunder, det räcker som det heter att kvinnans historia ar trovärdig for en fallande dom, teknisk bevisning saknas ofta. I flera fall har också kvinnan senare ändrats sin historia varpå hela malet faller. Efter en sådan historia ar mannens liv förstört, han har sannolikt förlorat jobb och vänner bara på ryktet, att han har blivit friad hjälper foga, ryktena lever kvar. Att falla ngn for sa grova brott utan bevis ar ett tecken
  på ett mkt svagt rättssamhalle. Det bor också i sammanhanget tydlig göras att våldtäkt inte längre behöver vara våldsam utan det racket att kvinnan tagit ngr drinkar sa har mannen utnyttjat hennes försvarslösa tillstånd och ska då dömas till VÅLDTÄKT.
  I fall där ett par far barn tillsammans och ej ar gifta har kvinnan ensam vårdnad. Mannen far bara betala och far ej ngn automatisk hjalp till att få vårdnad, detta far han kämpa hart for medans kvinna får det automatisk. Hur var det nu med jämlikheten och barnens lika ratt till föräldrarna?Det ar dags for mannen att börja stå upp for sina rättigheter, det ar farligt att vara man i Sverige i dag. Jag rader alla som har förhalande med en kvinna att noga överväga de risker detta innebar.Kvinnan kan nämligen när som helst pasta att det senaste samlaget inte kändes ratt, detta kommer sannolikt att ske när hon vill dra sig ur förhållandet. Inte ovanligt används sådant också for att dra olika ekonomiska fördelar eller vårdnadsfördelar.Mannen bor också veta att det ar han som via skattesedeln finansierar hela denna rättsvidriga historia. Feminismen far statligt stod for att bekämpa mannen. Kvinnor får pengar från mannens
  förvärv via skattsedeln. Vi betalar sa att saga var egen undergång.

 26. PO Says:

  Marito, den länk du gav -ngtonpost ovan – innehåller en hänvisning till en brandväggen Commodore blockerad länk.

  Har du själv brandvägg på din dator?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: