TV-kändis hånar våldtäktslagstiftning

by

Det börjar hända saker när det gäller Assange-affären och svensk sexualbrottslagstiftning. Fler och fler tar bladet från munnen och vågar öppet kritisera den feministiskt inspirerade lagstiftning och domstolspraxis som vi har i Sverige. Så här skriver Olle Andersson, mångårig programledare och reporter på SVT och Sveriges Radio, på Newsmill (här).

”Härmed erkänner jag att jag gjort mig skyldig till sexuella övergrepp och våldtäkter av min hustru. Den senaste månaden har jag rannsakat mitt minne och kommit fram till 75 sexuella övergrepp under våra 38 år som gifta. I samtliga fall handlar det om att kondomen lossnat, utan att jag nämnt det för min partner. Oftast märkte jag det inte ens själv.”

Han drar sig inte för att peka ut feminismen som skyldig till den bristande rättssäkerheten för män:

”På trettio år har antalet våldtäktsanmälninar i Sverige ökat med 700 procent. Det är världsrekord. Vi har också en praxis när våldtäkter registreras som uppfattas som exotisk i resten av västvärlden. Ökningen beror framförallt på att våldtäktsbegreppet utvidgats. De allra flesta anmälningarna gäller kontaktvåldtäkter där parterna känner varandra, och har frivilligt sex som sedan övergår i övergrepp. […]

Feminister har framgångsrikt lyckats politisera sexualbrottslagstiftningen genom att fokusera på det patriarkaliska klimatet i domstolarna, en maktstruktur som demoniserar (det kvinnliga) brottsoffret. Kampen har varit framgångsrik tack vare gott eldunderstöd från tongivande debattörer. Å andra sidan närmar vi oss en tilltagande rättsosäkerhet för de anklagade. Domstolarna sänker ribban i våldtäktsmål och enligt den norske författaren Preben Z Möller i Aftenposten är tendensen både i Norge och Sverige att bevisbördan alltmer läggs på den anklagade.”

Det är ord och inga visor, det. Kan det vara så att statsfeminismen tog sig vatten över huvudet när den gav sig på Julian Assange? Kanske kommer Julian Assange indirekt att visa sig vara räddningen för svenska mäns rättssäkerhet?

38 svar to “TV-kändis hånar våldtäktslagstiftning”

 1. Anna F Says:

  ”Kanske kommer Julian Assange indirekt att visa sig vara räddningen för svenska mäns rättssäkerhet?”

  Har inte sett tecken på detta, ingen politisk parti som vill ta i saken. Eller har jag fel?

 2. Urban/Moderatmännen Says:

  Det verkar som att det murkna (stats)feministiska bygget börjar kollapsa..

  2011 tror jag blir ett genombrottsår för kritiken av alla tokerier. Det blir spännande att följa utvecklingen!

 3. Kenneth Says:

  Åklagarmyndighetens exempellöst inkompetenta hantering av Assange-fallet förtjänar all kritik den kan få.

 4. David Holman Says:

  Jag bloggade själv om detta på min blogg här och citerade ett intressant citat från honom som jag tror är värt att nämna och som jag tror kommer bli utfallet av denna dom om Assange fälls.

  Möllers tes är att vare sig Assange frias eller förundersökningen läggs ned så kommer debatten att fokuseras på att framgångsrika män undkommer rättvisan tack vare en rådande patriarkalisk maktstruktur som känner större samhörighet med Assange än med våldtäktsoffer.

  Skrämmande men troligen sant!

 5. Lorem Ipsum Says:

  På måndag börjar han leta nytt jobb ser jag. Han brände hela sin karriär på en gång. Starkt jobbat. Hedervärt syfte, men nu blir det till att stå i brödkön med dom andra stackarna som vågat säga något ont om feminismen i Sverige.

 6. Tweets that mention TV-kändis hånar våldtäktslagstiftning « GenusNytt -- Topsy.com Says:

  […] This post was mentioned on Twitter by sleepless, GenusNytt. GenusNytt said: TV-kändis hånar våldtäktslagstiftning: Det börjar hända saker när det gäller Assange-affären och svensk sexualbr… http://bit.ly/gkNoFU […]

 7. Claes-Peter Says:

  Från mitt perspektiv är det stora problemet inte en massa obefogade våldtäktsanmälningar som drabbar en massa oskyldiga män. Av det blygsamma antal förhållanden som jag haft som verkligen betytt något djupare för mig, så hade två av kvinnornas första samlag varit en våldtäkt, och en tredje hade utsatts för incest som barn.

  I det första fallet fick vi aldrig till något samlag under det år vi var tillsammans. Förspel och allt gick bra fram tills jag precis skulle föra in penis, men då greps hon av total panik och skrek rätt ut. Naturligtvis hejdade jag mig. Varje gång. Det var mycket frustrerande för mig (som då var ung) men jag förstod först senare att hon plågades lika mycket. Hon ringde till min studieort och grät och ville jag skulle komma till henne, men när jag rest hem undvek hon att träffa mig. Nu förstår jag ju att hon var rädd för ännu ett misslyckat sexmöte och att hon led mer än vad jag gjorde.

  Hon hade varit på en ”festplats” och druckit för mycket alkohol, och hamnat på marken, varvid en kille hon kände förgrep sig på henne.

  Ung och dum och otålig gjorde jag slut med henne, men jag har ångrat i snart 50 år att jag inte blev kvar hos henne som en vän. Hon gifte sig flera år senare, men det äktenskapet blev kortvarigt.

  En annan sak jag ångrar är att jag inte märkte killen ordentligt, men eftersom han var styrkelyftare och tävlingsbrottare så hade jag behövt ett effektivt tillhygge. Men jag fegade ur inför fängelsestraffet. Min skam.

  En annan kvinna hade en rektorsson med smak för kriminalitet som första pojkvän. Under en fest tvingade han sig på henne. Hennes liv ordnade aldrig upp sig och hon blev sjukpensionär i unga år.

  Och den tredje utsattes för incest av sin far. Hon påstod att hon hade förlåtit honom – gör det brottet förlåtligt?

  Men jag har aldrig blivit beskylld för våldtäkt, och ingen av mina kompisar har råkat ut för det heller.

  Till slut ett rart litet minne från min lantliga hembyggd: En ung kille berättade på en ”festplats” att ”E:s syster ligger full i hagen. Och en massa killar har knullat henne. Det gjorde jag också, det var inte svårt alls!” Så vitt jag vet blev ingen ens anmäld av alla dessa fina unga män.

  Har ni inte råkat vända på problemet? Många anmälningar bevisar inte att det förekommer många falska anmälningar, och att de flesta gärningsmännen frikänns på olika stadier i rättsprocessen bevisar inget annat än att det är ett brott som är svårt att bevisa.

 8. warm winds of swedish state feminism Says:

  Män är djur,eller hur Claes-Peter?

 9. Anders Says:

  Lorem Ipsum,

  Han är pensionär annars hade nog inte artikeln sett dagens ljus

 10. Access Says:

  Claes-Peter,
  Frågan är nog snarast varför du dras till kvinnor som råkat illa ut?
  Det kanske säger mer om dig än om våldtäktsfrekvensen bland kvinnor i allmänhet eller om de män som dina kvinnor råkat ut för?

  Och varför skäms du för att du inte ”märkte” den kille som enligt kvinnan förgripit sig på henne? Det är ju polisens och rättsväsendets sak att hantera bevisbedömning och straffpåföljd, inte ditt. Polisanmäl gärna, men pöbelrättsskipning är rättsvidrigt.

 11. Lorem Ipsum Says:

  @Anders, Det förklarar en hel del hur den artikeln var möjlig. Pensionen är det rätt svårt att bli av med än så länge.

 12. Ritsurei Says:

  @Claes-petter

  Den finns en stor anledning till varför kvinnor inte ska dricka sig redlösa och även män för den delen. Varför är det så många kvinnor och män som råkar illa ut när de berusat sig? Jo, eftersom allt rationellt tänkande sätts ur spel och mekanismen till att göra motstånd försämras. Jag har vid ett antal tillfällen både på fester och ute påtalat för kvinnor ”drick inte så mycket” och ”varför dricker du ur ett glas som inte är ditt? Någon kanske har lagt något i det?”. Folk är så djävla naiva och besitter ett napoleonkomplex som får ordet hybris att blekna. Sexuella frigörelse må vara en rättighet men med den följer även skyldigheter som de varken kvinnor och feminister inte vill kännas vid.

 13. michael Says:

  Claes Petter visst är dina historier för jävliga men jag förstår att du skriver dom här för att rättfärdiga falska våldtäktsanmälningar som vissa feminister säger att några oskyldiga sätts i fängelse får man ta om ska komma tillrätta med våldtäkter just detta visar hur rutten den är feminismen

 14. Ritsurei Says:

  @WWSTF

  Män är djur och även kvinnor. Ditt IG i biologi rättfärdigar inte ditt uttalande.

 15. Eric Says:

  @Claes-Peter:

  Vilka kvinnor drar du till dig egentligen?

  Självklart kan man med gott fog misstänka att det ligger en hel del falska anklagelser bland alla anmälningar. Dessutom är det inte skäligt att frihetsberöva så många, när bevisen så sällan räcker för dom. Så mycket collateral damage som 90 % kan inte en demokratisk rättsstat unna sig. Då ska lagen skrivas mer tydligt.

  Det är bara en tidsfråga innan Sverige döms för brott mot mänskliga rättigheter för det här.

 16. Eric Says:

  Citat från ett inlägg efter Newmillartikeln:

  Häromdagen läste jag kommentarerna till en artikel i tyska tidningen die Zeit. Rubrik var ”Safer Sex in Schweden.

  Här några exempel:

  – Sexuell hysteri, absurt rättsväsende, rena diktaturfasonerna.
  – Gynokrati.
  – Totalitär feminism.
  – Sexuell frigörelse bombas tillbaka till medeltiden av svenska rättsväsendet.
  – Vart ska detta leda? Före-sex-kontrakt? Statliga övervakningskameror i våra sovrum?
  – Kommer notarien eller åklagaren att kontrollera sexakten?
  – Sverige verkar vara lite överspänt politiskt korrekt.
  – Ett grandiost haveri i det svenska rättsväsendet.

  Det statsfeministiska korthuset håller på att rasa…

 17. warm winds of swedish state feminism Says:

  Ritsurei
  Ditt IG i läsförståelsen tvingar mig att från och med idag alltid klistra till texten idiotiska ”OBS IRONI”.
  FULL HD primitivism..

 18. Gubbe Says:

  Vilken härlig blogg. Tack Pär

 19. barfota Says:

  @Claes-Peter

  ”Från mitt perspektiv är det stora problemet inte en massa obefogade våldtäktsanmälningar som drabbar en massa oskyldiga män. Av det blygsamma antal förhållanden som jag haft som verkligen betytt något djupare för mig, så hade två av kvinnornas första samlag varit en våldtäkt, och en tredje hade utsatts för incest som barn.”

  Varje övergrepp är fel och varje historia har sin mothistoria. Jag skulle kunna berätta en mothistoria ur verkliga livet men det skulle ta alltför lång tid, övergrepp är helt enkelt fel. Punkt!
  Jag har inte så många manliga kompisar men kan tala om för dig att i min närmaste närhet så känner jag fyra män som när de var barn blivit utsatta för otillbörliga övergrepp från deras mammor. Jag tror det är många fler män som blivit utsatta för övergrepp av sina mammor än vad samhället skulle våga drömma om eller ens våga erkänna.

  Hur var det nu…. Den som blir slagen som barn lär sig slå som vuxen, eller???

 20. Little Doggie Says:

  @ barfota

  Människor är Svin,

 21. barfota Says:

  @Little Doggie

  Min stående fråga är. Vem har lärt och uppfostrat dessa barn till blivande förövare. Männen? Kvinnorna?

 22. JD Says:

  http://www.idg.se/2.1085/1.362471/usa-kraver-twitter-pa-information-om-wikileaks

  Usa stämmer Twitter för dess inblandning med Wikileaks!
  Usa trycker på Google, Twitter och Facebook.

  Visst känns det orimligt att USA inte skulle ha tryckt på rejält mot svenska åklagare och regering i samband med åtalet mot Assange.

 23. Madde Says:

  @barfota

  Det där kan man ju vrida och vända på hur man vill. Antingen är det marjoritet kvinnorna, eftersom de till störst del är hemma med barnen samt att barnen möter flest kvinnor i småbarnsåldern med dagisfröknar etc. Eller så kan man se det som så att killen/mannen i brist på mansförebild både hemma och dagis etc. och således försummad i uppfostran som gör förövrarna.

  Inget utav det tror jag stämmer men det är ju bara så man kan tolka din frågeställning att du tycker/tror…

 24. Hank Says:

  Fotbollsstjärna blev idag dömd för köp av sex. pga ”att mannen måste ha förstått att de kvinnor som följde med till lägenheten var prostituerade. Kvinnorna hade utmanande klädsel, sminkning…”(svt). Lustigt att det är just kränkande frågor som klädsel och beteende som anses omodernt nuförtiden. Hoppas att samma personer nu står där på barikaderna för Fotbollsspelaren och skriker att kläder och utseende inte borde spela någon roll även när det är till nackdel för en man.

 25. barfota Says:

  @Madde

  ”Eller så kan man se det som så att killen/mannen i brist på mansförebild både hemma och dagis etc. och således försummad i uppfostran som gör förövrarna.”

  Hmm… jag som hela tiden trott att det krävdes både en man och en kvinna för att skaffa barn och att kvinnan oftast är den som väljer barnets far.
  Sedan tycker jag nog att varje familj själv bör få ha rätten att lösa hur arbetsfördelningen inom familjen skall se ut. Men som sagt det finns alltid två sidor på ett mynt, man kan vända och vrida till förbannelse utan att komma nån stans.

 26. Medborgare X Says:

  Claes-Peter!

  Det är verkligen hemska upplevelser du berättar om, men varför har jag sett ungefär samma berättelse på flera andra bloggar under andra namn? Till exempel här:

  http://www.annatroberg.com/2010/12/18/tala-om-det-men-ga-sedan-vidare/comment-page-1/#comment-14888

  Vem är du egentligen och hur trovärdig är du egentligen, när du inte ens skriver under med samma namn?

 27. Ritsurei Says:

  @Hank

  Vissa delstater i USA tillämpar ”misstanke om prostitution” vilket innebär att om en kvinna klär sig utmanande så kan hon bli arresterad av polisen för försök till prostitution.

  Domarna mot Magnus Hedman och Dulee visar att en man som går hem med med en lättklädd kvinna i dagens Sverige riskerar att dömas för sexköp. Frågan är hur man som man ska kunna skilja på de prostituerade kvinnorna och de ”vanliga” när man de är ute? Dessutom måste man ha ett samlagskontrakt så att kvinnan inte får för sig att hon blir våldtagen. Går kondomen sönder så är mannen automatiskt en våldtäktsman.

 28. Claes-Peter Says:

  Käre Medborgare X! Jag skulle gärna ha satt ut mitt riktiga, fullständiga namn. Det hade känts klart bäst. Men jag tillhör en mycket liten släkt med ett ganska ovanligt namn, och min bror har tre unga döttrar med småbarn. Så jag tänkte på deras säkerhet och satte bara ut en DEL av mitt riktiga namn. Kanske var det också dumt, det finns ju skickliga människor på Nätet som på nolltid tar fram allt om en människa – bostad, jobb, släkt och familjemedlemmar, tidigare relationer, osv. Och det är väl viktigt för en rättvis debatt – naturligtvis måste tex våldtäktsoffer outas på Internet för att de ska bli en rättvis juridisk process. Har för mig att brittiska tabloider har samma åsikt. Förmodligen minskar det benägenheten att anmäla sexualbrott om offret vet att om hon gör det så står hon nästa dag i media med namn och adress och allt.

  Dessutom är mitt namn så pass ovanligt, att de kvinnor jag berättat om skulle ganska säkert bli avslöjade de också. De vill säkert inte att deras gamla sår ska rivas upp igen genom att deras tragiska förflutna publiceras på Internet.

  Konstigt bara, att det är Wikileaks som får all uppmärksamhet, när det borde vara Flashback!

  Ber att få återkomma – håller på med ett svar på alla svar på mitt förra inlägg, men jag har ingen egen internetuppkoppling och måste låna dator och access lite här och där, och tiden blir ibland knapp.

  Och ja, det var jag som i all hast drog till med en pseudonym på talaomdet. Rädd för att jag gjorde lika dant på några bloggar i USA. Tråkigt att jag inte heter Svensson, Andersson, Nilsson, Johansson eller liknande – då hade jag kunnat vara modig och träda fram under mitt rätta namn.

 29. Men va? Says:

  Men ni ljuger ju! Julian Assange är anklagad för att ha våldtagit en kvinna som sov. Inte för att en kondom råkade spricka. Och det andra fallet bygger på misstanken att han har haft sönder kondomen med flit – han är inte anklagad för att den råkade spricka. Det vet ni ju? Så varför ljuger ni?

  Jag har frågat dig förut Pär Ström utan att få något svar: tycker du att om en kvinna har frivilligt sex med en man och sedan sover i samma säng som honom så är det inte våldtäkt om hon sedan vaknar dagen efter av att han har sex med henne? Går det inte att våldta en kvinna om hon frivilligt lägger sig i samma säng som dig?

  Det vore verkligen intressant att höra vad du tycker om det som VERKLIGEN har hänt, inte om allt skitsnack på nätet som inte ens är sant.

 30. barfota Says:

  @Men va?

  ”Det vore verkligen intressant att höra vad du tycker om det som VERKLIGEN har hänt, inte om allt skitsnack på nätet som inte ens är sant.”

  VAd jag kan dra mig till minnes så har ingen här påstått att Assange varje sig är skyldig eller oskyldig. Kan du skicka en länk där någon på GenusNytt påstår att han är oskyldig? Vad som VERKLIGEN har hänt kan bara de inblandade svara på så även du bidrar med skitsnack såvida du inte var en av de berörda tjejerna. Är han skyldig skall han dömas och spärras in, men är han oskyldig så skall ta mig tusan de som anmält honom spärras in och betala ett fett skadestånd.

 31. barfota Says:

  😳 Skulle vara:
  Kan du skicka en länk där någon på GenusNytt påstår att han är oskyldig eller oskyldig?

 32. barfota Says:

  😳 Fan det är visst för sent på natten, provar en gång till:
  Kan du skicka en länk där någon på GenusNytt påstår att han är skyldig eller oskyldig? PUST

 33. Claes-Peter Says:

  Har förgäves försökt få USA:s Bedroom Cowboys att inse att enligt svensk lag krävs det samtycke VARJE gång…

 34. Nu händer det snabbt saker i Manssverige (och i Kvinnosverige) « Aktivarum Says:

  […] citat kommer från SVT:s mångårige programledare Olle Andersson. Han gör på Newsmill narr av åklagare Marianne Ny och utmanar henne att plocka in honom och hans fru till förhör för upprepade brott av den […]

 35. Dan Says:

  @ Men va?

  Hur kan man se det som våldtäkt om man vaknar av skyssar och smekningar som övergår till sex och att man vaknar riktig till en bit i handlingen? Har det aldrig hänt er? Jag har alltid sett det som nåt romantisk. Det är först med Assange fallet som jag har märkt att det är våldtäkt om man gör så. Själv har jag många ggr fått höra av tjejer att de uppskattar att vakna till sådant ömhet från min sida. Och jag har själv blivit glad av sådan behandling istället för att tänka att den jag hade sex med natten innan håller på och våldtar mig.

 36. Claes-Peter Says:

  Visst har jag sett Anna Anka på TV och hört henne berätta om sin väckningsmetod… men jag skulle inte precis bli vaknare av en sådan behandling… Ett par koppar knallstarkt kaffe funkar bättre.

  Men när det är tvärt om? Är det inte väldigt mycket typ ”drängfull 14-åring” när en kille sätter på en sovande kvinna? Samma gensvar som en uppblåsbara Barbara. Och blir det inte väldigt torrt och trögt? Kan ju göra ont. Att smeka kan väl vara okej, att se hur hon reagerar på det, men att bara vältra sig över henne utan vidare… Är det inte sån’t som brukar betecknas som ”en rå inställning till sex”?

 37. Lottaonline Says:

  Äntligen en karl, som säger något vettigt kring sex, som varje man borde se som normalt.
  Förmodligen har de flesta härinne inte haft av några manliga förebilder!

 38. Ritsurei Says:

  @Lottaonline

  Är dina samlade slutsatser en reflektion av egna erfarenheter? Det säger isåfall mer om dig än alla misslyckade män du träffat. Det är snarare du som haft dåliga förebilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: