Mer om Hans med rosa glasögon

by

Det kom ett brev till GenusNytt från genusbloggaren Joakim Ramstedt:

Hej!

Angående ditt blogginlägg igår om genusforskaren Hans Lundkvist med rubriken ”Han ser verkstadsindustrin genom rosa glasögon”. Lundkvist jobbar inom något som heter GATT-projektet tillsammans med genusforskaren Hanna Westberg och projektledare Lena Norrström. Som synes i länken nedan och på bifogad bilder (längst ned i detta blogginlägg) åker denne herre jorden runt på skattebetalarnas bekostnad (Vinnova och högskolan) och deltar i genuskonferenser (se här).

Här är ett exempel på de viktiga frågor som avhandlades i Indien:

”Utformningen på rakhyvlar, trädgårds- och köksredskap signalerar lång väg vilket kön som är brukaren. Men är det egentligen någon skillnad i stålkvalitet mellan kvinnors respektive mäns rakhyvlar? – Det är viktigt att få en diskussion kring kön så att alla varseblir att vi gör skillnad, säger Hasse Lundkvist. Sen kan man få tid för reflektion som i sin tur kan leda till omvärdering.”

Vidare ordnar man visst ledarskapskurser till mycket rabatterat pris, men endast för kvinnor (här).

Jag hade det tvivelaktiga nöjet att träffa på Nationella sekreteriatet för genusforskning på bokmässan 2009. Det ät utan tvivel en sekt av mycket extrem natur. Efter att ha försökt intervjua en mycket motsträvig forskare och tagit en bild så blev jag bortkörd under hot från deras monter. Jag intervjuade på samma mässa bl a ROKS, Rädda barnen och Unicef, och blev av samtliga hövligt bemött. NSG dolde dock inte sitt rena hat. Jag tror dom var medveten om vem jag var.

Vore intressant att veta hur mycket skattepengar endast detta GATT projekt har svalt.

MVH

Joakim Ramstedt

 

Annonser

9 svar to “Mer om Hans med rosa glasögon”

 1. Olle Says:

  Intressant med en person som bestämt sig för att doktorera i 50-årsåldern, något som de flesta brukar göra runt 30 eller tidigare. Har han misslyckats med sin tidigare karriär, eller kommit till någon slags insikt när han kommit upp i åren?

 2. JD Says:

  Läser på siten om verkstadsindustrin:
  ”Hasse Lundkvist har funderat mycket kring detta och följt diskussionen om varför verkstadsindustrin inte är mer attraktiv för tjejer. I rekryteringsannonser söker man ofta personer med social kompetens, noggrannhet och som kan hålla många bollar i luften – egenskaper som ofta tillskrivs kvinnor, men ändå anställs gärna personer som liknar föregångaren, således en man inom verkstadsindustrin. ”

  Ett typexempel på feministiskt tok-logik.
  Verkstadsindustrin är inte attraktiv för tjejer men ändå anställs män!

  Det är bra att Hasse funderar mycket på det här. Tillslut så kanske han kommer på att orsaken till att män anställs är att kvinnor inte söker dessa jobb.

  Under tiden kan alla vi andra fundera på hur dessa Pellejönsar kan få hålla på och leka med skattepengar på det här sättet!

 3. Hantverkare Says:

  ”… blev jag bortkörd under hot från deras monter.”

  Vad det så den där bilden med en spik i huvet blev till? 🙂

 4. Manhood United(barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  Visst går det att ta reda på vad skräpet kostar och får i statliga anslag?
  Kräma ur pensionärer de sista kronorna för att sådana feta nackar ska hålla på med sådant kvacksalveri. Det är inget annat än dumhet!

 5. Jocke S Says:

  Har dom gennusforskat om varför alla kösbänkar i miljonprogrammens alla hus och lägenheter är anpassade efter kvinnor födda på 30-talet? Sem ändrar dessa bänkar till någorlunda könsneutral höjd? Så att vi män slipper få ryggbesvär? Eller hur blir det med genusdiskandet i framtiden?

 6. Gonzo Says:

  ”Utformningen på rakhyvlar, trädgårds- och köksredskap signalerar lång väg vilket kön som är brukaren. Men är det egentligen någon skillnad i stålkvalitet mellan kvinnors respektive mäns rakhyvlar? ”

  När började kvinnor få skägg?
  Det är väll ändå till skägget som rakhyvlarna används?
  Rakhyvlar för kvinnor är väll ett tecken på sexistisk kvinnosyn. Ett krav på att kvinnor ska raka sin kropp, trotts att hon inte har skägg som en karl?
  Det bästa vore väll om dom kämpade för att helt få bort ”kvinnliga rakhyvlar” och förbjöd kvinnor att raka sig.

  När det gäller trädgårdsredskap så finns det olika modeller, utseenden och färger pga att dom säljs. Skulle ingen köpa rosa trädgårdsspadar så skulle dom garanterat försvinna från marknaden.

 7. Gonzo Says:

  Varför påminner avgasröret på våra bilar det manliga könsorganet?
  Kan det vara så illa att ett avgasrör format som ett kvinligt könsorgan provocerar patriakatet?
  Våga kämpa för ett könsneutralt avgasrör.

 8. Manhood United(barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  ”tagit en bild så blev jag bortkörd under hot från deras monter. Jag intervjuade på samma mässa bl a ROKS, Rädda barnen och Unicef, och blev av samtliga hövligt bemött. NSG dolde dock inte sitt rena hat. Jag tror dom var medveten om vem jag var.

  Vore intressant att veta hur mycket skattepengar endast detta GATT projekt har svalt.”

  Varför var de så hotfulla? Vad är deras problem? Var det vittnen till händelsen? Du skulle filmat dom och postat ut.

  Om de får skattepengar,måste det redovisas…

 9. Daddy Says:

  Tack för dagens flatgarv. På dagis finns både blå och rosa spadar. Rosa för pojkar och blå för flickor. Sedan går något snett. På Järnia finns inte en enda rosa trädgårdsspade att uppbringa. Är det konstigt att män som Hasse blir förbannade?

  Hotet bestod mest i att jag skulle eskorteras ut ur byggnaden om jag inte slutade ”störa” forskarnas viktiga värv. En spik i huvudet hade nog varit ett tänkbart alternativ för damerna…om dom hade kunnat hantera en hammare..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: