Hon förutspår ”the end of men”

by

För en tid sedan bloggade jag om en svensk forskningsrapport som hävdar att vi håller på att växa in i ett samhälle där kvinnor dominerar, bestämmer och har högst status – matriarkatet Amazonia.

Här kan du se en utomordentligt bra film med ett föredrag av en amerikansk (kvinnlig) journalist som säger samma sak. Hanna Rosin (se bilden) heter hon. Hennes rubrik är ”The end of men”. Hon menar att den långa epoken av manlig dominans är på väg att ta slut.

Som exempel nämner Hanna Rosin att betydligt fler kvinnor än män idag högskoleutbildar sig, att fler kvinnor än män förvärvsarbetar, att unga kvinnor utan barn har gått om män i lön, att en majoritet av cheferna är kvinnor, att män drabbats hårdare än kvinnor av recessionen, att statusyrken som läkare och advokat är på väg att bli kvinnodominerade, att den nya gruppen penningstarka köpare av villor är ensamstående kvinnor.

Och mycket annat. Bland annat säger Rosin att 75 procent av de par som anlitar fertilitetskliniker för att få barn ”beställer” en flicka. Det  kvinnliga könet är helt enkelt mer uppskattat och står högre i status än det manliga. Vilket liv det hade blivit om det varit tvärtom.

Föredraget är inte så långt, rakt på sak och lätt att förstå. Jag rekommenderar dig verkligen att se filmen. Visserligen talar Hanna Rosin utifrån ett amerikanskt perspektiv, men de förändringstrender hon redovisar är i de flesta fall globala.

Jag har tappat bort vem som tipsade mig om detta – om du läser detta kan du väl ge dig till känna bland kommentarerna! Tack i alla fall!

En helt annan sak: ”En ting er sikkert: Skulle noen ønske å sverte en uskyldig mann, er en voldtektsanklage et effektivt våpen”, skriver författaren Preben Z. Møller här under rubriken ”Våldtäktsanklagelse som vapen” (fast på norska). Koppling till Assange. En mycket bra artikel som tar upp förhållandena i Norge och Sverige.

Och så detta: Artikel i MSNBC med rubriken ”Has feminism gone to far?”. Det handlar om anklagelserna mot Assange och det feministiska samhällsklimatet i Sverige. Jämställdisten Pelle Billing är intervjuad. Grattis Pelle! Här.

35 svar to “Hon förutspår ”the end of men””

 1. Anna F Says:

  Vill rekommendera att läsa Mark Stephens dokument om Assange (länk). Bildligt är det lustigt att prata om feministisk bananrepublik men jag hoppas att den kommer att avslöjas. Roligaste är att Marianne Ny inte har befogenhet för en begäran om utlämning!

  Hoppas att någon kommer att passa på och kräva statlig utredning om radikalfeministernas fördärv av rättsstat. Oacceptabelt att England inte kan lita på svenska myndigheter. Dags att väsa pennorna…

  http://www.fsilaw.com/~/media/Files/Publications/IP_Media/Preliminary%20Assange%20Skeleton%20Argument%2011_01_11.ashx

  http://www.fsilaw.com/

 2. John K. Says:

  Det var jag som lämnade tipset! Kul att du tog in det, för det gör ju att man får lust att skicka nya saker. Din blogg Pär, är en av de relevantare i bloggosfären ty den ägnar sig åt att avslöja en del av den offentliga lögn som så många livnär sig av i detta samhälle, det lappri som brukar som av yrkesfeministerna kallas för ”patriarkatet”.

 3. Jakob Says:

  Men vänta här nu. Allt fler tjejer pluggar på högskola och universitet. Till vad? Och vad blir resultatet? De flesta akademikerjobb är tråkiga, dåligt betalda och statuslösa. Idag har du som akademiker ingen status alls, och det kommer inte bli bättre eftersom fler och fler kommer plugga. Arbetsgivarna kommer kunna ge dig låg lön eftersom din kompetens inte är högre än 1000 andras.

  Och när kommer vi sluta behöva dra elledningar, dra rör, måla och bygga hus? Vem ska kocka och baka bröd? Vem ska göra alla de jobben som inte kräver hög utbildning?

 4. Manhood United(barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  Som exempel nämner Hanna Rosin att betydligt fler kvinnor än män idag högskoleutbildar sig, att fler kvinnor än män förvärvsarbetar, att unga kvinnor utan barn har gått om män i lön, att en majoritet av cheferna är kvinnor, att män drabbats hårdare än kvinnor av recessionen, att statusyrken som läkare och advokat är på väg att bli kvinnodominerade, att den nya gruppen penningstarka köpare av villor är ensamstående kvinnor.

  Hur har feministerna lyckats så väl som de själva vill måla upp det? Är det på bekostnad av alla godtrogna människor som kallade sig feminister på 00-talet inklusive män?

  När nu pendeln slår tillbaka ska det bli intressant att se hur väl feministerna lyckas stå fast vid sin bild? Ett kortsiktigt bygge,ett korthus som rasar när som helst.

 5. Manhood United(barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Anna F

  Hoppas att någon kommer att passa på och kräva statlig utredning om radikalfeministernas fördärv av rättsstat. Oacceptabelt att England inte kan lita på svenska myndigheter. Dags att väsa pennorna…

  Denna någon kan vara,Vi som initierar kravet. Hur går vi till väga? Rättssäkerhets föreläsning med inbjudna advokater och pensionerade rådmän kollegor på videolänk och fria journalister Rättssäkerhets grupperingar drabbade med anhöriga mfl. Plats Sthlm?

 6. leifer Says:

  I västvärlden föds för lite barn, så pass få att man kommer dö ut på sikt om inget görs. Boven i dramat tycks vara att kvinnor har huvudmakten över reproduktionen.

  Så ”The end of men” får en annan dimension om man istället pratar om slutet för människan.

 7. hieronemus Says:

  Det dröjer inte länga förrän kvinnor båda av lust och av tvång väljer att återgå till den traditionella rollen i hemmet. Kvinnor kommer aldrig att få makten så länga de är beroende av mäns produktion. Det spelar ingen roll om du är direktör eller inte. Du får leva i stanken om ingen kommer att hämta dina sopor. Och det gör ju män.
  Inom loppet av 10-20 år kommer kvinnor att upptäcka att de har blivit hållit för narr av feminismen. De kommer att upptäcka att det inte finns någon egentlig tillfredsställelse i att ha nog så prestigefyllt jobb. Vi män kan hjälpa dem med att komma till denna insikten genom att själv sluta sträva efter dessa jobb. Lämna över platserna på universitet till kvinnor. Lämna över alla jobb med fina titlar till kvinnor. Vi kan alltid styra dem indirekta.
  Män skall också vägra att ta på sig rollen som familjeförsörjare. Når vi vägrar detta behöver vi inte tjäna så mycket pengar och vi behöver inte göra karriär. Därvid tvingar vi kvinnor till att jobba mer.
  Sedan har vi som tur är den etniska konkurrensen. Den gör att precis som kvinnor har nått den topp som de vill nå så tvingas de hem igen om inte de vill se den kultur som de själv tillhör gå till.
  Och om deras egen kultur går till – då har de ingen fina positioner.

 8. Anna F Says:

  @MU, Anne Ramberg generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund har redan börjat positionera sig.

 9. John K. Says:

  @Jacob: Ja, precis som det är nu kommer det att behövas arbetskraft som inte nödvändigtvis är högutbildad. Dock, denna grupp av lågutbildad arbetskraft minskar stadigt p.g.a. strukturomvandlingen och den globaliserade ekonomin. När jag tittar mig omkring här på byggen så ser jag ju att en mycket stor del ar arbetskraften är utländsk; många i mindre företag är från Polen och baltstaterna, låglöneländer. Den utvecklingen kommer att fortsätta. Om 25 är kanske de flesta av våra byggubbar importerade från Afrika. Vi ska tänka på att hantverksyrkena ser annorlunda ut idag jämfört med förr. Man behöver inte vara en speciellt skicklig snickare för att skruva gips eller montera färdiga-hus-fasader. Det behövs ingen lång utbildning för det och därför kommer man att hämta folk utifrån för sånt. Detta är ett exempel men utvecklingen ser ut att bli sådan. Och du misstar dig när du säger att akademikerjobb är ”dåligt betalda” och utan ”status”. Idag räknas i princip all högskoleutbildning som akademisk, och i det avseendet är såväl läkare och ekonomiassistenter som jurister och inköpare i dagligvaruhandeln, akademiker. Kvinnor är i klar majoritet vid jurist- och läkarlinjen.

 10. Andreas Nurbo Says:

  Lägg märke till videoklippet med hennes dotter och son som hon har som exempel på tjejer och skolan. Väldigt talande klipp.

 11. Petter Says:

  Newsweek uppmärksammar detta ibland. Finns en lång välskriven artikel om ämnet som jag tyvärr inte hittar just nu.

  Den här artikeln är relevant men dock lite kortare: http://education.newsweek.com/2010/10/21/college-graduation-rates-up-for-women.html

  “Each generation of younger women in the United States is continuing to reach higher levels of postsecondary attainment, while the attainment levels of younger men are falling,”

 12. Toddan Says:

  Jag undrar vad feministerna säger när det blir uppenbart atr kvinnorna tagit över. Kommer dom tystna och låta saker bero? Kommer dom kämpa för att främja männen för att uppnå den jämställdhet dom säger sig stå för? Kommer dom kännas vid den falska propaganda som bedrivits i flera decennier?

 13. John K. Says:

  @Toddan: Nej, naturligtvis inte. Feminismen är som alla liknande rörelser organiska. De måste fortsätta verksamheten för att många lever av den, hitta nya mål, verksamheter.

 14. Dan Says:

  Feminism som rörelse för att skapa jämlikhet mellan könen har varit och är nödvändigt. Att få lika möjligheter i samhället och lika lön för lika arbete är ju en del av det demokratiska samhället. Det finns många kvinnor och män som jobbar i det tysta eller skriker för att det ska bli mer rättvisa.

  Men det finns också de som ser sig själva som större och viktigare än målet och ta till extrema mått för att lyckas; som att haverera rättsystemet. De vill höras och bli kända och så en del som bara är ute efter att tjäna pengar. De ser män som fiender och män som samarbetar med de som tämjda husdjur 🙂

  ”The end of men” har en sådan inriktning och har som resultat att män reser agg mot feminism. Men det är precis det de här ”feministerna” är ute efter, konfrontation, inte jämlike och samarbete.

  Som alla oresonliga krig så kommer det här kriget också att vara långtdraget och orsaka mycket onödigt lidande. På båda sidor.

 15. JD Says:

  Dessa vareler från Venus som kom i fred men som hade en lömsk baktanke att göra männen på jorden till hårt hålllna slavar.
  Det började med att ge männen uppmuntran för att han höll upp dörrar och började städa bostaden mer än vad som egentligen var nödvändigt, till att förpassa oss till gruvor och underhållsarbeten såsom lokalvård och snöplogning. Bara för att dom ska kunna åka i sina nya, dyra bilar till sina fina nystädade kontor som dom har hjälpt varandra att komma till.
  Det kommer inte att dröja länge tills vi med tvång maskinmjölkas på vår säd, fastkedjade i skitiga djur-bås bara för att de ska kunna föda upp fler kvinnor som tryggar deras makt i framtiden.
  De män som lyckas rymma från sin härskarinna kommer att skapa små hemliga samhällen under jorden där vi återigen kan bygga upp vårt självförtroende och kunskap genom att vi skolar våra barn i syfte att en dag göra revolution och återinta 50% av makten.
  Kvinnor måste fångas ovan jorden och dess avkommor kommer att fostras till att se på män och kvinnor utan att göra någon skillnad.
  En dag skall vi upprätthålla ordningen igen och skapa fred och rättvisa på vår jord!

 16. PabloHoney_4 Says:

  -Allt har en konsekvens

  Så länge det finns olja, så finns det pengar, så finns det valfrihet. Amazonia är resultatet av en energivälfärd (olja & uran om 20 år). Tillväxt ger arbeten osv. Vi har alltså råd med en bredare valfrihet och kvinnor behövs för ökad tillväxt. Kvinnor är fria att göra vad dem vill i västvärlden där inget för förbjudet när det gäller karriär och sex. Det enda kvinnor skam och skuldbeläggs för av feminister är traditionella sysslor i hemmet. I dag out source:ar vi barnen till staten för mannen och kvinnans rätt till valmöjligheter genom inkomstökning. Den som betalar notan för detta är barnen (men dessa små gynnare får i gengäld möjlighet att växa upp med en modern 60″ LED-TV och bada i kolsyrat kranvatten) Vi har ersatt något nära och betydelsefullt med något syntetiskt, dvs. där karriär och status betyder mer än något annat.

  Vi gör en val i livet men vill inte välja bort något annat från menyn. Vi måste vara medvetna om att våra ”frånval” ersätts med något annat. Så den frågan man måste ställa sig här i livet är : Vad viktigast? Barn eller karriär? Vissa försöker vara duktig på båda men familjen havererar istället och man får ett dyrt dubbelboende efter skilsmässan. Vi out source:ar allt – vi ersätter något nära med något annat dvs. staten.

 17. Manhood United(barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  ”Så är det för mig och har alltid varit. Att ta ställning för rättssäkerhet, och fram för allt mäns rättssäkerhet, har kostat mig möjligheten att skriva artiklar om dessa ämnen. Jag tycker att det är fegt och ynkligt att låta feminister fylla tidningarna med lögnaktiga artiklar om mäns våld mot kvinnor, men vägra mig och andra att skriva faktabaserade artiklar om kvinnors våld mot män.

  En dag, det är jag säker på, kommer man att titta tillbaka på den här tiden och undra vad sjutton det var som gick så fullständigt snett.”

  http://inteutanminasoner.wordpress.com/2010/12/28/crimenews-recenserar-keith-och-jag/#comment-5660

  Det finns ju advokater och det finns advokater. Fler modiga män och kvinnor med riktigt rättpatos och humanism behövs uppmuntras till jurist utbildningarna.

  Anna F säger:
  12 januari 2011 kl. 20:31

  @MU, Anne Ramberg generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund har redan börjat positionera sig.

  Du menar mot Hilda?

 18. Hantverkare Says:

  JohnK: ”Man behöver inte vara en speciellt skicklig snickare för att skruva gips”

  Det är väl inte snickare som skruvar gipsskivor. Så vitt jag vet så jobbar alla sorters snickare med trä. Att kalla påskruvning av gipsskivor för hantverk är nog också lite överkurs. Det krävs en bred kunskap och hantverks skicklighet för att kunna kalla sig för snickare. Man måste också kunna behärska en del dyra precisions verktyg och maskiner. Man ska behärska läsa ritningar och göra en del tekniska beräkningar. Men jag har varit med om att folk kallar för snickare även en gubbe som river ner kakel i badrummet. Snacka om låg utbildad kundkrets.
  Ang. dina kommentarer om importerad arbetskraft. Det handlar ofta om folk som inte har någon kompetens överhuvudtaget. Handlangare skulle de kunna kallas. Jag tror inte att de är tillgång för Sverige. De betalar ingen skatt, spenderar inte sin lön i Sverige men framförallt utför de ofta riktigt oproffsigt fuskarbete. Jag tror inte att detta är framtiden. Med tanke på att det ständigt utvecklas nya material och nya sätt att arbeta så måste väl även framtiden innebära att hantverkare ska ha en hög kunskapskompetens istället för att börja kalla outbildade handlangare för hantverkare.

 19. John K. Says:

  @Dan: När man läser vad du skriver märker man att du är fången i feminismens retorik. Du skriver att det är nödvändigt att skapa ”jämlikhet mellan könen” men det blir ju bara demagogi, falsk retorik, om man betänker att vi idag har ett samhälle där skillnaden mellan de som har och de som inte har har ökat något oerhört under de senaste 25 åren. Själva jämlikhetstanken är ju i själva verket helt borta från debatten. Jag menar, om man som t.ex. Alliansen och SAP (numera) uppenbarligen inte vill uppnå jämställdhet mellan människor, då blir det ju blott demagogi att hävda att man ska eftersträva ”jämställdhet mellan könen”. Vad man vill är ju att öka ojämställdheten, göra klasskillnaderna större. Under 1980-talets gryende nyliberalism insåg högern att man gjorde klokt i att införa begreppet feminism i sin politik eftersom det kunde vara ett sätt att få kvinnorna att sluta tänka i klassperspektiv. Och eftersom män alltid anpassar sig efter kvinnor – detta är naturgivet, det handlar om beteenden kopplade till reproduktionen, grunden för människans existens -, så slutade också män (i allmänhet) att se världen som uppbyggd på materiell orättvisa, vilket den ju naturligtvis är.

 20. Manhood United(barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ JD PabloHoney_4

  Varför inte 100%? Här följer redogörelse till vilka ställningstaganden männen kan stå för inför framtiden i en utmanande könskamp som ersätter tidigare klasskamp. Feminismen har verkligen misslyckat och splittrat vänstern och kvinnorna verkar inte misstycka när de uteblir i sin frånvaro att kritisera feminismen. Hitintills är det för tyst för att invänta kvinnor som tyst sympatiserar med feminismen som allt annat kämpar för mannen och kvinnan. Har inte sett en enda ärlig rörelse sedan flower power. Allt annat är hyckleri. Så det är lika bra för männen att förbereda sig mentalt. Det kommer ställa nya krav på männens psyke och värdegrunder för framtiden. Exempel vad är det för fel på privat skolor och barn flickor dvs gammal klassisk överklass mentalitet. Då får du båda och slipper staten samt pekar finger åt alliansen genom att männen från arbetarklassen,medelklassen och överklassen gör gemensam ekonomisk sak och utmanar feminismen utan inblandning av traditionell partipolitik som förlorat sin betydelse när samtliga är feminister.

  Om Männen måste välja bort något varför inte välja bort socialism,socialdemokraterna och moderaterna som enkom vurmar för feminister? Moderaterna vurmar endast på ytan för att strategiskt vinna röster men likväl skadar det viktigaste tilltron och kärnvärden. Så de går fet bort. Skulle Maskulism och det dåliga samvete kastas överbord är hälften vunnet för att bekämpa feminism för alltid. Varför vara skenheliga och tänka på feministerna när kärnfamiljen är likviderad? Den moderne mannen försörjer barnen och sig själv,allt annat är oväsentligt. Feminismens största verktyg har varit att spela på männens fundamentala drifter genom att skuld och skam belägga en hel ras av män. Som uppenbart har fungerat. Männens största fel är att han tillåtit det ske alldeles för länge och får ta ansvar för sina handlingar. Det går inte att gnälla och tycka synd om sig själv. Sammanfattningsvis ska Männen bli kapitalistiskt oberoende och lämna tanken på att försörja kvinnan endast barnen. Män som är fd moderater socialdemokrater och vänsterpartister måste göra tydliga val. Männen tjänar inte på att sympatiserara med något traditionellt parti, varför inte då använda kraften av integritet och ställa krav och diktera villkoren istället för att tillåta sig bli hunsade. De få kvinnor feminister som lyckas inse vad som står på spel i och med hökarna och ryggradslösa alliansens uttnyttjande av feminismen för egen vinnings skull är förvånande nog gudrun schyman och ann britt grunewald
  http://www.newsmill.se/artikel/2010/10/18/ingen-kvinna-tj-nar-p-felaktiga-v-ldt-ktsdomar-som-den-mot-billy-butt

  som också förstått vidden av männens framtida deltagande för både värdegrunder inom socialism för män och kvinnor istället att männen lackar ur och gör uppror genom att ställa krav och endast försörja barnen inte kvinnan Samhällsekonomiskt.. Det är stora värden som står på spel och lite grand av en ideologisk omställning av begrepp som kommer få långtgående inverkan på politik och ekonomi.

  Men förhoppningsvis besitter många män fortfarande rättspatos och ryggrad vilket inte alliansen har,så alternativet blir oberoende liberalism som även den lyser med sin frånvaro i traditionell mening. Som man förstått är många avhoppade moderater vilket är begripligt, det är väl inte för intet vi samlas här. Det betyder att makten hamnar hos männen dvs att socialismen och vänstern samt alliansen är beroende av männen. Ingen brådska. Genus Nytt mfl bloggar får långsamt växa och visa vägen för den moderna mannen. När inte PP Junilistan eller sd fångat essansen vad allt egentligen handlar om så öppnar det för enorma möjligheter:) Bara en sådan enkel sak som organisering och uppsamling via bloggar är en lovande start och historisk för Män att tala utifrån dom själva, utifrån barnen och deras egna behov.

  *Titta på klippet från start till 2.30 och lägg märket till leendet på Angry Harry när han säger……
  Resten av klippet är också intressant som förklarar Mäns psykologi och tidigare svårigheter att kämpa tillsammans för Manligt subjektiv.

 21. John K. Says:

  @Hantverkare: Vi ska väl inte låsa fast oss vid byggbranschen men visst, det är en väldigt manlig sektor. Jag har själv jobbat i den, för rätt länge sen, som hantlangare skulle man kunna säga. Som de flesta. Jag känner folk som driver eget och tar in 15-20 polacker för att utföra jobben. Själva funkar de som arbetsledare, läser ritningarna, försöker få dem att fatta vad de ska göra. De gör fel men det blir ändå billigare, mer pengar dras in. Jag vill inte såra nån när det gäller avsaknad på hantverk, men jag tror att även du måste hålla med om att en snickare av idag, i allmänhet, inte på långt när kan jämföras med en för ett sekel sen. Standardiserade mått, färdiga foder och fogskum så sitter dörr´n där! Inga möbler tillverkas väl idag s.a.s. för hand. Det är plyfa som gäller, och laminat. Kåkarna färdigtillverkas på fabrik, och de som bygger dem gör samma moment om och om igen som på Volvo-banan. Självklart kommer det alltid att krävas duktiga hantverkare men vi talar ju här om statistik, om procentsatser. Tänk så många industrijobb som har försvunnit och vad det har inneburit för många män, som blivit arbetslösa medan frun har kvar sitt kneg på dagis och får ut mer än snubben som stämplar och försöker skola om sig i 50-årsåldern. Inte så lätt.

 22. Manhood United(barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ John K säger:

  Polackerna kommer inom sin tid organisera sig starta fackförbund och begära högre lön precis som arbetarna vid bilfabrikerna i asien. Diskuteras idag begreppet kvalité överhuvud taget? Har du några förslag på förändring utifrån din erfarenhet och ovan resonemang?

 23. barfota Says:

  @Jakob

  ”Men vänta här nu. Allt fler tjejer pluggar på högskola och universitet. Till vad? Och vad blir resultatet?”

  Att det blir ett enormt överskott på högutbildade akademiker som gör att alla högutbildade slåss om ett fåtal jobb, lönerna för akademiker sjunker i botten och lönerna ökar för traditionella farliga, smutsiga knegarjobb med arbetskraftsinvandring (billig sådan) ökar. Feministerna (de med hög utbildning) kommer att slita håret av och klösa ögonen ur varandra när de slåss om någon futtig procent chefsjobb och de hamnar i en sämre sits än de hade innan feminismens intåg. Grattis till ett bra jobb feminister!

 24. hujikohujiko Says:

  Photo ”historical village in Kerman province Meymand rock
  http://kanooneiranian.blogspot.com/2011/01/blog-post_9608.html

 25. Stefan Says:

  @Manhood United: Du länkar till en artikel som spyr galla FLERA GÅNGER över de ”patriarkala förtrycket” osv.. din text /vad jag tycker) är väldigt positiv till den artikeln..

  också.. du skriver en massa.. men säger väldigt lite, blir rätt så jobbigt att läsa att jag 99/100 gånger skippar dina texter..

 26. Ritsurei Says:

  @Barfota

  Precis! Det är de med icke statusjobb som tjänar mest. Dessutom har de redan ett försprång på 5 år innan någon med högskoleutbildning kommer ut i arbetslivet och då med betydligt sämre lön trots den bättre utbildningen. Lägger man på 25 års avbetalningar av studielån + lägre pensionsavsättningar så inser man att det är en enorm minusaffär. Det finns ett stort underskott på rörmokare, plåtslagare, elektriker, och takläggare i Sverige men inte är det många som vill ta ett sådant ”skitjobb”; dock är det där pengarna och arbetstillfällena finns.

 27. barfota Says:

  @Ritsurei

  ”Det finns ett stort underskott på rörmokare, plåtslagare, elektriker, och takläggare i Sverige men inte är det många som vill ta ett sådant ”skitjobb”; dock är det där pengarna och arbetstillfällena finns.”

  Ja och det är också där pengarna skall finnas!

  FEMINISMEN ÄR EN KVINNOFÄLLA! som leder till dåliga pensioner, få jobb, dålig ekonomi och utanförskap. Grattis alla feminister, ni har gjort ett fantastiskt arbete. Fortsätt på den inslagna vägen så utrotar ni snart er själva. Lycka till!

 28. Hanen Says:

  Vi kan vara helt lugna.

  Jag har skrivit det tidigare och jag gör det gärna igen: ”men will always find a way”.

  Med detta menar jag att män alltid kommer att hitta andra vägar för att skapa sig status och framgång. Något som beror på det enkla faktum att könet INTE är en social konstruktion och att män tjänar på att ha status och kvinnor ser upp till män som har det.

  Därför kommer män att skapa status på andra sätt. Om det sedan sker genom att bli en jävel på att åka bräda, att skapa blodiga dataspel eller köra långtradare i Alaska spelar ingen roll. Män kommer att hitta sfärer där de blir bäst.

  Samtidigt lär mer eller mindre alla tidigare högstatusjobb bli lågstatusjobb när en enorm massa överutbildade kvinnor tvingas slåss om jobben så att lönerna sjunker. Att vara högutbildad kommer att bli kreti o pleti. Vem som helst kan ju utbilda sig och lära sig något som någon annan redan har kommit på.

  Istället blir reell kunskap förvärvad av erfarenhet, uppfinningsrikedom och ett genuint intresse det som får status. Det vill säga typiskt manliga saker, manligt nörderi och mäns förmåga att tävla, gå utanför normer och göra tvärtemot vad de lärde sig i skolan.

  Visst, Amazonia kommer kanske att inträffa. Men det lär inte bli den våta dröm som vissa hoppas på. Framförallt inte för kvinnorna själva.

 29. Rebecka Says:

  Alla tar bara för givet att den enda grunden till att man utbildar sig är att få hög lön? De enda jag känner som har den inställningen är de som studerar… ekonomi. Och det fungerar! Satan så de tjänar pengar! Men det är ju inte allas mål med utbildning. Alla mina andra akademikerbekanta studerar för att utveckla sig, för att kunna jobba med något intressant och meningsfullt och inte bara i matbutik, för att få ett intressant liv. Att utbilda sig handlar också om att lära sig själv att utvecklas intellektuelt – bortom universitetskurserna.

  ”De flesta akademikerjobb är tråkiga, dåligt betalda och statuslösa.”

  Det där måste jag nästan citera någonstans, det var otroligt roligt. Men kan du inte ta några exempel för att visa vad du menar, Jakob?

 30. Andreas Nurbo Says:

  Vad är ett akademikerjobb och vad ska man läsa för att bli akademiker?
  Filosofi, statsvetenskap osv?
  Programmerare, civilingenjör, designer osv är också saker man utbildar sig till.

 31. Manhood United (barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  Stefan säger:
  13 januari 2011 kl. 8:07

  @Manhood United: Du länkar till en artikel som spyr galla FLERA GÅNGER över de ”patriarkala förtrycket” osv.. din text /vad jag tycker) är väldigt positiv till den artikeln..

  också.. du skriver en massa.. men säger väldigt lite, blir rätt så jobbigt att läsa att jag 99/100 gånger skippar dina texter..

  Vilken artikel menar du,du skriver länkar till en artikel?

  Ok.Hör vad du säger. Men hur menar du? Du får nog förklara dig lite..

  * Vill du veta vad jag står politiskt,om jag är antifeminist eller för att ge en sammanfattning eftersom du inte lyckats förstå vad jag säger menar pga aversion inför textmassan? Vet i ärlighetens inte namn inte vad du skriver eller står för heller dvs om du är manlig feminist eller inte. Är du bekant med interpretation? Om du inte läser texterna som influeras av punk snarare än att falla för att vara prentiös. Hur kan du veta att jag inte behåller glimten i ögat och hellre försöker bryta stämpeln klubben för inbördes beundran utan förslag på förändring. Gissar du, eller hur menar du? Förstår dig genast om du vill göra det enkelt för dig eftersom du inte fått något grepp om vad som individuellt sägs i varje text och att du inte orkar bemöda dig att ta reda på om man är för eller emot feminsm.

 32. Hantverkare Says:

  @John K
  Hur relevant är bygg(gäst)arbetarnas situation i diskussionen om könsmaktsordning? De väljer ju själva att komma hit. Det är ingen som tvingar de att ta lågavlönade okvalificerade jobb. Ingen som tvingar de att lämna en massa fuskbygge efter sig heller. Samma sak gäller deras arbetsgivare.

  Det är ju marknaden och efterfrågan som styr. Det är helt skilda villkor/krav från kunderna på lågprismarknaden än det är på kvalitetsmarknaden. Med rätt politik kan även kunderna från lågprismarknaden ha tillgång till kvalitetsmarknaden där kunskap, professionalism, kvalité och moderna teknologier dominerar och detta till ett rimligt pris (tack vare ROT- avdrag).

  Däremot pojkaras situation i den svenska skolan är ingenting som de själva väljer eller kan styra över. Där kan man prata om strukturell diskriminering, matriarkalisk könsmaktsordning. Strukturerna som råder i dagens grundskola blir inom kort framtid samhällets strukturer.

 33. Lavazza Says:

  Pablo: Jag håller med dig. Det finns till och med en feminist som har skrivit om saken (även en blind höna kan hitta ett korn).

  http://www.expressen.se/kronikorer/sommarkronikorer/1.1628313/jenny-ostergren-jamstalldheten-star-sig-inte-ett-dyft-utan-elektricitet-och-kopta-tjanster

 34. John K. Says:

  @Hantverkare: Jag talar inte om könsmaktsordning alls (jag tror inte på sådana obevisade sentenser) utan om Hanna Rosins föredrag. Jag tror nämligen att hon har helt rätt i sin analys. Du och andra kan försöka förneka verkligheten om ni mår bra av det men ni har helt enkelt fel. Konsekvensen blir att en stor del män (de lågutbildade, lågavlönade) kommer att förpassas till sophögen, allra helst som kvinnor ju idag reproducerar sig via insemination, d.v.s. inte ”behöver” hålla ihop det med en man för att bli mor. Hela familjestrukturen är på väg att förändras som en konsekvens av kvinnans frammarsch på arbetsmarknaden. Detta är ingen ohejdbar utveckling alls och jag tycker mig dessutom se en attitydförändring hos familjerna nu att pressa på pojkarna att skärpa till sig i skolan o.s.v. Flumskolan har varit MYCKET negativ för i synnerhet pojkar kan vi slå fast. Dock gäller det ju att motarbeta feminismen, denna rörelse som ju blogg går ut på att skaffa makt på männens bekostnad. En del klåpare tror att feminismen handlar om ”jämställdhet” men det är ju sådana som inte begriper hur rörelser fungerar. De börjar nämligen att leva egna liv – blir organiska – när de blir tillräckligt stora. De blir till stater i staten och i sig en maktfaktor, ungefär som FBI i USA. Ingen amerikans president skulle klara av att avveckla FBI. Byrån har för stor makt för det, större makt än presidenten. Tre presidenter försökte avsätta Hoover, men misslyckades.

 35. Hantverkare Says:

  @JohnK
  Och hur ligger det du skrivit senast i konflikt med det jag skrivit hittills?

  Däremot när du börjar ta upp polacker och byggarbetare så förstår jag inte vad det har med saken att göra. De väljer fortfarande själva att komma hit. Ingen som tvingar de.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: