Ensam kvinnlig ledare jämställdast av allt

by

Vänsterpartiet är ett parti som uttryckligen kallar sig feministiskt, och feminismen som rörelse säger sig kämpa för jämställdhet mellan kvinnor och män. Vad vore då mera logiskt än att Vänsterpartiet införde delat ledarskap, med en kvinna och en man, precis som miljöpartiet? Det vore väl den optimala jämställdheten?  (Om man nu köper den i och för sig felaktiga definitionen på jämställdhet som lika utfall mellan könen)

Nej, skriver idag den vänsterpartistiska riksdagsledamoten Rossana Dinimarca på Expressens debattsida (här). Ett delat ledarskap vore en ”kvinnofälla”. Mest jämställt är, menar hon, en ensam kvinnlig partiledare.

Feministisk logik i ett nötskal.

Jag citerar ur Dinimarcas artikel, som har rubriken ”Dubbelkommandot är rena kvinnofällan”:

”En man och en kvinna som delar på partiledarskapet förs fram av några personer i Vänsterpartiet under förevändning att det skulle bli mer jämställt. Det är förstås värt att diskutera, men för ett feministiskt parti som vårt tycker jag det vore olyckligt, rentav dåligt, i vart fall ur den aspekten. […] Kraven på delat partiledarskap tror jag inte har så mycket att göra med jämställdhet utan snarare om en insikt om att trycket i partiet är att nästa partiledare bör vara en kvinna. Att då föra fram delat partiledarskap blir då snarare ett sätt att kratta manegen för en annan medelålders man. Jag vill inte att Gudrun Schyman ska bli en parentes i partiets historia som den enda kvinnan på partiledarposten och därför ser jag helst en kvinna som efterträdare för Lars Ohly när det blir aktuellt, och hon behöver inte flankeras av en man.”

Krig är fred. Frihet är slaveri. Kvinnodominans är jämställdhet.

För övrigt: Eftersom skribenten refererar till det faktum att vänsterpartiet bara haft en kvinnlig ledare jämfört med ett antal manliga, och använder det för att motivera en ensam kvinnlig ledare nu framför delat ledarskap, innebär denna debattartikel ytterligare en indikation på att feminismen inte nöjer sig med lika könsfördelning utan vill ha revansch för historisk manlig dominans. Det innebär att feminismen i praktiken strävar efter kvinnlig dominans – inte jämställdhet. Förmodligen under lika lång tid som det varit manlig dominans. Sedan kan då jämställdheten (förhoppningsvis) komma. Vi ses i Amazonia!

Tack för tipset, Leif!

Annonser

16 svar to “Ensam kvinnlig ledare jämställdast av allt”

 1. David Holman Says:

  Ja, min kompis tyckte att vi endast kan ha äkta jämställdhet om vi män fick ”plågas” lika länge som kvinnorna fått. Min kompis är av manligt kön. Mycket intressant hur långt indoktrinering kommit.

 2. DrKejs Says:

  @David

  Säg till din kompis att vi gärna tar kvinnornas säkerhet och trygghet mot att kvinnorna offrar sina liv för män och barn, tar de farligaste jobben, tar de största riskerna.

  Fråga honom om alla dessa unga män som dog enbart i första världskriget och där kvinnorna ivrigt hejade på masslakten.

  Fan, vad är det för fel på människor? Kan de verkligen inte tänka själva, sväljer de all skit som kommer dem till dels med hull och hår?

 3. malin Says:

  Jag gillar din blogg, det är intressant att läsa. Men jag tycker du borde ha lite mer aktivitet för oss (dina läsare) i bloggen. Kanske frågor&svar så vi får ställa frågor 🙂

  Eller kanske en omröstning så man får vara med och rösta, jag rekommenderar http://www.valresultatet.se för omröstningar, det är den jag använder på min blogg

  Puss
  Malin

 4. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Fram blir bak och upp blir ner. Genus glasögon, genus kastrull eller en ända stor röd-grön-blå genus gryta!

  Hur var det nu Tanja Bergkvist eminent uttryckte sig,jo så här:

  ” Dom genusforskare som har gått så långt att dom letar efter förtryckarstrukturer i en kaffe koppdet,dom ska inte ha fortsatt anslag. Utan där så tror jag till viss faktiskt det handlar om att främja sin egen karriär”.

  Vad tror egentligen feminister,hur tänker dom? Utgår en feminist från att människorna inte tänker själva, inte kritiskt granskar och ifrågasätter sådant som går emot all logik och människors rätt till lika värde?

 5. ParStrom Says:

  Malin:

  ”Jag gillar din blogg, det är intressant att läsa. Men jag tycker du borde ha lite mer aktivitet för oss (dina läsare) i bloggen. Kanske frågor&svar så vi får ställa frågor”

  Intressant tanke. Har du några fler idéer än frågor o svar? Frågor o svar är väl i och för sig tänkbart men jag känner mig inte som en expert egentligen.

 6. Lorem Ipsum Says:

  Frågor & svar låter som en intressant tanke. Pär om du inte känner att du inte känner dig som en expert på området så kanske vi alla får använda oss av gruppens kompetens.

  För inspiration till hur det skulle gå till rent praktiskt och tekniskt så kan jag rekommendera:

  http://www.stackoverflow.com

 7. lisa s Says:

  Hej, ja det finns säkert mycket olika kompetenser så många läsare den här bloggen har. Skulle bara säga att många vänsterpartister vill ha delad ledarpost mellan man när kvinna. Bland annat sa jonas sjöstedt det när han berättade om en tilltänkt kandidatur 2012. Men det är klart att du publicerad en åsikt som ville ha bort bloggen, det är ju det du bygger bloggen på.

 8. lisa s Says:

  En åsikt som ville ha bort männen, skulle det vara!

 9. Access Says:

  Jag tycker det är lite intressant att en del människor anser att jag – som man – ska bestraffas för vad de tror att deras farfar utsatt deras farmor för.

  Snacka om frånvaro av rättstänkande!

 10. Matte Says:

  Vänsterpartiet kommer inte klara 4% spärren 2014, inget parti som är så feministiskt kommer göra det. I framtiden är det partier som även jobbar lika mycket för män som kommer skörda störst framgång. Eller i alla fall de som är minst feministiska för nu är ju även moderaterna uttalade feminister 😦

 11. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @lisa s säger:
  18 januari 2011 kl. 22:43

  Hej, ja det finns säkert mycket olika kompetenser så många läsare den här bloggen har. Skulle bara säga att många vänsterpartister vill ha delad ledarpost mellan man när kvinna. Bland annat sa jonas sjöstedt det när han berättade om en tilltänkt kandidatur 2012. Men det är klart att du publicerad en åsikt som ville ha bort bloggen, det är ju det du bygger bloggen på.

  Det är väl inget ovanligt med delad ledarpost och väldigt positiv ur jämställdhets synpunkt. När det kommer till innehållet i politiken kommer jag ändå för den sakens skull inte rösta vare sig mp eller v i nästa val. Frågan är om det är ett led i en strategi för att vinna tillbaka röster när mindre feministiska vindarna råder i Samhället.

 12. Trio Says:

  Ett under egentligen att män ens tillåts att vara med i vänsterpartiet. Ännu märkligare att det finns män som överhuvudtaget vill vara med i en sådan extremfeministisk manshatarorganisation…

 13. Monica Says:

  Jag blir verkligen så trött på allt detta prat om kvinnofällor, det är så fruktansvärt kvinnoförnedrande.

  Precis som att vi kvinnor vore mindre intelligenta varelser som absolut inte skall ges friheter för då går vi bara rakt in i dessa kvinnofällor. Feministerna anser inte heller att vi är tillräckligt intelligenta för att förstå att vi har hamnat i en fälla – utan den tankeverksamheten skall staten stå för. Jag betackar mig för denna medeltida kvinnosyn!

 14. Lorem Ipsum Says:

  @Monica, tyvärr så är det avigsidan på offerkoftan. Enligt feministerna så får en vuxen kvinna i Sverige idag inte fatta beslut om sitt sätt att leva livet. Såna beslut är alldeles för viktiga för att fattas av varje individ.

  Enligt statsfeministisk tänk så är det vi män som spenderar hela dagarna med att gillra ”kvinnofällor”.

  Heder åt dig 🙂

 15. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Monica

  Word!

  Ps. Ta mer plats och dela med dig av dina sunda åsikter om sann jämställdhet Ds.

 16. pa Says:

  Kolla vad Birger skriver om denna inlaga, inte minst alla Rosannas sakfel han rättar.

  http://schlaug.blogspot.com/2011/01/sprakror-en-kvinnofalla.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: