Ny resa mot bitterfittebidragande, skrev DN

by

DN:s ledarskribent Hanne Kjöller skrev igår en replik till Katarina Wennstam, som Kjöller säger ”bekräftar min tes om vänsterfeministernas härskarteknik”. Det är intressant – inte minst mot bakgrund av att Hanne Kjöller själv kallar sig feminist.

Så här skriver Kjöller bland annat i sin replik:

”Det jag ifrågasatt är rationaliteten. Om man skriver en bok om hur jävligt det är med barn, om man beskriver barnet som en ockupationsmakt, är det då inte konstigt att man efter ett antal hundra sidor i detta eländesträsk berättar hur man ämnar göra om alltihop en gång till. En ny ockupationsmakt bjuds in, en ny resa mot det mest ”bitterfittebidragande”.

Det är någonting i vår syn på feminism och kvinnor som går isär. Jag ser kvinnor – generellt – som kompetenta och rationella. Och därmed som förmögna att ta ansvar för de val de gör. Jag ser kvinnor som handlingskraftiga subjekt, inte som passiva objekt – offer för en rad omständigheter.

Det är detta offerfeminister som Wennstam inte tål.

Tack för de orden, Hanne! Läs artikeln här.

Annonser

3 svar to “Ny resa mot bitterfittebidragande, skrev DN”

 1. Jocke S Says:

  Då tycker jag Hanne Kjöller borde protestera mot bl.a. sexköpslagen som ju de facto omyndigförklarar kvinnor från eget ansvar, när dessa självmant tagit steget ut på gatan. Det är mycket som är oklart både mellan feminister, och hos enskilda feminister själva. Och klart kommer det aldrig att kunna bli, genom denna auktoritära genusegocentrism! Mera buss på varandra, tills korthuset faller ihop är kanske vad vi mer könsneutrala kan hoppas på?

 2. NT Says:

  ”Min person och mina avsikter misstänkliggörs, förlöjligas och förminskas. Se där ännu ett praktexempel på vänsterfeministernas intolerans och härskarteknik. Antingen tycker du som vi eller så är det något fel i huvudet på dig.”

  Sant.. men det är ju kul vem det kommr ifrån, Hanne har gjort detsamma mot allt från Vänstern till Sverigedemokrater. Vilket slag mellan idioter. Finns det någon ”feminist” som inte är en hycklare..? De verkar väck allihop, helt utan kapacitet till logiskt tänkande, vare sig de är vänster eller höger.

 3. Könsrollskonservativa feminister | Medborgarperspektiv Says:

  […] och visar med all tydlighet att Hanne Kjöller har helt rätt i att offerfeministerna inte tål att bli ifrågasatta. Allra minst tål de att deras eget heliga moderskap […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: