Krönikör till rasande angrepp på män

by

Nu är det dags igen. En ung kvinnlig krönikör går till rasande angrepp mot gruppen ”män”. Denna gång heter krönikören Amanda Schulman och är gift med bloggaren och mediakändisen Alex Schulman. Hon skriver (här):

”Till männen! Vad är det för fel på er! Kan ni inte bara sluta slå, våldta och mörda oss kvinnor! Jag blir så förbannad när jag varje dag läser om kvinnor som blir slagna och dödade av män. Ni får slå varandra hur mycket ni vill. Använd knivar och andra vapen, jag bryr mig inte, bara ni låter oss vara. Vi är svagare än vad ni är. Kan det inte bara få vara så enkelt, att vi ber er att sluta. Sluta slå era flickvänner, sluta sparka mammorna till era barn, våldta främmande flickor och döda era älskarinnor. Vilka är ni? Vad finns det för vilddjur därute? Ni har problem, så sök hjälp. Och framförallt, låt oss kvinnor vara!”

Du som läser detta, om du råkar vara vilddjur, förlåt jag menar man: Hur många har du slagit idag? Hur många har du våldtagit idag? Hur många har du dödat idag? Hoppas det inte är alltför många. Jag själv har i alla fall lyckats behärska mig.

Tack för tipset, Maria!

57 svar to “Krönikör till rasande angrepp på män”

 1. Musse Pig Says:

  Får erkänna att jag ligger efter idag. Kan inte bocka av en enda patriarkal plikt.

 2. Gubbe Says:

  Svar: antalet är 0
  Kan sedan inte undgå att tänka på vad som tidigare skrivits, jag tror det var på denna blogg.
  Först nonchalerar dom dig, sedan skrattar dom åt dig, så blir dom arga – and then you win.
  Schulmanskans förbannande är alltså ett gott tecken.

 3. Matte Matik Says:

  Mannen som är inplockad för detta är fortfarande bara misstänkt. När det gäller en viss Assange och spekulerande i riktningar som talar till Assanges fördel och kvinnornas nackdel blir de spekulerande anklagade för att delta i #globalbjästa . I sådana här fall är det helt fritt att döma i pressen – trots att fallet inte tagits upp i domstol.

  Personligen tycker jag man kan spekulera i båda fallen, bara man gör det snyggt, diskutera vad som talar för eller emot skuld åt endera håll – utifrån det som kommit fram – annars vore det ett konstigt samhälle vi lever i. Jag vill dock bara påpeka hur tydligt det är att det är okej att spekulera om personers skuld i media i vissa fall, medan det inte är det i andra.

 4. Lövet Says:

  Jösses, jag följde länken till denna blogg från ”anybody’s place”. Jag trodde det var en fjortis som skrivit den…

  ..å andra sidan, vad är Alex Schulman, mer än en seådan där liten, liten mobbare som ger sig på de små och svagare med mindre bemedlade och berömda föräldrar för att skyla över sin egen dåliga självkänsla…

  …kaka söker uppenbarligen maka!

 5. Leif Says:

  Är det verkligen en vuxen som har skrivit texten? Jag tycker det mest av allt påminner om ett litet barns funderingar på samma sätt som över hur man ska få slut på svälten på jorden, eller alla krig.
  Alldeles extra komiskt blir det när hon högtravande inleder med ”Till männen” (dvs alla män) bara för att längre ned i texten fråga ”Vilka är ni?”. Vi är ju ”männen”, Amanda, det skyldiga könet! Har du inte fattat det?
  Vilken patetisk figur!

 6. Anna F Says:

  Hon talar förmodligen av egen erfarenhet. Mäns våld mot kvinnor sker oftast i hemmet, AS borde anmäla sin man ögonblickligen!

 7. Toddan Says:

  ”Ni får slå varandra hur mycket ni vill. Använd knivar och andra vapen, jag bryr mig inte, bara ni låter oss vara”
  Så misshandel av män har hon inget emot? Om Alex skulle åka på ett kok stryk på stan så är det inte mer än rätt för att han är man?

 8. Mattias Says:

  Jisses vilket krig som håller på och blossar upp inom feminismen! Se kommentarerna på Amandas blogg mellan tjejerna eller Hanne Kjöller mfl. Kan inte påstå att jag är speciellt ledsen över det. Men det lär bli spektakulärt!

 9. Pontus Says:

  Som gjort för transgenus.

  Vad är det för fel på er! Kan ni inte bara sluta slå, våldta och mörda oss svenskar! Jag blir så förbannad när jag varje dag läser om svenskar som blir slagna och dödade av invandrare.

 10. HighOnBlueTomorrows Says:

  Kan ju vara värt att betona att feminister rasade på det här inlägget också. Det hade ni givetvis vetat om ni läst något annat än Genusnytt :).

 11. Leif Says:

  Var lite bekymrad för Amanda tidigare…
  Nu förstår jag hur det står till i den familjen;
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8431399.ab

 12. Leif Says:

  Nytt inlägg av Amanda:
  ”Till alla bränslepumpar!”

 13. Joel Bergqvist Says:

  HighOnBlueTomorrows, har någon påstått att alla feminister tycker såhär eller att ingen feminist blivit upprörd?

 14. Toddan Says:

  Hon jagar bara antal klick för att befästa sig i mediasfären, precis som sin nolla till man Alex, han har nog suttit över axeln och sett till att krönikan ska få uppmärksamhet genom att provocera. Vafan har det där paret att komma med? Nollor båda två som försöker tjäna pengar på ingenting, helt utan substans.

 15. Andreas Nurbo Says:

  HighOnBlueTomorrows: Hänvisa gärna till alla de feministbloggare som rasar mot hennes inlägg.

 16. Mars Says:

  Kör den genom transgenus-generatorn 😀

 17. Mattias Says:

  Jag läste en kommentar av ”Lillan” på Amandas bloggs kommentarer och blev riktigt glad för en gångs skull. Tänkte dela med mig av det till er och kanske göra er lite gladare med! 🙂

  ”Så kommer ett sådant här kontraproduktivt inlägg som spottar på männen hårt som för tankarna till ROKS kvinnorna och extremistiska radikalfeminister.

  Rent ärligt. Jag skulle inte klar av att vara man i dagens Sverige. Det är en otrolig mycket skit männen få stå ut med. Jag är kvinna och jag är en av de första kvinnorna som villigt kan stå rakryggad upp och säga att jag aldrig skulle kunna klara av att var man i det land som skryter om att var världens mest jämställda land som Sverige skryter om. Det är lättare att vara kvinna i dag än man.

  Det är synd och rent av skamligt att Amanda och femnister i allmänhet, (huruvida du är femniste eller inte får du avgäöra själv) vägra att inse detta hur bra vi kvinnor i verkligheten har det i Sverige.”

  Lillan, hoppas du inte tar illa upp att jag citerar dig.

 18. Matte Matik Says:

  Här är den Transgenusifierad:

  http://transgenus.eu/tg/?conv=invandrare&url=http://blogg.yourlife.nu/amanda-schulman/2011/01/12/till-mannen/

 19. Matte Matik Says:

  @Mattias: Faktum är att en väldigt snabb skumning av kommentarerna gjorde även mig glad – det är inte bara Lillan som skriver bra saker. Jag tror nästan att nåt håller på att hända även här i Sverige – till sist. Det är kanske ingen slump att Hanne Kjöller gjort de här inläggen på sistone – nån kanske har börjat känna att vinden har vänt, och försöker se om sitt hus i tid…

 20. JD Says:

  Att Alex Schulman misshandlar och våldtar sin sambo förvånar mig inte ett dugg!
  Det går inte att tyda hennes frustrerade inlägg på något annat sätt.

  Han borde kastreras!

 21. Lövet Says:

  @Toddan som skrev

  Om Alex skulle åka på ett kok stryk på stan så är det inte mer än rätt för att han är man?

  Jag skulle hellre skriva: Om Alex skulle åka på ett kok stryk på stan så är det inte mer än rätt !

 22. HighOnBlueTomorrows Says:

  Exempelvis: http://www.arsinoe.se/?p=6636. Fler bland kommentarerna.

 23. Eva Says:

  Om någon man skulle sig på Alex Schulman med ”knivar och andra vapen” så har hans hustru alltså bevisligen uppmuntrat till detta.

  (Om hon själv skulle göra det så skulle hon antagligen hävda självförsvar för att bli friad i rätten och få honom dömd för kvinnofridsbrott).

  Apropå något helt annat så har det sensationellt nog upptäckts en ny kvinnofälla: delat partiledarskap.

  http://www.expressen.se/debatt/1.2295179/rossana-dinamarca-dubbelkommandot-ar-rena-kvinnofallan

 24. michael Says:

  Hela jag är en kvinnofälla jag har fångat många kvinnor 🙂

 25. Chroni Says:

  Snart 24 år utan att man slagit en kvinna! Vilken bedrift som man!

  Obs! Fyller snart 24 år.

 26. rgsson Says:

  Man blir bara mörkrädd när man läser kommentarerna på Schulmans otroligt korkade blogginlägg som saknar all form av bevis. Det som är skrämmande är att det är så många kvinnor/tjejer/fjortisar(?) som håller med. Visst, en del säger ifrån, men de flesta tycker det hon skriver är bra.

  Ett citat från någon REALIST:
  ”Hon har helt rätt när hon skriver MÄNNEN. Jag är helt säker på att ALLA män (okej några få undantag på några ynka procent kanske). Men annars är de flesta män djur och presumtiva våldsmän. Det behövs bara att de drabbas av en pressad situation som arbetslöshet, skilsmässa, ja vad som helst ,så reagerar de MOT kvinnan med våld i olika former. Det finns så mycket skit dolda i hemmen och i relationer så ni anar bara inte…. Så jag håller med Amanda – Låt oss kvinnor vara!”

  Dags att flytta utomlands?

 27. klas Says:

  ”Ni får slå varandra hur mycket ni vill.”

  Man blir stum.

 28. Mars Says:

  HighOnBlueTomorrows:

  Jag vet att det finns många feminister som inte gillar denna typ av uttalanden, men det finns ingen feminist som vill/vågar ta debatten till nästa nivå. Det som kritiseras är hennes generaliserande sätt att uttrycka sig på, inte att hon har fel. För vilken feminist vågar säga att män och kvinnor är lika kapabla att ta till våld?

 29. Matte Says:

  Gör feminism kvinnor ologiska och kollektivt fördömmande eller är det kvinnor som är ologiska och kollektivt fördömmande som blir feminister.
  Amandas retorik är snarlik den retorik sydstatarna hade i Amerikanska inbördeskriget. Jag blir rädd när hennes åsikter påhejas! och relativt ostört finns 2011 i Sverige.

 30. JD Says:

  Amandas blogg har ett enda syfte och det är självbekräftelse.
  Alex har ju också samma extrema självbekräftelsebehov men han kan ju dölja det ibland genom att vara rolig.

  Innehållet i kommentarerna på Amandas blogg är troligen totalt ointressanta för henne själv och används bara som ett medel för att inhämta bekräftelse.
  Det som är förvånande är att så många har gått på niten att tro att det de skriver, intresserar henne på något sätt!

  En blogg som definitivt inte kommer att läggas upp som bokmärke i min webbläsare…

 31. Lorem Ipsum Says:

  Kan inte dra mig till minnes att jag har fullgjort mina patriarkala förpliktelser idag. Men vi är bara vid lunchtid än. Ska nätverka med en del av den patriarkala hegemonin så vi hinner nog fila till ett par nya härskartekniker som feministerna sedan kan studera och få bidrag för.

  Men ikväll blir det att klä om och ligga och lurpassa i en park några timmar. Fan det är inte lätt för oss män idag med alla dessa måsten.

  Näe, men allvarligt. Vem fan gav den där människan luft? Har hon ingen som helst impulskontroll?

 32. michael Says:

  Eftersom feminismen bygger på generaliseringar fördomar och sexism så blir sådana uttalanden helt logiska för en feminist precis som rasisters uttalanden om invandrare är helt logiska man ska komma ihåg att feminism är könsrasism

 33. Hanne Kjöller vs Katarina Wennstam – Offerfeministers personangrepp « Aktivarum Says:

  […] Uppdatering: Amanda Schulman (gift med vuxenmobbingens affischnamn Alex Schulman) är så vidrig i sitt feministiska kommersiella behov hon utnyttjar styckmordet på retorikexperten Eva Magnusson som en ursäkt för lite hemtrevligt manshat. […]

 34. Jocke S Says:

  Feministisk känsloporr för att hetsa upp sig själv…Sublimering för vanligt sex. Jag upprepar: 95% av männen är lika goda medborgare som 98% av kvinnorna (ungefär). Varför en liten grupp män, och kvinnor(!) är som de är, finns det förklaringar till. (I alla fall om de är kvinnor!)
  Då bör man också betänka att kvinnor har inte som vi blivit skuldbelagda och hetsjagade i 30 år, och aldrig tvingats göra t.ex lumpen!

 35. Per W Says:

  Till kvinnorna!
  Vad är det för fel på er! Kan ni inte bara sluta att förnedra oss, vi vill inte bli kallade djur, vi vill inte bli smutskastade av er kvinnor! Jag blir så förbannad när jag varje dag läser om män som blir fråntagna sin papparoll av sina kvinnor. Ni får förnedra varandra hur mycket ni vill. Använd vilka argument som helst, jag bryr mig inte, bara ni låter oss vara. Vi är svagare psykiskt än vad ni är. Kan det inte bara få vara så enkelt, att vi ber er att sluta. Och sluta slå era pojkvänner, sluta sparka på papporna till era barn, även om sparken bara är mental. Vilka är ni? Vad finns det för vilddjur därinnanför era vackra ögon? Ni har problem, så sök hjälp!
  Och framförallt och till sist, låt oss vara sams och tillsammans verka för en jämställd värld och det går, om ni slutar anklaga halva befolkningen för något de inte har ansvar för. Vi män älskar er kvinnor för att ni är just det, kvinnor. Älska oss tillbaka!
  Per

 36. michael Says:

  Mattias
  Att allt fler kvinnor kritiserar feminismen är ett friskhetstecken & att dom fått sjukdomsbilden klar för sig & att dom ställt rätt diagnos

 37. Manhood United(barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  Denna Amandas blogg är ju i klass med Sanna Lundell!

  Trollar hon mån tro?

 38. Manhood United(barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  Denna Amandas blogg är ju i klass med Sanna Lundell!

  Trollar hon mån tro?

 39. Jakob Söderberg Says:

  Hej ja lade nu in denna kommentar på deras sida. Så får vi se om de godkänner det 🙂

  Det är intressant att det är tillåtet att skriva på det sättet som AMANDA SCHULMAN gör. Tänk samma ord hade skrivits, fast riktat till muslimer, i anslutning till bombattentatet i Stockholm….
  ”Amanda Schulman” är tydligen en kvinnomotsvarighet till dem som firar Karl XII:es födelsdag varje år. Och Yourlife har en redaktör som publicerar det..

 40. PabloHoney_4 Says:

  Till Amanda: Sluta vara sexist.

 41. Hjalmar Says:

  Jag har aldrig slagit, våldtagit eller förnedrat någon kvinna, eller man för den delen…Därtill har jag ingen önskan att börja. Vill Amanda Schulman ändra på den saken?
  I varje man bor en krigare, väck honom inte! Jämför med den hårda soldatutbildningen i t.ex. Ryssland. En rysk kvinna ifrågasätter inte sin man…
  Svenska kvinnor har en räkmacka med mesiga svenska män, men Amanda Schulman kanske vill ha hårda tag?

 42. Hets mot mansgrupp – Nya tidningen YOURlife bekänner färg « Aktivarum Says:

  […] Amanda Schulman (gift med vuxenmobbingens affischnamn Alex Schulman) är så vidrig i sitt feministiska kommersiella behov för tidningen Yourlifes räkning hon utnyttjar styckmordet på retorikexperten Eva Magnusson som en ursäkt för lite hemtrevligt manshat Pär Ström kommenterar på Genusnytt. […]

 43. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/01/19/mannen-kollektivt-skuldbelagda-av-feministisk-kronikor-igen/

 44. Matte Says:

  Var in och kollade på kommentarerna till hennes inlägg och kan bara konstatera att det finns väldigt många könsrasister i det här landet och Amanda sprutar bensin på elden.

  Rasister är fult men inte könsrasister enligt dessa människor som kommenterar tydligen. Idiotismen breder ut sig *suck*

 45. Dan Says:

  Otroligt. Hur kan det i ett modernt och demokratiskt land med en befolkning som till största delen är välutbildad och har fri tillgång till media och information finnas så mycke hat mot olika befolkningsdelar? Hur kan män och kvinnor ha så många missuppfattningar om varandra? Unga mot gamla osv.

  Sverige ses som kanske det mest jämlika landet i världen. Ändå tycks kvinnor (inte alla men för många, och i alla åldrar) nästan hata männen.

 46. Trocadero Says:

  Intressant att hon säger att hon skiter i män som slår män; speciellt eftersom detta är och alltid har varit ett enormt problem.

 47. Trio Says:

  Stackars Amanda utgår uppenbarligen från att alla män är likadana som hennes man.

 48. Bengt Says:

  Man kan ju undra på vilka ”kvalifikationer” och ”meriter” denna uppenbarligen mediakåta person får såpass stort utrymme?
  Pga sitt efternamn och att hon råkar vara gift (förhur länge då?) med en ännu ”tyngre” ”tjändis”??

 49. Stina Says:

  Lite spridda skurar här.

  Ska makarna Schulman tas på allvar?

  I så fall, vad håller de egentligen på med?

 50. leifer Says:

  Måste säga att såna här krönikörer har jag tappat intresset för. Dom ska ju spetsa till det, och inte sällan så skriver dom sånt som dom själva inte ens tror på. Dessutom finns det idag nån slags rättighet till tyckandet, dvs fakta eller att vara påläst tycks inte vara nåt krav.

 51. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Stina

  Word

  Skulle vilja se Amanda uttala sig när det är mer troligare att hon blir utsatt för våld från en kvinna än hennes sambo

  http://www.spike.com/video/extreme-violence-in/3284825

 52. Nitti Says:

  Amanda pratar efter sitt vett. Synd att hon får utrymme i tidningar. Konstigt framför allt. Det finns så många kloka människor som inte får spaltar på dagspressen, varför ska hon få det?

 53. Nitti Says:

  Jag menar när tidningar skriver om henne.

 54. Eva Says:

  ”Pappan till den döde 19-åringen i Karlskrona: ‘Han var orolig för den här grannen men ringde aldrig polisen'”. Lyssna på radiointervjun med offrets pappa här.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=730&artikel=4305020

  Amanda Schulman är alltså rasande för våld mot kvinnor men likgiltig inför fall som det här.

  ”Ni får slå varandra hur mycket ni vill. Använd knivar och andra vapen, jag bryr mig inte”.

  Offret i SR-artikeln var en lugn, fredlig, 19-årig datakille som råkade öppna sin ytterdörr för fel person. Men Amanda Schulman kommer inte att bry sig om honom utan tycker bara att kvinnor kan vara värdiga offer.

 55. leifer Says:

  Eva

  Ja gud nåde de män som utmanar kvinnors offer-privilegium.

  Att feminismen är rent sexistisk blir allt tydligare, och det kommer till sist bli feminismens undergång.

 56. Kvinnor som hatar män - En Elak Jävel Says:

  […] är det snart dags att skriva samma sak som Amanda Schulman (vem?), fast med ombytta […]

 57. johanna Says:

  Jag kallar mig feminist (Vilket för mig betyder att alla människor är lika värda, oavsett kön, etnicitet, läggning mm., och att jag anser att vi fortfarande inte är ”där”, vare sig i världen globalt eller i Sverige). Men Amanda Schulmans inlägg är barnsligt, skrivet i syfte att få uppmärksaamhet och tillför inget nytt i debatten. Amanda Schulman för mig är bara en bortskämd liten borgarflicka, som nu följer i sin lika bortskämda makes fotspår. Men genom att citera henne här gör ni faktiskt henne en tjänst, Hon får ju reklam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: