Var det kvinnornas revolution i Tunisien?

by

.

Nu skriver Olle Svenning en artikel på Aftonbladets ledarsida som kan tolkas som att det var landets kvinnor som stod för revolutionen i Tunisien. Rubriken är ”Tortyr tystar inte tunisiska kvinnor”. Sedan följer en artikel där det står mycket om två kvinnliga regimmotståndare, varav den ena benämns som feminist. Det står också att feminister utgör en del av demokratirörelsens bas. ”Kampens systrar” kallas revolutionärerna (se bildtext).

Ingen manlig frihetskämpe nämns. Däremot nämns flera män i rollen som skurk.

Jag har inte tillgång till någon genusstatistik på den tunisiska revolutionen, så jag kan inte påstå något med säkerhet. Men nog känns det ytterst osannolikt att revolutionen huvudsakligen skulle ha genomförts av kvinnor. Jag misstänker politiskt korrekt kvinnohyllande från Svennings sida.

Läs artikeln här.

Här bloggade jag härom dagen om att journalisten och författaren Richard Swartz skrivit på DN:s signerade ledarsida om att revolutioner brukar drivas av nästan enbart ”unga arga män”.

Uppdatering: Nu på morgonen såg jag ett inslag i TV4 Nyhetsmorgon om att en stor grupp demonstranter har trotsat utegångsförbudet i Tunisien och slagit läger vid presidentpalatset. I de TV-bilder som flimrade förbi verkade det vara mer eller mindre 100 procent män.

Uppdatering 2: Ta fram förstoringsglaset och räkna män och kvinnor på bilden ovan, och jämför med hur bilden är beskuren.

Annonser

43 svar to “Var det kvinnornas revolution i Tunisien?”

 1. JD Says:

  Revolutionen antas ha startat i och med att en manlig student i december hällde bensin över sig och brände sig till döds.

  Jag tänker inte kommentera mer i det här inlägget som ett sätt att visa mitt fullkomliga förakt inför Aftonhorans ledare som inte ens nämnt denna händelse!
  Man blir bara så illamående på dessa manliga skribenters horande inför feminsmen!

 2. David Holman Says:

  Var det inte en manlig fruktförsäljare eller något sådant?
  I vilket fall så var det en man som brände sig till döds för att starta revolutionen. Jag är samtidigt relativt säker på att de flesta är unga män som hakade på revolutionen och utgör den största basen.

 3. Eric Says:

  Inte första gången som den tidningen ägnar sig åt historieförfalskning i realtid. Typiskt socialister.

 4. leifer Says:

  Agenda i SVT handlade nu om ”jämställdhet” förr och nu. Dvs det mäts då i termerna matlagning, diskning och städning, ingenting annat. Män framstod som närmast som svin och översittare. I en diskussion med ett par med barn i programmet så var det ju uppenbart att det var kvinnan som var domare i detta. Mannen lagade all mat, men diskning och städning var tydligen det viktigaste då.

 5. Christopher Says:

  Jag köper aldrig aftonbladet och undivker i möjligaste mån att ens gå in på sidan. Usel pk-vinklad tidning är vad det är.

 6. Rebecka Says:

  JD, är det detta du menar? ”Massarbetslöshet härskar och mot den protesterade den unge Mohamed Bouazizi, från utfattiga staden Sidi Bouzid, genom att bränna sig till döds. Hans exempel följs av unga i Algeriet: ”Vi bränner oss, därför existerar vi”, med den filosofiska blinkningen berättar ett trettio­tal unga i den fria algeriska tidningen Al Watans veckomagasin. ”

 7. Lotus Says:

  78 personer lär ju ha dött i samband med revolutionen i Tunisien. Hur är könsfördelningen blan dessa 78?

 8. Jag undrar! Says:

  Jag undrar!
  Jag läser den här bloggen på skoj, säkert många kvinnor med mig som gör det. Ni verkar tycka att ni är världens offer och att ni nu är diskriminerade. Jag kan tycka att mycket är jättefånigt av det ni säger men också att (till exempel) det är fler kvinnor än män på högskolor och universitet är ett lika stort problem som när det var tvärtom.

  MEN, jag har en fråga;
  Ni säger ofta saker att feminismen förtrycker män och ofta i era inlägg (ni som skriver frekvent) verkar tycka att förtrycket kom till Sverige först med feminismen. Stämmer det att ni inte kan se att kvinnor fortfarande är och tidigare var förtryckta inom olika områden? Tycker ni att män är den första grupp i Sverige som, sett utifrån de senaste 100 åren, är förtryckta i det här landet?

  Jag undrar för jag är nyfiken!
  / nyfiken

 9. Fredrik Says:

  Presidentens fru har nämnt flera gånger i media som en ytterst obehaglig person som lagt mycket av pengar under madrassen. Bl.a tog hon ut 1.5 ton guld ett par veckor innan de flydde.

  http://www.hbl.fi/text/utrikes/2011/1/21/w57861.php

 10. Pether Says:

  ”Stämmer det att ni inte kan se att kvinnor fortfarande är och tidigare var förtryckta inom olika områden?”

  Nämn en lag som förtrycker kvinnor i sverige, eller nämn ens något som förtrycker kvinnor i sverige idag. Och då vill jag inte ha feministiska åsikter, utan något som faktiskt existerar.

  Kan förstå att det är svårt för dig som kvinna, och följare av den så kallade kvinnliga vetenskapen, där subjektivitet och status är det enda som betyder något. Men här går vi efter den manliga där vi har lite objektivitet också. Du kan tycka saker, men det betyder inte att det är så, stackare.

 11. David Holman Says:

  Jag undrar!
  Först och främst: man kan faktisk debattera och det finns legitima inlägg i debatten kring huruvida kvinnor var eller inte var förtryckte förut. För att ta ett nyanserat inlägg till debatten om varför kvinnor var förtryckta kan man kolla på barnen. Förr i tiden var barnuppfostran ett heltidsjobb där man hade 10 barn och kanske 3 överlevde länge nog att skaffa egna barn. Detta gjorde att kvinnor blev tvingade, av naturliga orsaker, till husets områden. Idag behövs inte det och då barnuppfostran blivit institutionaliserat så kan mödrar tillåtas jobb och till och med pappor vara hemma. Kvinnor behöver inte heller föda 10 barn för att få några dugliga, idag överlever 99% av barnen i Sverige (en siffra jag tog ur arslet).

  Sen kan man se det så här också: kvinnor är den enda förtryckta gruppen som får sina förtryckare att jobba för dem.

  Med andra ord: mer fakta ger en mer nyanserad bild.

  Vad gäller dagens samhälle så kan vi se att pojkar får sämre skolgång än flickor. Kvinnor kvoteras till arbetsplatser där man ställer högre krav på män. Jag, och många med mig, säger som så här: vi är båda förtryckta på ett eller annat vis, skillnaden var att män inte har klagat förut bara.

  Vad vi kräver är en neutral lagstiftning där: om du ger pengar för att hjälpa kvinnor med en viss sak, ska samma andel pengar kunna sökas om man är man. Idag är inte det möjligt.

  Och förövrigt, nämn ett område där kvinnor, idag, är diskriminerade i Sverige. Ett tack.

 12. David Holman Says:

  Pether
  Attacker av fysiska attribut är inte hjälpsamma. Jag förstår din frustration, men tygla! Det leder ingen vart och slänger snarast ved på deras eld!

  Feministisk logik är subjektiv, absolut! Vår är objektiv, så långt det är möjligt!

 13. Tommy Sandström Says:

  De pressetiska reglerna säger ju att Aftonbladet ska rapportera nyheter sakligt. Om tidningen försöker konstruera nyheter efter någon form av nationell politisk agenda är de ju inte bättre än nazisterna var på 30-talet. Tidningen borde kanske helt enkelt anmälas. Nyttan med en sådan anmälan är dock naturligtvis liten eftersom Pressens opinionsnämnd är i statsfeminismens klor liksom mycket annat av det officiella Sverige. Men det vore ett sätt att markera att vi inte längre gillar den här typen av spin doctor rapportering al la Joseph Goebbels.

 14. Mikael Says:

  Kan bara svara för mig själv men..

  Nej, vi är knappast ”världens offer”. Aldrig tidigare har svenska män haft det så bra som idag. Vi bor i uppvärmda hus med kabel tv, el och vatten. Flyger utomlands på semester och käkar oxfile med tillhörande rödtjut. Detsamma gäller sveriges kvinnor.

  Däremot har det pågått en medial och politisk kampanj mot svenska män ganska länge nu. Och effekterna börjar synas bland annat på högskolorna. Ändå är det väl inte värre än att det går att undvika genom att hålla sig undan från skola, rättsväsende och gammelmedia.

  För att svara på din sista fråga. Jag ser inte att kvinnor idag skulle vara diskriminerade. Vad som var ”tidigare” är svårt att vara lika övertygad om men jag ser inget som tyder på att kvinnor skulle varit förtryckta.
  Feministerna brukar påstå det men det gör det inte mera sant för det.

 15. lalala Says:

  Angående Agenda och deras precis visade inslag om hylands inslag frufridagen 1953 så tror jag totalt sju stycken
  personer uttalade sig. Pappan, mamman, deras gamla föräldrar, någon kvinnlig genusforskare,
  någon som forskade på uppståndelser på mediajönserier samt någon annan självgod typ. Pappan märkte
  man var tuktad i vilket tänkt som är pk han berättade att han lagade maten och att han ”hjäpte till” med disken
  och städningen, mamman som Leifler påpekade visste förstås vart det barkade och sa att det var hon som skötte städningen
  medans hon tittade på mannen som förstås inte vågade knysta, allt passande syftet för vår oberoende tv-journalists agenda.
  Gamla pappan beklagade hur det hade varit men att utvecklingen var på rätt väg, inom några generationer så..,
  Genusforskaren var en osäker kvinna som sa att det fortfarande inte var så jämställt. Mediajönseriforskaren svamlade något
  Allt avslutades med en dryg och hånleende Anna Hedenmo-oberoende journalist. Även om jag inte minns alla detaljer
  så lyssnade jag riktigt noga så jag vet att inget nämndes om den undersökning som visar att män och kvinnor lägger ned
  ungefär lika mycket tid på arbete i hemmet och jobbet, med några minuter extra för männen. Men den kommer säkert i
  nästa agenda där man berättar om alla hus, vägar, fjärrvärme mm som männen i sin tur byggt medans kvinnorna diskade,
  för vi har ju oberoende (dvs ej styrd av varken politik eller ideologier) TV (det har jag sett på SvTs egen reklam)

 16. Tommy Sandström Says:

  @ Mikael,

  Ett samhälle där männen ska passa sig för och hålla sig undan för jurister, poliser, lärare och journalister med flera verkar ju likna en diktatur. Det är inget jag tycker verkar särskilt trevligt och knappast någon bagatell.

 17. Mikael Says:

  Tommy:

  Diktatur är väl att ta i, det går ju ändå att rösta bort Fredrik R om vi tröttnar på hans kala hjässa. Men ok, det är väl ingen bagatell heller.

  Det har dock pågått så länge så jag har börjat inta en mer desillusionerad och egocentrisk attityd till det hela. Visst pojkar diskrimineras i skolan, jag har redan skaffat mig en schysst utbildning så det påverkar inte mig. Tidningar kan jag låta bli att läsa.

  Vad gäller samhället i stort så måste feminismen rimligen vara ett övergående fenomen. Om vi inte utbildar våra män och behandlar dem ok så kommer de inte att bidra lika mycket till BNP. Då sjunker vår levnadsstandard och vi kan välja mellan att börja behandla män ok igen eller bli omsprugna av andra samhällen.

 18. lalala Says:

  Mikael:
  Men vad hjälper det om du röstar bort Fredrik R. Tror du det blir bättre med Veronica Palm eller Sven-Erik Österberg? Hur kan man inbilla sig att en politiker kan ta makten genom att utmana feminismkonsensus i riksmedia, när det finns så många andra frågor som man kommer tvingas ta strid för? Vad du borde göra är att rösta bort journalisterna som driver utvecklingen. Det kan du inte. Så jag förstår om du blir desillusionerad.

 19. manckerstroem Says:

  Mer och mer av de sk nyheter vi ser är rena tankefoster. Våran politiskt manipulerade mediamaffia, refererar alla nyheter med politiska filter, vilket innebär att man på samma sätt som vi har förvanskat den svenska historien, även förvanskar våran samtid. Likt Pravda, skapar man sig/oss en verklighet som inte finns, men som man lika fullt förhåller sig till i den offentliga debatten. För den medelmåttigt intresserade fungerar nyhetsrapporterigen ungefär lika effektivt som Berlinermuren en gång gjorde.

 20. Mikael Says:

  Det hjälper naturligtvis inte att rösta bort Fredrik R.

  Utvecklingen är inte unik för sverige även om vi kanske tillhör de mer extrema länderna. Jag ser ingen annan lösning än att låta feminismen kollapsa på eget bevåg. Det kan ta ett tag så det gäller att ha så roligt som möjligt under tiden. Samt att undvika rättsväsendet, skolan och det övriga.

  Det man möjligen kan göra för att skynda på utvecklingen är att betala så lite skatt som möjligt. Feministerna driver många av sina program för statliga medel. Det gäller att begränsa deras budget. Och köp inte aftonbladet.

 21. Richard Lejonhjärta Says:

  @ Tommy Sandström

  Du skrev: ”De pressetiska reglerna säger ju att Aftonbladet ska rapportera nyheter sakligt.”

  Ledarsidan har typ aldrig presenterat någonting sakligt. Den är till för att basunera ut Sossepropaganda. Följande citat, från en sosseblogg, visar hur jag menar.

  ”Schibsted Sverige blir huvudägare i Aftonbladet /LO:s ägande garanterar att ledarsidan förblir oberoende socialdemokratisk.”

  http://www.s-bloggar.se/l/j53j6/schibsted-sverige-blir-huvudaegare-i-aftonbladet-los-aegande-garanterar-att-ledarsidan-foerblir-oberoende-socialdemokratisk

  ”Den 2 maj 1996 startade en ny epok i Aftonbladets historia. Då köpte den norska mediekoncernen Schibsted 49,9 procent av aktierna medan LO behöll resterande 50,1 procent.

  Schibsted övertog samtidigt det industriella och ekonomiska ansvaret för Aftonbladets utveckling. LO behöll kontrollen över tidningens politiska inriktning. Det innebar att Aftonbladet fortsatte att ha en oberoende socialdemokratisk inriktning på ledarsidan.”

  http://wwwc.aftonbladet.se/amc/stefan/hist.html

 22. Hantverkare Says:

  Hur många kvinnor ser du på bilden? Jag ser 3. Hur många män ser du på bilden? Jag ser minst 9. Ändå så ger bilden en uppfattning om att det är kvinnorna som leder revolutionen. Varför? Ju därför att de 3 kvinnorna upptar 83% av bilden på folkmassan (himmelen och byggnaden inte inräknade – de i sig upptar mer än 50 % av bilden). Dessutom så är huvudpersonen en kvinna och hon är avbildad i en sådan fokus så man avleder uppmärksamhet från allt vad som händer runt om kring henne. SMART!

 23. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ JD Richard Lejonhjärta lalaa manckerstroem Rebecka Christopher samt jag undrar

  Den sk revolutionen har pågått i mer än 20 år, har svårt för mig att några undernärda feminister skulle stått och skanderat på gatorna allena.

  Låt Afton…. hållas, dom faller på eget grepp och överlever inte det har historien och studenterna visat. Här finns ett ypperligt tillfälle att starta alternativ när tänker likadant och är så jävla trötta på fanskapet till tidning.Det går ändå att puffa på.

  En ironisk detalj, Afton…. kan inte sälja det läsarna inte vill ha. Om då motstånd och ifrågasättande av Afton… feministiska vinkling och såssarnas feministiska vinkling och totala kåthet att ta tillbaka makten igen gör att dom yttrandefriheten ligger ännu närmar för alla som tar avstånd från feminism och det är majoriteten av befolkningen.
  Detta är oändliga möjligheter som måste tas tillbara på. Dom små alternativa motstånds tidskrifterna aka bloggarna mot feminism bildar ett gemensamt ifrågasättande och en start. Dessutom har den äldre generationen med Jan Guillou,Leif Gw Persson och Ingrid Carlqvist mfl advokater och Rättssäkerhets grupperingar grundligt jobbat med att ifrågasätta sverige som rättsstat beträffande brott med feministiska förtecken. Här är det bara att ta falla på,ta lärdom, engagera sig och förstärka dom obehagliga frågorna till politiker,makthavare och rättsväsendet. sofia wiléns och anna ardins anklagelser mot ja är bara toppen på ett isberg och sätter fingret på dom övriga 1000 oskyldigt dömda män,se Rättsstatens vänner och Therése Juels artiklar.
  Sympatisörer över hela världen finns för att prata kommunicera med då gammel media inte gör sitt jobb pga politiska vinklade repotage.

  Att ifrågasätta Rättsväsendet,Skola och även Journalisterna är ett tecken på riktigt allvarliga brister. Att ifrågasätta nepotismen och feminismen inom journalistkåren är sunt men ett allvarligt tecken på att en demokrati inte mår bra. Se bara Ingrid Carlqvist mfl ifrågasättande av janne josefsson http://inteutanminasoner.wordpress.com/2010/12/01/keiths-berattelse-om-janne-josefsson/

  Tror det är extra känsligt om fler och fler ifrågasätter sveriges rättsväsende öppet vilket ger en signal och kvitto till allmänheten som kommer få gehör. Vill inte Afton… och resten av gammel media publicera ställa obehagliga frågor som ifrågasätter feminismen inom alla Samhällets områden har dom misslyckats och fått en urholkad funktion.Bara det att genom makten yttrandefriheten ifrågasätta inför samhällsmedborgarna är hälften vunnit dvs strålkastaren riktas mot orättvisor av allmänheten istället för journalisterna själva. Om fler och fler börja ifrågasätta Afton… med riktade frågor och artiklar inom sociala medier störs deras girighet dvs det går inte att profitera och hjärntvätta läsarna med radikal feministisk agenda utan att bli ifrågasatta. Sedan att Medialocket hindrar sådana här aktiviteter öppnar upp för alternativa vägar genom likasinnade forum och maskulina nätverk i Europa som Antifeministiska rörelser https://genusnytt.wordpress.com/2010/10/22/internationell-anti-feministisk-konferens-forst-i-varlden/

  neutrala och objektiva Mansjourer, Pappa rättsaktivister i Tyskland,Italien,Danmark mf, studenter som tar avstånd från feminism,
  och internationell media i och med Rättsskandalerna som Tomas Quick där claes borgström än en gång deltagit och nu sofia wiléns och anna ardins anklagelser mot ja. Internationell media kontaktar Rättssäkerhets Organisationen, alternativa tidskrifter och bloggar om uttalanden,information och källor när dom i vetskap skapat sig en bild av att just afton…. mfl ga:media är för feministisk vinklade. Det pågår något bland allmänheten som inte får komma fram pga media locket i SVerige. Ga:media kan inte tiga ihjäl detta utan är helt beroende av att överleva och ha kvar sina arbeten. Yttrandefriheten är vapnet till att överhuvudtaget ifrågasätta statsfeminism och radikal feminism i sverige och självklart är dom beroende av våra pengar både iform av skatt och försäljning av lösnummer. Genom att använda denna frustration; över att politikerna ska göra något etc,till organisering,utbyte av ideér och samarbete för gemensam sak att utmana den hjärntvättade och diktatoriska kraft som radikal feminism utgör i sverige.

  @ Tommy Sandström Mikael mfl

  Peta Reinfeldt för Maria Abrahamsson dessutom uppbackad av gamla moderaterna… Vem var det som sa att GN bestod av en hop kvinnohatare? Innehåll och kompetens före tron på populistisk strategi att vinna makt,yta,kvotering och feministisk skenhelighet. Camilla Lindberg är ytterligare en bra politiker och kvinnlig ledare som ska ta mer plast.

 24. ParStrom Says:

  Nu på morgonen såg jag ett inslag i TV4 Nyhetsmorgon om att en stor grupp demonstranter har trotsat utegångsförbudet i Tunisien och slagit läger vid presidentpalatset. I de TV-bilder som flimrade förbi verkade det vara mer eller mindre 100 procent män.

 25. Tree Says:

  Såg ett inslag på tv om någon musiker som höll på att skriva sin egen musikhistoria. Hon tyckte att världen var så patriarkal och att kvinnliga musiker därför ignorerats genom tiderna, därför ansåg hon att musikhistorien är falsk, och skriver därför om den.

  Minns ej vad hon hette, men det lär gå att hitta på svt play.

 26. Lavazza Says:

  Myndighetspersonen som förnedrade den unge frukthandlare som startade revolutionen är i alla fall en kvinna.

 27. Jag undrar! Says:

  Hej!
  Tack för svaren! Om ni tycker att vita män är den mest förtryckta gruppen i Sveriges historia så är ni precis så korkade som in låter. Det finns ingen osynlig maktstruktur i Sverige eller andra länder?
  Män har alltid valts in för att de varit mest kompetenta, kvinnor väljs in för att de är kvinnor. Eller? Nonono.

  Men tack för svaren!
  Ska förresten börja samla in de härskartekniker folk som kommenterar på bloggen för sig med, till exempel ”fortsätt titta på Bolibompa” ”ursäkta men är man feminist förjtänar man inte att tas på allvar” och så vidare.

 28. Daniel L Says:

  Kort replik till ”Jag undrar!”: Se då till att samla in de härskartekniker från dom kritiska rösterna till den här bloggen också. Vore faktiskt intressant att se en sammanställning över hur stor del av inläggen som innehåller det. Obs, jag säger definitivt inte att inga ”jämställdister” här använder härskartekniker, jag säger bara att enligt min egna subjektiva, begränsade erfarenhet så är det vanligare från ”andra sidan”.
  (Ber om ursäkt för att generaliseringar i inlägget, men det var det bästa jag kunde göra så jag hoppas alla förstår vad jag menar)

 29. Jag undrar! Says:

  Daneil L!

  Deal! Ska samla in förolämpningar och härskartekniker och nedlåtande kommentarer från alla håll riktade till alla hörn!

 30. Daniel L Says:

  Skitbra!

 31. Ulf Andersson Says:

  Männen bränner sig till döds,
  men det är kvinnornas revolution?

 32. Ulf Andersson Says:

  @ Tree
  ”Såg ett inslag på tv om någon musiker som höll på att skriva sin egen musikhistoria. Hon tyckte att världen var så patriarkal och att kvinnliga musiker därför ignorerats genom tiderna, därför ansåg hon att musikhistorien är falsk, och skriver därför om den.”

  Ja, det är kanske inte så märkligt att feminister vill skriva
  om historien liksom nynazister, som förnekar Förintelsen.
  Revisionister kallas de visst.

 33. Mattias Says:

  Jag undrar,

  gör det retroaktivt istället så får du en sannare bild. Alla gamla inlägg och kommentarer ligger kvar.

 34. Joel Bergqvist Says:

  Jag undrar!: Du insinuerar att folk som kommenterar här är idioter och pratar i nästa mening om härskartekniker. Analysera dina egna inlägg och leta framför allt efter halmgubbar.

 35. Hamstrn Says:

  ”Hej!
  Tack för svaren! Om ni tycker att vita män är den mest förtryckta gruppen i Sveriges historia så är ni precis så korkade som in låter. Det finns ingen osynlig maktstruktur i Sverige eller andra länder?
  Män har alltid valts in för att de varit mest kompetenta, kvinnor väljs in för att de är kvinnor. Eller? Nonono.”

  Vi tycker inte att ”//…vita män är den mest förtryckta gruppen i Sveriges Historia…//”. Så din slutkläm ”//…är ni precis lika korkade som ni låter…//”. Är helt irrelevant och vi skulle hellst vilja se att kommentatorer avstod från ad hominem retorik här.

  ”Det finns ingen osynlig maktstruktur i Sverige eller andra länder?”

  Vad menar du? Är det en påstående fråga eller?

  ”Män har alltid valts in för att de varit mest kompetenta, kvinnor väljs in för att de är kvinnor. Eller? Nonono.”

  Igen, vad är det du vill diskutera? En till påstående fråga?

 36. leifer Says:

  ”Om ni tycker att vita män är den mest förtryckta gruppen i Sveriges historia så är ni precis så korkade som in låter. ”

  Nu var det ju så att feminister menar att vita kvinnor är förtryckta och underställda mannen. I Sverige, idag.

 37. leifer Says:

  lalala säger:
  23 januari 2011 kl. 23:06

  Bra inlägg där! Svt ”glömde” ju också bort att män förr fick slita ont, många dog i förtid. Många kvinnor blev änkor pga detta. Snacket om att jämställdhet handlar om 50-50 i hemmet är så enormt korkat. Och då missade förstås Svt att kvinnan har huvudmakten över barnen idag. Men programmet var bara vinklat, i sedvanlig ordning, som att det är enbart handlar om att kvinnor diskrimineras, män glider på en räkmacka.

 38. leifer Says:

  När ska SVT börja diskutera reproduktiv makt?

 39. Ellen Says:

  Det är väl dumt att det inte påpekas i artikeln, men det intressanta med kvinnor i protesterna i Tunisien är väl hur deras engagemang förhåller sig till normen i övrigt i Tunisien.
  Nu kan jag inte uttala mig exakt om förhållandena i Tunisien, men traditionellt i arabiska länder tillhör kvinnor den privata sfären (familjen, hemmet) medan män rör sig i den offentliga sfären (politik och media). Därför blir det ju intressant när dessa förhållanden bryts.
  Därför känner jag att artikeln är relevant.
  Naturligtvis önskar jag också att se hur män i Tunisien förhåller sig till denna uppdelning, och kanske överskrider gränserna.

 40. Ellen Says:

  Nu lät jag jättefördomsfull. ”traditionellt i arabiska länder”
  traditionellt i västerländska med för den delen.

 41. Ellen Says:

  Nu lät jag jättefördomsfull.
  traditionellt i västerländska med för den delen.

 42. Kvotering av kockar föreslås « GenusNytt Says:

  […] sedan kommer påståenden om att det minsann var kvinnorna som gjorde revolution i Egypten (så som skedde angående revolutionen i Tunisien). Klicka på bilden för att se den […]

 43. Kvinnorna får äran för upproret i Egypten « GenusNytt Says:

  […] bloggade nyligen (här) om hur försök nu görs i Sverige att felaktigt utmåla kvinnor som den primära kraften bakom […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: