Dagiset Egalia har avskaffat könen

by

Aftonbladet/Wendela skriver om dagiset Egalia som har avskaffat flickor och pojkar. Alla är istället ”kompisar”, och istället för han och hon säger man ”hen”.

De har exempelvis skrivit om sången ”En sockerbagare” så att bagaren inte längre är en man utan en könlös ”hen”. Och de barnböcker om finns är inte vanliga utan genusanpassade, med motiveringen ”heterofamiljsböckerna får de ändå överallt”. Föreståndaren medger att det kan verka överdrivet, men säger att ”vi måste hela tiden ­vara en motvikt till ett könssegregerat och konservativt samhälle.”

Jag citerar Aftonbladet:

”– Vi har startat utifrån en idé om jämställdhet. Den finns i allt vi gör, allt vi säger, allt vi köper, i hela varandet och tänkandet, säger Lotta Rajalin. […] – Vi hemlighåller inte att det finns olika kön. Men ett barn ska inte placeras i ett fack på grund av sitt biologiska kön, säger Gabriella Martinson, föreståndare.”

Kommentar: Om man tror att jämställdhet är detsamma som avskaffade kön så har man missuppfattat saken rejält. Jämställdhet är lika rättigheter och skyldigheter för könen, inte avskaffade kön. Könen går för övrigt inte ens att avskaffa.

Tack för tipset, Sara och Erik! Läs artikeln här.

För övrigt, Svenska Dagbladets skribent filmvetaren Malena Janson vill göra om Astrid Lindgrens berättelser så att könsrollerna blir mera anpassade till 2010-talet. Hon avslutar sin artikel: ”Det är något med könsrollerna och Astrid Lindgren som ingen tycks våga peta i eller ens ta upp till diskussion: ‘Jag är feminist men när det gäller just Astrid Lindgren har jag gärna överseende’. ‘Rör inte min Astrid.’ Jo, gör det. Rör Astrid så att hennes berättelser görs i fantastiska musikal-, teater- och filmversioner värdiga 2011.”  Tack för tipset, Bo! Läs mer här.

Annons

118 svar to “Dagiset Egalia har avskaffat könen”

 1. Bengt Says:

  Varför blir jag INTE förvånad över att detta genuspolitiskt korrekta daghem just ligger på Södermalm? En ”testarena” för de sociala ingenjörerna i det alltsedan 1968 vänsterintellektuellt gentrifierade och för den kulturella innerstadseliten omhuldade ”Söder”?

  Bevare oss väl för att detta ”experimenterade” sprider sig ut över resten av världen och jag tycker helt klart synd om de barn som av sina föräldrar blir utsatta för detta övergrepp!

 2. Access Says:

  (apropå Malena Jansons artikel i SvD)

  … och längst ner efter artikeln kan man läsa att ”Kommentarer är avstängda för denna artikel.”

  Jag är inte förvånad.

 3. Toddan Says:

  Astrid Lindgren beskriver ju män som små barn, och kvinnor som mogna och förståndiga. Är det det dom vill ändra på så att det mer passar 2010?

 4. Jocke Says:

  Att experimentera med barns könsroller är inte bara fullständigt idiotiskt, det är ett farligt experiment också. Men det begriper tyvärr nog inte dessa av feminismen fullständigt hjärntvättade kvinnor.

  Men det är inte omöjligt att de barn som idag går på denna förskola i framtiden kommer att rikta hårda anklagelser mot det de utsattes för i barndomen.

  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/fostran-till-flicka-blev-pojkes-dod_323258.svd

 5. Lorem Ipsum Says:

  En sak är ju klar. KB-terapeut och psykolog kommer att vara ett framtidsyrke när vi ska sopa ihop resterna av detta sjuka sociala experiment.

  Men vad gör man inte för lite uppmärksamhet och lite bidragspengar?

 6. Hanen Says:

  Ett citat som dyker upp i sammanhanget är följande; Vägen till helvetet är kantad av goda föresatser.

  De här kvinnorna vill förmodligen väl, de begriper bara inte att de begår ett övergrepp.

 7. Moog Says:

  @ Lorem Ipsum

  KB-terapeut? Du syftar kanske på psykoanalys?

  Ni är mysiga. Det ni inte förstår att att ingen ”ändrar” på könen, det är inga kirurger vi pratar om. Var lugna.

 8. Olle Says:

  Angående Astrids könsroller, så är det väl få svenska författare som skrivit så många böcker om rädda och sårbara pojkar?

  Mio min Mio, Skorpan Lejonhjärta, Nils Karlsson Pyssling (vad nu huvudpersonen som mötte Nils hette), Lillebror i Karlsson på Taket o.s.v.

  Å andra sidan har hon många starka och självsäkra pojkar också, t.ex. Emil i Lönneberga. Och starka, anarkistiska flickor som Pippi och Ronja.

  Astrids böcker följer inget särskilt genusmönster, där finns alla sorter.

 9. klas Says:

  Vad händer om man i en kvinnlig miljö vill låtsas om att det inte finns könskillnader? Vad blir norm i denna miljö? Hur känns det för de barn som inte känner igen sig i denna norm? Det finns alltid en norm. och den bör påverkas mest av de vuxna fröknarna i detta fall.

  Har vi då fått något som är könsneutralt? Nej! Och har vi avskaffat könsrollerna? Självklart inte. Möjligtvis den manliga rollen, men den kvinnliga borde väl vara starkare än någonsin.

 10. Hanen Says:

  Moog:

  Könsidentiteten är medfödd och kanske det som påverkar vår uppfattning om oss själva och jaget allra mest. Fråga de personer som är transor, homosexuella, eller som bara inte känner sig som heterosexuella.

  Att försöka sudda ut dessa människors medfödda identitetsuppfattning skulle nog inga feminister våga. Men att leka med vanliga tjejers och pojkars naturliga sexuella identitet, det anser feministerna sig ha rätten till.

  Ursäkta, men var i ligger skillnaden? Varför säger inga feminister till HTB-kollektivet och alla som kallar sig för Queer att de kan välja att bli ”normala” och heterosexuella om de vill? För det är ju vad detta tjafs om att könet är en social konstruktion i så fall betyder.

  Slutligen. Allra helst anser feministerna och genustramsorna sig ha rätten att ta ifrån pojkarna sin pojkaktighet och begynnande maskulinitet. För den har de inbillat sig är enbart skadlig. Att födas till pojke är närmast betraktat som en sjukdom som ska botas.

  Ärligt talat, jag känner enbart förakt och avsky inför dessa ideologiskt fördummade klantarslen som fuckar upp hjärnan på fullt friska barn. Och en dag kommer de att stå till svars inför dessa barn som de förgripit sig på. Lita på det.

 11. AV Says:

  Problemet är att de blandar ihop könsidentitet med könsroll på den där förskolan. För det första har vi en hormonell könsidentitet. Det spelar ingen roll om man fostrar en pojke som flicka, han kommer ändå att vara en (förvirrad) pojke. Förskolebarn blir medvetna om sin kropp och ser på sig själv och andra. Så kommer de fram till att alla människor inte är lika. Just denna definiering av sig själv som flicka eller pojke är ganska viktig. Barn har djupa existentiella funderingar om var de kommer ifrån, vem de är och vad de blir när de blir stora. När jag blir stor kommer jag också ha en bebis i magen, som lillebror låg i mammas mage. När jag blir stor blir jag en pappa, som min pappa. Att förtiga detta genom att prata om varandra som hen, eller intetkön, hjälper knappast barnen på den resan.

  Könsrollen kan man däremot vidga. Det är ok att erbjuda pojkar en dockvrå och lego till tjejerna. Det är också bra att få barnen att fundera varför de tycker vissa saker är tjejsaker eller killsaker. Men det skall man inte blanda ihop med förtigande av kön med hen. Dessutom är det intressant att de nästan bara har böcker som är normbrytande med motivationen att de ändå träffar på det traditionella. Jaha, så en förskola med bara ”idealbilder” kommer inte att göra ungarna förvirrade, när de sedan kommer hem till sin heteronormativa familj? Det är inget fel i att visa barnen att det finns flera olika sorters familjer, men att ta bort all igenkänningsfaktor är inte så lyckat. Vem tror på något man inte kan hänga upp på egna erfarenheter?

  Om patriarkale Astrid Lindgren: Malena Jansson gör samma misstag som Margareta Winberg när hon kritiserade Evert Taube för några år sedan. Då var det Flickan i Havanna som ve och fasa handlade om en fattig prostituerad kvinna, nu är det Karlsson på Taket som handlar om hur en understimulerad pojke med stor fantasi upplever sin omvärld. Både Taube och Lindgren beskriver i dessa fall världen som den är, inte som den borde vara. Det är inte idealet, det är ett människoöde att fundera på.

  Och om vi nu skall skriva om gamla historier för att passa ett ”modernt” synsätt 2011. Då får de väl sätta upp Molieres ”Tartuffa”, Rosinis ”Wilma Tell” och Aristofanes ”Lusistrato” om män som sexstrejkar när deras fruar jobbar övertid i gruvan.

 12. JD Says:

  Det man vill uppnå på det här dagiset är att inga barn ska behandlas negativt pga sitt kön och att barnen själva ska lära sig att se andra människor som likvärdiga! Därför känns det väldigt oroande att dessa förskolor (5st totalt i Sth) måste tillgripa en speciell pedagogik som raderar ut det mest naturliga i världen för att ”komma ihåg” barnens lika värde!
  De skäl som man uppger till att avköna barnen är ju krav som alla föräldrar ändå har rätt att ställa på sina barns dagis! Dvs vanliga dagis som inte behöver avköna barnen för komma ihåg att lära dem lika värde!

  Pojkar brukar som regel ta lite mer plats och flickor brukar som regel leka lugnare lekar med t.ex dockor. Ordet Hen och denna pedagogik kan mycket väl ha sitt ursprung i att man anser att pojkars rätt att ta plats och leka lite vildare är fel och onaturligt och att man därför avidentifierar dem till att inte tillhöra en viss grupp som helst leker pirater, rövare eller något annat mer vilt.
  Stod det inte i artikeln att man minsann hade en leksaksspis som barnen kunde leka med tillsammans? Det låter ju anpassat och bra…

  Förresten…
  Väldigt skönt med en tydlig pedagogik för alla Stockholmsföräldrar som pendlar flera timmar varje dag och inte hinner lära sina egna bara några värderingar eller hur dom ska utvecklas. Nu när dagiset har en sån tydlig pedagogik så behöver dom ju inte oroa sig för att dom inte hinner uppfostra sina egna barn.. Perfekt!

 13. JD Says:

  När det gäller Astrid Lindgren så vet alla att det kryllar av starka tjejer i hennes böcker.

  Jag är övertygad om att orsaken till att man ger sig på får tids IKON Astrid Lindgren är så jävla simpelt som att man vill ta en tydlig skalp i feminsmens namn som man sedan kan vifta med inför alla Svenskar!
  Skulle det gynna feminsmen med att begå konkret gravskändning så skulle man nog inte tveka där heller!
  Det är så smutsigt!!!

 14. Access Says:

  Jag tycker det är bra att de vill se till att barn behandlas lika och värderas oavsett kön. Däremot lär de inte kunna ändra på barns könsidentitet. Så fort barnen blir medvetna om skillnader i fysik så kommer könsidentiteten som ett brev på posten.

  Så det bästa att göra är naturligtvis att uppmuntra barnen i deras könsidentitet, för att tydligt visa barnen att det är helt okej att vara pojke och helt okej att vara flicka.

  En helt annan sak är om man vill fostra pojkar och flickor in i några särskilda könsspecifika beteenden. Men det tror jag faktiskt inte att det är någon på det här forumet som vill. Låt barn vara barn. Berätta gärna moderna sagor om flickor som spelar fotboll och pojkar som leker med dockor. Men också tvärtom, berätta äldre sagor om busiga pojkar och snälla flickor.
  Det ska inte vara skamligt att vara varken pojke eller flicka, oavsett om man leker med dockor eller spelar fotboll. Eller både och.

 15. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/01/29/genustokerierna-nar-nya-hojder-dagis-avskaffar-kon/

 16. Pether Says:

  Notera att de snackar om att göra danskjolar. Varför inte något manligt plagg som symbol för hen?
  Visar bara tydligt att de tycker att det kvinnliga könet är över allt.

 17. JD Says:

  Dagiset Egalia. Egalia kommer från Gerd Brantenbergs roman Egalias döttrar, en bok som skildrar patriarkatet men ur omvänd synvinkel för att förtydliga männens makt. http://www.boksidan.net/bok.asp?bokid=545
  Gerd Brantenberg -> http://no.wikipedia.org/wiki/Gerd_Brantenberg

  Det känns lite som att pedagogikens syfte är att det är pojkarna som ska avkönas i första hand för att krossa Patriarkatet!

 18. Access Says:

  JD säger:
  ”Det känns lite som att pedagogikens syfte är att det är pojkarna som ska avkönas i första hand för att krossa Patriarkatet!”

  Jag är inte säker på att syftet är att avköna dem. Men däremot vill de nog tvinga pojkar att vänja sig vid feminina attribut och sysslor, även om de inte har lust.

  Man kan ju undra om de tvingar flickor att spela hockey? Eller handlar det bara om pojkarna?

  Min erfarenhet av dagis (barnbarn) är att förskolelärarna (alltid kvinnor) är totalt ointresserade av att aktivera barnen i traditionella pojklekar. Kanske är det så att de väljer genuslinjen för att ha en ursäkt att slippa känna krav på det?

 19. Anton Says:

  Om man ser män som kvinnor med tillägg så är det ju mest jämställt om alla män beter sig som kvinnor… Danskjolar? Det är grejer det.

 20. gealach Says:

  Men snälla någon, vart är världen på väg? Skulle hellre sluta jobba och vara hemma med eventuella barn om alternativet var att sätta dem på det dagiset!

 21. the body of Leviathan and the head of a social worker Says:

  Barnmisshandel

 22. Moog Says:

  ”– Vi vill inte ta bort det biologiska könet. Det är det sociala könet vi arbetar med, säger Lotta Rajalin.”

  Hur tänker ni kring detta?

 23. Mars Says:

  Hen?

  Det är för mig det tredje könet, den som varken vill vara man eller kvinna, utan Butlersk (hon lär beskriva 8 kön, men jag nöjer mig med 3). Jag har egentligen inget emot det tredje könet utifall någon nu vill vara detta. Men att påtvinga barn en sådan sak, nej, det borde inte vara sponsrat med allmänna medel.

 24. Gonzo Says:

  AV

  Jag skulle vilja se en modern och genusanpassad version av Erich Maria Remarques: ”På västfronten intet nytt”.
  Det skulle bli en riktigt bra version med starka kvinnor i stridande roller.

 25. Bo Says:

  Det värsta jag läst idag var att M:s rep. med ansvar för förskolor på Södermalm tycker det är helt OK…

  http://jarkeborn.eu/forskolan-pa-soder/comment-page-1/#comment-1598

 26. HSL Says:

  Har vi inte redan testat detta på stor skala, bara att byta ut ”kompis” emot ”kamrat”. Har klart för mig att det ideologiska experimentet inte slutade så bra utan kollapsade efter ett halvt sekel.

  Att ägna sig åt omskrivningar och skapade av nya ord löser väldigt sällan några problem. Denna typ av ”newspeak” funkade inte i 1984 och lär inte funka nu heller hur mycket vissa personer än försöker.

 27. Anton Says:

  Varför inte bara ha leksaker för alla intressen och låta barnen välja själva UTAN att döma dem för sina val?

 28. Joel Says:

  Vore det inte för att det råder brist på dagisplatser idag och många föräldrar är desperata och får vara tacksamma om de ens kan få in sitt barn på ett dagis, så skulle detta ha varit ett positivt initiativ. Då skulle ju varje förälder kunna välja: tror jag på dessa genusdoktorers försök till social ingenjörskonst eller gör jag det inte? Nu kommer det bara leda till att ett okänt antal barn tvingas in i en skapad androgyn ”mall” som lär orsaka en del förvirring när de möter världen utanför dagiset samt att genuskyrkan kommer övertala en massa andra dagis att följa deras exempel (självklart innan någon kompetent utvärdering av experimentets resultat ägt rum).

 29. Jack Says:

  Eftersom kvinnor har en rad till sin könstillhörighet kopplade, ibland kausala, fördelar baserade på såväl biologiska attribut, juridiska rättigheter och etablerade fördomar, attityder och sociala möjligheter förefaller det vara en mycket dålig idé att inte förbereda pojkarna på de omständigheter som väntar dem som män.

  Faktum är också att den som säger sig utgå från en idé om jämställdhet riskerar att sätta ett mycket lågt mål, bädda för friktion, och dessutom vara blind för viktigare omständigheter. Ett varningens finger för verksamhetsplaner som primärt utgår från jämställdhet.

  För övrigt angående ”pojkar tar mer plats” vill jag inflika ”flickor får mer plats”. Och pojkar måste därför stärkas i sin roll att ta mer plats om de ska ha en chans mot de som har rollen av att få platsen istället.

  Kvinnors fående är nämligen alltmer flagrant och framtida män måste utveckla en kompenserande förmåga att ta för att jämställdhet skall uppnås. De som istället hänt nu är att kvinnor fortsätter att få saker men har också lärt sig att ta, män har slutat att ta medan de aldrig någonsin fått.

 30. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Könlöst Samhälle,könslösa människor,förnekande av biologi, renhet från manligt kön och viljan att människor inte ska tänka själva för att istället lydigt och blint följa the SS Division Das Reich ,Statsfeminismus.

  *Varför tillåter inte gammel media öppen diskussion där båda sidor för och emot feminism får komma fram? Varför har Sverige inte fri statsmedia men framförallt varför finns inte fler modiga oberoende journalister som står upp för yrket och betydelsen av yttrandefrihet även om det innebär att bryta Pk och gå emot feminism? Hela yrkeskåren journalister och begreppet journalist, demokrati,oberoende journalistik och yttrandefrihet sätts på prov. Allt pga det eviga Politiskt korrekta. Oavsett om Pk och feminism innefattar facistiska,ultra marxistiska eller radikalfeministiska tendenser så måste den granskas och debatteras.

  Är feminism,statsfeminism,radikal feminism; med dess slående likheter med facism och nazism ,tyst accepterat i sverige just pga att ytterligheterna extremheterna ligger till vänster men förklätt i sk modern demokrati och jämställdhet? Det är just snyggt, En svensk tiger,alla gillar olika, prataomDETbaradetarPK etc.

  Så länge dom håller detta facistiska dagis i järna eller vart det nu ligger så är det lugnt, bara sociala medier håller granskar dom. Men när statsfeminismen och regeringen facistiskt ska börja skicka ut rosa kuvert till der vater och samtidigt börja inkvotera barn på radikalfeministiska dagis är det försent. Det är Masshypnos att dedikera och hjärntvätta barn till en sjuk och människofientlig ideologi utan öppen debatt i det offentliga rummet och stats och gammel media.Att tidigt bli indoktrinerad i fundamentalistisk ideologi och bli tvingad som barn att leka med leksaks spis och bära rosa långkalsonger bidrar till fler men än feministerna kan ana. * ironi.

  Potentiell statsfeministisk förskola barnstuga kindergarten?

 31. Trio Says:

  @Olle

  Jo men som feminist vill väl antagligen Malena Janson att alla pojkar i Astrid Lindgrens böcker ska göras om och framställas som svaga, rädda och/eller elaka – och alla flickor ska framställas som starka, modiga och snälla… Emil, som du nämner, måste till exempel göras om till en flicka: ”Emilia”… Så blir det feministiskt och bra…

 32. David Holman Says:

  För alla tvivlare om att könsidentitet sitter i hjärnan så har jag här samlat fyra olika artiklar under rubriken Stöd för biologiska skillnader som behandlar just detta. Läs När John blev Joan så kommer ni se vad som hände med honom. Nu var hans ingrepp fysiskt också, men han tog livet av sig vid 38 års ålder och gick ut i Roling Stones för att varna andra föräldrar om hur han blev skadad av detta. David Reimer (tror jag han kallade sig som vuxen) är ett extrem fall av vad dessa barn kommer bli, men lita på mig att 90% av dem kommer bli alkoholister, minst!

 33. cark1 Says:

  Jag struntar i vilkas tår jag kanske trampar på här men det skulle inte förvåna mej om de som kommit på idén att förvandla hon och han till hen på det där dagiset tror på Gaia också liksom andra fantasier. Barnen kommer inte att bry sej om sånt där tjafs när de blir äldre. I alla fall tror jag inte att de kommer att göra det. Man kan också hoppas att de inte låter sej påverkas av tänkandet bakom alltför mycket. Vi behöver mer reson, mer kritiskt tänkande i den här världen, inte likformighet och utsuddande av identitet.

 34. intelligentunion Says:

  Hey! Tagga ner lite allihop! Hur vore det om vi alla experimenterade lite mer, ex, lånade tantens skor?

 35. AV Says:

  Moog:
  ””– Vi vill inte ta bort det biologiska könet. Det är det sociala könet vi arbetar med, säger Lotta Rajalin.”

  Hur tänker ni kring detta?”

  Precis det jag skrev, de blandar ihop könsroller och könsidentitet. Det är ok att ifrågasätta vad som är ”killgrejer” och ”tjejgrejer”, att vidga barnens syn. Däremot är det inte ok att förminska barnens vilja att identifiera sig som kille eller tjej. Det är det man gör med ”hen”. Det är viktigt att veta att man är en han eller hon. Men gärna ifrågasätta vad det innebär.

 36. PabloHoney_4 Says:

  Jag anser att denna typ av dagis är barnmisshandel. Att beröva ett litet barn från att utvecklas av egna inre processer, är ett övergrepp. Barn ska inte avkönas, dvs berövas på sin könsidentitet. Man för barnet bakom ljuset eftersom kön inte går att avskaffa. Genom medveten prägling förstör man ändrar man barnets identitet och därmed självkänsla. Dessa barn kommer att få en falsk bild av verkligheten och springa in i ett helvete i vuxen ålder. De är förda bakom ljuset.

  Detta är ett solklart case för Socialnämnden i Stockholms stad. Man utsätter barnen för en stor fara och psykisk ohälsa.

  Stackars barn!

 37. barfota Says:

  @Access

  ”… och längst ner efter artikeln kan man läsa att ”Kommentarer är avstängda för denna artikel.””

  Det är lätt att råda bot på. För de av er som vill kommentera på censurerade sidor eller sidor som inte går att kommentera normalt så föreslår jag att ni installerar GOOGLE Sidewiki så kan ni kommentera så mycket ni vill och alla kommentarerna kan läsas av dem som installerat programmet.

  @Jocke

  ”Att experimentera med barns könsroller är inte bara fullständigt idiotiskt, det är ett farligt experiment också. Men det begriper tyvärr nog inte dessa av feminismen fullständigt hjärntvättade kvinnor. ”

  Det borde vara straffbart och att jämföra med barnmisshandel, tycker jag.

  @Hanen

  ”Allra helst anser feministerna och genustramsorna sig ha rätten att ta ifrån pojkarna sin pojkaktighet och begynnande maskulinitet. För den har de inbillat sig är enbart skadlig. Att födas till pojke är närmast betraktat som en sjukdom som ska botas.”

  Du rockar fett gubbe, ger dig tio poäng för den kommentaren.

  @Mars

  ”Men att påtvinga barn en sådan sak, nej, det borde inte vara sponsrat med allmänna medel.”

  Håller med till 100%, det borde vara straffbart.

  @Anton

  ”Varför inte bara ha leksaker för alla intressen och låta barnen välja själva UTAN att döma dem för sina val?”

  Så borde det absolut vara men då fick ju inte genuskärringar några försökskaniner att experimentera med.

  @Jack

  ”För övrigt angående ”pojkar tar mer plats” vill jag inflika ”flickor får mer plats”. Och pojkar måste därför stärkas i sin roll att ta mer plats om de ska ha en chans mot de som har rollen av att få platsen istället.”

  Absolut, det har vi sett massor med exempel på här på GenusNytt.

 38. Tanja Says:

  Vad har jämställdhet med förnekandet av kön att göra? Lika galna som vanligt. tack för läsningen Pär!

 39. Lena Says:

  Varför är det okej att säga genom handlingar och via media m.m. till små tjejer att det viktigaste för att passa in är att de är söta och snälla? Och varför är det okej att små pojkar ska anamma sina aggressiva sidor? Varför är det så extremt provocerande med att försöka lära barnen att det inte behöver vara så? Debatten missförstås så ofta. Detta handlar om att ge sina barn FLER möjligheter, istället för de få detta samhälle ger dem. Jag vill inte att min dotter ska få bulimi och tycka att det är viktigare att vara söt än snäll och smart, och jag vill inte att min son ska känna att han inte kan vara ömsint och måste hålla på med bollsport eller slåss för att passa in. Varför ska flickor leka med dockor och pojkar med bilar och bollar? Ska inte min son få lära sig att ta hand om sina eventuellt framtida barn på samma sätt som man motiverar att ”alla” tjejer gillar att leka med dockor. Det är för mig som att säga att vuxna män inte är gjorda för att ta hand om sina barn. Om detta stämmer för er måste jag bara säga att jag är väldigt ledsen för er skull, men min man är fullt kapabel att ta hand om våra barn och han är en utmärkt förälder. Det finns ingen som vill ta bort det biologiska könet, allt folk som bryr sig om genus i detta avseende är att erbjuda lite fler möjligheter till barn och inte tvinga in dem i färdiga mallar som många faktiskt mår riktigt dåligt av.
  Ser man historiskt var det inte länge sedan kvinnor inte fick rösta och ansågs dummare än män, att inse skillnad på genus och kön har hjälp till att se till att vi inte har det så idag. Om ni dessutom inte vet om att könsroller varierar över tid och plats kanske ni ska läsa på lite mer innan ni yttrar er så mycket. Studier som gjort i över 80 år har visat att det finns få skillnader i hjärnan mellan män och kvinnor men vårt samhälle är uppbyggt som om vi skulle vara av olika arter.
  Det är inte ett dugg synd om dessa barn, i min mening är de synd om alla dem som känner att de inte passar in och vill ta livet av sig för att vissa idioter inte klarar av förändringar och tycker det är helt okej att ha ett samhälle som tvingar folk att vara på ett visst sätt på grund av att de råkar ha ett visst fysiskt kön.
  Men det vet väl alla att blåögda barn leker helst med bollar och brunögda med gubbar och dockor. Eller!?

 40. Lena Says:

  Min ena son är 2,5 år och har ingen koll på kön. Vi berättar att jag är tjej och pappa och han är kille. När vi duschar och han visar intresse säger vi att jag har snippa och pappa har snopp. Att veta mer om kön och sexualitet bryr sig inte många i denna åldern om mer än så. Vissa verkar tro att det är äldre som genomgår puberteten vi pratar om här. Då är det viktigt för barn att utforska sitt fysiska kön och skillnader i kön och vilken sexuell läggning man har. Det hör till. Men denna förskola är nog till för barn mellan 1-5 år. Då är det viktigare att lära sig att bli individer än kön.
  Jag vet så många exempel på barn som inte får göra dittan och datten pga sitt kön, och som påverkas så mycket av hur man tror barnen är utan att känna dem. Varför provocerar inte detta fler??? Varför gör alla som vill göra något åt detta fel? Visst, de kanske inte gör allt helt perfekt, jag vet inte jag har ingen större insikt än att ha läst denna artikel om dem, det är nog mycket som inte framkommer om denna förskola. Men jag tycker det är ett positivt initiativ. Jag är tacksam för att den förskola mitt barn går på (ej detta) behandlar barn utefter individer och inte kön.

 41. Moog Says:

  Bra skrivet, Lena. Att Egalia och liknande dagis provocerar så oerhört mycket är fascinerande.

  Till er andra – det kryllar fortfarande av familjer därute som t.ex. aldrig skulle köpa en leksaksspis till sin son, är inte det skrämmande? Dessutom – Pär Ström verkar ju sträva efter jämlikhet han också (den ekvationen får jag nog aldrig ihop), jag har en känsla av att det skulle bli ännu mer ramaskri om Egalia valt att byta bort ”han” mot ”hon” istället. Nu väljer de att se det annorlunda istället, böckerna kan handla om en flicka, eller en pojke – det spelar ingen roll – därav ”hen”. Inte konstigare än så. Jag personligen skulle nog istället att byta ”han” mot ”hon” när jag läser böcker för mina barn, iochmed att man alltid utgår från en ”han” – mest för omväxlings skull så att säga.

  Sluta bli provocerade, och Pär Ström – du blir då aldrig nöd!

 42. Moog Says:

  …nöjd.

 43. barfota Says:

  @Lena

  ”Vissa verkar tro att det är äldre som genomgår puberteten vi pratar om här.”

  Och vissa verkar tro att man inte skadar barnen. Vi kanske skulle införa pedofili på dagis bara för att testa, vissa religiösa dårar tycker ju det verkar bara också. Jag menar vi är ju vuxna och har därför rätten att göra som vi vill med barnen eller hur?
  Min åsikt är att detta är regelrätt barnmisshandel och ingenting annat!

 44. barfota Says:

  😳
  Skulle givetvis stå

  vissa religiösa dårar tycker ju det verkar bra också.

 45. barfota Says:

  @Moog

  ”Till er andra – det kryllar fortfarande av familjer därute som t.ex. aldrig skulle köpa en leksaksspis till sin son, är inte det skrämmande?”

  Visst… Skicka pengarna så drar jag iväg och köper en bums!
  …nöjd?

 46. PabloHoney_4 Says:

  Lena: ”Ser man historiskt var det inte länge sedan kvinnor inte fick rösta och ansågs dummare än män”

  Korr. Män fick faktisk allmän rösträtt efter kvinnor.

 47. 50/50 Says:

  Att lura barn att det inte finns könsroller i hopp om att de ska bli befriade från könsroller är inte särskilt intelligent. Om vi ska lära våra barn klara sig väl i samhället borde vi i stället lära dem hur samhället fungerar. Dessa barn kommer förmodligen göra tokrevolt när de inser hur lurade och traumatiserade de blivit.

  Könsroller kommer förövrigt finnas så länge det finns kön, på gott och ont: eftersom vi människor har ett behov av normer för hur vi ska bete kring sex och samlevnad.

 48. En skrämd 70:talist Says:

  Hur f-n kan man tillåta att någon driver igenom något dylikt?
  Detta är i allra högsta grad barnmisshandel/övergrepp, att ta i från barn deras initiala roller som borde växa fram på egen hand.

  Nu när vi har en sån öppen syn på Homosexualitet i samhället borde Kalle få välja själv om han vill gå i klänning eller pussa Nils.

  Ett Drivhus för 2000 talets HBT är vad detta är!!

 49. Lena Says:

  barfota:

  Jämför du pedofili med att små barn får lära sig att pojkar kan leka med dockor och flickor med bollar? Seriöst vad tänker du på?
  Vuxna ska förresten alltid sexualisera saker men små barn är asexuella.

  Jag är uppvuxen relativt genusfritt och lekte både med bilar och dockor som barn. Hur påverkade det mig? Jo, genom att jag aldrig känt mig hindrad av mitt biologiska kön och att jag aldrig förstått varför jag inte kunnat ha vilken karriär jag vill bara för att jag är född till tjej. Jag har jobbat inom typiska ”manyrken” vilket många gamla gubbar reagerat på.

  Vad som egentligen är barnmisshandel kan man ju ha delade meningar om, att lära små flickor att det viktigaste är att vara söta är enligt mig nästintill barnmisshandel.

 50. Moog Says:

  @ En skrämd 70-talist

  ”…att ta i från barn deras initiala roller som borde växa fram på egen hand.”

  Haha, du har inte förstått någonting – du syftar ju till att cementera existerande könsroller.

 51. barfota Says:

  @Lena

  ”Jämför du pedofili med att små barn får lära sig att pojkar kan leka med dockor och flickor med bollar?”

  Nej, jag jämför två idiotiska övergrepp mot barn som båda begås av vuxna människor.

  ”Jag är uppvuxen relativt genusfritt och lekte både med bilar och dockor som barn. Hur påverkade det mig? Jo, genom att jag aldrig känt mig hindrad av mitt biologiska kön och att jag aldrig förstått varför jag inte kunnat ha vilken karriär jag vill bara för att jag är född till tjej.”

  Nå, då så. Då fungerade det ju bra utan inblandning från dagis och skattefinansierad barnmisshandel. Du har jobbat inom de typiska ”mansyrken” men du har inte kunnat välja karriär p.g.a. ditt kön. Så är det nog för oss alla mer eller mindre. En fråga till dig. När blir man i dina ögon en gammal gubbe? 15, 20, 30 eller blir man det i samma ögonblick man inte delar din uppfattning?

 52. Dr. Jonsson Says:

  Varför inte avskaffa människan när vi ändå håller på.

  Gärna med det ”briljanta” argumentet att ”kvinnor minsann inte hade rösträtt … bla bla bla”.

  Det motiverar ju precis vilka idiotier som helst idag 2011, och jag förstår genast att jag inte ens har rätten att säga emot.

 53. Lena Says:

  Barfota:
  Jag gick ej på dagis, min mamma var dagmamma och jag hade därmed tillgång till alla sorters leksaker hemma. Så jag blev ej påverkad av dagis. Det verkar som de barn som går på daghem blir mindre påverkade än de som går på förskolor pga av att på förskolor påverkar de äldre barnen de yngre mycket.

  Gammal gubbe blir man när man kallar mig ”lilla gumman” nedlåtande bara för att trycka ned mig så jag ska veta min plats. Gärna om man klappar mig lite nedlåtande på huvudet också. Man behöver inte dela min uppfattning.

  Och jag HAR kunnat välja karriär pga att jag inte formats så pass mycket av rådande könsnorm att jag låtit det påverkat mig. Men jag kan minst sagt påstå att jag fått kämpa i uppförsbacke pga mitt kön. Det är detta man inte vill att ens barn ska få gå igenom.

 54. Bengt Says:

  Göran Hägglund (KD) pratade redan 2009 om den ”performancevrålande könsdekonstruerande kultureliten som skrev verklighetens folk på näsan och förebrådde dem för deras stil, smak och värderingar…

  Han kunde inte ha haft mer rätt för med ”Egalia” ser vi ju resultatet.

  Vilken underbar tur det är att det finns friskolor idag så att inte denna psykiska misshandel av barn får påverka alltför många!

 55. barfota Says:

  @Lena

  ”Jag gick ej på dagis, min mamma var dagmamma och jag hade därmed tillgång till alla sorters leksaker hemma. Så jag blev ej påverkad av dagis.”

  Nej, just det… Du ”blev ej påverkad av dagis” och det är förmodligen anledningen till att det gått så bra för dig som det trots allt har gjort, därför kan jag för mitt liv inte begripa att du försvarar idioterna.

  ”Det verkar som de barn som går på daghem blir mindre påverkade än de som går på förskolor pga av att på förskolor påverkar de äldre barnen de yngre mycket.

  Snarare personalen som påverkar barnen med sitt genustrams.
  Jag blev själv en gammal gubbjävel innan jag ens fyllt 25 och det utan att ha klappat barnets mamma på huvudet och kallat henne för ”lilla gumman”. Men barn lär sig av sina föräldrar eller hur.

  ”Och jag HAR kunnat välja karriär pga att jag inte formats så pass mycket av rådande könsnorm att jag låtit det påverkat mig”

  Ja som då INTE är så RÅDANDE som man vill göra gällande i feministiska kretsar för om de hade varit så RÅDANDE så hade du inte kunnat påverka din situation ett dyft.

 56. Krönikör hyllar dagiset som avskaffat kön « GenusNytt Says:

  […] Malin Wollin hyllar i en krönika förskolan Egalia, som har avskaffat könen (jag bloggade om det här). Jag citerar […]

 57. Lövet Says:

  Låt oss först konstatera att Egaliaexperimentet är tankekontroll och hjärntvätt applicerad på småbarn. De tankar och värderingar som skall inplanteras är politiskt korrekta och sanktionerade av en enig Riksdag och exekveras av en ivrig (HBTQ-kvoterad och cerifierad) Regering.
  Detta innebär att på papperet kan Moog m fl hävda att Egalia är ett verk i demokratins tjänst.

  Men nu är statligt godkänd hjärntvätt minst lika förkastlig som all annan tankestyrning och hjärnkontroll. Något som Orwell såg redan 1948.

  När det gäller att genusifiera Astrid Lindgren, så består naturligtvis strävan – som någon ovan noterade – i att ”dekonstruera” alla eventuella starka pojkfigurer i bockerna.

  Skorpan – sorry, det räcker inte med TBC, du måste börja fundera lite över din sexuella läggning i nästa utgåva också. Jonathan, ja med den frillan så är han ju antingen redan ”ute” eller så aspirerar han på att bli finansminister i Alliansregeringen.

  Emil – vi vet nog vad du täljer för några falliska symboler när Olle Hellbom skrikit ”Bryt”. Nej det blir korsstyngsbroderi i vävstugan istället för träslöjd i snickarboa’ i nästa film.
  Och en mössa och en bössa – så patriarkalt. En kjol och en, en, sminkväska!! (just det) – det blir nåt för Alfred att komma med det…
  …och vi vet ju alla vad Alfred kommer att vara ute efter i den versionen. Sorry Lina, men du får nog satsa på karriären istället…

  Faktum är att den enda figuren som kommer att vara sig lik i den nya Emil-serien blir Krösa-Maja, Makan (ja precis – lesbiskt ska det vara) till expert på att ”Problematisera” sågs inte förrän Margareta Winberg blev minister!

 58. Marie Says:

  Driver man en blogg som pårstår sig vara för jämställdhet, bör man åtminstone göra sig besväret att A) faktiskt läsa det som man kommenterar och B) inte onsynliggöra transfrågor. Inte för att de flesta läsarna verkar bry sig om detta ändå…

 59. barfota Says:

  @Marie

  ”A) faktiskt läsa det som man kommenterar”

  Jag kom till andra raden och kom till ordet ”danskjolar”, när jag sedan kom till att ”Men ett barn ska inte placeras i ett fack på grund av sitt biologiska kön” men att det är helt OK att placera samma barn i facket HEN då slutade jag läsa. Mer än så krävs inte för att jag skall döma ut eländet och ifrågasätta vad det är för ett vansinnesland vi lever i som både tillåter och bekostar övergreppen på barnen.
  Nää feministerna får försöka kvotera in manliga läsare.

  ”B) inte onsynliggöra transfrågor. Inte för att de flesta läsarna verkar bry sig om detta ändå…”

  Vad jag vet så osynliggörs inget kön på denna blogg men jag kan bara tala för mig själv här.
  Jag bryr mig inte om HBTQ, mans eller kvinnofrågor jag bryr mig till skillnad från feministerna om verklig jämställdhet. Verklig jämställdhet bestäms inte av något kön.
  Så jag tycker ditt påstående är både felaktigt och trams!

 60. Marie Says:

  Barfota: Om du hade läst vidare,så hade du sett att man för det första inte alls hymlar med de biologiska könen och för det andra att barnen är helt fria att kalla sig själva vad de vill. Vad är det för övrigt som är så fel med könsneutral benämning? Människa är en kategori det med, och det har jag än så länge inte sett någon protestera mot.

  Det är ett osynliggörande av dem som inte vill kategoriseras, ifall man så envist vidhåller att den könseutrala benämningne är trams ellerbedrägeri och allt vad man nu kallar det. Hur tycker du att vi ska kunna får jämställdhet ifall vi ignorerar att folk osyngigörs eller förlöjligas på grund att sin könsidentitet?

  Prropå det: om du nu ska säga åt mig att jag tramsar, kan du väl i alla fall ha respekt nog att läsa biten som jag baserar mig på. Inte tror du väl att jag känner mig förlöjligad av någon som inte har en aning om vad jag pratar om?

 61. Moog Says:

  @ barfota

  ”…jag bryr mig till skillnad från feministerna om verklig jämställdhet.”

  Jag blir så nyfiken, hur definierar du ‘verklig jämställdhet’? Anser du att det västerländska samhället har en tendens att alltid sätta kvinnorna i första rummet (för det är väl sånt som uppmärksammas här på bloggen?)? I sådana fall undrar jag – när anser du att det blev ”såhär”?

 62. Förskolebarn idag får lära sig att de är könlösa – leve asexualiteten! « Pinglans Tankar – den ej politiskt korrekta bloggen Says:

  […] https://genusnytt.wordpress.com/2011/01/29/dagiset-egalia-har-avskaffat-kon/ […]

 63. barfota Says:

  @Marie
  Barn påverkas av vuxna i sin omgivning så den friheten är det inte så mycket bevänt med. HJÄLP då är jag osynliggjord, hur skall jag ta mig igenom detta trauma? Sluta förlöjliga mig!

 64. MattiasRT Says:

  Hur var det med stjärnpersonerna på dagiset? var dom hen?

 65. Marie Says:

  Barfota: stackars liten, såg du verkligen inte till någon annan vuxen än dina dagisfröknar när du var liten?

 66. Lasse Says:

  @Moog

  Nu får du sluta med din fulretorik och lägga ord i munnen på andra människor. Att hjärntvätta barn är oerhört kränkande och provocerande, eller med andra ord är inte Ni ett dugg bättre än hitlerjugend under andra världskriget där man väldigt tidigt började forma barn.

  Den ideologi du står för är sjuklig och jag hoppas du en dag vaknar upp och inser det. Att debattera med en feminist är ungefär som att försöka få en sektmedlem att inse verkligheten.

  Tackar gud för att mina barn är vuxna !

 67. Lasse Says:

  @Marie

  Gratulerar du har precis fått titeln ”forumtroll” !

  Tänk vad märkligt det är, så fort en tokfeminist gör sin entré på den här bloggen duggar härskarteknikerna som stora hagel.

 68. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Mood

  Du menar pillainavelnomDet#

  Helt ok syfte för minoriteten feminister om inte tant statsfeminism smygande inför DET på landets förskolor. Opinionens markering och avståndstagande till feminism visade sig inte tillräckligt tydlig i senaste riksdagsvalet. Vad skulle kunna vara den slutgiltiga övertygelsen som visar på att ingen vill ha genus idiotin, ingen kommer sakna den? Det som fungerar i många fall är sanktioner genom att strypa skattefinansieringen till statsfeminism. Förhoppningsvis är väl det borgarna håller på med om dom inte blivit helt rabiata feminister dom med(??). Det skulle minska statsfeminismens marxistiska indoktrinering och därmed folkets jubel av sänkta skatter 🙂 Alla blir nöjda efter denna reform, feministerna får hålla på med sitt i järna och andra hbt regisserade dagis på någon bakgård i årsta och södermalm. Vi vanliga Svensson och Muhammed får både en och två 500 lappar mer i plånboken eller om det var tre*ironi. Men framförallt slippa statsfeministiskt finansierade pornografi, fyfan, för alla Socialtänste arbetare som smygsurfar denna rent av trista och tråkiga pk pornografi.
  Skäms på er*ironi 😉 Det är väl demokrati om något när folk trotsar pk och statsfeminism;-)

  Hen blir Them /- Kip på Holländska enligt google översättning!

 69. Skrotmamman Skrotar Vidare Says:

  Apropå förskolan utan kön, Egalia. Så läste vi, min man och jag igenom artikeln, (jag) bloggade om det, vi läser andras bloggar, följer diskussionerna och står ganska ”fågelholksaktiga” båda två.

  Det är för långt. Som jag kommenterat på andras bloggar. Ratas ”vanliga icke homogena familjeböcker” – Pippi Långstrump, för känd, för vanlig trots att hon är liten och rabiat samt bor ensam?
  Alfons Åberg, för vanlig, för känd? Trots att han bor utan mamma tillsammans med sin pappa?

  Att beröva barnen ord som han/hon för att uppmuntra nya ord som ”hen” känns inte helt rätt. ”Kan tänkas överdrivet”, ja. Men det ÄR överdrivet. På barnens bekostnad.
  Skriva om låtar för att ekorrar och kossor i sånger än män om inget annat anges. Om JAG hade skrivit en låt om en sockerbagare, och kanske haft min morfar i minnet hade jag inte velat att man ändrade i det.

  Ska man ändra sången ”Lillans Brev” till ”Förälder kom hem, för vi längtar efter dig……..” det är väl otroligt osmakligt att hon skrivit ”pappa kom hem”, tänk vad mansgrisigt…… SUCK.

 70. barfota Says:

  @Mogg
  Min syn på verklig jämställdhet är att:
  Samma skyldigheter, rättigheter, möjligheter och lagar undantagslöst skall gälla för båda könen. Inga särbehandlingar eller undantag för någon! Naturligtvis så talar jag om fullt friska människor och inom ramarna för vad biologin tillåter, män kan som bekant inte föda barn.

  ”Anser du att det västerländska samhället har en tendens att alltid sätta kvinnorna i första rummet (för det är väl sånt som uppmärksammas här på bloggen?)? I sådana fall undrar jag – när anser du att det blev ”såhär”?”

  Ja det anser jag, jag tror faktiskt inte jag kan komma på ett enda exempel där män som jag och mina likar (lågutbildade från arbetarklassen) har förtur mer än till de verkligt lågavlönade, farliga och smutsiga jobben. En förmån som jag mer än gärna ger bort till vem som helst. När feministeländet började är jättesvårt att säga eftersom det är oärligt, förädiskt och smyger sig på intet ont anande människor som blivit hjärntvättade att tro att det handlar om jämställdhet och har annammat den ena tokigheten efter den andra.

  Vad som sker i det ”västerländska” samhället utan för Sveriges gränser rör mig inte i ryggen, vi måste lösa våra egna problem här först innan vi ger oss i kast med resten av världen.

  Min fråga till dig är nu ställer du upp på min syn på vad verklig jämställdhet borde vara?

 71. barfota Says:

  @Marie

  ”tackars liten, såg du verkligen inte till någon annan vuxen än dina dagisfröknar när du var liten?”

  Nä, där ser du hur man kan bli när tokfeminister styr och ställer.
  Kan jag få bidrag till terapi nu?

 72. gealach Says:

  Lite lustigt är ju att i samtliga artiklar jag läst om föräldrar som vägrar tala om vad deras barn har för kön, samt väljer att tala om sitt ”barn” istället för sin ”son” eller ”dotter”, går det tydligen utmärkt för föräldrarna själva att vara ”mamma” respektive ”pappa”. Är det inte lite konstigt att det är OK att de har kön, men inte barnen? Vid vilken ålder får man ett kön, tycker de? Eller får man det först när man blir förälder?

 73. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Moog

  Varför ska feminister/radikalfeminister och statsfeminister ( föreningen av facistisksm/-nazism och marxism dvs Det pillainavelnomDet#) som du själv alltid kräva att sättas i första rummet? Majoriteten av kvinnor som inte är feminister har inga problem med förståelsen att som individer inte alltid kan bli satta i första rummet. Det är bara feministernas egna världsbild och religion som förkunnar Det.*ironi.
  Märkligt, Vem vilka är det egentligen feministerna företräder? Majoriteten av kvinnorna eller sina egna uppblåsta egon uppe på en piedestal? Om feministerna företräder majoriteten av män och kvinnor förtäckt i sin falska dolda agenda blir förklaringar som sjuk narcissism och egoism mer logisk. Sluta hyckla med att feminister företräder män och kvinnor när män och kvinnor inte vill bli företrädda av feminism. Hur svårt kan det vara att förstå,egentligen.

  Fler genus hyss 😉
  That´s dope!

 74. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Skrotmamman Skrotar Vidare

  Måste instämma, klokt resonemang!

 75. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Het genus debatt, könsneutrala dagis. Hehe 😉

  Buah,ryser när sådana här hemska tanter ska få förstöra
  många barns uppväxt enligt deras ”egna övertygelse” som
  inte är majoritetens övertygelse. Underbart att fri debatt
  ändå får råda ett par fåtal gånger i gammel media, som här.

  ”..Plocka bort delar av vår Litteratur, vårt kultur arv. Det är rena cencuren. Sovjetmetoder. Annars har dom valt att förändra handling osv i böcker. …Förskolepersonalen som också är ett offer för ”DET här” måste avköna och avkoda leksaker …”

  Tanja Bergkvist

  Word!

 76. Marie Says:

  Lasse: Det första svaret till mig avslutades med att säga att jag tramsade. Vad väntar du dig, att jag ska niga och be om förlåtelse för att mitt inlägg inte föll i smaken?

 77. Moog Says:

  @ Manhood United…

  Saxat ur din blogg:

  ”- Det är bra att viktiga kvinnofrågor tas på allvar i politiken och i media. Samtidigt måste kunskapen om mansfrågor spridas, så att vi får en bredare bild av könsfrågorna.
  – Min vision är att vi ska kunna börja diskutera könsfrågor på ett mer öppet sätt i Sverige, och basera så mycket som möjligt på forskning och fakta, och inte på ideologi.”

  På tal om – det senaste – styckmordet i Sverige. Experter går som vanligt ut med ”…men man skall komma ihåg att det här är ytterst ovanligt”. Samma sak när det gäller överfallsvåldtäkterna, alltid är det ytterst ovanligt och man ”kartlägger individen”. Det är konstigt att vi, när vi talar om t.ex. hedersrelaterat våld, som också är ytterst ovanligt i vårt land, alltid talar om ”ett kulturellt problem” och där är vi otroligt snabba – ‘nu måste vi agera!’. I tidningarna skrivs det inte om några ”sjuka individer” – Hedervåld, läser vi.
  Detta är väl en mansfråga för dig att uppmärksamma?

  Och det där med forskning och fakta – har du läst vetenskapsteori, sociologi eller idéhistoria? Din fakta är med all säkerhet, inte min.

 78. Lasse Says:

  Marie skriver:

  ”Vad väntar du dig, att jag ska niga och be om förlåtelse för att mitt inlägg inte föll i smaken?”

  Du är ett skolexempel på hur feminister reagerar när de ej får medhåll eller klarar att besvara argumentetet.

  Då åker härskarteknikerna och förlöjligandet fram, eller med andra ord man är oseriös i debatten vilket innebär att man är ett ”forumtroll” eftersom man ej tillför något mer än provokation.

  Sen har vi Moog som är specialist på att osynliggöra inlägg och andra skribenter (återigen feministiska härskartekniker). Moog tillför inget annat än massa postmodernistiskt svammel.

 79. Nitti Says:

  Ibland hoppas man på att det barnslihga 70-talet är förbi. Sedan dyker det upp knasiga fruntimmer som vill provocera, och får tillfälle att göra det. Är svenskarna inte klokare än så? Är kvinnorna inte klokare än så? Bara undrar. Gabriella Marinssons påstående är ju inte direkt lysande.

 80. Moog Says:

  @ Manhood United…

  By the way – den där genusvetaren fick ju Tanja att framstå som en idiot. Hon står och tittar ner i bordet hela debatten, sen kontar hon ”…för sådär kommer inte verkligheten se ut när de här barnen kommer ut i samhället” – där ringar hon ju in hela problemet och lägger lösningen rätt i handen på genusvetaren; det är ju just därför vi måste jobba med genus från dagisnivå – för att det ser ut som det gör i samhället!

  Dessutom, genusdagis väcker alltid en aggressiv debatt. Det är inget experiment, det är inga sovjetmetoder, det är nya och nyttiga infallsvinklar – varenda människa, även vissa aktiva feministhatare här på sidan, förstår ju att vi utifrån vad vi föds till, blir formade efter vårt kön. Min flickväns dotter (ja, jag är man) och hennes vänner vill spela fotboll, men vågar inte testa på – det är ju en killsport – och får nöja sig med ”tjejfotboll” på skolan en gång varannan vecka. Och det är bara ett av hundratals exempel den uppmärksamma vuxne personen ser.

 81. barfota Says:

  @Nitti

  Nu blir jag förbannad igen. Detta har varje sig med Svenskar eller kvinnor att göra, det handlar om tokfeminister dom fritt får styra och ställa!

 82. Marie Says:

  Lasse: så när jag blir sur på att bli kalld tramsig, är det en härskarteknik. När din allierade kallar någon tramsig på första svaret är det… vaddå, om jag får fråga?

 83. Bengt Says:

  @Moog: OM nu barnens föräldrar VILL att barnen skall bibringas uppfattningen att det finns två biologiska kön och inte något annat? Om föräldrarna VILL att deras barn skall få sunda, hederliga värderingar om äktenskap och samlevnad? Om föräldrar VILL att deras barn skall får lära sig skillnaden mellan han och hon? Om föräldrarna VILL att deras barn skall få läsa samma sagor och traditionella berättelser som de själva fick en gång? Om föräldrarna VILL att barnen skall få leka med de leksaker de själva vill utan att någon ”genustant” står bredvid, antecknandes flitigt och tar ifrån dem de leksaker ”genustanten” (för till nästan 100% är det ju en tant!) de själva valt för att istället ge dem de leksaker ”genustanten” vill att barnen skall leka med? Att föräldrarna inte vill att deras som skall klä ut sig i kjolar? Om föräldrarna INTE VILL att barnen skall få höra berättelser om ”knepiga” familjer och levnadskonstellationer? Om föräldrarna INTE VILL att det skall komma ”studenter” och läsa pornografiska noveller för sina barn?

  Ja, så här hade jag kunnat fortsätta sida upp och sida ner. VEMS barn är det egentligen och VEM skall bestämma över dem och ger dem de värderingar föräldrarna VILL att de skall få med sig i livet? Föräldrarna eller några ”kwera genustanter” som vill inkassera Politiskt Korrekta poäng för sin doktorsavhandling på Södertörn?

  Som tur är så finns det ju en valfrihet i dag när det gäller skola men dessvärre inte när det gäller barnomsorgen i lika hög grad.

  Vi får hoppas att detta ”experiment” på Söder stannar där som just ett misslyckat experiment och INTE får någon vidare spridning i landet.

 84. Nitti Says:

  Käre Barfota, jag undrar eftersom det faktum att det tillåts öppnas dagis baserade på sådant trams är ett tecken på förfall, generell förfall. Det finns tydligen en grogrund för sånt i samhället.

 85. barfota Says:

  @Marie

  ”Lasse: så när jag blir sur på att bli kalld tramsig, är det en härskarteknik. När din allierade kallar någon tramsig på första svaret är det… vaddå, om jag får fråga?”

  Det finns bara två inlägg där ordet ”tramsig” förekommer och förresten varför hoppar du på @Lasse som inte ens nämnt ordet.

  Däremot så skrev jag:

  ”Så jag tycker ditt påstående är både felaktigt och trams!”

  Om du tvunget MÅSTE hoppa på någon person så hoppa på RÄTT person annars så tycker jag faktiskt att du är riktigt tramsig.

 86. barfota Says:

  @Nitti

  ”Käre Barfota, jag undrar eftersom det faktum att det tillåts öppnas dagis baserade på sådant trams är ett tecken på förfall, generell förfall.”

  Vem har pratat om förfall? Jag ser det snarare som ett tecken på fega svaga, lismande, feministiska politiker som inte törs sätta ned foten och se till barnens bästa före feministernas (förlåt HENNARNAS) gnällande.

  Men i det stora hela så är det bra, allting blir så mycket lättare i framtiden. Feministerna kan inte skylla på männen, tidningar kan inte köra feministiska snyfthistorier, inga män eller kvinnor blir våldtagna eller dör i krig. Allt kommer att bli HENNARNAS fel. Vem skall HENNARNA då skylla på, HEN?
  Feminismen är mossig, gammalmodig och omodern, lägg ner skiten i tid så slipper ni skämmas!

 87. barfota Says:

  @Nitti
  Däremot så kommer det att leda till förfall men det är väl så man vill ha det. Det kommer att generera jobb åt den delen av samhället som tjänar pengar på att förstöra barnen.

 88. barfota Says:

  @Bengt

  Här är det läge för stilpoäng 😀
  Det är just det som är grejen. Vi föräldrar bestämmer över våra barn.
  VIK HÄDAN GENUSHÄXOR!

 89. Moog Says:

  @ Bengt

  Du får lyssna/läsa genom det du kommenterar – det är ingen som kommer ta bort Kalles blå bil. Han kommer få leka med den ändå. Men kanske ”genustanterna” flyttar på leksaksspisen som står i tjejhörnan, så att Kalle och hans pojkkamrater får möjlighet att utforska och leka med den, de också. Man lägger till, man tar inte bort.

  Sen verkar din syn på människor överlag en aning konservativ, på det där lite obehagliga sättet;

  ” … Om föräldrarna VILL att deras barn skall få sunda, hederliga värderingar om äktenskap och samlevnad? Om föräldrar VILL att deras barn skall får lära sig skillnaden mellan han och hon? … Om föräldrarna INTE VILL att barnen skall få höra berättelser om ”knepiga” familjer och levnadskonstellationer?”

  Sunda, hederliga (?) värderingar? Knepiga familjer? Är du emot homosexuellas rätt i samhället också?

 90. Lasse Says:

  @Barfota

  Angående Marie inget att elda upp sig över, tog inte lång stund innan hon bekände färg. Oftast behöver man bara skrapa lite på ytan för att feministflosklerna och härskarteknikerna skall börja hagla.

  @Bengt

  Bra inlägg, tyvärr hjälper det inte vad man skriver när det gäller feministtroll eftersom de är så indroktinerade av sina medsystrar. För mig är feminism en blandning av sekt, religion och ideologi. Alla som inte håller med är ”ej upplysta” och har därför ingen talan. Något som känns igen genom historien.

  De är ej ute för att debattera endast provocera !

 91. barfota Says:

  @Moog
  Shit vilka fördomar du har!

  ”Kalles blå bil. Han kommer få leka med den ändå”

  Varför Kalles? Varför blå? Varför bil?
  Får inte flickorna leka med den. Usch så fördomsfulla feminister kan vara, men så är det ju också ganska omodernt, mossigt att vara feminist. Här behövs det nya tag!

  ”Men kanske “genustanterna” flyttar på leksaksspisen som står i tjejhörnan, så att Kalle och hans pojkkamrater får möjlighet att utforska och leka med den, de också.”

  Du menar inte att ”genustanterna” har ställt spisen i ”tjejhörnan” och att Kalle och hans ”pojkkamrater” (du menar förstås HEN-kamrater) inte redan i dag har möjlighet ”att utforska och leka med den, de också.” Men oj så omoderna och mossiga ni är, för att inte tala om fördomsfulla, men så är det ju också ganska omodernt, mossigt att vara feminist. Här behövs det nya tag!
  Här behövs det en massa genusgubbar som vet var spisen skall stå minsann.

 92. barfota Says:

  @Lasse
  ”Angående Marie inget att elda upp sig över, tog inte lång stund innan hon bekände färg.”

  Undrar bara när trollmor har lagt sina elva små troll 😀

 93. Sigvard Lingh Says:

  Lövet (och Moog är inne på samma tema) skriver 30 januari 2011 kl. 15:08 en text som aktualiserar att man skiljer på likhet och jämlikhet

  I Första Mosebok 1:27 läser vi: ”Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem.
  Mänskligheten utgörs alltså inte av män eller kvinnor utan av män och kvinnor!”

  En falsk syn på människovärde och jämlikhet kommer att leda till ett samhälle fullt av problem. Om man hävdar att alla är lika och att därför alla måste läsa samma matematikkurs på högstadiet och detta sedan inte fungerar, hur gör man då? Sänker man kraven till dess att även de svagaste hänger med.

  Ska alla pojkar och flickor förvandlas till en hen (höna?) så försöker man bryta man mot månghudratusenåriga naturlagar.

 94. barfota Says:

  @Sigvard Lingh
  Kunde bara inte låta bli eftersom jag varit inne på det tidigare:
  Morgondagens medborgare

 95. Moog Says:

  @ Sigvard Lingh

  Kan du beskriva hur och varför problemen uppstår?

 96. Sigvard Lingh Says:

  Moog, du skrev: ”Kan du beskriva hur och varför problemen uppstår?”

  Kan du förklara din fråga lite mer?

 97. Marie Says:

  Lasse: takes one to know one, skulle jag kunna säga. Men eftersom du fortfarande inte har svarat på min fråga, kan jag dra slutsatsen om att det inte handlar om annat än vanlig hederlig dubbelmoral. Och här ska vi vara jämställda!

 98. Egalia - förskolan utan kön Says:

  […] är inte först ut att skriva om Egalia – men jag kan inte hålla mig från att kommentera fenomenet. Egalia är en […]

 99. Lasse Says:

  @Marie

  Du är duktig på fulretorik och vända på bevisbördor, det kombinerat med det faktum att du stöder hjärntvätt och omprogrammering av våra barn gör att jag finner dig lika avskyvärd och inhuman som Nazsimen under andra världkriget.

  Hoppas du och dina Egalia systrar blir tvungna att stänga ert fruktanvärda Dr. Mengele expriment gentemot barn.

 100. Rebecka Says:

  Alla som inte håller med på den här bloggen verkar automatiskt bli utsedda till forumtroll…

 101. Lasse Says:

  @Rebecka

  Duktig generalisering och försök att klanka ner på den här bloggen.

  Tyvärr stämmer det ej alls. Man blir bemött på det sätt man agerar, finns många uttömmande och intressanta debatter med feminister.

  Trollstatus förtjänar man helt för egen maskin bl.a. när man börjar med härskartekniker och provokation.

  Förlöjligande och osynliggörande är nog det mest vanliga.

  (skolexempel på osynliggörande i den här tråden är t.e.x. moog)

 102. barfota Says:

  @Rebecka

  ”Alla som inte håller med på den här bloggen verkar automatiskt bli utsedda till forumtroll…”

  Menar du på samma vis som att alla män är djur och kriminella våldtäktsmän?

 103. Rebecka Says:

  Lasse, Var inte Marie också ett? Och driver ni inte båda sidor med en sorts provokation? Jag kan ju t.ex. uppfatta det du skriver som otroligt provocerande. Är du forumtroll då?

  barfota: Försöker du provocera mig?

 104. Lasse Says:

  @Rebecka

  Upprepar igen:

  Som jag skrev ”man blir bemött på det sätt man agerar”.

  Oftast får man spegla vissa personers totala brist på respekt för att de överhuvudtaget skall förstå.

  Vem har utsett dig till moderator förresten, fast du kanske har för vana att försöka styra och ställa på andras bloggar 😉

 105. Moog Says:

  @ Sigvard Lingh

  ”…En falsk [?] syn på människovärde och jämlikhet kommer att leda till ett samhälle fullt av problem”

  ?

 106. barfota Says:

  @Rebecka

  ”Försöker du provocera mig?”

  Jag kan inte provocera någon som inte känner sig provocerad.

  Om det nu skulle vara så att du känner dig provocerad för en sådan bagatell i det stora sammanhanget som det är att bli kallad troll på en liten privat blogg kan du då föreställa dig hur vidrigt det är när feministerna med hjälp av skattepengar som till största delen kommer från män i officiella media kan uttala si om att män är djur, kriminella och våldtäktsmän som förtjänar att skäras upp?

  Man skulle förenklat kunna säga att alla feminister är troll, men så är ju också feminismen ett gammalmodigt, mossigt och i allra högsta grad kränkande sätt att se på människor och då inte minst på de starka kvinnor som både kan och vill själv. Feministerna MÅSTE ju tala om för dessa kvinnor att de är svaga och behöver curlas fram genom livet på alla områden. Jag är emot kvinno och mansförnedring, är inte du det?

 107. Marie Says:

  Lasse: jag blir iriterad på att någon kallar mig tramsig. Du jämför mig med dr mengele för att jag tog upp transfrågan och påpekade att författaren till urposten missat en nyckeldel av texten, ändå är det jag som är trollet? Allt pekar på att Rebecka har rätt om hur ni behandlar dem med annorlunda åsikt. Faktum är ett det torde vara solklart vid det här laget.

 108. Manhood United(barn till radikalfeminst som gör tok revolt;-) Says:

  @ Modd

  By the way – den där genusvetaren fick ju Tanja att framstå som en idiot.

  Jag skulle ljuga om jag sa att, ja, genus tanten gick hem i stugorna. Men likväl, om hon hon gick hem bland minoriteter, fine,vi lever i en demokrati och tycker det bara var bra att hennes sjuka tankar och ideér kom fram så folket, publiken får veta vad hon står för. Det är ju det som kallas direkt demokrati;-) Att Tanja sedan får sympatierna,har bättre retorik,charm, argument,knivskarp skärpa och intelligens och därmed når fram sitt budskap har kanske mindre betydelse. Att Tanja dessutom är söt hör inte heller dit,men dock ett plus poäng i henns genus battlande;-)

  Word Tanja!

  @ ”Varför är det okej att säga genom handlingar och via media m.m. till små tjejer att det viktigaste för att passa in är att de är söta och snälla? Och varför är det okej att små pojkar ska anamma sina aggressiva sidor? ”

  Explicit gammal skåpmat från 68. Orkar inte höra mer. Gäsp.. SE individen för i h! Jag skiter i och det är en flicka eller pojke som förtrycks, det är väl lika fel. Men att höra ”livslögnen” från en ideologi uppbackad av narcissistisk personlighetsstörning blir det tok revolt på.
  Men det är så synd om flickorna,kvinnorna… KOm igen, det finns väl fler än flickor,kvinnor som har det svårt och förtrycks,eller? Jävla i-lands problem som sätter hinder för dom verkligt stora frågorna att lösa. Krig, svält etc. Men det är klart, det här är väl en sån grundläggande fråga som ska avgöras på hemmaplan. Bra är väl det, för lyfter man på stenen så kommer skiten upp och det behövs. Det intressanta är att genus tanten moog i klippet och hon som citerades inte förstår det motstånd; som skapats pga feminismens facistiska övergrepp, att bekämpa pojkar och mäns förtryck. Som en motpol för att nå sk jämställdhet utifrån individen inte ett kön. Ett förtryck som feministerna likgiltigt förnekat och mörkat alldeles för länge. Nu har feministerna hycklat i 30 år, nu ska vi hyckla *ironi. Det för att allmänheten ska få ta del av sanningen som inte består av feminism och antifeminism och maskulina motståndsrörelser utan som en klok tjej skrev här eller om det var på Pelle Billings blogg, det handlar om individer och som också dissade feminism men var keen på att vilja inleda samtal och dialog med likasinnade:-) Motståndet,reaktionen och avståndstagandet till feminism är ett verktyg. Återigen hur svårt ska det vara att förstå för feminister att dom är i minoritet och kritiken har bara börjat….

  Om livslögnen feminism bäst bekämpas på elit nivå och samtidigt bland folket så tas dom medlen till. Om livslögnen feminism bäst bekämpas med att dom själva gör bort sig inför allmänheten, men att oberoende fria journalister på sociala medier i sverige och utomlands främst england,australien och spanien gräver,puffar på lite och avslöjar ankdammen sverige så är det vägen att gå. Allmänheten måste ha lite hjälp på traven efter allt tv tittande:-) Oavsett så Alea iacta est .

  @ Mog

  Vilka ”Vi” pratar du om? Majoriteten. Skulle inte tro det!

  Som ett mantra för rätten till människors lika värde.

  NO LIE CAN LIVE FOREVER. HOW LONG,NOT LONG-WE SHALL OVERCOME
  -Martin Luther King

 109. Manhood United(barn till radikalfeminst som gör tok revolt;-) Says:

  OT men ack en symbol som belyser problematiken hela problematiken med statsfeminismens (icke vara) och mäns uteblivna rättsgarantier/-rättssäkerhet enligt Europakonventionen artikel 6,se grön bok,dom mänskliga rättigheterna och Sveriges regeringsform rev. 1974.

  Sigvard, du har så rätt så när du refererar till din bok med fakta som är onödig att ta upp för döva öron och kasta pärlor till svinen. Även det du nämde om sumererna,antikens stora tänkare och betydelsen av att arbeta på elit nivå. Sociala medier och Genus Nytt har en parallell betydelse till detta och det är dels visa vart vindarna blåser men också utmana gammel media.

  @ Mugg

  Citat:
  Ursprungligen postat av lillalinnea
  Jag tror att SW är det stora offret.
  Hon är i grunden en ordentlig tjej som på sin höjd svävar ut i sina konstnärliga alster. Hon är dock så pass rädd för könssjukdomar att hon fortfarande efter flera års fast sällskap inte har sex med sin pojkvän utan kondom. Vore det oro för graviditet finns det andra skydd men smitta är något som sätter skräck i henne.
  När hon sedan springer på (läs hoppar på) JA som först verkar vara en riddare på en vit springare så låter hon sig svepas med. Tyvärr visar det sig snabbt att han mest var ute efter att sätta på allt med bröst.
  Hon låter i ett svagt honom dessutom ha sex med honom utan kondom och det gör henne lite orolig men inte mera. Däremot får hon fullständig panik när det visar sig att han även legat med AA strax innan och även då eventuellt utan komplett skydd.
  Hon måste må fruktansvärt dåligt psykiskt och det var antagligen därför hon försågs med bromsmediciner för att dämpa hennes upprördhet och ångest.

  SW söker stöd i AA för att prata med polisen. AA däremot som verkar ha ett makalöst förakt mot den lilla snärtan i rosa kashmir men hatet mot JA är större och i den vändan tror jag att AA råkar kliva över gränsen för vad som är sanning och hamnar nu i världen av fiktion.

  Det som hänt med kondomen tror jag är till stor del fiktion. För om det AA säger ha skett skulle den vara dränkt i sekret från såväl honom som henne och då borde det även återfinnas DNA på den. Förutsatt att JA inte tvättade den innan ha lade den i papperskorgen vilket förefaller orimligt. Ville JA göra sig av med den så spolar man väl ner den i toalettet snabbt så man slipper allt.
  Det förvånar mig inte alls om JA faktiskt gjort sönder kondomen men jag tror att AA inte hittade igen den och istället fixade fram en. Allt för att stödja SW i hennes berättelse.

  Det kan vara därför JAs försvar siktar in sig så fokuserat på AA och inte på SW mera än där hon i sms uttrycker att hon ska gå till Expressen och att pengar nämns i samband med en amerikansk tidning. AA däremot verkar vara en guldgruva för JAs försvar. JA vet ju hur det egentligen ligger till och det gör AA också men allt AA har att kommer med är ord och ingen teknisk bevisning.
  Hon gör allt utom att prataomdet. Ställer upp, accepterar, offrar sig men ligger och känner att det kommer att gå åt pipan. Sedan plockar hon fram kondomer och försätter att ställa upp utan att prataomdet.
  Och som pricken över i:et twittrar hon om hur amazing allt är.

  Oj vad hon har ställt till det för sig.

  Tror det där stämmer rätt bra men jag tycker en sak bör läggas till (minst). AA har blivit uppfostrad och samhället har sänt henne signaler som säger att en kvinna i situationer som denna aldrig kan ha fel. Inte ens om en kvinna ljuger så det står härliga till så riskerar hon speciellt mycket. AA vet att hon kommer att få 110% stöd ifrån politiskt och journalistiskt håll. AA vet att ingen kommer att vara illojal. Nu tänkte hon inte på att Boström och Wahlström skulle babbla så mycket när de blev förhörda men i den öppna debatten så står alla bakom Ardin.

  AA beskriver hur hon känner. Detta kan ej motbevisas. AA beskriver hur hon mår. Detta kan ej motbevisas.

  Jag tror det var ett misstag av AA att, vad det verkar, fejka en söndrig kondom.

  Kom igen, det finns våldtäktsfall med 20 år gammalt DNA som friar felaktigt dömda i USA. Nu ska vi tro på att en kondom som användes för ett våldsamt samlag saknar DNA från både AA och JA?

  Lägg ner för fan!

  Från AA:s blogg http://annaardin.wordpress.com/2008/…g-46-av-lonen/

  Det låter ju jättebra att du kan ta egna initiativ, själv gör jag det mesta för att andra ska se mig, annars existerar man ju inte..

  Tror det är nyckeln till AA:s hämnd. Om hon hade haft ett förhållande med JA skulle hon definitivt fått den uppmärksamhet hon så desperat trånar efter. Iaf en bloggare som tagit upp ämnet http://parnassen.wordpress.com/2010/…s-brollopspar/

  Ur hämndlistan:
  Steg 7
  Skrid till verket. Och kom ihåg vilket ditt mål är medan du opererar, se till att ditt offer får lida på samma sätt som han fick dig att lida.

  Hur mycket fick AA lida? Mycket! Hon förlorade en unik möjlighet till att boosta sin känsla av att existera! Därför är hon oförsonlig och fortsätter tänka ut sjuka planer på hämnd, där ”prataom det” är en del.

  @ en tjej som alltid mår dåligt,hanna mfl feminister

  Citat:
  Ursprungligen postat av lillalinnea
  Jag tror att SW är det stora offret.
  Hon är i grunden en ordentlig tjej som på sin höjd svävar ut i sina konstnärliga alster. Hon är dock så pass rädd för könssjukdomar att hon fortfarande efter flera års fast sällskap inte har sex med sin pojkvän utan kondom. Vore det oro för graviditet finns det andra skydd men smitta är något som sätter skräck i henne.
  När hon sedan springer på (läs hoppar på) JA som först verkar vara en riddare på en vit springare så låter hon sig svepas med. Tyvärr visar det sig snabbt att han mest var ute efter att sätta på allt med bröst.
  Hon låter i ett svagt honom dessutom ha sex med honom utan kondom och det gör henne lite orolig men inte mera. Däremot får hon fullständig panik när det visar sig att han även legat med AA strax innan och även då eventuellt utan komplett skydd.
  Hon måste må fruktansvärt dåligt psykiskt och det var antagligen därför hon försågs med bromsmediciner för att dämpa hennes upprördhet och ångest.

  SW söker stöd i AA för att prata med polisen. AA däremot som verkar ha ett makalöst förakt mot den lilla snärtan i rosa kashmir men hatet mot JA är större och i den vändan tror jag att AA råkar kliva över gränsen för vad som är sanning och hamnar nu i världen av fiktion.

  Det som hänt med kondomen tror jag är till stor del fiktion. För om det AA säger ha skett skulle den vara dränkt i sekret från såväl honom som henne och då borde det även återfinnas DNA på den. Förutsatt att JA inte tvättade den innan ha lade den i papperskorgen vilket förefaller orimligt. Ville JA göra sig av med den så spolar man väl ner den i toalettet snabbt så man slipper allt.
  Det förvånar mig inte alls om JA faktiskt gjort sönder kondomen men jag tror att AA inte hittade igen den och istället fixade fram en. Allt för att stödja SW i hennes berättelse.

  Det kan vara därför JAs försvar siktar in sig så fokuserat på AA och inte på SW mera än där hon i sms uttrycker att hon ska gå till Expressen och att pengar nämns i samband med en amerikansk tidning. AA däremot verkar vara en guldgruva för JAs försvar. JA vet ju hur det egentligen ligger till och det gör AA också men allt AA har att kommer med är ord och ingen teknisk bevisning.
  Hon gör allt utom att prataomdet. Ställer upp, accepterar, offrar sig men ligger och känner att det kommer att gå åt pipan. Sedan plockar hon fram kondomer och försätter att ställa upp utan att prataomdet.
  Och som pricken över i:et twittrar hon om hur amazing allt är.

  Oj vad hon har ställt till det för sig.

  Tror det där stämmer rätt bra men jag tycker en sak bör läggas till (minst). AA har blivit uppfostrad och samhället har sänt henne signaler som säger att en kvinna i situationer som denna aldrig kan ha fel. Inte ens om en kvinna ljuger så det står härliga till så riskerar hon speciellt mycket. AA vet att hon kommer att få 110% stöd ifrån politiskt och journalistiskt håll. AA vet att ingen kommer att vara illojal. Nu tänkte hon inte på att Boström och Wahlström skulle babbla så mycket när de blev förhörda men i den öppna debatten så står alla bakom Ardin.

  AA beskriver hur hon känner. Detta kan ej motbevisas. AA beskriver hur hon mår. Detta kan ej motbevisas.

  Jag tror det var ett misstag av AA att, vad det verkar, fejka en söndrig kondom.

  Kom igen, det finns våldtäktsfall med 20 år gammalt DNA som friar felaktigt dömda i USA. Nu ska vi tro på att en kondom som användes för ett våldsamt samlag saknar DNA från både AA och JA?

  Lägg ner för fan!

  Från AA:s blogg http://annaardin.wordpress.com/2008/…g-46-av-lonen/

  Det låter ju jättebra att du kan ta egna initiativ, själv gör jag det mesta för att andra ska se mig, annars existerar man ju inte..

  Tror det är nyckeln till AA:s hämnd. Om hon hade haft ett förhållande med JA skulle hon definitivt fått den uppmärksamhet hon så desperat trånar efter. Iaf en bloggare som tagit upp ämnet http://parnassen.wordpress.com/2010/…s-brollopspar/

  Ur hämndlistan:
  Steg 7
  Skrid till verket. Och kom ihåg vilket ditt mål är medan du opererar, se till att ditt offer får lida på samma sätt som han fick dig att lida.

  Hur mycket fick AA lida? Mycket! Hon förlorade en unik möjlighet till att boosta sin känsla av att existera! Därför är hon oförsonlig och fortsätter tänka ut sjuka planer på hämnd, där ”prataom det” är en del.

  https://www.flashback.org/t1275257p1901

  Jag lärde mig att mod inte var frånvaro av rädsla, utan triumfen över den. Den modiga mannen är inte den som inte är rädd, utan den som övervinner rädslan.
  -Nelson Mandela

 110. Rebecka Says:

  barfota: Det är inte okej att dra alla män över en kam, men okej att göra det när det gäller feminister? Ni omtalar feminister på en väldigt… hätskt sätt här, och jag tror att många feminister inte skulle känna igen sig i er beskrivning. Jag ser inte till alla dessa män-är-våldtäktsmän-kampanjer, så det kan jag inte säga så mycket om. Och vad nu skattepengar bruks till… allt möjligt fanskap? Sportklubbar får säkert en del. Det är fel. Jag hatar sport. (För övrigt, YAY, pojkar får mer!!!! http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.876304-mer-skattemedel-gar-till-idrottande-pojkar-an-flickor)

  Jag har aldrig uppfattat det som att feminister tycker att kvinnor behöver curlas (hade aldrig hört talas om uttrycket innan jag besökte den här bloggen), och förhåller mig egentligen ganska likgiltig till alla projekt hit och dit. Jag har aldrig sett till några i min egen närhet, till exempel, och har aldrig fått någon hjälp någonstans. Men så är jag av den åsikten att allt borde gå på merit. Jag vill ha ett mer elitistiskt och kompetitivt samhälle. Nätvärk borde avskaffas, ingen borde få ett jobb för att de känner rätt person, men det kommer knappast ske. Ibland får man bara finna sig i hur världen ser ut. 😦

 111. barfota Says:

  @Rebecka

  ”Det är inte okej att dra alla män över en kam, men okej att göra det när det gäller feminister? Ni omtalar feminister på en väldigt… hätskt sätt här, och jag tror att många feminister inte skulle känna igen sig i er beskrivning.”

  Män och kvinnor är olika kön. Feminister består av både män och kvinnor som ställer upp bakom en vidrig syn på andra män och kvinnor. Det är lika fel att bara vara lite feminist som det är att bara vara lite rasist eller Nazist. Jag har ingenting till övers för feminister, rasister eller Nazister och drar alla dessa även om man bara är lite av det nämnda.

 112. Sigvard Lingh Says:

  Moog, du citerar mig och anger detta korrkt med att sätta citattecken kring meningen. Ändå stoppar du in ett frågetecken, som inte jag skrev.

  Sen formulerar du din fråga med ett ensamt frågetecken.

  Det blir både snett och kort.

  Vill du veta något, formulera din fråga i en fullständig sats på svenska med subjekt och predikat.

 113. Sara a.k.a Game Girl Says:

  sjullle vara kul att höra vad ni tycker om detta: http://aftonbladet.se/wendela/article8496678.ab

 114. Peter Says:

  …vill inte göra er besvikna…

  …men det var Aftonbladets rubriksättare som hittade på frånvaron av pojkar och flickor…

  Dessutom har jag tagit reda på att det visst finns ljushyade dockor på Egalia – har t o m sett dem 🙂

  Det som mest skiljer är att man tänker på barnen/varandra som kompisar, där somliga gillar vissa saker och somliga andra – deras framtida roll i fortplantningen styr inte vad de förutsätts gilla som småbarn.

  Många retar sig på detaljer som dessa – utan att se några som helst problem med ”traditionella” roller…

  För att göra en lång historia kort kan man undra om det inte i längden är mer konstruktivt att ta sikte på demokratins grund som den beskrivs i förskolornas läroplan än att fundera på om något eller några mål eller medel sammanfaller med någon feminisms?

 115. Ida Says:

  tycker avskaffande av kön verkar vara en SJUKT BRA IDÉ. och jo, det går att avskaffa det sociala könet, men du verkar ju inte ha förstått skillnaden på socialt & biologiskt kön…

 116. Egalia – ett feministiskt drömsamhälle | Medborgarperspektiv Says:

  […] man på allvar tror att jämställdhet är detsamma som att avskaffa könen så har man verkligen missuppfattat saken rejält. Jämställdhet handlar om lika rättigheter och skyldigheter för könen, inte om att […]

 117. När får barn vara barn i Sverige? « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] Dagiset Egalia har avskaffat könen  (GenusNytt) […]

 118. Holger Says:

  Det går inte – aldrig – att avskaffa han o hon. Däremot går det förhoppningsvis att avskaffa hen o Egalia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: