”Ny får kritik bara för hon är kvinna”

by

Jäpp, där satt den – som väntat. ”Överåklagare Marianne Ny får kritik bara för att hon är kvinna”. Man börjar kunna svenska medier.

Jag läste detta i dagens Svenska Dagbladet (sidan 21, ej på nätet). En av dem som uttalar sig är advokat Magnus Lund. Jag citerar SvD, där Lund uttalar sig om Ny:

” – En klok och förståndig åklagare och människa. Att hon, som påståtts, skulle driva sexualmål utifrån något slags politiskt, feministiskt perspektiv är rent nonsens, säger han. Han anser att det kan vara just för att hon är kvinna som den typen av påståenden dyker upp i fallet Assange. – En del män tror att kvinnliga åklagare har en egen agenda i sexualmål.”

Sven-Erik Alhem, före detta överåklagare i Malmö, är inne på samma linje i Svenska Dagbladet:

”Det har förekommit vidriga uttalanden som saknar all grund. Och det finns risk för att kvinnliga åklagare utsätts hårdare än män”.

Märkte du har Alhem lite krystat lyckades få med ordet ”utsatt” i den meningen, även om han tvingades bända in det med kofot. Kvinnor är ju alltid utsatta. Nu får vi veta att de utsätts hårdare än män.

Är det verkligen så att kvinnliga åklagare drabbas värst? Vad finns det för belägg?

Vad är det då som skapar så heta känslor när det gäller Marianne Ny? Tja, ta detta till exempel. I en skrift om kvinnofridslagen som är utgiven av Domstolsverket står det så här:

”Först då mannen frihetsberövas och kvinnan i lugn och ro hinner få lite perspektiv på sin tillvaro, får hon en chans att upptäcka hur hon egentligen behandlats, säger Marianne Ny, åklagare vid åklagarkammaren i Kristianstad. [] Genom en lagföring lyfter rättsväsendet över ansvaret på den som tillgriper våld. Marianne Ny menar att lagföringen har en god effekt som skydd för kvinnan, även i de fall gärningsmannen åtalas men inte döms.”

47 svar to “”Ny får kritik bara för hon är kvinna””

 1. Tandpetare Says:

  Tröttsamt…

 2. Jocke S Says:

  Massa subjektiva påståenden, dunk i ryggen! Och hon säger ju ungefär det som Magnus Lund försöker förneka!
  Kvinnofridslagen ja. Bara den säger ju en del, den är provokativ och därmed antagligen kontraproduktiv, liksom de andra feministlagarna som t.ex. sexköpslagen.
  Jag läste någonstans att Jan Myrdal har anmält Reinfeldt till KU?
  Full cirkus!

 3. Jocke S Says:

  Verkar vara en anka, om Myrdal.

 4. David Holman Says:

  Alltså… Man blir lite ledsen. När får man ge skarp kritik till en kvinna utan att det är ”för att hon är kvinna”?

 5. Manne Says:

  Hon med det uttalandet visat att hon är partisk. En sådan åklagare som gjort sådan uttalanden kan inte få driva mål med manlig part, tänk om en åklagare gjort partiska uttalanden gentemot etnisk grupp, t ex ståndpunkter utifrån ett rasistiskt perspektiv och sedan i statens namn alltid tar part mot svarta personer för att de “ska lära sig en läxa”. Oacceptabelt att hon har befogenhet att utöva tvångsmedel mot män.

 6. Manne Says:

  Hon har med det uttalandet visat att hon är partisk. En sådan åklagare som gjort sådan uttalanden kan inte få driva mål med manlig part, tänk om en åklagare gjort partiska uttalanden gentemot etnisk grupp, t ex ståndpunkter utifrån ett rasistiskt perspektiv och sedan i statens namn alltid tar part mot svarta personer för att de “ska lära sig en läxa”. Oacceptabelt att hon har befogenhet att utöva tvångsmedel mot män

 7. Lars Says:

  Det verkar inte finnas någon under gräns för undermåligt kvinnligt yrkesutövande där kritik är berättigad.
  Offerkoftan funkar i alla lägen och den kvinnliga immuniteten mot kritik är total. Och förakter bara växer, och omvärlden garvar. Och svenskarna i den feministiska dimman fattar inget. Eller också är det dom börjar göra.

 8. Eric Says:

  Marianne Ny är rättssäkerhetens dödgrävare och driver i högsta grad en personlig statsfeministisk agenda. Slå näven i bordet och säg ifrån NU svenska män!

 9. Jack Says:

  Eric,

  Vilken effekt vill du uppnå?

  Hur ska den nås konkret?

 10. Observer Says:

  Är det naturligt att en radikalfeminist får handha överprövningsmålen i sexualbrott? Påminner detta om STASI andan i det forna Östtyskland? Är det därför som den svenska mannen anses som en av de värsta sexbrottslingarna i världen då hennes feminist bakgrund tycks färga av sig på alla de beslut hon fattar? Vad borde då göras – kanske avskaffa ”Roten till det Onda”, då synbarligen straffrätten har ersatts av ”feministrätt”?

 11. Eric Says:

  @Jack:

  1) Ändring av lagar och praxis i sexualmål/vårdnadstvister.
  2) Införande av en författningsdomstol som försvar av grundlagen.
  3) Borttagande av morallagar.

  Därefter bör vi ständigt ifrågasätta svensk media, som driver en radikalfeministisk agenda. Därför är alternativa informationskällor, som exempelvis denna blogg oergört värdefulla.

  Nu får det vara slut med lögner och falskspel…

 12. barfota Says:

  @David Holman

  ”Alltså… Man blir lite ledsen. När får man ge skarp kritik till en kvinna utan att det är ”för att hon är kvinna”?”

  Aldrig. Här krävs det 😀

  Nej det verkar inte gå att komma med någon som helst kritik hur befogad och korrekt den än är, tyvärr.

 13. Observer Says:

  Svar till Jack:

  Sätt toffelhjälten Reinfeldt och Marianne Ny till EU-domstolen för brott mot mänskligheten. Eller kanske människorättsdomstolen i Haag tar upp fallet till behandling? Varför tilläts inte Björn Hurtig få tillgång till målsägarnas SMS trafik i fallet Assange? Skall målet hållas i Marianne Ny’s feministbunker med STASI flaggan hissad i topp? Det borde grundas ett parti som heter Antifeministiskt Initiativ som en motpol till Genusvetarnas härjningar. Skulle en semesterfirare på Kanarieöarna som begått samma ”allvarliga brott” som JA också efterlysas via Interpol? Vi är väl alla lika inför lagen även i det avseende vilka brott vi åtalas för!

 14. Hanen Says:

  Tja, det är väl ungefär som det där med träningstiderna som vi diskuterade innan. Alla ”vet” ju att kvinnor är utsatta. För det har ju…eeeeh…ja….harkel….eeeeh…host…feministerna sagt.

  Och då måste det ju vara sant.

 15. 50/50 Says:

  Jag ifrågasätter dessa två mäns avsikter med detta utspel. Det hela påminner mig om ”Är det för att jag är svart?”.

 16. Torstensson Says:

  Holman

  Ja det kan man undra.

  Något jag börjar störa mig på mer än jag stör mig på feminister det är alla dessa karlar som dyker upp och kör chivalry-kortet.

  Alhem ”jag är här i min roll som samhällsdebatör” . Jag skrattade när jag läste det. Han borde debattera sig själv.

 17. Mensan Says:

  Tragikomiskt. Kapten Klänning 2(Claes Borgström) har väl fått i princip samma släng av kritik som NY och han är inte kvinna vad jag vet även om han verkar hata män.
  Undra vad man skyller det på, att han är feminist?

 18. leifer Says:

  Här är hela brottsanmälan mot Julian Assange på 100 sidor. Jag rekommenderar alla att läsa den!

  Klicka för att komma åt AssangeSexAllegations.pdf

 19. PabloHoney_4 Says:

  Man har rätt till en åklagare som är politiskt oberoende och icke politiskt motiverad. Finns det en minsta misstanke om jäv så skall man har rätt att byta åklagare. Mycket tyder på att MN är detta och borde bytas ut för att minska risken för justitiemord. Varför tog MN på sig rollen som åklagare och varför behölls inte den första?

 20. Jocke S Says:

  Observer. ”Antifeministisk initiativ” finns- Och de tär två tjejer som driver bloggen. Jag tycker det borde få vara med här på listan i marginalen! http://www.antifeministen.blogspot.com

 21. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Magnus Lund och Sven-Erik Alhem känner sig drabbade dvs internationell media och gräsrots rörelser bland sociala medier som belyser rättssäkerhet mm granskar korthuset statsfeminism ++ svens rättsstat…

  Står ovan feminister upp lika mycket för om en man inom rättsväsendet drabbas? http://www.dn.se/nyheter/sverige/hillegren-slutar-jobba-med-sexualbrott

  Skulle inte tro det, följdaktligen visar det endast på att omvärldens kritik mot radikalfeminist marianne ny och statsfeministerna alheim och lund är befogad. Att sedan deras ämbeten skakas om i grundvalarna är dom inte vana vid. Men det är på tiden. Ja,svenskt rättsväsende har problem

  1. 1000 oskyldigt felaktigt dömda män
  2. Ingen Resningskommission är färdig
  3.Över tusen domar står i kö till Europa domstolen avseende överklagan
  4.Statsfeminismen urholkar tilltron till svensk rättsstat det visar inte minst fallet tomas quick och många många andra fall där statsfeminismen styr svenskt rättsväsende
  5. summera det hela istället med aka ”Kjejsarens nya kläder”…..

  Att gudrun schyman så insikts fullt tillsammans med ann-britt grunewald uttalar sig om http://www.newsmill.se/artikel/2010/10/18/ingen-kvinna-tj-nar-p-felaktiga-v-ldt-ktsdomar-som-den-mot-billy-butt

  har kanske att göra med omvärldens kritik i kombination med att hon förälskat sig och därmed mognat i sin logik att det inte går att hålla på som värsta fascitfeminist.

 22. Observer Says:

  Nå, nu har man läst polisförhören. Man delar säng flera dagar med varandra. Man lovar att hålla kontakt med varandra. Och sådana allvarliga anklagelser. Bäst att gå med horan – hon är säker! Men det är väl också förbjudet som allt annat.

 23. Anna F Says:

  ”Utsatt” är det nya ”drabbad”. I ordet utsatt kan man hitta även en gärningsman, är det patriarkatet?

 24. 50/50 Says:

  Kvinnor leder fler företag

  http://www.dn.se/ekonomi/kvinnor-leder-fler-foretag

  Assanges advokat till angrepp mot Reinfeldt

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/assangeforhandling-aterupptagen

 25. evitap Says:

  Överåklagare Marianne Ny får kritik för att hon är genuint inkompetent – inte för att hon är kvinna. Om Assangefallet slutar med ett monumentalt fiasko för henne, vilket det mesta tyder på, så ska jag fira det med en flaska dyr champagne.

 26. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  -fascist feminist

  WikiLeaks och GenusLeaks behövs för att ta reda på vad statsfeministerna,hilda,madeleine lejonhuvud,feminist diesen,vad monica dahlström lannes,eva”södertälje fallet”lundgren, magnus lund mfl håller på med. För att inte tala om Soppo dvs Socialtjänsten som slaktar pappor i vårdnadstvister….Marianne Ny och svenskt rättsväsendet ska ytterligare granskas och analyseras genom sociala medier och internationell media när svenska ”medialocket” inte vågar pga pk,nepotism,radikalfeminism och korruption…

  Att sedan Marianne Ny målat in sig i ett hörn och ska förklara sig är hennes eget ansvar och omvärlden samt svenska folket vill ha svar på frågor. Följdfrågorna bli även, hur går det till vid andra statsfeministiska brottmål????

  Magnus Lund och Sven-Erik Alheim, kvinnokortet aka kvinnliga offerkoftan är gammalt och fungerar inte.

  Radikalfeministen Marianne Ny hotar Julian Assanges svenska försvarare om han yppar sig om de 100 sms. Ska inte en åklagare ÄVEN fast hon är KIVNNA/HILDA följa objektivitetsprincipen? Hitintills har bara denna radikalfeministiska åklagare visat sig icke objektiv och styrd att hon inte jobbar för att ta fram bevis som talar för den anklagades oskuld…..Återigen, hur fungerar det i andra fall i SVerige som inte belyses i media och har omvärldens ögon på sig? Varför får inte berättelserna komma fram i svensk media? Det är för många fall av oskyldigt felaktigt dömda män i sverige för att det ska vara en slump!
  * Till Marianne Ny mfl feminister inom svenskt rättsväsende….TRUTH HIT EVERYBODY….-The Police. Att marianne ny HOTAR med att dra i Jas svenska försvares advokatlicens säger väl allt.

  Julian Assange supporters plan protests worldwide
  Free Julian Assange Protests Grow

  Human right´s is not feminism.

 27. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Här är bara en del av kritiken mot Marianne Ny och hur hon hanterat fallet på ett inkompetent sätt, och det går inte dra kvinnokortet som bortförklarin. Sverige har problem med sitt rättsväsendet så är det bara. Det är fakta. Det har gått att soppa det under mattan alldeles för länge, 30 år med början i en smutsig vårdnadstvist och incestanklagelse i Catrine da costa fallet http://catrine2009.blogspot.com/
  Marianne Ahrne, KVINNA, ville göra film om rättsfallet, drog eller någon annan ”KVINNOKORTET” …..?????

  http://www.facebook.com/group.php?gid=148761795460

  Här är ett litet utdrag av kritiken mot feminist åklagare marianne ny och hanteringen av anna ardin och sofia wiléns anklagelser mot julian assange:

  ”Här är vad jag tycker är de mest väsentliga

  – EAW är onödig. JA har stannat 3.5 veckor i Sverige, deltagit i förhör och vill gärna bli förhörd igen.
  Var så god och förhör JA.
  – Åtal finns inte, endast misstankar, varför EAW inte ska komma ifråga. Det uttryckliga syftet med EAW är att förhöra JA i ett så tidigt stadium att det i brittiskt perspektiv inte ens finns en prosecution, och ordboken räcker inte till för att förklara den informella egenskapen att inte vara ‘charged’. Detta är som advokaterna utförligt beskriver ett missbruk av EAW
  – Åberopat undantag för ‘våldtäkt’, eftersom det är ett allvarligt brott, är inte giltigt eftersom den ‘våldtäkt’ som avses inte är ‘våldtäkt’ i andra länder.
  – MN har begått så grova fel att hon inte kan komma ifråga som åklagare i målet. Se vidare abuse of process
  – Statsministern har omöjligjort utlämning genom sina uttalanden
  – MN saknar formell rätt att utfärda EAW ( kan diskuteras)
  – Fallet Trenk
  – MLA finns just för denna form av förhör, men har inte använts
  – JA har ännu inte fått ta del av handlingarna, vilket ska ske först
  ”Mr.
  Assange’s extradition is sought for purposes of prosecution, and thus a decision
  has been taken as to his prosecution and he is then entitled under Swedish law
  to disclosure of the entire investigation file, including the SMS messages and
  blog evidence – and yet these crucial items of evidence have not been disclosed
  to him, representing a serious violation of Swedish criminal procedure law and
  dereliction of duty on the part of Ms. Ny, and thus an abuse of process, or (2)
  Mr. Assange’s extradition is not being sought for the purposes of prosecution,
  in which case it should not have been sought at all.”
  -ett mönster av illegalt och korrupt handlande från åklagarmyndigheten
  – den bristande proportionaliteten och det uppenbara politiska inslaget”

  /Likasinnade och kollegor på fb

  https://www.flashback.org/t1275257p2079

 28. Eric Says:

  En annan Hilda:

  Anna Skarhed.

  Vår nya JK och ansvarig för den falsifierade och förhandsbeställda utvärderingen om sexköpslagen som numera vill straffa förbindelser mellan samtyckande vuxna med fängelse i ett år. För den ena (läs manliga) parten… Ett av värdens hårdaste straff, för något som i stora delar av övriga EU som betraktas som näringsverksamhet, och en privatsak.

 29. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Eric

  Det enda som kan bekämpa detta fascistiska feministiska mixtrande av lagar är kärlek istället för könskrig.

  Tänk dig att dela ut blommor och ge en kram till feminister på stan…haha… Vilken syn! Tror du det skulle uppskattas? Det tror jag, för majoriteten av feministerna är mainstream feminister och står upp för den liberala kvinnorörelsen och har ett hjärta bakom all fasad av cynism. Bitterhet och drag av fascism har även några ondsinta kvinnor och män i kulisserna som lobbat i smyg under 30år…Vi är dom på spåren och vapnet heter yttrandefrihet och kärlek;-)

 30. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/02/14/kritik-mot-feminister-i-statens-tjanst/

 31. JD Says:

  Det Sven-Erik Alhem missar är att det överhuvudtaget inte är tillåtet i Sverige att kritisera åklagare!

  Svenska åklagare kan aldrig vara karriäristiska, partiska eller göra fel!
  Vi behöver inte ens någon myndighet som kontrollerar detta och därför är Sverige ett exemplariskt land ur rättssynpunkt!

  Vem skulle våga påstå annat?

 32. OldWolf Says:

  Marianne Ny har också varit med i 2008 års sexualbrottsutredning, som förespråkar skärpta straff m m
  Hon har också varit med att ta fram ett utbildningsprogram för brottsoffermyndigheten.

  http://oldwolf-vindenviskarmittnamn.blogspot.com/2011/02/man-hade-inte-vant-pa-alla-stenar.html

 33. Bugger Says:

  Här var det nyanserat som vanligt ser man. Objektivt och ”sanningsenligt” naturligtvis. Som gråtmilda sverigedemokrater ylas det om saker ”som inte får sägas”. Man börjar kunna denna mansjour.

  ”När får man ge skarp kritik till en kvinna” utan att det är ”för att hon är kvinna”? Nu, uppenbarligen.

  Bullshituttryck som ”statsfeminism” kan säker bli samhällets nya hot. Tur dock att vi har vår Björn Söder och vår Pelle Billing och vår Per Ström att luta sig emot när det blåser kylig feministvind in över landet.

  ”Marianne Ny är rättssäkerhetens dödgrävare och driver i högsta grad en personlig statsfeministisk agenda.” – Där ser man på en som vet en annans person innersta drivkrafter och uppfattning. Imponerande.

  Ingen risk att det är kvinnor som bär ”Offerkoftan”, den verkar alla i den här tråden också köpt in på mellandagsrean. Det är synd om alla verkar det som. är det inte kvinnolobbyn så är det manslobbyn.

  ”Är det naturligt att en radikalfeminist får handha överprövningsmålen i sexualbrott? Påminner detta om STASI andan i det forna Östtyskland?” Vad tur att du tog tag i det och basunerade ut sanningen om detta överförmynderi som har alla diktatoriska inslag man kan tänka sig…! Jag röstar även för att andra ideologier straffar ut sig också, en socialist ska ej handha prövning i ekonomiska brott, en miljöpartist ska då rakt inte få sitta i miljödomstolen osv.

  Dagens skratt: ”Borttagande av morallagar” – läs igenom svenks brottsbalk och se vilka lagar som inte har sitt ursprung i kristen moral jämför med tio guds budord. Ett tips..icke stjäla, icke dräpa osv.

  Och sen har kvinnolobbyn snott våra ”träningstider” också, det finns inget hejd på eländet. Where is the justice?

  ”Jag ifrågasätter dessa två mäns avsikter med detta utspel.” Såklart att du gör, dem sa ju ”fel” saker, eller?

  Nyanserat att jämföra Claes Borgström med Göran Lindberg, det höjde nivån rejält i den här tråden…not. (Och inte mitt inlägg heller, så vi är överens om det innan tangentborden överhettas)

  Dagens skrattfest del 2: ”åklagare som är politiskt oberoende” – naturligtvis ska åklagare vara den enda gruppen i vårt samhälle vars politiska röst inte ska vara grundlagsskyddad dvs. hemlig. Som sagt, upp med korten på bordet, helt avskalade av politisk ideologi ska det vara. En miljöpartist kan väl för bövelen inte få sitta i miljödomstolen eller en sosse i arbetsdomstolen, eller sverigedemokrater i migrationsöverdomstolen! Jag efterlyser att svenskt rättsväsende endast ska innehålla enucker.

  ”1000 oskyldigt felaktigt dömda män” Källa på det? Vilka typer av brott? Alla typer? En ding ding värld, eller?

  ”Vår nya JK och ansvarig för den falsifierade och förhandsbeställda utvärderingen om sexköpslagen” Herrgud vilket scoop, Assanges adovokater har ju rätt, vi är en bananrepublik! Vad är det som nu är falsifierat?

  ”fascistiska feministiska mixtrande” – där satt en rent historisk klockren liknelse som en smäck! Fascism = Feminism. Dags att ringa några tidningsredatktioner, nej va fan dem är ju alla pk-media, Flashback aller Aktivarum kanske funkar bättre?

  Kanske lika bra att ge upp, ondskan ruvar ju i varje hörn.

 34. Pseudonymen LRB Says:

  Johann Binninge från rättsäkerhetsorganisationen har anmält Reinfeldt.
  Uttalandet att det är bra om mannen sitter häktad ger en mamma den tiden hon behöver för att rensa bostaden och att flytta men barnen.
  Med lite planering så fixar hon bostad och adr ändring innan anmälan och om pappan inte svarar på brevet från folkbokföringen inom två veckor så skickas ett nytt brev och han anses då delgiven. Packat och klart, en sinnessjuk mamma har rätten att fortsätta misshandla sina barn och pappan är bortkopplad av MN och hennes lärlingar. Fritt fram.

 35. Olle Says:

  Varifrån kommer myten att MN är medlem i Hilda?

 36. Grodan Boll Says:

  ”gärningsmannen åtalas men inte döms”, vilket betyder att ”gärningsmannen” är oskyldig…

 37. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Pseudonymen LRB mfl

  Rättssäkerhets Organisationen är en av landets modigaste och viktigaste organisationer just nu. Dom gör det arbetet Amnesty International hade som syfte vid starten. advokaten Peter Benenson uppmärksammade de människor som hölls fängslade enbart på grund av sina politiska åsikter. Att Rättssäkerhets Organisationen bara har en spotstyver i statsanslag och budget visar att Rättssäkerhets Organisationen står för värdegrunder som Amnesty International en gång handlade om . Dessvärre ej idag. RO för även det viktiga samtalet i det offentliga rummet om oskyldigt felaktigt dömda män och framförallt frågan NÄR Sveriges första Resningskommission invigs 2011?
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/forma-en-resningskommission_361604.svd

  Se motion

  http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GY02Ju376
  Anklagelserna mot Julian Assange är bara toppen…

  Rapporten ”Felaktigt dömda” och NÄR den första Resningskommissionen invigs 2011 är väl något Reinfeldt kan kommentera när han ändå klampat i klaveret!

  http://inteutanminasoner.wordpress.com/category/felaktigt-domda/

  Att Reinfeldt gör bort sig kunde varit en öppning för alla andra partier att vinna tillbaka väljare i det som rullar upp som Sveriges internationella rättsskandal nr.2 Fast det är klart att dom måste sparka sina parti toppar och skippa radikalfeminism och statsfeminism. Har dom gamla socialdemokrater och moderater värdegrunder kvar där rätt och fel inte vänds upp och ner i en rättsstat som en demokrati vilar på? Jag tänker främst på så ofta citerade Lars Knapasjö och Stefan A Larsson som ska kliva fram och ta mer plasts inom Socialdemokraterna liksom Maria Abrahamsson, Charlie Weimers inom Alliansen och Camilla Lindberg fd (fp). Det är politiker med hjärta,enkelhet och intelligens som jag kan sympatisera med i sakfrågor. Skulle mer än gärna se ett Rättssäkerhets seminarium konvent gå av stapeln i Sverige inom kort som debatterar just dom här frågorna parallellt som radikalfeministerna röks ut från statsfeminismen och rättsväsendet. En sanering, utmaning kort och gott.

 38. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Bloggen Tianmi kommenterar detta så här:

  ”Här talas alltså om en gärningsman, trots att personen i fråga inte dömts för något brott och därmed enligt normala definitioner inte alls är någon gärningsman. För sådana som Marianne Ny är personer uppenbarligen skyldiga oavsett om de döms eller inte, helt i analogi med en del polisers språkbruk om ”brottslingar” som går fria.

  Med andra ord vet vi därmed att åklagare driver mål man vet inte kan vinnas, vilket är i strid med de förordningar som finns. De driver dessa mål för att, som Marianne Ny säger, lagföringen i sig är ett slags straff för de ”gärningsmän” som ändå inte döms; om de inte är skyldiga i formell mening ska de ändå ha ett slags informell uppsträckning med en omtumlande tid i häktet.”

  Nya JK uppmanas lämna Hilda
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/jk-bor-lamna-natverket-hilda_5002655.svd

  Nätverket Hilda
  Hilda är ett nätverk för att stödja kvinnor i deras professionella utveckling inom advokatkåren och rättsväsendet. Målet är att skapa förutsättningar för kvinnor att utvecklas i respektive yrke och därmed öka antalet kvinnliga chefer och delägare.
  I nätverket ingår ett trettiotal av landets ledande kvinnliga jurister, bland andra advokater, domare, åklagare, generaldirektörer och poliser.

  Hilda skapades vid ett möte på Advokatsamfundets kansli den 18 januari 2006, och fick sitt namn efter dagens namnsdagsbarn.

  Hildas hemsida, sätt igång och gräv
  http://www.advokatsamfundet.se/templates/StartPage.aspx?id=8343

 39. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Utvecklingscentrum och HIlda

  Åklagarmyndigheten
  Jämställdhet och möjlighet att kombinera arbete och föräldraskap är högt prioriterade frågor i Åklagarmyndighetens arbete. Bland cheferna är också drygt hälften kvinnor.
  54 procent av åklagarna är kvinnor

  http://www.advokatsamfundet.se/templates/CommonPage.aspx?id=8515

 40. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Ursprungligen postat av Cleopatra
  Stämmer detta?

  BTW, radical feminists are controlling who becomes a judge via the radical feminist network ”Hilda”. Radical feminist are have key positions among attorneys and judges and the authority which decides if the system has done an injustice. A new attorney has just decided to pick up the rape allegation against Assange. I think it’s good. We need the attention from international press. We´re occupied by extremists and I’m very pessimistic about whether the Swedish society has the vitality and humanistic foundations to change the situation alone.
  kommentar av Musse Pig — september 1, 2010 @ 9:30 f m
  http://aktivarum.wordpress.com/2010/…-by-aktivarum/

  Om det stämmer, då är det som jag tidigare befarat. Får Julian en Hilda-domare, då är utgången given. Vi lever i en Kafka-värld, där det enda som betyder något är anklagelsen, inte huruvida man är skyldig eller inte.
  Jag har också funderat över hur mycket kvinnlig kamratlighet respektive hur mycket feminism det ligger och pyr under det där nätverket.
  https://www.flashback.org/t1177170

  Janeman
  Medlem
  Janemans avatar
  Reg: May 2008
  Inlägg: 1 275

  Citat:
  Ursprungligen postat av Taxus
  Det kan ligga nåt i detta, en av medlemmarna i Hilda är Kerstin Skarp som är Vice riksåklagare, hon var en av åklagarna som utnämnde Marianne Ny till överåklagare.
  http://www.advokatsamfundet.se/templ…e.aspx?id=8371

  Så sent som i onsdags, 1 sept., sjösatte Hilda ett nytt projekt, Ruben.

  http://www.advokatsamfundet.se/templ….aspx?id=10604

  1 sep 2010
  Hilda startar Ruben – ett projekt med manliga förebilder

  Projektet Ruben samlar män som vill stödja unga kvinnliga jurister i karriären.

  Dock är inte Borgström med i förteckningen över medlemmar.

  Klicka för att komma åt Ruben.pdf

  Ruben – ett nytt projekt inom Hilda
  Följande personer har förklarat sig villiga att ingå i Ruben

  ——————

  Men där hittar man … 27. Anders Perklev, Riksåklagare

  hmmmm

  Ursprungligen postat av Blablablablabla
  Min poliskontakt önskar att du framför till AA att hon fått till en skicklig spinn på sina presskontakter nu för att vända allt att likna Bjälsta vilket min poliskontakt blir upprörd över för fallen har inga liknader.

  Ursprungligen postat av Ooranienburg
  Är inte detta en förgrening av ROKS ?
  Nej.
  Flashback979
  Hilda är ett nätverk för att få in kvinnor på inflytelserika poster i rättsväsendet. Det är som ROKS fast mycket värre som Häljebo, Ny, Ask, Skarhed och alla andra galna femistas i juridiken visar.

  Oldwolf citat:

  Har någon funderat kring det kvinnliga nätverket Hilda?
  http://juristensfunderingar.blogspot…ppet-runt.html
  Är Marianne Ny ledamot av Hilda?
  Kanske inte skall ha för bråttom att skriva. Har hittat medlemslistan, men utan Ny:
  http://www.advokatsamfundet.se/templ…e.aspx?id=8371
  Listan ger oss ändå anledning att vara oroliga över radikalfeminismen inom rättsvisandet.

  https://www.flashback.org/t1275257p1776

 41. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Revisor varnar för kvinnligt övertag i Domarnämnden

  Riksrevisionen ser spöken på ljusan dag. Det hävdar Domarnämndens ordförande Thomas Rolén sedan Riksrevisionen påtalat att flertalet kvinnliga ledamöter i nämnden också är medlemmar i det kvinnliga nätverket Hilda.
  40 medlemmar

  Hilda har funnits i fyra år och stöder yngre kvinnliga jurister. Syftet är att fler av dem ska kunna ta cheftjänster. Verksamheten består bland annat av lunchklubbar för kvinnliga jurister, en årlig konferens om kvinnligt ledarskap i rättväsendet och advokatbyråer och mentor- och praktikprogram som ska ge ökad insikt i vad chefrollen innebär.

  Hemsida: http://www.advokatsamfundet.se, klicka på Hilda.

  Juseks vd Louise Adelborg är en av de 40 medlemmarna i Hilda. Andra kända namn är Carin Götblad, Länspolismästare, Gudrun Antemar, generaldirektör Ekobrottsmyndigheten, Margareta Bergström, generaldirektör Brottsoffermyndigheten, Agneta Bäcklund, rättschef Justitiedepartementet, Elisabeth Massi Fritz, advokat, Therese Mattsson, Rikskriminalchef, Anna Skarhed, Justitiekansler, Barbro Thorblad, generaldirektör Domstolsverket, och Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg.

  Är detta förenligt med nämndens uppdrag och inte förtroendeskadligt, frågar Riksrevisionen i sin rapport. I juridiska termer handlar frågan om delikatessjäv enligt §11 i förvaltningslagen

  http://www.jusektidningen.se/Arkivet/2010/4/Rapport-om-kvinnodominans-i-Domarnamnden-uppror-jurister/

  http://suspicio.wordpress.com/2010/07/20/vad-ar-en-transparent-hilda-jmf-med-en-dold-frimurare/

 42. Bugger Says:

  @Tokrevoltören: ”Vi lever i en Kafka-värld”? Vi, vilka vi? Däremot du. Här finns inge hejd på paranoian.

 43. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ buger

  Nyanländ= Självutnämnd moderator? Skulle snarare påstå en Maupassant-liknande hänförelse inför demonisering av pojkar och män med drag av klinisk fascism,nazism och radikalfeminism. Allt i samma röd-grön-blå-lila röra.

  Antifeminister WikiLeaks Julian Assange’s (celebrity) supporters worldwide Rättssäkerhets grupperingar Julian Assange WikiLeaks supporter
  Maskulint mostånd Papparättsaktivister mfl …

  Frågor på det?

 44. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ buger igen

  ”Här var det nyanserat som vanligt ser man. Objektivt och ”sanningsenligt” naturligtvis. Som gråtmilda sverigedemokrater ylas det om saker ”som inte får sägas”. Man börjar kunna denna mansjour. ”

  Har DU inte förstått, ironin och motståndet ännu… din lilla dubbel cynist. Det första som offras i köns9krig är sanningen. Jag uppfattade nog inte, var det någon som talade om nyanserad? Utifrån vad? En feminist i minoritet? Att du uppenbarligen är feminist man som kvinna lyckar du inte dölja. Det som däremot sätter hinder i vägen för en dialog blir när dina inlägg faller under argumentum ad populum. Varför förneka Mansförtryck när ingen förnekar kvinnoförtryck endast kritiskt granskar radikalfeminism aka statsfeminism. Tror du på allvar att ”vi” kommer du tycka som ”du”? Skulle inte tro det. Men försök;-) Trevligt. Välkommen.
  Men gör om,gör rätt. Att hyckla med att bunta ihop GN:s läsare koch kommentatorer med sd visar bara på hur desperata feminister är att hitta ytterligare vägar att inte bli avslöjade och därmed bli avskurna sin livsnerv dvs statsanslagen. Återigen Välkommen, där detta ”vi” kan stödja sig mot att omvärldens symaptier för ja med försvarsadvokater och stark kritisk hållning mot just radikalfeminism aka statsfeminism som gått över styr. No lie can live forever. How long,not long. ”We” shall overcome! -Martin Luther King

  En sak till om det inte har förtydligats nog, feminister i Sverige är inte i majoritet. Sorgligt men sant! Allt är bara yta…Och det är omvärldens proteseter vs svensk radikalfeminism /-statsfeminism vare sig du accepterar det eller inte.

  Orkar inte bemöta din text, som smått verkar vara ett dåligt försök till seg trollning. Är citaten skrivna av dig? Eller ska de vara skrivna av någon annan. Hur f menar du?

  Insinuera du att Pelle Billing och PS har samröre med Sverigedemokraterna? Är du helt skadad?

  Tror du Ali eller killen som blev dömd för http://knappnytt.nu/candidates/20 eller män,pappor som sitter oskyldigt felaktigt dömda sympatiserar vare sig med dig eller sd? Förlegad feministisk propaganda som inte taktar med samtiden. Det handlar om Maskulint subjektiv oavsett etnicitet,ålder och ålder.

  Bristande rättssäkerhet
  http://www.bubblare.se/index

  Oh, yes bekämpa radikalfeminism som pågått 30år för länge…

  Sympatiserar med Moderat Männen och liberala kvinnorörelser mfl, inte feminister som dig som inte bidrar till utveckling snarare kontraproduktiv jämställdhet. Feminister är verkligen reaktionära.

  ”Det är denna feministiska rörelse som är den nya postmoderna epokens mäktiga reaktionära kraft. Den utger sig för att företräda den kvinnoemancipation som liberalerna sedan 1700-talet utvecklat, men i själva verket utgör den spjutspetsen i den patriarkaliska militärstatsreaktion som är vänd mot den liberala renässansen, den som vi kallar modernismen. Den spränger den liberala ordningen med sin häxjakt på män . . .

  Lappalainen menar att feminismen förstörde flowerpowerrörelsen som proklamerade “Make love not war”, inte minst mellan män och kvinnor. Genom att ställa kvinnor mot män splittrades vänstern och därmed möjligheterna att nå en verklig frigörelse.”

  http://erixon.com/blogg/2008/04/feminismen-ar-reaktionar/

  Jo, en sak till, erkänner du inte Mansjourer http://www.mansjouren.nu
  då ska Eva ”rasbiologiska institutet” Lundgren och Roks inte heller
  erhålla anslag så länge till. Trodde jämlikhet handlade om solidaritet mellan mannen och kvinna? Så klart som fan att feminismen möter motstånd både här i Sverige och från omvärlden. Inte minst i samband med anna ardin och soifa wiléns anklagelser mot ja. Något som utlöser att att fler och just omvärlden ifrågasätter livslögnen feminism,statsfeminism och radikalfeminism i ovan fall men också i fler…Med början i catrine da costa!

  Oldwolf säger:
  ”Han vet att så fort han sätter sin fot i Sverige kommer tant Ny att låsa in honom och oavsett vad han säger i förhöret och om det blir åtala eller ej, får han sitta där i en månad. Om ditt nick är vad det utger sig för att vara, vet du hur det fungerar. Men du kanske litar på det svenska rättsväsendet?
  JA utnyttjar de LAGLIGA möjligheter som står till buds. Han gömmer sig inte, han är inte på flykt undan rättvisan, som du antyder. ”

  ”Citat:
  Ursprungligen postat av Kaptenknoge
  Ännu en gång har svensk Media horat och spottat på riktiga våldtäktsoffer.

  Förstår dom inte att riktiga våldtäkter är något bra mycket hemskare än en hand på en tutte eller en äcklig blottare. Inget av dessa ska behöva hända men använd rätt jävla begrepp..

  Aftonbladet, Expressen och DN har nog våldtagit betydligt fler om man ska vara så lösaktig med begreppen..

  Är det så att Marianne Ny är sosse ? Är det så är det fan en större skandal än vad vi trott..!

  Ni partitrogna tidningar som läser detta, har här ni en ny toblerone-affär som faktiskt är allvarlig.

  Som det ser ut så är personen som säger sig blivit ”ofredad” en Sosse.
  Polisen som förhörde den ofredade Sossen är Sosse
  Åklagaren är Sosse
  Advokat CB är Sosse

  och har det inte nämnts att även SW är sosse, eller är det bara utländsk media som inte kan hålla isär personerna ?
  Lalajlaj:
  Ja, vad ska man säga. Jäkla sossar, tror fan Reinfield också är sosse.

  Är motivet tror du att Assange är sossefientlig och det är därför sossarna nu sätter allt på ett kort för att slå ut honom?

  Eller tror du att sossar är patrioter, en attack på en sosse är en attack på alla sossar.

  Synd att man inte kunde få med SD i det här också, men det kanske kommer till nästa vecka.

  Skönt att tråden inte tappat all stil och finess, vart orolig ett tag att den började bli för seriös. ”

  https://www.flashback.org/t1275257p2112

  ”Vi” aka WikiLeaks GenusLeaks pansarvagnarna på Flashback oberoende journalistiska bloggar Medborgarperspektiv Knappnytt Aktivarium tianmi Daddys Sverige Pappamanualen.se Pelle Billing inteutanminasoner.wordpress.com mardrommensomblevsann Dads-r-us Pappa-barn mfl är onyanserade i beskrivningen av det förtryck som pågår??? Får stå för dig! Jag kämpar för en oberoende liberal jämställdhetsfrigörelse oavsett kön,etnicitet,klass och ålder. Det inkluderar att kraftfullt ifrågasätta och kritiskt granska radikalfeminism och statsfeminism. Några exempel på aktuella frågor och förslag på förändring: När invigs Sveriges första resningskommission 2011? När ska halva statsanslagen till roks och kvinnojurerna omfördelas till http://www.mansjouren.nu När ska dom radikalfeministiska lagarna ses över och omrevideras att istället handla om skydd för alla människor? Avslöja myten om mäns våld mot kvinnor och se till att våld i nära relationer består av kvinnors våld mot män. Att män är största gruppen offer för gatuvåld utfört av män som ska bekämpas! Granska vad ”hilda” sysslar med, granska beatrice aks fortsatta rättsbeteende med tanke på eventet ”rosa lila kuverten”. Granska madeleine lejonhuvuds lobby verksamhet som vill kontrollera människors samliv. Granska eva lundren, gunilla ekberg, professor diesen, monica dahlström lannes, och nya jk (hilda). Ifrågasätta svenskt rättsväsende som styrs genom ministerstyre. Detta är precis vad likasinnade (män)niskor gör tokrevolt mot förtrycket i Egypten, det är inte så stor skillnad endast att förtrycket här i Sverige är bara lite mer kliniskt i världens sk mest jämställda land.

  That´s dope

 45. Bugger Says:

  @Toker: Kan det vara så att you’re on dope?

 46. monica Says:

  hej!Slinker in här en sekund och vill bara tala om att den som så vänligt nämnde Rättssäkerhetsorganisationen RO, och vårt ideella arbete för att främja rättssäkerheten i landet, hade missuppfattat en sak: vi har INGET ekonomiskt stöd alls tyvärr, utom från våra medlemmars årsavgifter Resten får vi vackert stå för själva om vi vill uträtta något gott.(Stötta oss därför gärna!)
  Nyligen hade Rättsstatens Vänner ett symposium i Sthlm om behovet av en fristående resningskommission. Samtliga, även i panelen, tycktes eniga om behovet och Norges representant( från deras motsvarighet), uppmanade oss i Sverige att skyndsamt se till att något händer, innan människor helt tappar tilltron för rättsväsendet.
  Min ständiga fråga blir som alltid,( för att börja rensa bland dem som väntar på resning och en rättvis rättegång i HD): När får vi en oberoende resningskommission som kan ta fram de mål som skall granskas?
  Att ca 1% av de som söker resning i brottmål, har en chans att nå till HD är skakande. Blotta misstanken att det finns ett fel begånget borde utredas. Människor skall inte behöva sitta oskyldigt dömda i våra svenska fängelser, för att de inte har RÅD att leja en ordentlig advokat och göra privata utredningar för att bli friade. Utredningar som SKULLE ha gjorts från början.
  Även f.d. JK Lambertz har ju uttalat att han vet att det finns oskyldiga i våra fängelser.
  T.o.m. prof. Diesen(vapendragare ihop med professor M. Leijonhufvud)har sagt att det kan finnas 3-4% av de dömda som är oskyldiga. Det blir en hel del det! Sedan är det troligen mycket lågt räknat ändå, eftersom ”bevisribban”(bortom rimligt tvivel bevisat) KNAPPAST ligger så högt som ca 97%.

  Finns det ingen här som är duktig på Facebook tex som kan starta ett upprop?Det talas ju allmänt om vilken makt som nätet besitter.. Själv är jag för dålig på sådant ..
  Den korta sekunden blev till minuter märker jag nu.Det finns hur mycket som helst att diskutera inom ämnet.

 47. monica Says:

  Könskriget del 1: http://blip.tv/file/1797253/

  Könskriget del 2: http://www.blip.tv/file/1797466

  Har ni inte sett de här filmerna så gör det! Intressant! finns på http://www.pappamanualen.se/10a/index.html

  VILL vi ha KRIG??? SKULLE det inte handla om bådas lika värde från början? Jämställdhet?

  Fick just nedanstående brev. (Vet ej om det stämmer)

  Hej,

  TV4 har sänt ut en förfrågan inför ett inslag och vill komma i kontakt med män i Sverige som blivit utsatta för Marianne Nys osunda hantering i samband med anklagelserna mot ja. Anklagelser som gett inblick och därmed skapat omvärldens protester samt internationell media bevakning mot svenskt rättsväsende.Vet ni någon får ni säga till.

  Mvh
  Andreas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: