Längre liv för arbetslösa kvinnor

by

Män som blir av med jobbet löper en ökad risk att dö i förtid. För kvinnor däremot kan arbetslösheten tvärtom innebära att de lever längre, enligt en rapport från Sociala rådet. Vad kan den skillnaden bero på?

Läs mer här. Tack för tipset. Rodericus!

PS: Tidningen hade kunnat sätta rubriken ”Män drabbas värst av uppsägningar”. Men det gjorde de inte.

För övrigt 1: Kandidaten till partiledare (s), Mikael Damberg, vill ”damma av den i hans ögon insomnade feministiska kampen”, enligt en DN-intervju (tack för tipset, Fredrik). Ännu mer feminism, alltså, om Damberg blir partiledare och (s) vinner nästa val.

För övrigt 2: Se nedan ett exempel på hur kvinnor, men sällan män, kan boosta sin karriär i vissa branscher. Vad tror du marknadsvärdet är för den gratisreklam som tricket förmodligen har gett runtom i världen? Finns det någon mediaförmedlare bland GenusNytts läsare som vågar sig på en uppskattning?

Annonser

16 svar to “Längre liv för arbetslösa kvinnor”

 1. barfota Says:

  Gud förstod att kvinnor behövde längre tid på sig att komma upp i männens himmelska löner, därför lever kvinnor längre. Amen.

 2. Tommy Jonsson Says:

  Vi män har två stora fördelar här i livet, det kan vi aldrig förneka. Vi gifter oss senare och dör tidigare.
  Dessutom behöver vi bara ta ett ekonomiskt ansvar för våra barn.

 3. Hanen Says:

  Tyvärr för sossarna så tror jag att den feminism partiet så tydligt har präglats av är en av de stora anledningarna till deras djupa kris. Och om de inte har insett detta, och därför bestämmer sig för att bli ännu mer feministiska i framtiden, så kommer sossarna aldrig mer att återhämta sig. Man kan helt enkelt inte pissa på halva sin potentiella väljarbas och tro att man ska vinna några val.

  Men, jag önskar nästan sossarna går den vägen. För det skulle gynna kampen mot feminismen.

 4. Bo Says:

  Feminism MÅSTE bli en del av S-politiken i det NYA partiet. Det kräver den väldigt starka kvinnorörelsen inom pariet. Jag har läst massor av S-diskussion via deras bloggar (S-bloggar) och det är väldigt framträdande. Dessutom finns det starka kvinnliga feminister som närmast likt häxor vill göra det betydligt lättare att sätta dit MÄN för sexualbrott. Om dessutom T Bodström kommer tillbaka som justitieminister, med dessa kvinnor som stödtrupper, kan det bli riktigt illa. Allvarligt!!!

 5. barfota Says:

  @Bo
  Eftersom alla de större partierna är mer eller mindre feministiska så har Sverige ett fett problem inför nästa val. Inget parti kommer att vara intressant att rösta på m.a.o. Om Sossarna skall lyckas hänga kvar så måste de helt emkelt vända feminismen ryggen och satsa på de som har de lägsta inkomsterna i Sverige. Tillbaka till sina rötter alltså.
  Det finns så mycket som måste göras (för alla partiers del) om de vill hänga kvar. Jag ser fram emot ett parti som deklarerar sig uttalat anti-feministiska och som har modet att omfördela resurser till båda könen.

 6. barfota Says:

  ”– Hälften av mina kvinnliga bekanta i 35–45-årsåldern har varit sjukskrivna ett antal veckor eller månader för att de inte klarat att få ihop karriären med familjen. Och det är en samhällsförändring vi bara sett början på.
  Mikael Damberg tror att det behövs flera olika politiska åtgärder för att kunna hantera problemet. En handlar om att damma av den i hans ögon insomnade feministiska kampen och dela föräldraförsäkringen i tre lika stora delar. Två avdelas till vardera föräldern och den tredje väljer de själva hur de ska använda. Han tror också på att göra om rutavdraget så att det passar barnfamiljer bättre.”

  Källa: DN
  ähh… han tror inte det handlar om att skapa arbetstillfällen för alla, på rimligt avstånd från hemmet och med en lön som de kan försörja sig på. RUT avdraget passar nog ändå bara den redan valbesuttna eliten som Damberg och hans kompisar.

 7. Bo Says:

  @barfota:

  För min del är SD det enda nuvarande alternativet.
  Jag hoppas också att KD kan bli mer antifeministiskt
  när man nu har en debatt internt som jag tror kan
  leda till en mer konservativ hållning mot feminism
  och HBT frågor

  Jag är starkt konservativ själv när det gäller detta.

 8. barfota Says:

  @Bo
  Jag är också konservativ till detta och vänder mig starkt emot den pågående kärring och HBTQ certifieringen som pågår.
  I mina ögon får du ha vilket kön, religion, hudfärg, sexuell läggning eller vad du vill men kom inte springande och kräv att vi som inte faller inom denna ramen skall anpassa oss. Sverige har blivit de avvikande, kränkta och dårarnas paradis.

 9. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ För övrigt 1: Kandidaten till partiledare (s), Mikael Damberg, vill ”damma av den i hans ögon insomnade feministiska kampen”, enligt en DN-intervju (tack för tipset, Fredrik). Ännu mer feminism, alltså, om Damberg blir partiledare och (s) vinner nästa val.

  Bring it on! Såssarna kommer inte finnas kvar som parti efter nästa valnederlag vid riksdagsvalet 2014.

 10. Bo Says:

  @barfota:

  Vi är helt överens och jag ser fram emot att få trycka din hand vid tillfälle!
  Jag håller helt med om det du skriver ovan. Umgås utan problem med alla typer av människor och generaliserar inte. Vi är alla individer men det måste finnas normer för att samhället skall hålla samman.

  När det gäller SD sympatiserar jag med just dessa frågor och inte generaliseringar om invandrare eller andra.

 11. PabloHoney_4 Says:

  @ Bo: Inser du inte att feminism och SD är samma sak men i olika förpackningar. Man kollektiviserar skuld på en grupp människor baserat på fördomar och hat. Feminismen är idag en könsrasistisk ideologi och SD är driven av rasistiska fördomar. Kanske ska du fundera en extra gång på om SD är så ett bra val för dig.

 12. barfota Says:

  @Lorem Ipsum

  ”Verkar djävligt skumt när man inte vill att familjen i sin helhet är välkommen. Dom kan komma med vilka skitnödiga ursäkter som helst, men det är skitskumt.”

  Hehe.. ”skitnödiga ursäkter”, och lika brunt som en Nazistuniform.

  @Anna F

  ”tror att det handlar om Irakier som inte vill ha sina tjejer i blandade grupper. Samma tendens har man sett på andra orter. Märkligt att se hur radikalfeministerna samarbetar med hederkulturen.”

  Tyvärr inte bara ”radikalfeministerna”, varenda djävla större parti är både feministiska och rasistiska under ytan. Men det tjänar de ju inga pengar på att upplysa väljarna om.

  @Bo

  ”Vi är helt överens och jag ser fram emot att få trycka din hand vid tillfälle!
  Jag håller helt med om det du skriver ovan. Umgås utan problem med alla typer av människor och generaliserar inte. Vi är alla individer men det måste finnas normer för att samhället skall hålla samman.”

  Tack, jag är inte förespråkare av SD men måste ge dem cred för att de törs öppet uttrycka vad manga tycker, tänker och uttrycker efter ett par glas stärkande livselexir.
  Politiker är djävla hycklare hela bunten!

  @PabloHoney_4

  ”Man kollektiviserar skuld på en grupp människor baserat på fördomar och hat. Feminismen är idag en könsrasistisk ideologi och SD är driven av rasistiska fördomar. Kanske ska du fundera en extra gång på om SD är så ett bra val för dig.”

  Nå, vem skall vi då rösta på som inte beter sig lika illa! Mitt svar var att rösta BLANKT eftersom ingen politiskt parti förtjänar min röst. Kanske snart dags med en rejäl protest och slänga ut snyltarna från deras höga poster! Vad vi aldrig talar om men som man absolut inte får glömma är alla byråkrater, de förtjänar en släng av sleven de också.

 13. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Barfota 🙂

  Nå, vem skall vi då rösta på som inte beter sig lika illa! Mitt svar var att rösta BLANKT eftersom ingen politiskt parti förtjänar min röst. Kanske snart dags med en rejäl protest och slänga ut snyltarna från deras höga poster! Vad vi aldrig talar om men som man absolut inte får glömma är alla byråkrater, de förtjänar en släng av sleven de också.

  Av tidigare diskussioner innan valet kan följande slås fast
  1.Piratpartiet Sverige fegade ur. Kan dom dock komma tillbaka efter sveket mot wikiL och Ja? Varför breddar dom inte sakfrågan rättssäkerhet till vidare begrepp än nuvarande för att locka fler väljare?
  2. SD kommer växa, alliansen spricka, S kommer troligtvis sjunka ännu mer om dom fortsätter prioritera femininsm istället för att försöka vinna tillbaka medelklassen som är allt annat än feminister..
  3. Detta öppnar upp för oändliga möjligheter för ett nytt parti eller ny sakfrågor,värdegrunder och kärnfrågor som samtliga partier visat misslyckas på pga ”bröd och billig underhållning” i valtider dvs röstfiske.
  Återigen lovande kandidater med värdegrunder och ny generation av mod,ärlighet och kompetens återfinns hos Maria Abrahamsson,Camilla Lindberg och Charlie Weimers Lars Knapasjö (s) Stefan A Larsson (s) Urban Johansson (mM)

  Högst rankad är Camilla Lindberg 😉
  http://www.dagensjuridik.se/2010/04/felaktigt-domda-ingen-valjarfraga

  Bubblare Jörgen Trauner (s) om Nätverket Hilda

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/07/25/f-rsvaret-av-n-tverket-hilda-rent-nonsens-0

 14. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  ”Var inte det slående med Görans Perssons televisionsåterkomst i veckan att hans analys lät så gammal? »En bred kyrka«, kallade han socialdemokratin, som vore det inte bara sitt eget eftermäle han satt där och stiligt teaterbyggde, utan också partiets.

  Men visst, kanske har han rätt, bredast av kyrkor är väl fortfarande socialdemokraterna. Så bred är porten att de som gått in där inte längre vet vad de har gemensamt eller vad de vill. Bredhetens baksida.

  I nästa vecka ska deras kriskommission slutrapportera. Det kommer vara en bred rapport. När de fem ledamöterna fick uppdraget enades de nämligen snabbt om att inte enas. Var och en skulle leverera sitt resultat, det gemensamma ryms ändå på några ynka sidor. ”

  Som om radikalfeminism och statsfeminism tilltalar den breda massan eller kyrkobesökarna? *ironi med anspelning på kristna anna ardin och sofia wilén som beter sig allt annat än kristligt och grovt anklagar för allvarligt brott när uppgifterna,detaljerna och omständigheterna talar emot deras redogörelse och trovärdighet.

  http://www.fokus.se/2011/02/den-breda-vagen/

 15. krakel Says:

  ang. kvinnofällor:

  However, Browne observes (p169), given that single men do less housework than single women, it is doubtful that women’s housework is done for the benefit of husbands or even for the joint benefit of the couple. Rather, it appears, women simply value housework more (or dislike it less). Analogously, while feminists complain about disproportionate parental responsibilities, Browne observes that women decide to have children precisely because ”these activities are widely perceived as part of the joys of parenthood” (p171). After all, women (unlike some fathers, who are denied any say in whether to abort a foetus) have children out of choice.
  Therefore, cleaning one’s own house or looking after one’s own children (as opposed to someone else’s) can be viewed as a form of leisure pursuit – something one chooses to do out of its intrinsic rewards (like the `work’ involved in a hobby of, say, building model aeroplanes). It no more deserves remuneration than does washing behind one’s ears in the shower.

  Although men earn more than women, research from the marketing industry suggests that women dominate most areas of consumer spending (Marketing to Women: How to Understand, Reach, and Increase Your Share of the World’s Largest Market Segment). It is wives, ex-wives and girlfriends who spend a large proportion of the earnings of their partners or on whom this money is spent (dinner-dates, jewellery etc.).
  Although the fact that men are the victims of 90% of workplace fatalities clearly disadvantages men, the fact that men earn more than women does not disadvantage women – because they still get their hands on a large proportion of this income indirectly. Browne acknowledges `death-gaps’, `pleasantness gaps’ and `hours gaps’, as well as the ubiquitous `pay gap’, but not the `spending gap’.

  http://www.amazon.com/Biology-Work-Rethinking-Equality-Evolution/dp/0813530539/

 16. PabloHoney_4 Says:

  Mikael Damberg kandiderar för partiledningen skriver nyhetskanalen.

  http://www.nyhetskanalen.se/1.2021661/2011/02/17/mikael_damberg_kandiderar_for_s

  Det är så de jobbar, först ett feministisk utspel, sedan karriär. Detta påvisar bara vilken maktbas som existerar närmare toppen och hur dem arbetar. För att en manlig kandidat ska komma framåt måste färg bevisas, dvs ett signaletiskt utspel måste göras.

  Så hur val av påve går till påvisas genom ett feministisk utspel som detta. Dvs det sitter totalitära feminister i valberedningen för S.

  http://www.dn.se/nyheter/politik/damberg-vill-ge-s-en-nystart

  Kanske är det dax att diskutera öppet inom partiet om extrem feminism är basen av deras verksamhet, dvs ett arbetar parti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: