Kvinnligt nyhetsankare hånar kollegas penis i TV

by

I Australien har ett kvinnligt så kallat nyhetsankare – en programledare för en nyhetssändning – gjort en anspelning på en manlig kollegas könsorgan och dess storlek. Det skedde i direktsändning. Kollegan, en sportreporter, tyckte inte det var roligt. Du kan läsa om det och se filmsnutten här.

Det här nämner jag som exempel på det kvinnliga privilegiet att vräka ur sig vad som helst om män, medan män måste tassa på tå med dubbla silkesstrumpor på sig om de öppnar munnen om kvinnor. Nyligen fick två brittiska sportkommentatorer i TV sparken för att de sagt i direktsändning (när de trodde mikrofonen var avstängd) att kvinnor inte förstår sig på offsideregeln i fotboll. Jag bloggade om det här.

Tack för tipset, Ann-Mari Maukonen på Ann-Mari’s blogg.

Annonser

21 svar to “Kvinnligt nyhetsankare hånar kollegas penis i TV”

 1. Pether Says:

  Kvinnor drabbas värst:
  Av dataspelsvärlden.

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article8554035.ab

  Inte ett ord att precis samma skit drabbar de pojkar och män som spelar. Det vore ju olyckligt för dem att visa på att män är lika kvinnor.

 2. David Holman Says:

  WOW!
  ”Well, you would now something about that”.
  Hon MÅSTE får sparken för det. Misstänker att de har något förflutet dock och att hon känner sig dåligt behandlad av honom. Men sparken, direkt!

 3. barfota Says:

  @David Holman
  Förmodligen ett dåligt ligg, du vet sånt där som drar igång hela det Svenska rättsväsendet innan någonting ens har hänt. Jag kan tänka mig att den manlige kollegan med största sannolikhet är en våldtäktsman och förövare.

  Kom igen nu feminister, visst kan ni tänka er det också, ingen kvinna skulle väl kunna tänka sig att kränka och förnedra en man eller hur?

 4. Torstensson Says:

  Hon har en unken manssyn.

 5. Zzzzzz Says:

  Tror knappas att kvinnan får sparken, även om det skulle vara på sin plats. I dagens samhälle är det helt ok för kvinnor, att, ja, bete sig som svin helt enkelt. Fan, det är ju snudd på att vara politiskt korrekt att kranka ner på män. För i jämställdighetens namn så helgar ändamålen medlen. Men, som de flesta förstår vid det här laget så kommer det inte att bli någon jämställdhet att tala om, snarare tvärtom. Vi får ett samhälle där könen känner sig alienerade gentemot varandra. Ser man på det hela så befinner sig vi oss redan i den situationen, och det med tanke på vad som sker i skolan. Där det verkar vara kutym, – och då menar jag kutym i en negativ bemärkelse, att inte bry sig om pojkarna. En dag så blir dessa pojkar män och vad är deras referensramar. Att de inte är värda något på grund av deras kön? Eller vad…

 6. Jocke S Says:

  Mäns kroppar är inte så heliga.
  Lite utanför ämnet, men nu har äntligen min artikel om diskrimineringen av pojkars betyg kommit in på sourze. Ett oerhört viktigt ämne med stora konsekvenser för framtiden, ett ämne som inte bara får försvinna bort bland ”kvinnor kommer inte in i styrelser” osv osv.
  För de som vill läsa och kanske påverka även andra än oss redan medvetna, här är artikeln:
  http://www.sourze.se/__10740725.asp

 7. Jocke S Says:

  Jag villl nämna att artikeln kom till i all hast, (”på begäran”, men publiceringen dröjde) och att det finns mycket att tillägga. det kan man alltså göra på forumet, i kommentarer som här!

 8. JD Says:

  Tips:

  Extremt radikalfeminstiska Arbetarbladet har en artikel idag som handlar om att det är kvinnor som lett och stått bakom revolutionen i Arabvärlden.

  Att revolutionen i Egypten startade genom att en Man startade upproret på Facebook har man ignorerat TOTALT!
  Istället skriver man att följande ”På en Facebooksida som skapats för att hylla Asmaa Mahfouz (hon som startade revolutionen enligt Arbetaren.)”

  Att revolutionen i Egypten startade genom att en Man (grönsakshandlare och nyutexaminierad student utan jobb) ignorera man TOTALT!

  http://www.arbetarbladet.fi/nyheter/i-veckan/1487-kvinnor-i-taeten-foer-arabvaerldens-revolter

  Hur kan arbetaren ens ha mage att tala om fred då man visar sånt otäckt manshat!
  Jävla hyckleri!

 9. JD Says:

  Saknar verkligen en editeringsfunktion Pär.

  Tips:

  Extremt radikalfeminstiska Arbetarbladet har en artikel idag som handlar om att det är kvinnor som lett och stått bakom revolutionen i Arabvärlden.

  Att revolutionen i Egypten startade genom att en Man startade upproret på Facebook har man ignorerat TOTALT!
  Istället skriver man följande ”På en Facebooksida som skapats för att hylla Asmaa Mahfouz (hon som startade revolutionen enligt Arbetaren.)”

  Att revolutionen i Egypten startade genom att en Man (grönsakshandlare och nyutexaminierad student utan jobb) brände sig själv till döds i protest ignorerar man TOTALT!

  Nej dessa män är inte värt ett skit i Arbetarens ögon!

  http://www.arbetarbladet.fi/nyheter/i-veckan/1487-kvinnor-i-taeten-foer-arabvaerldens-revolter

  Hur kan arbetaren ens ha mage att tala om fred då man visar sånt otäckt manshat!
  Jävla hyckleri!

 10. JD Says:

  Vi får heller inte glömma att den manlige grönsakshandlaren misshandlades av en KVINNLIG statstjänsteman innan han gav upp och brände sig till döds!

  OBSERVERA: KVINNLIG statstjänsteman!

 11. Access Says:

  Dialogen (fritt översatt) lyder alltså så här:

  Han: ”Man kan undra hur det kommer sig att nånting så litet kan vara så imponerande”.
  Hon: ”Ja, det borde väl du veta.”

  Jaha.

  Så utomordentligt fånigt!

 12. Lasse Says:

  Att skämta om mannen storlek på penis anses som legalt och används ofta som ett sätt att förlöjliga.

  Att skämta eller kommentera en kvinnas bröst, gud förbjude då är man sexist. Vilket inträffat några ggr i svensk TV.

 13. JD Says:

  Kvinnor som skämtar om storleken på mäns penisar har komplex för att de själva har så stor och slapp vagina att dom inte ens behöver ta med sig en extra resväska då de ska på semester!
  Jag hörde en gång om en otrogen fru som hade gömt sin nigerianske älskare i sin vagina så att han kunde krypa fram då mannen gått på jobbet. Jag vet inte om det är sant dock!

  En annan kvinna som jag hört talas om, brukade använda sin vagina som dammsugare. Det enda hon behövde göra var att gå omkring i rummet med benen brett isär medan hon blåste ut luft med munnen, baksuget gjorde resten. Enda problemet var att TV´n försvann spårlöst några gånger.

 14. Tandpetare Says:

  Alltså, känns nästa uppgjort? Som ett dåligt försök att skämta. Eller så var det bara väldigt impulsivt timat. Men håller med, sparken.

 15. Mikeeessongs Says:

  Han skulle gjort som Larry David, \ / med händerna.
  (någon som vet vad jag pratar om?)

 16. like that Says:

 17. leifer Says:

  Får den kvinnliga reportern sparken nu med tanke på det sexistiska uttalandet?

  Vad är fel på män med små penisar förresten?

  Är det fel på kvinnor med små bröst?

 18. like that Says:

  Det är naturligtvis inget fel på kvinnor med små bröst. Det handlar bara om att några halvdana kvinnliga journalister utövar en unken, tafflig, journalistik. Att håna någon för könsstorlek är intet annat än ren härskarteknik. Ett försök till att utöva psykiskt våld.

  Kan slå vad om att hon som pratade om hans penis sminkar sig i en evighet och skulle ta riktigt illa vid sig om hennes kollega vänt sig till henne och sagt att hon ser ut som en hora.

  Hon skulle säkert även ta illa vid sig om hennes partner på frågan: ”ser jag tjock ut i den här klänningen” skulle svara: ”Ja, det gör du – hur fan tänkte du när du köpte den?”.

  Hon borde faktiskt få sparken, i jämställdhetens namn, eftersom om rollerna varit omvända hade han garanterat fått gå om han pratat om hennes svampiga välanvända underliv.

 19. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Observera när kåta gun försvarar det hela med att HAN försökte ”få in henne på rummet” och kvinna nr2s hunsande av den manliga betjänten….grymt manus som belyser rådande radikalfeministiska förhållande i bananrepubliken sverige 😉

 20. Jojsan Says:

  Alltså, går man in och läser kommentarerna till den artikeln på sidan så är det någon som har skrivit att de sett en intervju med kvinnan, där det kommer fram att det var ett skämt som de båda tydligen skrattade åt efteråt. Mannen brukar nämligen själv skoja med ‘practical jokes” så nu fick han smaka på sin egen medicin.

  Så det gäller väl kanske att ta det som det var.. ett skämt..?

 21. Kvinnlig TV-stjärnas sextrakasseri skämtas bort « GenusNytt Says:

  […] Men i Australien var det ett kvinnligt nyhetsankare som skämtade om sin kollegas könsorgan, närmare bestämt dess storlek, och det blev ingen nämnvärd kritik mot henne. Jag bloggade om det här. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: