Diktatorerna fruktar de unga MÄNNEN

by

.

Nu skriver Aftonbladet riktigt icke-PK och hyllar ‘de unga männen’ för deras insatser i kampen för demokrati i arabvärlden. Tidningen skriver:

‘Han kan bära olika namn, hans papper kan visa att han är algerier, tunisier, egyptier, jordanier, palestinier eller vilken annan nationalitet som helst i Nordafrika och Mellanöstern. Mannen alla fruktar bär miljoner olika namn, ändå är han samma person: Han är mellan 15 och 30 år gammal, han är arbetslös, han lever under en förtryckande regim och han hyser föga hopp om framtiden. Han är dessutom ofta välutbildad. Han kan mer om världen, har bättre utblick och fler kontakter via nätet än de byråkrater, poliser och politiker som gör livet surt för honom.’

Tack Aftonbladet, för den välförtjänta köns-crediten! De som har gjort sig förtjänt av berömmet ska ha det!

Man kan konstatera att Aftonbladets beskrivning av situationen inte stämmer särskilt väl med den bild av verkligheten som Arbetarbladet försöker sprida (se nedan) som jag bloggade om här:

.

Vi ska se om fler svenska medier kommer att följa upp och specifikt lyfta fram männen som arabvärldens hjältar.

Kommentar: Jag förnekar absolut inte att kvinnor varit delaktiga i arabvärldens revolutioner och protester. Men jag är övertygad om att det mesta gjorts av män, och att män tagit de största riskerna, och att det är mest män som har dött för frihetskampen. Då stör det mig när media försöker ge en motsatt bild. Rätt ska vara rätt.

Läs Aftonbladets artikel här.

Annonser

20 svar to “Diktatorerna fruktar de unga MÄNNEN”

 1. vmm Says:

  Aftonbladet menar nog att eftersom det hittills varit kvinnorna som gjort uppror så är regimerna nog nu rädda att kravallerna sprider sig till hela befolkningen, dvs även männen.

  En sak som är positiv med den här revolutionen är ju att nu lär det bli slut med att hela tiden få höra att det är män som startar krig, män som slåss osv. Kvinnor kan, vilket vi har sett nu. Men eftersom jag är en smula cynisk så anar jag att vi i efterhand kommer att få läsa i historieböckerna om att kvinnorna tröttnat på att förtryckas och att dom tog till våld för att bli befriade från en patriarkal maktstruktur som bestod av män. Män ses som skurkar som antingen stod för förtrycket eller så var dom lata och fega och gjorde inget för att hjälpa kvinnorna. Vi får väl se.

 2. Hanen Says:

  I den feministiska talibanstaten Sverige kan män bara göra dåliga saker. Så våra medier lär förmodligen snart hitta några bra vinklar som degraderar alla dessa män till en pöbelhop som bara tog tillfället i akt för att kunna våldta lite kvinnor.

 3. vmm Says:

  Osökt tänker jag på revolutionsförsöket i Iran 2009. Offren där kom att symboliseras av Neda som sköts ihjäl på öppen gata. Undrar om hon blev symbol för att hon var en typisk revolutionär eller om det var för att hon var kvinna…? Ni anar vad jag tror, va.

 4. manckerstroem Says:

  Jodå, bara det inte handlar om svenska unga män. Dom är nämligen inte lika hyllade i sin kritik av den svenska regimen.

 5. klas Says:

  Det är sorgligt att det skulle krävas en medelålders man (Peter Kardhammar) för att detta skulle skrivas. Undrar hur radikalfeministerna på Aftonbladet reagerade när de läste sin kollegas artikel…

  Men, det finns hopp, härligt!

 6. leifer Says:

  Hade dom varit logiska så skulle dom väl haft denna rubrik

  Kvinnor och barn i täten för arabvärldens revolter

 7. manckerstroem Says:

  Intressant tanke om samma svenska media skulle uttrycka sig på liknande sätt om svenska unga män i sin kritik mot svenskrelaterad feminism eller kritik mot ett demokratiskt haltande system på hemmaplan. Det lär i alla fall inte hända under överskådlig tid.

 8. Pseudonymen LRB Says:

  Kvinnor och män har säkert lika stor del i det här. Tittar man historiskt på alla större förändringar så har inte könet någon betydelse. Dom som strejkade för fackföreningar hade inte klarat sig utan dom kvinnor som servade dom, Dom Ryska revolutionärerna hade inte klarat sig utan mat från kvinnor, Engelsmännen hade förlorat kriget om inte kvinnorna tagit deras jobb, Franska revolutionen stod både män och kvinnor på barikaderna osv, osv. Naturligtvis hade inte männen lyckats i Arabvärlden om inte kvinnorna varit på samma sida lika lite som att kvinnor inte skulle fått rösträtt i Sverige om inte männen varit på samma sida.

 9. Marie Says:

  Nämner man kvinnor i samband med revolutionen, så blir han hysterisk. Skriver man en artikel om männen, så blir han lyrisk. Så har vi det svart på vitt att Pär inte bryr sig om jämställdhet, han vill bara att männen ska prisas.

 10. Pether Says:

  Männen drar de tyngsta lasset.

  Och att tro att rösträtten kom fram genom någon sorts medborgarstrejk eller liknande är fel. Värt att notera är att män även de saknade allmän rösträtt.

 11. Hamstrn Says:

  @Marie
  Det är vinklingen av artiklarna som Pär vänder sig emot. Så du har fel.

 12. Lasse Says:

  @Hamstrn

  Skit i Marie hon är ingenting annat än ett forumtroll och provokatör. Hon har aldrig kommit med ett enda vettigt argument eller inlägg.

 13. vmm Says:

  När man hör i nyhetsrapporteringen om att våldet främst riktar sig mot kvinnor och barn och att det är kvinnor och barn som är ute och protesterar så tycker jag det känns så logiskt att det inte ens behöver påpekas att våldet riktas mot kvinnor. Hade flest män varit ute och bråkat med militären så hade nog våldet drabbat fler män. Ändå känner media att dom vill berätta det här trots att det är så självklart. Mer intressant hade varit om dom istället berättar varför männen inte gett sig ut på gatorna. Rädsla? Kan man tänka sig att då hade våldet blivit ännu mer brutalt?

 14. Josefina Bergfast Says:

  Och världen blir bättre och bättre, dag, för dag….

 15. JustMe Says:

  Marie: Du förstår inte poängen med denna blogg. Simple as that.

 16. PabloHoney_4 Says:

  Räkna kvinnor i detta klipp:

 17. 50/50 Says:

  Kollektivt beröm är inte mkt bättre än kollektiv bestraffning. Det finns många unga män som inte gjorda någonting och många kvinnor och äldre män som kämpat hårt för demokratin. Genus/grupp-tänkandet har nog gått för långt…

 18. Lorem Ipsum Says:

  50/50, jag är nog böjd att hålla med dig när det gäller att man ska prisa individen för dess insatser oberoende av kön.

  “Be the change you want to see in the world.”

 19. Marie Says:

  Hamstrn: Visa mig en artikel som inte är vinklad, och jag visar dig satan som bygger snögubbar i helvetet. Karln har vänt sig emot variend artikel som behandlat att kvinnor över huvud taget varit delaktiga i revolten, vare sig det är nationella tidningar eller lokala. Vi vet ingenting om vilka som organiserat protesterna på olika håll, inte heller vilka som har gjort vad bakom kulisserna. Det är rent fånigt av Pär att utge sig för att veta vilka som förtjänar cred och inte i den här situationen, särskilt som att han inte är en av de journalister som varit där och faktiskt sett vilka som gör vad.

  JustMe: Tro mig, om jag inte fattat poängen, hade jag troligen låtit bloggen vara.

 20. Rösta fram veckans GENUSHJÄLTE! « GenusNytt Says:

  […] Nominerad för: Modet att, trots att han är man, ha skrivit en artikel i Aftonbladet med rubriken ”Alla fruktar de unga männen”. Artikeln går ut på att det är ”de unga männen” som driver revolterna i arabvärlden. Läs artikeln här, min bloggpost här. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: