Nyfiken på genusvetarnas partisympatier?

by

Tre forskare, alla docenter, har genomfört en studie där man undersökt partisympatierna hos (bland annat) genusvetare i Sverige. Några andra grupper undersöktes också.

Så här visade det sig att genusvetarnas politiska sympatier är (då verkar de som inte svarat ha tagits bort):

33%  Feministiskt Initiativ
8%  Socialdemokraterna
8%  Vänsterpartiet
8%  Miljöpartiet
8%  Folkpartiet
2%  Centern
0% Moderaterna
0% Kristdemokraterna

Man kan lite förenklat säga att genusvetarnas partisympatier är motsatsen mot svenska folkets partisympatier. Vad tror du, kan det tänkas påverka deras forskningsområden och deras slutsatser?

Forskarna som gjort analysen är dessa: Niclas Berggren, docent i nationalekonomi och forskar om politisk och institutionell ekonomi vid Ratio. Henrik Jordahl, docent i nationalekonomi vid Institutet för Näringslivsforskning (IFN). Charlotta Stern, docent i sociologi och forskar om sociala nätverk, organisationsteori och akademikers politiska uppfattningar vid Sociologiska institutionen, Stockholms universitet.

Läs mer detaljer här. Tack för tipset, Mats!

För övrigt 1, här hyllas feministisk schlager. Tack för tipset, Ulf på PappaRättsGruppen.

För övrigt 2, nu ska Feministiskt Initiativ ge sig in i kårpolitiken. Här.

100 svar to “Nyfiken på genusvetarnas partisympatier?”

 1. 50/50 Says:

  ”0 % Moderaterna”

  Och Moderaterna har fått för sig att de ska vinna nästa val med feminism…

  ”33 % Feministiskt Initiativ”

  Är uppriktigt förvånad att det inte var mer.

 2. Kristin Says:

  Journalisternas partisympatier är också väldigt långt ifrån svenska folkets.
  År 2005 sympatiserade 67% av journalistkåren med de rödgröna, S, V och MP.

  Klicka för att komma åt 1284227_nr38.pdf

 3. Lorem Ipsum Says:

  @Matte Matik, det där var ett riktigt intressant gräv. Rätt så graverande om du frågar mig, och som sagt var, hade dömda brottslingar med nazistsympatier kommit lika långt inom det genusindustriella komplexet?

 4. Eric Says:

  @Matte Matik:

  Intressant. Julian Assanges tal om revolutionär feminism i Sverige är korrekt. Det är en samling extremister det handlar om, utan tvekan.

 5. Petter Says:

  ännu en anledning till att fler inte bör bli genusvetare. valdeltagandet skulle sjunka som en sten.

 6. profanum_vulgus Says:

  Matte Matik:
  Det är lite osmakligt att hänga ut folk på det där sättet. Låt dem hållas på flashback men dra inte med sådant pöbelbeteende in på seriösa bloggar.
  Kommentarerna är ju sökbara här med.

  Dessutom är ju flashback notoriskt opålitligt.

  Även de som tycker att brott ska förfölja förövaren socialt borde väl kunna låta personer som misslyckats med ett brott i 20-årsåldern att 35 år efter brottet iaf ha chansen att lämna det bakom sig.

 7. Clabbe Says:

  Borde det inte kvoteras in moderater på genusinstitutionerna? ”Intersektionalitet” heter det visst…

 8. profanum_vulgus Says:

  Matte Matik:
  …och:
  Det är ju dessutom förtal och är de verksamma på feministinstitutioner så kanske de får benägen hjälp med ett privat åtal mot Per Ström.

 9. Itchy Says:

  http://www.barometern.se/ledare/kvotering-en-bjorntjanst-vi-inte-vill-ha(2298911).gm#disqus_thread

 10. Clabbe Says:

  Att Flashback alltid är opålitligt är en myt. I Flashacktrådar av den här typen kommer du ingen vart utan att redovisa källor.

 11. profanum_vulgus Says:

  Clabbe:
  Flashbacktrådar av den typen brukar vara lika informativa som skvallerkärringars kafferep.
  Men hur som helst så är det pöbelfasoner.

 12. Matte Matik Says:

  Ja, sorry – skulle inte slängt ut det. Pär – vill du vara snäll att ta bort mitt inlägg?

 13. QED Says:

  Anarkofeminsters bakgrund har också diskuterats i seriösa bloggar.

  http://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=704

 14. Matte Matik Says:

  Förresten, har en person avtjänat sitt straff ska man anses ha sonat sitt brott. Många gör dumma grejor i 20-årsåldern och det ska man inte behöva sota för hela livet. Däremot borde gälla åt båda hållen och jag är personligen övertygad om att någon som utfört ett brott med nazistisk koppling och suttit inne för det flera år aldrig någonsin skulle kunna uppnå en position inom det akademiska – ge mig gärna motbevis om det finns någon. Andra hållet finns det däremot som sagt konkreta exempel på.

 15. Chroni Says:

  profanum: Hur fick du det till ”35” år efter brottet dock =p.

  De ser inte ut att vara över 40.

  Kollade dock inte så noga.

  Jag tycker inte svenska brottslingar har sonat sina brott, straffen är för korta och fängelserna för lyxiga.

  Inte så oväntat att genusvetare har sympatierna åt vänstern, brukar gå hand i hand med socialism .

 16. Stina Says:

  Men, hör ni pojkar, innan ni hetsar upp er alltför mycket kan i väl kolla källan till påståendet?

  I rapporten av Bergren m fl finns inte dessa siffror kring partisympatier.

 17. profanum_vulgus Says:

  Chroni
  Operation Leo var 1976 (2011-1976=35).

  Hur korta är straffen och hur lyxiga är fängelserna?

  Matte Matik:
  De har troligen inte skrivit med brotten i sina CV.
  Däremot finns det ju exempel på det, en högt uppsatt moderat politiker är tidigare nazist och har begått våldsbrott relaterade till dessa åsikter när han ingick i ”baseballigan”. Han är känd och uthängd eftersom han är huvudmisstänkt angående polisspåret i palemutredningen.

 18. profanum_vulgus Says:

  Stina:
  Jo, på sidan 22.

 19. Matte Matik Says:

  @profanum: Jo, inom politiken tror jag kan man säkert ha en karriär med extremistisk bakgrund – men inom det akademiska?

 20. Jonas P Says:

  Det är bra tokigt med många av dessa genusvetare. Själv tror jag inte att vara dömd för terroristdåd behöver inverka speciellt negativt på ens akademiska karriär, tvärt om. Det handlar bara om att vara dömd för rätt terroristdåd, ha rätt radikala åsikter, och välja rätt fakultet. Det är knappast de mest balanserade kommunister eller nazister som hyllats genom åren av deras egna anhängare.

 21. Stina Says:

  profanum_vulgus säger: 02 mars 2011 kl. 10:15
  Stina: Jo, på sidan 22.

  Aha.. Jag sökte på Centern, Moderterna etc.

  Skulle ha sökt på C, M, … 😦

  Sorry

 22. Clabbe Says:

  ”Men, hör ni pojkar”

  Skön härskarteknik där av Stina!

 23. Clabbe Says:

  profanum_vulgus < Med den skillnaden att fruntimren på kafferepen inte redovisar källor, vilket är vanligt förekommande på Flashback.

 24. profanum_vulgus Says:

  Jonas P
  Man ska självfallet kunna göra karriär oavsett sina politiska åsikter. Vare sig de är extremt etablerade eller extremt oetablerade.
  Vetenskapligt arbete ska ju inte påverkas av de åsikter man har. Det är ju orsaker till förvanskanden och forskarfusk som man kan finna i de politiska sympatierna. Här är ju nationalekonomers (en annan forskningsgren som bygger på löst tyckande och filosoferande) högeråsikter lika talande som genusforskarnas feministiska åsikter eller de forna rasbiologernas rasitiska åsikter.

 25. Penumbra Says:

  Det är väl allmänt känt att genusforskarna har sina sympatier i feminism som i sin tur har sina rötter i 60- och 70-talets vänster. Frågan är hur den gruppen har lyckats ta över hela genusforskningen.

  Ena svaret är att sådana attraktiva tjänster delas ut inom ett kontaktnät och då faller det sig naturligt att det blir inom det feministiska nätverket. Det andra är att staten, som ju har jämställdhet som ett av sina flummiga mål, förväxlar jämställdhet med feminism.

  Det finns flera parasiter inom forskarvärlden som försörjer sig på att producera politiskt korrekta forskningsarbeten, men jag ska inte förstöra stämningen här genom att räkna upp dem.

 26. profanum_vulgus Says:

  Clabbe:
  På kafferepen redovisas samma sorts källor som på flashback. Jag har jobbat inom äldreomsorgen och skvallret på kafferasterna där var precis lika underbyggt som skvallret på flashback. Skillnaden var väl att fruntimren där inte var lika vulgära och mer bildade.

 27. profanum_vulgus Says:

  Penumbra:
  Feminismen är äldre än 50 år. Genusforskningen är yngre än feminismen och är skapad av feminister (precis som rasister skapade rasbiologin). På engelska heter genusforskning ”feminist studies” vilket även står på genusvetenskapliga institutionen i Uppsalas ytterdörr.

 28. Zzzzzz Says:

  @profanum_vulgus
  I beg to differ. Har du läst trådarna på Flashback? Gör en Google på PL och bilda dig en uppfattning innan du kallar allt för kafferastskvaller. Om det ska finnas personer på sådana poster som på ett Universitet så borde man ha rent mjöl i påsen, om inte annat göra avbön. Men det har PL inte gjort. Och vi pratar inte om att hon har snott en kexchoklad, eller varför inte en toblerone.

 29. Clabbe Says:

  profanum_vulgus > Okej, du vill alltså bara raljera. För jag har då inte hört om folk som på kafferaster har med sig utskrifter av rapporter som stöd för sitt skvaller.

  För övriga kan jag meddela att många sektioner i Flashback ställer höga krav på källkvalitet.

 30. Clabbe Says:

  profanum_vulgus > Rasbiologin hade faktiskt ett mycket brett partipolitiskt stöd när det begav sig, så att påstå att det var ”rasister skapade rasbiologion” är lite banalt. Kan rekommendera detta program om ämnet: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2519&artikel=3269743

 31. Clabbe Says:

  Zzzzz > ”Gör en Google på PL”

  PL?

 32. Anna F Says:

  Mycket oroande när ett esoteriskt parti kontrollerar forskningsfältet.

 33. profanum_vulgus Says:

  Zzzzzz:
  Ja och det är normalt sett skräp. Det är personer utan grundskolekompetens som länkar och scannar hit och dit utan att ha en aning om vad det är de snackar om. Ta bara bjästafallet där varenda flashis påstod sig ha läst ”FUP” men ingen av dem hade en aning om något. Sen kan ju såklart även en utvecklingsstörd höna finna ett korn. Precis som med forskning får man bedöma arbetet efter dess egna meriter. Men om det då är genusforskning eller flashback så vet man att fabriksinställningen är att det är skräp.

  Clabbe:
  Genusforskningen har väl också ett brett partipolitiskt stöd? Alla riksdagspartier är ju feministiska.

 34. Zzzzzz Says:

  PL = Pia Laskar

 35. Zzzzzz Says:

  @profanum_vulgus
  Jag ska inte gå in och ordbajsa med dig, men varför dra alla över och samma kam? Allt är skräp på FB och dina fördomar om andra personer visar sitt fula ansikte. Frågan återstår dock, hur kan det komma sig att denna PL har sin tjänst där hon har den. Med tanke på vad hon har bliviti fälld för. Är feminismen och dess styrande kvinnor, och några män, helt utanför rimlighetens gräns, är de helt onårbara och på så vis sitta kvar på sin tron utan några som helst effekter.

 36. Penumbra Says:

  @profanum_vulgus 02 mars 2011 kl. 10:47

  Japp, feminismen är äldre än 50 år, men har ändrat form under tiden och den feminism som vi ser idag, i Sverige, har sina rötter i den svenska 60-70-tals vänstern. Det är en aggressiv militant variant som inte behöver bruka aggressiva militanta metoder eftersom de dominerar samhället – totalt – ända upp i Riksdagen. Därav den feministiska lagstiftningen som vi bevittnar och som rentav diskriminerar män.

  Och små ofödda barn vars chans att klara sig med livet i behåll, undan abort idag är ¾. Dvs vi har en 25% dödlighet bland foster i Sverige, som man inte ens diskuterar eftersom feministerna har lagt beslag på den frågan – också.

  För övrigt kan jag bara upprepa det jag redan har skrivit.

 37. Kristin Says:

  profanum_vulgus:

  Göran Hägglund, partiledare för Kristdemokraterna, är INTE feminist.

 38. Info Says:

  PL = PIA LASKAR

  Pia Laskar, 1992: Anarkafeminism. Federativs förlag. (ISBN 91-86474-09-X)

  ”Anarkafeminismen är en politisk rörelse som kombinerar anarkism med feminism. Anarkafeminismen uppstod på 1960-talet. Den vill göra sig av med både staten och patriarkatet och alla former av dominans och förtryck.” (Wikipedia.)

  PRIDE 2007: ”Ett nytt inslag i Prideveckan var onsdagens båtsightseeing på temat lesbisk historia. Pia Laskar och Ingrid Svensson berättade om allt från Drottning Kristina till Copacabana.” (QX.)

  ”RAKT PÅ SAK OM LESBISK KÄRLEK”: ”Trots en uppsjö sexhandböcker på marknaden har sex mellan kvinnor länge varit en vit fläck i facklitteraturen. Men i två nyutkomna skrifter skildras kvinnlig lust som aldrig förr. – – – Samtidigt skapar de nya böckerna nya normer. Att till exempel tala om G- och A-punkter fokuserar slidan som intressant för lesbiskt sex, säger Pia Laskar som också ser böckerna som tecken i tiden. Idag synliggörs kvinnor som har sex med kvinnor på ett helt annat sätt än för bara tio år sedan.” (HD 2007-10-21.)

 39. Olle Says:

  Varför skulle det vara värre att namnge dömda våldsbrottslingar på en blogg, än att i Sveriges största MSM göra saker som t.ex:

  – Peka ut en känd möbelentreprenör som nazisympatisör på 30-talet. Vad är preskriptionstiden för politiska åsikter?
  – Peka ut en känd drottnings tyske far som nazist, och kräva att hon gör offentlig avbön för saker som hände innan hon ens föddes. Ungefär lika graverande för dagens kungahus som att Bernadotte slogs för Napoleon innan han bytte sida.
  – Peka ut en känd minister som skyldig till ett preskriberat brott, vilket han därmed inte kan rentvå sig från på juridisk väg.
  – Peka ut en kontroversiell australiensisk hacker som grov sexbrottsling och sedan tiga som muren om de märkliga turer som omgärdat fallet
  – Och så vidare…

 40. profanum_vulgus Says:

  Kristin:
  Nej, men hans parti är det http://www.kvinnor.kristdemokraterna.se
  Men de är däremot det minst feministiska partiet.
  Hur som helst ingår de ju i samlingspartiet Alliansen där tre av fyra partier är lika feministiska som oppositionspartierna.

 41. profanum_vulgus Says:

  Olle:
  ”Varför skulle det vara värre att namnge dömda våldsbrottslingar på en blogg, än att i Sveriges största MSM göra saker som t.ex:”

  Det ena felet ursäktar inte det andra.

 42. profanum_vulgus Says:

  Olle:
  De är dessutom inte dömda för våldsbrott.

 43. Olle Says:

  Är inte kidnappning ett våldsbrott?

 44. Penumbra Says:

  Ska vi prata tokiga feminister i universitetsvärlden så är väl Eva Lundgren, professor i feministisk sociologi, ett bra exempel. I en forskningsstudie om satanism konstaterade hon att hundratals små barn hade offrats av MANLIGA satanister i Sverige. Hon har också konstaterat att hälften av de svenska kvinnorna har utsatts för någon form av våld av män.

  I själva verket har våldet kvinnor emellan ökat markant, just pga det moderna feministiska samhället.

  Påståendet kring de satanistiska offren är rentav befängt. Inte för att jag försvarar satanister men någon slags bevis för på ett sådant påstående vill man ändå ha. Och ska vi prata mord på små barn så står feministerna för den ”riten” i form av deras horribla abortlagstifning.

  Som sagt – den feministiska forskarvälden är fullkomligt bisarr, och anledningen till det har jag redan skrivit om här.

 45. profanum_vulgus Says:

  Olle:
  Nej det är ett frihetsbrott. Sedan dömdes de inte för kidnappning heller.

 46. Olle Says:

  Du har en snäv syn på definitionen av våldsbrott. För att kunna frihetsberöva någon krävs i regel någon form av våld eller hot om våld. Den ena kvinnan dömdes även för förberedelse till grovt rån, ett annat våldsbrott. ‘Förberedelse’ gör det inte mindre omoraliskt. Allmänfarlig ödelägelse låter inte heller så trevligt. Helt rätt att dessa terroristers identitet kommer ut i offentligheten.

 47. Toddan Says:

  Journalisternas partisympatier bär stor skuld till feministernas framgång. Det är ett större problem än feministernas partisympatier. Men att genusvetarna är objektiva jämställdister är långt ifrån verkligheten. Det blir svårare för feministerna att hävda att dom jobbar för jämställdhet när det blir mer uppenbart att kvinnorna tagit över. Då lägger de väl ned arbetet helt, hellre än att börja jobba för mäns rätt till jämställdhet med kvinnorna. Jag tror det är därför kvotering aldrig kommer bli verklighet, för feministerna vet att snart förlorar kvinnorna på det, för det är män som kommer behöva kvoteras in. Se på fördelningen män och kvinnor på höga utbildningar och räkna ut hur det kommer se ut om några år.

 48. profanum_vulgus Says:

  Olle:
  Det är inte jag som definierat utan lagstiftningen. Varje brottstyp har sitt kapitel i brottsbalken. Rån är ett skeppsbrott och allmänfralig ödeläggelse är ett allmänfarligt brott.

  Det finns väl inget samband mellan att brott skulle vara moraliskt klandervärda och att de inte är så trevliga å ena sidan och uthängande av de dömda för brotten å andra sidan?
  (Ska vi verkligen ens ha brott som är moraliskt riktiga och trevliga?)

 49. profanum_vulgus Says:

  Toddan:
  Drygt 95% av befolkningen röstar på feministiska partier. Hur skulle det se ut om journalister oftast hade sina partisympatier bland de ca 0,5% som röstar på ickefeministiska partier?

 50. profanum_vulgus Says:

  Toddan:
  Ett förtydligande, drygt 95% röstar på de feministiska riksdagspartierna. Av rösterna utanför riksdagen faller ca 90% av rösterna på feministiska partier.

 51. Man* United* Says:

  Pia Laskar

  Jag disputerade 2005 på en avhandling i idéhistoria, Ett bidrag till heterosexualitetens historia. Kön, sexualitet och njutningsnormer i sexhandböcker 1800-1920 (A Contribution to the History of Heterosexuality. Gender, Sexuality and Norms of Pleasure in Sex Manuals, 1800-1920).

  Jag undervisar huvudsakligen i genusvetenskap och idéhistoria vid Stockholms universitet. Mina undervisningsområden är 1800-1900-talets allmänna idéhistoria, feministisk politisk teori i historien, genusvetenskapsteori, kroppens- respektive sexualitetens idéhistoria, rastänkandets historia och postkolonial teori. Jag föreläser också vid andra universitet och högskolor liksom utanför akademin i olika sammanhang.

  Min forskning kretsar kring hur det som tycks vara självklarheter i vår samtid har etablerats historiskt och vad detta etablerande har fått för politiska konsekvenser för olika involverade grupper. Min avhandling handlar om hur heterosexualitet har etablerats som en självklar storhet och vad detta fick för konsekvenser när sociala ordningar och olika befolkningsgruppers relationer reglerades.

  Ännu en kvinna som vill rita om kartan? http://www.expressen.se/nyheter/1.1758977/plavsic-de-hotade-att-doda-mig-pa-hinseberg
  Vart det av sympatier för att hon var kvinna som hon släpptes fri, samma sak som med annika östberg? Ridderligheten är verkligen
  tragisk upphöjt i sig självt…

  http://www.etnologi.su.se/pub/jsp/polopoly.jsp?d=9242&a=37922

 52. Penumbra Says:

  profanum_vulgus säger:
  02 mars 2011 kl. 12:49
  Toddan: Drygt 95% av befolkningen röstar på feministiska partier.

  Man kan säga samma sak om invandrarvänliga partier, partier som ska ”rädda” klimatet med höga energiskatter, etc.

  Jag tror inte att du är naiv men dina argument är det, antagligen för att du underskattar oss. Det blir lätt så när man representerar en etablerad ideologisk ståndpunkt – man ser på alla andra som obildade idioter. Tror du verkligen att vi är det?

 53. Lövet Says:

  Jag tycker att somligas bagatellisering av ett planerat terrorbrott mot en minister är ganska fascinerande.

  Jag tror nog att kidnappning av en folkvald politiker kvalar rätt högt på listan över samhällsomstörtande verksamhet.

  Jag är ärligt talat inte säker på om det inte är så att om du en gång i vuxen ålder tar beslut om att genomföra ett sådant brott, så får du nog finna dig i att det kommer att förfölja dig…
  …som ett ”proof of character” helt enkelt…

  Jag tycker som sagt att vissa tar väldigt lätt på detta…

  BTW: Profanum_Vulgus: Varför säger du att nationalekonomi bygger på högeridéer? Det finns massvis med marxistiska nationalekonomer.

  nationalekonomi är som vilken samhällsvetenskap som helst – för stor och ogripbar för att låta sig beskrivas analytiskt, och därför en naturlig måltavla för a l l a ideologiska angrepp. Det som avgör vad som är inne just nu är vart vindarna blåser i samhället som helhet, speciellt inom nomenklaturan, dvs politiker, media och myndigheter, men naturligtvis påverkar det enskilda universitetet en hel del också.

  På handels gäller liberala teorier, i uppsala naturligtvis marxistiska…

 54. Man* United* Says:

  @

  ”I själva verket har våldet kvinnor emellan ökat markant, just pga det moderna feministiska samhället.”

  Det råder ingen hemlighet att den ena kvinnan i ett lesbiskt förhållande intar den dominerande ställningen. Vad tyder det på, könsmaktsordning*ironi.

  Feminister har olika syn på våld

  http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/feminister-har-olika-syn-pa-kvinnors-vald

  Vid våld i nära relationer är det inte heller sällan denna kvinna som slår på den andra kvinnan. Som i heterosexuella relationer där kvinnan slår på den mannen vilket inte existerar i ”slagen dam” som ligger som direktiv för kriminalvården,frivården,åklagarmyndighetens radikalfeministiska ”relationsgruppen”.Hur könsfördelningen är intressant. Hur många som är med i hilda är intressant.

 55. Olle Says:

  ‘Rån är ett skeppsbrott’

  Vad har du rökt?

 56. manckerstroem Says:

  Det här är ett intressant fenomen, vilket verkar vara extremt i fallet Sverige. Det visar också att regimen prioriterar kriget mellan könen, annars hade men hänvisat till den politiska snedvridningen för länge sedan. Det finns ett underliggande syfte med att främja osäkerheten och osämjan mellan könen, och den hänger ihop med en rad andra samtida fenomen, i Europa och i Sverige.

 57. Man* United* Says:

  ”Slagen dam” är roten till allt ont och till vad som blossat upp och där ja är bara toppen på ett isberg för dom oskyldiga felaktiga dömda männen i sverige där många felaktiga domar just handlar om radikal feministiska brott och där radikalfeministiska tolkningar av dessa radikalfeministiska lagar…Hela rättsväsendet genomsyras av denna sjuka och fascistiska ideologi. För att inte tala om dåren ”Monica Dahlström Lannes” som utarbetat hemlig praxis för sådana här brott. Hon blev ju sparkad men hennes ”praxis” lever kvar.

  Så här uttalar sig Leif Gw Persson om just henne:

  ”Leif GW Persson:

  ­”En person som uppmärksammats i de här sammanhangen är den före detta kriminalinspektören Monica Dahlström-Lannes, som flyttades från Polishögskolan på grund av att hon inte ansågs bedriva en seriös undervisning. Med henne var det ju så att oavsett ärende så hittade hon alltid styrkta incestanklagelser. Några av dem var sanna, andra var det inte. Det är ett kolossalt stigma för den som utpekas för ett sådant brott.”

  Leig GW Persson kommenterade Monica Dahlström-Lannes i Tidskrift för Folkets Rättigheter, nr 3-4/04:
  http://artikel19.blogspot.com/2008/01/leif-gw-persson-om-monica-dahlstrm.html

 58. Clabbe Says:

  profanum_vulgus skrev: ”Alla riksdagspartier är ju feministiska.”

  Men lägg ner ditt skitsnack nu! Varken SD eller KD är feministiska:

  Sverigedemokraterna: ”I dagens Sverige har jämställdhetsdebatten i allt för hög utsträckning kommit att präglas av extrema och verklighetsfrånvända feministiska doktriner som helt förnekar förekomsten av biologiska skillnader mellan män och kvinnor och som kräver särbehandling istället för likabehandling” http://sverigedemokraterna.se/valet-2010/jamstalldhet-och-okad-trygghet-for-landets-kvinnor/

  Kristdemokraterna: ”Utifrån ett personalistiskt perspektiv rymmer [den rådande feminismen] så många brister i människosyn, socialfilosofi och politisk analys att de inte är tillräckliga som grund för jämställdhetssträvanden i politik och samhälle.”

 59. Clabbe Says:

  Länk till mitt nedersta citat: http://www.kristdemokraterna.se/VarPolitik/Politikomraden/Jamstalldhet

 60. michael Says:

  Det som är skrämmande är att 33% tillhör ett könsrasistiskt parti

 61. Kim Says:

  Off topic: Bilförsäkring blir snart ny kvinnofälla

  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/kon-far-inte-langre-paverka-forsakringspremien_5976819.svd

  Kön får inte längre påverka försäkringspremien

  Publicerad: 1 mars 2011, 15.18. Senast ändrad: 1 mars 2011, 15.29
  2011-03-01 15:18:40

  Enligt ett nytt beslut i EU-domstolen kommer försäkringsbolag inte längre att kunna sätta olika premier baserat på vilket kön försäkringstagaren har.

 62. profanum_vulgus Says:

  Olle:
  Hahahahaha, tillgreppsbrott ska det vara.

  Penumbra:
  Vilken etablerad åsikt skulle det vara?

  Lövet:
  Varför ska man finna sig i det?
  ”Proof of charachter” om hur man var för 35 år sedan alltså?

  Samhällsomstörtandet rörde ju ett annat samhälle.

  Jag säger att nationalekonomi bygger på filosofi och eget tyckande samt att de flesta nationalekonomer är höger.

  Man* United*
  Ja och tänk på de oskyldiga som dömts på grund av Lannes. De ska nu hängas ut resten av sina liv enligt resonemanget ovan.

  Clabbe:
  Läs här då:
  http://www.kristdemokraterna.se/VarPolitik/Politikomraden/~/media/Files/VarPolitik/Faktablad/Jamstalldhet2010.ashx
  Låter inte det som feminism även om de (nyligen) slutat använda ordet?

  Sverigedemokraterna är möjligen inte feminister, även om det låter så när de pratar om brott och straff. Men å andra sidan har de ju i princip inga andra åsikter på jämstäldhetsområdet heller (de skiljer sig när det gäller genusforskning, detta eftersom genusforskarna inte går med på att skylla alla jämlikhetsproblem på invandrarna).

 63. Man* United* Says:

  manckerstroem säger:
  02 mars 2011 kl. 13:29

  Det här är ett intressant fenomen, vilket verkar vara extremt i fallet Sverige. Det visar också att regimen prioriterar kriget mellan könen, annars hade men hänvisat till den politiska snedvridningen för länge sedan. Det finns ett underliggande syfte med att främja osäkerheten och osämjan mellan könen, och den hänger ihop med en rad andra samtida fenomen, i Europa och i Sverige.

  Självklart! Du är inne på ett intressant spår. Antingen det eller så är det att om dom anser att dom blottar sig att man använt feminismen som en bricka i ett maktspel för egen vinning skull. Det kommer mer skit fram och avslöjas vid en sådan granskning. Men tanken på att blanda in religon är ett cyniskt men redan avslöjat drag. Majoriteten av män kommer inte ställa upp när ledarna inom patriakatet sviker. Tur är dessutom att värnplikten har avskaffats. När dom ger sig på basen till väljarkåren männen så har dom nog ingen koll. Alla dvs män och kvinnor lär sig från barnsben att det är fel att ljuga. Om denna norm sätts ur spel är det dömt att misslyckas.

  Krig och makt korruption förekommer inom de flesta sammankomster,konstellationer,åldrar och generationer.
  Det är en typ av vidriga människor och beteenden snarare än ett kön.
  Det är bara att läsa historien, makt och krig har segrat,idag sker
  detta på ett mer kliniskt sätt. Men att gå på sina egna och i syfte
  för egenvinning skull manar bara till samarbete och nya häftiga
  möten för att avslöja girigheten och cynismen som till syvene och sist
  är tragisk men ej sympatis då det alltid är några som drabbas.

  Det är bara tragiskt att feministerna och det sk patriakatet är så reaktionära och inte taktar med sin samtid. Jag tror man måste ompröva rejält sina värderingar och inte lita på gamla strukturer när dessa missbrukas och bryter mot grundläggande rättsprinciper,männens rättigheter och demokrati. Förslag på förändring är en oberoende (liberal?) mansrörelse oavsett kön,etnicitet,klass och ålder. Liberal? är för att just frågan om liberaler insett vad Camilla Lindberg står för dvs oberoende och sann Liberalism och inte populism eller cyniskt makt spel. Det är en win win situation för väljarna och demokrati om (oberoende liberaler) våga värna sin integritet som kommer ta ledarpostition och vinna över (m) och för (s) att dumpa feminism, sparka parti toppen. Tidigare pratade de om klass med utgångspunkt både från män och kvinnor. Nu flyr männen för att de bytt klass mot kön. Det visar bara på att (s) fallit i fällan för girigheten och att dom inte har så stor makt som dom utger sig för att ha. Pinsamt! Att dom förstör sitt arv och politik med borgström&bodström,winberg,gunnilla ekberg,göran persson,wanja lundby wedin,margot wallström aka hela toppen. Dom ska helt enkelt ut och in med hederliga äldre sosse män och kvinnor uppblandat med nytt tänk, tänker på Sver-erik Östberg,Stefan A Johansson,Lars Knapasjö. Det handlar om att bygga från grunden långsiktigt och våga värna värdegrunder och integritet.
  Att ta på sig ledartröjan istället för kompromissa när dom man kompromissar med är förljugna,korrupta och för länge sedan tappat självrannsakan. Generationsväxling. Inte för att Muf ordförande är särskilt sympatisk,tvärtom. Det alla dom oberoende bloggarna står för är ett nytt grepp för jämställdhet och rättssäkerhet vilket jag anser är sympatiskt,sunt och kraftfullt. Det visar på förändring utan könskrig.
  Det är kärlek oberoende av parti tillhörighet som gör gemensam sak för att bekämpa feminism och cyniska giriga maktmänniskor som utnyttjar denna samhällsfrånvända ideologi för just egna intressen och egen vinning skull.

  Word!

 64. Man* United* Says:

  Konkret exempel på att män och kvinnor samarbetar:

  ”Kontakta oss för stöd.

  Genom utsattman.se kan du få stöd och vägledning kring din situation. Vi möter upp dina tankar och funderingar precis där du är. I den mån det är möjligt kan vi också hjälpa dig vidare till andra verksamheter eller myndigheter. Men tänk på att kontakten med oss inte ersätter terapi eller någon annan form av djupgående behandlingsarbete.

  Att ha kontakt med oss är kostnadsfritt. Det spelar ingen roll vart du bor.

  Kontakten sker via e-post och vi har som målsättning att besvara alla mail så fort som möjligt, dock alltid inom maximalt 2 arbetsdagar.

  Skicka ditt meddelande till stod@utsattman.se

  Observera att kontakten med oss inte ersätter kontakt med polis i händelse av nödsituation. Ring då 112.

  E-post som du skickar till oss behandlas med sekretess. Inga uppgifter kommer att lämnas ut till utomstående och vi registrerar heller inga uppgifter om dig som kontaktar oss.

  De som svarar på e-post är:

  Tove Öberg, fil.kand. i Socialt Arbete, Göteborgs Universitet.

  Veronica Hanzén, fil.kand. i Socialt Arbete, Göteborgs Universitet.”

  http://utsattman.se

 65. JD Says:

  @Chroni

  Långt tillbaka i tråden men…
  ”Jag tycker inte svenska brottslingar har sonat sina brott, straffen är för korta och fängelserna för lyxiga.”

  För en person som lever i kriminalitet, misär och drogberoende så kan säkert en fängelsevistelse bli en klar förbättring av livskvalitén.
  För en person som däremot lever ett vanligt Svenssonliv med vänner, inkomst och bostad kan ett fängelsestraff på över ett par år bli en direkt skjuts in i kriminalitet, misär och drogberoende vilket leder till ännu fler brott där personen får det bättre än han hade det efter första fängelsevistelsen.

  Problemet utifrån mitt resonemang är att människor inte alls får för korta eller för lyxiga straff utan problemet är att vi vägrar acceptera att dessa personer är människor som i samtliga fall har haft vanliga svenssonliv någon gång i sitt liv. Istället ser vi på dem som tingestar med dåliga liv som får det bättre som frihetsberövad.

  Om vi vore så mycket bättre än dessa ex-cons så borde vi hjälpa dem till återrehabilitering istället för att glänsa oss i deras svårigheter och brist på förmåga att klara sig själva.
  Att yrka på högre straff ger oss själva ett psykologiskt högre värde än kåkfararna men för den som drabbas av ett högre straff så är skillnaden ytterst mariginell!

 66. profanum_vulgus Says:

  JD:
  Det kan räcka med ett kortare straff. Jag kände en ordentlig familjefar i 30-årsåldern som anklagades för brott i samband med en vårdnadstvist. Han satt först häktad i 2 månader och dömdes sedan till 8 månaders fängelse. Han vägrades fotboja. Sedan häktningen hade han förlorat två månadslöner och hade skulder på hyra m.m. från dessa två månader. När fängelsestraffet skulle verkställas så blev han av med jobbet och drabbades av tre månadshyror och andra räkningar i skuld utöver hans skulder innan. Han skulle betala skadestånd på 20 000 kronor och 5000 av sina egna rättegångskostnader.

  När han anklagades så var han skuldfri och hade bostad och arbete.
  När han kom ut så hade han 100 000 i skulder och var arbetslös och bostadslös. Barnen hade fått rätt till umgänge med honom men detta vägrades först under anstaltsvistelsen och sedan för att han var bostadslös. Det startades en ny tvist om barnen som var snabbt avklarad eftersom han inte kunde erbjuda umgänge med dem. Det tog honom nästan 15 år att få ordning på livet sedan.

  Vilken jävla lyx. Hoppas att någon av de privata brottsbekämparna ovan hänger ut honom på nätet.

 67. Olle Says:

  Profanum: ‘Samhällsomstörtandet gällde ju ett annat samhälle’

  Det påståendet håller jag inte med om. Vi har inte ändrat Sveriges styresskick mer än marginellt sedan dess. Kvinnlig tronföljd, fyra års mandatperiod och medlemsskap i EU i all ära, men att förbereda en terroristattack mot en minister är lika allvarligt nu som då. Eller i dag ses det nog som ännu allvarligare än då, med tanke på alla nya terroristlagar.

  Att en person som dömts för vad som idag skulle klassas som terroristbrott med regeringen som måltavla, kan uppbära en någorlunda hög statlig befattning, är en ofattbar skandal som borde debatteras i alla medier. Det är ju som att låta dömda pedofiler jobba på dagis om de hållit sig i skinnet ett antal år.

 68. profanum_vulgus Says:

  Olle:
  Samhällsomstörtandet gällde Västtyskland.

  (Men sen är det klart att det självständiga landet Sverige inte finns kvar sedan Sverige blev en glesbefolkad sovjet i unionens utkanter, men det är en annan fråga)

 69. profanum_vulgus Says:

  Olle:
  Syftet med att kidnappa Leijon var ju att få RAF-medlemmar frigivna, eftersom Västtyskland vägrade att förhandla (som vid ambasadockupationen) så skulle då Sverige få förhandla med Västtyskland om frisläppandet.
  Att man valde Leijon berodde ju på att hon utan rättsligt stöd beslutat att utlämnat RAF-medlemmar vilket orsakade att fyra av dem torterades och dömdes till livstid och en dödades genom att förvägras vård för sina skador från ambasadockupationen.

 70. Lövet Says:

  @Profanum Vulgus:

  Samhällsomstörtandet rörde ju ett annat samhälle.

  …men definitivt ett demokratiskt sådant. Oavsett vad Andreas och Ulrikes kompisar Karl-Heinz, Hanna och vad de hette försökte skjuta och spränga sig till…
  …vad och deras wannabee Norbert och hans svenska revolutionspolare än påstod, så var Sverige 1975-76 ett demokratiskt samhälle.

  Skall jag tolka det som att du anser att RAF var rätt ute? Att det var ok att kidnappa, skjuta, knivhugga och spränga sig till en förändring av ett samhällssystem de ogillade bara för att de påstod sig göra det från vänster? Vem avgör då i så fall för vad det är ok att bruka terror för?

  Jag säger att nationalekonomi bygger på filosofi och eget tyckande samt att de flesta nationalekonomer är höger.

  Visst, Samhällsvetenskaperna är alla ideologiska teoribyggen, dvs tyckande. Det gäller a l l a teorier om samhället (feminism, liberalism, kommunism, socialism, fascism, islamism, kapitalism…) Samtliga är förenklade teorier som bygger mer på tro och känslor än empiri.
  Fler eller färre högerekonomer – just nu kanske, men det är mode i detta som sagt.

 71. profanum_vulgus Says:

  Lövet:
  Västtyskland var knappast demokratiskt, om man nu inte tycker att det är demokrati även när oppositionsrörelser är förbjudna.

  Varför skulle du tolka in något sådant?
  Att det skulle vara OK att förändra ett samhällssystem med omfattande terrorism är ju däremot en majoritetsuppfattningi Sverige idag, fast bara om man är på rätt sida såklart.

 72. profanum_vulgus Says:

  Lövet:
  Materialistiska teorier är inte ideologi.

 73. Jack Says:

  Lövet,

  Det är intressant. Idag kan vi ju också se att terrorism i till stor del istället begås av enheter inom den skattefinansierade sektorn och är riktade mot folket (ofta män) i stället för sig själva. Inte minst sådant som män utsätts för idag i Sverige utav instanser de själva upprätthåller med skatt skulle förmodligen kunna klassificeras som terrorism av en utomstående bedömare.

 74. Jack Says:

  Att sverige verkar bryta mot Europeiska konventionen om skydd
  för de mänskliga rättigheterna och
  de grundläggande friheterna passa in:

  ”Vid utövandet av den verk-samhet som staten kan ta på sig i fråga om utbildning och undervisning skall staten respektera föräldrarnas rätt att tillförsäkra sina barn sådan utbildning och undervisning som står i överens-stämmelse med föräldrarnas religiösa och filosofiska övertygelse.”
  – Ligger genusperspektiv och pojkdiskriminering i den pliktbelagda skolan i folkets religiösa övertygelse, eller är det precis tvärtom, en religiös övertygelse som påförs?

  ”Likställdhet mellan makar
  Makar skall vara likställda i fråga om rättigheter och ansvar av privaträttslig natur inbördes samt i förhållande till sina barn, i fråga om äktenskapet, under äktenskapet och i händelse av dess upplösning.”
  – Talar för sig själv? Saxad kommentar förra inlägget:

  ”Tommy Jonsson säger:
  01 mars 2011 kl. 19:20

  Sveriges Riksdag diskriminiserar barn och pappor. Det anser jag vara en viktigare fråga Pär.
  Ett barn som föds av en ogift mor kan förnekas sin fadersrelation för resten av sitt liv. Fadern får en kallelse till Familjerätten för att underteckna faderskapsbekräftelsen och därmed skyldighet att betala underhåll. Nästa kallelse från socialtjänsten är till barnets bouppteckning.”

 75. Jack Says:

  Vad som borde gälla, minst.

  Klicka för att komma åt SwedishSu%C3%A9dois.pdf

 76. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ prof

  Vilken jävla lyx. Hoppas att någon av de privata brottsbekämparna ovan hänger ut honom på nätet.

  Kan du utveckla.

  ”a bara bjästafallet där varenda flashis påstod sig ha läst ”FUP” men ingen av dem hade en aning om något. Sen kan ju såklart även en utvecklingsstörd höna finna ett korn. Precis som med forskning får man bedöma arbetet efter dess egna meriter. Men om det då är genusforskning eller flashback så vet man att fabriksinställningen är att det är skräp.”

  Flashback är polariserat, titta på bjästa tråden där är marika sjellin & co som driver tråden i majortiet detsamma i tråden mot Daddy. Att gammel media nominerar guldspaden till bjästa och bjästa blir
  http://cornucopia.cornubot.se/2010/12/bjasta-nu-ett-officellt-ord-enligt.html
  Uppdrag gransknings vinkling etc. Det intressanta blir varför gammel media väljer delar som passar dom för deras publicering men inte tråden om anna ardin och sofia wiléns anklagelser mot ja etc etc

  Man kan skönja ett mönster, rättsväsendet har siktat in sig på att slakta
  tidigare ostraffade män pappor. Varför?? Profit? Könskrig? Någon annat motiv för större utrikespolitiskt experiment?

  SD och Kd allt annat än feministiska?

  Etisk feminism….
  http://www.kvinnor.kristdemokraterna.se/Fokusomraden/Etisk%20feminism

  http://www.sydsvenskan.se/sverige/article200734/Styrelse-portar-kd-kvinnor.html

  Feminismen är väl rotad bland KDs kvinnor. Göran H må inte vara feminist men är samtidigt ifrågasatt, undra vilka som dragit igång det ryktet för att få bort honom? Men hur i h… kommer det sig att partierna är feministiska i alla fall? Tänker på uuah, ryser, feminist birgitta olsson (fp) mfl. Får inte ihop det. Jo, Hyckare, det blir mer logiskt. SD jimmie åkesson är makt kåt och faller som alla andra partier för populism och röstfiske genom att vilja ställa upp på pride men blev portad inför valet.

  http://www.dn.se/nyheter/politik/hagglund-skarper-sin-attack-mot-kulturvanstern

  http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1399520/Falska-rykten-om-gruppvaldtakt.html

  VAd gulliga dom är ihop, gudrun och jim, den ena vill skylla dom uppblåsta våldtäkterna på vita män och den andra på svarta män.
  DET ÄR VÄL DÄRFÖR VI ÄR HÄR OAVSETT BAKGRUND OCH TIDIGARE POLITISK INSTÄLLNING FÖR ATT AVSLÖJA RADIKAL STATSFEMINISM feminismen styr alla, fast inga partier erkänner att den gör det, samtidigt blåser feminismen upp statistik om brott som inte stämmer. Kjejsarens nya kläder!!

  Det sd,fi,gudrun schyman och alla andra partier inte inser är att det är dom vanliga killarna papporna som blir offer och då behövs just OBEROENDE MANSRÖRELSE som kämpar för att befria mannen och stå upp för männens rättigheter som den liberala kvinnorörelsen gjorde på 1700-talet. Se om sitt eget hus och visa dom vart skåpet ska stå.

 77. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

 78. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Feministisk fascism som hand i handsken

 79. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Båda två är livsfarliga för att verkligen bekämpa våldtäkter
  före sin politiska karriär….

 80. Man* United* Says:

  Båda två är livsfarliga för att verkligen bekämpa våldtäkter
  före sin politiska karriär….

 81. Man* United* Says:

  Moderaterna genom reinfeldts uttalande i en av rättssäkerhetens mest betydelse fulla pågående rättsprocess inte ska ses som profeministiskt Yeah,right!

  http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.549967-reinfeldtuttalande-bransle-i-domstol

  ”Han vänder sig också emot att hans advokat inte får uttala sig om fallet på grund av den förundersökningssekretess som råder.

  – Vad som begärs är att jag ska tas med våld till Sverige och när jag är där hindras från att kommunicera. Under de omständigheterna kan ingen naturlig rättvisa skipas, säger Assange till BBC.”

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/assanges-advokater-till-attack-mot-reinfeldt_5934601.svd

  Konstigt att Julian Assange svenska försvarare utreds…

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8649808.ab

  Initiativet kommer från Anette Ramberg som är för övrigt är ordförande i nämen,vadå….HILDA…..

 82. Man* United* Says:

  Nu har Fredrik-i-Sverige-är-rättssystemet-självständigt-Reinfeldt yttrat sig igen till tyska tidningar. Han hävdar att i Sverige är rättssystemet självständigt och oberoende samt vägrar ge löfte om att inte utlämna JA. Han vill inte heller (längre) uttala sig om fallet.

  http://www.google.com/hostednews/afp…d=TX-PAR-ADO22

 83. Toddan Says:

  Profanum vulgus
  ”Drygt 95% av befolkningen röstar på feministiska partier. Hur skulle det se ut om journalister oftast hade sina partisympatier bland de ca 0,5% som röstar på ickefeministiska partier?”

  För det första: 100% – 95% är inte lika med 0.5%.
  Eftersom journalisterna är vänstervridna till övervägande del, präglar det media, vilket gör det politiskt korrekt att va feminist, vilket gör nästan alla partier feministiska. Moment 22. Så journalisternas politiska åsikter styr agendan till stor del.

 84. profanum_vulgus Says:

  Toddan:
  Läs rättelsen i inlägget efter.
  Journalisternas vänstervridenhet är ju en myt. Sedan är det ju politiskt korrekt att vara höger idag och nästan alla partier är höger också.

 85. Man* United* Says:

  @ Toddan ,Prof,Jack mfl

  ”MediaLocket” och gammel media tror sig styra allmänheten. Samtliga partier är profeministiska för de vill ha röster. pk har väl kommit på tal i samband med feminism. Journalister ”neopotism” kåren har varit den samma sedan 70-talet. Men jag tror dom som stod på barrikaderna 1968 och blivit den nya medelklassen och övre medelklassen har insett maktens spel i kulisserna och svalt vad liberal kvinnorörelse egentligen handlar om. Det ser vi inte minst när det sk Patriakatet sviker männen och papporna. Vad ska då männen,papporna göra? Myteri?

  När folk på 70/80-talet behövde jobb efter att ha deltagit i flower power rörelsen och make love not war så blev det radikalerna som tog över och kompromissade med makten eliten. Eller så utnyttjar bara maktens elit radikalfeminismen för sina egna syften. Jag vet inte. Men vi är dom på spåren för att ta reda på hur det kunde bli så här. En rättsväsende under all kritik. Det är så jag tror och det är därför dom är rädda för att bli avslöjade,inte minst med anklagelserna mot julian assange och de 1000 oskyldigt felaktigt dömda män. Det går inte att mörka längre!

  VARFÖR har det inte hänt något på så lång tid? 30år? OCH varför händer det inget NU? Det som återigen behövs är en oberoende (liberal?) mansrörelse där den liberala kvinnorörelsen får sluta upp och ge sitt bidrag i kampen för männnen och Pappornas rättigheter,rättssäkerhet och rättsgarantier sedan följer fler krav på på andra områden. Det är för uppenbart mönster. Studera historiens maktpyramider, Hierarkier.

  Tycker dessa två artiklar/-inlägg ger en klar bild vad det hela handlar om bland kvinnor och män som utgör majoriteten men inte styrande topp och elit skitet:

  http://www.expressen.se/debatt/1.1114663/med-dagens-feminister-finns-ingen-sexuell-revolution-i-sikte

  http://erixon.com/blogg/2008/04/feminismen-ar-reaktionar/

  Vem är det egentligen som styr? Social medier som te x GN och morgon dagens politiker ämnen

  Svensson och Muhammed aka väljarna har snabbare fattat vad det hela handlar om än avantgardistiska och sk nytänkande generationen som ska ta över…kärlek mellan mannen och kvinnan. Konflikt det är precis vad några ondsinta maktmänniskor tjänar på. Om inte män och kvinnor kan komma överens så är mycket förlorat. Politik måste utgå från verkligheten och människorna och inte tvärtom. Politiken måste förändras, det måste skapas ett nytt parti i och med att alla andra partier förlorat trovärdigheten genom att vara likriktad genom hycklandet med feminism,makt och profit..

  *För i h…. Alliansen sviker sina egna….liksom (s). Det är därför vi är här för att göra gemensam sak! Följer med intresse med vad som händer inte minst med omvärldens protester mot rättsprocessen och utelämnandet av Ja. Det roliga är att det är oberoende (liberaler) i någon mån som står för grävet,kritiken och publiceringen på nätet dvs den lilla människornas röst. PP Sverige har nu upp till bevis att visa vad dom går för, hittills föga veka och pinsamma. Det roliga är att detta sätter vänstern,socialisterna,mainstream feministerna också på prov då omvärldens protester mot svenskt rättsväsende även kommer från just
  socialister och vänster grupperingar. Inte enbart men en stor del. Svenska feminister framstår som tragiska,blåsta och verkligen reaktionära.

 86. Lövet Says:

  @profanum_vulgus: ”Materialistiska teorier är inte ideologi”. Says who?

  Kalla det vad du vill och lärt dig på kvällskursen i marxismlenisnism, vad jag avsåg var modeller som bygger mer på tro och övertygelse och som inte kan prövas experimentellt eller mot fakta.

  För övrigt så kvarstår frågan. Var det demokratiska västtysklands tillkortakommanden värt att döda t ex Hans Martin Schleyer för, att spränga ambassaden i stockholm och döda dess personal, att droga och stänga in en svensk minister i en låda för?

  Varför i så fall och vad är då inte värt att döda för? Själv ogillar jag till exempel FRA-lagen och alkoholmonopolet…

 87. profanum_vulgus Says:

  Lövet:
  Det är ju det som är grejen med materialism, att man hela tiden vetenskapligt testar olika teorier och väljer den som är bäst för syftena som politik.

  Något demokratiskt Västtyskland har aldrig funnits.
  Schleyer kunde förresten lika gärna ha avrättat av de ”demokratiska” segermakterna som av RAF.
  Men det är såklart inte mer moraliskt försvarbart att mörda honom, Hillegard eller annan än t.ex. att mörda Uday Hussein, Quday Hussein och dennes 14-årige son. Terrorism är terrorism. Skillnaden finns bara hos högerkanten som alltid ursäktar den om den utförs i något högersyfte (som 99% av all terrorism görs).

 88. Lövet Says:

  @profanum_vulgus: Så resonemangskedjan är som följer:

  Vi sköt Schleyer och sprängde ambassaden för sedan invaderade USA Irak…

  …och Sovjets Afghanistaninvation… Nordkoreas invation av syd…
  Pol Pot…, Mugabe…., Khadaffi…, ja visst fanken det fanns nån som hette Stalin har jag för mig…
  …de var förstås alla frihetskämpar eftersom ”Den Store Satan” fanns på andra sidan?

  Ärligt talat så tar jag kraftigt avstånd från USA:s invasion i Irak, som dessutom kommer att visa sig vara det största strategiska misstaget i modern krigshistoria sedan Japans anfall på Pearl Harbour.

  Men det var du som tidigare skrev att två fel inte gör ett rätt.

  Sedan håller jag inte med om din definition av terrorism: Terrorism är en feghetens triumf. Här riktas medvetet våldshandlingarna enbart mot tredje man, man gör civila till huvudmålet. Man kapar flygplan, man spränger t-banetåg och man mördar politiker och företagsledare. Man koncentrera sig i första hand på oskyldiga civila för det strategiska målet är skräck. Allt för att via diverse logiska tankekrumbukter ”exponera det reaktionära samhällets verkliga ansikte” eller nåt liknande.Om vi nu återgår

  Om vi nu applicerar detta på just Irakinvationen så tycker jag egentligen inte att du skall klaga. Det är ju de facto så att den invationen är resultatet av precis en sådan strategi från Bin Ladins sida. Han angriper USA, dödar 3000+ civila och USA överreagerar kraftigt både militärt och rättsligt. Man invaderar mer eller mindre orättfärdigt ett tredje land och man instiftar undantagslagar som berövar folk elementärt rättsskydd.
  Precis vad Bin Ladin var ute efter och precis enligt Terrorism 101.

  För övrigt har islamistisk terrorism drivit feghetens triumf ett varv till i och med innovationen ”självmordsbombaren”, speciellt varianten – ”förståndshandikappad 11-åring” är otroligt mysig.

  …När sedan sådana som Lindeborg, Wiik mfl hyllar sådand – det är då man verkligen känner sig manad att bli vänster…

 89. Lövet Says:

  Uselt redigerat i förra inlägget – nytt försök:

  @profanum_vulgus: Så resonemangskedjan är som följer:

  Vi sköt Schleyer och sprängde ambassaden för sedan invaderade USA Irak…
  …och Sovjets Afghanistaninvation… Nordkoreas invation av syd…
  Pol Pot…, Mugabe…., Khadaffi…, ja visst fanken det fanns nån som hette Stalin har jag för mig…
  …de var förstås alla frihetskämpar eftersom ”Den Store Satan” fanns på andra sidan?

  Ärligt talat så tar jag kraftigt avstånd från USA:s invasion i Irak, som dessutom kommer att visa sig vara det största strategiska misstaget i modern krigshistoria sedan Japans anfall på Pearl Harbour.

  Men det var du som tidigare skrev att två fel inte gör ett rätt.

  Sedan håller jag inte med om din definition av terrorism: Terrorism är en feghetens triumf. Här riktas medvetet våldshandlingarna enbart mot tredje man, man gör civila till huvudmålet. Man kapar flygplan, man spränger t-banetåg och man mördar politiker och företagsledare. Man koncentrera sig i första hand på oskyldiga civila för det strategiska målet är skräck. Allt för att via diverse logiska tankekrumbukter ”exponera det reaktionära samhällets verkliga ansikte” eller nåt liknande.

  Om vi nu applicerar detta på just Irakinvationen så tycker jag egentligen inte att du skall klaga. Det är ju de facto så att den invationen är resultatet av precis en sådan strategi från Bin Ladins sida. Han angriper USA, dödar 3000+ civila och USA överreagerar kraftigt både militärt och rättsligt. Man invaderar mer eller mindre orättfärdigt ett tredje land och man instiftar undantagslagar som berövar folk elementärt rättsskydd.
  Precis vad Bin Ladin var ute efter och precis enligt Terrorism 101.

  För övrigt har islamistisk terrorism drivit feghetens triumf ett varv till i och med innovationen ”självmordsbombaren”, speciellt varianten – ”förståndshandikappad 11-åring” är otroligt mysig.

  …När sedan sådana som Lindeborg, Wiik mfl hyllar sådant – det är då man verkligen känner sig manad att bli vänster…

 90. profanum_vulgus Says:

  Lövet:
  Det var nog dit läsande som var uselt.

  Nej, RAF:s resonemang var nog: -Staten förtrycker folket och är repressiv, men eftersom detta bara drabbar oppositionen och de fattiga så skiter övriga i det. Genom att locka fram statens repression så kommer fler märka hurdan staten är.

  Sovjets Afghanistaninvasion motiverades på EXAKT samma sätt som USA:s dito.
  Nordkorea startade inte kriget.
  Pol Pot stöddes av USA från ca 1978 till 1991.
  Mugabe bekämpade kolonialismen, USA hade inget särskilt emot honom innan jordreformen.
  Khadaffi har ju varit kompis med väst i ett par decennier nu.

  USA kan ju åka hem från Irak när de vill. Kriget kommer inte att löna sig men vad skulle de ha gjort med alla vapen från tokrustningen på 90-talet som skulle förhindra ekonomisk kris? De var ju ”tvungna” att försöka omsätta vapnen i pengar.

  Jag tycker fortfarande att två fel inte ger något rätt. RAF:s mord på Hillegard blir inte rätt för att USA mördar Qusays 14-årige son eller tvärtom. Men på högerkanten försvarar man det ena.

  Det är ju samma definition som jag har.

  bin Laden har ju inget samband med Irak. Om det är något som Baathisterna avskyr så är det islamister, särskilt panarabiska islamister som bin Laden. Om USA:s skäl att angripa Irak hade med bin Laden att göra så kan man verkligen prata om att angripa tredje part.
  USA bortförklarade angreppet på Afghanistan med 11/9 även om det inte fanns något samband där heller. Första veckan hade man redan mördat fler civila än som dog i WCT, efter ett år så hade man slagit Talibanernas siffra och nu har man med råge slagit Sovjet.

  Självmordsbombaren är äldre än Islam.

  Så ett upplevt hyllande av mördandet av hundratals motiverar att erkänna sig till åsiktsriktningar som hyllar mördandet av miljoner?

 91. Lövet Says:

  @Profanum…

  …jag vet att USA:s ”beviskedja” var ett falsarium. Vi är överens där.

  Jag är däremot inte överens med dig om lämpligheten i att förlåta terrordåd (om än bara misslyckade förberedelser för sådana) alltför lättvindigt. Jag tycker revolutionsromantik (röd eller brun) är rätt
  obehagligt.

  Men du rättade mig med ditt:

  Nej, RAF:s resonemang var nog: -Staten förtrycker folket och är repressiv, men eftersom detta bara drabbar oppositionen och de fattiga så skiter övriga i det. Genom att locka fram statens repression så kommer fler märka hurdan staten är.

  Hur menar du att det skiljer sig (mer än i mitt värdeomdöme) från mitt:

  Allt för att via diverse logiska tankekrumbukter ”exponera det reaktionära samhällets verkliga ansikte” eller nåt liknande.

  …deras verktyg för att ”locka fram statens repression” var ju just skräck!

 92. profanum_vulgus Says:

  Lövet:
  Så man ska hålla koll på alla gamla amerikanska flygare, soldater och sjömän så att de inte får några högre positioner? Svenskar som varit i Afghanistan ska de också förhindras från att bli akademiker?

 93. Marie Says:

  Jag antar att ingen kommer ifrågasätta andelen konservativa hos teologer eller den extrema liberalismen hos ekonomer? Nej naturligtvis, det handlar ju bara om att övertyga folkom att en jävla blogg är mer tillförlitlig än landets och världens mest respekterade informationskällor.

 94. profanum_vulgus Says:

  Marie:
  Det är väl ingen förutom genusvetare som respekterar genusvetare som informationskälla?

  Men hur som helst så är politiska sympatier hos forskare inget tecken på forskningens kvalitet i någon riktning. Det är det omvända förhållandet: När forskning är dålig och vinklad så kan det förklaras med forskarnas politiska sympatier.

 95. Lövet Says:

  @profanum_vulgus

  Lövet:
  Så man ska hålla koll på alla gamla amerikanska flygare, soldater och sjömän så att de inte får några högre positioner? Svenskar som varit i Afghanistan ska de också förhindras från att bli akademiker?

  Nej, det är här som din och min värdering skiljer sig: Att som soldat begå mellanstatliga krigshandlingar (dvs bruka våld inom ramen för genevekonventioner och annan internationell lagstiftning) på order från en demokratiskt vald regering är inte ett brott (även om kriget från början var orättfärdigt).

  Jag anser inte att man behöver jaga enskilda sovjetsoldater för minläggningarna i Afghanistan, enskilda amerikaner för insatserna i Irak – inte ens enskilda tyskar för angreppen på Polen, Holland, Belgien, Sovjet…

  Jag ser helt enkelt inga stora likheter mellan de enskilda soldaternas handlingar i USA:s eller nåt annat lands krigföring och terrordåd utförda (oftast i andra hand) av någon obskyr, vänster- eller högerorganisation.

  Krig är ett helvete som när det urartar till sin värsta form (som i andra världskriget) också riktas mot civila, men normalt hålls de utanför konflikterna så långt möjligt.

  Undantagen är inbördeskrigssituationer – men dessa startar ju också ofta med terrorattacker.

  F.ö. får de gärna bli akademiker, det som skrämmer mig är när de ges makt. En makthavare med bakgrund som politisk kidnappare skrämmer mig… Hon har visat hur långt hon är beredd att gå för makten.

 96. Lövet Says:

  …fast vi är numera sedan länge way off-topic, och jag är guilty as charged. Vi lär dessutom aldrig bli överens, låt oss därmed skiljas som oense!

 97. profanum_vulgus Says:

  Lövet:
  Men jag menar såklart enskilda terroraktioner utförda av dessa soldater. 2,4 miljoner civila Irakier har dödats av USA:s krig mot Irak. Omkring 800 000 av dessa har dött av eld riktad mot dem. Det upprör dig inte det minsta att vi har en riksdag som till sin majoritet stödjer dessa terrorister men att det finns två akademiker som stödjer terrorister som mördat ett 20-tal det är oerhört hemskt.

  Det är det här som visar det sanna ansiktet hos er ute på högerkanten. Terrorister vars politiska åsikter ni inte delar är det värsta som finns medan de terrorister som mördar hundratusentals gånger så många människor men vars åsikter ni delar har ni inga problem med.
  Det är alltså inte morden eller terrorismen i sig som är problemet för er ute på högerkanten.

 98. Marie Says:

  Profanum: Med andra ord, det här är bara ett ursäkt för att underkänna all forskning som kan komma i närheten av ett vänster- eller feministiskt perspektiv. Säg något som jag inte redan vet.

 99. profanum_vulgus Says:

  Marie:
  Nej det omvända, först visar man att forskningen är underkänd och sedan ser man varför.

 100. Genusvetenskapligt Initiativ – Utbildning i tyckande. « Aktivarum Says:

  […] man istället undrar vilken politisk grund som genusvetenskapen står på kan det vara bra att veta att 1/3 av alla forskare i detta ämne […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: