Likheten mellan kräftor och svenska befolkningen

by

Högskolan i Halmstad har ett så kallat jämställdhetscentrum. Så här presenterar de sig på webben:

”Hur lockar jag fler kvinnor till mitt företag? Hur skriver man egentligen en bra jämställdhetsplan? Vill du utveckla din organisation? Jämställdhetscentrum Halland kan hjälpa dig!

På Jämställdhetscentrum har vi tillgång till såväl bred praktisk kompetens som den senaste forskningen och kan ge brett stöd i jämställdhets- och mångfaldsarbetet på ditt företag eller i din organisation.

Vi arbetar med exempelvis utbildning, utvärdering, offentliga föreläsningar och sitter med som jämställdhetsexperter i referensgrupper och styrgrupper. Vi verkar främst i Halland och angränsande regioner.

Tveka inte att kontakta oss om du behöver stöd i ditt jämställdhetsarbete.”

Män nämns inte. Centret sätter likhetstecken mellan jämställdhet och att rekrytera så många kvinnor som möjligt.

Man skakar på huvudet.

De flesta reagerar nog inte så mycket på en sådan här webbsida, men det är för att vi är så tillvanda. Tillvänjning är en farlig process. Egentligen är ju det hela oerhört märkligt. Begreppet jämställdhet är kapat och har kommit att innebära kvinnocurling. Ren kvinnocurling. Och de flesta reagerar inte.

Det finns ett kinesiskt ordspråk:

”Om man tar en groda och slänger i varmt vatten hoppar den ut. Men slänger man grodan i kallt vatten som sedan värms upp så vänjer den sig vid den allt högre temperaturen och blir till slut kokt.”

Där är vi idag. Kokta. De flesta av oss i alla fall. En och annan visar fortfarande svaga livstecken, i form av en ryckning i klorna då och då.

Annonser

23 svar to “Likheten mellan kräftor och svenska befolkningen”

 1. Toddan Says:

  De flesta av oss kommentatorer här är iallafall inte helt genomkokta. Många andra är det. Claes Borgström tex ligger på en tallrik, färdigkokt och prydd med en knippa dill.

 2. Access Says:

  Favorithatobjektet Eva Lundgren pratade ju om ”våldets normaliseringsprocess”. Det mesta hon ägnat sig åt är bull shit, men snacket om normaliseringsprocesser är ju i sig inget konstigt.

  Det är precis det som det handlar om här: Könsdiskrimineringens normaliseringsprocess, manshatets normaliseringsprocess.

 3. Micke Says:

  Jämställdhetscentrum Halland

  Tveka inte att kontakta oss om du behöver stöd i ditt jämställdhetsarbete. Anmäl dig till Genus Listan.
  Kontakta Suzanne Almgren Mason
  Information
  Jämställdhet
  Suzanne Almgren Mason
  035-16 76 26
  http://www.hh.se/samverkan/jamstalldhetscentrum/suzannealmgrenmason.7760.html

 4. Jocke S Says:

  Begreppet jämställdhet är kapat ja. Så har jag känt i säkert 20 år. Jag måste erkänna, att så fort ordet jämställdhet har nämnts i t.ex. aktuellt. Så har ja bara känt irritation eller vämjelse! i 20 år! Och osäkrat mitt vapen, greppat pennan ibland.
  Så hur reparerar man en bil som trasats sönder i 20-30 år? Det kan ju inte bli något annat än typ en veteranbil, (finns ett annat ord för de lite yngre) skattebefriad, med begränsad körsträcka. Men ge inte upp, argumentet ”jämställdhet” kan ju slå tillbaka mot missbrukarna, jag förstår.
  En annan sak dom säger: ”hur lockar man kvinnor”? Ähum, vad är det egentliga syftet…låter det inte lite gubbsjukt…eller Göran Lindberg 🙂 Nej 😦 menar jag!

 5. leifer Says:

  Jocke S

  Just som du säger att feminismen har kapat jämställdhetsarbetet och numera dikterar allt i frågan.

 6. leifer Says:

  Jocke S, jag har sett att national encyklopedin förvanskat ordet feminism, men tydligen även ordet jämställdhet

  http://www.ne.se/j%C3%A4mst%C3%A4lldhet

  ”jämställdhet, förhållandet att olika personer har samma möjligheter och rättigheter, särskilt i fråga om kvinnor i relation till män”

  Notera alltså ”särskilt i fråga om kvinnor i relation till män”. Sen fortsätter texten förstås i vanlig feministisk stil.

 7. Jocke S Says:

  Leifert. Fast det här ”kapat” är det Pär som säger ovan. Jobbet med Nationalencyklopedin leddes väl av henne Bim vad hon nu hette, insyltad i vad det nu var, enkönat typ?

 8. Hantverkare Says:

  Framtidens krig utkämpas på nätet

  http://illvet.se/it-robotar/framtidens-krig-utkaempas-pa-naetet

 9. Manhood United(barn till radikalfeminst som gör tokrevolt;-) Says:

  Hantverkaren
  ”make love not war” 😉

 10. 50/50 Says:

  Dags att byta namn till det något ärligare Kvinnocentrum… eller varför inte det ännu ärligare Anti-manscentrum?

 11. Är det så konstigt ….. egentligen? « Social trygghet Says:

  […] ”Och de flesta reagerar inte” skriver dom ivriga ”jämställdisterna här. Man tar sig för pannan alltså. Med den attityden dom kör mot en del kvinnor som verkligen vill ha en sansad diskussion är det fan inte konstigt att dom inte tas på allvar. Så länge dom håller på med sitt verbala mörbultande av kvinnor består det fenomenet. Inte ett dugg synd om smådräggen där inne måste jag säga. […]

 12. Lars Says:

  På tal om Kina,
  ”I Kina bor kineser
  med långa bamburör,
  de fångar missionärer och steker dom i smör,
  och har dom inget smör så steker dom i flott,
  och har dom inget flott så äter man dom rått”

  Till Eva Lundgren som nu kanske har tid att gå ännu mer till botten med saker och ting:
  Kan ovanstående vara ett användbart spår i jakten på rituellt offrade barn ? Som ingen saknat men med säkerhet har ondskefulla män som förövare.

  Låt dig inte nedslås av avståndet till Kina, eller se parallellerna med Sverige.

  Lycka till och god fortsättning med din viktiga gärning !

 13. Jocke S Says:

  ”Är det så konstigt” – men hittade hit ändå? Ge lite exempel, för oss fullvuxna! Det är så debatt går till. Hittar du ut annars?

 14. JohnM Says:

  @ Är det så konstigt ….. egentligen? « Social trygghet

  Hade varit kul att kolla in din blogg, men gissar att det bara är rättrogna som har tillträde dit?

 15. Olle Says:

  När jag såg ‘kräftor’ i rubriken trodde jag syftningen var att svenska politiker är röda och går baklänges. 🙂

 16. Marius Says:

  Det bästa vore ju om man avskaffade kategorin ”kön”, så slipper man den här problematiken.

 17. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Marius

  Fel. Det bästa vore mer offentlig debatt kring biologi och evolutions psykologi dvs mer riktig genusdebatt.

 18. Marius Says:

  Manhood United
  Fel. Evolutionspsykologin är minst lika politiskt influerad som genusvetenskapen är. Jag håller med om att det är bra med offentlig debatt kring kön, könsroller, biologi och så vidare. Så länge som feministerna också får vara med.

 19. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Marius

  Instämmer inte. Enligt dig höger vänster? Baserat på politik, enligt din mening vem som finansierar? Feminister ska absolut vara med i debatten. Vi vinner inte utan att feministerna är med i debatten inför publik. Men som det är idag så är det en icke fråga pga ”MediaLocket” och nepotism inom fega,hycklande,pk och icke oberoende gammel media. Varför har Gensus Nytt GenusLeaks och WikiLeaks uppstått?

  Det vill se är debatter mellan personer som förespråkar att vi inte kan bortse från biologi och evolutionspsykologi vs feminister på föreläsningar på ungdomsförbunden,högskolor/Universitet,här,sociala medier,på stan och i TV. En intressant vattendelare men ack så vital för en demokrati. Radikal statsfeminism och maktmissbruket av ideologin har inte folkligt stöd i Sverige. Det tragikomiska är att Sverige står med brallorna nere..

  Jag skulle vilja få en kommentar från Erik ang ovan:->

 20. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Livsfarligt att avskaffa kön. Vem vill ingå i en sekt.

 21. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Fy fan vad underbart det är med supersport bilar och vetskapen att majoriteten av män bland topgears 350 miljoner tittarna anser detsamma…Tror säkerligen de delar samma uppfattning kring biologi och evolution.

  http://www.topgear.com/uk/

  The new BMW M5

  Bmw M5 Hurricane

 22. Erik Says:

  Marius:

  ”Fel. Evolutionspsykologin är minst lika politiskt influerad som genusvetenskapen är.”

  Det är graden av vetenskaplighet som bedöms, inte graden politik. Genusvetare ägnar sig inte åt vetenskap, de KRITISERAR vetenskap ifall du missat det. De kritiserar allt objketivt och tycker staten skall få vad staten betalar för.

  * Evolutionspsykologi – som är en disciplin inom Experimentell Psykologi – bygger på empirisk vetenskap och alla som ingår hade sålunda vetenskaplig kompetens från början (exp.psykologi)

  * Genusstudier däremot är för det första (liksom alla ämnen i USA som heter nåt-STUDIES) helt utan vetenskaplig tillhörighet, för det andra saknas vetenskaplig behörighet hos grundarna. (ofta liberal arts flum)

  Politik är för övrigt förändringsarbete, främsta orsaken till kritik mot evolutionspsykologi är att den varit i VÄGEN för förändringar. Att inte vara politisk är alltså en politisk handling enligt dessa tokstollar.

  Med deras logik är soffligande en politisk handling men att rösta på det största partiet är det inte. Inte direkt klyftiga personer.

  Jag känner igen det där. Efter bara en termin var det många retoriker som sade att allting var retorik, efter bara en termin var det många sociologer som sade allting handlar om maktrelationer osv.

  Det finns däremot ingen evolutionspsykolog i hela världen som säger allt är evolution för OM nån gjorde det skulle han komma till bilen på kvällen och hitta hakkors skrapade på bildörrarna.

  ”Jag håller med om att det är bra med offentlig debatt kring kön, könsroller, biologi och så vidare. Så länge som feministerna också får vara med.”

  Det är väl upp till feministerna om de vill följa de vetenskapliga kraven eller fortsätta gapa om att vetenskapen är en patriarkal vit konspiration som tar makt från världen och ger till patriarkatet.

  De kan inte klaga över att de inte får vara med i en vetenskaplig diskussion samtidigt som deras mål är att avskaffa vetenskapen och införa konsensusbeslut istället.

 23. Elias Says:

  Hey! I could have sworn I’ve been to this blog before but after reading through some of the post I realized it’s new to me.

  Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: