Kvinnliga tävlande kräver kvinnor i finalen

by

Egenintresset förnekar sig inte … även om det kan kläs ut till allt möjligt, exempelvis jämställdhetsarbete.

I Melodifestivalens ‘Andra chancen’ är sju av de åtta deltagarna kvinnor. Dessa kräver nu, enligt Aftonbladet, att svenska folket ska rösta fram minst två tjejer till finalen i Globen.

”Det är lite väl grabbigt där uppe i toppen nu”, säger Pernilla Andersson, som är en av få kvinnliga låtskrivare i årets tävling. ”Det är dags för tjejerna att ta plats nu”, säger artisten Loreen. ”Jag hoppas att det blir två tjejer som går vidare härifrån, för tävlingens bästa. Vi har så himla bra tjejer, det är tråkigt om de inte får komma fram”, säger låtskrivaren Pernilla Andersson.

Det där sista är intressant för oss jämställdister. Ofta hör man argumentet ”det finns så många duktiga kvinnor så varför väljs inte någon av dem”. Det förekommer i alla möjliga sammanhang, om det så gäller tillsättandet av en styrelseledamot i ett bolag eller val av en musiker. Men resonemanget är märkligt. Att man är ”duktig” innebär ju ingen rätt att bli uttagen till toppjobb eller vinna en tävling. Hur många män finns det inte som är ”duktiga” men ändå inte når toppen? Ofta är det ju så, i alla former av tävlingar, att alla är ”duktiga” och att många som är ”duktiga”, till och med ”jätteduktiga”, därför måste slås ut.

”Jätteduktiga” är för övrigt ett annat feministiskt favoritord. ”Det finns många kvinnor som är jätteduktiga, varför inte ta någon av dem?”, heter det.

Det enklaste vore väl att avskaffa tävlingsmomentet i Melodifestivalen helt och hållet. Låt en panel experter, 50 procent kvinnor och 50 procent män förstås, med en rejäl representation av genusvetare, på ett rättvist sätt välja ut vem som ska vinna Melodifestivalen. Då kan man ta hänsyn till tidigare års resultat också, så att inte bara könen blir rättvist behandlade över tiden utan även ålder, etnicitet, sexuell läggning och kroppsvikt.

Läs mer här. Tack för tipset, Fredrik!

För övrigt, här kan du läsa om den 18-åriga flicka vars lögner om våldtäkt ledde till gripandet av en brittisk krigshjälte från Afghanistan. Nedan kan du se henne föras bort till ett 18 månaders fängelsestraff för sin falska anklagelse. Varför läser vi så sällan om sådana domar i Sverige? Tack igen, Fredrik!

 

Annonser

51 svar to “Kvinnliga tävlande kräver kvinnor i finalen”

 1. Bengt Says:

  Absolut! Helt rätt! Men då är mitt råd till tjejer som anser sig vara ofördelaktigt behandlade att göra något som faller människor i smaken och som gör att de röstas på dem!
  😀

  Det är ju trots allt människor ute i landet som ringer in och röstar och torde bestå av både kvinnor och män..

  Att kvinnor sedan ofta ”trånar” efter yngre manliga popsångare och artister är ju inte något som är ett okänt fenomen… 😉

 2. sebastian Says:

  Krigshjältar i Afganistan?

 3. Toddan Says:

  Ang falsk våldtäksanmälan

  Det blir ju ännu värre om en samtyckeslag går igenom. Män blir rättsligt helt utelämnade till kvinnors godtycke. Missförstånd och osynkade känslor = swedish rape.

 4. Gösta Johansson Says:

  Med 7 av 8 kvinnor i ”Andra chansen” skulle man i jämställdhetens namn kunna kalla det för kärringvälde då?

 5. Fredrik H Says:

  Det är jättebra med sådana här utspel (melodifestivalen), det avslöjar verkligen vad feminismen egentligen går ut på.

 6. Info Says:

  JÄMSTÄLLDHETEN INOM SVENSK BIBLIOTEKSFÖRENINGS
  NÄTVERK FÖR JÄMSTÄLLDHET

  ”Genusperspektiv i barnlitteraturen” – konferens i World Trade Center i Stockholm 28/11 2008:

  10.00. Välkommen: SARA FÄLTSKOG ELDROS och NINA FRID.

  10.15. Genuspusslet: MONIKA ANDRAE.

  11.00. Utställning av barnlitteratur som bryter mönster: SARA DAHLIN

  11.45. Genus – hur påverkar det dig: KERSTIN ERWALLIUS

  13.30. Flickor, pojkar och barnböcker: PAMELA VON SABLJAR och KARIN SALMSON (Vilda Förlag)

  14.15. Konst eller pedagogik:: LOTTA OLSSON

  15.30. Leker Kenta med Barbisar: PIJA LINDENBAUM

  Anmälan till Svensk Biblioteksförening: EVA SILVERPLATS
  Mer information: SARA FÄLTSKOG ELDROS och WIVIANN WILHELMSSON

  Kvinnor: 100%.
  Män: 0 %.

 7. Trio Says:

  Som sagt är det inte mer än rimligt att reglerna görs om i svenska melodifestivalen, så att hälften av finalplatserna reserveras till kvinnliga artister och låtskrivare – så att det blir ”jämställt”. Tävlingen kan sedan byta namn till Melodifeministivalen.

  Apropå den domen för falsk våldtäktsanmälan. En sådan givetivs skulle vara helt otänkbara i Sverige. Om en kvinna mot all förmodan skulle få en sådan dom mot sig, skulle det bli ett ramaskri bland media, politiker och genusvetare – och lagen skulle ändras så att det aldrig händer igen…

 8. Jack Says:

  Trio,
  Stämmer det verkligen? Någon har väl dömts för falsk tillvitelse/anmälan i Sverige?

 9. Tanja Bergkvist Says:

  Jag hittade just ett radioprogram där de nämner Päsr och Pelles bloggar: http://davidholman.net/2011/02/27/mansrorelsen-far-uppmarksamhet-i-radio/

  Bra blogginlägg också ang programmet

 10. leifer Says:

  Det var endast genom att dom hittade en video som de två männen blev friade från anklagelser. Tydligen väger en kvinnans ord tyngre.

 11. leifer Says:

  Bengt

  ”Det är ju trots allt människor ute i landet som ringer in och röstar och torde bestå av både kvinnor och män..”

  Du har nog lite fel där, de som röstar är nog övervägande andel kvinnor. Och dessa kvinnor röstar ofta på män. Därför blir det ofta en man som vinner t.ex. idol.

  Detta misstolkar kvinnliga feminister ganska hårt, dom kan alltså istället börja med att kritisera sitt eget kön…

 12. Gubbe Says:

  Tänker på jämställdheten inom politiska kvinnoförbund, alla ”tjej”arrangemang, varför inte tex tjejvasan samt inom sådana sammanslutningar som Regalieordnarna.
  Men om detta tiger statsfeministerna. Därför blir det upp till oss jämställdister att påtala missförhållandena. Det är därför Pärs blogg är så inspirerande.

 13. Jack Says:

  På tal om antimansideologer och deras koncept ”social rättvisa”, dvs att straff kan utdelas till någon annan man i kollektivet män utifall ett brott begåtts (av man eller kvinna). ”Social rättvisa” anses av den del feminister inte bara vara bra för samhället utan även lärorikt för den individuella mannen som döms oskyldig, har lär sig att kollektivet finns och det kollektiva ansvaret måste tas och inte minst lär han sig sin plats och rättigheter som man i samhället. Även andra feministiska perspektiv finns:

  Time Magazines artikel med Catherine A Comins, PHD – Psychology – Poughkeepsie, NY

  Comins argues that men who are unjustly accused can sometimes gain from the experience. ‘They have a lot of pain, but it is not a pain that I would necessarily have spared them. I think it ideally initiates a process of self-exploration. ‘How do I see women?’ ‘If I didn’t violate her, could I have?’ ‘Do I have the potential to do to her what they say I did?’ Those are good questions.'”

  I korthet brukar hon citeras:
  ”Men who are unjustly accused can sometimes gain from the experience.”

  En man som lärde sig mycket: A Houston man is expected to be freed this week after serving more than 27 years in prison… for a rape … he did not commit.

  Vet ni för övrigt vem som håller en oskyldig människa inlåst och utsatt för kränknigar? Det finns en arketyp. Denna typ av människa är Fritzl.

  Det går dock att argumentera för att det är inadekvat att kalla Fritzl för en falskanklagare av sin dotter och att det är inadekvat att kalla hans beteende för en felaktig dom av sin dotter. På samma sätt ger det inte en adekvat beskrivning av använda ord som ”falsk tillvitelse” och ”felaktig dom” när någon annan blir inspärrad på liknande vis som Fritzls dotter.

  Några funderingar:
  Finns det något som borde kallasFritzl-feminism?

  Finns det någon förening för de felaktigt/oskyldigt anklagade eller dömda i Sverige? Dvs offer för feministiska Fritzlar.

  Om en sådan finns, samlar de in namn på de person som varit inblandade? Dvs namn på de Fritzlar som finns i samhället?

  Om resultatet av en sådan förenings arbete finner att vissa namn dyker upp vid upprepade tillfällen så visar det på att det arbetar serie-Fritzlar, antingen som anklagare i samhället eller inom rättsväsendet självt! Vilken blottläggande process av dessa personer finns i dagsläget?? Vilka möjligheter finns till bestraffning av dessa? Klara svenska rättsväsendet av att bestaffa i de egna leden? En tveksam siutation, förmodligen bör EU domstol eller separat part vara inblandad. Detta är en stor fråga. Det har talats om resningsdomstolar men här handlar det inte om att fria de felaktigt dömda utan att fälla de felaktigt dömande. Att döma Fritzlar i förebyggande syfte. Hur ser det ut i Sverige? Löper Fritzlarna amok eller finns det någon reglering?

 14. Man* United* Says:

  Toddan säger:
  05 mars 2011 kl. 9:54

  Ang falsk våldtäksanmälan

  Det blir ju ännu värre om en samtyckeslag går igenom. Män blir rättsligt helt utelämnade till kvinnors godtycke. Missförstånd och osynkade känslor = swedish rape.

  Det är sånt som ska upp i det offentliga rummet och på oberoende bloggar GenusLeas mm för att belysas!

 15. Trio Says:

  @Jack

  Det är mycket möjligt att någon kvinna i Sverige någon gång dömts för falsk angivelse, men jag kan inte tänka mig att hon fick ett särskilt kännbart straff. Om det hade blivit 18 månaders fängelse för en kvinna som anklagat en man för våldtäkt hade det som sagt blivit ett enormt ramaskri i media/politik/genus-eliten – och lagen hade genast ändrats…

 16. Jack Says:

  Trio,

  Ah, då är jag med. En del anser att straffet bör vara detsamma som för det man anklagar som kompensation till offret och sedan en del till som straff för brottet att kränka och hålla någon inlåst som Fritzl gjorde. Fritzl fick för sin felaktiga anklagan och dom av sin dotter livstids fängelse med möjlighet till villkorlig frigivning efter 15 års avtjänad tid.

 17. michael Says:

  Vad jag vet så har ingen kvinna fått fängelse dom senaste 20åren pga falsk anklagelse om våldtäkt.Har även hört feminister säga i media att man inte ska tala om detta eftersom då kan man urholka trovärdigheten för dom som utsatts för riktig våldtäkt.Detta säger allt om feministers syn på rättssäkerhet och hur lite värd du man är enligt dom.

 18. Håkan Says:

  Att inte fler fälls för falsk anmälan i Sverige beror på, som jag förstått det, att det finns tre rekvisit för en fällande dom för falsk anmälan.
  1) Den som anklagas för brottet skall inte ha begått det
  2) Den som anklagar personen för brottet skall veta om det.
  3) Den som anklagar har för avsikt att få den anklagade fälld för brottet.

  Det är nummer 3 som oftast är svår att bevisa till och med om den anklagade har fällts i domstol. ”Offret” kan hävda att hXn* inte vågade berätta sanningen av rädsla för att själv bli straffad. Därmed hade hXn inte för avsikt att få den anklagade fälld.

  Tredje rekvisitet borde avskaffas, det bör räcka med att bevisa att en oskyldig medvetet har anklagats för ett brott och frihetsberövats för det.

  *Våga vägra hen, skriv hXn där X kan betyda både a och o (eller e förde som nu vill det.)

 19. Lars Says:

  Och Pär, hur många melodifestivalvinnare har hetat ”Ström”.
  Med det namnet, och dessutom ”jätteduktig”, borde du i det närmaste har Wild card !
  Själv funderar jag på hur många efter Lasse Lönndahl som hetat ”Lars”. Borde snart vara dags även för mig

 20. Torstensson Says:

  Jag tänkte jag skriver det här. Det gäller Andreas Nurbo och vad han anser om sakfragor. Pafallande ofta ser jag Nurbo titta fram och klaga pa att det anvants biologi inom ramen för en diskussion. Man ska alltsa halla sig inom sakfragan.

  Men vem ar det som bestammer var ramarna gar för en sakfraga? Bara för att jag blandar in bilogi eller fan och hans moster i ett svar sa betyder det INTE att man inte haller sig till sakfragan.

  Nar man diskuterar feminism ser jag det som en ofrankomlig del samt en absolut nödvändig del av diskussionen att gang pa gan atervande till biologi.

  Sa lat inte Andreas Nurbo definiera sakfragor. Och framförallt inte vilka metoder du använder i din retorik. Nu senast var han inte pa Holmans blogg och tyckte att man inte höll sig till ”sakfragan” när man pratar om biologi.

  Jag ser inte det farliga med det. Jag ser inte det ej nödvändiga med det och jag ser inte heller varför en diskussion maste begränsas till en sakfraga. Var gar den gränsen exakt? Det är ju en sak att prata om äppleskörden i Ystad 1973 när ämnet handlar om feminism. Men i de flesta sakfragor inom feminismen gömmer sig en del som feministerna själva vill gömma. Gens framförallt. Och det är biologins roll för människans beteende. Gens tror tex inte ens att det är skillnader pa kvinnor och man ifraga om hormoner.

  Se där. nu höll jag mig egentligen inte till sakfragan. Jag anser att du har fel Nurbo. Helt fel.

  Tack för ordet.

 21. Jack Says:

  Michael,

  ! Vilken grogrund för anklagande Fritzlar.

  Har de 1000 felaktigt dömda och deras anhöriga någon kontakt med varandra. Har de samlat in namnen på Fritzl-liknande personer som låste in dem och sett om några återkommer?

  Kanske kan Europadomstolen vara intresserad.

  Detsamma gäller grupper av människor som motarbetar t ex artikeln Likställdhet för makar.
  ”Makar skall vara likställda…i förhållande till sina barn, i händelse av dess [äktenskapets] upplösning”
  eftersom mänskliga rättigheter innefattar
  ”Ingenting… får tolkas så att det medför en rätt för någon stat, grupp eller person att bedriva verksamhet …som SYFTAR till att utplåna någon av de fri- och rättigheter som angetts…eller till att inskränka dem i större utsträckning än vad som där medgetts.”

  Verksamhet som SYFTAR till att begränsa likställdhet för makar inför barnen verkar således vara ett brott mot mänskliga rättigheterna. Hur ser det ut för som har SCUM under huvudkudden?? Detta är på allvar!

  Det är olagligt och brott mot mänskliga rättigheter att bedriva verksamhet syftande till att bestrida de mänskliga rättigheterna. Dvs en grupp människor som försöker t ex genom lobbyverksamhet ,vriden journalistik, eller dylikt minska på t ex rättssäkerhet eller makes likställdhet vid skillsmässa är de facto brytande mot de mänskliga rättigheterna.

  De mänskliga rättigheterna dikterar också att en sorts naturlig rättvisa skall råda i de fall en stat misslyckats i lagstiftning:

  Inget straff utan lag… Denna artikel skall inte hindra lagföring och bestraffning av den som gjort sig skyldig till en handling eller underlåtenhet som vid den tidpunkt då den begicks var brottslig enligt de allmänna rättsprinciper som erkänns av civiliserade stater.”

  Dvs om Sverige skulle följa feminismen bort från civilisationen så gäller fortfarande att straff kan utdelas enligt principer som gäller i andra civiliserade stater! Lagar kan skapas retroaktivt utifall det är i enlighet med civilisationen. Smaka på den feminister. De mänskliga rättigheterna har varit förpliktigande för svenskar i olika grad sedan 1970. Alltså den som sedan dess bedrivit verksamhet för minska på t ex rättsäkerheten eller pappors rätt till sina barn kan finnas skyldig i europadomstol.

 22. Trio Says:

  @michael
  ja, det är tyvärr precis så det låter i debatten…

 23. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Håkan säger:
  05 mars 2011 kl. 13:45

  Att inte fler fälls för falsk anmälan i Sverige beror på, som jag förstått det, att det finns tre rekvisit för en fällande dom för falsk anmälan.
  1) Den som anklagas för brottet skall inte ha begått det
  2) Den som anklagar personen för brottet skall veta om det.
  3) Den som anklagar har för avsikt att få den anklagade fälld för brottet.

  Det är nummer 3 som oftast är svår att bevisa till och med om den anklagade har fällts i domstol. ”Offret” kan hävda att hXn* inte vågade berätta sanningen av rädsla för att själv bli straffad. Därmed hade hXn inte för avsikt att få den anklagade fälld.

  Tredje rekvisitet borde avskaffas, det bör räcka med att bevisa att en oskyldig medvetet har anklagats för ett brott och frihetsberövats för det.

  *Våga vägra hen, skriv hXn där X kan betyda både a och o (eller e förde som nu vill det.)

  1. Genom te x objektiv,teknisk bevisning att du te x mannen inte var på platsen ifråga vid den påstådda våldtäkten,datumet. Men oftast i våldtäktsmål i sverige är det svävande luddigt och räcker med månad vecka etc. Så har du en övervakningskamera att du befinner dig i en annan stad promenerandes,handlar etc är lögnerskan rökt.
  2. Har det gått så långt som att det blivit polisanmälan äger staten och åklagaren målet som vill driva ärendet vidare i avskräckande exempel för andra pojkar och män. Helt i linje med radikal statsfeminism och dåvarande jämo claesborgströms politik som idag ligger som grund för svenskt rättsväsende och som alliansen hycklande sympatiserar med trots juridisk inkompetens.
  3. Det är väl inte så svårt, när väl tjejen kvinnan gått till polisen och gjort anmälan är hon rökt för då drar hela ”feministiska saudiarabien” igång med miljard anslag och fallet går inte att stoppa det blir till ett brottmål med frihetsberövande,häktning av mannen osv.

  Så jag ser inga som helst bekymmer med fälla en lögnerska vid brottmål som våldtäkt,grov kvinnofridskräkning,incest,pedolifi aka statsfeministiska brott. Det uppenbara är hur politiken aka radikalfeministm styr svensk rättsstat som därmed urholkar tilltron från allmänheten till rättsväsendet vilket är långt mycket värre. En av dom allvarligaste problem ett Samhälle kan stå inför. Svensk rättsstat är styrd av politik aka radikal statsfeminism och Sverige har 1000 oskydligt felaktigt dömda samvetsfångar , politiska fångar. Ställ upp det så får du en klar bild av läget i Sverige jämfört mot andra länders rättsstater.

  ”Hennes förklaring när hon erkände bluffen? Hon skämdes för sitt eget beteende ”

  http://inteutanminasoner.wordpress.com/2010/08/10/15-manaders-fangelse-for-falsk-valdtaktsanmalan/

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/03/19/kvinna-fick-18-ars-fangelse-for-mansmisshandel/

 24. Jack Says:

  Har ni sett den här förresten. F!:s partiordförande dirigerar en grupp Femijugends att sjunga till Stalins ära. Notera att kören är renad från pojkar. Likt arier i nazijugend hyllar de sin ledare. Under Stalins regi dog som konsekvens av statiliga repression minst 10 000 000 människor, men en del menar flera gånger mer än så. Radera hela Sverige, Norge, Finland och Danmarks befolkningar alltså för en sinnebild av detta roliga ”skämt”??.

 25. Gubbe Says:

  Med anledning av föregående diskussioner gar tankarna osökt till ”fallet Ulf”. En pappa och hans kompis satt ju oskyldigt inlåsta i flera år men hjälptes ut av TV4.
  Dottern ångrade felaktiga anklagelser och männen kom ut.
  dottern hade tidigare tilldömts ett skadestånd. Det märkvärdiga var (helt i feministisk anda) att hon inte behövde betala tillbaka detta. Men kvinnor är ju alltid offer. Eller tänk på barnflickan i Knutby som trots att det var hon som höll i pistolen släpptes i frihet efter ett kort tag. Helge Fossmo sitter väl fortfarande inne.

 26. Jack Says:

  Stalin hade en devis ”Inga människor inga problem” och den delades omedvetet av feminister i deras förhållande till män som dör, i krig, sjukdom, självmord och räddninginsatser eller bara i förtid av inarbetandet av de skattepengar som kvinnor sedan lever av, antingen via bidrag eller som anställda av skattemedel.

 27. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Torstensson

  Men i de flesta sakfragor inom feminismen gömmer sig en del som feministerna själva vill gömma. Gens framförallt. Och det är biologins roll för människans beteende. Gens tror tex inte ens att det är skillnader pa kvinnor och man ifraga om hormoner.

  Inga frågor på det! Klart som korvspad. Att denna Gens ska ut i rampljuset och debattera mot Pelle Billing,Tanja Bergkvist,Pär Ström,Ingrid Carlqvist och Camilla Lindberg det hör jag det. Viljan att debattera på bland studenter och på högskola/-universitet är död i sverige…inte bland politiskt medvetna kvinnor från kontinenten som visar sitt engagemang i protester mot svensk rättsstats hantering av våldtäktsanklagelserna mot julian assange. Återigen,vad är det som skiljer svenska kvinnor,svenska feminister mot italienska och spanska kvinnor,feminister och socialister som stödjer julian assange wikileaks och genusleaks.

  VAR ÄR DE SVENSKA KVINNORNA, VAR ÄR DE SVENSKA KVINNLIGA SOCIALISTERNA,MILJÖVÄNNERNA som stödjer julian assange och wikileaks?????

  Varför stödjer kvinnliga socialister och feminister i spanien,italien,australien,mexico mfl länder Julian Assange till skillnad från Sverige? Kan det vara så enkelt att kvinnorna i omvärlden är riktiga feminister som kan se igenom en lögnerska och straffa henne för osolidariskt handlande? Kultur och fejk feminister på gammel media i Sverige är det största hotet mot demokrati och mänskliga rättigheter men å andra sidan bara en liten minoritet som har bekänt färg.

  http://www.metatube.com/en/videos/43704/Worldwide-protest-for-the-freedom-of-Assange-founder-of-WikiLeaks/

 28. Jack Says:

  Läste för övrigt om Schymans problematiserande av att kvinnor var ekonomiskt beroende av män.

  Att vara ekonomiskt oberoende av andra innebär att ha en av andra obegränsad förmåga att styra vad just vad andra ska utföra för aktiviteter. Vill jag ha en rosa bil med på 5 hjul och mycket bling bling så kan jag tillse att andra skapar den genom pengar. Pengar är just något man styr andras aktivitet med. Det försåtligt kallade kravet ”kvinnor ska vara ekonomiskt oberoende av män” är alltså kravet att kvinnor ska ha obegränsad förmåga att styra över vad andra gör. Endast en kvinna ska kunna hindra en kvinna från att styra. Att kvinnor är ekonomiskt oberoende av män innebär således att endast män blir styrda. Det innebär med andra ord att Schyman svart på vitt krävt vad som leder till total livegendom för män då kvinnor ska vara oberoende av dem i deras beslut, en slavhandel. Detta är inte förvånande som det kan låta. I Sverige har vi redan haft ett års slaveri för alla män. Steget är inte långt. Männen har det bra. Alltid.

 29. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  ”Jag reagerade på CBs uttalande att det är vanligt att domstolar i sverige dömer olika på samma fall.”

  ”Så sexualbrott är inte en exakt vetenskap? Om man döms för våldtäkt i Jönköping, skall man pröva lyckan i Norrland? Låter lovande för rättssäkerheten”

  ”Det som gör detta så otäckt är att män är helt i händerna på kvinnornas nycker. Du beskriver en situation de flesta män varit med om. Det innebär att detta är helt ok och trevligt i 1000 fall av 1000 men plötsligt inte i det 1001:a. Det kan inte vara rimligt. ”

  https://www.flashback.org/t1275257p2208

 30. wulf Says:

  Varför funkar det inte när jag kommenterar :/

  http://kkuriren.se/nyheter/katrineholm/1.69320?headlineDate=20100827

  http://www.dagensjuridik.se/2010/03/17-arig-flicka-doms-falsk-angivelse

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/dotter-domd-for-falsk-angivelse

 31. Handlar internationella kvinnodagen om kvinnor? « Aktivarum Says:

  […] (här relevant för The Apex Fallacy och här berörs ”Ortodox” […]

 32. Johan Silversjö Says:

  Wulf: 2månader, 3månader samt en kvinna helt utan straff trots att dom var på väg att förstöra resten av livet för männen. Jag vill se exakt lika långa fängelsestraff som vad männen dömdes till/skulle ha dömts till. Likhet inför lagen heter det, jo pyttsan!

 33. wulf Says:

  @Johan Silversjö

  Det lät som att några betvivlade att det någonsin hänt att en kvinna fällts för falsk angivelse. Därav länkarna.

  ”Jag vill se exakt lika långa fängelsestraff som vad männen dömdes till/skulle ha dömts till.”

  Av ren nyfikenhet. Du tycker alltså att om du säger att någon har mördat någon, fast den inte har det, så ska den tex få livstids fängelse?

 34. Johan Silversjö Says:

  Wulf: jajjemensan! Om jag sitter tillsamans med en åklagare och berättar hur jag sett dig sticka kniven i en person (trots att jag sa åt dig att sluta) och du sedan kan bevisa att jag bara sitter och ljuger i syfte att få uppmärksamhet, pengar eller att jag hatar dig, då ska jag banne mig själv få sitta lika länge så som du skulle ha gjort.

 35. wulf Says:

  @johan silversjö

  Okej, då vet jag.

 36. Lasse Says:

  @Johan

  Bra att vi fick några varnande exempel (tack wulf) på den vanliga straffrabatten kvinnor erhåller i det här landet. Håller med dig att straffet skall stå i paritet med det brott man beskyllts för.

  (dock kan det finnas vissa undantag)

  När det t.e.x gäller påstådda våldtäkter är det precis vad vi skulle behöva i det här landet för att få bukt med rättssäkerheten mot män.

 37. Lasse Says:

  Förtydligande

  den obefintliga rättsäkerheten

 38. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Wulf

  *ironi.

  wulf säger:
  05 mars 2011 kl. 17:19

  @Johan Silversjö

  Det lät som att några betvivlade att det någonsin hänt att en kvinna fällts för falsk angivelse. Därav länkarna.

  ”Jag vill se exakt lika långa fängelsestraff som vad männen dömdes till/skulle ha dömts till.”

  Av ren nyfikenhet. Du tycker alltså att om du säger att någon har mördat någon, fast den inte har det, så ska den tex få livstids fängelse?

  Ställt i proportion till hur våldtäktsbegreppen ser ut med en militant feministisk lobbygrupp sedan 30 år. Sverige har flest våldtäktsanmälningar efter Leshoto.
  http://www.daddys-sverige.com/3/post/2010/8/sverige-tva-i-vldtktsstatistiken-efter-lesotho.html
  Hmm,hur kommer det sig?
  Har italienska,spanska och australienska kvinnor samma problem med män som kvinnor har med män i Sverige? Hmm Förmodar att det kommer det sig utav att alla svenska män är potentiella våldtäktsmän enligt radikalfeminism uppbackat av statsfeminism. Glöm inte bort dom 1000 samvetsfångar aka politiska fångar av oskyldigt felaktigt dömda män. Hmm. Har du läst Aisopos fabel pojken och vargen, inte att förväxlas med peter och vargen av Sergej Prokofjev. Sannerligen radikal statsfeminism i sverige förstör majoriteten av kvinnor och den liberala kvinnorörelsen som allt sedan 1700-talet kämpat för kvinnans frigörelse. Hoppet står till den oberoende (liberala) mansrörelsen GenusLeaks och WikiLeas att befria männen från radikalfeminism och kvinnorna får gärna haka på.

  @ Lasse Johan

  Anna Ardin och Sofia Wiléns våldtäktsanklagelser mot Julian Assange hjälper till att symboliserar vad många män utsätts för och det inför omvärlden ögon, eftersom svensk rättsstat inte lyckas vara oberoende och stå pall från politiskt tryck sedan 90-talet.

  Vad vill videon säga vid 5:07-5:17? Har WikiLGenusLeaks avslöjat något som ännu ej blivit känt i fallet? Det som är logiskt för de flesta människor sätts ur spel genom att radikal och statsfeminism sett till att mörka. Vidare genom att alldeles för länge undsluppit insyn,granskning och avslöjande pga pk. Men politisk korrektheten är nu bruten!

 39. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Erik Thorstensson

  Har nämnt det tidigare, Har ni funderat på att när brudarna, feministiska kultur journalister och andra hjärntvättade som sviker får vi tänka om.
  När vi inte har likasinnade italienska,australiensiska och spanska kvinnor här, att vi får inleda det hela i Sverige med att vi delar ut blommor och kramar för att väcka upp kvinnorna i Sverige*nästan ingen ironi alls 😉

 40. Anders Says:

  Så underbart att gnällaporna åkte ut! Härligt med The Moniker och Sara Varga i final!

 41. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Måste finna en anledning till varför länkarna kan vara låsta eller inte går att bädda in till dagens juridik mlf

  Sökning på ”fängelse för falsk våldtäkt”

  http://www.google.se/#hl=sv&biw=1256&bih=583&q=f%C3%A4ngelse+f%C3%B6r+falsk+v%C3%A5ldt%C3%A4kt&aq=f&aqi=&aql=&oq=&fp=bb421bd357eb3c2b

 42. Johan Silversjö Says:

  Wulf: Ja tack för dina exempel.
  Jag hoppas du inte tog illa vid dig av mitt svar.
  Jag menar dig inget illa men du träffade mig på en öm punkt där.
  För att förtydliga mig själv:

  Genom rättssäkerhetsorganisationen RO, finansierad endast genom min och andras ideella arbete, så har jag sett mycket skit passera genom åren.
  Om vi tar exemplet våldtäkt så är straffsatsen 2-8 år.
  Jag anser att i dom fall där man kan bevisa att en målsägare medvetet ljugit och pekat ut en oskyldig gärningsman för våldtäkt, som sen visar sig vara falsk, då ska man absolut dömas i paritet med den straffsatsen.

  Beatrice ask, Thomas bodström, Madeleine lejonhufvud, Diesen mf bara fnyser åt det här och ser inte problemet.
  I deras värld existerar det endast ”för få fällande domar”.

  Jag har genom åren gått igenom många förundersökningar och våldtäktsdomar.
  Inte i alla, men i alldeles för många fall, så har det varit styrkt att allt bara varit påhittat.
  Vid påhittade fall så är det ytterst få anmälare, som bevisligen anmält falskt, som får någon straffpåföljd.

  Vid falska anmälningar, dvs där det varit styrkt att det inte kunnat gå till så som anmälaren påstår eller där anmälaren erkänt att dom ljugit, så har jag noterat följande Skäl och anledningar.
  hämnd, ett rop på hjälp, vill ha uppmärksammhet, vill inte verka slampig, vill inte erkänna otrohet,Religiösa skäl, ångrar sig,föräkrings och skadestånd… Ja listan kan egentligen göra hur lång som helst.

  RO har därför genom åren försökt belysa att det här är ett väldigt stort rättssäkerhetsproblem.
  Framförallt så är det just män som är extra utsatta.
  Problemet med felaktiga domar och oskyldigt dömda verkar vara som störst inom just sexualbrott men det förekommer även inom andra områden.

  Jag engagerade mig i RO efter att själv ha råkat illa ut av en falsk anmälan. Jag riskerade många år i fängelse och framtida liv och karriär spolierad. Jag hade dock otrolig tur och kunde till slut styrka att anmälan var påhittad.
  Till slut erkände anmälaren sin lögn, trots det så fick anmälaren ingen som helst påföljd.
  Anmälaren var ju kvinna och då var det ju bara tragiskt.

 43. Johan Silversjö Says:

  http://www.unt.se/debattspecial/500-felaktigt-domda—ovardigt-en-rattsstat-1179648.aspx

 44. michael Says:

  Det är bra att man får lära sig på genusnytt har annars hört att många kvinnor slipper fängelse för att man säger att hon mår psykiskt dåligt därför ofta döms till samhällstjänst fotboja eller vård inte fängelse

 45. Olle Says:

  Det känns ju härligt rättvist att just Feminist-Pernilla personligen blev utslagen i duell mot tävlingens enda man, som ödets bestraffning mot hennes könsutspel. Inte för att jag tyckte han egentligen borde gått vidare, men hellre han än Pernilla när nu de som var bättre åkte ut före. Både konstnärligt och principiellt.

 46. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Johan Silversjö

  Blev Lambertz tystad,tvingad av sina egna karriär möjligheter? Han är ju numera domare i HD. Helt j… tyst…..eller har han gjort sin insats som ska förvaltas vidare;-)

  ”En fristående resningskommission, eventuellt enligt norsk modell, krävs utan tvekan, för att återupprätta rättsstaten. ”

  ”HD-domare vägrar att pröva ett mål av lojalitetsskäl med ett tidigare avslag.”

  ”Många anar nog inte hur många som sitter oskyldigt eller felaktigt dömda i svenska fängelser. Någon riktig siffra för detta finns inte, men krimonologer och professorer brukar räkna med tre-fyra procent av de dömda. Om antalet fängelsedömda är 15 000 år blir det således omkring 500 feldömda per år. Detta ska således fortgå i det oändliga. Och då räknar man med att denna procentsats motsvaras av att beviskravet är 96-97 procentigt.
  Någon egentlig forskning på området finns inte, enligt professor Diesen”

  ”..lojalitetsskäl med ett tidigare avslag.”

  Vilket j… lojalitetsskäl? Det sk Patriakatet som sviker männen, det är just snyggt…

  GEnusLeaks kommer avslöja den rättsvidriga inställningen till att upprätthålla en svensk rättsstat.

  http://bubblare.se/movie/ratten_ochrattvisan

 47. wulf Says:

  @Johan Silversjö

  Tog inte illa vid mig 🙂
  Kan bara säga att jag tycker att det är fruktansvärt illa när sådant händer och att det är bland det absolut lågaste en människa kan göra, att felanklaga någon alltså. Har haft en vän till mig som också råkat ut för det. Så snälla tro inte att jag vill bagatellisera problemet på något sätt eller liknande. Kvinnor som anklagar män för sådant felaktigt gör alla ont. De kvinnor som faktiskt bli våldtagna och inte minst den anklagade.

 48. Klockan ett Says:

  Vad gäller schlagern: Att det är få kvinnor som röstas till final i ”Mello” beror på samma orsaker som att det är få kvinnor som uppträder i ”Ladie’s Night”. Kvinnor (framförallt tonårstjejer) rösta med könet i större utsträckning än männen.Hur korta kjolar än schlagertjejerna har så är det ända fler tjejer som röstar på ”söta killar”.

 49. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Wulf

  ”an bara säga att jag tycker att det är fruktansvärt illa när sådant händer och att det är bland det absolut lågaste en människa kan göra, att felanklaga någon alltså. Har haft en vän till mig som också råkat ut för det. Så snälla tro inte att jag vill bagatellisera problemet på något sätt eller liknande. Kvinnor som anklagar män för sådant felaktigt gör alla ont. De kvinnor som faktiskt bli våldtagna och inte minst den anklagade.”

  Vad uppriktigt glad jag blir av att höra en så tydligt bekräftelse som jag kanske tidigare missförstått. Jag har inga problem att diskutera med meningsmotståndare, det är det intressantaste som finns så länge man respekterar varandra. Nu respekterar jag dig efter detta uttalande.

  😉

 50. michael Says:

  Talade med en polis jag känner om kvinnor som gör falsk anmälan av våldtäkt om straffpåföljd han sa att dom flesta inom hans län döms just till samhällstjänst fotboja eller vård inte fängelse.Undrar hur statistiken ser ut

 51. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Michael

  Missriktaad välvilja. Kvinnlig Straffrabatt. De här kvinnorna behöver kännbara straff och behandling, hjälp och det får de inte genom Samhället tycker synd om dom samtidigt som oskydliga felaktiga män slaktas och inte hälften av fallen uppmärksammas. Snacka om samvetsfångar och politiskt sprängstoff!

  England oh, England

  http://inteutanminasoner.wordpress.com/2010/08/10/15-manaders-fangelse-for-falsk-valdtaktsanmalan/

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/03/19/kvinna-fick-18-ars-fangelse-for-mansmisshandel/

  Men de svenska tjejerna som misshandlade sd-politiker åkte dit..hm logikt?

  http://politisktinkorrekt.info/2010/11/09/misshandlade-sd-politiker-domd-till-fangelse/

  Sanningen om Annika Östberg och feministlobbyn som fick hem henne…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: