Jag skriver på Newsmill: Avköna kvinnodagen

by

Jag har skrivit en debattartikel som precis blivit publicerad på Newsmill. Min poäng är att den internationella kvinnodagen bör avkönas. Den bör avskaffas i sin nuvarande form och göras om till en jämställdhetsdag som intresserar sig för båda könens problem. Så här inleds artikeln:

”Idag är det den internationella kvinnodagen, och media svämmar över av förslag på särskilda ”kvinnosatsningar” och påståenden om att ”kvinnor drabbas värst”. Ändå är det länge sedan kvinnor i Sverige saknade rättigheter som män har. Faktum är att feminismens spektakulära framgångar har gått så långt att mansdiskriminering blivit vanlig. Det är på tiden att kvinnodagen görs om till en dag som belyser båda könens svårigheter.”

Läs artikeln här. Milla gärna, och skriv gärna kommentarer till den på Newsmill. Och tipsa gärna andra om artikeln.

För övrigt, inte nog med att den danska jämställdhetsministern också vill avskaffa kvinnodagen i sin kvinnoform, skåningarna verkar stödja förslaget. Tidningen Skånskan har idag en läsaromröstning, vars resultat hittills du kan se nedan. Besök omröstningen och rösta om du vill här (en bit ned).

.

Här finner du för övrigt en stor norsk tidning som skriver kritiskt om kvinnodagen och menar att den bör läggas ned eller göras om.  Ungefär samma åsikt alltså. Tack J från Norge!

Uppdatering: Här kommer ytterligare en kritisk artikel, denna gång från Danmark. ”Kvinnokamp – nej tack” står det.  Och sedan: ”Den har gått för långt och kört av spåret.” Tack för tipset, Martin!

52 svar to “Jag skriver på Newsmill: Avköna kvinnodagen”

 1. PO Says:

  Genom ett formellt beslut (Sveriges Riksdag?) skulle man kunna få bort beteckningen ur almanackan.

  Men längre än så lär det inte gå på det formella planet – eller hur?

 2. Sebastian Says:

  INTERNATIONELLA kvinnodagen har alltså spelat ut sin roll, bara för att kvinnors situation i Sverige inte ser ut som den gjorde 1910?

 3. Mattias Says:

  Oj, grattis Pär. Inte länge sedan t o m blogglänkar med feminism-kritiskt innehåll censurerades på NM. Och nu får du in en artikel? Säger lika mycket om den förändring av debattklimatet som pågår som den position du börjar få som rumsren (ursäkta) och kunnig debattör i ämnet.

  Bra artikel dessutom! Sakligt men inte grälsjukt. Och återigen, kul att se att de flesta millar ”Glad” åt din poäng.

 4. JD Says:

  Kvinnodagen har blivit som sista april. Sanningar och allvarliga problem som drabbar kvinnor, blandas friskt med rena lögner, sakfel och överdrifter då alla pajasjournalister försöker bräcka varandra i vem som lyckas utmåla kvinnan som det största offret. Vem vinner i år? Aftonbladet, Expressen eller eventuellt en anonym ledare på en landsortstidning?
  Spänningen är olidlig!

  Nej! En jämställdhetsdag där vi kan tala om barnledighet och annan utan att fördöma det ena könet till förmån för det andra är korrekt!

 5. Lasse Says:

  OT

  Feministen oc hycklaren Tomas Wetterberg sprider falsk propaganda via chatt i DN, gå gärna in och kommentera.

 6. Ej kvinnoslav Says:

  @ Sebastian:

  ”INTERNATIONELLA kvinnodagen har alltså spelat ut sin roll, bara för att kvinnors situation i Sverige inte ser ut som den gjorde 1910?!”

  Svar: ja!

 7. Ej kvinnoslav Says:

  Lustigt att feministerna vill avköna könen, men internationella apartheiddagen ska få vara kvar. Tala om sexism …..

  Rena DDR-fasonerna.

 8. Skrämma-upp-kvinnor-dagen – 8 Mars – Uppvisning i hyckleri « Aktivarum Says:

  […] mångkultur så hotar GenusNytt åsiktsmonopolet om manskultur I en unik artikel på Newsmill vill Pär Ström avköna kvinnodagen. ”Det finns många svårigheter och underlägen för män som sällan […]

 9. Lasse Says:

  Ganska roligt gjorde några inlägg enligt ovan och de verkliga argumenten och bevisen för att feminismen är ojämställd censurerades självklart.

  Fast man hade ju inte väntat något annat.

 10. Musse Pig Says:

  Aftonbladet har just nu en chat om mäns dödliga våld mot kvinnor. Inläggen censureras. Min försiktiga fråga slapp inte igenom.

 11. Patrik Says:

  Såklart du har fel! Det curlade könet med gräddfil till sin räkmacka behöver ha sin speciella dag. Visserligen är även de övriga 364 dagarna ägnade åt att beskriva de oerhört stora problem kvinnor har med att inte kunna både ha kakan och äta den när det gäller valet mellan familj och jobb samt att kompetenta kvinnor tvingas konkurrera med lika eller mer kompetenta män för att nå chefspositioner i samhället, men de måste få ha en helt egen dag då de oemotsagda kan hoppa på män och manlighet utan att behöva trängas med oväsentligheter som män instängda i gruvor, män döda i exploderande oljeplattformar och det aktuella upproret i arabvärlden.

  Såg förövrigt nyss via svt.se att James Bond skådespelaren Daniel Craig slår ett slag för jämställdhet genom att klä ut sig till kvinna. Är det inte dags at gå ett steg längre? Efter att sex manliga skådespelare gestaltat James Bond är det på tiden att rollen tas över av en kvinna. Men det blir säkert som i det sexistiska USA att en färgad man får platsen istället. Typiskt patriarkatet att spela ut två stackars förtryckta grupper mot varandra på det sättet.

 12. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Dödsstraffet i Sverige avskaffades 1921. Från Grundlagen 1975.

  SD:s förslag -svenska fångar i ryska fängelser
  http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2123909/sd-s-forslag-svenska-fangar-i-ryska-fangelser

  Intressant med tanke på de <1000 eller fler "felaktig dömda som te x Tomas Quick aka Sture Bergvall.

 13. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Musse Pigg

  Aftonbladet har just nu en chat om mäns dödliga våld mot kvinnor. Inläggen censureras. Min försiktiga fråga slapp inte igenom.

  Vidrigt! Minst sagt vidrigt! Bilden av Sverige faller sönder Demokratiskt, solidariskt,yttrandefrihet med fri press…….

 14. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/03/08/uppmarksamma-mansfortrycket-och-avkona-kvinnodagen/

 15. joeytruelove Says:

  Alla dessa dagar som tillskrivs personer med olika namn, kön, familje-… ja, vad det nu ska kallas är enbart jippon officiellt för att dessa inte ska känna sig bortglömda, men inofficiellt för att marginalisera dessa personers betydelse resten av året.

  Skulle vi avskaffa 8:e Mars behöver vi även slopa 18:e Nov. Jag är för avskaffandena av dessa dagar.

 16. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Marianne Ny

 17. Marie Says:

  Jag antar att Pride borde handla lika mycket som straighta människr också?

 18. Lorem Ipsum Says:

  @JD, jag tror att det är första april du är ute och far efter och inte sista april 😉

 19. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ uffe

  Grattis i efterskott 😉

 20. Vi behöver inte någon kvinnodag, vi behöver en jämställdhetsdag « Pinglans Tankar – den ej politiskt korrekta bloggen Says:

  […] https://genusnytt.wordpress.com/2011/03/08/jag-skriver-pa-newsmill-avkona-kvinnodagen/ […]

 21. cupoftea Says:

  Om vi ser att kvinnor missgynnas i vissa sammanhang, oavsett hur många eller hur stora, för att de är kvinnor kan det väl få finnas en dag för att uppmärksamma detta? Och så har vi en mansdag där det finns plats för de problem män stöter på för att de är män. Och så en jämställdhetsdag för att diskutera feminism eller humanism eller jämställdism eller annat man gillar. Det här är ju viktiga frågor med en massa folk som bryr sig och måste det väl inte räcka med en dag där allt måste få plats?

 22. loaf Says:

  Säger man ”grattis” på internationella kvinnodagen eller kör man med ett mer blygsamt ”beklagar sorgen”?

 23. Chroni Says:

  Vill bara kommentera att jag tycker att ”avköna” kvinnodagen avskaffar syftet litegrann.

  Är emot kvinnodagen givetvis, fast feminister säger att det behövs en kvinnodag för att resten av dagarna är männens.

  Om Ström då vill skapa en dag för jämställdhet är inte det då samma dumheter? Alla dagar är väl jämställdhetsdagar ändån?

 24. Toddan Says:

  Jättebra artikel av Pär! Det är mycket tjat i media om påstått kvinnoförttryck. Statens styrelser mansdominerade. Stackars mammor som tar huvudansvaret för barnen och jobbar deltid för att hämta barnen från dagis tidigt. Frankrike lagstiftar om kvotering till styrelser. Genusmaffian ger sig inte. Dom kör oförtrutet på med sin vinklade propaganda.

 25. emma Says:

  Pär, har en idé på vad du kan skriva om i bloggen för att påverka jämställdhetsarbetet, istället för att skriva om avskaffandet av en dag eller det orättvisa i att tidningar använder det rätt förlegade uttrycket ”kvinnor och barn”.

  * Pojkar får sämre betyg i skolan och mycket tyder på att diskriminering ligger bakom.
  * Pojkars sämre betyg har lett till att dubbelt så många kvinnor som män tar examen från högskolor, vilket gör att män på sikt kan bli den nya underklassen.
  * Vi har fått ett utbrett mansförakt i samhället – det anses exempelvis naturligt att uttala sig nedsättande om gruppen män på ett generaliserande sätt.
  * Män lever fyra år mindre än kvinnor.
  * 90 procent av alla som omkommer i arbetsplatsolyckor är män.
  * 75 procent av de hemlösa är män.
  * Mer än dubbelt så många män som kvinnor begår självmord.
  * Män har ett oerhört underläge i vårdnadstvister och 90 procent av all enskild vårdnad går till kvinnor.
  * Män är mer drabbade av misshandel och mord än kvinnor, men nästan allt politiskt intresse ägnas åt misshandel och mord som drabbar kvinnor.

  Så kanske du för en gångs skull kan belysa det du vill belysa istället för att basha feminister och kvinnor. Ok?

 26. Chroni Says:

  emma:

  Trodde 90% av alla självmord var män, eller det var kanske bland unga.

 27. Jocke S Says:

  Här är en till som i sin penisfixering, som argument dessutom
  Petra H nånting. http://www.newsmill.se/artikel/2011/03/08/varje-dag-en-kvinnodag#comment-243487
  Nuförtiden finns ju massagestavar att tillgå!

 28. emma Says:

  Chroni, siffrorna får du fråga Pär själv om, det där är det han tar upp i sin Newsmillsartikel som några mansfrågor som han anser att fokus behöver läggas på. Så, varför gör han inte det?

 29. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ cupoftea

  Om vi ser att kvinnor missgynnas i vissa sammanhang, oavsett hur många eller hur stora, för att de är kvinnor kan det väl få finnas en dag för att uppmärksamma detta?

  Jag motsätter mig inte detta. Men jag motsätter mig de strukturerna som finns i verkligheten dvs mansförtryck som bäst symboliseras
  genom anna ardin och sofia wiléns anklagelser mot julian assange som kommit att belysa svensk rättsstat och de ”felaktigt dömda”.

  Motsvarande dag för den internationella mansrörelsen borde föreslås,även den.

  ”Idag på den Internationella Kvinnodagen marscherade engagerade mammor med sina barnvagnar i en marsch i Stockholm mot den höga mödradödligheten i världen,”

  Skulle vilja se de barnalösa Papporna,de felaktigt dömda männen och alla de kvinnor och män som stödjer julian assange marschera för Rättssäkerhet i Sverige.

  Rättssäkerhets dag

  Internationella Mansrörelsens dag osv

 30. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Internationella kvinnodagen inträffar 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Dagen firas också av Förenta nationerna (FN) och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av Clara Zetkin. 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.

  Dagen har fått olika innebörd i olika länder. På flera håll har den mist sin politiska innebörd och istället blivit en dag då män uppmärksammar, eller uttrycker sin kärlek till kvinnan, i samma anda som mors dag eller alla hjärtans dag. I andra länder har dagen kvar sin politiska prägel då man fokuserar på kvinnors kamp för lika rättigheter och på den ojämställdhet som råder i samhället.

  Skulle gärna vilja vara i de länder där män välkomnas att uppmärksamma och uttrycka sin kärlek till kvinnan;-)

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Internationella_kvinnodagen

 31. Shastra Says:

  Jag tycker din Newsmill-artikel var mycket bra, Pär. Bland det bästa du har skrivit faktiskt!

  Vi måste få ett slut på könskriget, och inse att det helt enkelt är ganska kämpigt att vara människa.

  Om nu någon navelskådande könsrasist kallar detta att basha feminister och kvinnor så avslöjar det betydligt mer om feminismens ideologiska grund än vad det säger om Pär Ström.

 32. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ emma

  ”…det orättvisa i att tidningar använder det rätt förlegade uttrycket ”kvinnor och barn”

  Det du föreslog lät väl Fair. Men anser du ändå i din formulering att mäns liv vid en katstroff eller bomb attentat i Afganistan, eller eldgivning vid demonstrationer i Egyptien och Libanon är mindre värda. Förklara dig, kan ha missförstått dig.

 33. emma Says:

  @ Shastra, en navelskådande könsrasist = jag då eller? Med mitt uttryck om att jag tycker Pär bashar feminister och kvinnor så menar jag inte debattartikeln utan de flesta inlägg här på bloggen.

  @ Manhood United, menar självklart inte att mäns liv vid katastrofer, mord eller någonsin i livet är mindre värda. Menar att det känns förlegat att tidningarna fortsätter använda uttrycket kvinnor och barn, förstår inte heller varför det ska specificeras kön när det handlar om människor som dör.

 34. Shastra Says:

  @emma

  Eftersom du anser att Pär bashar kvinnor när han kritiserar feminism så vill jag ställa en fråga om din tolkning av feminism:

  Anser du att feminismen arbetar (A) för jämställdhet mellan könen, eller (B) för kvinnors intressen på bekostnad av mäns intressen, eller (C) för mäns intressen på bekostnad av kvinnors intressen?

  Obs att alternativen är väldigt tydliga här i och med att de är ömsesidigt uteslutande.

 35. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ emma

  @ Manhood United, menar självklart inte att mäns liv vid katastrofer, mord eller någonsin i livet är mindre värda. Menar att det känns förlegat att tidningarna fortsätter använda uttrycket kvinnor och barn, förstår inte heller varför det ska specificeras kön när det handlar om människor som dör.

  Håller med. Det är en självklarhet som de flesta människor utanför lilla Sverige också utgår ifrån. Vet du varför eller har du en aning att tidningarna skriver så? Annat än att de är en gammal förlegad kvarleva.

 36. emma Says:

  @ Shastra, jag skrev att jag anser att Pär bashar feminism OCH kvinnor, inte att han bashar kvinnor i samband med att han slår ner på feminismen.

  Men, min tolkning av feminismen är att den verkar för jämställdhet mellan könen, men utifrån kvinnosaksfrågan då det var där det började. Jag anser även att mycket av det Pär tar upp handlar om feminism, utifrån ett mansperspektiv. Förstår dock inte varför det finns en starkare mansrörelse som jobbar med de frågorna? Här inne känns det som att absolut mest tid och energi läggs på att ifrågasätta varför inte alla feminister jobbar med alla frågor. Enkelt svar: en kan inte göra allt.

  Jag tror det handlar om att inse att det kanske är två olika rörelser, men att stötta varandra.

 37. emma Says:

  @ Manhood United, ingen aning. Släng iväg ett mail till någon av skribenterna som använt det på sistone och fråga?

 38. Hamstrn Says:

  Emma:

  Du skriver: //…energi läggs på att ifrågasätta varför inte alla feminister jobbar med alla frågor. Enkelt svar: en kan inte göra allt.”

  Vilken rätt har feminister att hävda då att de eftersträvar jämställdhet. Feministisk jämställdhet inkluderar inte män.

  Riktigt jämställdhet inkluderar båda könen.

  Som individ vill jag stödja det som också tillgodoser mina egna intressen och frågor.

  Feminism har inget att ge män.

 39. Såna här artiklar visar att kvinnodagen behövs « Social trygghet Says:

  […] internationella kvinnodagen behövs mer än nånsin. Även i Sverige. Skriver man såhär: ”Min poäng är att den internationella kvinnodagen bör avkönas”, ja då har man helt släppt greppet om jämställdhetsmålen. Dessa nitiska […]

 40. cupoftea Says:

  @manhood:

  Jag tycker framförallt att pappor också ska få gå med sina barnvagnar och delta i kvinnokamp. Att inte inkludera män i jämställdhets- och/eller kvinnokampen är helt enkelt fel.

  I alla fall, jag har anat att du fokuserar väldigt mycket på Assange. Skulle du vilja ta en längre diskussion, i ett annat forum, om det? Jag har inte så stor koll på det och känner att en förståelse för vad det har med feminism att göra skulle öka min förståelse för den här bloggen med ljusår.

  Hamstrn: Du har fel. Feminismen har allt att ge män, men de flesta tycker kvinnofrågor är viktigare i nuläget, så du får leta lite mer för att hitta alla människor som jobbar för att du som man också direkt ska gynnas. Men dom finns där, jag lovar.

 41. emma Says:

  @ Hamstrn, all feminism gynnar inte mig som kvinna heller, men det är fortfarande någonting som jag vill jobba för. Det handlar om att ge och ta av den makt vi besitter, och det kommer gynna både män och kvinnor.

  Håller inte alls med dig om att feminismen stänger ute männen. Tycker däremot att feminismen har hur mycket som helst att ge männen, ett jämställt samhälle gynnar alla.

 42. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ cupoftea

  ”Jag tycker framförallt att pappor också ska få gå med sina barnvagnar och delta i kvinnokamp. ”

  Jag menade att förbannade och förtvivlade pappor som är slaktade av Socialtjänsten och tingsrätter ska gå med sina tomma barnvagnar jämte Mansrörelsen jämte alla kvinnor och män som stödjer Julian Assange. Det är inte enbart en kvinnokamp,tvärtom. Den är en Mansrörelse och en kvinnorörelse. Om det är en oberoende liberal manrörelse och kvinnorörelse kan jag inte säkert säga. Men det är i alla fall inte någon radikalfeministisk sammankomst. Liberala feminister,liberala kvinnor,feminister och mainstream feminister. Ja. Hitintills har jag inte stött på många feminister i Sverige som stödjer Julian Assange eller ens har en åsikt? Varför inte? Förutom de som inte är insatta. Återigen vad är det för skillnad på svenska kvinnor och feminister mot feminister, socialister, liberaler i omvärlden som protesterar mot anna ardin och sofia wiléns anklagelser mot Julian Assange. Varför ska majoriteten av kvinnor och feminister i Sverige vara annorlunda italienska kvinnor och feminister??

  ”I alla fall, jag har anat att du fokuserar väldigt mycket på Assange. Skulle du vilja ta en längre diskussion, i ett annat forum, om det? Jag har inte så stor koll på det och känner att en förståelse för vad det har med feminism att göra skulle öka min förståelse för den här bloggen med ljusår.”

  Kommer fortsätta implementera rättssäkerhet för män just pga det blir till symbol i och med anklagelserna mot Julian Assange. Många män i Sverige har hört av sig till Julian Assange, som förstått hur situationen är i Sverige. Nu går Julian Assange öppet ut och välkomnar fler män att höra av sig som har blir/-har blivit utsatta för att använda hans fall för att belysa just denna tabubelagda problematik med ”felaktigt dömda män”. Här pratar vi solidaritet på riktigt och att avslöja strukturer iform av att svensk rättsstat inte ska vara politiskt och feministiskt styrd. Så jo, anklagelserna mot Julian Assange kommer få betydelse vare sig man är insatt eller inte.

  Kvinnorörelsen var indelad i två block på 60/-70talet, majoriteten av kvinnor och män kämpade,manifesterade och demonstrerade sida vid sida. Solidaritet typ! Minoriteten dvs radikalfeministerna de hårda,kalla,cyniska,samhällsfrånvända,våldsamma,aggressiva, tog över och var allt annat än vänligt inställda till män och inte kvinnor och mainstream feminister heller för den delen. Anna Ardin och Sofia Wiléns anklagelser rymmer alla dimensioner av så många viktiga frågor som ligger i tiden. Men kommer majoriteten av ”justa” ”riktiga” kvinnor och feminister till insikt med vilka de är. Om ni läser på historien om Erin Pizzey,Doris Lessing och lyssnar vad de säger och varnar för idag om inte män och kvinnor börjar samarbeta som man gjorde innan radikalfeministerna tog över. Lyssna även till Fd feminist Petra Östergren och feminist Helene Bergman så kommer fallet mot Julian Assange så kommer män och kvinnor står inför ett politiskt sprängstoff som inte setts sedan 70-talet. Ni kvinnor måste börja inse att vi män har en egen agenda för den oberoende Mansrörelsen som ryms jämte den
  kvinnorörelsen. Men att tro att vi enbart ska kämpa för kvinnorörelsen är helt fel! Det är en ny giv och här erbjuds samarbete för större frågor och långsiktiga hållbara värdegrunder.

  Känd feminist Helene Bergman
  https://genusnytt.wordpress.com/2011/02/11/statsfeminismen-har-tappat-vettet-sager-feminist/

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/03/07/kand-feminist-sverige-ar-feminismens-saudiarabien/

  Läs bara det här för en inblick vad allt handlar och den självrannsakan kvinnor i Sverige står inför! En återblick i historien där en liten klick radikal/-elit feminister tog över och som nu egoistiskt hamnat i toppen och eldar på hatet som bara får effekten av en ond spiral av hat som inga män och kvinnor tjänar på. Radikalfeminister och elitfeminister är omedvetna om att de själva blir utnyttjade som en bricka i en ännu större maktspel. ”Feminismen är reaktionär” av Armas Lappalainen:

  Det är denna feministiska rörelse som är den nya postmoderna epokens mäktiga reaktionära kraft. Den utger sig för att företräda den kvinnoemancipation som liberalerna sedan 1700-talet utvecklat, men i själva verket utgör den spjutspetsen i den patriarkaliska militärstatsreaktion som är vänd mot den liberala renässansen, den som vi kallar modernismen. Den spränger den liberala ordningen med sin häxjakt på män . . .Lappalainen menar att feminismen förstörde flowerpowerrörelsen som proklamerade “Make love not war”, inte minst mellan män och kvinnor. Genom att ställa kvinnor mot män splittrades vänstern och därmed möjligheterna att nå en verklig frigörelse.”

  http://erixon.com/blogg/2008/04/feminismen-ar-reaktionar/

 43. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  ”Hamstrn: Du har fel. Feminismen har allt att ge män, men de flesta tycker kvinnofrågor är viktigare i nuläget, så du får leta lite mer för att hitta alla människor som jobbar för att du som man också direkt ska gynnas. Men dom finns där, jag lovar.”

  Du behöver inte leta Hamstrn, Männen organiserar sig själva och sätter sin egen agenda och ser att det finns utrymme både för en kvinnorörelse och en mansrörelse. Mansrörelsen är något nytt och det är något kvinnorörelsen måste hantera och öppna sina sinnen inför,acceptera och förstå värdet av ett samarbete.

  Hamstrn säger:

  Feminismen har inget att ge män har substans.

  Därför har en mansrörelse ett otroligt viktig behov att fylla och som nu växer fram. Se http://www.pellebilling.se och Mansnätverket.org som bara är några få exempel vad som växer fram. Det har till och med inspirerat partierna att starta eget mansförbund se Moderat Männen facebook och a modern man facebook. Det icke att jämföra med mansligan som är en feministisk stödgrupp till s-kvinnor. Det handlar bara för männen att kliva ur garderoberna och organisera sig och hoppas på att kvinnorna i sverige inte har stängt av sitt inre till skillnad från kvinnorna och kvinnorörelsen i italien,spanien,usa och austraien 😉 Att visa empati och förståelse för en annan människa är inte tecken på svaghet.Tvärtom!

 44. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Att förneka mäns utsatthet,brist på rättssäkerhet och diskriminering är en sak. Men det går inte att blunda för en oberoende Mansrörelse

 45. cupoftea Says:

  Du pratar om att män och kvinnor borde ”kämpa sida vid sida” som på det solidariska 70-talet men säger sen att alla vi män ska gå ihop och bilda en (könsseparatistisk?) mansrörelse som ska existera sida vid sida med kvinnorörelsen. Är kvinnorörelsen en konkurrerande kraft? Jag tycker att ditt resonemang tyder på att försoning inte alls är möjligt.

  Jag håller med om att begreppet mansrörelse nog är på framgång, men det är inte något nytt, i alla fall inte i genus/feministsammanhang. Män för jämställdhet har funnits långt mycket längre än Mansnätverket och har diskuterat samma frågor ett bra tag (men det är så klart bäst att fler organisationer kan ge sitt perspektiv). Dessutom finns det en lång lista på forskare som inom genusvetenskapen forskar kring maskulinitet och mansforskning. Jag håller med om att dessa områden ofta kommer i skymundan men de finns verkligen där. Håller också med om att män behöver komma ut och faktiskt göra något åt sin situation, det hade nog gjort mycket gott, men alla de feministiska män som redan nu jobbar med mansfrågor måste väl ses som en bättre väg att gå än det fruktade ”könskriget” med två läger som bara har sitt egna perspektiv för ögonen?

  En mansrörelse har mycket kvar att uträtta, men hur hänger det ihop med Assange? Ett rättssystem i en demokrati är alltid politiskt styrt eftersom man i politiken gör lagarna, dock ska politisk inblandning så klart inte ske i enskilda fall. Vilken av delarna är det som är problemet med Assange-fallet? Du verkar ju vara rätt insatt i fallet, så varför pratar du om Assange och alla de felaktigt dömda männen? Fallet har ju inte ens prövats i domstol, han är inte i närheten av att vara dömd. Är problemet att han blir anklagad för ett brott han förnekar och kanske inte har begått? Är alternativet ett rättssystem där vi låter polisvikarier i förundersökningen avgöra om det finns bevis nog (om inte gärningsmannen erkänt då) för att fälla och därmed göra domstolens jobb? Det är inte rättssäkerhet. Och vad har allt med feminism att göra? Han är ju som sagt inte dömd än, så du kan verkligen inte skylla på några radikalfeministiska lagar.

 46. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ cupoftea

  ”Du pratar om att män och kvinnor borde ”kämpa sida vid sida” som på det solidariska 70-talet men säger sen att alla vi män ska gå ihop och bilda en (könsseparatistisk?) mansrörelse som ska existera sida vid sida med kvinnorörelsen. Är kvinnorörelsen en konkurrerande kraft? Jag tycker att ditt resonemang tyder på att försoning inte alls är möjligt.”

  Det jag menar är:

  1. På 70-talet fanns inte Sveriges Mörka bakgård skapat av Radikalfeminism. Det är nya tider och nya förutsättningar. Infallsvinkeln behöver blir utifrån Mansrörelsen på samma sätt som infallvinkeln på 70-talet var ur den liberala kvinnorörelsen. Men det är det som förvånar och skrämmer mig att tjejer och kvinnor i Sverige är bortkollrade till skillnad från kvinnorna som stödjer Assange i omvärlden. Där har du ett väldigt stort hinder. Att Sverige och de uteblivna protesterna från männen och kvinnorna utmärker sig i resten av världen, undgår ingen just nu!
  2.Försoning är möjlig om te x du inser att Män kommer ställa krav,hävda sina rättigheter denna gång som de inte gjort tidigare just pga av Feminaz. Allt annat är dömt till konflikt och hat spiraler. Och det kommer vi inte bjuda minoriteten Radikalfeminism på. Extremister och andra galna maktmänniskor tjänar på konflikt. Inte folket dvs du och jag.

  ”Jag håller med om att begreppet mansrörelse nog är på framgång, men det är inte något nytt, i alla fall inte i genus/feministsammanhang.”

  3. Som jag sagt tidigare dissar jag genusperspektiv och forskning av den enkla anledning att det krånglas till. Jag är en enkel människa.
  Mansrörelse som vi ser nu växa fram är mer liberal som te x Men´s Liberation Front och Moderat Männen Sveriges Förenade Mansjourer Mansjouren.nu och

  4.Essensen är att den här gången är kvinnorna beroende av männen än männen kvinnorna. Men likväl behövs kvinnorna i denna kamp för mänskliga rättigheter. Slutsatsen skulle kunna bli att ovannämnda delar ur Mansrörelsen ger sig på och bekämpar radikalfeminism och resultat blir att killarna männen blir hårda som just dessa radikalfeminister. Och det är ju inget killar och tjejer kvinnor män tjänar på. 70-talet kommer inte att upprepa sig, tvärtom, på 70-talet stod kvinnorörelsen i centrum för jämställdhet och männen slöt upp. Oftast vänster och socialister. Den här gången är det den oberoende (liberala?) mansrörelsen som står i centrum och där kvinnor behöver sluta upp för jämställdhet. I och med att det råder en sådan obalans i Samhällsklimatet idag så är det inte därför många ur Mansrörelsen kommer från oberoende liberaler,borgarliga kretsar etc. Men likväl en människa man som kvinna är inte mindre värd för det. Jag som kommer från föräldrar med kraftigt vänster och radikalfeministiskt synsätt ser det absolut inte som något problem att förena mig med denna rörelse. Återigen tvärtom. Det är nya tider och det går inte att vara kvar i 70-talet endast referera till det.
  Den största boven är Socialdemokraterna som släppte in radikalfeministerna och försökte förpacka det till att passa folkhemmet men det totalt misslyckades som det gjorde med invandringspolitiken. Att vilja men inte kunna. S saknar de rätta ledarna och/-eller de rätta innehållet dvs att politiken ska utgå från folket. Detta har visserligen kopierats snyggt av Moderaterna som kallar sig Nya arbetarpartiet och lockat över den manliga väljarbasen som flydde S. Det jag menar är att det är en win-win situation för Socialdemokraterna och för männen och kvinnorna att få det att handla om innehåll istället för dåliga tolkningar.
  Men det kommer krävas en del jobb, väldigt mycket jobb. Metafor:Om radikalfeminismen som på 70-talet och sedan genom Socialdemokraterna propagerar för att söndra kärnfamiljen och hjärntvätta Samhället om män som judar fast som våldtäktsmän,kvinnohatare och misshandlare så kommer männen att bli egoister,se om sitt eget hus och sina barn och inte vilja ingå några förhållanden,äktenskap och framförallt inte våga förälska sig och ha sex med en kvinna med risk för att bli anmäld och oskyldigt dömd. Vi är alltså tillbaka i puritanism,fundamentalistisk askes och rädslor som är väldigt lätt att manipulera för onda syften.

 47. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ cupoftea

  ”Dessutom finns det en lång lista på forskare som inom genusvetenskapen forskar kring maskulinitet och mansforskning.”

  Niklas Järvklo,Ingmar Gens,Lars Jalmert,Claes Borgström. NEJ TACK!
  Jag är man och vill inte representeras av någon utav dessa. Jag har integritet och anser att de förstör mer för män än vad de gör någon insats. Jag ställer mig frågan ännu en gång: Vilka Män är det dessa
  feminister och Manliga sk mansforksare pratar om? Men denna Mansrörelsen som inte är att förväxla med mansrörelsen som du nämner utgår den från majoriteten av Män som folk,allmänhet men framförallt kvinnor behöver lyssna till för att inse vad det handlar om.
  Det går inte på slentrian ta för givet, det kräver ”närvaro”,psykologis evidens forskning och mod att våga ompröva. Ingenting är bestående, allt är föränderligt. Konkret exempel,när jag skulle vara volontär på Mansjourer vände jag mig till Manscentrum Kriscentrum för män, väl där drog jag slutsaterna av ett subjektivt och dolt feministiskt styrmedel som missade vad männen behövde hjälp med. Inte alla men väldigt många. Därför valdes Sveriges Förenade Mansjourer http://www.mansjouren.nu som är helt ideella och utgår från Mannens verklighet. Det är det här jag försöker implementera som kvinnorörelsen missar och den feministiska mansrörelsen.
  Manligt subjektiv utifrån majoriteten av män som är allt annat än feminister. Att ha gemensamma beröringspunkter med samarbetspartners trots särintressen är intressant men det är Mansrörelsen med focus på rättssäkerhet och rättsgarantier som det ligger focus på. Varför, för att kvinnorörelsen och 70-talet utvecklades fel till skillnad från det som var avsikten för och så många människor dvs män och kvinnor oberoende av tidigare politisk tillhörighet samlades för gemensam sak. Detsamma är det med anna ardin och sofia wiléns anklagelser mot Julian Assange.

  ”Håller också med om att män behöver komma ut och faktiskt göra något åt sin situation, det hade nog gjort mycket gott,”

  Vi är på god väg;-)

  ”..men alla de feministiska män som redan nu jobbar med mansfrågor måste väl ses som en bättre väg att gå än det fruktade ”könskriget” med två läger som bara har sitt egna perspektiv för ögonen?”

  Svar nej, vi klarar oss utan feministiska mansforksare som Niklas Järvklo mfl. Låter mig hellre representeras av Pelle Billing,Matte Matik,Erik på Aktivarium,Angry Harry,Doris Lessing, Camilla Lindberg,
  Ingrid Carlqvist, Erik Fritzgerald,Erin Pizzey,Simon Singh,Murray Straus mfl. Att övertyga en man att delta i radikalfeminism är som att en nazist överste att övertala en judinna att bli nazist. Vid insikten om att gå olika vägar behöver inte det innebära per defintion könskrig. Det är någon som idioten Irene von Wachenfeldt som motsägelsefullt är gift med en manlig präst?! Bara vid vetskapen att tjejerna,kvinnorna i Australien,Spanien,Mexico,italien,England,Amerika och Frankrike går ut på gatorna och demonstrerar mot anna ardin och sofia wiléns våldtäktsanklagelser mot julian assange räcker för mig. Och det är det här jag menar,trots särintressen som att de är feminister,socialister,miljövänner,anarkister etc så har de fattat poängen som vi i landet brunsås uppenbarligen har så j… svårt med.

 48. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  ”Jämställdhet har hittills förknippats med kvinnofrågor. Men i kölvattnet av kvinnors förbättrade livsvillkor har även män börjat se på sin situation ur ett könsperspektiv. Föräldraskap, våldsutsatthet och mansrollens innehåll är frågor som väckts. Varken män eller kvinnor kan forma sina liv utan att påverkas av gamla invanda föreställningar som rör vilket kön vi råkat födas till. Detta vill vi ändra på!”

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/05/07/extremfeminism-och-maskulinism-ingen-framkomlig-vag-for-jamstalldhet

 49. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  42. Feminism i skeptikerrörelsen

  ”I en paneldebatt pratar Maria om feminism och varför det är så få kvinnor i skeptikerrörelsen.

  Peter avslutar debatten med att förklara det strukturalistiska felslutet som kan mynna ut från feminismen. ”

  Varför är det så att det är så få kvinnor i skeptikerrörelsen. Saknas självrannsakan,insikt,självkritik,oviljan att ta sig ur bekväm indoktrinering? Jag trodde på en mer öppenhet,risktagande och utmaning av sig själva bland kvinnor. Och det går inte som Hanne Kjöller vara skeptiker på ytan,det håller inte. Biologi,vetenskap och evidens forskning kan inte suddas ut och förnekas. ”

  ”En mansrörelse har mycket kvar att uträtta, men hur hänger det ihop med Assange? ”

  Faktum är att de <1000 eller mer felaktigt oskyldigt dömda män i Sverige inte nått fram till allmänheten. Män i Sverige har kontaktat Julian Assange WikiLeaks GenusLeaks för att få berätta och få hjälp att avslöja strukturerna i svenskt rättsväsende som möjliggör detta rättsvidriga beteende från en demokrati. Att den svarta Black Power och svarta panthrarna i usa uppstått är inte av en slump. Det är samma medvetna förtryck av svarta män i Usa som sker ogenerat av män i Sverige. Efter att Julian Assange läst in sig på Sverige aka feminismens saudiarabien och förstått hur politiskt feministiskt styrt svensk rättsstat är av radikalfeminism har Julian Assange välkomnat fler män att höra av sig för att använda hans fall som symbol för det mansförtryck och rättsvidriga beteende som inte hör hemma i en demokrati. Detsamma gäller Pappors slakt vid Sociatjänster och tingsrätter vid vårdnadstvister.

  "Ett rättssystem i en demokrati är alltid politiskt styrt eftersom man i politiken gör lagarna, dock ska politisk inblandning så klart inte ske i enskilda fall."

  Men inte Radikalfeministiskt styrt, inget annat land har samma sjuka lagar som dessutom kan missbrukas och ändå vara vattentätt att slippa avslöjas och straffas. De radikalfeministiska lagarna,dna register etc är inte förankrade hos folket eftersom folket tar avstånd från feminism. Radikalfeministiska lagar strider även mot Regeringsformen som även den ska ifrågasättas och omrevideras som ett krav från Mansrörelsen som värnar mäns rättsgarantier och rättssäkerhet.

  "ska politisk inblandning så klart inte ske i enskilda fall.""

  politisk aka radikalfeministisk inblanding sker alltid när män blir anklagade för feministiska brott dvs objektivitetsprincipen existerar inte, oskuldspresumtionen existerar inte, rättsbegrepp som hellre fria än fälla existerar inte utan omvänt "hellre fälla än fria", vidare så har omvändbevisbörda skapats vilket strider mot all mänsklig logik!!!!
  Förstår inte logiken heller i att politiska feministiska lagar är välkomna att skapa men inte politisk feministisk tolkning av lagarna dvs inblandning??? Vi har nämndemän som är politiskt tillsatta och dömer utifrån politisk feministisk agenda. Vi har åklagare som är med i radikalfeministiska HIlda och som dessutom ingår i radikalfeministiska "relationsgruppen". Detta argument har snarare utvecklats till liknande försvar av Kriget i irak. Det kommer inte dö några civila det är ett klinisk krigsföring med minimala risker. Yeah,right!

  Du frågar mig om anna ardin och sofia wiléns anklgalser mot julian assange. När självaste statsministern fredrik reinfeldt går ut och tar parti för anna ardin och sofia wilén, det kallas som bekant ministerstyre och strider mot bl a de rättsgarantier i Europakonventionen artikel 6.1,6.2,6.3 och mänskliga rättigheterna om en opartisk och rättvis prövning fri från påverkan etc. Att inte ta fallet Julian Assange på allvar visar på nochalans för Julian Assange företräder i Sverige. Därmed blir rör detta fall upp sådana viktiga frågor som inte har behandlats sedan flowerpower tiden och peace,love and understanding epoken när människor var goda och kvinnor inte hatade män.

  Att först jouråklagaren släpper åtalet för att sedan radikalfeministen Marianne Ny och radikalfeministen Claes Borgström återupptar det…hm..
  Att sedan detaljer och gräv kommer fram på oberoende bloggar aka GenusLeaks med Flashback i spetsen om att hbt polisen Iremli Krans är nära vän till anna ardin och socialdemokrat, att hela #prataomdet kampanjen var riggad, att anna ardin har erfarenheter hur hon tar hand om män som inte sköter sig enligt hennes radikalfeministiska agenda etc..listan kan göras lång. Om svensk rättsstat varit fri från radikalfeminism hade fler slarvigt genomförda förundersökningar hos polisen,åklagarna sluppits, fler omständigheter som talar för den anmälde mannens friande och oskuld så att färre antal falska polisanmälningar inte skulle räckt till att gå till åtal. Att inte stå upp och bekämpa detta är minst sagt osolidariskt. Som kommer få konsekvensen att 1. Kvinnor i framtiden inte kommer bli trodda vid våldtäktsanmälan. 2. Motsvarighet till radikalfeminism inom politik kommer skapas för att ändra de politiska lagarna. Om tidigare ostraffade oskyldiga män angrips attackeras av radikal statsfeminism så lyser människorätts organisationer som Amnesty International med sin frånvaro. Solidariskt? Not! Turerna kring anklagelserna är rättsvidriga och är ett kvitto på hur det fungerar på daglig basis för svenska män bid blotta anklagelsen. Nada Rättssäkerhet! Det finns någonting som heter "dömd på förhand" i media som läses av politiskt tillsatta nämndemän och kvinnor och övriga radikalfeministiskt styrda rättsstaten.

  "Är problemet att han blir anklagad för ett brott han förnekar och kanske inte har begått?"

  Det är ju det omvärlden kritiserar Sverige och svensk rättsstat för. Hallå!
  Det Marianne Ny och Madeleine Lejonhuvud förbereder i kulisserna med att använda endast lagförslag i detta fall gör att föräldrar varnar sina söner för att ha sex med en tjej. Rädslan bland människor blir fascistisk och kontrollerande. Är det ett Samhälle vi vill ha? Skulle inte tro det!

  "Är alternativet ett rättssystem där vi låter polisvikarier i förundersökningen avgöra om det finns bevis nog (om inte gärningsmannen erkänt då) för att fälla och därmed göra domstolens jobb? "

  Ett förslag är att minska åklagarens budget och timmar till att utöka försvarets del att ta över åklagarens dubbla roller som denne ändå i verkligheten inte följer dvs objektivitetsprincipen. Jurist domare,rättsväsendets personal och poliser kan utbildas i att avslöja en lögnerska, falsk anmälan och anmälan med motiv om hämnd,lögn,pengar även i vårdnadstvister. Ett annat förslag är att inrätta Resningskommissioner med Norge som förebild. Av rapporten "felaktigt dömda" att döma så handlar allting om "lojalitetsskäl" och rädslan att tappa brallorna att erkänna att Sveriges rättsstat begår misstag. Det tror jag majoriteten av folket don´t give a dam i och det tror de oskyldiga felaktigt dömda männen gråter över när HD inte prövar fallen. Man skulle även som i England genomföra nationella TV-radio och reklam kampanjer och visa på fällande domar mot tjejer kvinnor som anmäler falskt. Samtidigt som debatter släpps fram i det offentliga rummet och gammel media. Fel. Jo, det är mycket Rättssäkert! Hellre fria än fälla. Har du en enda oskyldigt dömd felaktigt dömd man har svensk rättsstats misslyckats och det ska uppmärksammas och kraftfullt kritiseras. Varför ska en mans liv vara mindre värt en kvinnas? Att cyniskt säga att oskydligt felaktigt dömda män är en del av systemet blir det fet tok revolt på. Ännu fetare tok revolt blir det när samma cyniska person motsätter sig oberoende Resningskommissioner. En annan sak jag glömde är det sjuka att poliser ska utreda poliser och domstolen ska utredas av rättsväsendet.
  Logik? Speceillet om de är uber radikalfeministiska gör inte fallen mer Rättssäkra! Besök http://www.utsattman.se Läs boken Fällda för sexövergrepp av Therese Juel besök http://www.rsorg.se Om du fortfarande inte förstått kommer du nog aldrig förstå och därmed ytterligare förklarar behovet av en Mansrörelse för Mäns rättigheter,rättsgarantier och Rättssäkerhet tillsammans med omvärldens stöd för julian assange och kritik av svensk rättsstat och tok granskning av anna ardin och sofia wiléns anklagelser jämste de krafter och strukturer som ligger bakom att detta rättsvidriga klimat råder i Sverige.

  "Han är ju som sagt inte dömd än, så du kan verkligen inte skylla på några radikalfeministiska lagar."

  Jo. Det är precis det vi gör. Ghandi sa att det är inte fel på kapitalisemen i sig, utan det sätt den används på. Radikalfeministiska lagar och påverkan på rättsstat är inte förankrad i bland sveriges befolkning. Det är en liten minoritet elitfeminiser som lobbat in det här som fått sjukt enorma konsekvenser. Hade det inte varit för omvärldens kritik hade de slaktat honom för länge sedan som de gjort med alldeles för många svenska män aka samvetsfrångar/-politiska fångar som blivit felaktigt oskyldigt dömda. Nu förstår jag verkligen Simon Weil om förståelse inför förtryckta människor:

  " Människor är sådana att de som krossar, känner ingenting; det är den krossade som känner vad som händer. Om man inte har ställt sig på de förtrycktas sida för att känna med dem, kan man inte förstå."

 50. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Protector Mankind
  http://everything2.com/title/Men%2527s+Liberation+Front

 51. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  http://www.sevenoneinternational.com/formats/comedy/milf_man_liberation_front.php

  Mens international liberation front
  http://www.facebook.com/group.php?gid=18691498471

  Men’s Liberation Front
  http://koti.tnnet.fi/teknohog/rants/mlf.php

  http://www.mens-liberation-front.com/

  http://www.bnvillage.co.uk/black-mens-village/71895-men-s-liberation-movement.html

  Professor Griff, it’s time for the Manhood Movement to expose the Feminist conspiracy!

 52. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  http://maskulinism.blogg.se/

  10 budord!

  http://www.maskulinism.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: