KVINNOR KAN … fem saker?

by

För mig har det alltid varit en självklarhet att kvinnor är starka, kompetenta och dugliga (på den punkten har jag alltså en annan uppfattning än den feministiska rörelsen, som tycker att kvinnor inte klarar sig om de inte hjälps fram). Därför var det med en viss förvåning som jag tog del av Metros artikel igår med rubriken ”5 saker tjejer gör bättre än killar”.

Om tidningen på denna feministiska klang- och jubeldag, säkert förberedd i månader, inte lyckas få fram några fler och vettigare saker som kvinnor gör bättre än män så blir jag riktigt oroad. Antingen för det kvinnliga könet, eller (troligare) för Metros journalistiska kapacitet.

Tjejer är enligt Metro bättre än killar på dessa fem saker:

1. Slå i spik. Tjejer är 25 procent bättre än killar på spikande.

Kommentar: Varför är det då så få spikar i världen som slås i av tjejer? Titta ut i verkligheten så ser du att det måste vara en mycket kraftig majoritet manliga händer som håller i hammarna. Förresten, jag kom på svaret. Det är förstås så att killarna släpper inte fram tjejerna. Killarna är rädda för de vet att tjejerna egentligen är bättre på att snickra. Därför håller de tillbaka tjejerna. Kort sagt:  patriarkatet håller hårt i hammaren!

2. Ekonomi. Män bortser i större grad än kvinnor från stigande kreditkortsskulder, visar en studie. Den visar också att kvinnor i högre utsträckning än män betalar räkningar i tid.

Kommentar: Om nu kvinnor är bättre än män på ekonomi, hur kommer det sig att män tjänar mer och är rikare?

3. Minne. Tjejer får bättre resultat i verbala, fragmentriska minnesuppgifter visar en psykologstudie.

Kommentar: Kul för dem, grattis!

4. Ordförråd. Män använder en mer begränsad vokabulär än kvinnor och använder oftare ytliga komplimanger.

Kommentar: Kul för dem, grattis!

5. Ikea-montering. Den kvinnliga tyska Ikea-chefen säger att kvinnor är bättre än män på att montera ihop Ikea-möbler.

Kommentar: Skönt, då kan kvinnorna ta över den trista uppgiften i fortsättningen! Själv gör jag gärna något kreativt under tiden istället, kanske lagar en läcker måltid. För vissa Ikea-möbler kan ju kvinnorna för övrigt ha nytta av sina överlägsna spikislagarkunskaper, så det blir en viss bonus där.

Sammanfattning: Metro verkar ha varit desperat i sin strävan att fylla nästan hela gårdagens tidning med feministiskt inriktat genusmaterial.

För övrigt 1: S-kvinnornas ordförande Nalin Pekgul tycker att kvinnor hindras att bli familjeförsörjare. Läs mer här.

För övrigt 2: Detta måste vara ett skämt. ”Genus för dumskallar”, en artikel på Newsmill. Först är man inte säker på om det är på allvar eller inte (vilket säger något om hur skruvat samhällsklimatet är), men sedan inser man att det bara måste vara ett skämt. Tror jag …väl…

56 svar to “KVINNOR KAN … fem saker?”

 1. Thomas Says:

  Det finns absolut en enda sak vi inte kan konkurrera med kvinnor. Det är att föda barn. Ingen i hela världen kan slå dem i det avseendet 🙂

 2. Lisa Says:

  Genus för dumskallar, var riktigt bra. Om han skriver om det till ett partiprogram kan han nog få fler röster än FI.

  Nalin Pekgul bedriver hetsjakt på kvinnor som sätter barnen före arbetet.

  http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.566777-inget-hemmafruliv-pa-andras-bekostnad

 3. Erik Says:

  Metros kvinnodagsuppmärksammande synonymt feminism?

 4. Jocke S Says:

  Verkligen pinsamt hur media m.fl. försöker haussa upp kvinnor på alla möjliga områden! Pinsamt för båda könen! Kan metro göra en tidning? Eller är den befolkad av toffelhjältar och feminister endast?

 5. 50/50 Says:

  Det där med ordförrådet är en populärvetenskaplig myt som saknar bevisning.

 6. Jocke S Says:

  Ja den där artikeln om genus måste väl vara satir…? Bäst hålla koll hädanefter på personen!

 7. leifer Says:

  Thomas

  ”Det finns absolut en enda sak vi inte kan konkurrera med kvinnor. Det är att föda barn. Ingen i hela världen kan slå dem i det avseendet ”

  Tydligen bortser du från att alla kvinnor inte kan få barn.

 8. Bo Says:

  Spik: En och annan hammare har jag iallafall sett närma sig mitt huvud.

  Ekonomi: Min fru köpte garn för att sticka en tröja. Garnet kostade 2000 kr och tröjan kunde hon ha köpt färdigsydd på HM för 298:-.

  Minne: ”Älskling. Det är din tur nu att gå ned i tvättstugan”. Svaret blir alltid: ”Det minns jag inte”.

  Ordförråd: ”Älskling. Sätt på P1!” Svaret blir att: ”P1 begriper jag inget av vad dom säger”.

  Ikea: Jag har aldrig sett en kvinna sätta ihop en Ikea-möbel. Och jag kommer nog aldrig få se det heller. Dom vill läsa beskrivningen och ge order…

 9. Chroni Says:

  Genus för dumskallar var ju roligt för det är sarkasm men samtidigt tyvärr sant. För det är så de arbetar 😦

 10. anders Says:

  det räcker ju att se författaren för att man ska inse att det är satir. fast den var otroligt välskriven, vilket man inte förväntar sig när man ser bilden på honom.

 11. [a/non Says:

  @Leifer

  Även om inte alla kvinnor kan föda barn så är jag tämligen säker på att antalet som kan vida överstiger antalet män som kan föda barn.

 12. leifer Says:

  a/non

  Javisst men problemet blir när man generaliserar, är då t.ex. en kvinna som inte kan föda barn, en riktig kvinna?

  Liksom att merparten av alla kvinnor i vårt samhälle faktiskt inte kan föda barn, dvs är inte i fertil ålder.

 13. Genusvetenskapligt Initiativ – Utbildning i tyckande. « Aktivarum Says:

  […] Genus för dumskallar. Magnus Hansson har skrivit en dummies-satir av genusvetenskap på Newsmill. (fråga mig inte hur han lyckades få den publicerad) ”Alla barn föds […]

 14. Chroni Says:

  leifer:

  Det är väldigt få kvinnor som inte kan få barn (jämfört med de som kan), och de som inte kan beror det oftast på något sjukdomstillstånd eller något medfött dylikt.

  Äldre kvinnor har kunnat föda barn, något du helt verkar missa.

  Något vi vet är dock att män *inte* kan föda barn.

  Seriöst kan folk sluta komma med dumma argument.

  ps leifer: ”kvinna” är kopplat till könet, sen kopplas graviditet också till könet, now koppla själv in your kopf.

 15. [a/non Says:

  leifer

  Även om så bara 10% av kvinnorna i världen kan föda barn så förändrar det inte att det, mig vetligen, är 0% av männen som kan föda barn. Således är kvinnor fortfarande klart överlägsna på det området.

 16. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ ”Det finns absolut en enda sak vi inte kan konkurrera med kvinnor. Det är att föda barn. Ingen i hela världen kan slå dem i det avseendet ”

  Det må så vara. Men faktum kvarstår att kvinnor inte kan föda barn utan en donator som nödvändigtvis behöver vara en man. Fy f… vad skönt att slippa vara bitter över att man inte kan ändra över det biologiska och det psykologiska arvet på empirisk grund. Undrar innerligt hur gubbarna orkat höra kärringen gudrun schyman tjöta och tjöta i alla år. Tur att hon gått och förälskat sig så hon växer upp och mognar,tanten.

  För övrigt 1: S-kvinnornas ordförande Nalin Pekgul tycker att kvinnor hindras att bli familjeförsörjare. Läs mer här.

  Blev Ibrahim B degraderad pga palm skulle fram och pga Ibrahim gick på strippklubb i sina yngre dagar?

  Pagrotsky och palm….gäsp…..göran persson med sin idé om ”breda kyrkan” ….gäsp…..bodström&borgström i usa och promotar anklagelser och kristendom…zzZZZ….Maria Abrahamsson & Charlie Weimers …That´s dope!

  ”Svårt att begripa sig på Anna Ardin. Jag tror att:

  1 Hon önsketänker. Att Pagrotsky skulle bli partiledare kan möjligen tänkas, men aldrig tillsammans med Veronica Palm.

  2. Hon håller masken. Hon twittrar och bloggar intensivt, som om ingenting hade hänt.

  3. Hon har tappat kontrollen över situationen. Den har växt, och växer, långt över hennes huvud.

  4. Hon är rädd. Om hennes twitter-sudd och hennes förfalskade kådis blir allmänt känt kommer folk att tappa förtroendet för henne. Jag tror hon känner marken gunga under fötterna. Under henne finns bara avgrunden.

  5. Hon är rökt inom partiet. Att köpa Toblerone på statens kreditkort är ingenting jämfört med att förstöra eller förvanska bevismaterial inför en rättegång.

  Det finns inget starkt uttalat stöd för Ardin inom (s) som helhet. Stödet finns framförallt bland hennes kompisar inom broderskapet och HBT-svängen. Det finns ett starkt stöd för Wikileaks på vissa håll inom (s). Var sympatierna bland gråsossarna hamnar till slut är långt ifrån avgjort än. Flashback och andra grävare ändrar spelplanen löpande. ”

  ”Här kommer det in ett av fallets andra större problem. EAW ska användas för att hämta folk till rätten, inte för att hämta folk till förhör på vaga misstankar, så man skriver inte vad Assange är sökt för, för att ”förhöras”, vilket åklagarsidan sedan ändrar muntligt under utlämningsförhandlingen i UK till att han söks för att åtalas för ”våldtäkt”. Eftersom Assange då från början var sökt för ”förhör” så har han inte fått rätt till att ta del av bevisningen mot honom, så han kan inte dra det för utlämningsdomstolen, os.v. (fast experter uttalade sig dock om att det var helt riktigt, märkligt nog)

  Det åklagaren har är väl mer eller mindre, vad man i USA skulle kalla, tillstånd för en ”fishing expedition”. Så det är väl som du säger, det åklagarna hoppas på att att hitta något som kan funka vid en rättegång.

  Men det är egentligen oväsentligt om man kan fälla Assange eller inte, om själva syftet är att utlämna honom till USA för att regeringen vill smila in sig hos Obama. Då är det enda viktiga att få Assange på svensk mark. ”

  https://www.flashback.org/t1275257p2247

 17. Marie Says:

  och han som säger sig vara för jämställdhet missar förstås inte tillfälle till att håna kvinnornas ekonomiska situation. Så när män inte får en tätate relation med sin barn, gäller det förtryckande strukturer, men när kvinnor inte kan få lika lön för samma arbete som män, är det på något osagt sätt deras eget fel. Han osm klagar på dubbelmoral hos feminister – snacka om att kasta sten i glashus!

 18. Chroni Says:

  Marie: Kvinnor har lika lön.

 19. leifer Says:

  Chroni

  De flesta kvinnor kan inte föda barn, är inte i fertil ålder. Kvinnor kan inte heller föda barn utan en man.

  Jag vet att du är patriark och försvarar kvinnors domäner, det visste vi redan. Du vill ha ett tydligt könsrollsamhälle.

  Kanske är det obetalt arbete du tänker på också? Mannens del i arbetet är väl då bara att leverera spermierna…

  Vad gäller dumma kommentarer så tror jag du leder när du pratar om att män tål kulor bättre än kvinnor och därför ska kvinnor inte jobba som polis, soldat etc.

 20. leifer Says:

  a/non

  Kvinnor kan inte föda barn utan en man och är därför inte överlägsna på området. Det är alltså meningslöst att bara se till en detalj. Det blir inga barn utan män. Barnet består till 50% av mannen. Nu talar jag ur jämställdhetssynpunkt hela tiden, som detta forum handlar om.

 21. leifer Says:

  chroni

  Jag skulle varit tydligare med varför jag ifrågasatte ”kvinnor föder barn” retoriken. Det är den mest centrala frågan för jämställdhet nu för män. Det handlar om att skapa ett samhälle där män har samma makt som kvinnor att skaffa barn och ha barn, så är inte fallet idag. Hela samhället är uppbyggd kring att ge kvinnor huvudmakten när det kommer till barn, bl.a. genom könsrelaterade lagar (ex abort), ekonomiska stöd och skattefinansierad sjukvård. Det finns alltså kvar ett könsrolls-tänk på området. Vill man ha ett jämställt samhälle så måste män få samma ansvar och makt i allt som gäller barn, som kvinnor.

  Synen på männens del i barnet är alltså nedlåtande. Männen levererar ju bara spermier medan kvinnan får göra allt arbete (bära barnet 9 månader och sen föda det), som hon sen ska ha igen etc. Hur ska man få jämställdhet i det om man inte ser att mannens del är lika viktig?

 22. Chroni Says:

  Jag ser fortf. inte vissa saker som ”roller”.

 23. Oskar Says:

  Byt ut kvinnor och män till svarta och vita:

  ”Fem saker svarta gör bättre än vita”

  Eller det omvända:

  ”Fem saker vita gör bättre än svarta”

  Det är den gamla rasbiologin från Uppsala.

 24. JD Says:

  ”5. Ikea-montering. Den kvinnliga tyska Ikea-chefen säger att kvinnor är bättre än män på att montera ihop Ikea-möbler.”

  FEL FEL FEL!
  Först monterar man ihop möbeln och sedan kollar man beskrivningen för att se hur många fel som fanns i beskrivningen!
  Går inte möbeln montera ihop utan beskrivning har man skickat med fel grejer!
  Uppenbart för varje händig Man!

  Dessutom. Att montera ihop en Ikeamöbel utifrån beskrivningen är FUSK!

 25. leifer Says:

  Chroni

  könsroller är bara ett uttryck för ett könsuppdelat samhälle. En där kvinnor har givna områden, men inte får överskriva dom. Liksom motsvarande för män.

  Man kan mycket väl vara för ett sånt samhälle och till och med kalla det jämställt. Men ordet jämställt idag används enl resonemanget att alla ska ha samma möjligheter oavsett kön. Dvs att t.ex. då en kvinna ska kunna bli polis, om hon passar för det.

 26. Chroni Says:

  Den som skapade termen ”könsroller” var en galning.

  Det räcker för mig.

 27. Lottaonline Says:

  @Leifer

  Ibland låter du ganska inskränkt. Kvinnor kan idag till och med få barn utan män. I danmark tillåts t ex insemination upp till 44 års ålder.

 28. Lottaonline Says:

  Kvinnlighet mäts dessutom inte i hur många gånger du tryckt fram en unge. Vilken skitpropaganda.

 29. leifer Says:

  Lottaonline

  Vad är inskränkt med att argumentera för att män ska ha samma möjligheter att t.ex. skaffa barn som kvinnor?

 30. leifer Says:

  Chroni

  Möjligt men du har hakat upp dig i termen, förändringar ingenting i sakdebatten.

  Du är för ett samhälle där män och kvinnor har olika uppgifter pga vilket kön dom har. Och att man inte får överskrida dom gränser som sätts upp i detta.

 31. Lottaonline Says:

  @Leifer

  Inskränkt kan innebära när någon flera gånger antingen insinuerar eller direkt uttalar, att en kvinna inte är en kvinna, om hon inte föder barn med första bästa idiot!

 32. Lottaonline Says:

  Du med andra på Genusnytt för en propaganda att kvinnor ska snabba sig att skaffa barn annars är de både snart oattraktavia på marknaden. Alternativt inga riktiga kvinnor.

  Helst av allt ska alla bli outbilade hemmafruar, för då får män ju mer makt?! Lika korkat och kortsiktigts planerat som vissa åsikter.

 33. leifer Says:

  Lottaonline

  Som jag sa tidigare, du verkar inte alltid förstå vad jag skriver. I detta fall har du tolkat mig tvärtom.

  Jag trodde jag varit tydlig med att jag tycker att män och kvinnor ska ha samma makt och ansvar när det gäller barn och deras tillkomst. Med det menar jag att en fattig man ska ha samma makt/ansvar som en fattig kvinna på området. Att pengar inte ska spela nån roll. Så är inte fallet idag, som du också tydliggjorde med svenska kvinnor som använder sig av danska donatorer och skaffar barn utan en känd pappa.

 34. leifer Says:

  Lottaonline, kvinnor som inte skaffar barn ser jag inte ner på!

  Vad däremot är klart är att svårigheten med att skaffa barn ökar med stigande ålder och att det är extra tydligt så för kvinnor.

  Ser jag ner på nåt är det väl snarare kvinnor som utnyttjar sin huvudmakt över barn för egna egoistiska syften. Finns många sätt som barn ger makt i vårt samhälle. Jag är heller inget fan av kvinnor som saknar identitet utan helt använder sina barn som identitet. Dom använder då ofta uttrycket ”mina barn”. Ägandet poängteras ofta och gärna.

 35. Lottaonline Says:

  @Leifer

  Vissa av dina kommentarer är inte alls missförstådda.

  ”Javisst men problemet blir när man generaliserar, är då t.ex. en kvinna som inte kan föda barn, en riktig kvinna? Liksom att merparten av alla kvinnor i vårt samhälle faktiskt inte kan föda barn, dvs är inte i fertil ålder.”

  Det här med att kvinnor inte är fertila, som du med Eric könsrasbilolog ofta drar upp är förbannat tjatigt. Kvinnor kan få barn i ganska hög ålder. Problemet kan väl snarare vara att många av de kvinnor har högre utbildning och för vissa svagare män kan kännas lite obekväma ur ett maktpersperspektiv.

 36. leifer Says:

  Lottaonline

  Exakt, du läser inte vad jag skriver om problemet med att generalisera.

  Vad menar du med att kvinnor kan få barn i hög ålder? Vad är hög ålder för dig? Hur många av västvärldens kvinnor tror du naturligt kan få barn i ”ganska hög ålder”

  Du hakar verkligen upp dig på fel saker.

  OM en man vill ha barn, tror du då hans chanser är höga om han letar bland kvinnor som är +40?

 37. Lottaonline Says:

  Mäns infertilitet avtar även vid äldre ålder. Likaså risker för fel.

  ” Det verkar emellertid som om det är minst lika riskabelt för män som för kvinnor att starta familj när de är äldre – och inte bara på grund av minskad fertilitet.”

  http://se.babycenter.com/preconception/dadstobe/howageaffectsfertility/

 38. Lottaonline Says:

  @Leifer
  När jag talar om äldre kvinnor menar jag i manliga könskonservativa termer, kvinnor som är över 35 år.

 39. leifer Says:

  Javisst, har inte sagt nåt annat. Det jag sa var att kvinnors fertilitet avtar fortare.

 40. leifer Says:

  Lottaonline, över 35 år så får kvinnor inte så mycket barn, och kanske då bara nåt barn till. En man som vill ha många barn har då större möjligheter med en yngre kvinna.

 41. Lottaonline Says:

  det är tur ändå att det bara kan vara obildade dumma kvinnor som kan köpa er propaganda!

  Vad är syftet med ditt tjat om mindre fertila kvinnor? Vill du lagstadga att kvinnor ska köra oskyddat sex med vem som helst, för att du på ett besynnerligt sätt tror att de ger män mer makt?

 42. leifer Says:

  Lottaonline

  Enda mitt ”tjat” handlar om är att män ska få samma makt/ansvar som kvinnor över barnen. Nåt dom du uppenbarligen är stor motståndare till. Liksom mången feminist.

  Ett sätt för män att kompensera är då ex genom pengar eller fruimport.

 43. Lottaonline Says:

  @Leifer
  Jag förstår inte riktigt ditt ”makt”-tänkande när det handlar om ännu ofödda barn?

  Däremot är jag för lika rättigheter när väl två personer skaffat barn tillsammans.

  Det är ju lite synd att du med de andra männen du talar om, värderar kvinnan som en bakmaskin av snoriga ungar istället för en kvinna de älskar.

  Nu handlar det ju mer om, att du med andra vill, att kvinnor ska skippa utbildning och egen karriär, för att istället öka mannens känsla av att vara en viril man, genom att föda honom många barn tidigt.

  Vore det inte lämpligare att gå någon ”bygga upp självkänsla – kurs istället? ; – )

 44. leifer Says:

  Lottaonline

  Jämställdhet är svårt, men att konstant förneka makt är löjligt. Att gå till personangrepp är ändå löjligare.

  Som ett tydligt exempel så kan vi prata om homosexuella par. Där är det enormt mycket vanligare att kvinnor har barn än män. Detta beror på att kvinnan har en helt annan makt att skaffa barn än män. Ett undantag är ”riksbögarna” Jonas och Mark, dom har då istället använt sin status och mycket pengar för att skaffa barn.

 45. Lottaonline Says:

  @Leifer

  Ärsch, personangrepp var det ju inte…

  Jag har inte fönekat makt. Dock förstår jag inte på vilket sätt du menar, att kvinnor har makt när det gäller ännu ofödda barn?

  Barn är och borde vara något varje människa skaffar sig med sunt förnuft. För de är varken bara något lite gulligt, ett ”virilitetsbevis” eller en statuspryl! Utan något som kräver ansvar för resten av livet. Åtminston minst 18 år.

  Med den bakgrunden vore det vettigt om alla ”producerande parter” är insatta i den realiteten och kan ta det ansvaret.

 46. leifer Says:

  Lottaonline

  Kan jag göra det tydligare för dig än homosexuella par? Dvs kvinnor som lever tillsammans och män som lever tillsammans? Kan du förklara den enorma skillnaden i vilka som har barn?

  Sen börjar du prata om ansvar och samtidigt pratar du om ensamma kvinnor som skaffar barn genom insemination.

  Och hur tror du då ensamma män kan skaffa barn?

  Du ser väl ändå skillnaden i makt?

 47. Lottaonline Says:

  @Leifer
  Ja antar att biologin med två män, inte går att göra mycket åt, beträffande skaffa egna barn. Förutom eventuella adoptionsmöjligheter, som för Jonas & Mark. Det handlar väl snarare mer om natur än makt.

  Jag tog upp kvinnor som gjorde insemination, då du drog upp att kvinnor inte var fertila länge. Jag nämnde då som exempel, att de finns en läkarklinik i danmark, som uppenbarligen anser att kvinnor kan få barn ändå upp i 44 års ålder.

  Beträffande mina åsikter kring barn och ansvar, står jag stadigt. Något många människor tycks missat, då många istället skaffar barn i någon form av tro på förenande evighetslång kärlek. Många kvinnor tror, att de binder fast mannen i förhållandet när det tvärtom inte fungerar, som den sammanhäftande pastan i relationen. Den måste vara stabil före, för den blir det ofta inte efteråt.

 48. leifer Says:

  Lottaonline

  Lustigt att du pratar om natur när du försvarar kvinnors makt. Finns inget t.ex. naturligt med insemination.

  Har alltså inte med natur att göra, i vårt samhälle har kvinnan huvudmakten. Så ser det t.ex. inte ut hos naturfolk. Jag slutar aldrig förvånas över hur feminister och kvinnor försvarar huvudmakten man fått i vårt samhälle. Ändå mer fascinerande är det när det är personer som påstå sig stå för jämställdhet.

 49. Lottaonline Says:

  @Leifer

  Nej, jag har inte påstått att det är naturligt. Utan som jag sade, så nämndes kliniken i samband med propaganda, kring ”icke-fertila kvinnor-ute från marknaden”.
  Och lades fram som ett bevis för att kvinnor lite uppåt i åldern fortfarande kan få barn..: -)

 50. Lottaonline Says:

  @Leifer

  Hur skulle din värld se ut, om män istället skulle ha mer makt än kvinnor gällande barnfrågan?

 51. leifer Says:

  Lottaonline

  Jag pratar om lika makt, vill inte att män ska ha mer makt än kvinnor.

 52. Lottaonline Says:

  Leifer,

  Vissa områden kommer nog aldrig generera exakt rättvisa, som det med att kunna skaffa barn. Åtminstone inte idag, men vem vet. forskningen går ju framåt. En del saker får man annars kanske bara acceptera.

  Det blir lite överdrivet att tala om jämställdhet i alla lägen.

  Såg förresten ett udda inslag med, en man som var gravid i ett heterosexuellt förhållande..Det förträngdes ganska snabbt. Det kändes inte heller så naturligt.

  http://www.expressen.se/nyheter/1.1100289/han-ar-gravid

 53. leifer Says:

  Lottaonline

  Är det överdrivet att prata om jämställdhet i arbetslivet?

  Samma gäller barn alltså. Jämställdhet är ett långsiktigt arbete, men steg ett är att erkänna obalanser.

  Så nej, det är definitivt inte överdrivet. Tvärtom så är nog barnområdet det stora och riktigt svåra problemet som återstår att tackla om man vill ha verklig jämställdhet.

  Sen handlar det inte om onaturliga vägar att nå jämställdhet. Dessutom är ju t.ex. abort inte på nåt sätt naturligt. Inte heller insemination.

 54. Lottaonline Says:

  DU KAN DRA ÅT HELVETE

 55. Erik Says:

  Lottaonline:

  ”Såg förresten ett udda inslag med, en man som var gravid i ett heterosexuellt förhållande..Det förträngdes ganska snabbt. Det kändes inte heller så naturligt.”

  En man som i själva verket var en opererad kvinna som genomgått könsbyte på papperet.

 56. Normand Says:

  May I simply say what a comfort to discover someone that really understands what
  they’re talking about on the net. You certainly know how to bring a problem to light and make it important. More and more people should check this out and understand this side of your story. I was surprised that you are not more popular since you surely possess the gift.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: