HON misshandlade honom – HAN fick fängelse

by

Pia Larsson erkänner i en debattartikel på Newsmill att hon misshandlat sin sambo, ljugit för polisen om att det var tvärtom, och blev trodd. Han blev dömd.

Larsson skriver att kvinnor lätt kan sätta din en man.

Hennes berättelse ger ett gott smakprov på den enorma makt som kvinnor har i ett samhälle där myndigheter och samhällsmaskineri ställt sig på kvinnornas sida. Det är den huvudsakliga lärdomen. Jag är inte ett dugg förvånad. Jag kallade detta kvinnliga vapen för K-vapnet redan i min bok Mansförtryck och kvinnovälde (K står för kvinna).

Ett utdrag ur hennes artikel:

”Efter ett par glas vin tog mina hjärnspöken greppet om mig. Jag provocerade fram bråk ,ville mana fram bekräftelse på det som inte fanns. Under dessa urladdningar försökte min sambo lämna bostaden, han stoppades av mig.

Plötsligt stod vi där, två fyllskallar som drog och slet i varandras kläder. Efter dessa sammandrabbningar vaknade vi upp med blåmärken på våra kroppar. Man får det när man drabbar samman i en trång hall, min sambo hade fler blåmärken. Blåmärken […] som uppkommit genom våld från mig.

Här kan man ställa sig frågan varför min sambo blivit dömd av Tingsrätten när det uppenbarligen var jag som tillfogat honom våld?

Svaret är mycket enkelt.

Som kvinna kan jag säga vad som helst när det gäller relationsvåld, polisen köper det.

Här kan man ställa sig frågan varför min sambo blivit dömd av Tingsrätten när det uppenbarligen var jag som tillfogat honom våld?

Svaret är mycket enkelt.

Som kvinna kan jag säga vad som helst när det gäller relationsvåld, polisen köper det.

Efter en blöt natt på krogen uppstod ett bråk, vi förlorade kontrollen. Grannar larmade polis då de hörde skrik från mig, en berusad toka som dessutom tenderar till att vara en smula dramatisk.

Polis anländer, förutsätter att min sambo misshandlat mig och anhåller honom.

Jag blir hörd, berättar snyftande om hur dum och elak han är mot mig. Jag berättar om alla bråk, om alla knuffar och om alla slag. Jag överdriver när jag berättar. Jag nämner inte det faktum att jag varit den som slagit.

Nej, här kan jag få sympati, det märker jag direkt!

Berusad, ledsen och förtvivlad snärjer jag in mig i lögner som det ska bli svårt att ta sig ur.

Varför sa jag då inte som det var till polisen? Något borde jag gjort, när det hela gick så långt att min sambo blev häktad.

Visst borde jag gjort det!

Men, jag skämdes, jag mådde dåligt.

Värst av allt, jag hade på något oförklarligt sätt valt att tro på min sanning.

Allt gick fort och innan jag visste ordet av hade jag gått igenom förhör av polis och medverkat i förhandlingar i Tingsrätten. Man hörde vittnen jag ringt då jag varit ensam, ledsen och berusad. Vittnen som inte hade en aning om de faktiska omständigheterna.

Min sambo dömdes till 15 månaders fängelse, katastrofen var ett faktum.”

.

Larsson skriver också:

”Mina tankar går till de män som i dag går igenom det jag utsatt min sambo för. Jag tänker på alla män som sitter oskyldigt dömda och som har fått sina liv förstörda. Jag tänker på alla män som inte har en sambo med ryggrad, som vågar erkänna att hon gjort fel.

Den totala avsaknaden av rättssäkerhet för män som blir anklagade för kvinnomisshandel är skrämmande!”

Jag är som sagt inte ett dugg förvånad. Jag visste att situationen är så här – vilket är ett av skälen till att jag som jämställdist engagerat mig i kampen för jämställdhet. Vad säger feministerna om debattartikeln? Torde inte könsmaktsordning vara ett bra ord för att ta till?

Läs artikeln här. Tack för tipset, Erik och Robert.

130 svar to “HON misshandlade honom – HAN fick fängelse”

 1. Anton Says:

  Det hon gjort är inte vackert, men heder för att hon vågar säga det!

 2. Bengt Says:

  Falsk tillvitelse…!

 3. NisseNyfiken Says:

  Håller med Anton. Förskräckligt det hon gjort, men modigt att träda fram och erkänna. Viktigt att sådan här historier kommer fram.

 4. leifer Says:

  Ja hon sumpade ju sin kille om inte annat. Han lär ju inte vilja komma tillbaka till henne.

 5. Shooker Says:

  Håller med anton och NisseNyfiken.

  men så e de i sverige, kvinnorna har sån makt över oss män när de kommer i sådana situationer.

 6. leifer Says:

  Vad blir straffet för Pia när hon erkänner att hon både provocerat fram bråken OCH utfört misshandeln. Dessutom ljugit i rätten.

  Blir det då 3 års fängelse? Eller är det straffrabatt för att det är en kvinna?

 7. leifer Says:

  Hur vet vi att ”pia larsson” existerar och att det är en sann historia? Att det inte är en man som skrivit?

 8. Eric Says:

  Även inom sjukvården har genusvansinnet slagit igenom. Jag följde med en kvinnlig bekant till vårdcentralen en gång. Hon hade ramlat och slagit sig. Läkaren pekade på mig och frågade: ”är det han som gjort det?” Jag kände mig riktigt kränkt faktiskt.

 9. barfota Says:

  @leifer

  ”Hur vet vi att ”pia larsson” existerar och att det är en sann historia? Att det inte är en man som skrivit?”

  Det vet vi helt enkelt inte om han/hon är anonym och det kan mycket väl vara ett strategiskt drag av en man för att smutskasta kvinnor. Du och jag kan ju också skriva ihop vilken historia som helst och presentera oss under valfritt kön. Men om historien är sann så borde hon definitivt hamna i fängelse, och av den anledningen tror jag historien är påhittad.

 10. Ursus Says:

  Så nu har hon erkänt att hon ljugit i rättssalen och satt en oskyldig man bakom galler. Skall bli intressant att se vad hennes straff blir.

 11. 50/50 Says:

  @Ursus

  Du kan skriva vad som helst i en tidning. Det räknas inte som ett äkta erkännande!

 12. Ursus Says:

  @50/50

  Hm, förvisso kan jag förstå det, men i alla fall…

 13. 50/50 Says:

  Som sagt, inga nyheter…

 14. Johan Silversjö Says:

  Min fru erkände också men inte förens i hovrätten. Inte fasen fick hon någon påföljd för det inte. Det var ju bara sorgligt med en deprimerad kvinna ivrigt påhejad av polis, åklagare och målsägarbiträde. Jag vill inte gå in på detaljer men jag skulle fått 4 år om jag inte kunnat bevisa min oskuld.

 15. Olle Says:

  15 månader för skrik och blåmärken? Snubben som dräpte tanten i Landskrona fick väl bara 12 månader? Varför har vi inte samma lagar över hela landet ?

 16. John Says:

  Olle

  Här tror jag faktiskt att det är en artikel från Newsmill som är helt påhittad. Annars är det riktigt illa, men jag tror faktiskt den är påhittad och sådana lurendrejier från Newsmill gagnar inte jämställdhetsarbetet. Det här är för bra för att vara sant. Jag tror inte själv sakberättelsen är tokig, för det där tror jag mycket väl kan hända och har hänt. Men jag tror inte någon erkänner något så vidrigt på Newsmill.

 17. John Says:

  Skulle det visa sig att den artikeln är falsk, ja då får modefeministerna (dvs tjejer som hemma i sin kammare inte är ihop med en kille som är uttalad feminist) vatten på sin kvar och skriver hur korkade personerna är som skriver på GenusNytt. Svårt att avgöra förviso, speciellt i ett mansfientligt samhällsklimat.

 18. ParStrom Says:

  Det är ju inte så ovanligt att kvinnor avslöjas med att ha ljugit om sådana här saker. Berättelsen på Newsmill är därför inte unik.

 19. Trio Says:

  Ni som utgår ifrån att artikeln är falsk – hur menar ni? Tror ni att svenska kvinnor aldrig kan ångra något dumt de gjort? Eller menar ni att det är så osannolikt att en kvinna överhuvudtaget skulle ljuga om att en man misshandlat henne att detta måste vara lögn?

 20. leifer Says:

  Trio

  Utgår inte från att den är falsk, men samtidigt är det ju ett problem att man inte kan vara säker på att den är sann. Då blir det ju svårt att ha den som faktaunderlag.

  Sen brukar ju verkligheten överträffa dikten, så detta kan mycket väl ha hänt många gånger, och värre.

  Är kvinnan dessutom en mamma, så vet man ju att rättsväsendet inte gärna sätter en mamma i fängelse. ”Kvinnor och barn” alltså.

 21. Trio Says:

  @leifer

  Sant. Det svenska rättsväsendet sätter väl ogärna kvinnor i fängelse överhuvudtaget, vare sig de är mammor eller inte. Vi talar ju ändå om det ”oskyldigt drabbade könet”…

 22. leifer Says:

  Trio

  Ja kvinnor som begår brott anses ju antingen varit utsatta för påtryckningar av en man, eller svåra omständigheter eller inte vid sina sinnes fulla bruk. Så antingen är kvinnor oskyldiga eller så kan dom inte anses ta ansvar för sina handlingar, dvs en slags omyndighetsförklaring.

  Jag tror som jag sagt tidigare att vi ser än märklig kombination av patriarkat och feminism i dessa värderingar.

 23. leifer Says:

  Trio

  En annan konstig sak med vänsterfeminismen är ju att man även ser många typer av kriminella som offer. Dock då inte vanliga medelsvensson som slår kvinnor eller köper sex, dom ska ha ett hårt straff.

  Här reagerar ju också många (patriarkaliska) män med ryggmärgen och menar att det är extra fult att slå kvinnor (en riktig man slår bara andra män). Dvs även vanliga män försvarar synen att kvinnor är svagare. Har man den synen så är det ju alltid mycket allvarligare om en man slår en kvinna, än omvänt. Rättsväsendet och polis är ju trots allt en bild av samhällets värderingar.

 24. leifer Says:

  En rättelse, man kanske ska prata om olika patriarkat. Det finns ju patriarkat där det är ok att slå en kvinna, där det till och med uppmuntras. Ex tror jag det är så i Islam när det gäller gifta par.

  Man ser även i äldre amerikanska filmer att det är ok att slå till en kvinna (lagom hårt) för att tillrättavisa henne om hon varit dum. Det är ju till och med manligt, för det visar ju vem som bestämmer. Och ofta vill ju en patriarkalisk kvinna vara tillsammans med en man som styr upp, dominerar och kontrollerar henne och deras liv.

 25. me Says:

  Brottsbalken.

  5 § Den som tillfogar en annan person kroppsskada, sjukdom eller smärta eller försätter honom eller henne i vanmakt eller något annat sådant tillstånd, döms för misshandel till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader. Lag (1998:393).
  Kommentar
  Man skiljer mellan fysisk skada respektive sjukdom till vilken även psykisk skada och könssjukdomar räknas in. En tumregel är att misshandeln är ringa om offret inte behöver uppsöka sjukhus. Men även hur man utövar misshandeln brukar vara ett hjälpmedel i bedömningen, att slå någon med öppen handflata brukar oftast leda till att misshandeln är att bedöma som ringa till skillnad mot att med knuten näve utdela ett slag mot en annan människa vilken är att bedöma som misshandel av normalgraden.
  Att lägga märke till är att aga av barn är förbjudet, detta står dock att finna i 6 kap. 1 § föräldrabalken.
  Rättsfall (35)
  Lagrumshänvisningar hit (3)
  Ändringar/Förarbeten (2)
  6 § Är brott som avses i 5 § att anse som grovt, döms för grov misshandel till fängelse i lägst ett och högst sex år. Vid bedömande av om brottet är grovt ska särskilt beaktas om gärningen var livsfarlig eller om gärningsmannen har tillfogat en svår kroppsskada eller allvarlig sjukdom eller annars visat särskild hänsynslöshet eller råhet.
  Är brottet att anse som synnerligen grovt, döms dock till fängelse i lägst fyra och högst tio år. Vid bedömande av om brottet är synnerligen grovt ska särskilt beaktas om kroppsskadan är bestående eller om gärningen har orsakat synnerligt lidande eller om gärningsmannen har visat synnerlig hänsynslöshet. Lag (2010:370).

  Några mindre blåmärken, 15 månader?
  Hade varit bättre om ”pia larsson” valt 6 månader istället för trovärdighetens skull.

 26. Bättre att rädda en för mycket? | Rut-rutan Says:

  […] Newsmill skriver Pia Larsson om sin våldsamma relation med sin sambo. De har druckit alkohol, pucklat på varandra och vaknat upp med blåmärken. […]

 27. Hon misshandlade sin Sambo – Han dömdes av tingsrätten « GenusLeaks Says:

  […] historia med ursprung Newsmill och som har kommenterats på GenusNytt handlar om en kvinna som säger hennes man dömdes enbart på hennes grundlösa […]

 28. PO Says:

  Leifer skriver: En annan konstig sak med vänsterfeminismen ..

  Redan de gamla romarna s: ”Vincere dividet” (splittra ocvh härska).

  Att som leifer – och andra gör här ibland – dra in partipolitik är tveklöst den mest effektiva metoden att splittra mansrörelsen.

  Några gånger har jag tyckt att Pär borde moderera här ibland. Lottaonline t ex måste kollas.

 29. PO Says:

  Eh? Min text fick ett tillägg: Din kommentar inväntar granskning.

 30. PO Says:

  Och nu blev det så igen.

  Eh? Min text fick ett tillägg: Din kommentar inväntar granskning.

  Vad handlar det här om???

 31. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Det skulle vara prejudicerande för många fall där i Sverige där mannen blivit anmäld och åkt dit. Det finns som sagt en oroväckande siffra på ”felaktigt dömd”….

  Att svenska politiker vågar spela roulette med befolkningens tilltro till rättsväsendet är förbluffande för att inte säga inkompetent. Om förtroendet är kört i botten hur ska de någonsin lyckas återfå det?
  Radikalfeminism inom Svenskt rättsväsendet och Svensk rättsstat är som en rullande skarp kanonkula på en redan sjunkande skepp som inte klarat damge control. Alarmklockorna har för länge sedan varnat men handlingen har uteblivit…..

  Om Sveriges rättsväsende överhuvudtaget ska återfå trovärdigheten från befolkningen:

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/03/19/kvinna-fick-18-ars-fangelse-for-mansmisshandel/

 32. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ leifer säger:
  13 mars 2011 kl. 13:20

  Trio

  En annan konstig sak med vänsterfeminismen är ju att man även ser många typer av kriminella som offer. Dock då inte vanliga medelsvensson som slår kvinnor eller köper sex, dom ska ha ett hårt straff.

  Här reagerar ju också många (patriarkaliska) män med ryggmärgen och menar att det är extra fult att slå kvinnor (en riktig man slår bara andra män). Dvs även vanliga män försvarar synen att kvinnor är svagare. Har man den synen så är det ju alltid mycket allvarligare om en man slår en kvinna, än omvänt. Rättsväsendet och polis är ju trots allt en bild av samhällets värderingar.

  Intressant spår som är värt att utveckla för att gå till botten och ge svar till varför inget handling sker för att

  1. Uppmärksamma löngerskorna,åtala och straffa
  2. Gå vidare och utveckla mansfridskränkning alternativt det mest självklara människofrids kränkning,se länk.
  3. Tok granska Rättsstaten Sverige avseende brottet mened,falsk tillvitelse,övergrepp i rättssak och förtal. Men framförallt rättsbegreppet ställt utom allt rimligt tvivel!

  Alla personer inom svenskt rättsväsendet/-Rättsstat är inte ansvariga för denna radikalfeministiska soppa. Men pga utebliven handling och likgiltighet inför att vilja ta itu med justitiemorden och de rättsvidriga beteendet åker alla med i kritiken som är mer än befogad.

  En annan sak för att återknyta till leifer och trio är hur rättsväsendet ser på brottstatistiken med manliga offer där män misshandlas av män? Varför är det så få män som blir nedslagna och rånade på stan som anmäler? Skam? Icke prioriterad fråga av polisen? Hur kan en misshandel starta i straff skalan på 2 veckor och kvinnofrid typ 6 månader utan ingen bevisning alls? Inte ens datum! Jag kan inte dra en annan slutsats är att kvinnors liv är mer värda och att Svenskt rättsväsende/-svensk rättsstat har en ”UNKEN MANSSYN” precis som Genus Nytt GenusLeaks avslöjar mer och mer dag för dag. Frågan är vad som krävs för att handling ska ske? Fattar inte att fler kvinnor reagerar då dessa sjuka kvinnor som i detta inlägg förstör för alla kvinnor och män.

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/03/19/kvinna-fick-18-ars-fangelse-for-mansmisshandel/

  http://news.sky.com/skynews/Home/UK-News/Domestic-Violence-Man-Dies-Every-Three-Weeks-Claims-Support-Group-In-New-Campaign/Article/201003115562684?f=rss

 33. PO Says:

  Leifer skriver: En annan konstig sak med vänsterfeminismen ..

  Redan de gamla romarna sa: ”Vincere dividet” (splittra ocvh härska).

  Att som leifer – och andra gör här ibland – dra in partipolitik är tveklöst den mest effektiva metoden att splittra mansrörelsen.

 34. PO Says:

  Några gånger har jag tyckt att Pär borde moderera här ibland.

 35. leifer Says:

  PO

  ”Att som leifer – och andra gör här ibland – dra in partipolitik är tveklöst den mest effektiva metoden att splittra mansrörelsen.”

  Vilken mansrörelse?

 36. leifer Says:

  PO

  Vänsterfeminism partipolitiskt?

  Så ser jag det inte, utan att det handlar om att feminismen ofta är mycket långt till vänster politiskt (inget enskilt parti) och att problemformuleringarna härstammar där ifrån. Dvs även de problemformuleringar som Moderaterna/alliansen använder sig av när dom driver på feminismen. Ja man kan säga hela politiska etablissemanget idag.

 37. PO Says:

  Men leifer… sluta då att skriva om vänsterfeminismen ..

  Skillnaden mellan ”höger och vänster” kan kort sammanfattas med att vänster söker solidatitet och stöd även för de svaga- under det att höger söker ”friheten att ta för sig så gott man kan”.

  Nu talar även de ”som tänker moderat” (moderat = måttligt, begränsat) (ett uttryck jag tagit från Sigvard) om att de är arbetarrörelsens parti.

  Kan vi inte särskilja mansrörelsen från sådana politiska dimbildningar?

  Jag påstår att den feministiska vågen är direkt farlig för män och kräver samordnad motreaktion.

 38. Lars Says:

  Vilken isande berättelse, blir alldeles kall i hjärtat. Om jag vore kvinna och misshandlad/förföljd/trakasserad av min man, skulle jag bli fullkomligt rasande på en ”medsyster” som med falska angivelser inte bara saboterar mäns liv, utan också trampar på de verkligt utsatta kvinnornas lidande. Så dubbelsidigt, trippelsidigt hemskt!

 39. leifer Says:

  PO

  Skillnaden mellan ”höger och vänster” kan kort sammanfattas med att vänster söker solidatitet och stöd även för de svaga- under det att höger söker ”friheten att ta för sig så gott man kan”.

  Ska din tolkning av vänster höger råda här?

  Nu pratade jag om den extrema vänster sånt som 68-rörelsen, vänsterpartiet och feministiskt initiativ. Jag menar att feminismen i Sverige bygger mycket på såna värderingar och politiska problemformuleringar. Kollektivistisk och kommunistisk.

  En mansrörelse skulle snabbt bli just politisk och då menar jag att liberal hållning är det som genomsyrar den.

 40. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ po

  ”splittra mansrörelsen”?

  Vilken mansrörelse?

  Partipolitik, det är ju precis det feministerna håller på med att politisera rättssystemet,lagarna och rättsstaten till att blinda radikalfeministiska lydhundar under en sjuk och mansfientlig ideologi aka S.k.a.m

  Det är väl snarare för att påvisa bilden att partipolitik oavsett höger och vänster som bidragit till att eländet ser ut som det gör idag.

  Men framför allt tjänar vänstern på det då feminismen splittrade vänstern, så jag förstår inte din invändning? Utveckla gärna.

  Som jag förstår det är oavsett tidigare partitillhörighet som många samlats här på *Genus Nytt inklusiva jag själv. Då både moderater och vänsterpartister hycklar om radikalfeminism och är högst ansvariga och som man ska gå på för att ställa jobbiga frågor som just myten om mäns våld mot kvinnor som döljer kvinnors våld mot män.

  Po,jag förstår och respekterar det jag tror du menar, men jag har släppt partitillhörighet för länge sedan och sluter upp i dessa sakfrågor. Vänster som höger är lika mycket ansvarig till denna likgiltighet inför den tabubelagda problematiken och myndigheters likgiltighet som är det värsta…

 41. leifer Says:

  Manhood United

  Jag tycker jag har rätt att försvara mig mot en vänsterfeminism som pekar ut mig som huvudskurken (vit man). Som säger att vita svenska män står för enfald och därmed ska kvoteras bort.

 42. barfota Says:

  @leifer
  Kan bara hålla med dig. Vänstern bör ta på sig det största ansvaret för detta gammalmodiga, mossiga och vidriga påfund som feminismen står för. Så långt tillbaka som jag kan minnas har media varit starkt vänsterorienterat och är därmed den största anledningen och boven som lett till feministernas framgångar i Sverige. Feminismen har ingenting med verklig jämställdhet att göra, är bara en förlegad unken manssyn och är det någonting som skall utrotas så är det feminismen.

 43. Hantverkare Says:

  @leifer ”Som säger att vita svenska män står för enfald och därmed ska kvoteras bort.”

  I England skyller de på ”vita engelska män”, i USA skyller de på ”vita amerikanska män”, i Tyskland säger de ”vita tyska män” och i Ungern, Polen, Tjeckien och Österrike säger de att ”vita ungerska, vita polska, vita tjeckiska, vita österrikiska män borde kvoteras bort”.
  Så du behöver inte känna dig ensam 🙂
  Det är bara en tidsfråga då feministerna tar över även i Somalia så ska vi höra dem att skrika ”Svarta medelålders män är världens skitstövlar! Bort med dem!”.
  Kan tänka mig att en del svenska vita män blir glada över den utvecklingen. Det är dem redan egentligen när SD ledaren skyller den lavinartade höjning av falska våldtäktsanmälningar på invandring.

 44. leifer Says:

  Hantverkare

  Vet inte vad du menar med SD, men att det finns kulturella skillnader i syn på kvinnor och att kulturkrockar då kan uppstå är väl inget du förnekar?

  Jag tycker svenska män har gjort enormt mycket för att bli jämställda och respektera kvinnor som jämlikar. Svenska män är bland världens mest jämställda, jag tycker feminismen i Sverige borde erkänna det istället för att jämföra oss med talibaner.

 45. Sigvard Says:

  Leifer skrev: ”den extrema vänster sånt som 68-rörelsen”.

  Maj-68 var inte primärt en vänsterrevolt utan en protest mot ett dåligt fungerande universitetssystem. Vänsterrörelsen kopplade på, diskuterade och diskuterde och splittrades – något som de Gaulle förutsåg när han erbjöd studenterna att ”ta över Frankrike”.

  Högerstudenter hade ingen orsak att bråka. De hade redan sitt på det torra – som det alltid har varit. Under 1969 och 1970 följde liknande reaktioner i Sverige. En mängd unga vänsteridealister bråkade om olika textavsnitt i Marx m fl:s skrifter – på samma sätt olika religiösa sekter idag bråkar om olika avsnitt i Bibeln och Koranen.

  Under 1980-talet följde jag en feministiskt seminarieserie på min institution. Där fanns varken vänster- eller högerinslag.

  Det är tråkigt att du, leifer, envisas med att försöka plocka partipolitiska poänger (i ditt fall (ny?)liberala) när vi istället borde försöka koncentrera oss på att motverka den mest befängda feminismen – och lyssna på de kloka feminister som finns.

  Manhood United skriver: ”Partipolitik, det är ju precis det feministerna håller på med ….”.

  Du förstår inte poängen med min invändning.

  Om någon här på GenusNytt skriver illa om ett politiskt parti/partigrupp, då kommer någon därifrån att gå i försvar och göra motangrepp. Sen är pajkastningen i full gång. De ev. feminister som läser här kan bara skratta i mjugg och kasta in lite mer bränsle på elden.

 46. leifer Says:

  Sigvard

  Beror på vilket samhälle man vill ha. Jag är inte ensidigt mot feminismen, men är främst emot de vänsterfeministiska problemformuleringar som nu dominerar i Sveriges feminism.

  Igen frågar jag vilken mansrörelse som det här pratas om, och nån tror att allt blir frid och fröjd om ”feminismen” stoppas.

  Jag drar mig inte heller för att kritisera män (och kvinnor) som kommer med patriarkaliska idéer. Ex från invandrare med en annan kulturell bakgrund.

  Jag försvarar ”vita” svenska män, dvs svenska män med jämställda värderingar. Jag tycker vi får så mycket skit i dagens fega feminisms namn.

  Det är nästan så man hellre blev ett patriarkalt svin, för man är ju ändå skyldig tydligen kollektivt. Dessutom slipper ju de riktiga svinen det kollektiva ansvaret. Det riktas mot vanliga skötsamma män. För dom ses ju som ansvariga av svenska (vänster)feminismen. Inte andra män ev invandrarmän (män med icke svenska värderingar) och kriminella män. Förljugenheten hos (vänster)feminismen är totalt när dom kan prata att dom värnar mångkultur och sen istället för att tala om att det finns olika kulturer jämställer svenska män med talibaner.

 47. Hantverkare Says:

  @leifer
  ”Vet inte vad du menar med SD, men att det finns kulturella skillnader i syn på kvinnor och att kulturkrockar då kan uppstå är väl inget du förnekar?”

  Inte menar jag väl Somalia Drakar eller nåt liknande 🙂
  De där skillnaderna? Kan du nämna några konkreta exempel om vi nu pratar om europeiska demokratiska länder och USA? Jag nämnde ju bara demokratiska länder i mitt skämtsamma inlägg som du tar på så blodigt allvar så man får nästan rysningar. Men OK, man är ju olika.
  Min poäng var att kvinnor alltid ska klaga. Oavsett vad en man gör så ska en kvinna alltid vilja ha det ännu bättre.
  Om hon inte är feminist så ska hon visa det på ett annat sätt än att klaga på bristen av jämställdhet. Det gäller för en man att lära sig att hantera det på ett bra sätt.
  Att det sedan finns kulturella skillnader mellan folk rättfärdigar inte att man ska skylla växande antal falska våldtäkts anmälningar på invandring. Att Sverige har världens strängaste definition på våldtäkt och vad det har för konsekvens på statistiken kan man inte skylla på invandring heller.

 48. leifer Says:

  Hantverkare

  Man kan inte förneka problem med invandringen och kulturkrockar som du gör. Det är inget att skämta bort. Istället menar jag att alla har att vinna att lyfta upp problemen på bordet. Du verkar politiskt korrekt i detta tyvärr. SD må har falska bevekelsegrunder men deras kritik mot förd invandringspolitik har saklig grund. Det är alltså inte invandrarna det är fel på utan en katastrofal invandringspolitik. Som för att nämna något gör att många unga invandrarmän inte kommer in i samhället utan istället slås ut, med allt vad det innebär.

  Nu var dock inte detta så intressant tycker jag utan fokus här handlar om jämställdhet och kultur. Och där menar jag att svenska män är mycket mer jämställda än de invandrarkulturer som kommer till Sverige och får höra att dom får fortsätta leva enl sin kultur, samtidigt som dom ska följa Sveriges lag. Det blir motsägelsefullt.

  Till detta har vi då en svensk feministisk rörelse som inte egentligen tolererar annan syn på hur män och kvinnor ska vara, en deras egen agenda. Var finns utrymme för mångkultur i den synen? Det är alltså bara rena lögner och förljugenhet. Och vanliga svenska män får då bära skott för alla avvikande män, ex då invandrarmän (och kvinnor) som har en annan syn på jämställdhet. För att nämna nåt så räknas ju då invandrarkvinnor in i statistiken över hur många män och kvinnor som jobbar. Kritiken riktas då mot svenska män! Trots alltså att många fler invandrare vill leva så att kvinnan är hemma. Dvs jämställdhetsarbetet går då bakåt när man lever enl traditionellt könsroll-mönster, och svenska män får skulden för detta. Tycker du att såna lögner ska få passera? Vem gagnar det? Faktiskt ingen!

 49. Hantverkare Says:

  @leifer
  ”Dessutom slipper ju de riktiga svinen det kollektiva ansvaret….
  Inte andra män ev invandrarmän (män med icke svenska värderingar) och kriminella män.”
  Du menar inte på fullt allvar att alla män ”som inte har svenska värderingar” är kriminella och svin? Är du så hjärntvättad av socialism så du tror att Sverige är unik i världen på allt och framförallt på hur man behandlar kvinnor? Varför gnäller svenska kvinnor av alla västerländska kvinnor mest då?

 50. Hantverkare Says:

  @leifer
  ”Nu var dock inte detta så intressant tycker jag utan fokus här handlar om jämställdhet och kultur. Och där menar jag att svenska män är mycket mer jämställda än de invandrarkulturer som kommer till Sverige och får höra att dom får fortsätta leva enl sin kultur, samtidigt som dom ska följa Sveriges lag. Det blir motsägelsefullt.”

  Ursäkta men vad snackar du om? Hur är en svensk man bättre på att behandla kvinnor än en tysk, ungrare, amerikan, fransman, tjeck etc?

 51. Hantverkare Says:

  @leifer ”Tycker du att såna lögner ska få passera? Vem gagnar det? Faktiskt ingen!”

  Det är ju du själv som ljuger när du påstår att alla svenska män är goda och alla invandrarmän (dvs resten av världen) är onda.

 52. Hantverkare Says:

  @leifer ”Man kan inte förneka problem med invandringen och kulturkrockar som du gör.”

  Nej, det gör jag inte. Men till skillnad från dig tycker jag inte om att generalisera och dra alla över en kam. Du tycker inte om att feministerna drar alla män över en kam men du gör ju samma sak med bland annat invandrare. Ordet ”invandrare” har föresten ingen konsekvens. Alla dessa människor från världens alla hörn har nämligen sällan nånting gemensamt. Förutom att många av dem röstar rött. Men det var nog ett medvetet drag från socialisternas sida att ta hit så många potentiella socialistiska väljare som möjligt. Du blir kritiserad av feministerna så skyller du på invandrare. Feministerna skulle kritisera dig även om det inte fanns en enda invandrare i det här landet. Det kan jag garantera.

 53. Hantverkare Says:

  @leifer
  Det är mycket möjligt att ditt enda problem är att hitta rätt synonym för ordet ”muslim”. I så fall är det lätt att åtgärda problemet. Då får jag upplysa dig om att ordet ”invandrare” är INTE synonymt med ordet ”muslim”. Invandrare som ordet i sig så tydligt utrycker betyder en person som har invandrat dvs en som kom utifrån och bosatte sig i landet. Detta kan vara precis vem som helst från hela världen. Och världen utanför Sveriges gränser är inte kulturellt homogen.
  Pratar du om muslimer då är diskussionen helt annan – mer specifik och mer seriös. Men börjar du spotta svordomar mot hela världen då får du alltid den här reaktionen ifrån mig och alla andra liberala humanister.

 54. leifer Says:

  Hantverkare

  Snick snack, jag pratar om alla invandrare som bär med sig en kultur som är mindre jämställd än den svenska. Detta om jag nu som ”vit svensk man” ska bära skott för ojämställdhet som sen mäts även på avvikande grupper, men som skulden läggs på majoriteten av vanliga svenskar.

  Kul att du pratar om hela världen, men nu råkar det vara så att vi bor i Sverige, och graden av ”mångkultur” kan debatteras men faktiskt kan inte ett land ha anaraki. Liksom ha fler än en lagbok och regelverk ex för saktter. Nu är jag liberal och skulle då förorda en mer liberal modell än vi har idag, men det skulle då också innebära mer bantat välfärd, eller rättare sagt, var och en får bestämma mer själv vilken välfärdsnivå man önskar sig. Jag tror Kanada vore en bra modell för Sverige. Häri ligger också en hel del av min kritik mot vänstern. Vill man ha ett högskattesystem med mycket gratisnyttor, så fungerar alla former av avvikelser dåligt. Då blir kollektivet viktigt. Men då ska man inte hymla med det och lossas stå för en liberal mångkultursmodell när man är långt till vänster.

 55. leifer Says:

  Hantverkare

  ”Du blir kritiserad av feministerna så skyller du på invandrare.”

  Vill bara tillägga att lögner inte leder dig på rätt spår. Jag kritiserade inte invandrare, utan förd politik. Som jag sa, en dålig integrationspolitik gagnar ingen! Dvs alla är förlorare på det. Sen pratade jag också om kulturkrockar, sånt uppstår utan att det givet är nåt dåligt med en annan kultur. Men i valet mellan två väldigt olika kulturer så måste man nog bestämma sig i ett land, om vi ska ha en gemensam värdegrund, inriktning etc. Liksom ett politiskt system där man nånstans kan hitta en majoritetsvilja, annars funkar demokrati dåligt och blir avvikande grupper för stora så faller till sist samhället samman (inbördeskrig).

  Sen kan man kritisera kulturella avvikelser, menar jag. Eller i alla fall problematisera. Man måste förstå vilket samhälle man vill bygga och hur det ska fungera i praktiken. Jag vet ex få som tycker segregation och ”samhällen i samhället” är nåt positivt. Valet vilken samhällsmodell man vill ha blir ytterst en majoritetsvilja av folket. Dock är det viktigt då att man genomlyser allting, inte sopar saker under mattan. Att ljuga och underhålla information fungerar dåligt i en demokrati, ännu sämre nu när sanningen kommer fram på nätet.

  Sen avslutar jag med hur trist det är att se dig stämpla mig som rasist/främlingsfientlig i din underton. Det är mycket fegt och fult av dig, men otroligt politiskt korrekt i alla som framför kritik mot förd politik.

  ”Ursäkta men vad snackar du om? Hur är en svensk man bättre på att behandla kvinnor än en tysk, ungrare, amerikan, fransman, tjeck etc?”

  Nu är avvikelsen större när det gäller utomeuropeiska invandrare. Men även i nämnda exempel placerar sig Svenska män i topp i internationella undersökningar, tillsammans med Norge. Därav menar jag att svenska män förtjänar lite positiv feedback från feminismen.

  ”Det är ju du själv som ljuger när du påstår att alla svenska män är goda och alla invandrarmän (dvs resten av världen) är onda.”

  Här börjar du skena iväg totalt så vidare diskussion blir nästan omöjlig. Jag har inte pratat om gott och ont. Dessutom pratade jag om invandrare (män och kvinnor), inte bara män. Jag pratade om kulturkrockar och kulturella värderingar när det gäller jämställdhet. Jag ser definitivt inte att svenska män och kvinnor givet är godare än andra kulturer, jag vill inte ens göra den värderingen.

 56. Hantverkare Says:

  @leifer
  ”Kul att du pratar om hela världen, men nu råkar det vara så att vi bor i Sverige”

  Nej, det är inte jag som pratar om hela världen. Det är du själv som gör det genom att du delar hela världen till svenskar och invandrare. Invandrare är ingen homogen grupp. Många av dem är mer svenskar än du är. Definition på ordet har jag skrivit. Tycker du den är felaktig så kan vi diskutera det. I annat fall spottar du på all världens population när du pratar som du gör (kallar invandrarmän för svin osv).

 57. Hantverkare Says:

  @leifer
  ”Men då ska man inte hymla med det och lossas stå för en liberal mångkultursmodell när man är långt till vänster.”

  Och var har jag skrivit nånting om mångkultursmodellen?

 58. Hantverkare Says:

  @leifer ”Jag kritiserade inte invandrare, utan förd politik.”

  Så det var inte du som kallade invandrarmän för svin? Vem var det då?

 59. leifer Says:

  Hantverkare

  Du förvränger det jag säger till din egen agenda. När jag pratar om svenskar så är det likväl invandrare som integrerats och känner sig som svenskar.

  Sen misstolkade du min text ovan om svin. Jag menade i kontext vänsterfeminism och vem som bär kollektiva skulden.

 60. leifer Says:

  Julian Assange är ett exempel på svin för feminister/jämställda. Han tar för sig och är ”manlig”. Han ses då av feminismen som ett exempel på den vita mannens dåliga kultur.

  Jag ser inte Assange som nåt föredöme och beter mig inte som honom. Ändå får jag kollektiv skuld för hans beteende. Och definitivt inte höra nåt positivt av feminister.

 61. Hantverkare Says:

  Leifer! Är du är så full av förakt och hat så du inte kan se vad jag skriver? Jag tycker inte om att du drar stora icke homogena grupper av människor över en kam. Det är allt. Alla som kommer från andra länder än Sverige drar du över en kam. Och så blir konsekvensen att du tillskriver mig egenskaper och agenda som jag inte alls har. Förstår du inte att folk kan bli upprörda när du gör likhetstecken mellan tex en amerikan och en somalier, mellan en ungrare och en iranier, mellan en jude och en palestinier, mellan en tjeck och en indier osv? Kan du inte förstå att folk kan uppleva detta som jätte obehagligt? Var och en vill bli bemöt som individ och då ska individen stå för sina egna handlingar. En fransman kan omöjligen stå för egenskaper som du tillskriver en hel (icke homogen) grupp som du kallar för ”invandrare”. Och i slutändan är inte ens den etniskt svenska populationen helt homogen. Hade den varit det då hade du inte haft problem med vänsterfeminister och vad det nu må vara. Och det är därför jag behandlar andra som jag själv vill bli behandlad, nämligen att jag ser de som individer och inte ger dem en kollektiv skuld för nånting. Sedan är det en annan sak att det finns stora problem i vissa stadsdelar som tex Rosengård osv. Då pratar vi om specifika fall. Vilket du medvetet undviker. Du har ju inte svarat på mina frågor. Du undviker dem.

 62. Hantverkare Says:

  leifer säger:
  14 mars 2011 kl. 23:08
  ”Julian Assange är ett exempel på svin för feminister/jämställda. Han tar för sig och är ”manlig”. Han ses då av feminismen som ett exempel på den vita mannens dåliga kultur. Jag ser inte Assange som nåt föredöme och beter mig inte som honom. Ändå får jag kollektiv skuld för hans beteende. Och definitivt inte höra nåt positivt av feminister.”

  Är det det som är anledning att du behandlar andra som du blev behandlad av feministerna? Det ser jag inte som en bra lösning. Man ska vara moraliskt bättre än sin fiender. Eller man ska i alla fall sträva efter att bli bättre än de.

 63. PO Says:

  Och här är pajkastningen i full fart.

  Vilken roll spelar islam för SD?

  Är den frågan vikigare än invandringen?

 64. Hantverkare Says:

  @PO ”Vilken roll spelar islam för SD?

  Är den frågan vikigare än invandringen?”

  Jag vet inte om frågan var riktad mot mig men jag vet ingenting om islam ur insider’s perspektiv. Hoppas du kan få hit någon som är troende islamist eller nån sorts muslim som du kan diskutera med. Det kan bli intressant och se hur du får igång en diskussion med en sådan. Lycka till!

 65. Hantverkare Says:

  PO ”Och här är pajkastningen i full fart.”
  Det är bra med meningsutbyte 🙂

 66. leifer Says:

  Hantverkare

  Du misstolkar mig i rätt mycket. Sen må vara att jag givet har fördomar (som alla människor) och när valet finns, är överdrivet positiv till det svenska, och överdrivet negativ till det utländska. Nåt annat är otänkbart och omänskligt, vad du än skriver. Det är en märklig svensk hållning att vara anti-svensk (det osvenska beteendet förhärligas etc).

  Sen för att förtydliga så var min poäng med kriminella män, både ”svenskar” och ”invandrare”. Dvs att vänster ser kriminella som offer, dom slipper då ifrån kollektivt ansvar.

  Ordet svin, var mer menat som buffel om du tycker det ordet känns lättare. Dvs om man lever som de män som feminismen kritiserar, så får man i alla fall dra dom ev fördelar det kan ge, ex gentemot kvinnor. Sen kan man ju ta att man blir kallad svin, buffel etc. Dvs även då en ”svensk” om är ett svin/buffel. De snälla männen så att säga får då ta ett kollektivt ansvar och skuld för ”bufflarna”. Dom blir ju då också som Pär brukar säga utsatta för dubbelbestraffning när kvinnor även ser ner på deras snällhet vid partnerval.

  Visst svenskar är ingen homogen grupp, ändå kan man prata om kulturella likheter och olikheter. Ex att svenska män är mycket jämställda i ett internationellt perspektiv. Eller att svenska män nog är ovanligt laglydiga och möjligen ärliga i ett internationellt perspektiv.

  Igen är det vänstertänk att prata om offergrupper. Vänstern har identifierat såna grupper, ex kvinnor, kriminella, invandrare, handikappade, homosexuella etc. Dom friskrivs då från ansvar. Ex mansskatt kommer ju knappats betalas av en tungt kriminell person. Nu menar jag inte att en kriminell inte är offer alls (skulle väl då motsvara en extrem högersyn), sanningen är väl ofta nånstans mitt i mellan.

  Ett samhälle är fullt av kompromisser, en liberal hållning är full av kompromisser. .

 67. PO Says:

  Hantverkare, jag frågade därför att ni har nu diskuterat SD ett tag – som omväxling vänster- och liberala frågor.

  Jag såg i Värmlands Folkblad en SD-representant i Grums, Victoria Wärmler, sagt att hon föredrar en vätebomb framför islam i sverige.

 68. Hantverkare Says:

  Det är roligt att lyssna när folk börjar prata om invandrare: ”Det där med invandrare det är förjävligt! Alltid ska vi svenskar anpassa oss till dem! Tänk på alla moskéer de bygger runt om i landet, hallalköt i skolorna, de respekterar inte kvinnor: de måste bära slöja och tänk på allt hedersvåld. De har ingen aning om hur västerländsk demokrati fungerar och respekterar inte yttrandefriheten etc etc…..”
  Jaha, men det är väl inte en INVANDRARE du beskriver.
  Ledtråd: du beskriver en MUSLIM. Och alla invandrare är inte muslimer!
  En anan sak som är skrattretande: ”invandrare, de lever bara på bidrag!”
  Vem betalar din mat på bordet då? Inte är du väl avlönad för att hänga fastklistrad på genusnytt dag in och dag ut och skriva kommentarer? Eller lever kanske du själv på bidrag?

 69. Hantverkare Says:

  Tillägg till ”alla invandrare är inte muslimer” kl. 7:28:

  Alla muslimer lever inte enligt ovannämnda beskrivningen heller.

 70. leifer Says:

  Hantverkare

  Du verkar ha nån issue med muslimer, kan inte riktigt hänga med dig där och pratar definitivt inte bara om ”muslimer”

  Däremot kan man som sagt debattera Sverige och kultur. Och att en demokrati också betyder majoritetsvälde.

  Jag pratar sen om mansroller. Den där ex svenska män kallas omanliga, inte minst av mer patrariakliska kulturer. En där australiska män ses som manliga, medan dom gör minst i hemmet i en internationell jämförelse. En mansroll i kris. En där ”män är svin” och är en man mot förmodan inget ”svin”, så är han ändå ingen riktig man. En mansroll där då män som inte är svin, får huvudskulden för män som är ”svin”. En mansroll som är mycket svår idag i ett jämställt samhälle.

 71. Man* United* Says:

  @ hantverkaren

  ”Jag ser inte Assange som nåt föredöme och beter mig inte som honom. Ändå får jag kollektiv skuld för hans beteende. Och definitivt inte höra nåt positivt av feminister.””

  Vad har karln gjort? Haft sex utan kondom och haft tillfälliga sexuella förbindelser med kvinnor som trott att han skulle vara deras prins på vit springare? Att de sedan inte tillåts synas bryr sig väl ingen om då sanningen ska fram dvs den radikalfeministiska agendan som inte är förankrad hos folket. Har du någonsin hört talas om rättsskydd för män som kan anmäla tjejer för att ljuga eller hota om ljuga att anmäla? Har du hört talas om primegate,desinformation,karl roove, hur #prataomdet kom till? Har du någonsin läst #prataomdet där männen öppnar sig och berättar hur ”skurkaktiga” tjejer kan vara i sitt sexualiv, sitt dubbelspel, sitt manipulerande och vidriga viljor att driva killar att göra saker som de inte vill? Ser definitivt din feghet som en av orsakerna till att allt för många faller till föga för radikalfeministernas propaganda om att alla män är monster och våldtäktsmän. Stå upp för f… det här handlar lika mycket om dig och dina efterkommande vilket samhälle och rättsstat ni vill leva i oavsett kön,etnicitet,religon,klass och ålder.

 72. Man* United* Says:

  @ Hantverkare

  Apropå att döma på förhand som du nyss skrev till Leifer.

 73. leifer Says:

  Man United

  Det finns en skillnad på bufflighet och att vara olaglig. Jag säger inte att Assange gjort nåt olagligt, eller att lagen ska skruvas så, att han gjort nåt olagligt. Dock ser jag som du säger att kvinnor flockas till män som uppfattas som manlig. Man kunde också se att Assange hade ett beteende som ju lider av det där jag pratade om att vara manlig som gränsar till svin (jo jag läste det mesta av förundersökningen). Det är alltså en manlighet i kris. Givet får en man mer sex etc om han utnyttjar detta.

  Jag ifrågasätter också lika mycket kvinnligt ”patriarkaliskt” beteende. Liksom kvinnor större makt inom det reproduktiva området som jag sa tidigare, där ett sätt för män att kompensera är att bli rik/känd. Julian Assange har då alltså kunnat dra stor nytta av detta kändisskap. Med det inte sagt att han givet blivit lycklig av det, men det är ett driv för män som lockar enormt. På samma sätt som många musiker pratar om att dom vill bli kända för att just attrahera kvinnor. Det gör att män tar stora risker för att lyckas, inte sällan risker som gränsar eller till och med överskrider det moraliska och lagliga för att bli framgångsrika i pengar och status. Förstås både på gott och ont ibland. Men detta att ta risker för män betalar sig om det lyckas. Samma driv finns inte hos kvinnor ofta i Sverige, eftersom morötterna och målen ser annorlunda ut pga rådande jämställdhet.

  Vidare ser jag ingen poäng att försvara rika män som Assange. Han har dessutom ingen tanke på att försvara eller engagera sig i mindre bemedlade mäns problem. Dom är helt ointressanta för honom.

  Det är vanliga laglydiga män, fattiga och medelklass, som har blivit dom maktlösa i vårt samhälle. Det är där kampen mot jämställdhet och upprättelse måste ske. Dom rika och kända männen har ofta både kompenserat och överkompenserat i och med sina framgångar. Det blir alltså obalans åt andra hållet för dom.

 74. Man* United* Says:

  @ Hantverkare

  Individ före kollektiv!

  Manhood United

  Jag tycker jag har rätt att försvara mig mot en vänsterfeminism som pekar ut mig som huvudskurken (vit man). Som säger att vita svenska män står för enfald och därmed ska kvoteras bort.

  Absolut.

  Manhood United skriver: ”Partipolitik, det är ju precis det feministerna håller på med ….”.

  Du förstår inte poängen med min invändning.

  Om någon här på GenusNytt skriver illa om ett politiskt parti/partigrupp, då kommer någon därifrån att gå i försvar och göra motangrepp. Sen är pajkastningen i full gång. De ev. feminister som läser här kan bara skratta i mjugg och kasta in lite mer bränsle på elden.

  Jag säger bekämpa radikalfeminism, det är fel på personerna bakom systemet och de ansvariga djupare in i ledet bakom kulisserna. Partierna är högst ansvariga. Genom att sätta press på alla genom att välja sida radikalfeminist eller inte nog misstolkas.

  Samtidigt säger jag: vad är debatten så de ”justa” och ”riktiga” feministerna som du säger kan utkristalliseras från radikalfeministerna. Har hittills inte stött på någon vettig feminist, tror för övrigt att begreppet är så pass förlegat och förvirrat än vad som var meningen från början på 70-talet. Däremot sympatiserar jag med fd feminister som Doris Lessing som kallar sig främst människa inte kvinna. Sigvard, kan du svara mig vad det är så speciellt med svenska tjejer,kvinnor,feminister,socialister,miljövänner etc i sverige till skillnad från omvärlden som protesterar mot svenskt rättsväsende aka marianne nys hantering av julian assange????

 75. leifer Says:

  Man united, antog att du skrev fel och svarade hantverkaren istället för mig vad gäller Assange. Läs mitt svar 22:07.

 76. leifer Says:

  Man United, nu tog du mina ord igen och skriver till hantverkare. När jag skriver om vänsterfeminism.

 77. Man* United* Says:

  @ sigvard

  Jag anser efter att läst in mig att feminismen i Sverige tappade all logik och substans på 90-talet i symbios med sossarnas försök till förpackning av denna radikalfeminism.

  Stödet från den liberala kvinnorörelsen lyser fortfarande med sin frånvaro för den oberoende (liberala?) Mansrörelsen.

  Jag har inte hört en enda riktig feminist försvara ”felaktigt dömda” män.
  Inte en enda ”juste” feminist som ställt sig kritisk till anna ardin och sofia wiléns anklagelser mot julian assange. Inte en enda feminist som ställt jobbiga frågor till marianne ny. Sidvard,visa vart de ”justa” och ”riktiga” feministerna är någonstans i Sverige. Inte bland kulturjournalisterna på Afton…. i alla fall.

 78. Man* United* Says:

  @ Leifer

  leifer säger:
  15 mars 2011 kl. 22:11

  Man united, antog att du skrev fel och svarade hantverkaren istället för mig vad gäller Assange. Läs mitt svar 22:07.

  Stämmer svar till Hantverkaren

 79. leifer Says:

  Man Uni

  Hanterkaren verkar ha lämnat tråden, efter allt snack han hade om muslimer.

 80. Man* United* Says:

  Har ingen partitillhörighet då alla partier är feministiska. Sigvard får gärna bevisa och styrka var dessa ”justa” feminister finns i Sverige.
  De är uppenbarligen inte många. Jag har läst en vettig och det är Helene Bergman på newsmill och som Pär Ström skrivit om här på Genus Nytt.

  Vänster höger feminister har ingen betydelse. Grundsynen är fel och som Samhällsklimatet ser ut idag behövs något annat. Reformation? Mens Liberation Front? Någon som säger annorlunda. Varsågod, försök övertyga!

 81. Man* United* Says:

  Det behövs något annat!

  Med det menar jag är att slänga tillhörigheterna åt h…. Jag sympatiserade med Helene Bergmans uttalanden för att de var modiga inte för att hon var feminist. Utan för att hon står för innehåll framför platta och fientliga strukturer. Jag tror det finns fler personer som Helene Bergman i Sverige. Dom har bara inte klivit fram ännu pga avsaknad offentlig debatt,tidigare pk klimat och (arv av konflikträdsla bland svenskar?) Samma dilemma råder på arbetsplatser,inom rättsväsendet,riksdag och på gammel media. Personer med Radikalfeministiska agendor inom rättsväsendet och gammel media ser jag dock stå för de värsta ”skurkaktiga beteenden” av alla. Och som är högst ansvariga till att bedriva sina egna personliga könskrig mot män. En konkret fråga är Varför inte mansförtrycket publicerats i gammel media med efterföljande offentlig debatt och förslag på förändringar????
  Vem/-vilka är det som hindrar detta? Är det anledningen till Genus Nytts mfl oberoende grävande bloggars framväxt? Är helt övertygad att dessa oberoende grävande bloggar kommer utmana gammel media.

  Genom att ställa radikalfeministiska riksdagsbeslut och statsfeminism mot väggen samt de dolda strukturerna i kulisserna som tjänar pengar på eländet. Det är väldigt obekväma med högst intressanta frågor att få svar på. Kallhamrad sjuk cynism! Att Hilda uppstått just inom rättsväsendet kan ju vara en ledtråd.

 82. Hantverkare Says:

  @leifer
  Att du och och dina polare på Genusnytt ska predika för oss hur folk från andra länder ska vara när de kommer till Sverige, det är bara så skrattretande. Det är inte länge sedan då du och ett par stycken andra skrev att en man borde ha rätt till att en kvinna ska bära ett barn under graviditeten åt pappa till barnet för att efter förlossningen överlämna barnet till honom. Och du tror att du är TYPISKT SVENSK???? Ni SD-are har fått 5 % av röster ( i det flesta fall är det missnöjesröster). Och då tror ni att ni representerar hur den svenska majoriteten tänker? Helt uppenbarligen har ni brister i matematikkunskap också. 5% är en väldigt liten del. Kommunister har lika mycket så ni kan kanske kan slå er ihop med dem. Det finns inget mer OSVENSKT som SD. Invandrare som har soc-dem värderingar eller M-värderingar är mer svenskar än ni är. Följ dina egna anvisningar om att ”den som inte passar in borde antingen anpassa sig eller flytta!” så blir det lättare för den 95%iga majoriteten i det här landet. Du kan definitivt inte kalla dig som typiskt svensk och det är inte din förtjänats att Sverige är ett jämställt land!

 83. Hantverkare Says:

  leifer säger:
  15 mars 2011 kl. 7:43

  Skaffa en kvinna som passar dig och bry dig inte om hur de andra männen i andra länder är. Kvinnorna i dessa andra västerländska länder vill ha sina män som de är. De gnäller inte som de svenska feministerna gör. Och då ska inte du sitta här och döma alla världens män och upphöja dig över dem.

  ”Hanterkaren verkar ha lämnat tråden, efter allt snack han hade om muslimer.”
  Det är faktiskt du som beskriver muslimer och framställer dem som om de representerade alla invandrarmän som du i sin tur kallar för SVIN!

 84. Hantverkare Says:

  Man* United* säger:
  15 mars 2011 kl. 22:10
  ”@ Hantverkare

  Individ före kollektiv!”

  Precis! 🙂

 85. leifer Says:

  Hantverkare

  Jag är inte SDare och jag har inga polare på Genusnytt, jag ha en egen röst och är liberal i huvudsak. Du är ute och cyklar och kvar finns bara att du ska slå dig för bröstet och kasta skit. Du har förlorat debatten och glidit långt ifrån sakfrågan. Du skriver massa svammel om muslimer dessutom och utan att definiera ens vad ordet betyder.

  Du anklagar dessutom mig för att vara rasist och främlingsfientlig i dina inlägg indirekt. Du har ingen retorisk heder och fortsätter med falska anklagelser. Sen snackar du om vad svenska folket tycker, jo dom flesta (majoritet) är kritiska till förd invandringspolitik, även faktiskt många invandrare. Den är varken mångkultur eller integration f.ö. Men varken det ena eller det andra är i sig främlingsfientligt. Dock finns inget exempel på riktig mångkultur och välfärdssystem likt den svenska som fungerar.

  Vad man dock kan se är att du har ett hat mot SD och bygger hela din retorik som du debatterade med nån SD-representant. Mycket märkligt och fel forum dessutom.

  Sen ditt resonemang och påstående att jag sagt att
  ”Det är inte länge sedan då du och ett par stycken andra skrev att en man borde ha rätt till att en kvinna ska bära ett barn under graviditeten åt pappa till barnet för att efter förlossningen överlämna barnet till honom.”

  Är en ren lögn igen, du har helt missat det jag skrivit. Sluta ljuga.

  Kan avsluta med två uttryck för svensk kultur.

  – Man ska ta seden dit man kommer.

  – Religion är en privatsak.

 86. Hantverkare Says:

  leifer säger:
  15 mars 2011 kl. 22:30″Hanterkaren verkar ha lämnat tråden, efter allt snack han hade om muslimer.”

  Någon måste jobba också. För att du ska kunna hänga fastklistrad på GN dag in och dag ut och gnälla hur jobbigt det är med alla invandrare som lever på bidrag.

 87. Hantverkare Says:

  @leifer ”Vad man dock kan se är att du har ett hat mot SD och bygger hela din retorik som du debatterade med nån SD-representant. Mycket märkligt och fel forum dessutom.”

  Så vitt jag vet så är det du som regelbundet tar upp invandrarfrågorna i dina inlägg. Det är första gången jag reagerar på det.

 88. leifer Says:

  Hantverkare
  ”Och då ska inte du sitta här och döma alla världens män och upphöja dig över dem.”

  Är det nån mening att ljuga vidare? Jag har aldrig sagt att svenska män är bättre. Jag har sagt att det finns vissa saker som förenar svenska män, i en svensk kultur. Liksom att det finns beteende i vår kultur/vårt land som kan vara positivt.Jag har också pratat om att svenska män är i toppen i internationella undersökningar när det gäller jämställdhet. Sen om det är bra eller dåligt, är en helt annan fråga.

  Du verkar helt haka upp dig på bra och dåligt. Jag ser inte världens så. Däremot ser jag att man vill vara med å påverka det land man lever i och är medborgare i. Liksom att man måste anpassa sig till det land man kommer till som invandrare, i hur stor grad kan diskuteras, det är just en demokratisk fråga alltså.

 89. Hantverkare Says:

  @leifer
  ”Du har förlorat debatten och glidit långt ifrån sakfrågan.”
  Som om du någonsin pratat sakfrågorna :-/

 90. leifer Says:

  Hantverkare

  ”Någon måste jobba också. För att du ska kunna hänga fastklistrad på GN dag in och dag ut och gnälla hur jobbigt det är med alla invandrare som lever på bidrag.”

  Jag jobbar heltid, gör du? (inte för att jag bryr mig eller ser ner på folk som debatterar och inte jobbar heltid)

 91. leifer Says:

  Hantverkare

  ”Som om du någonsin pratat sakfrågorna :-/”

  Jag debatterar sakfrågor, du anklagar debattörer för det ena och det andra. Sällan sett nån som kastar så mycket skit. Inte ber du om ursäkt heller när dina lögner synas.

 92. Hantverkare Says:

  @leifer”Du anklagar dessutom mig för att vara rasist och främlingsfientlig i dina inlägg indirekt.”

  Det klarar du rätt bra själv.

  ”Sen ditt resonemang och påstående att jag sagt att
  ”Det är inte länge sedan då du och ett par stycken andra skrev att en man borde ha rätt till att en kvinna ska bära ett barn under graviditeten åt pappa till barnet för att efter förlossningen överlämna barnet till honom.”
  Är en ren lögn igen, du har helt missat det jag skrivit. Sluta ljuga.”

  Det har du sagt flera gånger och jag har kommenterat det. Det verkar som att du känner dig missförstådd rätt så ofta. Men påstår man att en man ska kunna kräva att en kvinna ska bära barnet och sedan ge det till honom så får man räkna med konsekvenserna. Och speciellt i Sverige kommer du inte långt med sådana krav. Kanske Saudi Arabien?

 93. Hantverkare Says:

  @leifer ”Jag jobbar heltid, gör du? (inte för att jag bryr mig eller ser ner på folk som debatterar och inte jobbar heltid)”

  Du sitter ju här hela tiden. Och så fort man skriver ett inlägg så är du här och svarar. Det tog ju bara 15 minuter sedan jag skickade min kommentar så är du här.

 94. leifer Says:

  Hantverkaren

  Jag tror inte på tvång. Jag tror heller inte på ojämställdhet.

  Det jag menat är att en kvinna som inte vill ha ett barn där pappan vill behålla det, ska finnas en möjlighet för pappan att ta över barnet. Det kan t.ex. ske genom ekonomisk morot. Sverige är världsledande på aborter dessutom. Det handlar alltså om att ge män 50% av den reproduktiva makten. Och jag erkänner att just jämställdhet inom reproduktionen är en ny tanke som jag är ganska ensam om än så länge. Jag har till och med ofta pratat om att det ligger flera decennier in i framtiden, innan såna här frågor börjar väckas. Feminismen pratar om det men har än så länge i hög grad undvikit alla svåra frågor inom reproduktionen, och pratar nästan bara om männens traditionella domäner.

 95. leifer Says:

  Hantverkare

  ”Du sitter ju här hela tiden”

  Jag satt vid datorn och fick ett mejl om att du/nån svarade i tråden. Därför svarade jag snabbt. Du kan väl se det som ett privilegium att jag svarar på dina inlägg istället.

 96. Hantverkare Says:

  @leifer ”Jag debatterar sakfrågor”

  Så du ser det som en sakfråga att kalla invandrarmän för svin?
  Eller sådan här kommentarer: ”Det är nästan så man hellre blev ett patriarkalt svin, för man är ju ändå skyldig tydligen kollektivt. Dessutom slipper ju de riktiga svinen det kollektiva ansvaret.” Eller: ”Inte andra män ev invandrarmän (män med icke svenska värderingar) och kriminella män.”

  leifer: ”du anklagar debattörer för det ena och det andra.”
  Vilka debattörer förutom dig? Längre upp i tråden bråkar du ju med många andra så beskyller du mig att jag anklagar? Skärpning!

 97. leifer Says:

  Hantverkare

  Jag har i fler inlägg en ett förklarat vad jag menade med ”svin” och att det var i perspektivet jämställdhet och svensk feminism som den blivit. Att plocka nåt ur sitt sammanhang och vrida till det är inte ok. Därför lägger jag ner, du kommer bara fortsätta på ett märkligt sidospår långtifrån det vid diskuterade ser jag nu.

 98. Hantverkare Says:

  @leifer: ”Du kan väl se det som ett privilegium att jag svarar på dina inlägg istället.”

  Jag bryr mig inte om hur folk har sina privata liv ordnade. Men jag tycker inte om hycklare som beskyller invandrare för att leva på bidrag och att vara kriminella, samtidigt så sitter hycklaren på olika bloggar under arbetstiden. Man har inte rätt att under arbetstiden utföra så mycket privata ärende ju. Det är ju som att snatta! Ta betald av arbetsgivaren för att springa sina privata ärende? Vad kallas det för då? Är man moralisk överlägsen en tjuv bara för att man snattar på ett mera raffinerat sätt?

 99. Hantverkare Says:

  @leifer säger:
  16 mars 2011 kl. 19:05

  Jaha och hur var det med den där manliga rätten att tvinga en kvinna bära ett barn åt dig då?

 100. leifer Says:

  Hantverkare

  Vad snackar du om???

  Sluta svamla snälla.

  Jag kan inte svara för vad folk gör och inte gör på sin arbetstid.

 101. leifer Says:

  Hantverkare

  ”Jaha och hur var det med den där manliga rätten att tvinga en kvinna bära ett barn åt dig då?”

  Aldrig pratat om tvång. Pratat om att män ska ha samma möjligheter i reproduktionen som kvinnor. Då även att skaffa barn. Eftersom jag är liberal tror jag mest på ekonomiska morötter och ”bestraffningar”.

 102. Hantverkare Says:

  @leifer ”Pratat om att män ska ha samma möjligheter i reproduktionen som kvinnor. Då även att skaffa barn.”

  Ska man verkligen behöva kommentera detta? 🙂

 103. leifer Says:

  Hantverkare

  Vad gäller ”invandrare” som du tog upp nu så är det ett problem med ett system som leder till att invandrade människor blir överrepresenterade statistiskt vad gäller bidrag och kriminalitet. Det vittnar om att man bör lägga om politiken, dock inte enl SDs modell. Jag tror mest nu på den Kanadensiska modellen.

  Men nu hamnar vi väl rätt väl utanför ämnet jämställdhet va?

 104. Hantverkare Says:

  @leifer ”Vad snackar du om???
  Sluta svamla snälla.
  Jag kan inte svara för vad folk gör och inte gör på sin arbetstid.”

  Jag pratar om ”någon” som under sin arbetstid sitter vid dator, diskuterar på bloggar – under arbetstiden – och SAMTIDIGT dömer denne ”någon” invandrare som inte jobbar och som är kriminella.

 105. leifer Says:

  Hantverkare
  ”Ska man verkligen behöva kommentera detta?”

  Problemet är att det är obalans idag, många vittnesmål från män börjar dyka upp. Det är detta som detta forum handlar om. Dock är det ju kanske inte ämnet för denna tråd.

 106. leifer Says:

  Hantverkare

  Läs mitt svar 19:16. Du är ute i farstun igen.

  Sen om nån skulle sitta på jobbet och blogga lite (betoning på lite) vid nån rast för att tänka på nåt annat, så ser jag inte det som nåt stort problem utan snarare tvärtom.

 107. Hantverkare Says:

  @leifer
  ”Men nu hamnar vi väl rätt väl utanför ämnet jämställdhet va?”

  Det behöver vi inte göra. Feminister säger nämligen nånting liknande om män som är överrepresenterade statistiskt vad gäller kriminalitet. Men ett sådant argument avfärdar du. Jag har läst vad du har skrivit om detta. Så varför avfärdar du ett och samma argument när det tillämpas på män generellt men inte när det tillämpas bara på invandrarmän? Det finns länder som inte har så många invandrare procentuellt som Sverige och ändå är män (de inhemska i detta fallet) överrepresenterade statistiskt vad gäller kriminalitet.

 108. Hantverkare Says:

  @leifer
  ”Det är detta som detta forum handlar om. Dock är det ju kanske inte ämnet för denna tråd.”
  Du är rätt ensam i detta. Jag har aldrig träffat en man som skulle uppleva det som orättvist att han inte får lov att ta barnet ifrån en mamma direkt efter förlossningen och behålla det bara för sig själv. Och att hon skulle gå med på det redan i början av graviditeten är rena rama fantasier. Hur skulle det gå till? Driver du med folk eller? Du kan omöjligen mena allvar.

 109. leifer Says:

  Hantverkare

  Vet inte om jag avfärdat att män är överrepresenterade i kriminalitet. Jag skrev dessutom tidigare här om kriminella män som ”svin”, och förtydligade sen att det handlar om både alla män, alltså även ”svenska” män. Jag ser också kriminalitet hos män som ett felsymptom, jag skrev ju att kriminella kanske varken är svin eller offer. Eller att sanningen kanske ligger mitt i mellan. Feminister är ju ofta vänster och vill då gulla med kriminella. Jag ser också att det finns makt i kriminalitet att att maktlösa män kan lockas in i kriminalitet pga en maktlösa tillvaro. Jag skriver ofta om att (fattiga) männen blivit andra klassens medborgare, även om det finns vissa sätt att kompensera. Ex genom fruimport.

  Jag ser också ett stort problem för många unga män idag i ett alltmer feministiskt samhälle. Och inte minst då män från mer patriarkaliska kulturer eller där föräldrar uppfostrar sina barn väldigt patriarkalsikt, klart det blir en otrolig kulturkrock då.

  Sen har jag dessutom sagt att jag inte är ensidigt emot feminism, utan delar en del av deras problembeskrivningar. Men saknar också problembeskrivningar av kvinnor. Detta har jag nog sagt 100 ggr.

  Vad gäller Man uni, så förstod jag inte hans inlägg här mot dig, och det är en debatt ni får sköta själva.

  Vore tacksam om du i fortsättningen inte tolkade allt jag skriver på värsta möjliga sätt. Tycker om att debattera och kul när det ändå blir lite mothugg. Om man tycker exakt lika i alla frågor så blir det inte mycket att debattera.

 110. leifer Says:

  Hantverkare

  ”Jag har aldrig träffat en man som skulle uppleva det som orättvist att han inte får lov att ta barnet ifrån en mamma direkt efter förlossningen och behålla det bara för sig själv. Och att hon skulle gå med på det redan i början av graviditeten är rena rama fantasier. Hur skulle det gå till? Driver du med folk eller? Du kan omöjligen mena allvar.”

  Vet inte varför du skruvar till det man skriver. Vad är poängen?
  Jag skriver att män ska ha samma makt. Du verkar antyda att kvinnan har den större rätten över barnet, det är jag emot. Lika mycket som jag är emot att pappan skulle ta barnet direkt från mamman direkt efter förlossningen. Tror inte på tvång. Däremot kan det ju möjligen handla om frivillighet.

  Ex gör ju många kvinnor abort pga ekonomiska skäl. Liksom att många kvinnor skaffar barn själva, utan en pappa involverad, likväl det nåt man kan kritisera.

  Sen vet inte jag om det går att uppnå en balans inom reproduktion (ex pga biologiska orsaker), och att man då istället får se till att kompensera män på annat sätt för bristande makt inom reproduktion så att det totalt sätt blir lika. Det är en tanke också. Men då kan man inte kräva full jämställdhet inom reproduktionen och sen tumma på produktionen. Då får du obalanser, och dom kommer straffa samhället. Ex genom att män slås ut i större grad, kriminalitet ökar, eller stora sociala och ekonomiska konsekvenser för samhället. Även ur barnens perspektiv är jämställdhet viktigt. Att pappan då har lika makt och ansvar som mamman.

 111. leifer Says:

  Blev fel där menade

  ”Men då kan man inte kräva full jämställdhet inom produktionen och sen tumma på reproduktionen.” Då blir det alltså det Pär kallar för jämställdhet a la carte.

 112. Hantverkare Says:

  @leifer: ”Vad gäller Man uni, så förstod jag inte hans inlägg här mot dig, och det är en debatt ni får sköta själva.”

  Han har inte skrivit till mig mer än att han bekräftar det jag alltid sagt: individen före kollektivet!

  Man* United* säger:
  15 mars 2011 kl. 21:53
  @ hantverkaren

  ”Jag ser inte Assange som nåt föredöme och beter mig inte som honom. Ändå får jag kollektiv skuld för hans beteende. Och definitivt inte höra nåt positivt av feminister.””

  Det där har jag aldrig skrivit och därför kan inte svaret var till mig.

 113. leifer Says:

  Hantverkare

  Läs mitt inlägg 19:42 också, lätt att missa när vi skriver så tätt.

  Nu ska jag ta ett break. Hoppas på bättre ton framöver. Ha en bra kväll!

 114. Hantverkare Says:

  Leifer! Nu har jag läst ordentligt kommentaren som du tror jag ska besvara:

  Man* United* 15 mars 2011 kl. 21:53

  Kommentaren är TILL DIG, Leifer! Det kan du lätt se i sammanhanget. Det var du som tyckte att du måste lida på grund av JA.

 115. Hantverkare Says:

  @leifer ”Hoppas på bättre ton framöver.”

  Ja, om du slutar med de otrevliga kommentarerna mot invandrare så har jag inga som helst problem med att hålla en bra ton 🙂

  ”Ha en bra kväll!”

  Tack och detsamma.

 116. Hantverkare Says:

  @leifer kl. 19:42: ”Sen vet inte jag om det går att uppnå en balans inom reproduktion (ex pga biologiska orsaker), och att man då istället får se till att kompensera män på annat sätt för bristande makt inom reproduktion så att det totalt sätt blir lika.”

  Så män borde få kompensation för att de inte kan föda barn?
  Borde då inte kvinnor få kompensation för att de inte har en snopp?
  Man hjälper inte jämställdheten genom att göra karikatyr av den.

 117. leifer Says:

  Hantverkare

  ”Så män borde få kompensation för att de inte kan föda barn?
  Borde då inte kvinnor få kompensation för att de inte har en snopp?
  Man hjälper inte jämställdheten genom att göra karikatyr av den.”

  Är det nån mening att debattera om du skruvar till det ungefär som en feminist (som älskar att prata om snoppar dessutom).

  Det handlar alltså om kompensera den större makten på området, denna makt är omvittnad och även patriarker brukar uppskatta denna makt/ansvar (du låter som en patriark i dina resonemang). Patriarket och feminister resonerar ofta lika i dessa frågor, även om deras utgångspunkt är olika.

  Om du nu anser att kvinnor ska ha den större makten över barn vill säga. Ditt resonemang om att ta barnet från mamman på BB är ju en sån bild. Det lilla barnet tillhör då främst mamman.

  När jag pratar om att förändra denna makt så slår du bakut. Betänk också att med makt kommer ansvar. Därav att kvinnor i Sverige överlag tar större direkt ansvar för barn.

 118. leifer Says:

  För att vara övertydlig för 1001-gången så handlar det då om 50-50 makt inom reproduktion, och 50-50 makt inom reproduktion vad gäller kön. Dvs lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter på alla områden oavsett kön.

 119. leifer Says:

  Hantverkare

  ”otrevliga kommentarerna mot invandrare”

  Om du tycker det är otrevligt att folk har andra kulturer än den svenska i Sverige så får du nog ta det. Dvs det handlar då om olika syn på könsroller och jämställdhet. Ingen givet bättre än det andra, men det handlar då om att erkänna att det finns skillnader och att det blir ett problem om man inte drar åt samma håll. Liksom att en kultur då kan vara ”bättre” än en annan, om det är en viss målbild vi talar om, ex full jämställdhet mellan könen.

 120. Hantverkare Says:

  leifer säger:
  ”du låter som en patriark i dina resonemang”
  Ojojojoj, sluta ljuga!

  ”Patriarket och feminister resonerar ofta lika i dessa frågor, även om deras utgångspunkt är olika.”

  Jaha så först kallar du mig för patriark för att sedan likställa mig med feminister. För att sedan angripa denna tvehuvade halmdocka. Du är rolig du. Och du som påstår dig diskutera SAKFRÅGOR. Vad har du för belägg för sådana påhopp?

  ”Om du nu anser att kvinnor ska ha den större makten över barn vill säga.”
  Vad då för makt? Jag som trodde att det var naturen som ordnade att kvinnor blir gravida för att sedan föda barn. Men nej, det är ju en samhällsfråga som ska diskuteras på GenusNytt. Där ser man, där hade jag visst fel 🙂

  Sedan angående dina kommentarer där du gång på gång framställer svenska män som överlägsna andra som kommer från ”patriarkala länder”:
  Sverige toppar listan på antal våldtäkter så vad snackar du om? Du använder dig ofta av statistik som placerar Sverige på första plats när det gäller jämställdhet och då borde du väl ta placeringen på våldtäkter som seriös också. Den kommer ju från samma källa. Personligen tycker jag att de mest jämställda länder börjar någonstans på placeringen nummer 10 och slutar kanske på nummer 30. Allt över och under är mer eller mindre ojämställd åt det ena eller det andra hållet. Men nu har jag inte kollat listan ordentligt så det är bara en gissning.
  Förresten, vad är ”patriarkala länder” för nåt?

  Du får också besvara Man* United* 15 mars 2011 kl. 21:53 och sluta låtsas som om kommentaren var till mig när han citerar DIG!
  Sedan förstår jag inte hur du kan utnämna dig själv som ”vinnare av debatten”? Vad då för debatt? Och vem är det som säger att du vann någonting?

 121. leifer Says:

  Hantverkaren

  Ingen mening med tjafs. Patriarkaliskt är inget påhopp. Att svenska män och kvinnor är mer jämställda än andra kulturer är inte heller nån nyhet. Med det inte sagt bättre, du har hakat upp dig på bättre och sämre.

  Makt är inte naturligt given, ex abort. Gick inte så lätt förr. Du kan likväl prata om naturfolk som naturligt, och där är det inte alls så att kvinnor har den reproduktiva makten som man har idag i Sverige.

  Sen vet jag inte varför du börjar kommentera massa gamla inlägg.

  Tråden är rätt död, delar av denna diskussion kan väl fortsätta i sällskap av flera. Jag tycker vi stoppar där, särskilt som du vevar om och om trots att jag förklarar gång på gång.

 122. Hantverkare Says:

  ”Patriarkaliskt är inget påhopp.”
  Det är ett påhopp om det är riktat mot någon som INTE är patriark och när du själv inte har belägg för ett sådant uttalande på en blogg som handlar om JÄMSTÄLLDHET och när du diskuterar med en man som under 15 år har varit både mamma och pappa för sina barn som enskild vårdnadshavare. DÅ har man rätt att uppleva det som påhopp. Förmodligen låter du dig vilseledas av nicknamnet. Jag kan ändra det till Dagmamma så du kanske ska tro att det sitter en hund vid dator hehe.
  ”Att svenska män och kvinnor är mer jämställda än andra kulturer är inte heller nån nyhet.”
  Det är inget internationellt erkänt faktum heller. Det beror på hur man ”mäter” jämställdhet. I olika länder ser man olika på jämställdheten. Det är inte alla som håller med om den svenska bilden av jämställdheten som liknar feministernas Saudiarabien.

  ”Sen vet jag inte varför du börjar kommentera massa gamla inlägg.”
  Det är väl du som skyndar hit några sekunder efter att jag skriver. Jag har skrivit till dig i färska trådar som du inte alls bryr dig om!

 123. Hantverkare Says:

  leifer ”särskilt som du vevar om och om trots att jag förklarar gång på gång.”

  Bara för att du förklarar någonting behöver inte betyda att andra är skyldiga att anamma dina åsikter.

 124. leifer Says:

  Hantverkare

  Det handlar om att jag förklarar vad jag menar och att du sen påstår nåt jag inte menar ännu en gång. Ofta börjar du om uppifrån i tråden och rycker nåt ur sitt sammanhang. Det leder inte framåt. Det blir bortkastat för oss båda.

 125. leifer Says:

  Hantverkare

  ”Jag har skrivit till dig i färska trådar som du inte alls bryr dig om!”

  Läser i flera trådar, lätt att missa.

  Sen trodde jag du kallade dig hantverkare för att du är hantverkare.

  ”Det är inte alla som håller med om den svenska bilden av jämställdheten som liknar feministernas Saudiarabien.”

  Ja det var ju intressant att du nu kritiserar att kvinnor då har för mycket makt. Men som sagt, när du inte tydligt säger vad du tycker, så försöker jag att gissa, men då är det tydligen fel, och du rättar inte genom att säga vad du tycker. Då blir det fruktlöst. Sen börjar du med att kritisera vidare nåt jag sagt istället för att vara konstruktiv.

  Dvs detta är fruktlöst.

 126. leifer Says:

  Hantverkare
  ”Det är inte alla som håller med om den svenska bilden av jämställdheten som liknar feministernas Saudiarabien.”

  Hur kan du kalla Sverige för feministernas Saudiarabien samtidigt som du inte då vill gå med på att Sverige är ett av världens mist patriarkaliska länder/kulturer?

  Jag ställer frågan i första tråden på denna webplats nu så kan vi avsluta här.

 127. Hantverkare Says:

  leifer ”Sen trodde jag du kallade dig hantverkare för att du är hantverkare.”
  Och vad är fel med det då? Ett yrke visar väl inga personliga egenskaper, personens värderingar eller annat mer än just YRKE. Tycker du att alla hantverkare är patriarker då är de DU som har problem. För övrigt svara du bara på det som passar dig så det är minsann FRUKTLÖST.

 128. Jag tar avstånd, men gör du det, Monica Antonsson? « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . […]

 129. Sara Says:

  Jag är inte feminist någonstans och visst ska det finnas bevis men om en person är sönderslagen kallas det ofta bevis. Fruktansvärd kvinna som får sin man dömd till fängelse med överdrifter och lögner och sedan går ut med att det är vanligt att kvinnor ljuger för att hämnas. Jag har både blivit misshandlad, våldtagen och utsatt för mordförsök och har fått skador för livet (även fysiska) och aldrig haft styrka att gå igenom alla förhören och undersökningar just för att poliserna och läkarna utgår från att folk är som Pia. En man sitter inne på flera år nu för våldtäkter och mordförsök men det var tack vare att några andra hade styrkan.

  Hur helvete kan en kvinna sitta och ljuga i rätten på det här viset, ringa runt och samla vittnen, ständigt provocera fram bråk för att fixa bevis och sedan hävda att kvinnor ljuger för att polisen VILL sätta fast oskyldiga män. Är väldigt förvånad över att han blev fälld dock. Vet ingen som blivit utsatt för våld (på riktigt) som fått en gärningsman fälld. Varken de jag känner som begått gärningar eller blivit utsatta för dem.

  Men det är människor som Pia som ser till att våldtäktsmän och misshandlare går fria (eller oskyldiga hamnar i fängelse som här) med att utföra experiment på sin omgivning. Så jävla vidrigt. Och sedan skyller på polisen när man själv fabricerat fram bevis medvetet.

  Hoppas att Pia får ett långt fängelsestraff.

  Tack för att du gjort det så mycket svårare för andra att få sina gärningsmän dömda, vi som får flytta runt, byta namn och gömma oss i flera år. tack Pia. Hoppas du ruttnar i fängelset.

  (vet att detta inte är Pias blogg men visste inte var jag skulle skriva till henne)

 130. Sara Says:

  Men hoppas verkligen också att det är påhittat. Hon hade antagligen suttit häktad annars. Hoppas verkligen det. Men det är åt helvete för folk att sitta och hitta på sådant här. Många av oss som varit blivit misshandlade och våldtagna och fortfarande blir kallade för lögnare medan gärningsmännen går fria och lever sina normala liv medan jag behöver PA, känns som ett större hån än själva gärningen att folk ljuger om sådant och sedan skyller ifrån sig. Inte ens en 14-åring skulle bete sig på det viset. Hoppas jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: