Jävla mes

by

Tack för tipset, 50/50. Apropå bilden nedan, läs detta blogginlägg på GenusNytt så kanske skrattet fastnar i halsen

.

I det blogginlägget kan du läsa om forskning som visar att riktigt jämställda män ofta blir dumpade av sina kvinnor. Det kallas dubbelbestraffning (hur man än gör så är det fel), och utgör en av de härskartekniker som många feminister kallar manlig härskarteknik.

PS 1: Drabbas kvinnor värst när mediadrevet går? Det har Sveriges Radio gjort ett program om. Där säger bland annat förre kulturministern Cecilia Stegö Chiló (som fick avgå för att hon inte hade betalat tevelicensen) att kön verkligen spelar in när journalister startar ett drev. Se här. Tack för tipset, Fredrik! Vad tror du, blir media extra entusiastiska om de får möjlighet att nita en kvinna?

PS 2: Kvinnors företagande ökar i snigeltakt, trots alla statliga satsningar på kvinnliga företagare. En undersökning visar på två procents ökning på tio år. Läs mer här. Tack för tipset, Fredrik! Vad tror du, är det kanske nödvändigt att de statliga satsningarna på kvinnligt företagande blir ännu större?

PS 3: Stämmer det verkligen att svält runtom i världen huvudsakligen drabbar kvinnor? Det anser europaparlamentarikern Åsa Westlund (s) i en debattartikel här. ”En miljard människor svälter, de flesta är kvinnor. Världens bistånd tar i dag alldeles för lite hänsyn till jämställdhetsperspektivet”, skriver hon. Längre ned skriver hon att EU bör satsa på kvinnorna när det gäller bistånd. Tack för tipset, Fredrik!

Annonser

20 svar to “Jävla mes”

 1. Kristin Says:

  19.00 UR Samtiden Tema: Hon, han och makten
  Kunskap och vetenskap i nytt sammanhang. Hur många sportbilder med kvinnor på kan du räkna till? Och var är tjejerna i musikbranschen? Forskare och medieprofiler om det alltför långsamma jämställdhetsarbetet i Sverige. Med bland andra journalisten Annika Lantz, Arvikafestivalens Emma Finnkvist och den tidigare utrikesministern Karin Söder. Textat sid. 794.

  Ett riktigt jävla skitprogram fullt av propaganda som pågår nu i Kunskapskanalen!!

 2. Kristin Says:

  Det är inte konstigt att kvinnor ser ner på män som tar hand om hem och barn. Feminister hatar ju hemmafruar

 3. nudnik Says:

  Vilka har drabbats värst av jordbävningen och tsunamikatastrofen i Japan? Jag sätter en hundring på att rubriken ”Kvinnor drabbas värst av katastrofen” kommer snart.

 4. ParStrom Says:

  nudnik:
  Jag väntar också på det. Hur många dagar tar det?

 5. Björn Says:

  Tycker du borde läsa detta, http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6704643

 6. [a/non Says:

  Angående PS 3 stämmer det säkert. Det troliga är väl att männen antingen är ute och krigar och dör på det sättet, eller dör i försök att jobba ihop till mat åt kvinnorna.

 7. Lorem Ipsum Says:

  Om det kvinnliga företagandet har ökat med två procent på tio år trots alla pengar som har kastats på ”problemet” så måste vilken sansad och reflekterande människa ställa sig frågan om man ska göra mer av det som inte fungerar.

  Men i Sverige idag så tillämpar vi det dåliga ledarskapets andra lag. ”Gör mer av det som inte fungerar”.

 8. leifer Says:

  Är kvinnan på bilden Gudrun Schyman? 😉

 9. leifer Says:

  nudnik och Pär

  ”Kvinnor och barn” drabbas värst menar ni väl

 10. JohnM Says:

  Jag önskar att det fanns en ”gillaknapp” så jag kan gilla Leifers kommentar 🙂

 11. ParStrom Says:

  Björn:
  Bloggade om det där igår

 12. Jocke S Says:

  Ja det är nog Schyman. Jämställdhet är ett bra argument mot dem, eftersom de helt och hållet struntar i det som de hittat på. Jag är uppvuxen i könsrollsamhället, skötte min roll efter förmåga, inser i dag att när båda jobbar så delar man efter förmåga. I övrigt så skiter jag i det falska, som var och en kan inse, jämställdhetsbegreppet. Men som argument mot dem duger det mycket bra! Om ni vil kan jag kalla mig ”jämställdist” av strategiska skäl. Men den dag kvinnan vill gå hem, då blir det så. Vi är män, och män köper inte allt som kvinnor hittar på. Precis som kvinnor inte bör köpa allt som män hittr på. Har jag fel? Sjung ut!

 13. Grrblt Says:

  Var är kvinnorna i musikbranschen? Tja, den där Lady Gaga verkar det ju gå bra för.

 14. 50/50 Says:

  Grrblt

  Hur vet du att hon är kvinna? Det är ju en social konstruktion 😉

 15. leifer Says:

  50/50

  Exakt, kvinnor med manligt beteende alt patriarkaliskt tänk måste ju motarbetas. Medan män med mer kvinnligt beteende och jämställt tänk ska uppmuntras. Tyvärr har feminismen blivit alltmer könsfixerat och har fastnat helt i att göra skillnad på snippor och snoppar.

 16. robjoh Says:

  Kvinnors företagande ökar i snigeltakt, trots alla statliga satsningar på kvinnliga företagare. En undersökning visar på två procents ökning på tio år.

  Är väl inte helt oväntat, staten brukar inte vara bra på att starta företag. Staten brukar dock vara bra på att slänga mer pengar efter misslyckad politik så jag gissar att slutsatsen blir att slänga ännu mer pengar på ”problemet”.

 17. totte Says:

  Kul att Åsa Westlund också tycker det är bra med semlor till kvinnorna och knäcke till männen. Är hon från Gotland?

 18. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  ”…gender apartheid laws in Sweden..”

  Assange: Police interrogator Irmeli Krans personal friend with Anna Ardin

  http://www.daddys-sverige.com/3/post/2011/03/assange-police-interrogator-irmeli-krans-was-personal-friend-with-anna-ardin.html

 19. Hilding Says:

  Angående Ps. 3…..

  http://www.gendercide.org/what_is_gendercide.html

 20. Andreas Nurbo Says:

  Kalla inte Daily Mails artikel för forskning. Det är bara en tidningsartikel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: