”Extremt märkligt med manlig partiledare”

by

Gårdagens Nyhetsmorgon i TV4 ger en god bild av klimatet för den svenska genus- och jämställdhetsdebatten. Programledaren intervjuar TV4:s omvärldsbevakare Parisa Amiri (till vänster ovan) om valet av Håkan Juholt som ny partiledare för socialdemokraterna. Hon får frågan:

Är det här framtidens partiledare?

Svaret blir:

”Tyvärr inte, eftersom det är en man. Förlåt mig. Men det är ju socialdemokraterna, det är inte i linje med deras partiprogram att ta in en man på en sådan post 2011. Det är alltså extremt märkligt.”

Jag, som jämställdist, kan bara säga att sådana värderingar ligger väldigt långt från mina. Den här bloggen kämpar för jämställdhet – att män och kvinnor ska ha samma rättigheter och skyldigheter, och att meriter (och inte kön) ska vara styrande vid tillsättningar av ämbeten. Uppenbarligen har vi långt till jämställdhet i Sverige.

Du kan se klippet här. Gå till 03.30. Jag tappade tyvärr bort vem som tipsade mig.

Annonser

30 svar to “”Extremt märkligt med manlig partiledare””

 1. Lasse Says:

  Fattar inte hur de kan ta in en omvärldsanalytiker* som är 20 år och har noll kompetens eller erfarenhet i sammanhanget. Är som en fars att se henne.

  (Sen spelar inte könet någon roll)

  *som är könssrasist dessutom.

 2. michael Says:

  Socialdemokraterna är ett feministiskt parti,därför kan inte en man vara partiledare,enligt denna feministiska omvärldsbevakare.Det här är det många som förstått på denna blogg

 3. Jocke S Says:

  Ja frågan är när sossarna skall ta upp denna heta potatismos? De har ju faktiskt varit ett könsneutralt parti tidigare, även om det ”dominerats” av män osv, av kända historiska skäl.
  Man hoppas att vi inför nästa val, kan få upp den här frågan hos samtliga partier. Den dagen det blir tveksamt eller en nackdel att kalla sitt parti feministiskt, kommer det att bli politiska men mycket diskreta strömhopp från ideologin. Kan man inte se den utvecklingen i USA faktiskt, i Obamas initiativ, och i Danmark, den danska jämos? Enkönspolariseringen är så smått på väg ut, men ”this is not the end…(Churchill)

 4. Ursus Says:

  Dock lite förvånad att programledaren försökte ställa henne mot väggen och frågar om inte kompetensen är viktigaste, hur det hade blivit ramaskri om det varit en kvinna vars utseende kritiserats, m.m.

 5. robjoh Says:

  Hon har ju en poäng, sossarnas hårda fokus på feminismen måste ju innebära en kvinna vid makten, männen ska ju inte ha någon makt. /sarkasm?

 6. michael Says:

  Till valet 2014 har vi problematiserat feminismen så ingen längre säger rakt av att dom är feminister,utan det måste ske med en massa tillägg, vilket redan sker.Jag ser oxå fram emot när bloggare som Pär Pelle Tanja Erik och vi alla andra driver en fråga samtidigt för att få genomslag i denna fråga men den tiden är ännu inte här men snart:)

 7. JD Says:

  Dagens generation av wwwärldsvana, unga feministiska tjejer som har byggt upp hela sin wwwärldsbild utifrån vänsterorienterade bloggar och likasinnade´s ytliga twittrande on the WorldWideWeb.
  Dessa mediacurlade kvinnors verklighet innefattas av en dataskärm, tangentbord och lite juste bandbredd.

  Nej nu var jag elak! Men det var den bild jag fick av intervjun! SORRY!
  Att hon är skärpt tvivlar jag inte på men hennes perspektiv på omvärlden känns lite väl inskränkt!
  Men vad vet jag? Jag är ju bara en ynklig, patetisk Man!

 8. JD Says:

  @Ursus

  Vi har väldigt bra kvinnliga programledare i Sverige. Jag tror faktiskt att de flesta är rätt irriterade på de bananskal som unga feministiska tjejer glider in på i mediavärlden.

 9. Hanen Says:

  Jag har skrivit detta förut, men det tåls att upprepas:

  I dagens feministiska klimat, och då inte minst inom media, är unga kvinnor i det närmsta att betrakta som orakel. Unga tjejer kan därför i praktiken få sitta och ha åsikter om precis allt mellan himmel och jord och vuxenvärlden ska bara lyssna och gilla läget. Speciellt den manliga delen.

  Därför kan man se unga, okunniga och outbildade småbruttor bli utnämnda till ”experter” och i denna egenskap uttala sig om otroligt viktiga och komplexa frågor helt utan någon som helst egentlig kunskap. Ärligt talat är det ett hån mot folks intellekt.

  För övrigt. Ju mer feministiska sossarna blir, ju färre väljare lär de få. Men man undrar om de fattat detta ännu?

 10. Hiram Abiff Says:

  Tyvärr inte, eftersom det är en kvinna.

 11. Eric Says:

  SVT, SR, TV4. Av vänstern, med vänstern, för vänstern…

 12. Eric Says:

  @Michael:

  Absolut! Nu är tiden för oss män (och de vettiga kvinnorna) att hålla ihop! Vi ska skapa rättvisa och lyfta sanningen om den feministiska sekten som ätit sig in i samhällskroppen. Radikalfeminism ska inte längre förknippas med framgång, väljare och karriär…

  Själv anser jag att den här frågan är så viktig för vår demokrati, vår frihet och våra barns framtid att jag kommer att avsätta behövlig tid för att föra debatten. Sverige ska en gång för alla göra sig kvitt rättsosäkerhet, morallagar, åsiktsförtryck, och censur. Om radikalfeminismen avslöjas som den hatets ideologi den är, så har vi säkrat allt detta!

 13. Trio Says:

  @Hanen

  Helt rätt. Att vara kvinna och dessutom ung betraktas i dagens Sverige som två enorma kompetenser i sig. Kompetenser som vida överskrider kunskap, utbildning, erfarenhet – särskilt från manligt håll…

  Finns uppenbarligen också många inom S (Pekgul-falangen) som absolut håller med om att det viktigaste är att partiet har en kvinnlig feminist som partiledare…

 14. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Gammal skåpmat från 70-talet som är helt fel definierad beträffande jämställdhet. Så j… mossigt! Hur trista och Samhällsfrånvända kan feminister bli är en sak. Men att majoriteten av den manliga väljarbasen flyr feminister. Våga vara excentrisk som Genus Nytt istället för förvirrade medlöpare som denna feministiska omvärldsbevakare.

  Det är tack vare GenusLeaks som avslöjar och granskar feministerna inom journalistkåren som är allt annat än professionella.

  Det är pga grävande och publiceringar som GenusLeaks istället dammiga gammel media bidrar med så de friande omständigheterna och bevisen kommer fram.

  Vad ska man då ha feministiska wannabe skvaller press journalister till som inte publicerar icke feministiska artiklar men dock avgörande????
  Annat än att sälja in feminism till kunder som vägrar befatta sig med den hjärntvättade ideologin.

 15. Info Says:

  PARISA AMIRI

  lär vara redaktör för Nöjesguiden, är ett stående inslag och orakel i olika radioprogram samt god vän med GenusNytts gamla bekant och kommentator HANNA FRIDÉN. Dessutom är Parisa en djävel på att svära och att dricka öl. Det kan ni se här i hennes blogg:

  http://213.180.79.58/blogs/parisa/aret-2009-ett-skitlangt-inlaegg-med-asmycket-bilder

 16. Lars Says:

  Och den stackars ”omvärldsbevakaren” nästan drattar på ändan av programledarens obegripliga och gåtfulla påpekande ”bör inte lämplighet snarare än kön styra valet av partitelade”.
  Och jag nästan drattar på ändan av att ett så självklart och relevant påpekande kom från en kvinnlig programledare i svensk TV år 2011.
  En eloge till Tilde programledare som dessutom hade modet att påpeka vilket ramaskri det lett till om en kvinna utsatts för motsvarande omdömen som Juholt p.g.a sin mustasch. Man skulle nästan kunna tro att hon läst GenyusNytt.

  Men fortfarande förbryllar fenomenet med de navelskådande kvinnliga ”omvärldsanalytikerna” och debattörerna högt och lågt inom media som fortfarande inte torkat bakom öronen.
  Men visst, vad kan man vänta sig när nu självkritiken är avskaffad i den feministiska skolningen och annan kritik instinktivt avfärdas som kvinnoförtryck

 17. manckerstroem Says:

  Ja, det händer igen och igen. Svensk TV och radio är en lekplats för drivhusplantor från det politiskt korrekta moderskeppet. Resultatet spelar ingen roll då de får härja oemotsagda och utnämnadet av experter sker sporadiskt, då CV är fullstädigt ovidkommande. Plattityderna står som spön i backen. Det fungerar ungefär som ett modernt dagis, utan resurser eller ambitioner till pedagogisk vägledning och fyllt till bredden av osammanhängande tjatter. Ok, vi överlever nog, men det värsta är att Sverige förmodligen har lyckats placera sig i en ohotad topplacering som världens främsta variant av ”Gökboet”.

 18. Tandpetare Says:

  Är inte förvånad. Men hon är ju lika gammal som mig, 20 år, och det är trist att se att feminismen sätter sina spår i yngre människor, för då innebär ju det att feminismen kommer överleva i dessa personer då dessa lever vidare. Det enda positiva var ju att programledaren kritiserade lite grann, ändå ett bra tecken?

 19. Grodan Boll Says:

  Lät som hon gjorde en korrekt analys av socialdemokraterna, och hur de troligen resonerar om partiledarposten.

  I mina öron lät det inte som att det var hennes åsikt att det var fel partiledarkandidat pga kön.

 20. klas Says:

  Sjukt inslag. Jag blir illamående.

  Samtidigt så håller jag med Grodan Boll lite, den största utmaninen Sverige har är integrationen av nysvenskar, då sparkar Sossarna Baylan som partisekreterare och ersätter honom med en kvinna.

 21. Jocke S Says:

  Den här omvärldsanalytikern, ser inte hon ut som Birgitta Ohlsson? Men hon är väl inte 20 år….? 😦

 22. leifer Says:

  Och svt media undrar varför den s.k. socialdemokratin har problem?

  Deras syn på kön har slagit knut på dom själva. Väljer dom en kvinna, så blir hon vald för att hon är kvinna. Väljer man en man, så är även det fel, då ju män är omodernt och anti-feministiskt.

  På detta så pratar dom om att kön är enbart en social konstruktion.

  Jösses!

 23. Info Says:

  MILJÖPARTIET KRÄVER: GENUSPEDAGOGER I STOCKHOLMS ALLA FÖRSKOLOR SAMT I GRUNDSKOLOR OCH GYMNASIESKOLOR

  ”För att uppnå jämställdhet behöver samhället bryta föreställningarna om vad som är manligt och kvinnligt, tycker Miljöpartiet som vill åtgärda det genom att placera så kallade genuspedagoger på samtliga förskolor i Stockholm. När man inte trodde att det kunde bli tramsigare så påminns man om att det är i Sverige 2011 vi lever, här och nu är ingenting omöjligt – bokstavligt talat.

  – Bristen på jämställdhet syns redan i förskolan – pojkar och flickor bemöts olika. En pojke som gillar rosa riskerar mobbing, tjejer som klättrar i träd kallas pojkflicka och pojkars språkutveckling begränsas genom att vuxna tilltalar pojkar och flickor olika. Därför behövs tidiga satsningar. Politiken ska skapa förutsättningar för ett samhälle där vi utgår från individ och inte förlegade föreställningar om kön, säger Per Bolund (MP), oppositionsborgarråd Stockholms stad.

  – Miljöpartiet vill ha utbildade genuspedagoger i Stockholms alla förskolor. Det är en viktig satsning för att ge alla barn samma möjligheter tidigt i livet. Viktigt är att föräldrarna görs delaktiga i arbetet. I den gröna budgeten för Stockholm stad satsar vi sju miljoner på genuspedagoger i förskolan och fem miljoner på genuspedagoger i grundskola och gymnasium, säger Per Bolund (MP).”

  http://svenssonsfortvivlan.blogspot.com/2011/03/miljopartiet-genuspedagoger-i.html

  Månd. 14. mars 2011.

 24. leifer Says:

  Uppenbart också att feministerna är åldersfascister, dom vill inte säga det men dom gillar ju helt klart inte att Juholt är en ”gubbe”.

  Frågan är dock om en ”tant” till hade accepterats, och en ung tjej går väl inte heller, vad vet hon om världen och politik?

 25. Lorem Ipsum Says:

  @Info, kan dom inte kalla dessa induhvider vid deras rätta namn; politiska kommissarier.

 26. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  FÖRST SÄNKTE HAN MONA SAHLIN SEDAN TOG HAN HENNES JOBB

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2361675/forst-sankte-han-mona-sahlin-sedan-tog-han-hennes-jobb

  Ett steg att locka tillbaka den manliga väljarbasen som är allt annat än feministiska! Ofrånkomligt val från (s) om de överhuvudtaget inte ska tömma sin kassa och gå under som parti för alltid.

  Tomas Bodström otrogen och gamla s-toppen korrumperad. De som står som ansvariga för radikalfeminismens utveckling dvs det är de personer som ska doppas i tjära och springa gatlopp jämte Eva Lundgren

  Assange: Police interrogator Irmeli Krans personal friend with Anna Ardin

  Tomas Bodström formed the gender apartheid laws

  http://www.daddys-sverige.com/daddys-blogg.html

 27. Sanna D Says:

  Jag tycker i alla fall det var bra av programledaren Tilde de Paula att våga ifrågasätta Parisa Amiris uttalanden. Det blev ganska tydligt hur vinklad och journalistiskt oprofessionell Parisa Amiri är.

 28. 50/50 Says:

  Samma fårga som vanligt:

  Hur vet hon att han är man om det är en social konstruktion?

 29. Anders Says:

  Den där TV4 experten tänker ju inte.

  En av de främsta anledningarna till S kollaps är just vurmandet för feminismen och mångkultur. Något som inte går hem.

  Med en återgång till hederlig vänsterpolitik kommer det att gå bättre för dem.

 30. rgsson Says:

  ”Eftersom man inte vet något om honom börjar man kommentera hans utseende”.
  Det gör ju så ont i händerna att gräva lite utanför twitters värld…
  Skall hon sprida sin dynga i TV kunde hon väl gå en svenskakurs först och göra sig av med sitt tonårsspråk. Det är som ett obehaglig skämt allting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: