”Män är kollektivt skyldiga för alla försyndelser”

by

Här är nu ännu en man som uppenbarligen hatar män. I Norge den här gången. Det är en krönikör vid namn Frode Bjerkestrand som skrivit entotal sågningav det manliga könet i en krönika i Bergen Tidene.

Bjerkestrand tycker att män kollektivt bör sona för alla förbrytelser som begås mot kvinnor, och han tycker män är livsfarliga. Det här har kommit till min kännedom genom en mycket upprörd insändare om saken från en av GenusNytts norska läsare. Här är den:

Hei!

Vi tar oss den frihet å legge ved en kronikk som ble publisert på Bergen Tidendes nettside i anledning Kvinnedagen 8. mars. Mannen som står bak artikkelen mener at menn bør sone kollektivt for de overgrep og forbrytelser som begås mot kvinner. Menn er livsfarlige, hevder han videre.

Dette er samme innstilling som Reform, en feministisk organisasjon for menn, har: de vil at menn skal gå med ett hvitt bånd på jakkeslaget for å markere sin avstand mot menns vold mot kvinner – altså et kollektivt avlat, en slags jødestjerne for menn.

Hvilket bånd kvinner skal gå med for å ta avstand mot kvinners vold mot menn og barn, sies det intet om. Kvinner slår per definisjon ikke, ei heller begår de psykiske krenkelser og overgrep. Det er politisk vedtatt i Norge at kvinner som kjønn er rene og uskyldige, og at deres seksualitet er ren, livsbejaende og fri. Det satses stort på å gi Kvinnen en definisjonsmakt, som er moralsk og etisk hevet over menns grumsete holdninger og seksualitet.

Mye tyder likevel på at den norske mann (og mange kvinner) er i ferd med å våkne fra den Statsfeministiske sirenesangens messende og hypnotiserende søvn. Mannsutvalget gjør vårt for å stille spørsmålene som, hos de som gidder å lytte, kan få dem til å tenke selv, være kritiske, og ikke overlate tenkingen til Staten.

Vi gleder oss over arbeidet ditt, og støtter kampen  for at også menn skal ses som mennesker og individer.

.

PS: Här bloggade jag nyligen om en svensk motsvarighet till Frode Bjerkestrand.

Annonser

32 svar to “”Män är kollektivt skyldiga för alla försyndelser””

 1. Bengt Says:

  Finns denne Frode egentligen?

  Var inte den mest radikala extremfeministen och dito manshaterskan Eva Lundgren och som bl.a påstått att det finns manliga sekter som ritualmördar spädbarn härstammande just ifrån Bergen?

  Samma Eva Lundgren som nyligen ”självmant” sagt upp sig från sin professorstjänst vid Uppsala Universitet ..

  Tycker att språket och uttrycken är demsamma!

 2. Jocke S Says:

  Ja, det är tyvärrr så. Männen är ett problem, men nej! Inte som han ser det förstås, utan för att män som haft ordet, journalister och politiker, tidigt la sig platt fall för feminismen.
  Med en feminism som hade fått ordentlig kritik och mött motstånd och även med mansfrågor inblandade, så hade vi kanske fått en helt annan debatt och politik.
  Män som han och ända upp på Reinfeldt nivå, de är det stora problemet. Feminismen klarar sig inte utan dem. Varför de är så, ja det kan vi grunna på. Har länge funderat på en artikel om detta, ”feminissen”, har en del teorier.
  Jag tror vi bör rikta in oss på statsfeminismen och feministmännen, och så får de vimsiga feministkvinnor vänta. Ge dessa män en omgång!

 3. Tommy Jonsson Says:

  Helt rätt Jocke S. Det är StatsFEministern Reinfeldt i första rummet som ger feministerna politiskt och finansiellt stöd. Stoppa pengaflödet och skapa en politisk risk för ledande politiker.

 4. Hantverkare Says:

  En manlig feminist är hälften så smart och dubbelt så farlig som en kvinnlig feminist.

 5. Bengt Says:

  Även Lenin förstod visst vikten av att ha tillgång till enfaldiga och godtrogna s.k ”nyttiga idioter”…

 6. michael Says:

  Judar är kollektivt skyldiga till alla förbrytelser mot oss germanska européer,att generalisera och skuldbelägga en hel grupp,har ju alltid visat sig bli rättvist genom historian.

 7. Hantverkare Says:

  @michael+Bengt
  Hahahaha. Ni gick direkt i fällan. Undrar vad ni ska skriva när jag ska ladda ner Zarathustras gatha-sångerna på originalt språk på min dator HAHAHAHA 🙂

  Fisken fiskar fiskaren 🙂

 8. Hantverkare Says:

  @Bengt+michael
  Den där kommentaren var inte till er. Den är till någon helt annan. Vi använder den här websidan till att kommunicera genom hemliga koder 🙂
  Kontraspionage heter det 🙂
  Over und Out

 9. Späkare Says:

  Man kanske kunde ha årliga botgöringsritualer där män under kvinnornas överinseende får utföra något förnedrande? Internationella kvinnodagen är väl en lämplig kandidat som tidpunkt. Bot skall göras på alla arbetsplatser och skolor. Litet mildare på dagis, förstås. Där kan det t.ex. omvandlas till semlor för flickorna.

 10. Jack Says:

  Späkare,

  Internationella kvinnodagen. Då skall kvinnofrågor avhandlas. Kvinnofrågor så som

  – Kvinnors mord av små barn
  – Kvinnors slavhandel med pojkar och flickor
  – Kvinnors skuld i att sända män ut i krig
  – Kvinnors parasiterande på män
  – Och kvinnors åtrå till barn

  På internationella kvinnodagen bör kvinnor gå i procession, kanske bärande ett rosa band signalerande deras skuld som kön.

 11. Ulf Andersson Says:

  Wow!

  En manlig (?) klon av Eva ”Småbarnspappor är livsfarliga” Sternberg
  och Eva Lundgren (nyligen avgången ”genusforskare” vid
  Uppsala Universitet).

  Jag är imponerad av att en människa år 2011
  kan vara så verklighetsfrämmande….

 12. leifer Says:

  Sågar han sig själv månne?

 13. Sigvard Says:

  Bengt säger: ”Även Lenin förstod visst vikten av att ha tillgång till enfaldiga och godtrogna s.k ”nyttiga idioter”…”

  En nyttig idiot är varje kapitalists dröm. T ex den duktige kocken som fortsätter att arbeta för restaurangägaren, istället för att öppna eget.

  Det vore fint, som PO skrev, om vi kunde undvika partipolitik. Någon svarade: ”Vilken mansrörelse?”

  Svar: Den här bloggen, t ex.

 14. robjoh Says:

  @Sigvard
  Jag vill dock påpeka att jag nog tror att både den socialistiska rörelsen inte skulle stödja Lenin idag.

 15. Sigvard Says:

  robjoh – du slår in en öppen dörr.

 16. M Says:

  Bra jobbat Frode och alla andra som kollektivt skuldbelägger alla män för vad en minoritet av män gör! att skuldbelägga en grupp människor har ju historiskt visat sig väldigt lyckat. Varför begränsa kollektiv skuld till bara män? Du kan säkert ta fram spännande statistik om invandrare också och kollektivt skuldbelägga dem eller varför inte homosexuella. Du har mycket jobb framför dig. Du kan hämta mycket inspiration från 30-talets Tyskland. Heja Frode!!
  Obs. Om nu någon till äventyrs inte förstod detta så har mitt inlägg ett ironiskt anslag.

 17. Jan Angner Says:

  Det kan inte vara så att Frode skämtade? Att det var en ironisk överdrift? Om inte så Frodes artikel en fullfjädrad Norgehistoria.

 18. Joel Says:

  Snacka om att vara offer för det sociala trycket. Feministerna fick honom att stympa sin egen mandom. Det var den enda möjligheten till positionering och status som han kunde se?

 19. Torstensson Says:

  Där har vi en kille som är osäker i sin mansroll. En lättlurad fåne som måste må otroligt dåligt. Det är härligt att vara en stolt man faktiskt. Han missar verkligen något.

 20. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Vad majoriteten av Norrmännen, det är intressanta. Inte vad radikalfeminist Frode och hans pk vänner pumpar ut i media. Någon som vet. Det var väl en antifeminist från Norge som tidigare kommenterade på Genus Nytt och även mailade Pär.

 21. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Vilka män är det Frode pratar om? Undrar om han pratar om sig själv eller majoriteten av män.

 22. Musse Pig Says:

  Jag tror att män som skriver och uttalar sig så där har något reellt att skämmas för och dölja för egen del. Kapten Klänning är avslöjad. Hur är det med andra framstående manliga manshatare? Vad har de på sitt samvete är frågan:….

 23. Musse Pig Says:

  Notera att deras utprojicerade självhat troligen beror på något de fortfarande döljer. Stieg Larsson hade visserligen varit med om att våldta en flicka men iom att han kommit ut med detta så torde behovet att smeta ut skulden på andra män vara borta. I slutändan kanske hans böcker var en cynisk spekulation i det utbredda manshat som feministernas propaganda planterat i samhället. Men hans personliga skuld kanske var förträngd till att börja med och gjorde att han hanterade de inre spänningarna med att helhjärtat stödja feminsterna tack vare deras könsrasism, kvinnochauvinism och manshat. Hur ligger det till med patetiska snubbar som Gens, Borgström och andra feministiska medlöpare.

 24. 50/50 Says:

  Kan vi inte bara offra Frode då och få våra synders förlåtelse?

 25. 50/50 Says:

  Manliga feminister är smarta opportunister… (eller genuint korkade självförkande?)

 26. Musse Pig Says:

  De är inte smarta. De har av någon anledning inga betänkligheter att utnyttja denna karriärsmöjlighet. De har förmodligen grundligt misslyckats i tävling mot andra män och har stort revanschbehov. Jag ser framför mig hur dessa lowlifes agerar fångvaktare i de koncentrationsläger som feminister, om de får hållas, ordnar för motsträviga män.

 27. Musse Pig Says:

  Det är de två huvudtyperna som jag ser det.

 28. Lorem Ipsum Says:

  Varför får jag en sån oemotståndlig längtan efter att kasta en gammal sko på den där karln och allt som han representerar?

  En könsförrädare är vad han är. Men å andra sidan så har ju Norge en fin tradition.

  Som en skämtteckning från andra världskriget:

  “Jag är Quisling.”
  “Och hur var namnet?”

 29. Hjalmar Says:

  Ja, herregud. Men den stackars Frode kan säkert genomgå könsbyte, om ”hen” så önskar. Frode verkar iaf vara en batikhäxa i en mans kropp…
  Jag undrar vem som lärt den gode Frode att bli könsrasist, mot sig själv dessutom.

 30. Hanen Says:

  Självhat, kallar jag sådant här. Förmodligen har han betett sig som ett ärkesvin mot kvinnor och nu försöker han kleta av sin skuld på alla män för att känna sig mindre usel. Det är ett vanligt beteende hos manliga feminister.

 31. Bengt Says:

  @Hanen: Likt självaste ”Kapten Klänning”.. ;-)) Den STORE förkämpen och eldsjälen för ”kvinnlig frigörelse och jämställdhet”…
  Men om det kanske gör att förövaren känner sig mindre skyldig om skulden smetas ut på ett större flertal så kanske så…

 32. HSL Says:

  Om vi nu har kollektiv skuld, gäller den allt och alla? Är tyskar fortfarande kollektivt skyldiga till andra världskriget (även om Adolf var från Österrike)? Är sydstats amerikaner kollektivt skyldiga till slaveriet? Är alla kvinnor kollektivt skyldiga för att Eva käkade ett äpple och Gud slängde ut oss ur paradiset?

  Skall vi rangordna dem är jag fortfarande lite upprörd över det där sista, att leva i paradiset låter rätt nice och en kvinna såg till att vi blev utkastade. KOLLEKTIV SKULD I EVIGHET!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: