DN försvarar semmeldiskrimineringen

by

Dagens Nyheters ledarskribent Erik Helmerson försvarar idag semmeldiskrimineringen på Gotland. Som jag bloggade om för några dagar sedan fick flickorna, men inte pojkarna, semlor på på ett fritids på Gotland när kvinnodagen skulle firas.

Erik Helmerson verkar tycka att det knappast är något problem att pojkarna på grund av sitt kön medvetet gavs sämre mellanmål. Han skriver:

”På detta kan man som småbarnsförälder reagera på olika sätt. När ens pojke kommer hem ovanligt trumpen och berättar att han – som barnet som citeras i Gotlands Tidningar – ”ville ju också ha semlor” kan man ta tillfället i akt, sätta sig ner med honom och samtala en stund. Man kan till exempel säga ”Ja, just i dag fick bara flickorna semlor. Det är ett sätt att visa att kvinnor i hela världen varje dag utsätts för fruktansvärda orättvisor. De får sämre utbildning, om ens någon, de förhindras att jobba, de gifts bort mot sin vilja, de misshandlas av sina män och de mördas av sina släktingar för att de älskar fel person. Vad tror du att vi alla tillsammans kan göra åt den saken?

Ursäkta, herr Helmerson, men varför ska lille Viktor på Gotland straffas för att flickor i Afghanistan hindras från att gå i skolan, med mera? Bara för att Viktor har samma könsorgan som de barn i Afghanistan som får gå i skola (de som nu får, det torde vara många pojkar som inte heller går i skolan i tredje världen).

Är vi inte individer? Lille Viktor har väl inte större skuld till förhållandena i tredje världen än hans syster Lisa? Ska alla libyer straffas för Gadaffis grymheter?

Jag tror att om man som förälder ”sätter sig ned” med lille Viktor och berättar att hans semla uteblev för att det kvinnliga könet behandlas så illa av det manliga könet så uppfattar han det som ett straff, och man lär man honom att skämmas för att vara pojke. Det är mycket allvarligt.

För övrigt anser jag att Erik Helmerson förskönar situationen för män runtom i världen. Tyvärr finns ett stort lidande bland människor, särskilt i tredje världen. En del av detta lidande är specifikt kvinnligt, men det finns också specifikt manligt lidande som inte får glömmas bort. Fast jag tror att det allra mesta lidandet runtom i världen är allmänmänskligt – har inte med kön att göra. Man måste inte till varje pris göra genusfråga av allt.

Helmerson kritiserar också bloggosfärens kritik mot semmeldiskrimineringen (i denna kritik ingår GenusNytts kritik). Han skriver:

”Ett antal bloggare och twittrare har också mobiliserats, de flesta än mer kränkta än pojkarna. Man behöver inte vara radikalfeminist med tre examina i genusvetenskap för att finna den senare reaktionen något överdriven. Om man på allvar tror att pojkarna tillfogats oläkbara själsliga sår av något så trivialt som att snuvas på en semla är det kanske också läge att rikta en skarpare blick mot situationen i klassrummet de 364 dagar som inte är kvinnodag. Vilka barn är det då som hukar under bråk och oväsen? Vilka sitter i gräddfilen?”

Här blir jag ganska upprörd. Helmerson menar alltså att det är mansdag (pojkdag) de 364 dagar om året då det inte är kvinnodag. Han skriver ju rent ut att pojkarna sitter i gräddfilen då. Även pojkarna på fritids, tydligen. Helmerson har uppenbarligen svalt de mest radikala feministiska myterna rakt av. Han borde ta del av verkligheten.

Jag känner mig ledsen – jag trodde vi hade kommit längre.

Lär mer här.

69 svar to “DN försvarar semmeldiskrimineringen”

 1. Olle Says:

  Kan inte DN gå i konkurs snart? Finns det verkligen folk som köper sån skit?

 2. barfota Says:

  Var inte ledsen Pär! Vi har kommit betydligt längre än så bl.a. genom din fantastiska insats. Feminismen däremot som är gammaldags, mossig och förlegad stå fortfarande kvar och stampar på sama plats med sin unkna manssyn. Kämpa på!

 3. Kristin Says:

  Man måste fråga sig om han är så korkad att han tror på det han skriver. Eller är han bara så politiskt korrekt han kan vara.

 4. Anna F Says:

  Förväntad med självgoda skribenter i en självgod tidning. Attackerna på bloggare dvs fria medborgare med fria åsikter som ska bespottas av gammelmedia är vi vana med. Samtidigt lusläser gammelmedia bloggar som innehåller fria diskussioner och åsikter medan det politisk-korrekta kulturen i gammelmedia har förlamat all diskussion. Pojkarna kommer att dra en slutsats av detta: Vuxenvärlden och övriga samhället kan jag gömma, det finns ingen jämställdhet.

 5. David Holman Says:

  Äckligt! Riktigt vidrigt alltså! Det är ju inte semlan i sig som är det man upprör sig över. Det är själva gesten, pojkar får sedvanligt fika medan flickor får goda semlor. Och OM det är så, vilket det inte är, men om det är så att pojkar ”sitter i gräddfilen” resten av året är det väl det man ska fokusera på att ändra, inte ha en dag där man kollektivt mobbar pojkarna.

  Vad för gräddfil detta skulle vara vet jag inte, med tanke på hur betygen ser ut och min personliga erfarenhet är att flickor kan vara väldigt dominanta i ett klassrum, fast på ett mer subtilt sätt.

 6. Manne Says:

  Tycker att sådana artiklar är bra eftersom det så tydligt visar hur sjukt feminismen har blivit. Några exempel nedan.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/belindaolsson/article365231.ab

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nej-jag-tycker-inte-synd-om-killarna_5814433.svd

  http://www.dn.se/ledare/signerat/jamstalldhet-aterinfor-flickskolan

 7. Manne Says:

  Tycker att sådana artiklar är bra eftersom det så tydligt visar hur sjuk feminismen har blivit. Några exempel nedan.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/belindaolsson/article365231.ab

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nej-jag-tycker-inte-synd-om-killarna_5814433.svd

  http://www.dn.se/ledare/signerat/jamstalldhet-aterinfor-flickskolan

 8. Skillnaden mellan misstag och fel « Aktivarum Says:

  […] ursäkt alls för dårskapen från människor som Erik Helmersson i DN-ledaren. Inte nog med att Helmerssons argumentation är usel. Det var inte ens ett argument från […]

 9. Gubbe Says:

  Egentligen är det hårresande att det finns MÄN som kan skriva sådana saker mot män som Helmerson gjort.

 10. Toddan Says:

  Hur förklarar han pojkarnas betygsunderläge och att 2av 3 på högskolan är kvinnor? Är det det som är gräddfilen?

 11. michael Says:

  Dom här semlorna visar på ett väldigt pedagogiskt sätt hur feminism fungerar det är rätt att diskriminera för att få jämställdhet.

 12. Musse Pig Says:

  Helmerson är soonlikt veckans ”Genusidiot”. Jag har fö sagt upp min prenumeration på DN pga av deras feministiska vinklingar.

 13. Musse Pig Says:

  …sannolikt…

 14. Liberal Says:

  Nyttiga idioter systematiserar, utdelar, och försvarar kollektiv bestraffning av absolut garanterat helt oskyldiga: Småbarn.

  Och detta på grund av kollektivism. Könskommunistisk offertro, och könskommunistisk förövartro.

  I Sverige år 2011.

 15. Hjalmar Says:

  Feminister gillar att diskriminera män/pojkar. När blir förtrycket normalt?

 16. Antikythera Says:

  Han hade en mail, jag tycker vi alla tar och mailar idioten och säger ett o annat

 17. Olle Says:

  Semlor med gräddfil – Uuööääärrk!

 18. Maria Says:

  Man häpnar över vilka idiotier som kommer i tryck. Hur gammal är den här Erik Helmersson egentligen? Hjärntvättad verkar han vara av gammal feministisk skåpmat. Barn (och vuxna med för den delen) ska behandlas rättvist, alla ska få samma fika när något firas, men det fattar inte den här snubben. Den här semmelhistorien visar med all tydlighet hur långt kvinnofavoriseringen har gått. Att dagispersonalen inte fattar att de gjorde fel visar också på att något inte står rätt till.

 19. Lasse Says:

  ”När blir förtrycket normalt?”

  En bara en tidsfråga Antikythera, finns vissa saker som redan anses vara en norm.

  Några exempel:

  Kvotering = jämställdhet

  Egentligen är kvotering så långt ifrån jämställdhet man kan komma eftersom ett visst kön får andra förutsättningar, möjligheter och rättigheter.

  Makt = Jämställdhet

  Man kan aldrig jämföra kvinnlig och manlig jämställdhet i form av makttermer. Kommer alltid finnas grupperingar av människor som har mer makt än andra. Alla människor har samma möjlighet att ta sig till maktens boningar, oavsett kön.

  Det här är så mycket vänster man kan komma. Sen man igenom feminismens bräckliga fasad handlar det endast egen makt och profithunger.

  Enda man vill är att få bättre möjligheter och rättigheter att skaffa sig makt jämfört med det manlig könet.

 20. Jocke S Says:

  Han är ju uppenbart en idiot, en barnmisshndlare utan varken moral eller logik. En ynklig fjäskig feminisse. ”Ledarskribent”, seriöst? I ett sådant ämne, ett sånt land! Men som jag nyss skrivit. X-pressen heter den ena tidiningen i självbelåtna Bonniers, Damens Nyheter den här. Jag använder rätt konsekvent de benämningarna.
  Doris Lessing har ju berört just skuldbeläggningen av skolpojkar, den är ett allvarligt brott även mot all pedagogik! Kan någon hitta hennes besök i skola och länka här? Han är alltså helt olämplig som ledarskribent, en barnmishandlare. Eller hur?
  Skriv det till honom.

 21. Leif Says:

  Vad Helmerson helt tycks sakna insikt i är att små barns horisont är ganska begränsad. Det är inte särskilt meningsfullt att begära förståelse av ett litet barn med argumentationen att flickor i andra länder minsann har det riktigt svårt och att därför den lille gossen, i förlust av semla, ska inse detta.
  Och vad menar han med att ”Ett antal bloggare och twittrare har också mobiliserats”? Om han å ena sidan anser att små pojkar äger förmågan att abstrahera världens ondska och orättvisor, kan han då inte erkänna vuxnas förmåga att på egen hand, och utan ”mobilisering” att reagera på detta övergrepp?

 22. Manne Says:

  Doris Lessing citat från 2001

  “Jag blir alltmer chockad över det ogenomtänkta och automatiska baktalandet av män som numera sitter så djupt i vår kultur att det knappt ens märks,” sa den 81-åriga persisk-födda författarinnan igår.

  “Stora förändringar har skapats via feminismen. Vi har nu mer eller mindre lika lön och lika möjligheter på arbetsmarknaden, medan nästan inget har gjort vad gäller barnpassningen, den stora frigörelsen.

  “Vi har många underbara, smarta, kraftfulla kvinnor överallt, men vad händer med männen? Varför var detta tvunget att hända på männens bekostnad?

  “Jag var i ett klassrum med nio- och tioåringar, flickor och pojkar, medan en ung kvinna höll på att berätta för barnen att anledningen till att vi har krig är mäns våldsamma natur.

  “Man kunde se de små flickorna, uppblåsta av självgodhet och självbelåtenhet, medan de små pojkarna satt där ihopsjunkna och närmast bad om ursäkt för sin existens, i tron att detta skulle bli ett återkommande mönster i deras liv.”

  Lessing sa att lärarinna försökte “fånga min blick, i tron att jag skulle gilla det här tramset”.

  Hon la till: “Den här typen av händelse pågår i skolor överallt och ingen säger något.

  “Det har blivit en typ av religion som du inte kan kritisera för då är du en förrädare av den stora saken, vilket jag inte är.

  “Det är dags att vi börjar fråga oss vilka dessa kvinnor är, kvinnorna som hela tiden baktalar män. Den mest ointelligenta, outbildade och otrevliga kvinna kan attackera den mest trevliga, vänliga och intelligenta man och ingen protesterar.

  “Män verkar vara så kuvade att de inte kan försvara sig, men det är dags att de började göra det.”

 23. Manne Says:

  På engelska: http://www.guardian.co.uk/uk/2001/aug/14/edinburghfestival2001.edinburghbookfestival2001

 24. OldWolf Says:

  En som inte gillar Genus-Nytt
  http://paparkaka.com/?p=2144

 25. Jocke S Says:

  Tack Manne, utmärkt!
  Rädda barnen, rätt feministisk förstås, har en kampanj mot barnaga just nu. Är inte det är en form av barnaga, psykisk misshandel som både dagis gjort, och som en ledarskribent i Sveriges (näst) största blåser upp. Igen!
  Han måste tycka detta var extra viktigt, men då räcker det väl inte med semlor? token måste väl ha en fortsättning, för att rätta till den obalans han påstår, genom sedvanlig falskhet och utebliven analys om hur pojkar har det.
  När våra söner diskrimineras så här, då blir jag rätt förbannad. Helmersson, en barnmisshandlare på ledarsidan!

 26. Jocke S Says:

  Oldwolf. Detta visar hur snurriga och oeniga de har blivit. Feminismen kommer aldrig att hitta hem igen, en alien på väg ut i universum…

 27. robjoh Says:

  Just nu är jag rätt förbannad, hur i helvete kan man försvara kollektiv bestraffning mot en grupp som absolut inte kan göra ett skit för att stödja andra barn i andra länder?

 28. Lasse Says:

  Drog iväg ett mail till ljushuvudet och tokfeministen här är svaret:

  Hej Lars, tack för ditt mail
  Ska man vara noggrann är det ingen bestraffning utan en utebliven belöning. Fascinerande att folk reagerar så starkt på att några killar snuvas på en semla när man tänker på hur många andra, verkliga oförrätter som begås mot barn varje sekund.
  Bästa hälsningar
  //Erik

  Hur kan man försvara en bestraffning/orättvisa med andra orättvisor och oförätter.

  Killen har gått i feministisk logikskolning.

 29. barfota Says:

  @Lasse
  Idioten borde få sparken! Förlåt jag menar utebliven anställning.
  Nu kan man iofs. inte klandra honom för feminismen är gammalmodig, mossig och har en extremt unken manssyn.

 30. Sigvard Says:

  ”Ja, just i dag fick bara flickorna semlor. Det är ett sätt att visa att kvinnor i hela världen varje dag utsätts för fruktansvärda orättvisor.

  Förskolebarn förstår inte sådana resonemang som ”kvinnor i hela världen”. De vet inte ens vad ”hela världen” är för något.

 31. Hamstrn Says:

  Feminism diskriminerar för att få slut på diskrimineringen! Idioti!

 32. Man* United* Says:

  Gör en insamling för pojkarna på Gotland, köp hur många semlor som helst och skicka fakturan till elaka tant statsfeminism avsändare Den oberoende Mansrörelsen och i meddelande fältet skrivs belysning av den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan.

 33. Lasse Says:

  Egentligen skulle man göra en manifestation.

  Vi ställer oss på Sergels Torg och delar ut gratis semlor, men bara till pojkar.

  Vi sänder en tanke till alla unga manliga barnsoldater, gratis semlor till alla pojkar.

  ps. Flickor kan ta en skorpa ur hinken därborta.

 34. Matte Matik Says:

  Det är faktiskt en riktigt bra idé för att väcka debatt – att dela ut semlor bara till pojkar! Snacka om att det kommer att göra folk upprörda – och då är det bara att hänvisa till vem det var som började.

 35. barfota Says:

  @Lasse

  ”Vi ställer oss på Sergels Torg och delar ut gratis semlor, men bara till pojkar.”

  En kanonidé, det är precis den här typen av aktioner jag har efterlyst allt sedan starten av GenusNytt. Kan du verkställa den så skickar jag en slant till pojkarnas semlor.

 36. Liberal Says:

  ”semlor bara till pojkar”

  Det vore fullständigt vanvett att försöka göra sig lika äckligt motbjudande som det mentalsjuka och pompöst obildbara feministklientelet – att använda barn könskollektivt som slagrän.

 37. Lars Says:

  Trist är det med kvinnor som hatar män.

  Ännu tristare är män som (av dessa kvinnor) har lärt exakt hur och med vilken argumenation de ska hata män.

 38. barfota Says:

  @Liberal

  ”Det vore fullständigt vanvett att försöka göra sig lika äckligt motbjudande som det mentalsjuka och pompöst obildbara feministklientelet – att använda barn könskollektivt som slagrän.”

  Ja du har naturligtvis rätt, vi behöver inte vara lika vidriga så jag backar i min påhejning av Lasses idé trots att det hade fått en enorm uppmärksamhet.

 39. Eric Says:

  Nu blir jag riktigt förbannad. Jäv** fantatiker! Men det är precis sådant här som gräver genusvansinnets grav. Den enda svenska tidning jag läser nuförtiden är SvD, inte heller den fri från eländet, men just nu minst illa. SVT/SR brys jag mig inte om ö.h.t. och vill jag ha riktiga nyheter så finns det ju många utländska sajter.

  SVT/SR, TV4, Aftonbladet, Expressen, DN, m.fl. – en del av den radikala statsfeminismen.

 40. robjoh Says:

  @Lasse
  Om du inte har svarat på mailet skulle jag rekommendera att du gör detta med påpekandet att en belöning för att en person är född utan snopp är samma sak som en bestraffning för att du inte är född med snopp.

 41. Matte Matik Says:

  Beror på hur man gör det, naturligtvis ska man inte vara lika otäck. Man gör ett utskick till media där man beskriver det som en manifestation där bara pojkarna ska få semlor. När det hela drar igång håller man ett tal som börjar i den andan, men sen går man över till att prata om hur sjukt det är att göra på det sättet, att barn inte kan rå för hur det ser ut i andra länder i världen, och så ger man alla semlor!

 42. barfota Says:

  @Matte Matik
  Jag tror inte den modellen skulle få så stor effekt. Lasses förslag att ”rakt upp och ned” behandla flickorna lika illa som pojkarna blivit behandlade skulle skapa rubriker och folkstorm, men som Liberal påpekar s¨å skall man inte utsätta barn för dylik behandling. Ingenting hindrar däremot att ställa sig utanför riksdagshuset och dela ut semlor till manliga politiker och mobba kärringarna!

  Samtidigt kan man upplyser dem om varför de inte får någon semla. Vi kan dessutom passa på att dela ut en lista över alla orättvisor som drabbar männen till politikerna och andra intresserade.

 43. Lasse Says:

  Drivs också av tanken att ej sjunka till feministernas nivå speciellt när de använder precis allt som slagträn. De drar sig inte för att använda barn när det gäller att manifestera sin ideologi.

  Fast man lockas av tanken skall jag erkänna, speciellt vid sådana här tillfällen. Jag var lite ironisk (lätt att bli det) men med en stor nypa sanning.

  Man kan göra ovanstående, men skriva:

  Vi sänder en tanke till alla unga manliga barnsoldater, gratis semlor till alla pojkar……….och till skillnad från feministdagiset xxxxxxx bjuder vi självklart tjejerna på en semla också.

 44. Matte Matik Says:

  @barfota: nej jag skulle heller inte fixa att stå och neka småtjejer på det sättet…

 45. Ursus Says:

  Underligt hur jag stördes mest av tjejer under 6-9, samt även en del på gymnasiet, än ”bråkiga, högljudda killar.” En viss lektion som jag var ensam i klassen om att ha valt slutade nästan i IG på grund av att jag inte ville gå dit – ett gäng tjejer var så högljudda och störiga att det var helt omöjligt att tänka.

  Nu är det förvisso bara min personliga erfarenhet, men jag tycker då att jag då föll under kategorin barn ”… som hukar under bråk och oväsen?”

  Att pojkar må vara lite bråkigare i lågstadiet har jag själv erfarenhet av, men på lågstadiet går BARN, och barn är ofta lite högljudda och bråkiga av sig.

 46. Mats Says:

  @Matte Matik o barfota
  Jag tänkte i liknande banor. Man skulle kunna bjuda bara vuxna män på semlor.
  Då kan man slå flera flugor i en och samma smäll. Man förklarar pedagogiskt att man lämnar barnen utanför könskriget.

  Man kanske skulle kunna kombinera manifestationen lite.
  I protest mot att små pojkar inte får semlor och dessutom riskerar att få sina könsorgan sönderskurna i landstingets regi.

  Flickor får både semlor och har lagskydd mot könsstympning.

  Det är hårt att var pojke på 6 år. Mycket får man stå ut med.

 47. Mats Says:

  Att det finns omdömeslösa karriärister på DN må så vara.
  Men det måste ju finnas någon redaktionsledning som stoppar sån här skit från att publiceras!!

 48. Lars (I) Says:

  Lars,
  återigen en ”dubbelgångare” en med signaturen ”Lars” som jag hittils varit ganska ensam om.
  Den här gången instämmer jag i det du säger, men för att i framtiden nte behöva förknippas med åsikter som jag inte står för döper jag härmed om mig till Lars I.

  Vad gäller semmelkursen i feminism för barn så var det ett av de mer gemena lågvattenmärkena jag hört på länge, som bara gör mig heligt förbannad. Hittills har barn varit relativt fredade från de ”vuxnas” sandlåda, men nu ska tydligen även oskyldiga barn få apan på axeln. Och återigen är det en feministisk ”man” med skrämselhicka som inte kan se när feministerna av fartblindhet tagit över mansgrisarnas roll, multiplicerat den med x och upphöjt den till en ”ism”. Modern svensk NAZISM.
  Som inte förklarar hura han tänker slingra sig ur sin förhatliga roll som skyldig man. Alternativt förklara på vilket sätt han anser sig mindre skyldig än de kommenterande männen på denna blogg.

  Om nu ungarna till äventyrs inte heller fattat sin priviligerade ställning jämfört med japanska barn så vore väl en lämplig ”rätteviseövning” att sätta gossebarn på flottar utanför något kärnkraftverk vid Östersjön, tills dom fattat sin roll som energiförbrukare. Där framför allt kvinnor och flickebarn utsätts för risker.

  Kom igen Helmersson !
  Eller gå och skäms för att du är man !
  Och framför allt, ge fan i semlan !!!!!!!

 49. PabloHoney_4 Says:

  Jag kan rekommendera Erik Helmerson att läsa George Orwells Animal Farm / djurfarmen innan du kan kommentera ordet rättvisa.

  Griseri är det värsta jag vet och detta innefattar både mans- o kvinnogrisar.

  Pojkarna är i detta fall utsatta för sexism, så kom inte och ursäkta detta övergrepp genom att peka på andra ev övergrepp. Man blir uppriktigt sagt förbannad på ”rättvisehaveriet” du påvisar.

  Erik, du är bara en unken mansgris, kort och gott..Sorry, men sant.

 50. Lasse Says:

  Stod och lagade mat, när jag tänkte på en sak.

  Ovanstående påminner mig om exet hon använde alltid barnet som maktmedel emot mig vilket gjorde mig till den ständige förloraren, fast jag bjöd på det ville bara att Sophia skulle ha det bra.

  Tror många kvinnor använder barn som maktmedel.
  (fler än män)

  Vad anser Ni ?

 51. Lasse Says:

  Förtydligande jag kunde inte använda mitt eget barn som maktmedel.

 52. Jakob Says:

  Jag har en fråga till åhörarna. Om en kvinna gifts bort mot sin vilja, finns det då inte en man som också tvingas till att gifta sig?

  Bara en fråga.

 53. Trio Says:

  Inte överraskande. DN är en sexistisk och radikalfeministisk tidning, som alltid går ut till försvar för förtyck, mobbning och trakasserier av män. Klart deras ledarskribenter är för mobbning av pojkar, bara för att de är pojkar.

  Det är därför (och givetvis pga av deras allmänt dåliga journalistisk) jag aldrig skulle köpa DN.

 54. JD Says:

  Vilken jävla idiot!

  Har man inställningen att man kan förebrå små barn för utvalda orättvisor som barnet själv inte har någon skuld i så är man fullständigt sinnessjuk!
  Förhoppningsvis har skämtet inte några egna barn!

 55. gealach Says:

  Jag läste också det där i DN och blev helt spattig, då jag hörde till gruppen som blev upprörd över detta så kallade experiment. Dessa småpojkar har knappast förtryckt någon, så varför ska de straffas?

  Intressant är också den sista frågan: ”Vilka sitter i gräddfilen?” Ja, ska man titta på betygsstatistiken är det knappast pojkarna.

 56. Olle Says:

  I nästa rättviseövning ska Eva Lundgren besöka ett BB och skära halsen av alla gossebarn.

 57. Helena Says:

  Jag har samlat några inlägg från Olle som säger:

  Kan inte DN gå i konkurs snart? Finns det verkligen folk som köper sån skit?

  Semlor med gräddfil – Uuööääärrk!

  I nästa rättviseövning ska Eva Lundgren besöka ett BB och skära halsen av alla gossebarn.

  ****

  Tror ni inte att mansrörelsen behöver lite mer artikuerade protester?

  /Helena

 58. Olle Says:

  Jag brukar debattera sakligt men när personen som diskuteras är en sån uppenbar idiot, orkar jag bara vräka ur mig sarkasmer. Men de flesta av mina oneliners innehåller små dolda giftpilar och flera bottnar.

  Fattar du t.ex. inte skämtet i ‘semlor med gräddfil’?

  Även onelinern om Eva Lundgren kräver lite allmänbildning och fundering för att fatta. (Hint: ELs rövarhistorier om satanistiska män som ritualmördar småbarn, kombinerat med både bibliska och moderna historier om hur pojkar massmördats pga sitt kön.)

  Läs Anna Ardins bingo: ‘Spelar oförstående, framhärdar oförstående’

 59. Lorem Ipsum Says:

  @Helena, det ligger nått i det du säger. Ibland sägs saker i affekt, men samtidigt så måste man ha hela spektrat av reaktioner, annars blir det tillrättalagt och platt och det är det sista vi ska vara om du frågar mig.

 60. Anton Says:

  Blir man behandlad rättvist är man ofta mer benägen att behandla rättvist.

 61. Matte Matik Says:

  Tack Anton! Att det ska vara så svårt att förstå?

 62. michael Says:

  Jag tycker det är bra att pojkar får lära sig tidigt att feminism står för diskriminering

 63. Helena Says:

  Lorem Ipsum, kul med en kille som tänker lite.

 64. Lasse Says:

  @Helena

  Var du ordningsman i skolan 😉

  Kommer alltid finnas hela spektrumet på bloggar, ibland brukar jag själv skriva korta kräkkommentarer när man är uberfrustrerad. Känns befriande på något sätt.

  Om det stör dig får du väl strunta i att besöka den här bloggen. I det fall du verkligen vill hitta onyanserade kommentater kan du besöka en av de feministiska bloggarna. De får Pär:s blogg att likna en söndagskola i jämförelse.

 65. robjoh Says:

  @Helena
  Ditt svar till Lorem Ipsum dryper dock av samma fel som du klagar på.
  ”kul med en kille som tänker lite” är inte precis mycket bättre än Olles sarkastiska kommentarer

 66. Henrik Says:

  Jag höll på att få blodstörtning när jag läste ledaren i DN. Att skribenten uppenbarligen tycker det var ett bra grepp det där med semlorna är väl en sak. Det är i stort sett bara han och personalen på det där fritidset på Gotland som fortfarande vidhåller det. Det som gjorde mig mest förbannad var när han insinuerar att skolan på något sätt skulle vara anpassad efter pojkarna överiga 364 dagar om året. Skillnaden i betyg och uppnådda studieresultat visar ju på motsatsen, vilket är alarmerande. Vad det beror på finns det de som är bättre än jag på att svara på, men en misstanke från min sida är att den sneda könsfördelningen i lärarkåren på låg- och mellanstadiet kan spela in.

 67. Henrik Says:

  Du förstår nog, Pär. Det är så med manliga feminister. Dem är alla rika. Dem har råd att betala och då borde vi andra också minsann ta lite ansvar för det har vi ju råd med… Det borde vi ju ha iaf för det har dem.

 68. Hantverkare Says:

  Erik Helmerson – hedersmedlem i klubben:
  ”Manlig feminist – hälften så smart, dubbelt så farlig som kvinnlig feminist”.

 69. Helena Says:

  Lasse frågade mig: Var du ordningsman i skolan?

  Lasse, jag vill minnas att jag var det en termin på lågstadiet….

  robjoh skrev @Helena: Ditt svar till Lorem Ipsum dryper dock av samma fel som du klagar på. ”kul med en kille som tänker lite” är inte precis mycket bättre än Olles sarkastiska kommentarer.

  robjoh, humor är knepigt att använda på en blogg. Borde undvikas…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: