Kvinnlig TV-stjärnas sextrakasseri skämtas bort

by

Tänk dig ett manligt nyhetsankare i TV som i direktsändning river av ett skämt som anspelar på könsorganet hos sin kvinnliga kollega, en annan programledare som sitter intill. Han hade nog fått sparken. I England räckte det ju med att två sportkommentatorer sa att kvinnor inte förstår sig på offside-regeln för att de skulle få sparken (jag bloggade om det här).

Men i Australien var det ett kvinnligt nyhetsankare som skämtade om sin kollegas könsorgan, närmare bestämt dess storlek, och det blev ingen nämnvärd kritik mot henne. Jag bloggade om det här.

Nu finns mer att säga i saken. Snoppskämtet har blivit jättestort på YouTube, och den kvinnliga programledaren intervjuas i australisk TV. Men inte med en gravallvarlig, anklagande, mästrande ton där avsked eller inte är den avgörande frågan. Nej, både intervjuarna och den sexskämtande kvinnan närmast vrider sig i skrattsalvor – tillsammans.

Det är skillnad på kön och kön.

Se och hör den senare varianten här.

En kommentar till rubriken på detta blogginlägg: Jag tror att ifall en man hade skämtat så om en kvinnlig kollegas könsorgan i direktsändning så hade det förmodligen kallats sexuella trakasserier.

Tack för tipset, Erik!

Annonser

8 svar to “Kvinnlig TV-stjärnas sextrakasseri skämtas bort”

 1. Gonzo Says:

  Broderns hårda ord till Charlie Sheen

  Emilio Estevez pratar om sin bror

  ”– Allt jag kan göra för Charlie är att försöka föregå med gott exempel. Men egentligen var jag nog en ganska dålig förebild. Jag var en bad boy, jag drack och blev av med oskulden på inspelningen av ”Apocalypse now” när jag var 14, säger han till The Sun.”

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article12760960.ab

  Det skulle var intressant att få veta åldern på den kvinna eller man som tog Emilio Estevez när han var minderårig. Om Estevez vore kvinna så hade det säkert stått, ”jag blev våldtagen” eller ”jag blev utnyttjad som 14 åring”

 2. Gonzo Says:

  ”Som tog Emilio Estevez oskuld när han var minderårig”, ska det vara.

 3. Daniel Says:

  Detta är väldigt typiskt för världen idag. I princip kan det skämtas hur mycket som helst om män, medans så fort man skämtar om kvinnor kommer reprimander.
  Reaktionerna mellan könen är väldigt olika, män verkar kunna ta det utan några direkta problem medans kvinnor verkar bli väldigt förorättade av det i allmänhet.
  Jämställt nej inte för en sekund.

  Ska det vara jämställt tycker jag att man borde få skämta om båda i så fall. Så farligt är det ju egentligen inte om man kan förstå att det bara är ett skämt vilket mannen verkar ha uppfattat det som då han är en skämtare själv

 4. Joel Says:

  Så fort en affär eller fråga väcks där det handlar om kvinnor vs män så är media och kvinnor snabba med att visa sitt ”stöd” för kvinnan. De reagerar reflexmässigt eftersom de är intresserade av att behålla den kvinnliga könsmaktordningen och det normaliserade mansförtrycket. Varför?

  Den slutsats jag hittills dragit är att alla beståndsdelar i detta skådespel är en förlängning av det biologiska selektionstrycket, som är högre på oss män. Nämnda aktörer hjälper till att upprätthålla (och förstärka?) detta.

  Tidigare så manifesterades detta selektionstryck i att t ex inkomst och klass var starka statusmarkörer. Med risk för att låta alltför konservativ så tror jag att det är nutidens brist på verkliga värden som har skapat den feministiska förvirringen. Kvinnan vet inte lika säkert som förr hur hon ska värdera en man, och det generella och urskillningslösa mansförtrycket har blivit en strategi för att sålla agnarna från vetet.

 5. Sven-Olav Says:

  Tja, se här:

  I översättning: ”Nåja, där var ju en vackert klippt buske. Hur är det Maija, är din buske trimmad? — Nåja, Sasha berättar nu de senaste sportnyheterna. På återseende.”

 6. leifer Says:

  Det går nog att ifrågasätta hur kvinnliga domare dömer i offside regeln. Det är ju ett problem överlag att man hellre viftar en gång för mycket än för lite och då kan blåsa sönder en match och stoppa alla kreativa anfall framåt. Det gäller då att vara modig som domare och våga stå för ett beslut. Kanske finns en kultur hos kvinnor att ta mindre risker och alltid ha ryggen fri som kan kritiseras. Men i feminismen så är all kritik mot kvinnor och kvinnligt beteende förbjuden, och dom som kliver över straffas hårt. Ett tydligt exempel på att feminismen är helt ensidig och inte alls är en kamp för båda könen.

 7. Sam Says:

  Det har alltid varit mer OK att slå uppåt än neråt. Och som Daniel så riktigt påpekar, samhället är inte jämställt, för en sekund ens. Tyvärr. Bra om alla kan enas om det och bygga vidare på lösningar som är bra för både kvinnor och män i stället för att tävla om vem som drabbas värst av ojämställdheten.

 8. Marcus Says:

  Ok ok ok- vi har alla förstått hur kassa vi är och hur eniga alla är om det.

  Alla dessa hånskrattande kvinnor (& män) i alla möjliga sammanhang…

  Samtidigt som många erkänner att dom skulle må mycket dåligt om de var dåligt utrustade så tycker de att det är helt ok att hela tiden påpeka att ”storleken har betydelse” eller att mer brutalt håna de som är drabbade – nästan ingen tycker att det är fel! Någonting är sjukt!

  Man kommer inte undan smärtan någon stans längre. Överallt och jämt! T o m i barnprogram, musikuppträdanden, musiktexter, filmer, tidningar, och uttalanden av skolkamrater, arbetskollegor, släktingar. Jag hör/ser något på detta tema minst 3 gånger per dag, ibland upp till sju gånger på ett dygn!

  Skulle vilja höra motsvarande brutala kampanjer (både humoristiska och allvarliga) riktade mot kvinnor, överallt och jämt! – I barnprogram, musikuppträdanden, musiktexter, filmer, tidningar, och uttalanden av skolkamrater, arbetskollegor, släktingar… Eller skulle det klassas som elakt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: