Männens nedgång – och fall?

by

Det kom en insändare till GenusNytt:

.

Hej,

Jag följer din blogg sedan en längre tid tillbaka och vill säga TACK för att du belyser en mycket viktig sida av jämställdhetsfrågan! Keep up the good work!

Först och främst vill jag tipsa om webbsidan The Art of Manliness som är en ofta uppdaterad, välskriven och intressant sida med beskrivningen ”reviving the lost art of manliness”. En del av denna sida består av podcast-sändningar, och jag vill nu tipsa om den senaste.

Det är en intervju med författaren Lionel Tiger som för ett antal år sedan skrev boken ”The decline of males”. I denna 30-minutersintervju pratas om aktuella ämnen som att män drabbats värst av lågkonjunkturen, och även faller efter inom fältet utbildning. Vidare diskuteras hur män som grupp behandlas illa och hur det nu finns en växande rörelse för mäns rättigheter. Det talas också om ett ökat fokus på ”male studies” inom den akademiska världen plus mycket annat spännande. Det är ett visst amerikanskt fokus, men det som nämns är helt klart applicerbart på hela västvärlden.

Du hittar podcasten här.

MVH

Mats

.

För övrigt, i denna upplaga av Kulturnyheterna på SVT handlar alla tre inslag om genus och har udden riktad mot män. Mansdominans här och mansdominans där och grabbigt på ett tredje ställe. Politiskt korrekt så det rinner över. Tack för tipset, Henrik!

5 svar to “Männens nedgång – och fall?”

 1. Gorby Says:

  Usch vilken mansbashning av Kulturnyheterna.
  Man mår illa.

 2. antikythera Says:

  Lät mycket lovande det där. Konstigt att man blir så glad av så lite.

 3. Frida Says:

  onekligen intressant om könskriget http://www.pierreandersson.se/mt/archives/2005/05/bluff_om_extrem.html

 4. J Says:

  @Frida

  Hei Frida. Jeg vet ikke hva det var på bloggen du henviste til som var interessant. Her er det for det meste dårlige forsøk på å bortforklare dokumentaren. Klipping og vinkling, spesielt når det gjelder kontroversielle tema er til tider en nødvendighet for å få frem et budskap. Når er det heller ikke slik at det kun er dokumentaren Könskriget som peker på at krisesenterbevegelsen verden over er tuftet på en tvilsom ideologi. Det finnes et utall av artikler, forskningsrapporter og dokumentarer som viser det samme. At det finnes ufyselige, mannsjåvinistiske menn er jeg ikke i tvil om et sekund. At det finnes akkurat like ufyselige mannshatende kvinner, er nok desverre også en realitet. Jeg vil også anbefale deg å se den norske dokumentaren ”Født sånn eller blitt sånn” av Harald Eia. Den var definitivt også vinklet, en fikk derfor frem poenget med at også kjønnsforskningsinstittene i Norge var gjennomsyret av en konstruktivistisk tilnærming til kjønn. De ble til latter for hele Norge. Eia ble innklaget til pressens etiske utvalg, men ble frikjent.

 5. Lasse Says:

  TV4 Morgon

  Först flera reklaminslag om att kvinnothjärtan får mindre vård vilket vi det att det är en myt.

  Direkt efter programledaren påpekar mycket noga att kvinnor drabbas lika ofta som män av arbetsskador, vilket är en stor jäkla lögn.

  Jag fattar inte vad är det som gör att media blåljuger. Vad är det som driver sådana människor de vet ju innerst inne att de lever i en lögn.

  Precis samma lögn som nazistsympatisörerna gjorde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: