Karlskoga har infört feministisk snöröjning

by

Efter att ha gått på en genusutbildning la Karlskoga kommun om hela sin snöröjning. Under en gångna vintern har snöröjningen genomförts på ett sätt som främst ska gynna kvinnor och barn, medan snöröjning som gynnar män har prioriterats ned. Det kallas ”jämställd snöröjning”. Jag citerar tidningen Karlskoga-Kuriren:

”När Karlskoga kommun såg över sin snöröjning insåg man att det saknades ett jämställdhetsperspektiv. Av tradition plogades trafikleder och vägar till arbetsplatser med flest män först, medan gång- och cykelvägar, busshållplatser och vägar till förskolor prioriterades lägre. Morgnar då det snöat hade gångtrafikanter, cyklister och de som reste kollektivt svårt att ta sig fram. Nu prioriteras färdsätt och stråk som i högre utsträckning nyttjas av kvinnor och barn. De har ofta inte alternativet att ta bilen när det snöar.”.

Kommentar: Där är en märklig idé att kön ska styra snöröjning. Det viktiga är väl att samhället fungerar när snön faller. Det är detta som är snöröjningens syfte. Hur resurserna ska fördelas mellan olika platser som behöver snöröjas ska naturligtvis bygga på en analys av vad som totalt sett är viktigast för befolkningen och för samhällets funktion, när allt vägs samman. Detta helt oavsett könsfrågor.

Att prioritera ned snöröjning av vägar och gator med motiveringen att där färdas män i sina bilar torde vara ett recept på problem – helt bortsett från den underliga genusbaserade motiveringen.

”Det var i samband med vår genusutbildning som vi kom att tänka om lite grann när det gäller snöröjning”, säger Karlskogas gatuchef Stig Rengman. Han berättar också att upprinnelsen till alltsammans var att man ”satt och spånade” och planarkitekt Bosse Björk berättade att man i hans bostadsområde i Örebro snöröjde till daghemmen först.

Stig Rengman säger att han är glad över den uppmärksamhet som omläggningen av snöröjningen har fått. Karlskogas kvinnocentrerade snöröjning har bland annat uppmärksammats av SKL, Sveriges kommuner och landsting. Projektet presenteras nu vid SKL:s valkongress som ett utvalt exempel. Så kanske kommer fler kommuner att införa ”jämställd snöröjning” nästa vinter?

Läs mer här.

Annonser

57 svar to “Karlskoga har infört feministisk snöröjning”

 1. Bengt Says:

  Suck! Vansinne !! Men det tycks finnas hur mycket pengar som helst bara man har med ordet ”genus” i sina äskanden…

 2. Torstensson Says:

  Varför har dom en man som gatuchef? Borde inte han stiga åt sidan för en ung kvinna? Han är ju gammal, vit och och lever garanterat i ett heterosexuellt förhållande.

  Jag vill se en ung kvinna med utländsk bakgrund , som är homosexuell. Först då tror jag på att de blir en jämställd snöskottning.

  Lite halvt skämtsamt förståss, men man förstår ju att de medelålders männen på chefsposition måste genusprostituera sig, antagligen för att behålla sin position. Det blir ju svårt att lyfta bort en vit gubbe om han genomfört något så pass historiskt och vackert som jämställdsnöskottning.

  Genusprostitution är väldigt utbrett och fyller samma funktion som män som kommer in i ett amerikanskt fängelse. Bli våldtagen eller göra det frivilligt, dvs bli en sk ”bitch” åt någon boss och erbjud oralsex mot beskydd. Jag ser inte det omänskliga i genusprostituerade människor, jag ser rädda människor som gör allt för att behålla jobbet (egentligen) och därav kunna försörja sin familj.

  Han har allt att förlora på att förlora jobbet. Hus och villa samt fru (statistiskt).

 3. Karl Says:

  Kvinnor och barn ”har ofta inte alternativet att ta bilen när det snöar”.

  Barn kan jag förstå att inte kan ta bilen, men kvinnor? Det hela låter som ett utvecklingsprojekt i något u-land där kvinnor inte kör bil.

 4. Hjalmar Says:

  Fantastiskt. Heh, ett tag trodde jag att det var 1:a april…
  Vad Karlskoga Kommun håller på med är ett dåligt skämt!

  Att ploga mer trafikerade vägar före mindre trafikerade, är bara logik – största möjliga samhällsnytta.

  Men logiskt tänkande är ju inte feministerns starka sida…heller…

 5. Lavazza Says:

  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1650

  Med vilken rätt sitter dessa kvinns och vill få svenska män att sändas till ett krigsområde? De får starta helkvinnliga förband först och kan sedan få bestämma över dem.

 6. Olle Says:

  Jämställt blir det väl först när de tar bort snön på ALLA slags trafikleder, oavsett färdmedel, kön och klackhöjd på skorna.

 7. Info Says:

  KÄND RABIATFEMINIST

  Radioteatern har fått en ny chef: STINA OSCARSON.

  Förr ofta inkallad expert i Sveriges radio i frågor rörande intersektionalism, folkets kultur o.l. F.d. konstnärlig ledare för Orionteatern.

  Likaså en trogen medsyster i Stockholms övriga kulturkotterier. Anlitad som s.k. samtalsledare i diverse ”progressiva” sammanhang. T.ex. vid ett 8. mars-arrangemang i Stockholm 2010, anordnat av Feministiskt initiativ: ”Ett samtal om krig och feminism” med Maud Eduards, Anita Goldman, Susanne Osten m.fl.

  Att få sätta upp en föreställning i Sveriges radio om SNÖRÖJNING MED GENUSPERSPEKTIV skulle hon förvisso betrakta som ett drömprojekt.

 8. Lövet Says:

  Nu råkar jag faktiskt ha väldigt bra insyn i just Karlskogas ”väghållning” och den gode Rengmans ”ledarskap” av densamma: Och jag kan bekräfta man faktiskt h a r ändrat på hanteringen av snöröjningen. Om det är riktigt ur ett jämställdhetsperspektiv eller inte vete hmhm, men nog är det ett som är säkert att ingen väg som ev trafikeras av fler män är mer plogad än nån annan. Man plogar nämligen ingenstans – åtminstone inte så det märks!

  Men det går ju helt i linje med alla jämställdhetssträvanden av idag, som matematikundervisningen t ex – där flickorna ”gått om ” pojkarna betygsmässigt (samtidigt som såväl tjejerna som pojkarna har sjunkit i PISA-mätningarna mot övriga världen).

  Dvs – om vi helt slutar bedriva effektiv undervisning så kan ju i alla fall ingen säga att undervisningen favoriserar pojkarna över flickorna.

  Men är det inte härligt vänster så säg. Här skall det vara rättvist – alla skall ha det lika (skit)dåligt!

 9. Kristin Says:

  Att så gott som alla som jobbar med snöröjning är män. Har Karlskoga
  kommun inget jämställdhetsperspektiv på det?

 10. Joel Says:

  ”Att anlägga ett genusperspektiv”. Jag känner mig mer modern bara jag uttalar denna fras. Synd att den inte fanns med här. Det ska bli mitt nya mantra vid mina bönestunder, eller ett av alla kodord jag använder när jag vill känna samhörighet med likasinnade.

  Det är förresten ett välkänt fenomen att fanatiska rörelser har sina egna termer och språkbruk, som ett sätt att skapa identitet och alienation.

  Feminismen är lite som punk för vuxna. Där varje individ kan bli lika unik som alla andra. Jag längtar efter den dag då feminismen fått en egen normfri dresscode som alla förväntas följa. Det är i alla fall inget otänkbart scenario att de kommer anamma någon form av uppenbar markör.

 11. Lasse Says:

  1.

  Vilka belägg har han för att det är mest kvinnor som cyklar eller går ?

  2.

  Har man bara en bil är det oftast den som skjutsar/hämtar till dagis/skola som använder den. Den andra parten åker oftast kommunalt eller cyklar. Har ingenting med kön att göra.

  Blir det aldrig något sluuuut på dessa galenskaper, vilket tur att jag i min närhet är befriad.

  Än så länge.

 12. Lasse Says:

  @Kristin

  ”Att så gott som alla som jobbar med snöröjning är män. Har Karlskoga
  kommun inget jämställdhetsperspektiv på det?”

  Där satt den *skratt*

 13. Liberal Says:

  *Feministisk snöröjning* är bleka kommunistflator med rysk snöspade, eller med low-tech- traktorer från kamrat Stalins traktorfabrik.

 14. Lasse Says:

  Drog iväg detta till reportern.

  Ang. feministisk snöröjning

  Varför lyfter man inte fram detta ojämställda faktum ?

  Att så gott som alla som jobbar med snöröjning är män.

  Har Karlskoga
  kommun inget jämställdhetsperspektiv på det?

  Borde ske ett kvoteringförfarande när de upphandlar snöröjning. Minst 50/50 bör det vara enligt nya normer.

  Vänligen

  Lasse

 15. Bengt Says:

  .. alla iklädda vadderade overalle3 och grås-brun-gröna gummistövlar, vänsterstövlar av storlek 43.. Detta ity att den senaste ”genusplanen” ansåg att det var ”diskriminerande” och ett ”uttryck för en patriarkal struktur” att producera färgglada gummistövlar i damstorlekar …

 16. Torstensson Says:

  Joel

  Till viss del har dom väl redan det. Korthår, stickade kläder,postmoderna attribut med konstiga motiv etc etc. Detta har dock vissa kvinnor insett att det inte är snyggt, att det inte attraherar män. Därför började modefeministen ”bildas”. En kvinna som fortfarande kan vara typiskt kvinnligt klädd så att säga om man kan uttrycka sig så. Som kunde ha hair-extensions, smink och djupa urringningar och ändå hävda sin girl-power. Naturligtvis för att dom är opportunister men också säkert rädda att förlora sin position på en tidning om dom inte skriker ut manshat lite då och då. Jag hade gärna sett att feministerna hade börjat med en sorts neutral desscode hela bunten. Dvs kort hår (och därmed liksom då frigörelse för ett förtryck att ha håret på ett visst sätt) . Det hade varit kul att se mediefeminsiterna (som är otroligt måna om att vara just vackra utseendemässigt) tvingas till detta.

  Tjejer gör sig vackra för att dom vet vilka fördelar det innebär. Att dom vill känna sig vackra för sig själva tror jag inte på. Kan man tvinga in diskussionen ilband på det spåret så kommer man nära den sexuella makten, en maktfaktor som feminister vägrar att diskutera. Kanske deras värsta fiende men som nu börjat knacka på dörren till bla mode och mediefeminsiters stora skräck.

  Skulle tex Wollin vara helrakad på huvudet och sluta sminka sig så hade hon inte kunnat vara den fotbollsgroupie hon är. Detta vet hon om, men anklagelserna riktas då mot att kvinnor är tvingade till detta av elaka normer. Men den normen skulle de själva aldrig frångå, för dom vet vad det innebär. På det sättet bekräftar dom enligt mig bara det som evolutionspsykologin vetat sedan länge, att kvinnor använder sig av sexuell makt och att de själva inte vill leva i riktigt jämställda konstellationer.

 17. Lasse Says:

  Snart går vi alla omkring i samma gråa kläder med en rishatt på huvet *skratt*

  Finns land där ovanstående fortfarande förekommer, enda skillnaden är att de är på väg bort ifrån likriktningen och Sverige på väg dit.

  Sverige är ett baklängesland.

 18. Joel Says:

  Torstensson, Vi tänker lika. Jag har just funderat på de sminkade girlpower-feministerna den senaste tiden. Hur får dom ihop det egentligen? Det är lätt att förstå att dom inte tycks ägna sig åt särledes mycket reflektion. Den kognitiva dissonansen skulle bli total i så fall.

  Istället för att problematisera kvinnorollen och därmed ”skuldbelägga kvinnor” (svära i kyrkan) så regredierar man till att använda läten av typen ”män våldtar”.

 19. Torstensson Says:

  Och skulle nu någon hävda att hon gillar att studera till en tenta iförd balklänning för sig själv så visar det enligt mig bara på att effekten av handlingen gör henne glad och upprymd.

  Varför?

  För att evolutionsmässigt belönas kvinnor som är vackrare än andra kvinnor. Större trygghet, etc etc.

 20. Allan Says:

  Mycket skall man höra innan öronen ramlar av.
  Tydligen för mycket folk på snöröjningen eftersom man hinner fundera på sådana skitsaker!

 21. Zzzzzz Says:

  Detta är helt underbart! Tänk att få läsa om detta, helt live i verklighetens dokusåpa. Vem fan behöver Big Brother o dyl när detta finns. Och betänk, att detta är bara avsnitt 1. Fortsättning följer.

 22. JD Says:

  Karlskoga kommun kommer alltså att krylla av svartklädda änkor i framtiden då deras Män har omkommit i trafiken pga farliga bilvägar.

  Är det möjligen så att Regnman råkar vara delägare i någon lokal begravningsfirma eller har han bara läst Valerie Solanas och tagit fasta på att en död man är en bra man!

 23. JD Says:

  … eller är han helt enkelt dum i huvudet?

 24. Bengt Says:

  Jag tror att jag börjar förstå varför snöröjningen sköts så dåligt idag! Alla i ”snösvängen” sitter inne och under ledning av en bitsk genusvetare (med svrtfärgat hår och svarta kläder) från Södertörn så studerar de mäns könsmaktsordning och sitter tillsammans barfota i en ring och idkar ”normkritiskt tänkande” för hur de skall senare i vår kunna utföra snöröjningen på ett sätt så att inte någon i allmänhet och fr.f.a inte de genuspolitiska målen överträds på ett strukturellt och patriarkalt sätt!

  Touché!

 25. Lavazza Says:

  Lasse: ”Vilka belägg har han för att det är mest kvinnor som cyklar eller går ?”

  Det finns ordentligt stöd för det i en utredning från SIKA (googla). Däremot kan man ju fråga sig om det är en nackdel att få bestämma att familjen ska bo så nära ens eget jobb att man kan cykla eller gå dit och en fördel att bli tvungen att bosätta sig så att man måste ta bilen till jobbet.

 26. Hjalmar Says:

  …eller är hans fru tokfeminist?
  Många män gör vad som helst för husfridens skull.

 27. lisa s Says:

  Men det är väl bra att snörökningen ska komma alla till dels, inte bara männen. Att välja att vägen till dagis är rensad först borde ni alla jämställda män vara glada över. För jag antar att ni tar barnen till dagis varannan dag? Det är jämställt. Sen är det fler som åker kollektiv buss än bil så den skottningen borde komma före vanliga bilvägar. Helt utan att ta feminismen i mun på ett fånigt sätt som pär gjorde kan man alltså resonera på detta förträffliga sätt.

 28. Ursus Says:

  Är inte det lite fräckt ändå, att säga att vägarna används av MÄN som ska till JOBBET… eller översätts det på något sätt till bevis för kvinnans utsatta situation i arbetslivet?

  Nej, såvitt jag vet så använder både män och kvinnor vägarna på väg till jobbet. Visst, jag går alltid och har ofta förbannat ”de där lata jävla snöröjarna” när jag ligger och sprattlar som en fisk på backen efter att ha halkat, men å andra sidan, om jag bröt ryggen när jag ramlade så skulle det vara skönt att veta att vägarna var plogade och klara för ambulansen.

 29. Lavazza Says:

  http://www.sika-institute.se/Doclib/Import/106/sr_2002_5k.pdf

 30. Lavazza Says:

  lisa s: En annan sak som vore jämställt är att kvinnan ser till att dra in lika mycket pengar till familjen som mannen, eller att mannen får behålla all inkomst som överstiger kvinnans för egen del. Familjeliv bygger på solidaritet och att den enes päron anses vara lika värda som den andres äpplen. Att kräva att både bidrar med lika många äpplen, samtidigt som den andres päron inte räknas, är inte jämställdhet.

 31. JohnM Says:

  @ Torstensson

  Jag känner igen det där. En tjejkompis till mig (som inte är uttalad feminist), berättade om deras tjejkväll där de klädde upp sig och sminkade sig, och jag ifrågasatte vitsen med det när inga killar fanns närvarande. Jag fick svaret att de gjorde det för sin egen skull. Jag har väldigt svårt att tro på det. I slutändan handlar det ändå om att höja det egna självförtroendet och veta att man kan få ragg bara man vill, samt få beröm av sina vänner för att man är snygg.

  I vilket fall; intressant fenomen…

 32. Bo Says:

  Snart ger jag upp.
  Köper ett rep.

 33. Lövet Says:

  @JD: ”… eller är han helt enkelt dum i huvudet?”

  Utan tvekan!

 34. Lövet Says:

  Allt skämt om Rengmans ”kompetens” som väghållningschef åsido:

  Mest talade är det väl att man i Sverige kan få ”genuscred” för att uttrycka gammalt mansgriseri av modell ”Det är kvinnorna som sköter barnen och hämtar och lämnar på dagis”…

  …vad i h…e är det för land vi lever i?

  …Nej förresten: vad i h..e är det för politiker och tjänstemän som styr i det land vi lever i???

 35. Infrastrukturfeministern Says:

  Kvinnor och barn först – män i andra hand, om det finns tid och pengar över. Det är äkta jämställdhet det. Självklart ska det gälla även vid snöröjning. Bäst att vi lägger ett par miljarder i skattepengar för att driva igenom detta i hela landet till nästan vinter.

 36. Toddan Says:

  Feministisk snöröjning måste ju innebära att feministerna får sköta snöröjningen! Det är bara att utbilda feminister i plogbilskörning och upprätta jourtelefonlista på feminister, och när det blir snöoväder är det bara för feministen att kliva ur sängen och ge sig ut att röja snö åt oss medborgare! Det ser jag fram emot!

 37. JD Says:

  @Lisa

  Snöröjning ÄÄÄR ingen genusfråga utan enbart en fråga om trafiksäkerhet!
  Det är ju knappt att kommuner har råd att upprätthålla trafiksäkra vägar redan idag och att en väghållningschef då börjar prioritera snöröjning utifrån genus visar att denna Man är fullkomligt olämplig i den befattning han har.

  Att blanda in genus i det här är dumt, korkat, inkompetent, idiotiskt och fruktansvärt farligt ur trafiksynpunkt.
  Jag fattar inte att han får vara kvar som chef!
  Har människor slutat tänka????

  Vad tycker NTF om denna hjärndöda prioritering?

 38. Leif Says:

  @Lisa
  ”För jag antar att ni tar barnen till dagis varannan dag?”
  Bör man inte också föra bok över väderleksförhållanden och framkomlighet mm så att respektive part delar rättvist på halka, sträng kyla, snöhinder, trafikomläggningar, barnets/barnens grinighetsgrad etc när man delar upp dagisleveranser och dagishämtningar. Det vore väl rättvist?

 39. AV Says:

  Lisa S: Snöröjningen skall givetvis skötas så att så många som möjligt kan komma säkert till arbete, skola och dagis i tid. Då får man se på var stora flöden av människor rör sig och på vilka tider. Kanske skall man prioritera bilvägen från bostadsområdet till dagis först så pendlarna som måste lämna tidigt kan lämna sina barn och komma ut på huvudstråken, som röjs av större maskiner. Sedan cykelvägarna förbi dagis/skola och huvudcykelstråk före klockan 07.30. Det kan givetvis se olika ut beroende på bostadsområde och var de flesta jobbar. Om man gör en undersökning där man frågar om resvägar och tider kan man lägga upp en plan så att de flesta slipper pulsa. Vad dessa människor har mellan benen är totalt ointressant.

  Det är rättvist. Så slipper vi hålla på med genusdiskussioner. Förövrigt är det en könsdiskussion, inte genus, eftersom den fokuserar på biologiskt kön. En genusdiskussion hade varit VARFÖR mannen åker kl 5 för att pendla långt, medan kvinnan tar hand om barnen och går/cyklar/bussar till dagis och jobb vid 7. Inte ens feminissarna kan skilja på sina egna begrepp.

 40. AV Says:

  Förresten om man prioriterar ner vägarna kommer ju även de som åker kollektivt för sent. Kör på samma vägar! Om bussarna ständigt är försenade för att de ”manliga” småvägarna i tätorten är spåriga blir det dyrare för bussbolaget. Då blir biljetterna dyrare eller skattesubventioneringen ökas (Lokal- och länstrafik är inte självbärande). Vem drabbar det?

  En snöröjningschef får bakläxa.

 41. Per Ekman Says:

  Vad är det här för nonsens? Hur ska bussen kunna köra om inte vägen först blir plogad? Dessutom kan man gå och cykla även på vägen, en buss kan dock inte köra på cykelbanan!

  Om vi kunde ge alla dessa kvasivetenskaliga feminister sparken från sina jobb så skulle skatten kunna sänkas rejält!

 42. uffenordholm Says:

  Nu kan jag inte titulera mig expert på området, men så vitt jag vet fungerar snöröjningen (åtminstone där jag bor) på så sätt att när det snöat färdigt åker en hel drös med fordon ut och plogar(1). Vissa plogar bara villakvarter (typ vägen till dagis) medan andra bara plogar de stora vägarna. Därmed kan jag inte se hur man får in genus i saken, annat än ifall kommunen bestämt att (tex) villakvarteren skall plogas bara varannan gång det snöat.

  1: Många av dessa snöröjare är privata firmor som agerar på entreprenad från kommunen. Utan dem skulle kommunen behöva en abnormt stor fordonspark som de inte kan använda till något vettigt under somamren.

 43. Albert Says:

  Hjalmar säger:
  ”Fantastiskt. Heh, ett tag trodde jag att det var 1:a april…”

  +1 var ju lite kul som aprilskämt faktiskt.
  Vilket land ska man emigrera till tro…

 44. PabloHoney_4 Says:

  Feministisk snöröjning borde vara, att göra snöänglar….

 45. Ej kvinnoslav Says:

  De här herrarna är inget annat än genusinfekterade mesgubbar. Såna här mesgubbar som fjäskar in sig för pk-maffian är bra verktyg i händerna på feministerna. Capos kallades de i KZ-lägren. Fast de här feministfjäskarna väljer väl lite mera frivilligt än caposarna gjorde?

 46. Lasse Says:

  Drog iväg detta mail menad som sarkasm för att de själva skulle inse hur urspårat deras agerande är.

  *********************************************************
  Ang. feministisk snöröjning

  Varför lyfter man inte fram detta ojämställda faktum ?

  Att så gott som alla som jobbar med snöröjning är män.

  Har Karlskoga
  kommun inget jämställdhetsperspektiv på det?

  Borde ske ett kvoteringförfarande när de upphandlar snöröjning. Minst 50/50 bör det vara enligt nya normer.

  Vänligen

  Lasse

  (var lite klumpigt formulerat såg jag nu)
  ***********************************************************

  Fick detta svar:

  Hej!

  Ja, du kanske har rätt! Vill du att vi tar in ditt inlägg som en insändare? I så fall måste du bifoga kontaktuppgifter (namn och telefonnummer), men du får det gärna publicerat under signatur om du vill.

  Mvh Stina Ericson, Karlskoga-Kuriren

  *********************************************************

  Menar hon allvar ?

  Hon kanske tycker att 50% av alla entrepenader skall tillfalla kvinnor.
  (ej lägsta bud)

  Hur tolkar Ni det ?

 47. 1Vis Says:

  Man kanske skulle tänka ett steg längre? Om det ska vara jämställt så borde då inte 50% av snöröjarna vara kvinnor? Om man nu inte kan nå det målet så borde man kanske införa anställningsstopp för män så att inte målet 50/50 rubbas. Att det då kanske skulle saknas ett stort antal snöröjare är ju ändå underordnat det goda med att det är jämställt. Dessutom så blir det ju jämställd även i andra ändan eftersom både män och kvinnor då skulle vara insnöade i lika stor grad. (Lika insnöade som genusforskare…)

  Men jag antar att det inte skulle vara genomförbart så då kanske man istället skulle försöka få arbetstiden jämställd. Alltså, ponera att man har 10 snöröjare, 3 kvinnor och 7 män. När männen har jobbat sina 8 timmar var, ett arbetspass, så har de gjort 56 manstimmar. Kvinnorna behöver då göra ett arbetspass på 18 timmar och 40 minuter var för att nå upp till samma antal kvinnotimmar. Dessutom så är det ju jämställdhet vi söker så lönen måste ju också vara jämställd så varje arbetspass. oavsett tid eller arbetsinsats, ger givetvis samma lön.

  Sann jämställdhet! Ja, iallafall inte sämre än den genusvetenskapliga versionen.

 48. AV Says:

  Lasse: Tror inte du skall dra för stora växlar på det. Det är bara att se vilka insändare som publiceras i lokalpressen. De har inte en susning om vad som är sarkasm, ironi eller allvarligt menade dumheter. ”Allt” publiceras bara de får material till nästa tidning. Hur mycket är inte utfyllnad som någon föreningskväll med de närmast sörjande eller katten Joppe som varit borta i en månad och kom hem? Du fick ett standardsvar.

  Och att de själva skulle se de logiska tankevurporna, t ex att kollektivtrafiken kör på samma vägar som bilarna, är att hoppas för mycket. Än mindre att de själva skulle ställa kritiska frågor till herr Pelle Jöns som viftar med PK-flaggan.

 49. Lasse Says:

  @AV

  Drar inga stora växlar, blev bara förvånad hur insnöade de verkar. Man skulle ju kunna tolka mitt mail som att jag är radikalfeminist och de hakar på direkt med hull o hår 😉

 50. AV Says:

  Förresten till Lisa:
  ”För jag antar att ni tar barnen till dagis varannan dag?”

  Varför skulle vi göra det? Det mest logiska är väl att den som börjar senast tar barnet till dagis och den som slutar tidigast hämtar och handlar mat? Så båda kommer hem samtidigt. Finns det något egenvärde i att dra upp ett förskolebarn kl 5 varannan dag, så den som börjar 06.45 två mil bort kan lämna, om den andre börjar kl 8, 3 km bort? Byter du två av vinterhjulen och målar halva fasaden?

  När mina barn var i den åldern var det jag som lämnade och hämtade mest eftersom hon jobbade morgon 06.45, kväll till 21 eller natt och kom hem 7 och skulle sova. Och mitt jobb var 8-16. Den som har bäst tider hämtar/lämnar mest. Så fungerar de flesta moderna familjer idag. Sen kan vi diskutera varför flera kvinnor tar makten över barnen och kräver att mannen skall fortsätta att vara huvudförsörjare, men det är långt från snöröjning.

 51. antikythera Says:

  Ja det där låter som en ny kvinnofälla. Kvinnor som blir utsatta av väder mera än män. Bäst att införa en manlig väderskatt.

 52. Ej kvinnoslav Says:

  @ Hjalmar:

  ”…eller är hans fru tokfeminist?”

  Han och hans fru är psykos-feminister båda två ……

 53. GG Says:

  Stig Regnaman ser ut som en klassisk byfåne.

 54. Per Ekman Says:

  Jag skulle vilja hävda motsatsen! Det är betydligt lättare att GÅ än att ta bilen när de har snöat på ordentligt! Med en bil är det lätt att köra fast, använder man fötter och ben så kommer man alltid fram.

  Hur vanligt är det förresten att man cyklar på vintern??

 55. Grodan Boll Says:

  @Per Ekman
  Ganska vanligt. Som snöröjare ser jag spår både före under och efter plogning. Om det är mer vanligt än det borde vara får du fråga folket inom ortopedin.

 56. Gorby Says:

  Stina Kållberg, informatör för Karlskoga kommun, skriver på Newsmill:
  Därför behövs genusmedveten snöröjning

  http://www.newsmill.se/artikel/2011/04/21/d-rf-r-beh-vs-genusmedveten-sn-r-jning

 57. Hon kräver “genusmedveten snöröjning” « GenusNytt Says:

  […] bloggade för ett par veckor sedan om att Karlskoga kommun har infört feministisk snöröjning (som de […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: