Volvo PV letar kvinnliga sommarjobbare

by

Igår bloggade jag om att Volvo helst vill rekrytera kvinnliga ingenjörer. Nu har jag fått anledning att blogga om att Volvo Personvagnar helst vill ha kvinnor som sommarjobbare i sommar.

Volvo PV inför kvotering. 50 procent av de anställda sommarjobbarna ska vara kvinnor – oavsett könsfördelningen bland de sökande. ”Vi behöver fler kvinnor inför framtida rekryteringar”, säger Jonas Knutsson, informationsansvarig på Volvo PV i Olofström.

Det framgår inte i den tidningsartikel jag läst vilken könsfördelning som finns bland de sökande. Men en indikation är ju att Volvo PV i Olofström idag har 85 procent manliga anställda.

Läs mer här. Tack för tipset, Ulf Andersson på PappaRättsGruppen!

Apropå ovanstående, av signaturen J fick jag tips om denna norska artikel, där det står att de kvinnor (”Indøk-jentene”) som tagit examen från Industriell Ekonomi är bland de mest eftertraktade på hela arbetsmarknaden. Det står inte personer som tagit examen därifrån, utan kvinnor som gjort det.

Annonser

13 svar to “Volvo PV letar kvinnliga sommarjobbare”

 1. Abra Says:

  Vad har hänt med gamla hederliga Volvo personvagnar?? Jonas Knutsson och Volvo Olofström har nog beskymmer med fördelningen av kön men skulle Landstinget gå ut med den typen av diskriminering skulle det bli ett j-vla liv.

 2. Liberal Says:

  Volvo PV, hrm nej, kön istället för kompetens, således Volvo PK – infesterat av nyttiga idioter i könskommunismens tjänst.

 3. kent Says:

  Kvinnor gör ju bättre ifrån sig i skolan. Vill man ha marknadens mest kompetenta arbetskraft i framtiden ska man locka till sig kvinnor!

 4. Trio Says:

  @kent

  Jajamän. Och vita gör i genomsnitt bättre ifrån sig än färgade och kristna gör ju bättre ifrån sig än muslimer. Så man ska satsa på att locka till sig vita, kristna, kvinnor. Eller hur, kent?

  Eller, om man inte är rasist och sexist, så kan man ju satsa på de bästa och mest lämpliga kandidaterna oavsett vad de har för kön, hudfärg och religion…

 5. Torstensson Says:

  Kent

  De bästa studenterna på ekonomiutbildningar är vanligen män. Därmed inte sagt att kvinnor kan vara bättre än män.

  Så där ljög du i din roll som genusprostituerad. Tragiskt.

 6. Magnus Says:

  Någon som vet hur könsfördelningen ser ut bland de nyutexamerade ingenjörerna?

 7. AV Says:

  OT: Här en fråga som gått under den feministiska radarn. Rätten att få dö i krig som män. Detta har tydligen varit en lågprioriterad fråga eftersom det varit så tyst om den.

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-vill-se-kvinnor-i-strid

  Nu kanske äntligen amerikanska medier kan sluta med sina propagandistiska rubriker om ”krig-män drabbas värst”.
  Nej, glömde att sådana rubriker är det ingen som skriver.

 8. Ej kvinnoslav Says:

  Aaah, ännu en i den ljusårslånga raden av svenska mesgubbar som upptäckt att genusfjäsk är bra för självbevarelsedriften.

 9. Ulf Andersson Says:

  Tack Pär!

  http://www.dads-r-us.se/2011/03/31/volvo-pv-i-olofstrom-soker-kvinnliga-sommarjobbare/

 10. Läsaren Says:

  Feminist-kent skriver: ”Kvinnor gör ju bättre ifrån sig i skolan. Vill man ha marknadens mest kompetenta arbetskraft i framtiden ska man locka till sig kvinnor!”

  Vilket ju är en tolkning som bygger på utgångspunkten att betyg är samma sak som kompetens. Vilket vi ju alla vet inte stämmer i realiteten. Tyvärr.

  ”Att göra bättre ifrån sig” i dagens flumskola är ju tyvärr inte samma sak som kompetent bilbyggare, kreativ uppfinnare, kompetent företagare, kompetent forskare eller en kompetent elev. Kvinnligt KONFORMISTISKT lismande för betyget, såsom en *duktig* flicka, en duktig hund, i en kvinnodominerad flumskola, som är systematiskt flickanpassad, och genusriktigt kunskaps- och vetenskapsföraktande, är ju bara inkompetens och flathet i verkligheten.

  Frågan är dessvärre om vi överhuvudtaget har någon framtid genom att systematiskt motarbeta halva befolkningen, bortsett från det uppenbart omänskliga i detta feministiska/socialistiska projekt.

 11. Ej kvinnoslav Says:

  @ Läsaren:

  Amen!

 12. Sam Says:

  @Läsaren Läs ditt eget inlägg och tänk efter vem som motarbetar vem.

 13. Grodan Boll Says:

  Vore kul om de speccade vad kvinnorna tillför som inte männen kan. Om det inte rör sig om biologiska könsdelar så hade det säkert kunna uttryckas på könsneutralt sätt i sina jobbannonser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: