Han får sparken för han är man

by

”Gruppledaren för Socialdemokraterna i riksdagen, Sven-Erik Österberg, får stiga åt sidan för att lämna plats för en kvinnlig gruppledare”. Det skriver nyhetsbyrån TT idag. Se även här.

Det är väl det som kallas jämställdhet. Få sparken för sitt köns skull.

Sven-Erik Österberg uttalar sig underdånigt i Aftonbladet:

”Partiordföranden har framfört att han vill ha en kvinnlig gruppledare för att få en bra könsbalans i partitoppen. Det accepterar jag naturligtvis”

Så uttrycker sig en kuvad person.

Tack för tipset, Johan och Mats!

Annonser

45 svar to “Han får sparken för han är man”

 1. Torstensson Says:

  Naturligvis är det en katastrof för alla mänskliga ideal när man får sparken pga av kön. Det är riktigt riktigt sjukt.

  Samtidigt känner jag en enorm skadeglädje att dessa socialdemokratiska män och andra manliga genusprostituerade politiker som aktivt varit med om att införa statsfeminism nu börjar bitas i stjärten av den själv. Inte mer än rätt säger Bull.

  Men ändå sjukt säger Bill.

 2. Connor Says:

  Vi kanske kan skicka en burk vaselin till honom?

 3. J.E Says:

  Är det inte så att även en av kvinnorna i partitoppen, Maryam Yazdanfar kommer att petas från sin post? Feministerna tolkar det som att hon tvingas gå för att hon är mamma-ledig och tycker att detta skickar fel signaler (vilket det givetvis gör om detta verkligen är motivet). Att däremot säga i förväg att man oavsett kompetens ska plocka in en kvinna som efterträdare till en man som avsätts, och dessutom motivera hans avgång med ”könsbalans”, det sänder givetvis helt rätt och dessutom mycket ”jämställda” signaler enligt dessa?

 4. Bo Says:

  Han skulle ju kunna definiera sig som kvinna och stanna kvar?

 5. Erik Says:

  Om han byter kön, blir han kvinna eller ”social man” då?

 6. kent Says:

  Enda sättet för oss normativa vita män att se att det handlar om kompetens och inte kön är ju att ha bara män! För inte vill vi ge bort makten vi fick serverade vid födseln? Och vi vet ju av erfarenhet, vi förtryckta och fördömda, att kvinnor aldrig har valts på kompetens utan bara för att de är kvinnor.

 7. Sam Says:

  Har det då inte slagit någon att det kan vara bekvämt att skylla på kön när det egentligen ligger maktspel bakom? Juholt vill få in de som han litar på. Så enkelt är det. De flesta i laget hittills är män. Inga klagomål där? Fast de är förstås hyperkompetenta och har inget kön att tala om.

 8. en annan erik Says:

  Pär du gör ett bra jobb. Kan vi inte erkänna att det är trist att spela boll i maktens korridorer med dubbelt så många deltagare? Chansen att vinna halverades den dan kvinnor fick börja engagera sig politiskt. Frågan är hur länge den svenska mannen ska huka sig? Res er upp och gå vidare.

 9. Kristin Says:

  ”Men Österberg slipper att sitta i skymundan på gubbhyllan…….”
  Så uttrycker sig reportern i dagens rapport.
  http://playrapport.se/#/video/2380600

 10. Lars I Says:

  Bara att gratulera sittande regering, Socialdemokraterna har bestämt sig:
  Sahlin var ingen parentes, socialdemokraternas kräftgång ska fullföljas in i det feministiskt kaklet och Sverige som jämställdhetens u-land cementeras.
  I ett jämställt land hade man tillsatt den mest lämpade, med 50 % sannolikhet en kvinna. I Sverige tillsätter man den med rätt kön, med så nära 100 % som möjligt en kvinna. I vilket annat land har kvinnorna krympt ett ett så hjälpbehövande kollektiv som i feminismens Sverige. I vilket annat land famstår kvinnors ”underorsning” så tragiskt självförvållad som i världens med kvinnocurlande land Sverige. Självförvållad av en ideologi som som försökte bekämpa den genom att överordna sig själva. I fosterställning.

  Stackars Socialdemokraterna.

 11. Leif Says:

  @Kent:
  ”För inte vill vi ge bort makten vi fick serverade vid födseln?”
  Kan du förklara. Kan du specificera vilken makt du fått serverad från födseln. Normativ vit man som du är, bör det väl vara enkelt för dig.

 12. kent Says:

  Ja makten att vara norm i samhället. När en man anställs är det kompetens när en kvinna anställs är det för kön. Fel!! Jag har makten att gå ute i en park även efter mörkrets inbrott, överfallsvåldtäkter är möjligtvis nåt en vi håller kär utsätts för. Man man man då talar man om alla. Dam dam dam

 13. Observer Says:

  Enbart toffelhjältar inom vänsterpartierna! Dags att grunda partiet Ursvenskarna.

 14. kent Says:

  Ja! Om vi sänker kvinnans inkomst så att hon inte längre har möjlighet att vara ekonomiskt fristående så behöver vi inte oroa oss för skilsmässor heller. Dessutom sparasju alla högavlönade jobb till oss män. Perfekt. Och eftersom hon inte har råd att skilja sig, eftersom samhället åter väljer arbetskraft efter kompetens, spelar det ingen roll om hon sköter allt med barnen för det blir ändå inga skilsmässor eller vårdnadstvister.

 15. Lasse Says:

  Hitler gjorde samma sak mot judar som var bundsförvanter och stöttade honom vilket gjorde att han kom till makten.

 16. Torstensson Says:

  ”Partiordföranden har framfört att han vill ha en kvinnlig gruppledare för att få en bra könsbalans i partitoppen. Det accepterar jag naturligtvis”

  Att dom inte själva ser det sjuka i sådana uttalanden. Ofattbart.

 17. Lasse Says:

  ps. kan inte någon starta ett parti som verkligen ger ord som demokrati och jämställdhet en innebörd.

 18. kent Says:

  Ja Lasse! Ett som vill behålla och bevara, inte göra individer mer fria. Heja. Jag röstar på Ditt parti.

 19. Lasse Says:

  Vad menar du ?

 20. Lars I Says:

  Kent,
  var inte ”oss normativa vita män” en felskrivning ? Förvånande att du som feminist inte bättre läst ur den moderna feministiska propagandaboken. ”Medelålders vita män” betecknar man idag de män som slunkit igenom det feministiska filtret till attraktiva befattningar.

  Var inte Pärs poäng att Österberg uttryckligen erasattes PÅ GRUND AV KÖN ? Det var alltså inte Pärs och bloggläsarnas påhitt utan en i Sverige i dag fullkomligt legitim tillsättning, grundad på KÖN. I Nazismens tyskland på 40-talet var det p.g.a ras.
  Vilken ideologi föredrar du, och varför ?

 21. Lasse Says:

  Hmmm….ytterliggare en feg feminist som bara provocerar och tillverkar halmdockor.

 22. Lasse Says:

  Allmän fundering:

  Av vilken anledning måste de flesta feminister i detta forum (speciellt kvinnliga) använda sig av ett mans ”namn” som pseudonym ?

 23. Torstensson Says:

  Lasse

  Eftersom många av dem själva bär mustasch.

 24. Liberal Says:

  ASG =)

 25. Sam Says:

  Mustasch är fint. Österberg lär det inte gå någon nöd på:
  ”I går kom beskedet att riksdagens gruppledare Sven-Erik Österberg fick sparken, men han lovas nu en ny, tung post.”

 26. Lasse Says:

  Avledningsmanöver.

 27. 50/50 Says:

  Sossarna kan hälsa hem….

  SD som i praktiken styr Sverige kommer dubbla sitt mandat vid nästa val.

  Jag tycker utvecklingen är beklaglig för detta missnöjes parti pekar ut en grupp som skyldiga, när missnöjet egentligen borde rikta sig mot den politiska korrektheten, med mediaetablissemanget i centrum.

  OT. Förövrigt tycker jag om invandring och tycker att få flytta dit man vill borde vara en mänsklig rättighet, förutsatt att man kan försörja sig.

 28. AV Says:

  Kent:
  ”Ja makten att vara norm i samhället.”

  Ahh, du menar normen att vara andraklassens förälder. Normen för skolstart som klassar en hel del pojkar som ”sena” istället för normala. Normen att vara få skylla sig själv om man inte fixar skolan (antipluggkultur). Normen för hur länge man skall leva. Normen för hur hushållssysslor skall göras. Normen att inte bli trodd om man anmäler misshandel av sin fru.Normen att bli osynliggjord i relationsvåld. Normen att bli betraktad som misstänkt pedofil om man jobbar i förskolan, trots att de är mycket få och även kvinnliga pedosar finns. Normen att generaliseras om i media. Såklart, de normerna!

  ”När en man anställs är det kompetens när en kvinna anställs är det för kön. Fel!!”

  Anställd för sitt kön blir man när Pekgul skrikit ut att det viktigaste är att man är kvinna. I andra hand om man kan skapa ett förtroende och en politik som kan locka väljare. Anställd för sitt kön är det om man blir inkvoterad. Den dag det är ok att det är tio-noll til något kön bara de bästa som kunde hittas fick jobben är det jämställt.

  ”Jag har makten att gå ute i en park även efter mörkrets inbrott, överfallsvåldtäkter är möjligtvis nåt en vi håller kär utsätts för.”

  Faktum är att du borde vara betydligt mera rädd i den där parken. Du är bara för dum för att förstå statistiska risker.

  ”Ja! Om vi sänker kvinnans inkomst så att hon inte längre har möjlighet att vara ekonomiskt fristående så behöver vi inte oroa oss för skilsmässor heller. Dessutom sparasju alla högavlönade jobb till oss män. Perfekt. Och eftersom hon inte har råd att skilja sig, eftersom samhället åter väljer arbetskraft efter kompetens, spelar det ingen roll om hon sköter allt med barnen för det blir ändå inga skilsmässor eller vårdnadstvister.”

  Och här har du använt all halm i Skåne och gjort små gubbar av. Dina argument brinner lika bra. Vem fn har sagt att kvinnor inte skall kunna försörja sig, passa alla barn eller inte kunna skilja sig? Kan du inte läsa svenska? Bara för att man inte köper din könsmaktsordning rakt av och visar att det finns en hel del områden där män är i underläge och att det görs precis det i feminismens namn som ”patriarkatet” skylls för, betyder inte att vi vill att kvinnor skall vara livegna slavar. Projicera inte dina egna demoner på oss andra.

 29. Johnny deluxe Says:

  Sam

  det betyder ändå att man via feminism putar bort en annan man i slutändan. De socialdemokratiska männen sabbar för sig själva genom att putta bort varandra.

  Det blir mindre platser för de socialdemorkatiska männen att slåss om. Det förtjänar dom och jag känner skadeglädje likt andra här på forumet.

 30. Leif Says:

  @Kent:
  När du svarar levererar du floskler. Du skriver att du fått en makt levererad från födseln, eftersom du föddes som en vit normativ – gosse får man väl säga. Men du kan inte förklara vad de tre vise männen levererade vid din vagga. ”Att gå ute i en park även efter mörkrets inbrott”? Var det presenten?
  Eller är det makten att sänka alla kvinnors löner du och jag och alla ”normativa vita män” har fått som små gossar? Och är skilsmässor något alldeles extra eftersträvansvärt?
  Floskler, floskler, floskler…

 31. hujikohujiko Says:

  http://kanooneiranian.blogspot.com/

  please visit my blog

 32. Sam Says:

  @Johnny deluxe
  Jag tror inte att Juholt är feminist, jag tror att han använder argumentet kön för att blidka de kvinnor i partiet som känner sig förbigångna. Att män förbehåller platser för varandra är en välbekant historia, som inte har ett dugg med kompetens att göra. Tyvärr. Det är därför utvecklingen mot ett hållbart samhälle där alla människors förmågor och bästa sidor tas till vara går så långsamt. Den här bloggen är i vissa stycken uppfriskande genom att män börjar se sig som inte bara starka och mäktiga utan även i vissa stycken går förlorande ur jämställdheten. Samtidigt förtas effekten av att så många kommentarer ångar av illa dold misstro mot kvinnors kompetens och värde i andra sammanhang än hushåll, säng och moderskap.

 33. Trio Says:

  Intressanta argument där från Kent:
  ”Jag förstår inte att män drabbas av mer våld än kvinnor. Dessutom tror jag att jag är normen i samhället. Därför ska män på alla nivåer i samhället könsdiskrimineras”…

 34. Hamstrn Says:

  Sam:

  Din tolkning av vad som menas är enbart din tolkning.

  ”Samtidigt förtas effekten av att så många kommentarer ångar av illa dold misstro mot kvinnors kompetens och värde i andra sammanhang än hushåll, säng och moderskap.”

  Är din tolkning. Inte vår. Du utgår efter en antingeneller mentalitet…

  Biologin sätter ramar för sociologin som ger olika utfall i det kulturella.

  Det kvinnliga könet är varken bättre eller sämre, de tänker annorlunda och gör saker på ett annat sätt samt att de prioriterar annorlunda utifrån deras egna premisser om värde. Vilket gör att i olika domäner får könen olika utfall, både till det sämre och bättre.

  Skillnaden är i hur mycket tid individen lägger på sådant som individen anser vara värt att lägga tid på. Här kommer biologiska skillnader mellan könen in.

  När vi blir självdelande genetiskt identiska maskar så har vi den jämställdhet som marxistfeministerna vill ha. Tills dess kommer allt de gör för att ”laga” att slå fel.

 35. Hamstrn Says:

  Kent trollar och kommer inte med några som helst argumentera bara teser om någonting.

  Dags att sluta mata trollet.

 36. Jerker Says:

  Kuvad vet jag inte.

  Sven-Erik Österberg har en lång karriär bakom sig och står tämligen stabilt på egna fötter. Han kan ta en motgång utan att gråta.

 37. Hanen Says:

  Feminismen är en av de viktigaste anledningarna till att sossarna har tynat bort som dom har gjort de senaste åren. Och ju mer feministiska de blir, desto mindre kommer de att bli som parti.

  När man öppet pissar svenska män i ansiktet så ska man inte tro att man kan vinna några val.

 38. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Hanen

  Fast nu har vi inom borgerligheten tagit upp kampen med V-S-Mp om vilka som kan vara mest feministiska…

 39. Eh... Says:

  Det är intressant att läsa de hjärntvättade kommentarerna från Kent. Han/hon kan inte ha mycket empati eller egen tankeverksamhet.

  Gissar att han tillhör de ”medelålders vita män” som alltså själva i stort sett undgått diskrimineringen som yngre män känner av. Likt en molusk har han överlevt i någon avlägsen ficka av sämhället, och berömmer i smyg sig själv för att han lyckats manipulera kvinnorna i sin omgivning att inte använda sin av samhället givna strukturella makt för att klämma till honom.

  När Kent och feministerna passerar en spegel ser de inte sin egen spegelbild. Endast det bleka spöket av deras egen självgodhet. De förstår inte att de i varje utfall mot oss visar hur ihåligt deras tal om jämställdhet är. De vill diskriminera män i allt där myndigheterna kan gå in och detaljstyra vardagen. Samtidigt vill de ha kvar en traditionell manlighet och traditionella manliga plikter – utan några av de förutsättningar som denna gamla rollfördelning byggde på.

  Som om utslagningen av män inte vore det enskilt största samhällsproblemet trummar Kent och feministerna på om hur män som gjort sig själva otjänsten att bli pappor eller valt yrken som kan vara attraktiva för kvinnor ska diskrimineras. Mannen ska vara arrogant och självgod, som Kent. Aldrig klaga ”kärringaktigt”, utan ta alla motgångar som en man. Självklart ska han försörja sina barn och deras mamma, även när dessa lever med en annan man. Det ska inte vara hans eget val om han vill ha en relation med sina egna barn eller ej, utan kvinnan ska bestämma allt. Det är hon som får vårdnaden, barnbidraget, bostadsbidraget, barnomsorgen och arbetsgivarnas förståelse när hon måste stanna hemma från jobbet. Men Kent tycker inte att en man ska klaga, han kan ju smyga runt i parken nattetid. Det gör Kent, och han stortrivs – precis som Göran Lindberg är han som fisken i vattnet. Det är han som är dina barns nya styvpappa. – feministen – den ”nya” mannen. Queermedveten och HBTQ-P -sertifierad. Han vill bara att påminna dig och mig om att vi är utstötta, därför skriver han här. För även om han inte likt Kapten Klänning och Thomas Bodström har hittat sin egna perversa plaskdamm i feminismens unkna göl, utan är som oss allra flesta, en person som inte gör en fluga förnär – så är det hans lilla vardagslyx att förhäva sig gentemot andra män. Kent är bättre än oss, det är vad han vill säga. Han har inte råkat ut för någon diskriminering, och skulle han göra det så skulle han ta det som en man.
  Han är riddaren utan rustning, så tuff och manlig att han inte ens behöver ha hjälm. Eller så har han helt enkelt lurat sig själv – och hoppas på det bästa – att han själv ska slippa undan.

 40. Sam Says:

  ”Det kvinnliga könet är varken bättre eller sämre, de tänker annorlunda och gör saker på ett annat sätt samt att de prioriterar annorlunda utifrån deras egna premisser om värde. Vilket gör att i olika domäner får könen olika utfall, både till det sämre och bättre.”

  Det kvinnliga könet styr vissa begränsade funktioner som har stor betydelse i specifika sammanhang. Det betyder inte att alla val i livet präglas av kön. Skillnaderna mellan individer inom ett kön är ibland större än skillnaden mellan könen. Jag är övertygad om att människor, både män och kvinnor, skulle göra andra val om insikten om att olika varken behöver vara bättre eller sämre skulle omsättas i praktik så att omsorgsarbete värderades lika högt som teknisk utveckling, vilka båda är lika grundläggande förutsättningar för tillväxt och skapandet av välstånd. Eftersom omsorgsarbetet länge byggde på obetalt kvinnoarbete och att männen drog in pengarna har utgångsläget blivit ojämnt. Det har resulterat i att kvinnors förvärvsarbete sågs som ett komplement som kunde avvaras, och värderades därefter. De kvinnor som idag vill att deras satsningar på arbete och utbildning ska löna sig gör bäst i att välja manligt stämplade yrken. Eftersom både kvinnor och män fattar hur det ligger till blir så klart dessa yrken både mer attraktiva för båda och konkurrensen om dem hårdnar. Den drivkraften kommer att finnas så länge samhället anser att den som väljer ett kvinnodominerat yrke och därmed tjänar mindre pengar får skylla sig själv. Dagens unga accepterar inte det. En sorglig konsekvens av undervärderingen av kvinnodominerade yrken är att lärarlönerna sjunkit allt mer ju högre andelen kvinnor i yrket blivit. Inte konstigt att noll procent av de som idag söker till lärarhögskolorna har haft det som förstahandsval, och att det inte är de med starkast intresse för sitt ämne som blir lärare. Då blir det svårt att inspirera och utmana eleverna.
  Om samhället börjar värdera kvinnostämplade jobb utifrån den verkligt avgörande funktion de fyller, enligt din tanke att kvinnligt/manligt inte är vare sig bättre eller sämre, skulle kampen om de idag mer välbetalda, mansdominerade jobben vara lika styrande. Fler män skulle välja exempelvis läraryrket, vilket troligen skulle gynna pojkars prestationer i skolan, och ju mindre yrken överhuvudtaget kopplas till kön desto större möjlighet för var och en att välja bana utifrån individuella preferenser och fallenheter.
  Problemet är att värderingen är ojämn i utgångsläget, och åt den som har ska vara givet. Vidtas inga aktiva åtgärder bevarar systemet sig självt. Då får vi fortsätta att ha det som vi har det. En ständig kamp om kvinnors och mäns värde på hemmaplan och i offentligheten. Mänskligheten är förhoppningsvis mer begåvad än så.

 41. mycketyck Says:

  Du tror väl inte att han får sparken bara för att bhan är man? Löjligt tycker jag. Han får sparken för att han var Monas kille. Att en tjej får jobbet betyder bara att hon är rätt vänster. Juholt vill ha en vänsterorienterad socialdemokrati.

 42. Johnny Deluxe Says:

  Fattar inte hur män kan sitta stilla och se sig utslagna på arbetsmarknaden pga av en kvinna ska ha tjänsten. Detta handlar om levebröd och vi män har bokstavligt talat intre råd att skapa gräddfil för ett visst kön enbart.

 43. Johnny Deluxe Says:

  Vi betalar alltså skattekronor till feministiska projekt som går ut på att ta jobben ifrån oss.

 44. Sam Says:

  @Johnny deluxe
  Arbetsmarknaden är inget nollsummespel. Ju fler som har jobb desto fler jobb skapas.
  Samhället har inte råd att inte ta den människor som fått utbildning med skattemedel i bruk oavsett om de är män eller kvinnor. Arbetsplatser med relativt jämn fördelning mellan könen fungerar bäst. Att då sträva efter balans är bara logiskt. Hur smart vore det om samhället fortsatte att ge män gräddfil till jobb när många män är så rädda för förändring trots att förändring är det enda i samhället som är någorlunda konstant.

 45. Fisnik Says:

  är det rätt att folk får sparken i från en arbetsplats liksom samhall bara för att man är man och för att man inte hunnit att komma i tid för att man har missat sin buss på grund av att man bor 40 kilometer i från jobbet i med att som det är nu så har vi några bemmanings chefer i Samhall i Ulricehamn att dem säger till både mig och en till att kommer vi bara en gång till bara några minuter för sent så ska vi få sparken och det känns inte rätt, vi som far jobat sen i mars år 2007 och vi ändå få va hotat på grund av de så är de rätt sig de till mig!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: