Tjejer lär sig knäa killar i skrevet på skoltid

by

Hur knäar man en kille i skrevet så att han får så ont som möjligt? Det var en av sakerna som högstadietjejerna på Sjöparksskolan i Gällivare fick lära sig härom veckan. Det var Ung vänster som besökte skolan för att lära ut självförsvar och feminism.

Killarna – det kön som är värst drabbat av misshandel och annat våld – fick däremot inte lära sig självförsvar. De fick istället en lektion i feminism av två experter från Ung vänster.

En av killarna är Sebastian Lund, som går i nian. Han tycker att det var bra information han fick men att han hade en bra kvinnosyn redan före lektionen.

Kommentar: Jag känner sorg när jag tar del av hur unga killar behandlas i dagens Sverige. Risken är stor att de inte ser hur illa de blir behandlade eftersom de har fötts in i eländet och kan tro att det är så här världen ska vara.

Apropå behovet av att lära sig självförsvar: Här är lite statistik från Brottsförebyggande rådet om hur de två könen drabbas av våld i Sverige. Siffrorna gäller anmälda brott år 2010.

– När det gäller misshandel mot ungdomar i åldrarna 15-17 år är 4.989 pojkar och 3.021 flickor drabbade.

– När det gäller ”grov misshandel” av personer över 15 års ålder är 4.272  pojkar/män drabbade och 1.116 flickor/kvinnor.

– När det gäller total misshandel (grov och icke grov) av personer över 18 års ålder är 40.910 män mot 26.261 kvinnor drabbade.

Läs mer om utbildningen i feminism och självförsvar här. Tack för tipset, Fredrik!

.

För övrigt 1: En debattartikel om att omskärelse kränker pojkars rättigheter. Tack för tipset Albin!

För övrigt 2: Belinda Olssons kritik mot ”gubbvälde” på SVT får stöd av fler TV-kvinnor. Här.

Annonser

124 svar to “Tjejer lär sig knäa killar i skrevet på skoltid”

 1. Petter Says:

  En sak som är lite lustig är att samtidigt som vi börja lära ut ”självförsvar för tjejer” så började allt fler kvinnor begå våldsbrott.. Fast kvinnorna kanske är offer för att självförsvar i sig är en patriakal konstruktion och förtrycker kvinnor att ta till greppen mot oskyldiga, vad vet jag…

 2. Anders Says:

  Känns inte så seriöst att lära tjejer våldsutövning i nåt slags feministiskt ramverk.

  Bästa självförsvar för både män och kvinnor är att lära sig hålla koll på omgivningen och inte supa sig dum i huvudet.

 3. Hjalmar Says:

  Där spriten går in, går vettet ut…

 4. Lisa S Says:

  Haha Petter, har du någon statistik för att det finns ett vetenskapligt belagt samband mellan självförsvar och våldutövande?

 5. Petter Says:

  Finns inget vetenskapligt samband. Sa bara att det var ett lustigt sammanträffande att sakerna inträffade samtidigt. Sen så kan jag citera Ulf Brunnberg ”Man behöver inte forskning till allt om man kan tänka själv”…

 6. Joel Says:

  Feministiskt självförsvar i högstadiet. Det har gått för långt. Hade inte mansförtrycket och kvinnocurlingen varit normaliserad så hade något sådant här setts som en skandal.

 7. Lövet Says:

  Jo det är mysigt att vara pojke i dagens skola…

  …tänka sig att det sägs att det bland pojkar anses strida mot normen att gilla skolan…

  …skulle det kunna bero på att skolan så tydligt visar att man föraktar pojkarna?

 8. Lisa S Says:

  Petter, fint tänkt, fint tänkt! Ditt resonemang håller samma låga nivå som resten av den här bloggen.
  Att lära någon försvara sig mot överfall och oprovecerat våld är bra!!!! Varför tycker ni det är fel? För att kvinnor ALDRIG blir utsatta för sexuellt våld av män eller?

 9. Lasse Says:

  @Lisa S

  Varför använder du härskartekniker och förlöjligar andra människor ?

  ”Haha Petter”

 10. Lövet Says:

  …vid såna här tillfällen så får jag lust att skrika, svära och spy giftigheter ur mig…

  …men jag nöjer mig med att tyst reflektera över avgrundsdjupet i ”Ung Vänsters” människosyn, empati och allmänna mänsklighet…

 11. Lasse Says:

  @Lisa S skriver:

  ”Att lära någon försvara sig mot överfall och oprovecerat våld är bra!!!! Varför tycker ni det är fel?”

  Läs vad Pär har skrivit innan du ger synpunkter, eftersom män är dubbelt så hårt drabbade av våld är det väldigt märkligt att bara kvinnor skall lära sig självförsvar, eller hur ?!

  När det gäller misshandel mot ungdomar i åldrarna 15-17 år är 4.989 pojkar och 3.021 flickor drabbade.

  – När det gäller ”grov misshandel” av personer över 15 års ålder är 4.272 pojkar/män drabbade och 1.116 flickor/kvinnor.

  – När det gäller total misshandel (grov och icke grov) av personer över 18 års ålder är 40.910 män mot 26.261 kvinnor drabbade.

 12. Statsfeminism Says:

  Att ikläda endast flickor offerkoftan, och sedan leka deras räddare i nöden genererar både mera manshat och en hjälteroll till dig. Två flugor i en smäll är good for you!

 13. En simpel man Says:

  Detta finner jag inga ord för, det är bara sorgligt. Men fortsätta kämpa Pär och ni andra. Vi måste sprida info, massan behöver upplysas, då kan vi få grabbarna att bara resa sig och skolka från denna ”lektion” och glatt ta den frånvaro-timmen.

  Att ett ganska extremt ungdomsförbund från komma till en högstadieskola, och indoktrinera på detta vis är sjukt och under all kritik.

 14. Lisa S Says:

  Ja att ha både information kring hur kvinnor ska skydda sig mot våld ute och hur män ska skydda sig mot våld ute + inte längre utöva våld är ju det bästa. Män utsätts för mer våldsbrott och är i större utsträckning förövare.

 15. Anders Says:

  Lövet: det var inte så jättebra för 20 år sedan heller om man var en känslig pojke/kille. Fanns ganska mycket av radikalfeministisk ideologi då också.

  Jag var en sådan, och jag har insett i efterhand att självkänslan faktiskt tog skada av att man hörde att man tillhörde det skyldiga könet, och att allt var så enkelt när man var kille. Det är som om man utgick ifrån att alla killar var förhärdade individer som man kan behandla hur som helst utan att de tar skada.

  Så nu idag när jag ser hur man kollektivt skuldbelägger pojkar i dagens skola så reagerar jag tämligen starkt.

 16. Amanda Says:

  Bra sagt Lisa s, men ärligt talat du förväntar väl inte dig att de här småpojkarna klarar ta in att jämställdhet gynnar dom med? Sänk kraven lite på dem små söta rara gossarna…..

 17. Pether Says:

  Lisa S: Ja, för det har aldrig i världshistorien funnits en kvinna som utövat våld. Du e ju sjuk.

 18. Amanda Says:

  Tillägger bara:
  Commentsen här bevisar tesen att pojkar aldrig blir vuxna. Boys will be boys. Växa upp? Vad är det för nåt? Typ ….

 19. Petter Says:

  Lisa S. Jag sa 2 saker som det finns fakta på. 1, resurser har laggs på självförsvar ”för tjejer” de senaste åren. 2, kvinnor har börjat begå allt mer våldsbrott.
  Jag sa aldrig att det var fel att kvinnor lär sig självförsvar, men tycker bilden är helt snedvriden då man utgår ifrån att kvinnor är offer genom att enbart erbjuda tjejerna självförsvar när de sedan visar sig att kvinnor inte heller är några helgon när det gäller att bruket av våld.

 20. Leif Says:

  @Amanda & Lisa S:
  Tur att ni dök upp! Nu steg nivån i kommentarerna ett rejält snäpp.
  Men allvarligt talat: Varför ska ni stora och förståndiga flickor slösa tid här?

 21. Info Says:

  MÄNS VÅLD MOT KVINNOR

  Vad vill Nya Feministiskt Initiativ?

  Gudrun Schyman avgick som bekant som talesperson i slutet av mars och ersattes av inte mindre än tre talespersoner. Självskriven var först partiets andranamn, öppet lesbiska Stina Sundberg, som dock nyligen avled. Nya talespersoner blev i stället öppet lesbiska Sissela Nordling Blanco, öppet lesbiska Stina Svensson samt högstadieläraren Carl Emanuelsson, 29 år.

  Vi vet, att Nordling Blanco vill ”lyfta” invandrings- och ”transfrågor” och Stina Svensson frågor om ”jämställda löner respektive en ny samlevnadsbalk som täcker alla samlevnadsformer”. Båda pläderar för transsexuellas rätt att delvis behålla sina gamla könsorgan (t.ex. livmoder) och alltså (när det passar) vara tvåkönade.

  Men vad vill Carl Emanuelsson? Hittills inte helt uppenbart för utomstående. Vi vet i alla fall, att han medverkar i en genusindoktrineringsfilm, som Skolverket har skickat ut till svenska skolor, ”För en jämställd skola”. I ett propagandaprogram 24/3 om och med Feministiskt initiativ i Sveriges radios ”P1 morgon” framgick dessutom, att Karl, originellt nog, särskilt vill lyfta frågan om

  MÄNS VÅLD MOT KVINNOR

  Och kanske frågan om införande av en generell mansskatt? Kanske är detta det hittills i svensk genusdebatt helt försummade problem, som kommer att lyfta F! från ca 0,4 % till riksdagskravets minst 4 % (eller partiets egen förhoppning 40%)? Bättre än att bränna upp 100.000 kronor offentligt?

 22. Anders Says:

  Lisa: det är inramningen som inte känns sund, skiljandet på pojkar och flickor, och att man skuldbelägger pojkar som grupp. Att ”Slagen Dam” förekommer i sammanhanget tyder ju på att det inte direkt är en komplett vy på våldet man presenterar. Så vitt jag vet tas inte kvinnors våld mot män upp överhuvudtaget där.

  Sen tror jag inte på att lära ut våldsutövning bara sådär. Nu vet jag iofs inte exakt vad som lärdes ut där, men att kunna utdela våld så det tar där det ska lär man sig inte på en eftermiddag. Det är allvarliga saker.

 23. Petter Says:

  Sen förstår jag inte riktigt feministers argument att våldet mot män räknas inte för att det ofta begås av andra män.. Bara jag som tycker att ett slag är ett slag och hemskt för offret oavsett vad den som slår har mellan benen?

 24. Lorem Ipsum Says:

  @Amanda, bah hum bug I say. Du ska inte vara ledsen för att du och din ”systrar” inte känner er välkomna i den här trädkojan. Bygg en egen skattefinansierad trädkoja vettja.

  *plonk*

 25. Feminst, javisst! Says:

  Här har vi lösningen till hela denna bloggens problematik!
  Det har äntligen bevisats att män är det kön vi istället borde tycka synd om, och ta hand om.
  Till alla er svenska, heterosexuella, medelåldersmän som är denna blogg trogen. Nu kan ni äntligen luta er tillbaka och ha någonting annat att skylla på i förhållande till era misslyckade liv och er raserande tro på er själva och förmåga att svärma er med kvinnnor som ser upp till er och älskar er.
  Det är nämligen biologiskt bevisat att män mår sämre än kvinnor:
  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/darfor-mar-man-samre-an-kvinnor

  Peace out!

 26. Johanna Says:

  jag ser inget fel i detta att satsa lite på tjejerna med tänke på att män kontrollerar över 90 procent av jordens tillgångar plus att män står för också över 90 procent av alla brott

 27. Petter Says:

  Feminist, javisst!
  Så ifall man tycker att pojkar och flickor ska behandlas lika i skolan och inte sättas i fack (och i olika lektioner) utifrån kön så måste man vara misslyckad och medelålders? Intressant teori.

 28. Petter Says:

  Johanna. Datorn du sitter i, vem uppfann den? elen den går på, vem upptäckte den?.. Om du ska ge kollektivet män skit för de som vissa individer av hankön gör så får du allt ta med de individer som tillfört denna värld bra saker också..

 29. Anders Says:

  ”Feminst, javisst!” – jag tycker det är ganska talande och intressant hur man (både män och kvinnor) ”snoppar av” män, jo att beskriva dem som misslyckade, förlorare, inte kan få sex. Dvs själva inversen på macho-manligheten. Även de som påstår sig kämpa för könsrollernas upplösning eller åtminstone uppluckring använder sig av dessa tillmälen.

  Länken är för övrigt ett aprilskämt.

 30. Matte Says:

  @Feminist, javisst

  Du vet väl att det är 1 april va?

  Artikeln du länkade är ett skämt 🙂

  Peace out!

 31. Matte Says:

  @Johanna

  Källa på det tack.

 32. Lorem Ipsum Says:

  @Matte, tveksamt att det har kopplat. Det var inte feministisk humor serru. Den brukar vara lite mindre subtil och innehålla avsevärt fler invektiv och könsord.

 33. Petter Says:

  feminism i sig går att betrakta som humor, tråkig humor, så ingen förstår att när det är ett skämt.

 34. Lasse Says:

  @Matte

  Man börjar bli van att se dessa sektindroktinerade argument som totalt saknar både sanning och substans.

  Viktigt meddelande !

  Eftersom Lisa S och Amanda börjar kommentera sjönk plötsligt intelligentkvoten dramatiskt på bloggen, vi jobbar intensivt för att få ordning på problemet.

  Amanda och Lisa S hur kändes det att bli förlöjligad ?

  Jag sänkte mig till er nivå för att Ni skulle förstå.

 35. Utbildningsfeministern Says:

  Våld är bara fel om det drabbar en kvinna/flicka. Därför är det rätt att bara flickor får lära sig självförsvar.

  Lisa S och Amanda är tydligen de enda som förstår det här.

 36. Amanda Says:

  Leif:
  ”Varför ska ni stora och förståndiga flickor slösa tid här?”
  Hade jag kunnat berätta för dig, men du är inte tillräckligt gammal för att fatta …..

 37. Amanda Says:

  Lorem Ipsum:
  ”Du ska inte vara ledsen för att du och din ”systrar” inte känner er välkomna i den här trädkojan. Bygg en egen skattefinansierad trädkoja vettja.”
  Gråter inte över spilld mjölk, ni ”män” är spilld mjölk, grabben lilla.

 38. Bo Says:

  Antifeministiskt självförsvar –

  Håll dig alltid på 2 m avstånd frän en kvinna.
  Alla som inte är uppblåsbara.

 39. Peter Österberg Says:

  Onekligen bör man fundera på att polisanmäla Lena Tjäder för stämpling till misshandel (om det nu går att göra det).

 40. Amanda Says:

  Bo:
  ”Alla som inte är uppblåsbara.”
  Uppblåsbara dockor är det enda ni småpojkar klarar av ……

 41. Hjalmar Says:

  Lisa S och Amanda är troll. Mata inte trollen…

 42. Lasse Says:

  @Amanda

  Hoppas du inser hur oseriös du framställer dig själv.

  Var är ditt mål ?

  Vara forumtroll och förstöra bloggen på en 14-årings nivå till dess att du blir bortplockad. Jag hoppas att du även inser att ditt beteende bara främjar vår sak.

 43. Lasse Says:

  Håller med dig Hjalmar, mata ej trollen 😉

 44. Petter Says:

  Visa ord från Hjalmar.

 45. NisseNyfiken Says:

  Just det – det är fredag!
  Då kommer trollen fram. Att de är extra tidiga idag är nog för att det är 1 april 😀

 46. Hjalmar Says:

  Ja, och på fredagseftermiddagen tar de sig en bläcka och skriver en massa dumma saker på den sajt som provocerar dem mest…
  Eller hur?

 47. NisseNyfiken Says:

  Och värre kommer de bli ju längre kvällen lider… 😀

 48. michael Says:

  Forskning visar att det är lika vanligt med kvinnlig förövare i relationsvåld undrar hur många som lärt sig ”självförsvar”

 49. michael Says:

  Barn mellan 3 till 18år en majoritet av dom misshandlas av kvinnor undrar hur många av dom som lärt sig ”självförsvar”

 50. John Nilsson Says:

  Feministiskt självförsvar, en form av tjejers/kvinnors våld mot pojkar/män, går av någon anledning alldeles utmärkt att försvara i media och annorstädes, men när en mobbad kille tar till våld för att freda sig från sina plågoandar betraktas det som ett problem, och denna typ av våld ”löser inte problemen”:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article12798222.ab

  Nima Dervish har skrivit en bra artikel om samma ”fall” på Newsmill, där han försvarar den mobbade Casey Heynes rätt att använda våld mot sina mobbare, bland annat Ritchard Gale:

  http://www.newsmill.se/artikel/2011/03/30/sj-lvklart-har-casey-heynes-r-tt-att-sl-tillbaka

 51. Erik Says:

  Lisa S:

  ”Haha Petter, har du någon statistik för att det finns ett vetenskapligt belagt samband mellan självförsvar och våldutövande?”

  Fascinerande att vissa puckobrudar inbillar sig det där är ”självförsvar”. Det där varken är eller ens liknar självförsvar. Det är heller ingen som ärligt TROR det där är självförsvar.
  Om det var heterosexuella män som tränades i att knäa bögar mellan ballarna. Då hade ni varit de första som skrek ut protester! Daphne Patai sade det bäst – HETEROFOBI

  – Ohhh jag kan knäa män, jag har lärt mig självförsvar.

  Ny regel: Ni kan inte klaga över att ni framställs som manshatande bimbos som är från vettet om ni BETER er som manshatande bimbos som är från vettet.

 52. men hej läs statistik som fan läser bibeln Says:

  Det är bra att du Pär Ström uppmärksammar att det förekommer mycket våld i samhället och att det drabbar både kvinnor och män, flickor och pojkar. Men för att göra ngt åt det måste man ju se till vem som utövar våldet – varför inte passa på att lägga upp statistiken för det också? Oavsett vilken ålderkategori du tittar på så pekar statistiken med all tydlighet på att den stora majoriteten förövare (över 80%) är män. Vad ska vi göra åt det? Självklart betyder inte det att den stora majoriteten män är våldsverkare och ansvariga för det här, men ska vi om samhälle göra något åt våld och annan brottslighet måste vi rikta in oss på vem som utövar brottsligheten och varför.

  Dessutom är det märkligt att i sammanhanget reflektera endast över statistiken på misshandel, då feministiskt självförsvar exempelvis har stor funktion särskilt när det gäller sexualbrott – andelen kvinnor/tjejer som anmält för det jämfört med män/pojkar ligger på över 90%! Och över 90% av både lagförda och misstänkta är i de här fallen män. (lite olika per sexualbrott men slagsidan i de här fallen är tydlig..).

  Det är inget fel i att tjejer får höra nånstans ifrån att det är ok att försvara sig själv och att man är värd att röra sig utomhus – istället för råd från poliser och dylikt om att vara försiktig utomhus (vilket inte sägs till killar alls fast det är betydligt vanligare att killar utsätts för våld utomhus). Bättre att försöka göra något åt skevheten i att killar aldrig får höra att de är skyddsvärda, medan tjejer får veta att de inte kan försvara sig – och dessutom prata destruktiva manlighetsnormer med unga killar som tyvärr löper högst risk att någon gång vara förövare (förhoppningsvis kan vi ju göra något åt statistiken och inte ha så mycket våld alls, varken utövat av kvinnor eller män)

 53. och Erik.. Says:

  Har du ens läst något om vad som ingår i feministiskt självförsvar eftersom att du verkar veta så mycket? Eller läste du bara att Pär Ström skrev att tjejerna får lära sig knäa killar i skrevet?

  Feministiskt självförsvar handlar om självförsvar, inget annat.

  //från en som lär ut feministiskt självförsvar.

 54. barn 3-18 år Says:

  Michael:

  Varifrån kommer din statistik? Enligt Brå ser det iaf inte ut som majoriteten barn i åldern 3-18 misshandlas av kvinnor (0-17 år enligt Brås åldersindelning). Tvärtom är män överrepresenterade som gärningsmän i alla våldsbrott, både som lagförda och misstänkta.

  (så vitt jag vet är det bara typ snatteri kvinnor brukar vara överrepresenterade som gärningsmän ibland och sedan finns det några brott som är rätt 50-50, t.ex. egenmäktighet med barn.

 55. Jakob Says:

  Till alla er svenska, heterosexuella, medelåldersmän som är denna blogg trogen.

  Nu blir jag alldeles förvirrad. Någon sa förut att vi var smygbögar. Är vi både homosexuella och heterosexuella?

  Är det inte märkligt att när kvinnor skriver här på bloggen är det enbart nedlåtande kommentarer om att vi är smybögar, inte riktiga män, småpojkar och liknande?

  Åhnej, vissa kvinnor tycker att jag inte är en riktig man. Gäsp liksom.

 56. Jakob Says:

  Feministiskt självförsvar handlar om självförsvar, inget annat.

  Javisst. Precis som kommunism handlar om det klasslösa samhället där alla är lika mycket värda.

  I teorins värld skiner alltid solen.

 57. John Nilsson Says:

  barn 3-18 år säger:
  ”så vitt jag vet är det bara typ snatteri kvinnor brukar vara överrepresenterade som gärningsmän ibland och sedan finns det några brott som är rätt 50-50, t.ex. egenmäktighet med barn.”

  Hur är det med falskanmälningar om misshandel, våldtäkt etc, i samband med vårdnadstvister?

 58. Lasse Says:

  Å nu drar den kollektiva bestraffningen igång igen.

  Ja det är mitt fel att det finns våldsmän, skall ställa mig vid skampålen och rabbla. Jag är av ondo, jag är av ondo…….

 59. feministiskt självförsvar Says:

  Jakob:

  Kritiken från Erik var att feministiskt självförsvar inte handlade om att lära ut självförsvar, dvs endast våld i situationer när man har rätt till nödvärn – därav att jag påpekade att det faktiskt handlar om självförsvar mot övergrepp/våld. Vad försöker du säga med din kommentar, som på något sätt är relaterat till det jag svarade på?

 60. Lasse Says:

  Vore ju bra om man håller sig till ett alias, varför är feminister så fega vid en debatt ?

 61. Lövet Says:

  En gång – för länge sedan – kände jag viss förvåning när jag upptäckte att feminister var de som snabbast förföll till att använda härskartekniker i sin argumentation. Varför de gör det är dock mer uppenbart – några sakargument har de ju så gott som aldrig.

  Numera förvånas jag aldrig. Däremot förundras jag fortfarande över hur lite finess de har: aldrig en sarkasm med lite humor eller udd, aldrig en parafras med en twist, aldrig en elakhet med lite skärpa…

  …nej bara en massa bittert misslyckade försök till gemenheter – oftast inte ens i nivå med en en finnig fjortismobbares ”Öh me’ du bah'”

  …Kanske ser man här orsaken bakom problem som t ex ”Bristen på kvinnliga komiker”, ”Bristen på kvinnliga programledare för underhållningsprogram” etc, etc…

  …det är humor och distans som saknas helt enkelt. Antagligen nåt sturkturellt….

  …fast jag tror mer det är hormonellt!

 62. feminist Says:

  Kvinnor är generellt sett inte lika starka, de måste lära sig hur de ska försvara sig mot män, hur svårt kan det va..

 63. Hanen Says:

  Alltid lika roligt att läsa inlägg från tonårstjejer som bara, liksom, bah är så himla jätte, jätte, jättearga på alla dumma, dumma, dumma vita medelålders män.

  Hursomhelst så är det ju skrämmande att kommunister får fri tillgång till våra skolor för att ideologiskt indoktrinera svenska småbrudar och diskriminerar pojkarna på samma gång. Jag utgår ifrån att SD få hålla utbildning där svenskar får lära sig självförsvar mot invandrare.

  Eller? Nej, just det ja. Det var väl alldeles för magstarkt…

 64. Hjalmar Says:

  Statistik är av begränsat värde, den är sällan exakt och ofta med betydande felkällor.

  Brå vet hur många anmälningar som gjorts och hur många som dömts för vad. Men hur många brottsoffer anmäler? Hur stor andel av alla brott upptäcks/klaras upp? Hur många anmälningar är falska?

  Det finns ett stort utrymme för godtycke/politik i Brå:s bedömningar, och därtill ändras lagar och praxis – tex vad gäller våldtäkter.

  Är Assange en våldtäktsman? Nej, säger jag. Inget våld förekom, kvinnorna visade ingen motvilja och de hade kunnat avvisa honom. Kvinnor brukar vara avvisande när de inte vill…

 65. Onkel Kostja Says:

  men hej läs statistik som fan läser bibeln:
  ”ska vi om samhälle göra något åt våld och annan brottslighet måste vi rikta in oss på vem som utövar brottsligheten och varför”

  Och svaret på frågan om varför är naturligtvis ”penis” (eller ”snopp” som det brukar heta).

  Vem? Män. Varför? Snopp. Lösning? Feministiskt självförsvar.

  Skönt att man äntligen kan gå säker på stan …

 66. Glader Says:

  Konstigt att det här konceptet med lika rättigheter och lika skyldigheter för ALLA barnen, som ju förordas av denna blogg som bekant, ska vara så jättesvårt att förstå för just offerkoftande vänster-tanter.

  För skulle feminist-tanterna förstå detta koncept, lika rättigheter och lika skyldigheter oavsett kön, som ju kallas jämställdhet, så skulle naturligtvis inte denna tråd infesteras av samma löjligt korkade, rödvinsalkoholiserade feminist-höns. Fredagsfulla gnällkärringar som ju har oh so imponerande skräck-rosa bälte i att *knäa skrev*. Patetiskt feministdeluxe. =)

 67. Helena Says:

  Lisa S säger: 01 april 2011 kl. 15:21
  Haha Petter, har du någon statistik för att det finns ett vetenskapligt belagt samband mellan självförsvar och våldutövande?

  Ja, Lisa S. Kvinnor anfaller ofta män och då kallas vi till platsen av någon granne. Ofta finner vi en arg kvinne med blåmärken kring sina handleder. Då börjar vi ana vad som hänt.

 68. Erik Says:

  en som lär ut feministiskt självförsvar:

  ”Har du ens läst något om vad som ingår i feministiskt självförsvar eftersom att du verkar veta så mycket? Eller läste du bara att Pär Ström skrev att tjejerna får lära sig knäa killar i skrevet?”

  Läst? Tror du på fullaste allvar man LÄSER till sig hur bra folk försvarar sig? Jag är sedan ungdomen meriterad och graderad kampsportsutövare (fullkontakt) Jag har även träffat och dejtat flera tjejer som tränats i feminist-fu.

  ”Feministiskt självförsvar handlar om självförsvar, inget annat.”

  1) Det där uttalandet säger ingenting. Den nödvändiga följdfrågan blir: Vad handlar då självförsvar om enligt dig?

  2) Du får gärna kommentera denna banderoll (ur självförsvarsperspektiv) från ett SSU-läger för feministiskt självförsvar.

  http://www.google.se/images?hl=sv&source=hp&biw=830&bih=410&q=mansslakt+kvinnomakt&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq=

 69. Erik Says:

  feministiskt självförsvar:

  ”Kritiken från Erik var att feministiskt självförsvar inte handlade om att lära ut självförsvar, dvs endast våld i situationer när man har rätt till nödvärn”

  Fel: Min kritik handlar om att ni lär ut en massa idiotier i en skyddad verkstad! Jag har träffat och även ibland dejtat tjejer som gått sådana kurser och det är skrämmande dumma saker många av dem har som ”försvar”.

  ”därav att jag påpekade att det faktiskt handlar om självförsvar mot övergrepp/våld.”

  Vilket åter innebär en logisk följdfråga: Vad är övergrepp enligt dig? Jag har för övrigt exempelvis blivit tafsad mellan benen av fulla tjejer, är det ett övergrepp? Hur vet man vad som är ett övergrepp?

 70. Bo Says:

  @Amanda:

  Jag har tillräckligt med erfarenhet av kvinnor så att jag vet att nästa gång jag blir sugen så köper jag en uppblåsbar. Med pump.

 71. michael Says:

  Barn mellan 3 till 18år en majoritet av dom misshandlas av kvinnor,dessa siffror tog journalister på tv3 fram när Robert Ashberg debatterade med F! just för att visa hur enögda och lögnaktiga feminister är när dom medvetet sprider lögner

 72. Erik Says:

  feminist:

  ”Kvinnor är generellt sett inte lika starka”

  Upplysning till personer för tröga för att begripa följande resonemang: Det är inte män HELLER jämfört med de män som brukar begå misshandel. Jag är alltså generellt sett inte lika stark som de män som hotar mig och jag biir generellt sett hotad mycket oftare än om jag hade varit kvinna

  Hade jag varit kvinna hade du (feminister) sedan generellt sett TROTT mitt behov av att försvara mig var större. Slutsats: Du tycker alltid det är kvinnorna som har det värst oavsett statistiken.

  ”de måste lära sig hur de ska försvara sig mot män, hur svårt kan det va..”

  Det måste män också göra, de laglydiga männen är generellt sett mindre starka än de våldskriminella männen. Och de laglydiga männen blir generellt sett oftare angripna av kriminella män än kvinnor blir det.

  PS: Män i min släkt har utsatts för sexuella övergrepp av homosexuella män! Skall de gå kurser där de lär sig knäa bögar mellan benen om de känner sig utsatta?

 73. Sigvard Says:

  Feminst, javisst! säger: 01 april 2011 kl. 16:00: Det är nämligen biologiskt bevisat att män mår sämre än kvinnor.

  (1 april) DN upplyser oss att vi män har för mycket av den signalsubstans som kallas PJ-Osk. Det går åt välidt mycket av den när vi ska hjälpa kvinnor.

  En annan orsaken torde vara att kvinnor behöver stå ut med män, men att vi män måste stå ut med kvinnor. Det är mer nedbrytande.

  &&&

  michael skrev: 01 april 2011 kl. 17:07: Forskning visar att det är lika vanligt med kvinnlig förövare i relationsvåld undrar hur många som lärt sig ”självförsvar”.

  Ja, michael, du har rätt – me inte bara lika vanligt. Kvinnor påbörjar oftare fysiskt våld än män. Jag påvisaer det i min bok: http://psykopat.info

  Jag försökte berätta för Petra Östergren, som var den som startade med kvinnligt självförsvar i Sverige (jag har själv svart bälte i judo och har varit med i svenska landslaget i judo), att det behövdes mycket grundligare utbildning än den hon gav. Det är så att ett halvdant försvar retar bara upp en anfallande man och får honom att utöva än grövare våld. Petra Östergern ”hade för mycket att göra” för att svara. Nåväl, hon slutade med dessa kurser och gick ut i mediabranschen tillsammans med en viss Bard ett tag.

  &&&

  Först något positivt om BRÅ:

  I BRÅ:s Apropå 2010-4 skrivs: ”Rättsväsendet måste ha en modern syn på kön. Oförmågan att släppa könsrollstänkandet gör att brott inte uppmärksammas och att brottsoffer blir utan stöd. Men kvinnor kan vara mer kalkylerande brottslingar än män och män kan bli offer för kvinnors våld.”

  Till John Nilsson som säger: 01 april 2011 kl. 17:13: ”Enligt Brå …”

  Jag visar i min bok att BRÅ slarvar en hel del med sin statistik beträffande våldsutövning. Till och med sådana etablerade BRÅ-forskare som Jan Ahlberg och Heléne Lööw slarvar.

  Jag bara väntar på att de ska gå i svaromål…

  &&&

  feminist säger: 01 april 2011 kl. 17:48: ”Kvinnor är generellt sett inte lika starka, de måste lära sig hur de ska försvara sig mot män, hur svårt kan det va..”

  Först en eloge till Hjalmar som uppmärksammar (BRÅ:s) dåliga statistikhantering.

  Något som inte uppmärksammats av BRÅ – eller här på Pär Ströms blogg – ”feminist” är att även om män – i genomsnitt! – kan slå hårdare så är inte alla män fysiskt starkare än alla kvinnor. Det är alltså värt att erinra att även om män – i genomsnitt! – är starkare än kvinnor och därför – i
  genomsnitt! – har förmågan att slå hårdare så betyder det inte att män alltid gör det och därvid utövar sin fulla kraft. Den typen av metodologisk oförståelse är vanlig vid studier av grupper, där forskarna sedan tillämpar gruppgenomsnitt på enskilda individer.

  Dessutom brukar kvinnor kompensera sin – genomsnittligt sett – svagare fysiska styrka genom att de oftare använder vapen (t ex köksknivar eller saxar), 75 % mot männens 25 %, varför deras våld i genomsnitt resulterar i allvarligare skador än mäns våld eller våld där sönderslagna föremål
  användes som skärredskap mot mannen (Hanzén, V. och Tove Öberg, T. (2010) ”Berättelser som inte finns – en studie om män som blir utsatta för våld i en nära relation.” Socionomprogrammet, Göteborg. C-uppsats).

 74. Jakob Says:

  @Feminist

  Kvinnor är generellt sett inte lika starka, de måste lära sig hur de ska försvara sig mot män, hur svårt kan det va..

  Det krävs inte mycket styrka för att tillfoga en annan människa mycket allvarliga skador. En hälften så stark kvinna skulle kunna åsamka mig skador som jag aldrig skulle kunna återhämta mig ifrån och som jag mycket väl kan dö av.

  Hur svårt kan det vara att förstå det?

 75. Hamstrn Says:

  Det är fredag, folk köper öl. Folk styrs av känslor.

  Välkomna till trolldagen!

  Fan visste ni att majoriteten av invandrare jämfört med svenskar begår fler brott! Samt att invandrare i större grad begår brott mot andra invandrare! Dem får skylla sig själva helt enkelt, de är ju invandrare!!

  Byt ut svenskar till kvinnor och invandrare till män.

  (Obligatorisk ironi förklaring av ovanstående text.)

 76. Hamstrn Says:

  Jag gillar att den slutgiltiga striden alltid handlar om vad som kom först. Tanken eller materian?

  Icke-vetenskap mot vetenskap.

  Irrationalitet mot rationalitet.

  Korrelation mot kausualitet.

 77. Hamstrn Says:

  Apråpå självförsvar:

  Feministiskt självförsvar är humbug.

  Mannen känsligaste del är ögonen, inte skrevet.

 78. Torstensson Says:

  Erik

  Du säger det bra. Män som blir hotade är generellt sett fysiskt svagare än de dom de blir hotade av, alternativt är mindre bevandrade inom slagsmål.

  Jag blev hotad av en kort men mycket bred och stark kille en gång och jag hade inte haft mycket att hämta i ett slagsmål med honom. Det är bara att snabbt försvinna därifrån. Han hade knäckt mig på några sekunder. Tror feminister att alla killar som sköter sig klarar av att stå upp mot ett lowlife som är van att hota och smälla folk på käften? Det verkar som det.

  Dessutom är det vanligare att detta lowlife- socialbidragstagande -fläskberg med tjurnacke slår ner killar än han slår ner någon feminist.

 79. Erik Says:

  feminist/läs statistik som fan:

  ”Oavsett vilken ålderkategori du tittar på så pekar statistiken med all tydlighet på att den stora majoriteten förövare (över 80%) är män. Vad ska vi göra åt det?”

  Oavsett vilken ålderskategori du tittar på och oavsett kön så pekar statistiken med all tydlighet på att 100% av alla islamistiska terroristdåd begås av muslimer. Vad skall vi göra åt det tycker du?

  ”Självklart betyder inte det att den stora majoriteten män är våldsverkare och ansvariga för det här, men ska vi om samhälle göra något åt våld och annan brottslighet måste vi rikta in oss på vem som utövar brottsligheten och varför.”

  Precis som Sverigedemokraternas resonemang alltså? Titta på

  ”Dessutom är det märkligt att i sammanhanget reflektera endast över statistiken på misshandel, då feministiskt självförsvar exempelvis har stor funktion särskilt när det gäller sexualbrott”

  Knappast märkligt. Bara LOGISKT, då våldtäkter står för en klar minoritet av alla våldsbrottsoffer så är 100% av alla misshandelsoffer mångdubbelt fler än 100% av alla våldtäktsoffer.

  Misshandel berör många fler personer. Många fler personer riskerar att misshandlas. Alla har sålunda större orsak att vara rädd för misshandel än de har att vara rädd för våldtäkt.

  ”– andelen kvinnor/tjejer som anmält för det jämfört med män/pojkar ligger på över 90%”

  Och andelen fall där muslimer anmälts för islamistisk terror ligger på 100% Om man väljer ut ett minoritstbrott så blir det såklart en stor procentsiffra som beskriver den minoriteten.

  Att sedan använda det brottet som ursäkt mot påståenden om MAJORITETEN kallas rasism!

  ”! Och över 90% av både lagförda och misstänkta är i de här fallen män. (lite olika per sexualbrott men slagsidan i de här fallen är tydlig..).”

  Och i 100% av både lagförda och misstänkta för islamistisk terrori så är det muslimer.

  ”Det är inget fel i att tjejer får höra nånstans ifrån att det är ok att försvara sig själv och att man är värd att röra sig utomhus – istället för råd från poliser och dylikt om att vara försiktig utomhus (vilket inte sägs till killar alls fast det är betydligt vanligare att killar utsätts för våld utomhus).”

  Ni feminister gör ju precis som poliserna. Säger det är tjejerna som måste försvara sig och säger högriskobjekten – killarna – behöver annan träning.

  ”Bättre att försöka göra något åt skevheten i att killar aldrig får höra att de är skyddsvärda, medan tjejer får veta att de inte kan försvara sig”

  Det spelar ingen roll vad tjejer får höra. Kan man försvara sig så kan man försvara sig. kan man inte försvara sig så kan man det inte och behöver man ha nån som SÄGER man kan försvara sig – då kan man inte försvara sig.

  Att höra du kan försvara dig ger dig inte på något sätt en ökad FÖRMÅGA att försvara dig. Hur folk pratar om dig är alltså helt irrelevant.

  ”och dessutom prata destruktiva manlighetsnormer med unga killar som tyvärr löper högst risk att någon gång vara förövare”

  Att prata normer med killar har samma effekt på killars förmåga som att prata självförsvar med tjejer har på tjejers förmåga – ingen alls! Det är terapi för dem som pratar. De känner kontroll – de förväxlar den känslan med logisk bevisning.

  ”(förhoppningsvis kan vi ju göra något åt statistiken och inte ha så mycket våld alls, varken utövat av kvinnor eller män)”

  Nu förväxlar du våldsbrott med våldsamhet. Något feminister ofta gör. De tycker manlig aggressivitet är obehaglig och inbillar sig en fantasikoppling mellan attityd och brottslighet.

 80. Torstensson Says:

  När jag tänker på min kära barndom som var ganska lycklig så fick jag stryk av morsan, aldrig farsan. Fan vad örfilar jag fick för mina hyss. Det märkliga är att jag har fortfarande mer respekt för morsan än för farsan. Det där sitter i.

  Jag har läst i någon rapport att det är vanligare att man får stryk av morsan än farsan. Kan någon påminna mig om vilken rapport eller studie det var?

  (Till morsans försvar ska sägas att jag tog sönder precis allt man kunde ta sönder plus att jag satte eld på grannens åker en gång av misstag. Då ville man inte lämna polisbilens baksäte och se den åka iväg. Den gången fick jag smaka på en äkta rotting)

 81. Ville Says:

  Jag har många år bakom mig av kampsports tränande och några år av instruerande. Jag skulle inte hävda att jag är expert eller ens bra på att försvara mig. Trots att jag är i form och trots att jag garanterat kan mer än dom allra flesta. Och det är just där jag tror kärnan finns. När jag instruerade, erbjöd vi både kvinnligt och manligt självförsvar. Inget av det var en två timmars eller två dagars kurs. Det var en två dagar i veckan över tre år kurs, minst.

  Att inbilla kvinnor att dom kan försvara sig efter två timmar tror jag är rent destruktivt. En man är ofta mycket mycket starkare och tåligare än vad de flesta kvinnor inbillar sig, i alla fall enligt min erfarenhet. Att ens lära sig slå, ett enkelt, elementärt, rakt slag, tar minst flera månader för att kunna göra det effektivt. Under dom ”prova på” tillfällen vi erbjöd hade vi manliga ”slagpåsar” (däribland mig själv). Alla kvinnor verkade förvånade över hur hårt dom kunde slå utan att vi var särskilt besvärade. (Visserligen hade vi tränat kampsport under ett antal år, men ändå)

 82. John Nilsson Says:

  Sigvard säger, 01 april 2011 kl. 19:33:
  ”Till John Nilsson som säger: 01 april 2011 kl. 17:13: ”Enligt Brå …”

  Jag visar i min bok att BRÅ slarvar en hel del med sin statistik beträffande våldsutövning. Till och med sådana etablerade BRÅ-forskare som Jan Ahlberg och Heléne Lööw slarvar.”

  Alla kan vi slarva. Du, Sigvard, har till exempel slarvat här, eftersom jag överhuvudtaget inte nämnt BRÅ, i någon av mina kommentarer i denna tråd.

 83. Erik Says:

  Ville:

  Du sätter fingret på den ena av de två fundamenten av självförsvar.
  Självförsvar definierar vi som Systematisk och Regelbunden träning.

  Feministiskt självförsvar tränar inget riktigt system och de har heller inte en filosofi av regelbunden långvarig träning. De har ”magic pill” tänkande. De skall fuska sig fram i kampsport precis som de skall fuska sig fram i vetenskap och fuska sig fram i företagande. De skall ha allt män har utan att lägga ner en bråkdel av tiden män tvingats lägga ner.

  Tjejer är inte lika starka som killar, de måste lära sig hemliga ”trick” som att sikta på hals, ögon, knän och ballar, ni vet sånt där som funkar om man tränar en halv vecka på ett politiskt ungdomsläger men som professionella killar som tränat i åratal lustigt nog inte ens använder i olagliga tävlingar i Ryssland där man får göra vad som helst i ringen.

 84. Peter Says:

  Det enda land jag känner till som verkligen har självförsvar på schemat är Israel. Övriga slutsatser får folk dra på egen hand.

 85. Lorem Ipsum Says:

  @Peter, dom har å andra sidan obligatorisk värnplikt för män OCH kvinnor. No excuses.

 86. Torstensson Says:

  Förvånande att dom inte studerar Bruce Lee nu när dom ändå lär ut mongo-försvar.

  Bruce Lee hade inte haft en chans mot Frank Andersson som ung. Finns mycket myter där ute.

  Frank Andersson som ung hade (om jag får låta lite bizarr) kunnat få ner Jörgen Kruth (MMA) utan problem och där hade Kruth inte haft en chans. Stör mig på myterna.

  Jag muckade på skoj med en kille som var 1,69 lång och brottare i någon lätt klass i 60 kilos klassen. Jag hade inte en chans när han kopplade grepp, musklerna var som stål. Det var mycket besvärligt må jag säga.

 87. LP Says:

  Det är komiskt att det är ung vänster som håller i kursen för tjejerna. Samtidigt som man gör detta, arbetar man intensivt för att ytterligare försämra situationen för sveriges kvinnor i allmänhet genom att söka påverka att vi får en ökad invandring från några av de värsta länderna som finns då det gäller kvinnoförtryckande kultur och religion.

  Den ena handen vet inte vad den andra gör. Eller gör den det? Tror man kanske på fullt allvar att efter att man omstörtat vårt samhälle, bla med hjälp av massinvandring, skall kuva massorna med sin perversa vänsterideologi?
  I så fall är man mer än lovligt trosvissa och naiva. De krafter som släppts in in landet genom de de senaste decenniernas massinvandring låter sin inte tuktas av några fjolliga medelklasskommunister.

  Annars sympatiserar jag med självförsvarsutbildning. Om jag hade en dotter skulle jag försöka rusta henne inför mötet med Malmös alla kåta Muhammedpojkar genom att lära henne att slå först och fråga sen. Min son kommer att få samma utbildning.

 88. Ursus Says:

  Så feministerna vill lära kvinnor ”självförsvar” som i stor utsträckning är helt meningslöst? En spark på pungen GÖR ONT, men det är inget som kommer att ”slå dig ur striden”, så att säga. (För övrigt gör det precis lika ont om du träffar rätt på en kvinna.)

  Lär dem något som funkar istället, och se till att det omfattar pojkar likaså!

 89. Liberal Says:

  Själva poängen med Ung Vänsters (smygkommunisternas) pinsamt luftiga självförsvarstårta till enbart flickor är irrationellt pojk-/manshat, och irrationellt uppjagade flickor/kvinnor. Receptet för kulturell och etnisk självdestruktion helt enkelt.

  Själva manshatet riktas av någon anledning uttalat och specifikt mot just vita män från väst. Just samma vita män från väst som ju såväl historiskt, som i nutid, är själva uppbärarna och de facto försvararna av demokratisk utveckling på denna planet.

 90. Erik Says:

  Torstensson:

  ”Förvånande att dom inte studerar Bruce Lee nu när dom ändå lär ut mongo-försvar.”

  Inte alls, Bruce Lee förespråkade realistisk fighting i fullkontakt. När man tränar feministiskt självförsvar kan man inte träna i fullkontakt för det sabbar de små livens självkänsla att testa förmåga mot riktigt motstånd.

  ”Bruce Lee hade inte haft en chans mot Frank Andersson som ung. Finns mycket myter där ute.”

  Myter ger jag inte mycket för men att säga Bruce Lee skulle vara chanslös mot Frank Andersson är lika onödigt som matchiden i sig. Gene Lebell mot Frank Andersson vore en betydligt intressantare match.

  Bruce Lee vs Frank Andersson skulle sannolikt vara en trist match där Bruce Lee håller distansen och tröttar ut sin större motståndare. Det hade inte varit en ny situation för Lee. Studera Way of the Dragon, där visar han hur han skulle fightas mot en kille i Bob Walls storlek. Särskilt i sekvensen där han först sparkar på Walls knutna hand, sedan när Wall försöker gå framåt så sparkar Lee på Walls smalben därefter igen på Walls hand, slutligen fintar han mot Walls hand men drar av en rundspark mot ansiktet mitt i den första rörelsen.

  ”Frank Andersson som ung hade (om jag får låta lite bizarr) kunnat få ner Jörgen Kruth (MMA) utan problem och där hade Kruth inte haft en chans. Stör mig på myterna.”

  Jörgen Kruth är det många som kunnat få ner. I en av hans matcher sänkte Mike Bernardo honom med ett enda slag. En annan överskattad individ är Muhammed Ali, när han skulle möta en japansk fribrottare i en match där reglerna var klart till Alis fördel så fick han benet söndersparkat av fallande dropkickar.

  ”Jag muckade på skoj med en kille som var 1,69 lång och brottare i någon lätt klass i 60 kilos klassen. Jag hade inte en chans när han kopplade grepp, musklerna var som stål. Det var mycket besvärligt må jag säga.”

  Det är inte meningen att du skall låta honom koppla grepp 🙂 Vet du vad Gene Lebell sade om Bruce Lee? ”När han sparkade mig med sina storlek 6 var det tur han inte som jag hade storlek 14, isåfall hade sparken skickat mig till Kina, han var stark för sin storlek skall ni veta”

 91. Sigvard Says:

  John Nilsson, det blev tydligen fel med Ctrl-A och Ctrl-B…. Det var någon annan som skrev om BRÅ som jag ville kommentera.

  Men jag är glad att ingen funnit några större fel än det i min långa text.
  🙂

 92. antikythera Says:

  Många patetiska kvinnor här inne idag, vad är dom rädda för lixom? Jag tror iof att det är en ända kvinna som bara byter namn. Brukar vara så.

 93. michael Says:

  Varför är feminister rädda för jämställdhet där pojkar och flickor behandlas lika t.ex självförsvar

 94. Kristin Says:

  ”Nästan varannan kvinna äldre än 15 år har blivit utsatt för våld av en man, enligt undersökningen Slagen dam.”
  Eva Lundgren ligger bakom Slagen dam.
  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/antligen-ska-eva-lundgren-granskas_429435.svd

  ”- Vi lärde oss mycket. Nu kommer vi att överleva även om vi blir överfallna, säger eleven Josefine Blom från årskurs åtta.”
  Ung vänster lurar in tjejer i en falsk trygghet. Att en liten tjej kan knäa en man i skrevet och sedan klara sig därifrån, det tror inte jag på.

 95. Erik Says:

  Kristin:

  ”Nästan varannan kvinna äldre än 15 år har blivit utsatt för våld av en man, enligt undersökningen Slagen dam.”

  Javisst, det är bara det att liksom de flesta andra statsfeminister så bygger Eva Lundgrens påståenden på ignorans av det faktum att när hon säger våld pratar hon om något helt annat än vad våld betyder när folk i allmänhet använder ordet.

  Detta ”språk-krig” är för övrigt en av de stora hörnpelarna i modern feminism. Å ena sidan försöker feminister använda ord som folk redan använder i dagligt tal ”våld” ”rättvis” ”jämställd” etc. Å andra sidan NÄR feminister använder de redan etablerade orden så menar de att de betyder något helt annat än vad folk menar.

  Feminister vill inte syssla med vad folk menar med vetenskap – feminister vill däremot kalla vad de sysslar med vetenskap så att de får uppmärksamheten som folk som sysslar med riktig vetenskap får eftersom folk tror alla som säger sig syssla med vetenskap observerar, kategoriserar och kvantifierar.

  Inte att sitta i grupp och hitta på saker som känns rätt.

 96. JockeH Says:

  Bra synpunkter från dig Erik. Vore det här något som man kanske borde ta efter? 😛 (Jag kan inte garantera att länken funkar).

 97. JockeH Says:

  Haha, den funkade!

 98. Anton Says:

  Vad jag tror är att en massa oskyldiga män kommer att få ett knä i skrevet så fort någon av dessa flickor blir irriterade, uppretade eller skrämmer upp sig själva. Unga kvinnor brukade förr tillrättavisa unga män som går för långt med en örfil, en pungspark kan göra mycket värre långvarig skada.

  Vad de borde lära alla är är att om man ser någon som man upplever som obehaglig, ta upp mobiltelefonen och ring en vän eller föräldrar så att någon vet direkt om något hånder.
  Om man ser något där man själv inte vågar eller kan ingripa så ska man inte vara rädd för att kontakta någon vuxen eller ringa polisen.
  Det finns extremt få situationer då man som brottsoffer kan komma undan en situation med hjälp av våld, särskilt inte om våldspersonen är väl föreberedd.

 99. Erik Says:

  JockeH:

  Hahaha! Bas Rutten är fantastiskt rolig Dengedengeden! Bang Bang men den där videon visar faktiskt mestadels misshandel, inte självförsvar. Väldigt få av de situationer som visas hade om han gjorde så på riktigt inte slutat i fängelse enligt Svensk lag.

  Just det här med självförsvar som slutar i fängelse är ren idioti! Hur ofta är man så hotad man rättfärdigas att göra så där tror ni? Tjejerna får nog ett free card fortare – kände sig hotad och knäade honom först mellan benen och sedan i ansiktet för att han hade handen på axeln.

  Riktigt självförsvar innebär oftare: håll gard, håll distansen, cirkulera och när du slår tillbaka är nyckeln till framgång för att citera Karatelegenden Bill Superfoot Wallace (världsmästare fullkontakt), bra teknik, bra timing och att folk inte ser/vet vad som kommer.

  Här är en demo med en 44-årig Wallace från 1993, del 1 (gard) del 2 (teknik) enjoy!

 100. Mr Galahad Says:

  Nödvärn är en fantastisk sak, det tillåter en individ som upplever sig vara under ett direkt hot att använda våld för att ta sig ur situationen.

  Under mina år i dörren så har jag bevittnat åtskilligt mycket våld, både ifrån kvinnor och ifrån män. Killarna kör i de allra flesta fall tuppfäktningsmodellen dvs deras kamp rör ren prestige och rangordning medan flickor för det mesta slåss för att de är svartsjuka.
  Någon nämnde ovan att en flicka förr använde sig av en örfil för att tillrättavisa en man som gått för långt, något jag bara delvis kan hålla med om. Detta används fortfarande ofta. Jag har själv sett kanske uppåt tusen sådana situationer, där en flicka ger en man en eller flera örfilar i en situation som i övrigt inte innehåller vare sig våld eller hot. Hon är svartsjuk och han ska straffas och samtidigt så står killen där och försöker försäkra flickan om att han vill ha henne och inte ”den andra”.
  WHACK! Så landar örfilen i hans ansikte. Folk tittar men ingen reagerar eller i vart fall så agerar ingen.

  Notera här att killen alltså blir utsatt för ett brottsligt angrepp och alltså äger rätt att använda en icke uppenbart oförsvarlig nivå av våld för att avvärja denna pågående attack. Men vad skulle hända om han nyttjade den rätten? Om han svarade på hennes örfil med en rak höger (icke uppenbart oförsvarligt våld)? Förmodligen så skulle han attackeras av ett antal ”vita riddare” och gripas av polis samt bli dömd för kvinnomisshandel. Så hårt indoktrinerade är vi i kvinnosaksfrågorna att vi inte ens kan omfamna idéen om att en man ska kunna försvara sig mot en kvinna.

  Vänd nu på situationen. Killen är hotfull mot en kvinna, kanske tar han tag i henne eller hotar henne på annat sätt. WHACK! så sitter knät i hans skrev och han segnar ned på backen, kippandes efter andan. Icke uppenbart oförsvarligt? En sådan attack kan göra en man oförmögen att få barn. den gör helvetiskt ont och kan leda till svåra problem under lång tid. Är det rimligt att använda ett sådant försvar annat än i yttersta nödfall?
  Man skulle kunna jämföra en spark i skrevet med en krossad knäskål, eller en avsliten hälsena. Att lära ut sådant försvar till otränade tonåringar som saknar förståndet att se konsekvenserna av sitt handlande är inte bara otroligt oförståndigt utan visar också på en total avsaknad av empati för mannen rent generellt.
  Tittar man exempelvit på hur kampkonsterna lärs ut så tar det flera år av träning innan man tillåts träna så farliga tekniker men det struntar man i bland feministerna eftersom man utgår ifrån att kvinnan alltid har den lagliga rätten att använda sådant våld för att försvara sig själv.
  De kvinnor som på allvar vill lära sig självförsvar kan jag rekommendera att besöka de lokala klubbarna för Ju-Jutsu, judo eller Aikido. Det finns fler att välja mellan men som ny i ”branschen” skulle jag ändå rekommendera att pröva någon av dem först.

  Självförsvar handlar om att lära sig inte bara hur du kan försvara dig utan också när du får använda vilken grad av våld. En skrevspark är en mycket hög nivå av våld och kräver i princip att du avvärjer dödligt våld för att du ska vara säker på att hålla dig inom lagens råmärken.
  Dessutom så är den tekniken ruskigt svår att lyckas med eftersom vi män har blixtsnabba reflexer för att skydda just den kroppsdelen.
  Då är kontrollerade slag mot halsen, solar plexus eller näsroten betydligt säkrare och ger liknande effekter.
  Fast det är klart, det kräver ju att man faktiskt tar sig tid och engagemang att lära sig de teknikerna. Det finns inga ”quick-fix” när det gäller självförsvar.

  //Mr G

 101. Erik Says:

  Definition självförsvar:
  De attackerar – Du försvarar dig… Du backar, de tvingas attackera dig.

  Om det är du som attackerar är det knappast självförsvar eller? Vissa politiker brukar inbilla folk det är självförsvar att attackera andra länder men det är ju bara retoriska trick. Det är den anfallna parten som försvarar sig.

  Skillnaden mellan ovanstående film och tävling är att i en tävling så kan man inte backa hur mycket som helst. Ringen eller mattan är begränsad yta.

  Ett bra sätt att träna självförsvar (om man nu verkligen vill) är att folk går/springer mot dig med tunga mitts och du lär dig träffa dem och hålla balansen samtidigt som du backar åt sidan. Sandsäckar kan med fördel pendlas mot dig för tajming.

 102. Helena Says:

  Mr Galahad säger, din berättelse är mycket välskriven – och korrekt. 🙂

 103. JockeH Says:

  Fast jag kan väl tänka sig att det är värt att offra några månader i buren för att rädda sitt eget/andras liv. Hur man försvarar sig beror väl helt på vad för typ av angrepp det rör sig om och är det på gatan då är väl regler på mattan till ingen nytta efter som angriparen knappast kommer att ta hänsyn till detta, den enda regeln i princip är väl att överleva oavsett vad så länge det är en kamp på liv eller död eller hur?! Stor skillnad mellan att bli antastad och att nån försöker sticka in en kniv i magen på en..!

 104. Ulf Andersson Says:

  @ Torstensson

  ”Bruce Lee hade inte haft en chans mot Frank Andersson som ung. Finns mycket myter där ute.”

  Öh….

  Bruce Lee hade stannat Frank Anderssons hjärta
  med sitt berömda ”tum-tryck” mot bröstkorgen.

  Sedan ”dansade” Bruce bättre än Frank:
  jämför Bruce Lee´s filmer och ”Let´s Dance”.

 105. Ulf Andersson Says:

  @ Torstensson

  ”Stör mig på myterna.”

  Jag stör mig på de som talar illa om de döda
  och trashar legender.

 106. Erik Says:

  JockeH:

  ”Fast jag kan väl tänka sig att det är värt att offra några månader i buren för att rädda sitt eget/andras liv.”

  Om det fanns någon korrelation mellan försvar och brutalitet hade jag hållt med men faktum är att inget säger ditt försvar blir bättre för att du släpper hämningarna. Tvärtom så fort du tappar kontrollen så är du i större risk. Plus det faktum att när du blir mer brutal så blir folk som attackerar dig också mer brutala – vilket många glömmer.

  ”Hur man försvarar sig beror väl helt på vad för typ av angrepp det rör sig om”

  Nej, det finns ingen orsak att försvara sig sämre mot det ena angreppet än det andra (dvs man försvarar sig alltid med vad man kan bäst – väldigt lite variation – och som sagt, det finns ingen korrelation mellan brutalitet och framgång.

  ”och är det på gatan då är väl regler på mattan till ingen nytta efter som angriparen knappast kommer att ta hänsyn till detta”

  Vi pratar inte om tävlingsregler, vi pratar om de principer som alla måste ta hänsyn till i en fight som exempelvis att attack är jobbigare än försvar så folk som attackerar för mycket blir trötta fortare.
  Främsta skillnaden mellan ringen och gatan är att du i ringen måste attackera för att vinna. Självförsvar vinner du genom att inte bli nedslagen så där måste du inte attackera alls. Bara hålla dig borta från/avstyra andras attacker.

  ”den enda regeln i princip är väl att överleva oavsett vad så länge det är en kamp på liv eller död eller hur?!”

  Javisst och väldigt många personer verkar ha dålig ide av vad som ger bäst chanser att överleva i en sådan ”kamp” Sedan har vi det faktum att det farligaste med en gatufajt är risken att slå huvudet i gatan när man ramlar.

  ”Stor skillnad mellan att bli antastad och att nån försöker sticka in en kniv i magen på en..!”

  Ja, och väldigt svårt att sticka en kniv i magen på en person som inte står stilla utan backar, cirkulerar etc. Men väldigt lätt att sticka en kniv i magen på människor som försöker försvara sig genom att gå nära och knäa folk.

  Och åter… den största risken är inte att få en smäll, den största risken är att slå huvudet mot gatan när man ramlar eller att nån sparkar en i huvudet när man är nedslagen och ligger stilla. Så länge man rör på sig är det väldigt liten risk nån får in en REN smäll.

  Syfte 1: Röra på sig bort från fara
  Syfte 2: Hålla sig på benen (inte slå sig mot gatan)

  Det är inte kamp, det är inte fight, det är självförsvar.

 107. Olle Says:

  Frank Andersson mot Bruce Lee, haha. Chuck Norris säger jag bara…

 108. feminist Says:

  ERIK

  Men du kanske ska engagera dig i självförsvar för män i så fall? Istället för att kritisera de som engagerar sig i självförsvar för kvinnor? Ditt argument bygger ju på att män inte får lära sig självförsvar, du borde verka FÖR detta, inte MOT självförsvar för kvinnor, inte sant?

 109. feminist Says:

  Jakob

  Det handlar om självförsvar.

 110. JockeH Says:

  Erik:

  ”när du blir mer brutal så blir folk som attackerar dig också mer brutala – vilket många glömmer.”

  Good point Erik, men det jag tänkte på är att eftersom livet är ens främsta värde. Inga värden kan existera utan livet därför att död materia kan inte värdesätta något. Men kan man inte tänka så här att man anpassar sin brutalitet efter angriparen istället för tvärt om? Och eftersom du är så påläst och har välgrundade svar på det mesta så är jag förvånad varför du inte syns mer i offentlig media? Jag har sett pär ström i debatt men argument är inte riktigt hans starka sida även om jag håller med det mesta han säger. Pelle har mer välgrundade argument att komma med utifrån min erfarenhet men jag fattar fortfarande varför inte du söker dig in din för att delta där? En profilbild på Facebook och/eller din blogg vore också trevligt! 😉

  Förresten så hittade jag en till intressant blogg som kan vara värd att checka. equil.net

  Men huvudsaken är väl att man utgår ifrån den objektiva verkligheten istället för subjektiva önskedrömmar?!

 111. Erik Says:

  feminist:

  ”Men du kanske ska engagera dig i självförsvar för män i så fall? Istället för att kritisera de som engagerar sig i självförsvar för kvinnor?”

  Har du rökt på eller? Jag har just förklarat att ni inte lär ut något självförsvar att tala om och att självförsvar ser likadant ut oavsett om det är män eller kvinnor som tränar det. Man tränar huvudsakligen andning, fotarbete, gard, kondition, filosofi, distans och tajming.

  Om det är något man INTE tränar är det tjuvknep som att knäa folk mellan benen då det är som att kasta tärning.

  ”Ditt argument bygger ju på att män inte får lära sig självförsvar”

  Nej, mitt argument bygger på att män och kvinnor som vill kunna försvara sig får lära sig riktigt självförsvar, av riktiga instruktörer (utan politisk tillhörighet) som tränar utifrån riktiga situationer den tid som krävs för att göra nåt annat än att blåsa upp självkänslan.

  ”du borde verka FÖR detta, inte MOT självförsvar för kvinnor, inte sant?”

  Jag verkar för riktigt självförsvar – och könet är helt irrelevant för mig.

 112. Erik Says:

  JockeH:

  ”Good point Erik, men det jag tänkte på är att eftersom livet är ens främsta värde. Inga värden kan existera utan livet därför att död materia kan inte värdesätta något.”

  Helt rätt, och statistiskt riskerar du livet mer om du blir inblandad i långdragna gatufighter.

  ”Men kan man inte tänka så här att man anpassar sin brutalitet efter angriparen istället för tvärt om?”

  Nej om det är du som försvarar dig behöver du inte vara brutal (du vinner inget på det). Det är bättre att tänka på att kontrollera distansen. Dels så backar du bort från faran, dels så tar du sidosteg så inte folk kan springa rätt på dig. Och så håller du garden så du inte kan råka ut för rena träffar.

  ”Och eftersom du är så påläst och har välgrundade svar på det mesta så är jag förvånad varför du inte syns mer i offentlig media?”

  Jag syns inte alls i offentlig media och det beror på det politiskt korrekta hotet mot folks försörjning – dvs rent ekonomiska orsaker. Det är ju av samma orsak feminister dominerar. För att folk ideligen får betalt rätt stora pengar för att ha och sprida deras åsikter. Folk blir mutade att vara feminister. Som Magasinet Neo skrev om Genusindustrin – Rik på att göra ingenting!

  ”Jag har sett pär ström i debatt men argument är inte riktigt hans starka sida även om jag håller med det mesta han säger. Pelle har mer välgrundade argument att komma med utifrån min erfarenhet men jag fattar fortfarande varför inte du söker dig in din för att delta där?”

  Se ovan…

  ”En profilbild på Facebook och/eller din blogg vore också trevligt! ;)”

  Samma orsak.

  ”Förresten så hittade jag en till intressant blogg som kan vara värd att checka. equil.net”

  Skall kolla den

  ”Men huvudsaken är väl att man utgår ifrån den objektiva verkligheten istället för subjektiva önskedrömmar?!”

  Ja men det är väldigt svårt att veta vad den objektiva verkligheten är. I detta fall är dock den objektiva verkligheten att jag hela tiden måste balansera behovet av att delta i debatten med behovet att hålla mig anonym tills jag kan klättra till en position där jag kan bidra i högre grad till debatten.

  Vi får se om framtida boksläpp ändrar situationen men då måste jag vänta tills boken/böckerna är färdiga också.

 113. feminist Says:

  ERIK

  Jaha ”vi?” ska inte lära ut s.k. tjuvknep. för det första självförsvar som ”vi?” lär ut ser olika ut och de lär sig flera OLIKA försvar. Du menar att ”vi?” inte har rätt att lära ut vissa metoder, som du kallar ”tjuvknep”, p.g.a. att det för överfallaren skulle orsaka för mkt skada? Jag kan garantera att nödvärnsrätten innefattar spark mellan benen om man blir överfallen av någon på öde plats. Men du tar lagen i egna händer för att SKYDDA överfallaren.

  Och nej jag har inte rökt på? Vilken argumenationsteknik har du lärt dig? det verkar som du har ett fåtal fans som du predikar för men tyvärr kommer inte din bok sälja till en större skara än GN:s läsare då du inte kan ens kan vara saklig i en enda liten text.

 114. Fdell Says:

  kan inte riktigt se framför mig att tjejer på grund av den här utbildningen (oavsett vad man tycker om den) kommer börja rusa omkring och sparka killar på pungen så fort de blir irriterade? För övrigt behövs ingen utbildning i att sparka pung, det vet alla tjejer att man kan göra tro mig och alla vet vart man ska träffa, men inte fan springer alla runt och gör det för de!

 115. Hjalmar Says:

  Kvinnor/tjejer har nog större nytta av löpträning än tafatta försök att sparka pung. En förbrytare är därtill troligen beväpnad.

  Löpträning, bra skor och drick inte för mycket; även män bör vara riskmedvetna.

 116. Sigvard Says:

  feminist säger: 03 april 2011 kl. 11:49 till Jakob:

  ”Det handlar om självförsvar.”

  Alla nationer har en Försvarsmakt med vilken de anfaller varandra.

 117. JockeH Says:

  ”Ja men det är väldigt svårt att veta vad den objektiva verkligheten är. I detta fall är dock den objektiva verkligheten att jag hela tiden måste balansera behovet av att delta i debatten med behovet att hålla mig anonym tills jag kan klättra till en position där jag kan bidra i högre grad till debatten.”

  Jag menar ur filosofisk synpunkt!

  ”Vi får se om framtida boksläpp ändrar situationen men då måste jag vänta tills boken/böckerna är färdiga också.”

  Jaså, vad spännande. Vad skall boken heta? 🙂

 118. JockeH Says:

  flåt, jag menar böckerna. 😛

 119. Mr Galahad Says:

  @Fdel

  Jodå det är precis vad de gör och dessutom rätt ofta som jag sett det hända utan något påtagligt hot eller pågående angrepp (Grundförutsättningen för rätten till nödvärn).

  @Feminist

  Ja OM du blir antastad, dvs utsätts för ett brottsligt angrepp eller hot om därom så skulle ha rätt att använda ett sådant våld mot angriparen för att skydda dig själv eller någon annan. En fråga dock. Hur mycket tid läggs ned under dessa typer av ”Självförsvarsutbildningar” på att tala om när sådant våld är lagligt att använda och ej? 5 minuter?

  Rent konkret. ÄR det så att samhället precis som de allra flesta av oss övriga inte anser att våld ifrån kvinnor mot män är särskilt allvarligt.
  En tjej ska ta till duktigt mycket våld och mannen vara i ett synnerligen uppenbart underläge för att allmänheten skulle gripa in mot henne.
  Man ursäktar hennes beteende och hennes brott på en skala som män bara kan drömma om eftersom de å andra sidan istället demoniseras.
  ”Män slår”, ”Män är djur”, ”Män är vandrande dildos”, ”Män vill bara en sak”, ”Män förstår inte ett nej” etc etc.

  Att en plats som skolan, en plats där ingen skillnad skall göras på barnen utifrån kön, ras eller tro. Godtar att en kontroversiell och fanatisk grupp lär ut våld till de elever (flickorna) som denna grupp valt ut baserat på just deras kön. Våld som dessutom inte är förenligt med de riktlinjer som exempelvis Budoförbundet dragit upp för seriös självförsvarsträning, för att inte tala om rör sig i den mörkare zonen av grått i nödvärnsrätten.
  Det är under all kritik och borde både BO anmälas och JÄMO anmälas.

  OM man nu är intresserad av jämställdhet så borde ni/man i den andan ge samma möjligheter till samtliga individer oavsett kön, ras eller tro.
  Låt alla som vill vara med nästa gång och ta in en certifierad självförsvars tränare som sköter träningen.

  //Mr G

 120. Fdell Says:

  @Mr Galahad

  Jag är också mycket ute i krogsvängen och har jobbat på nattklubb och har inte sett tjejer som springer omkring och sparkar killar i skrevet? Vet inte hur ofta du sett det men det är klart det händer, vad jag menar är att jag kan inte riktigt se högstadie flickor som fått den här ”utbildningen” kommer att sparka bollar till höger och vänster bara just därför och utan anledning. Har själv varit tonårstjej och ingen av mina kompisar eller jag själv höll på så och då visste vi definitivt att det var där man skulle sparka. Jag gjorde det en gång men då krävdes de eftesom jag blev hotad av killen.

 121. D Nordell Says:

  Att folk blint försvarar denna feministiska självförsvar bara för att den innehåller ordet feminist, för vad annars är värt i det att försvara.

  Ifall många utav inläggen här läses, främst ifrån Mr Galahad, så kanske en förståelse kan vakna för att vad som visats och lärts ut till de 8:e klassare inte kommer att hjälpa dem.

  För min lilla input:
  Jag har tränat självförsvar och kampsport i en hel del år och jag har även deltagit på undervisningar, bl.a. i kvinnligt självförsvar.

  Vad som slog mig var att en hel del av teknikerna som lärs ut är väldigt farliga, och inte bara för den som blir slagen.

  3 ex: klösa ögon, slag emot strupen och spark i skrevet.
  Klösa ögon: att göra någon blind kan inte och kommer aldrig att ses som självförsvar.

  Slag emot strupen: denna farliga teknik är något som dödar, bör inte läras ut. ‘men den finns i kampsporter ju!’ Ja men där lärs den ut efter ett antal bälten /år då utövaren har mognad och möjligheter att kunna nyttja annat före.

  Spark i skrevet: en högst verkningsfull teknik… ifall den lyckas. Som tidigare nämnt, det finns få saker som en kille är så bra på som att skydda skrevet emot sådana attacker, och få saker som gör en kille så benägen att ta till våld som en missad attack emot skrevet.

 122. Elisabeth Says:

  Anledningen till att feministiskt självförsvar behövs är för att kvinnor i så stor utsträckning drabbas av det oprovocerade våldet, tex våldtäkter. 99% av alla våldtäkter drabbar KVINNOR. Män som blir misshandlade sätter sig ofta i farliga situationer, tex. söker bråk och umgås i gäng. Män har också en större chans att kunna försvara sig! Män slåss som likar! Kvinnor är försvarslösa många gånger. Hur kan du ha något emot att man lär sig FÖRSVAR! Jag antar att du inte har några döttrar?

 123. Politiker kräver mer feministiskt självförsvar i skolor « GenusNytt Says:

  […] torsdag 17 november och klicka på kl 15.00 – 15.30, spola förbi de inledande nyheterna). Här kan du läsa ett tidigare inlägg på GenusNytt, om när Ung Vänster besökte en högstadieskola i […]

 124. Pojkar drabbas mycket värre av skolvåld « GenusNytt Says:

  […] i självförsvar, medan pojkarna får undervisning i feminism istället? Sagt på förekommen anledning (två länkar till två […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: