De lever i rädsla för hoten från feminister

by

I Schweiz finns en organisation som arbetar för jämställdhet och är antifeministisk – Interest Group Antifeminism. Du finner deras engelska sajt här. De kräver helt naturliga saker, främst könsneutral lagstiftning där män har samma rättigheter som kvinnor.

En intressant sak är att denna organisation måste leva med allvarliga hot från feministiska grupper. När en av deras styrelseledamöter nyligen blev intervjuad i en tidning ville hon inte visa ansiktet eftersom hon av rädsla för hoten inte vill bli igenkänd (se bilden ovan). Hon berättade också att organisationens ordförande nyligen har utsatts för allvarliga hot. Och när de för något år sedan höll en internationell kongress blev hoten från feminister så allvarliga att de tvingades byta plats och genomföra konferensen på hemlig ort. Inför nästa kongress, som de planerar för 2011, kommer de att få polisbeskydd.

Jag tycker det är svagt att inte kunna lyssna på argument och argumentera tillbaka med ord, utan istället ta till våld eller hot om våld. Även feminismen måste lära sig att kunna ta kritik.

Läs intervjun här. Tack för tipset, Uffe på PappaRättsGruppen!

Det är klart, om man riskerar att bli ”sliten i stycken” så blir man nog försiktig. Nedan kan du avnjuta Feministiskt Initiativs kampsång (framfördes på en av deras kongresser).

Annonser

113 svar to “De lever i rädsla för hoten från feminister”

 1. Pether Says:

  http://babelfish.yahoo.com/translate_url?doit=done&tt=url&intl=1&fr=bf-home&trurl=http%3A%2F%2Fwww.tagesanzeiger.ch%2Fzuerich%2Foberland%2FFrauen-werden-auf-Kosten-der-Maenner-privilegiert-%2Fstory%2F18580327&lp=de_en&btnTrUrl=Translate

  Översatt till engelska.
  Roligt att den översätter antifeminism till anti-toolism!

 2. Hjalmar Says:

  Ingen religions utövare klarar stark kritik. Inte heller feminismens.
  Har det någonsin gått att diskutera feminismen med en feminist?

  Till slut bottnar de i känsloargument, det finns inget rationellt bakom – förutom ren och skär egoism. Statliga anslag. Göra karriär.

 3. Max Says:

  Oj vad barfota och utsatta de är!

 4. Trio Says:

  Radikala islamister hotar ju med våld mot alla som provocerar dem. Så det är ju rätt naturligt att radikalfeminister gör precis lika dant…

 5. sofie Says:

  Nu är jag emot våld av alla slag. Även när det är feminister som slår.

  Dock kan jag förstå att feminister känner en frustration över den här organisationen. Jag har själv bott flera år i Schweiz och vantrivdes å det grövsta pga mentaliteten som finns där gällande jämställdhet och jämlikhet.

  Som feminist kämpar jag för både män och kvinnors rättigheter. Jag vill bryta förväntningar kopplade till kön och vara genusmedveten och jag tror att alla människor skulle må bra av en sådan utveckling.
  När det sen kommer en antifeministisk grupp… Vad menar dom?
  Tror dom att män har det svårare än kvinnor i Schweiz?

  Av alla jag kände i Schweiz kände jag bara en kvinna som var mamma och arbetade lika mycket/mer än sin man. I byn tisslades och tasslades det om att hon var en dålig mamma på grund av detta, trots att hon var en underbar person.

  När jag berättade att jag tänkte ta min partners efternamn möttes jag av hånskratt.
  Alla mina intressen var ointressanta, det förväntades av mig att jag skulle stå bakom min partner i alla han gjorde men sådana krav hade ingen på honom.
  Unga tjejer jag träffade berättade att dom ”inte bryr sig så mycket vad dom utbildar sig till, dom kommer ju ändå inte jobba när dom får barn”. När jag ifrågasatte detta svarade dom ”men det är så man gör här”.

  En ung tjej blev våldtagen av en grupp killar i närheten av mig. Killarna släpptes och motiveringen enligt tidningen var att hon ”hade sminkat sig med kraftigt smink och bar kort kjol”.

  Schweiz fick rösträtt sist i Europa. Det här diskuterade jag med en grupp karlar. ”Men de ville ju inte rösta” sa karlarna och skrattade, utan någon skam över hur långsamt det tog för landet att hänga med i utvecklingen.

  Jag förstår inte behovet av en antifeministisk organisation som kämpar för männens rättigheter (för feminister kämpar ju mot männens rättigheter?) i ett land som Schweiz.

 6. sofie Says:

  *rösträtt för kvinnor.

 7. michael Says:

  En ism som medvetet sprider halvsanningar och lögner är inte värda någon förståelse inte heller att man tar deras utsträckta hand

 8. michael Says:

  *feminism

 9. Matte Says:

  Jag kan inte i min värld förstå att inte feministerna bryr sig om mäns rättigheter. När det är uppenbart att även män diskrimineras.

  Det är Sofies resonemang ovan jag blir bestört av. Eftersom kvinnor har/har haft det svårt så ska vi skita i männen?? Logisk tankevurpa å det grövsta.

  Feminismen som ideologi sjunker för varje dag i mina ögon.

  Fram för ÄKTA jämställdhet.

 10. Musse Pig Says:

  ”Som feminist kämpar jag för både män och kvinnors rättigheter.” Oahahahahahaha!

 11. Joel Bergqvist Says:

  sofie: Eftersom du säger att du som feminist även kämpar för mäns rättigheter skulle jag vilja veta vilka mansfrågor du tycker är viktigast och hur du uppmärksammar/arbetar med dessa.

 12. E Says:

  @sofie: Jag förstår inte varför kvinnor _inte_ vill vara hemma med barnen och slippa jobba!? Man jobbar ju inte för att det är nöjsamt, utan för att man behöver lönen (med vissa undantag då). Om som du sagt är det ju inte förbjudet. Om man då har en ansvarstagande man som sköter inkomster och jobbar varje dag, vari ligger problemet enligt dig?

  Annars låter Schweiz som en underbart land, enligt mig. Ännu en anledning att flytta dit! Sedan att du fördömer rättsväsendet enligt ett enskilt fall är inte seriöst av dig.

 13. JD Says:

  @Sofie

  Jag vill egentligen bara påpeka en sak du skriver som jag tror är roten till att många framförallt feminister inte förstår denna blogg eller andra som sammankopplas med s.k antifemism.

  Du skriver ju:
  ”När det sen kommer en antifeministisk grupp… Vad menar dom?
  Tror dom att män har det svårare än kvinnor i Schweiz?”

  Att vara antifeminist handlar inte alls om att man anser att män har det svårare än kvinnor utan som antifeminist kan man utan problem erkänna och kämpa för kvinnors rätt och mot kvinnlig diskriminering.
  Att vara antifeminist handlar helt enkelt om att inte erkänna eller acceptera den feminism som den utövas idag!
  Orsaken till att det behövs är att feminister själva inte kritiserar feminismen oavsett om någon i feminismens går ut med hot, förtal eller
  blir påkommen med att ha ljugit för att få rätt.
  Det finns otaliga exempel på feminism som är extremt könsseparatistisk och könsrasistisk och detta hör inte hemma i ett jämställt samhälle.
  Att vara antifeminist handlar om att kämpa för och värna om jämställdheten för både kvinnor och män så att den inte förvanskas av politisk korrekthet, ekonomisk vinning, lögner eller hat.

  Jämställdheten är alltför viktig för att överlåtas åt dagens feminism!

 14. Läsaren Says:

  Feminist-sofie skriver:

  ”Jag förstår inte behovet av en rättviseorganisation som kämpar för männens rättigheter”

  Hey, jag har hittat din hjärna——–> .

 15. Hjalmar Says:

  Feminism = Könsrasism

  Äkta jämställdhet är framtiden!

 16. Lövet Says:

  ”Nu är jag emot våld av alla slag. Även när det är feminister som slår.”

  Ä v e n när det är feminsiter som slår alltså! Nej men guud va fiiint!

 17. Ulf Andersson Says:

  Tack Pär!

  http://www.dads-r-us.se/2011/04/08/de-lever-i-radsla-for-hoten-fran-feminister/

 18. Torstensson Says:

  Varför är dom barfota när dom sjunger?

 19. antikythera Says:

  Sofie
  Jag vet att du tror att feminismen kämpar för män också, men det gör dom inte. Inte ens på långa vägar. Varför tror du det blir allt fler och fler bloggar i stil med GN, Pelles osv. Kan det vara så att du missuppfattat vad feminismen är? Som man borde ju jag lägga märket till vad som händer män i Sverige och jag kan säga att feminismen skadar män mera än vad den hjälper. Idag är det inte heller många feminister som öppet går ut och säger att feminismen kämpar för män också, utan idag heter det att män ska bilda sig en manlig rörelse, vilket vi också gör. Men detta kallas då kvinnohat bland annat. Antifeminismen är inte emot kvinnor, men åt andra sidan är feminismen emot män. Tycker inte det är allt för svårt att lära sig något sådant när man har tillgång till internet. Många amatörfeminister tycker som dig, att man ska kämpa för män också, men tyvärr i den offentliga debatten, i politiken, i FI finns det inga sådana kvinnor, där är dom emot män. Dags att ta ställning och våga gå emot andra feminister. En apa kan ju se att mäns rättigheter inte kommit någonstans och det är tack vare feminismen. Tack Sofie.

 20. rgsson Says:

  Pär, angående den ”feministiska kampsången”. Det är ingen kampsång, utan något som några tjejer framför på en F!-kongress enligt http://www.youtube.com/watch?v=rRXYn2UyscA.
  Det är inte bra om man kalla något för vad det inte är när det kommer till sådana här känsliga saker.

  Visst är det djupt olyckligt att de framför den på en kongress och katastrof att de behövde göra sången alls, men det är bra att GenusNytt inte sprider osanningar på liknande sätt som Feminismen gör.

  PS. Jag har inte all fakta vad gäller detta, utan skriver bara vad jag har hört. DS

 21. Torstensson Says:

  Rgsson

  Men varför applåderar FI sången då?

 22. Snoffsan Utter Says:

  Här på Östermalm har vi ingen feminism.
  Inga ismer alls utom snobbism.
  Och så när jag nyser:
  Ism, ism, ism.

 23. POJKE Says:

  Någon feminist har väl för fan aldrig någonsin hjälpt eller stöttat mig på ett sätt som faktiskt är till min hjälp. Tvärt om. Feminister sprider hat och misstro och vinklat hittepå.

 24. JD Says:

  @Rgsson

  Du har rätt i att det inte är en kampsång men det saknar egentligen betydelse i det här fallet.

  Själva sången kan ses med humor däremot är stämningen i lokalen riktigt otäck! Stämningen får det humoristiska i sången att sätta sig i halsen ungefär som att KKK skulle skämta om svarta på sina möten.

 25. Mona Says:

  Sofie:
  Ingen feminist stöttar den kvinna som satsar på barn i stället för karriär.

 26. Max Says:

  Det är verkligen synd att Sofie inte kan vara mer öppen i sinnet. Jag skulle vilja diskutera lugnt och sakligt med henne eller sådana som henne. Jag förstår att man kan bli förgrymmad på det jag uppfattar som ”enögdhet” och det är tråkigt för debattens skull om man bemäter henne med alltför mycket hätskhet, sarkasm och formeuleringar som samtidigt syftar till att såra henne.
  Sofie har haft vissa upplevelser i Schweiz och det är ingen som ifrågasätter dem och få som tar de medeltida attityderna där i försvar. Hon säger sig därför inte förstå varför det finns en antifeministisk (hennes ord) organistion i det landet och glömmer att andra inte alltid har samma upplevelser som hon hade i en liten by.
  Vad hon, och alla radikalfemister däremot borde förstå, är att feminismen bara är en intresseförening för halva mänskligheten och att det, särskilt när den växer sig stark, också behövas en motsvarande manlig sådan. Om de ger rättigheter till tar du också rättigheter från någon annan. Kvotering innebär per automatik också ett nej till många, även om de är anonyma. Därför kan inte feminismen som de själva så naivt tror, försvara männen och ta till vara deras intressen. Däremot ingår båda grupperna strävanden i en ”sann jämställdhet” vilken i sin tur ingår i jämlikheten. Kvinnor är inte heller ett bättre slags människor, de är på ett genomsnittligt individuellt plan lika egoistiska och onda som alla andra. Vad som kan förvilla är kanske att de inte alltid är det på exakt samma sätt som män. Något de inte heller kan eller vill se eftersom de förnekar alla olikheter, utom fertilteten, mellan könen. Radikalfemismen är en politisk och tyvärr skattefinansierad konstruktion. Jag tror att de som kallar sig antifeminster i alla fall är emot just denna form av invasiv feminism. Så även jag.

 27. Lukas Says:

  Feminism, socialism, komunism, liberalism, kapitalism… Alla ideologier har en sak gemensam och det är att när de tolkas och tillämpas bokstavligt skadar de oss människor! Deras mest lojala anhängare tror sig veta svaret på lyckan för ALLA människor. Detta är inget annat än en UTOPI.

  Vi är olika och vi har olika behov och ser utifrån olika perspektiv. För Sofi var Schweiz inget bra samhälle för mig är Schweiz ett föredöme. Skillnaden mellan en vanlig människa och FUNDAMENTALIST är att den andre är mest intresserad av andras liv. Sådana individer är inte intresserade vad andra tycker, de tror sig veta bättre och vill tvinga andra att tänka likadant. Problemet med sådana typer är att de är överrepresenterade i politiken. Det är därför demokratin är ett bra system eftersom det finns alltid hopp om en förändring för alla oavsätt deras åsikter. Idag har dessa feminister ett klart övertag, men jag är helt säker på att i en snar framtid kommer de att tvi gas till reträtt. Fortsätt med det goda arbetet med att beskriva feminismens avarter, ni behövs!

  Det enda som funkar i alla samhällen är att alla är lika inför lagen och att lagen inte tvingar människor att bete sig i strid med egna värderingar. För detta krävs att ett samhälle är någorlunda homogent. Särbehandling skadar oss alla och all sort särbehandlig är negativ oavsätt syftet. Det är skamligt att våra makthavare har fortfarande inte förstått detta.

 28. JustMe Says:

  JD 08 april 2011 kl. 12:23:

  Klokt inlägg!

 29. JustMe Says:

  Joel Bergqvist skrev:

  ”sofie: Eftersom du säger att du som feminist även kämpar för mäns rättigheter skulle jag vilja veta vilka mansfrågor du tycker är viktigast och hur du uppmärksammar/arbetar med dessa.”

  Jag tycker också att det vore intressant att få reda på detta.

 30. Chattanoga Says:

  Sofie:

  Varför ”känner feminister frustration” över en organisation som förespråkar könsneutral lagstiftning?

  Jag fattar inte!

  Snälla, gör ett försök att förklara.
  Handlar inte feminism om jämställdhet?

 31. Ulf Andersson Says:

  @ rgsson klockan 13.10

  Hela texten till ramsan eller ”cheer:en” som
  Pirata Radical Cheerleaders framför i inlägget
  http://www.dads-r-us.se/2009/10/10/pirata-radical-cheerleading-snubbe-gubbe-javla-man/

 32. Access Says:

  Det oroar mig att Sofia i ett längre inlägg försöker hitta förklaringar som ursäktar människors hot och aggressioner mot dem som har en annan åsikt än de själva och vill diskutera tillsammans.

  Jag vill gärna tro att det inte är symptomatiskt för nån stor del av befolkningen, men jag har flera gånger stött på det – och då alltid när det handlar om kvinnor.

  Den där tendensen att förstå och förklara kvinnors aggressiva och brottsliga beteende är precis vad som händer när domstolar hittar ursäkter för att döma dem till lägre straff eller frikänna.

  Det är sexistiskt och totalitärt av Sofia.

  Sexistiskt, för att viljan att förstå och förklara aldrig finns vid mäns aggressioner och brott.

  Totalitärt, för att alla har rätt att mötas och diskutera sin gemensamma uppfattning utan att bli utsatta för hot från dem som inte håller med. Men Sofia söker tvärtom förklaringar och förståelse.

 33. malin Says:

  Jag blir väldigt ledsen då jag läser sånt här. Det handlar ju om två läger som i grund och botten tycker likadant. Jämställdhet är målet. Sen att det finns vissa som går till det extrema är en annan sak. Man kan inte döma alla för något ett fåtal sysslar med. Jag tycker ni är lite fördomsfulla och drar alla över en kam då ni pratar om feminister. Jag kallar mig själv feminist för jag tycker det är oerhört viktigt med jämställdhet, oavsett kön. Det finns orättvisor för båda könen. Sen förstår jag att det läggs lite mer fokus på kvinnors jämställdhet eftersom samhället ser ut som det gör. Dock är det viktigt att männen inte glöms bort. Och det är alltid viktigt att föra en kritisk diskussion kring den egna organisationen.

  Men jag förstår inte varför man måste skapa någon form av motståndsrörelse om målet är det samma. Finns det för lite självkritik inom feminismen? Ta upp det då, bedriv en självkritisk diskussion. Glöms männen bort? Lyft fram de problem som behöver arbetas med. Varför inte utveckla istället för att motarbeta?

  Oavsett om man kan samarbeta eller inte tycker jag att namnet ”antifeminism” är onödigt provocerande, speciellt eftersom ni säger att ni är för jämställdhet.

  Det här är inte en kommentar på själva inlägget utan på diskussionen. Jag tycker givetvis att det är oerhört tråkigt när sånt händer, inte bara för att det är ledsamt att människor känner sig hotade utan även för att det ger feministmotståndare ”vatten på sin kran”.

 34. Ulf Andersson Says:

  @ malin

  Feminism = misandri (manshat)
  Anti-Feminism = jämställdhet mellan könen UTAN hat

  Du får bli hur provocerad du vill.
  Jag är stolt anti-feminist, eftersom jag är
  motståndare till feministernas manshat.

 35. Lasse Says:

  @Malin skriver:

  ”Sen förstår jag att det läggs lite mer fokus på kvinnors jämställdhet eftersom samhället ser ut som det gör.”

  Standard feministfloskler, hur menar du var någonstans blir kvinnor diskriminerade ?

  Jag hittar inte ett enda område där kvinnor blir diskriminerade eller att det är ojämställt mot kvinnor.

  Däremot hittar jag massor med områden där män blir diskriminerade och osynliggjorda.

  Som t.e.x.

  9 av 10 som dör på sin arbetsplats är män.

  3 av 4 av de hemlösa är män.

  7 av 10 som tar sitt liv är män.

  Vi lägger 50 miljarder kr mer på kvinnors sjuklighet per år än på mäns sjuklighet.

  Det är snart dubbelt så många kvinnor som män tar ut en examen från universitet och högskola.

  Flickor presterar bättre än pojkar i skolan, och även när pojkar presterar lika bra som flickorna på nationella prov får de sämre betyg.

  En nybliven pappa som är sambo med sin partner får inte gemensam vårdnad av sitt barn, även när faderskapet fastställts. Det är bara om mamman godkänner det, som han får bli vårdnadshavare till sitt eget barn. Detta är svensk lag år 2010.

  Hela barnbidraget tillfaller alltid mamman, även för separerade föräldrar som är växelvis boende.

  Män har det oerhört svårt i vårdnadstvister, och mer än 90 procent av all enskild vårdnad tillfaller modern.

  Män dör 4,2 år före kvinnor – och detta anses inte vara en jämställdhetsfråga. Skulle det varit en viktig fråga om det var kvinnor som dog tidigare?

  Våld i nära relationer anses vara synonymt med mäns våld mot kvinnor, trots att all forskning visar att män och kvinnor tar till våld lika ofta.

  Manlig omskärelse är tillåten i Sverige, på gossebarn som inte har någon möjlighet att försvara sin kroppsliga integritet.

  Den finns en allmän uppfattning om att vi inte har lika lön för lika arbete i Sverige, trots att Jämos stora rapport Miljongranskningen visade att bara c:a en procent av kvinnorna hade en oförklarligt låg lön.

  Det finns en speciell lagstiftning om att kvinnors organisering ska stödjas med statsbidrag, men inte mäns organisering. Varför har denna ojämställda lag införts på 2000-talet? Var inte syftet med jämställdhet att vi alla skulle vara lika inför lagen?

  Det heter att kvinnor dubbelarbetar medan männen slipper. Men man glömmer då att män utför många viktiga uppgifter i ett hem, och SCB:s tidsanvändningsundersöktning visar att bägge könen jobbar lika många timmar per vecka.

  Nu är det din tur att ge exempel på kvinnodiskriminering i Sverige.

 36. Ulf Andersson Says:

  @ Lasse

  😉

 37. leifer Says:

  Feministiskt initiativs kampsång = damer med hår under armarna?

 38. leifer Says:

  Liksom förstås orakat kön

 39. Matte Says:

  @Malin

  ”Sen förstår jag att det läggs lite mer fokus på kvinnors jämställdhet eftersom samhället ser ut som det gör”

  Detta hör jag ganska ofta, vad menar du med hur samhället ser ut som det gör? Kom gärna med några fakta om att kvinnor har det sämre och behöver mer hjälp.

 40. malin Says:

  @Ulf: Jag letar i ordböcker men jag hittar inte din definition av feminism någonstans. Var hittar du den?

  @Lasse: Du förstod inte alls andemeningen i min kommentar. Tråkigt. Läs en gång till fast ta av dig dom glasögonen du har på dig just nu.

  Jag håller med om att det finns orättvisor åt båda hållen. Jag tycker alla dessa problem du tar upp skall uppmärksammas mer, för för mig är det inte ett antingen eller. Det finns strukturer i samhället som skapar ett förväntat beteende till de kön man har. Att pojkarna i skolan är så ”busiga” och måste ”leka av sig” medan flickorna ska va ”duktiga” och ”sitta tysta” är något som missgynnar båda könen. Vi formas redan i tidig ålder både kvinnor och män. Så försök att förstå att det inte handlar om antingen eller. Arbete behöver göras på båda hållen!

  Jag känner att jag talar för döva öron då du skriver:
  ”Jag hittar inte ett enda område där kvinnor blir diskriminerade eller att det är ojämställt mot kvinnor.”
  Jag tycker det vittnar om vilken inställning du har. Försök istället ha ett öppet sinne, jag tror det skulle gynna dig som ”antifeminist”. Hur kan man säga att man är för jämställdhet om man vägrar inse att det finns strukturer i samhället som missgynnar kvinnor också. Du tar ex upp att kvinnor utbildas i högre grad, varför ser då arbetsmarknaden ut som den gör? blundar du för alla våldsbrott som begås mot kvinnor dagligen i deras hem? objektifieringen inom massmedia som reducerar kvinnor till ett enda skal? Det här är bar ”on the top of my mind”

  nu tar jag inte upp dom här sakerna för att visa att det är ”mest synd om kvinnorna” utan att försöka få dig att förstå att det finns orättvisor mot båda könen. Snälla försök att förstå att det är ingen tävling. Det kan vara svårt att se de orättvisor som finns för motsatt kön eftersom man inte upplever dem på samma sätt, och det gäller både män och kvinnor. Det är ju därför det är så viktigt att samarbeta och föra en saklig diskussion.

 41. leifer Says:

  Malin
  ”Du tar ex upp att kvinnor utbildas i högre grad, varför ser då arbetsmarknaden ut som den gör”

  1. kvinnor är överrepresenterade när det gäller ”flumlinjer”. Dessutom läser man ofta ämnet av intresse framför arbetstillfällen. Ex Arkeologi.
  2. Arbetsmarknaden håller på att ändras så du måste se trenden och titta framöver.
  3. Du måste inse yrkesval kontra lön, om det nu är det du är inne på. Väljer du offentlig sektor och servicesektorn t.ex. så får du lägre lön. Men lägre lön är inte alltid bara dåligt, ex kan det handla om tryggare anställning.

 42. Ulf Andersson Says:

  @ malin

  ”@Ulf: Jag letar i ordböcker men jag hittar inte din definition av feminism någonstans. Var hittar du den?”

  Efter snart 10 år som papparättsaktivist och antifeminist
  har jag erfarenhet av feminismen och vad den står för.
  Bland annat socialsekreterare och deras inställning till pappor.
  Många socialsekreterare säger att de är feminister och de har
  inte så positiv inställning till pappor.

  Har du hört talas om SCUM-Manifestet?
  En del feminister säger att den skrevs av
  en psykiskt sjuk kvinnan (Valerie Solanas)
  och påstår att de tar avstånd från den,
  medan feministerna på Aftonbladet
  tycker att SCUM-Manifestet är årets julklapp.

  Allt feminismen står för är manshat
  och att göra kvinnor till offer.

  Ulf Andersson
  PappaRättsGruppen
  (Sveriges enda antifeministiska pappagrupp)

  Medlem i IGAF
  (Interessengemeinschaft Antifeminismus),
  Schweiz

 43. Ulf Andersson Says:

  @ malin

  Utdrag ur SCUM-manifest
  http://www.dads-r-us.se/2009/09/20/utdrag-ur-scum-manifest-av-valerie-solanas/

  Aftonbladet föreslår SCUM-manifestet som julklapp
  http://www.dads-r-us.se/2010/12/19/aftonbladet-foreslar-scum-manifestet-som-julklapp/

 44. malin Says:

  @ulf: Det är uppenbart att du och jag ser på feminism på två helt olika sätt. Jag tycker inte du kan dra några slutsatser från vad en grupp feminister tycker. Det är lite som att säga att alla muslimer är medlemmar i al-Quaida. Du skriver ju själv att många feminister tar avstånd från det här manifestet. Oavsett vad diverse socialsekreterare och aftonbladet debattörer säger kan du inte kalla mig manshatare, det är nämligen det sista jag är.

  @leifer: återigen inte riktigt vad jag vill diskutera med min kommentar. Men jag tycker ni är lite motsägande. Ni skriver att män oftare dör på arbetsplatsen, vilket självklart är ett problem. Men samtidigt skriver ni att det faktum att kvinnor får lägre betalt beror på deras yrkesval. Beror inte i så fall mäns dödsfall på arbetsplatsen också på yrkesval?
  Lite samma sak gäller utbildning. Ni skriver att kvinnor utbildar sig och att de läser ”flumämnen” för att de är intresserade av ett visst ämne, är det inte då också bara fråga om val?
  Sen så är det ju faktiskt bevisat att kvinnor ofta får lägre betalt för samma arbeten som män. Jag pratar alltså inte om yrkesval.

  Men jag vill understryka att det här inte var det jag ville diskutera. Läs vad jag vill ha sagt istället. Se inte feminister som er ”fiende”. Det är inte feminister som enväldigt bestämmer hur samhället ser ut.

 45. sofie Says:

  Joel Bergqvist: ”Eftersom du säger att du som feminist även kämpar för mäns rättigheter skulle jag vilja veta vilka mansfrågor du tycker är viktigast och hur du uppmärksammar/arbetar med dessa.”

  Alla förväntningar som finns på en människa på grund av bristande genustänk gör mig upprörd. Nu kommer jag inte ihåg alla gånger jag har diskuterat orättvisor mot männen, men ett exempel jag kan ta är när jag debatterade männens rätt till en ”självhjälpsgrupp” i skolan (som redan fanns, endast för tjejer).
  ”Lasse” räknade upp en hel lista av orättvisor riktade mot män. Sådant gör mig lika ilsken som orättvisorna riktade mot kvinnor. Försök förstå att – som Malin skriver – det inte handlar om en tävling här.

  @Läsaren: Tack för påhoppet. Roligt att så många här klarar av att diskutera på vuxen nivå och inte tar till dagisfasoner.
  @Musse Pig: Det spelar uppenbarligen ingen roll vad jag säger, du har redan bestämt dig för vad jag är i dina ögon trots att du inte har en aning.

  @E: Det argumentet stötte jag på många gånger i Schweiz. Jag blir ju nästan nostalgisk…
  Varför vill du jobba? Om vi hamnar på nivån där vi ska diskutera varför kvinnan ens vill jobba, då känns det lönlöst.

  Ulf: ”Allt feminismen står för är manshat och att göra kvinnor till offer.”

  Snälla. Sluta ge radikalfeminister patent på ordet feminism. Sluta berätta för mig och mina vänner att vi hatar män.
  Och ang att göra kvinnor till offer är det exakt en sådan fråga som gör feministen i mig ledsen. Jag avskyr uttrycket ”unga tjejer” (unga tjejer mår allt sämre; hon är ett dåligt föredöme för unga tjejer; vi gör det för att hjälpa unga tjejer i sverige), jag avskyr att ständigt få höra att jag ska må dåligt och att mitt största problem är ett dåligt kroppsjälvförtroende som borde bli bättre om jag bara tittar mig själv i spegeln och säger ”jag. är. snygg.” Jag avskyr att ständigt få höra att jag ska vara rädd när jag går hem på natten…

  I mina ögon är det kvasifeminism att göra kvinnor till offer.

  @Lasse. Är väldigt nyfiken på att få se all denna forskning som visar att kvinnor tar till våld lika ofta som män. Länk till källa?

  Max: ”Om de ger rättigheter till tar du också rättigheter från någon annan.”
  Varför?

 46. Ulf Andersson Says:

  @ sofie

  ”Snälla. Sluta ge radikalfeminister patent på ordet feminism.”

  Räknar du socialsekreterare till radikalfeminister?
  Det gör inte jag. Ondska som ondska.
  Radikalfeminister är ofarliga.
  De farligaste feministerna är nämligen inte radikala –
  de sitter på socialkontor!

 47. leifer Says:

  Malin
  ”Sen så är det ju faktiskt bevisat att kvinnor ofta får lägre betalt för samma arbeten som män. Jag pratar alltså inte om yrkesval. ”

  Varför diskutera när vi använder olika ”fakta”? Variationen bland män på samma arbeten är dessutom högre, så många män lönediskrimineras alltså.

  Men menar du att reducera frågan till den av enbart lön så som Gudrun Schyman?

  Du förstår väl att högre lön ofta innebär större ansvar och risk? Kvinnor vill reducera risk eftersom vinst för dom inte är så stor. För män är vinsten större i att ta risk. Ett sätt att reducera detta är att öka männens makt inom reproduktionen. Feminister är dock ointresserade att se såna här faktorer så därför menar jag att ditt resonemang om genus är dåligt, då ju genusvetenskapen är feminiserad och ändå inte ser männens problem.

 48. leifer Says:

  Malin
  ”Lite samma sak gäller utbildning. Ni skriver att kvinnor utbildar sig och att de läser ”flumämnen” för att de är intresserade av ett visst ämne, är det inte då också bara fråga om val?”

  Ja men hur ska du få kvinnor att välja utbildningar som leder till välbetalda jobb? Tvång? Om en kvinna är intresserad av barn och vill jobba inom barnomsorgen, är det då männen som är boven? Hon kommer då givet att få sämre lön och flest kvinnor söker sig till barnomsorgen.

  Du kan väl även ge din syn på arkeologi. Är då felet att det finns för få jobb inom arkeologi och att lönerna är för låga? Är det också ett patriarkaliskt förtryck och könsmaktsordning? Kanske menar du att manliga forskare inom området är mer respekterade än kvinnliga forskare.

 49. leifer Says:

  @Sofie

  Genusvetenskapen är inte neutral utan könsbunden, däri ligger det stora problemet. Om du nu vet så mycket så kan du väl ge exempel på när kvinnor och kvinnors beteende problematiseras eller kritiseras inom genusvetenskapen. För sånt förekommer frekvent när det gäller män.

  Jag tror din lista blir helt tom och du kommer då börja prata om annat eller undvika frågan. På det sätter ger du ju ändå ditt stöd till feminismens alla former, även då den som urartat i Sverige. Tyst medgivande alltså.

 50. leifer Says:

  @Sofie

  Dvs feminismen är alltså inte längre svaret för att frigöra män och kvinnor liksom driva jämställdheten framåt. Problemformuleringarna är passé, ex där om att kvinnor är underställda män och den om könsmaktsordningen. Feminismen har delvis insett detta och börjar då reflexmässigt försvara sig genom att tala dåtid och om andra länder. Men det vi diskuterar är Sverige idag och framöver, inget annat. Därför behövs nåt nytt.

 51. Matte Says:

  Grejen med radikalfeminism är att gränserna har skjutits längre och längre fram i vad som anses som radikalt. Sånt som var otänkbart för 20-30 år sedan är vardagsmat idag. Ett exempel är demoniseringen av män i media.

  Sverige är i dagsläget som ett yrvaket barn som ser sig omkring och märker att jämställdhet också inkluderar män. Det kommer naturliga motreaktioner likt det som tråden handlar om och tyvärr tar det tid att ändra på samhällets syn och handling.

  Gör vi inget pt feminismens framfart kommer pendeln (har redan) slå över och unga män pojkar är de diskriminerade.

  Det svåra är att få denna pendel att bli balanserad, feminism är fel väg har det visat sig. Feminism i sin vagga var berättigad men dagens är i mina ögon unken på fler sätt än inte.

 52. sofie Says:

  @Leifer :”Du förstår väl att högre lön ofta innebär större ansvar och risk? Kvinnor vill reducera risk eftersom vinst för dom inte är så stor. För män är vinsten större i att ta risk. Ett sätt att reducera detta är att öka männens makt inom reproduktionen.”

  Kvinnor vill si och män vill så. Mhm.
  Eller så värderas helt enkelt kvinnors arbete lägre än männens.

  Ang. genusvetenskapen är den knappast fulländad och jag har aldrig läst genusvetenskap. Mitt intresse för feminism kommer från min och andras vardag.

  Jag undrar vilka det är som reflexmässigt försvarar sig. (Även genom att ta andra länder som exempel. Ex. Schweiz?) Samtidigt som jag och Malin erkänner orättvisor mot män och försöker förklara att vi står på båda könens sida förnekar ni all diskriminering mot kvinnor och vill även berätta för oss vad vi är och vad vi tycker.

  @Ulf.
  Om dessa socialsekreterare du har träffat på diskriminerar män som du påstår, då är de inte feminister alls. Då är de manshatare. Skilj på begreppen.

 53. malin Says:

  @leifer: Som sagt, nu pratar jag inte om yrkesval. Man ska välja precis det man vill plugga eller jobba med oavsett kön. Ingen behöver tvinga varken kvinnor eller män till olika yrkes val. För faktum är att det finns många kompetenta kvinnor som söker sig till chefspositioner och det finns många kompetenta män som söker sig till barnomsorgen. Det jag pratar om är att kvinnor kan ha svårare att få dessa positioner och få samma lön endast pga av sitt kön, och att män kan ha svårare har få jobb inom barnomsorg och möts av fördomar pga kön.

  Ja jag håller med om att det känns lönlöst att diskutera. Det är uppenbart att du inte vill lyssna på det jag har att säga eftersom jag ett flertal gånger har uppmärksammat det, men helt inför döva öron. Mycket tråkigt att det är så.

 54. Ulf Andersson Says:

  @ malin och sofie

  Om nu feminismen är så underbar och bra,
  hur kommer det sig att det finns motståndare
  till den?

  Feminism är en hat-ideologi.

 55. Matte Says:

  Fråga till Malin och Sofie.

  Förstår ni att män blir misstänksamma när de stöter på en feminist. Det är liksom svårt att veta om denna feminist är radikal eller ”light”.

  I samma ord/ideologi rymmer så mycket.

  Håller ni med om att feminism inte är samma sak som jämställdhet utan till för kvinnor?

  Tycker ni inte det är märkligt att när män vill ha samma rättigheter som kvinnor möts de av motstånd. Kvinnor har mött detta motstånd själva i historien, så varför begå samma misstag?

  För mig har feminism blivit något negativt likt sexism eller rasism och det är feministerna själva som är orsaken till detta.

 56. Anna Says:

  @ Ulf

  Om nu demokrati är så underbart och bra,
  hur kommer det sig att det finns motståndare
  till den?

  Allt som människor opponerar sig emot är alltså med andra ord dåligt, oavsett vad det är? Bara för att den outbildade pöbeln inte förstår sammanhang utöver TV-tablån och inlärda kulturella företeelser innebär inte det att deras protester bärs med vishetens vingslag.

  Älskar att alla ni farbröder med gråt i rösten kämpar å det yttersta med att förringa feminismen. Det är underhållande.

 57. Matte Says:

  @Anna

  Jag håller med dig!

  Män som vill ha riktig jämställdhet är mesiga och patetiska.

  Vi ska tiga ihjäl männen, de har ingen rätt att säga något om jämställdhet för där har feminister monopol.

  Att ni män inte skäms!

 58. Ulf Andersson Says:

  @ Anna

  Schysst att besvara en fråga med en motfråga.

  ”Älskar att alla ni farbröder med gråt i rösten kämpar å det yttersta med att förringa feminismen. Det är underhållande.”

  Farbröder?
  Det måste jag tala om för kvinnan på bilden.
  Vi har mailkontakt.

  Idag firar IG Antifeminismus i Schweiz 1 år.
  Och i måndags grundades den tyska Antifeministiska Föreningen
  (IGAFD).

  Motståndet växer och ni feminister verkar bli allt desperatare.
  Som Pär skrev: ”Det vi skådar är en feminism som i brist på verkliga mål att kritisera skjuter på vad som helst.”
  https://genusnytt.wordpress.com/2011/04/07/taube-pa-sedlarna-ar-ett-svek-sager-feminist/

 59. Anna Says:

  @ ulf
  Menar du alltså att alla företeelser som möter motstånd är dåliga? Vem avgör det?

  @ Matte
  Absolut inte. Men män som inte kan acceptera att feminismen kämpar för jämlikhet för båda könen, oavsett det kvinnoklingande namnet, och att detta måste inledas med att lyfta kvinnans roll i samhället. Någon annan väg kan man inte gå. Som att kämpa för antirasism genom att börja med att uppmärksamma de fåtal vita män som någon gång kallats ”vitskalle” innan man tar tag i det egentliga problemet.
  Men det är ett vanligt retoriskt grepp. När man pratar om orättvisor är det alltid någon som vill vända på det. Det ni gör här är att, om man jämför med klimatdebatten, puta med underläppen och säga ”men ska inte bilar också få finnas?”

 60. Ulf Andersson Says:

  @ Anna

  ”Men män som inte kan acceptera att feminismen kämpar för jämlikhet för båda könen, oavsett det kvinnoklingande namnet, och att detta måste inledas med att lyfta kvinnans roll i samhället. ”

  Feminismen handlar inte om jämställdhet.
  Det har du fått om bakfoten.

  Feminism är ren ondska.
  Det är klart att den stöter på motstånd 😉

  ”Det ni gör här är att, om man jämför med klimatdebatten, puta med underläppen och säga ”men ska inte bilar också få finnas?”

  Vad gjorde du här: är inte detta att förringa GenusNytts läsare/
  besökare/anhängare/meningsfränder?

 61. Anna Says:

  @ Ulf
  Jag diskuterar med dig. Inte med alla som läser bloggen.
  På vilket sätt är feminism ren ondska (gul smily) och vad är ondska?
  Enligt din definition såklart. Här är vi enbart subjektiva.

 62. Matte Says:

  @Anna

  Med din logik kan vi ju lika gärna skita i män/pojkar.

  Två fel gör inte ett rätt.

  Öppna ögonen

 63. Matte Says:

  @Anna

  först säger du att feminism kämpar för kvinnor och män sen säger du att vi ska lyfta kvinnofrågorna??

  Motsägelsefullt..

 64. Ulf Andersson Says:

  @ Anna

  Du skriver att du diskuterar med mig, men skriver ”ni”.
  Farbror (jag), nyss fyllda 40 år, tackar för artigheten –
  men ”niandet” mot äldre människor slutade man med i
  Sverige för ett tag sedan…………

  Smileyn satt vid samma rad som
  ”Det är klart att den stöter på motstånd”
  Vad har du för defekt webbläsare?

  Det är många som skriver under på att feminism är ren ondska,
  inte bara jag.

 65. JustMe Says:

  Anna:

  ”Älskar att alla ni farbröder med gråt i rösten kämpar å det yttersta med att förringa feminismen. Det är underhållande.”

  Som t ex farbror Tanja Bergkvist?

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/

 66. Ulf Andersson Says:

  @ JustMe

  😉

 67. sofie Says:

  Svar till Matte:

  ”Förstår ni att män blir misstänksamma när de stöter på en feminist. Det är liksom svårt att veta om denna feminist är radikal eller ”light”.””

  Jag kan på sätt och vis förstå misstänksamheten. Själv träffar jag dock sällan på radikalfeminister. Känner inte en enda. Och är ruskigt trött på att bli kallad manshatande feminist av människor som jag aldrig ens träffat när jag samtidigt försöker förklara att jag inte hatar män. Om du har läst kommentarerna i tråden ser du att det ständigt upprepas att feminism är en hat-ideologi och att feminism metyder manshat. Där har ni – som jag tidigare skrev – gett radikalfeministerna patent på ordet.

  ”Håller ni med om att feminism inte är samma sak som jämställdhet utan till för kvinnor?”

  Nej. I min mening är antalet radikalfeminister – de som vill att kvinnor ska ha fler rättigheter än män – mycket mindre än antalet feminister som förespråkar jämställdhet. Anser du att antifeminism är samma sak som jämställdhet? Kan det vara så att det är två namn för i stort sett samma sak men att det alltid finns radikala grupper (manshatare; kvinnor som hatar män) som får mycket utrymme just på grund av de extrema åsikterna?

  ”Tycker ni inte det är märkligt att när män vill ha samma rättigheter som kvinnor möts de av motstånd.”

  Ja. Jag tycker alltid det är märkligt med människor som inte anser att alla ska ha samma rättigheter. Men jag blir ledsen när jag läser att flera av er inte ens kan erkänna att det finns traditioner och normer som diskriminerar kvinnor. Och jag anser ordet ”antifeminism” som väldigt provocerande. Då feminister (exl. radikala feminister) kämpar för både män och kvinnor är det kanske inte så konstigt att det sticker i ögonen med en grupp som bara uppmärksammar männens rätt och samtidigt vill berätta för oss feminister vad vi är.

  ”Vi ska tiga ihjäl männen, de har ingen rätt att säga något om jämställdhet för där har feminister monopol.”

  Mm. För det är ju exakt det vi säger.
  Sen när är alla feminister kvinnor, förresten? Jag umgås inte gärna med män som inte delar mina feministiska åsikter.

  Svar till Ulf:

  ”Feminismen handlar inte om jämställdhet.
  Det har du fått om bakfoten.
  Feminism är ren ondska.”

  Återigen. Sluta berätta för mig vad min ideologi handlar om. Sluta tro att DU har rätt att definiera ordet feminism och att DIN definition är den enda rätta.

  ”Om nu feminismen är så underbar och bra, hur kommer det sig att det finns motståndare till den?”

  Om nu antifeminismen är så underbar och bra, hur kommer det sig att det finns motståndare till den? Anna gav dessutom ett bra svar på frågan.

 68. Ulf Andersson Says:

  @ sofie

  ”Återigen. Sluta berätta för mig vad min ideologi handlar om. Sluta tro att DU har rätt att definiera ordet feminism och att DIN definition är den enda rätta. ”

  Det är feministerna som ska sluta pracka på alla
  sin ideologi.

  ”Om nu antifeminismen är så underbar och bra,
  hur kommer det sig att det finns motståndare till den? ”
  Och det hela började med feminism eller antifeminism?
  Intelligent må jag lov att säga…..

 69. sofie Says:

  Ulf. Jag tror du förstår vad menar när jag säger att man inte kan utgå ifrån att en -ism eller en ideologi är dålig bara för att den möter motstånd.

  Du har redan bestämt dig för vad feminism är och även fast hundratals feminister skulle göra sitt för att bevisa motsatsen här och nu på detta forum skulle du ändå vägra ändra åsikt.

  Av ren nyfikenhet skulle jag vilja veta när antifeministerna här anser att feminismen började ”gå utför”. Eller har feminismen enligt er sedan starten varit överflödig, manshatande och dålig för världen?

 70. Matte Says:

  @Sofie

  Jag erkänner att det har funnits traditioner och normer som missgynnat kvinnor, absolut. Samma sak har det funnits för män då de skickats ut i krig, jobbat med livsfarliga jobb osv.

  Men nu är det 2011 och då bör vi diskutera vad som händer idag och var vi är på väg.

  Det händer för mycket i samhället som är negativt i feminismens tecken för att det ska vara något att ignorera. Och för att du inte stött på det betyder inte att tusentals andra har gjort det.

  Jag träffar ogärna tjejer som säger sig vara feminister. Jag umgås helst med de som säger sig vara ekvivalister (stavning?).

  Va kallar feminismen för dittan och datten inte kvinnor. Ta inte åt dig om det inte stämmer. Skilj på ideologi och person.

 71. Ulf Andersson Says:

  @ sofie

  ”Av ren nyfikenhet skulle jag vilja veta när antifeministerna här anser att feminismen började ”gå utför”.”

  Det började ungefär för 40 år sedan, det vill säga,
  runt 1970. De flesta antifeminister spårar feministernas
  manshat 40 år tillbaka i tiden och fram till dagens datum.

 72. Anna Says:

  @ Matte
  Varför är det motsägelsefullt att börja jämställdhetsarbetet med att likställa kvinnans värde med mannens? Det är ju där det brister.

 73. Anna Says:

  @ Ulf
  På vilket sätt anser du och alla andra som skriver under på det du säger, att feminism är ondska? Vad är ondska? Kan ju inte vara så svårt att förklara om det här är din huvudsakliga premiss?

 74. sofie Says:

  Matte:
  Anser du att dessa traditioner inte finns kvar och att nu endast män diskrimineras?

  Klart man inte ska ignorera något som är dåligt och även fast jag inte känner eller ofta stöter på radikala feminister så är jag medveten om att de existerar.
  Men jag anser inte att feminism som ideologi för den skull förtjänar all denna skit och det är sorgligt att så många av er verkar tycka att man inte ska uppmärksamma kvinnofrågor utan endast männens rättigheter. Som feminist anser jag målet vara att sluta ställa upp kvinnor och män i olika hörn av rummet men antifeministerna här verkar se allt som en tävling: ”vi har det sämst och det är ert fel.” (Likt radikalfeministerna, faktiskt…)

  ”Jag träffar ogärna tjejer som säger sig vara feminister. Jag umgås helst med de som säger sig vara ekvivalister (stavning?).”

  Jag måste erkänna att jag aldrig ens hört talas om ekvivalister fram tills nu. Där verkar vi ha ett väldigt passande namn på mig och vad jag står för. Däremot är det väldigt typiskt att ett ord inte ska få vara ”feminint” samtidigt som ingen ifrågasätter att MAN gör något och att vi alla är MÄNniskor.
  Ekvivalist, feminist eller likhetsfeminist: där har vi mig och jag tänker inte låta radikalfeminister ta över ordet feminism för att ge den antifeministiska gruppen vatten på sin kvarn.
  Varför kallar ni antifeminister inte er själva för ekvivalister, förresten?

 75. JustMe Says:

  Anna:

  Vad som är ondska eller inte är väl mer ett filodofiskt spörsmål kantänka. Eftersom du använder dig av härskartekniken förlöjligande så matar jag på med en ”farbror med gråt i halsen” till, Doris Lessing:

  ”Åhörarna på bokmässan i skotska Edinburgh häpnade när hon gick till våldsamt angrepp på den moderna feminismen, som hon kallade ”en försåtlig, fundamentalistisk kultur”.

  Hon sade att pojkar och män numera är offer som känner skuld för sin blotta existens, och uppmanade männen att slå tillbaka”

  Det är väl det Ulf och andra försöker göra.

 76. leifer Says:

  Sofie

  ”Eller så värderas helt enkelt kvinnors arbete lägre än männens.”

  Kan du ge exempel på detta resonemang? Och vilket system du menar ger kvinnor bättre lön inom de sektorer kvinnor är överrepresenterade? I Sverige är servicesektorn dåligt betald generellt eftersom det inte är så lönsamma branscher pga skattesystem och ett GDS-folk.

 77. Matte Says:

  @Anna

  Men det brister ju lika mycket åt andra hållet. Varför inte jobba för allas rätt? Du negligerar pojkars och mäns problem till ickeproblem, vilket oroar mig.

  @Sofie

  Du missförstår, vi vill att mäns problem ska tas på samma allvar som kvinnors. Just att ni inte tycker mäns problem är lika viktiga som kvinnors gör att bloggar som denna är otroligt viktig.

  Vi kan sluta kalla oss antifeminister den dagen feminism är det den från början var, eller byter tillvägagångssätt och ser till alla. Tills dess kallar jag mig ekvivalist eller antifeminist.

 78. leifer Says:

  Malin

  ”Ja jag håller med om att det känns lönlöst att diskutera. Det är uppenbart att du inte vill lyssna på det jag har att säga eftersom jag ett flertal gånger har uppmärksammat det, men helt inför döva öron. Mycket tråkigt att det är så.”

  Nejdå, dina resonemang tycker jag är bra på många sätt, men samtidigt fungerar det inte om du menar att feminismen är vägen till jämställdhet. Jag trodde jag var tydlig på den punkten. Jag tycker också du och Sofie kör med klyschor och felaktigheter som detta med att ”kvinnor tjänar sämre”. Dvs då blir det en diskussion om fakta och ni har då svalt feminismens vinklade statistik.

 79. Ulf Andersson Says:

  Ondska kan utläsas av det otroliga manshatet
  som nedanstående bloggar och de som de
  länkar till riktigt ryker av
  http://noboytoy.bloggplatsen.se/

  och
  http://www.monicaantonsson1.blogspot.com/

  De här personerna är ingalunda ”radikalfeminister”:
  de är vanliga feminister som hatar män –
  alltså följer de den feministiska ideologins kärnpunkt.

  Lite citat:
  Mansslakt – Kvinnomakt
  https://genusnytt.wordpress.com/2010/02/18/ssu-tjejer-vill-slakta-man-tjejerna-forsvaras/

  ”Män är djur” – Ireen von Wachenfeldt
  ”Kvinnor som ligger med män är könsförrädare”
  ”Skär k*ken av alla män”
  ”Män är talibaner”
  ”Snubbe, gubbe jävla man”
  http://www.dads-r-us.se/2009/10/10/pirata-radical-cheerleading-snubbe-gubbe-javla-man/

  ”Män som diskar varannan tallrik är möjligen ett framsteg för jämställdheten, men inte nödvändigtvis för feminismen .”
  – Tiina Rosenberg, http://www.expressen.se/kultur/1.2213538/krigsforklaring

  ”En heterosexuell kärnfamilj är ju alltid i någon mening ett anti-feministiskt projekt.
  Jag tror inte på familjen. Jag vill föra in i Fi en anti-familjsk politik”.
  – Tiina Rosenberg, som tidigare var styrelseledamot i
  Feministiskt Initiativ (F!), uttalade sig så här i dokumentären
  Viljornas kamp – filmen om Fi
  dokumentär i två delar_2007_1h 58 min_SVT2
  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?a=738196

  Detta var några få snabba exempel.
  There´s plenty more where that came from…..

  Jag kallar inte dessa människor för radikalfeminister.
  För mig är de helt enkelt: feminister.

  Feminismen i nötskal.

 80. JustMe Says:

  @Sofie

  ”Klart man inte ska ignorera något som är dåligt och även fast jag inte känner eller ofta stöter på radikala feminister så är jag medveten om att de existerar.”

  Jag undrar om inte mänga av dom håller till i regeringskansliet? 😉

  ”det är sorgligt att så många av er verkar tycka att man inte ska uppmärksamma kvinnofrågor utan endast männens rättigheter.”

  Jag tycker att du(som många andra) missar poängen med en blogg som Genusnytt. Här belyses den OBELYSTA halvan av jämställdhetsfrågan. Den feministiska agendan genomsyrar press, radio och tv. Kritik mot feminism finns framförallt på nätet, här i Sverige är det Genusnytt och ett fåtal andra bloggar. That’s it. Här vänder man på steken, applicerar feministisk logik fast ”tvärtom”. Jag kan iofs förstå att det kan upplevas som ”gnäll”. Man tar feministretorik från övrig media och spegelvänder den på denna(i sammanhanget) relativt lilla blogg. Då blir det ju lite komprimerat.

 81. leifer Says:

  sofie

  ”Jag undrar vilka det är som reflexmässigt försvarar sig. (Även genom att ta andra länder som exempel. Ex. Schweiz?)”

  Nej, inte är det Schweiz som dyker upp då det kommer i sista hand, utan främst talar man om 3:e världen men också hela världen som en helhet. Ex att män äger de flesta tillgångar och andra såna resonemang. Extrema varianten var när Gudrun Schyman pratade om talibaner och menade att det var samma förtryck mot kvinnor i Sverige. Få eller inga feminister stod upp mot henne utan man tiger still. Konstant gör feminismen också kvinnor till offer och män till förövare. Som jag sa det finns ingenstans nån kritik mot kvinnor och kvinnors beteende vilket även gör genusvetenskapen enögd.

 82. Anna Says:

  @ Ulf
  hemläxa: se om du kan hitta liknande länkar till företeelser där det är ombytta roller som gäller, dvs män som uttalar sig negativt om kvinnor, objektifierar dem, hatar dem rent ut sagt.
  Kan man inte förstå perspektivet, VARFÖR de här kvinnorna är arga, så är ju deras ilska än mer berättigad.
  Och att kalla denna ilska för ondska, då tappar man ytterligare trovärdighet.

  Det enda dessa kvinnor utgör är ett hot mot din skyddade världsbild där din status utmanas. That’s all.
  De förgriper sig inte på män, mördar inte män, de kan förvisso göra sig skyldiga mot ”hets mot könsgrupp” men det är också allt. De reagerar mot ett förtryck du inte kan föreställa dig, och som du förringar ännu mer genom din pappor-mot-feminister grupp.
  Det är som när djurplågare talar ut om det förtryck de utsätts för av enskilda människor som anser att deras val av försörjning kränker andra levande varelser. De använder samma förvridna retorik som du och enkla människor som inte är insatta i hur kvinnan förtrycks dagligen över hela världen – även här, går på det om och om igen.

  Kärnfamiljen är skapat koncept, med eller utan illasinnade motiv, arbetsmarknaden är ett fiasko ur jämställdhetsperspektiv hur gärna än @leifer vill att det ska handla om något annat och alla år av mäns övergrepp mot kvinnor har liksom lämnat sina spår och väckt en vrede. Ingenting är taget ur luften.

 83. sofie Says:

  Matte: ”Just att ni inte tycker mäns problem är lika viktiga som kvinnors gör att bloggar som denna är otroligt viktig”

  Låt mig citera mig själv:

  ”Som feminist kämpar jag för både män och kvinnors rättigheter. Jag vill bryta förväntningar kopplade till kön och vara genusmedveten och jag tror att alla människor skulle må bra av en sådan utveckling.”

  ”Lasse räknade upp en hel lista av orättvisor riktade mot män. Sådant gör mig lika ilsken som orättvisorna riktade mot kvinnor.”

  ”Alla förväntningar som finns på en människa på grund av bristande genustänk gör mig upprörd.”

  ”Samtidigt som jag och Malin erkänner orättvisor mot män och försöker förklara att vi står på båda könens sida […]”

  ”Ja. Jag tycker alltid det är märkligt med människor som inte anser att alla ska ha samma rättigheter”

  ”Då feminister (exl. radikala feminister) kämpar för både män och kvinnor […]”

  Jag känner att jag har upprepat mig tillräckligt många gånger nu.

  Matte: ”Du missförstår, vi vill att mäns problem ska tas på samma allvar som kvinnors. ”

  Men ni tar ju inte kvinnors problem på allvar?

 84. leifer Says:

  sofie

  Du kan inte som feminist kämpa för bådas kön. Du kommer prioritera kvinnors problem och inte minst för att man dessutom ofta är mer lojal med sitt eget kön i såna här frågor. Feminismen är och förblir en (viss) kamp för kvinnor och som är enögd. Att likställa den som en kamp för männen är fruktansvärt fult och gement. Den lögnen accepterar vi inte här. Därför köper vi inte heller feminismen i Sverige. Och vi köper inte att feminismen blivit likställd med jämställdhet.

 85. Matte Says:

  @Sofie

  Men är mäns problem LIKA viktig som kvinnors när det kommer till kritan?

  Jag tycker du är vettig Sofie, det är feminism som inte är det.

  Och ja kvinnors problem är viktiga. Jag skulle gissa på att vi ger kvinnor 90 % av hjälpen i dag.

  Som sagts 10 ggr snart, inkludera män i jämställdhets frågorna på samma villkor ( på riktigt inte bara säga det) så kan vi börja snacka på allvar.

 86. leifer Says:

  Sofie

  Handen på hjärtat, skulle du acceptera en man som kallade sig maskulinist och sade sig kämpa för båda könen? Jag tror svaret är givet och att du närmst skulle kalla en sån man för mansgris.

  Det omvända gäller här, ”vi” accepterar inte feminismen som helhetslösning och nu förstör den mer än den löser. Därför måste den bekämpas.

 87. JustMe Says:

  @Sofie

  Jag tycker att det är bra att du blir ilsken och upprörd över orättvisor som drabbar män. Vad gör du av din ilska? Skriver du inlägg om dessa orättvisor? Om du har gjort det, kan du länka till såna ställen?

  Om inte, hur yttrar sig din ilska och upprördhet?

 88. Ulf Andersson Says:

  @ Anna

  ?

  Jag upphör aldrig och förvånas över hur dumma (”pantade”)
  feminister är. Och vem är du att ge mig hemläxa?
  Fortsätt att bekämpa kärnfamiljen – så ska jag försvara den.

 89. Ulf Andersson Says:

  Jag håller med Pär Ström:
  ””Feminism och logik är ofta som olja och vatten. ”They don’t mix”.”

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/04/09/regeringen-lagger-pengar-pa-jamstalldhet-i-skogen/

 90. JustMe Says:

  Ok, I’m biased but… Jag tycker mig se ett mönster. Feminister gör inhopp här. När deras argument ifrågasätts känner dom sig trängda och vips är dom borta. Men för all del, Malin, Sofie och Anna kanske bara tar sig en lördagsgrogg? Fan tro’t.

 91. Anna Says:

  @ Ulf
  enligt ditt subjektiva synsätt. Jag talar för mig själv och inte för världens feminister. Jag har lika stor rätt att ge dig hemläxa som du har att kalla mig pantad.

 92. Anna Says:

  Var det inte Pär Ström som satt som ett retard i SVT Debatt och grät över att pojkar har det svårt i skolan, att det är ORÄTTVIST för män i samhället och att feminismen är någon slags liga? Då är det här världens roligaste avgrund.

 93. leifer Says:

  Anna

  Var är poängen med att bara sabba och kasta skit? Snälla sluta skriva här om du inte kan vara konstruktiv.

 94. Anna Says:

  Mansförtryck och kvinnovälde- en medelålders man hallucinerar i pdf-format

 95. Anna Says:

  @leifer
  kastar jag skit när jag inte delar era åsikter? hela den här bloggen är fientlig och fördummande, rent ut sagt bakåtsträvande.
  Ni använder personangrepp, pratar om ondska och annat trams, finns det något syfte med att enbart diskutera med likasinnade? Det här är ett ämne som väcker stor debatt ÄVEN 2011

 96. leifer Says:

  Tvärtom, den är klockren som moteld och uppvaknande för män (och kvinnor som också blivit lurade av feminismen). Och den är inte skruvad och galen som feministiska manifest.

  Fortsätter du så där Anna så kommer du betraktas som ett troll här. Då är det bara att byta nick (igen?) och återkomma med mer dynga för dig att sprida här. Är det roligt för dig?

 97. leifer Says:

  Anna

  Du är inte är närheten av att förstå nånting av det som sägs här, därför är det meningslöst att försöka förklara för dig. Du verkar dessutom bara ute efter att förstöra, så jag kommer se dig som ett troll i fortsättningen. Men du komemr förstås ändå byta nick etc, så varför bryr man sig över vad du säger?

 98. Anna Says:

  Jag är inte intresserad av att byta nick, eller att hävda mig här, eller förstöra ert klotterplank. jag är bara oerhört road av den här nonsensfrågan. Nu tackar vi för samtalet och går vidare i livet åt varsitt håll.

 99. leifer Says:

  Anna

  Tack för att du är tydligt med att du tycker männens perspektiv på jämställdhet är ”nonsensfrågor” liksom att du kallar detta för allt annat nedlåtande du kan komma på. En härskarteknik alltså som feminister nu använder flitigt själva. Men som sagt, du är bara ett troll (vilket är synd i sig).

 100. JustMe Says:

  @Anna

  Du sa:
  ”retard” och ”hallicunerar”

  Du sa:
  ”Ni använder personangrepp, pratar om ondska och annat trams”

  Det är ju bra att inte Du använder dig av personangrepp. 😉

  Jag föreslår i all enkelhet att du nu går in på någon litteratursida och skriver något lika väl underbyggt om Doris Lessing(farbrorn med gråt i halsen).

  🙂

 101. sofie Says:

  @leifer
  ”Feminismen är och förblir en (viss) kamp för kvinnor och som är enögd. Att likställa den som en kamp för männen är fruktansvärt fult och gement. Den lögnen accepterar vi inte här.”

  Det blir jobbigt att diskutera med någon som hävdar att allt man säger är lögn.

  @matte
  ”Men är mäns problem LIKA viktig som kvinnors när det kommer till kritan?”

  Ja. Dessutom tror jag att ett och samma problem kan ställa till det för båda könen. Ett (något förenklat) exempel: män ska vara macho, kvinnor ska vara känsliga. Männen håller inne med känslor som kommer ut i våld och för tidig död. Kvinnor uppfostras till offer. Det är därför jag blev så upprörd över den exkluderande självhjälpsgruppen i min skola (endast för ”unga tjejer”). Som tjej fick jag veta att jag ”ska ha” problem med min självkänsla samtidigt som mina manliga kurskamrater fick veta att de inte får ha sådana problem för det är ”typiskt för tjejer”.

  @JustMe
  ”Skriver du inlägg om dessa orättvisor? Om du har gjort det, kan du länka till såna ställen?”

  Jag önskar att jag hade haft något att länka till här. Sedan väldigt ung ålder har jag hamnat i debatter angående genus och jämställdhet titt som tätt och stått både på kvinnornas och männens sida beroende på temat. Dock främst ”öga mot öga”, inte så ofta på internet.

  ”Feminister gör inhopp här. När deras argument ifrågasätts känner dom sig trängda och vips är dom borta. Men för all del, Malin, Sofie och Anna kanske bara tar sig en lördagsgrogg? Fan tro’t.”

  Orka ta det till den nivån? Alla har inte möjligheten att sitta framför datorn 24/7 (även om det tragiskt nog nästan är fallet för mig just nu, hehe.)

  @Ulf
  ”Jag upphör aldrig och förvånas över hur dumma (”pantade”)
  feminister är.”

  Jag måste säga att du har gett det mest ”pantade” intrycket här. ”Matte” har man åtminstone kunnat diskutera med. Du har din förutfattade åsikt om alla världens feminister och skulle nog inte för något i världen ändra på den.

 102. Ulf Andersson Says:

  @ sofie

  ”Jag måste säga att du har gett det mest ”pantade” intrycket här. ”Matte” har man åtminstone kunnat diskutera med. Du har din förutfattade åsikt om alla världens feminister och skulle nog inte för något i världen ändra på den.”

  Du har läst Annas intelligenta kommentar va?

  Det är feminister som du, som har förutfattade meningar
  och ni är otroligt naiva om ni tror att ni ska lyckas ändra
  på andras åsikter. Nej, jag kommer aldrig att ändra
  på min åsikt. Det kan du tacka feministiska
  socialsekreterare i Uppsala för.

 103. JustMe Says:

  @Sofie

  ”Jag önskar att jag hade haft något att länka till här. Sedan väldigt ung ålder har jag hamnat i debatter angående genus och jämställdhet titt som tätt och stått både på kvinnornas och männens sida beroende på temat. Dock främst ”öga mot öga”, inte så ofta på internet.”

  Ok. Det är ju bra att du tar strid för din övertygelse! Det är kanske dags att ”blanda” lite även på nätet? Du har ju skrivit en del inlägg till feminismens försvar här. Varför inte(som feminist) skriva även om orättvisor som drabbar män? På feministbloggar t ex? Min åsikt om feminism och feminister skulle raka i höjden om du och andra feminister gjorde så.

  Med det sagt så erkänner jag utan omsvep att jag själv inte gått till feminismens försvar på bloggar som är kritiska till feminism. Av skäl som jag har angett i tidigare inlägg.

  ”Orka ta det till den nivån? Alla har inte möjligheten att sitta framför datorn 24/7 (även om det tragiskt nog nästan är fallet för mig just nu, hehe.)”

  Jo, det var lågt av mig. Blev lite frustrerad bara, Sorry. 😦

 104. sofie Says:

  @Ulf
  Du har inga förutfattade meningar? Du berättar för mig vad jag tycker som feminist, att jag är manshatare, trots att jag säger att så inte är fallet. Och som jag har sagt ett antal gånger så vet jag redan att det inte går att ändra dina åsikter. Du har redan bestämt dig och det spelar ingen roll vad vi säger.

  Det är faktiskt lite underhållande när du går in i en diskussion och bestämmer vad alla andra tycker och vad vi står för, sen försöker påstå att vi har förutfattade meningar och att du minsann inte tänker ändra på din åsikt…

  Intressant är också att jag anklagades för att använda mina egna erfarenheter från Schweiz som argument samtidigt som du använder dina erfarenheter från en yrkesgrupp i en stad.

  @JustMe: ”Det är kanske dags att ”blanda” lite även på nätet?”

  Det har jag gjort, men minns inte riktigt var. Det var länge sen jag diskuterade jämställdhet på internet. Sen hamnade jag här. :p

 105. Meddelande Says:

  De feministiska äcklena valdes av någon underlig anledning av _mindre_ än en procent av alla kvinnor och män i det senaste valet.

 106. Ulf Andersson Says:

  @ sofie

  Grattis! Du har förstått att jag inte tar order från feminister
  eller lyder feminister.

  Anna erkände i stort sett att hon var manshatare
  genom att försvara vad andra knäppa feminister har
  sagt och gjort, och i och med att hon attackerade kärnfamiljen.
  I en kärnfamilj ingår – tadaaa: en man.

  Snälla säg något dumt om kärnfamiljen och
  besegla ditt öde som manshatare!

 107. michael Says:

  Feminismen har varit en helig ko i sverige väldigt länge och heliga kor ruttnar alltid innefrån pga brist på kritik.En ism som medvetet sprider halvsanningar och lögner är inte värd något annat än förakt.Och vem vill ta i en sådan skitig utsträckt hand

 108. sofie Says:

  ”De feministiska äcklena valdes av någon underlig anledning av _mindre_ än en procent av alla kvinnor och män i det senaste valet.”

  Fi är inte de enda feministerna i Sverige.

  @Ulf
  Jag är själv uppvuxen i en kärnfamilj och förstår inte varför jag ska säga något negativt om kärnfamiljen. Tolerans är väldigt viktigt för mig. Därmed inte sagt att kärnfamiljen är det enda rätta.

  Jag gissar att när Anna kritiserar kärnfamiljen kritiserar hon inte det faktum att där ingår en man: snarare kanske könsrollerna som ofta stöps i kärnfamiljen.

  Jag förstår inte varför du pratar om att ta order och lyda feminister. Jag beordrar inte dig till någonting och det handlar inte om att lyda. Det handlar om att diskutera, utbyta åsikter. Vem vet, man kanske lär sig något på köpet?

  @Michael
  Kritik, även självkritiskt tänkande, är alltid bra och behövs även inom feminismen. Det är jag den första att ”erkänna”. Ditt påstående om att feminismen endast sprider halvsanningar och lögner kan jag lika bra applicera på er ideologi. På det viset kommer man dock ingen vart.

 109. sofie Says:

  @Ulf

  Jag gjorde en kort visit på din (?) hemsida om papparättsgruppen.
  Nu råkar jag befinna mig på ett flygplan påväg mot Barcelona och snart rullar matvagnen förbi min plats, men jag hann läsa det här:

  ”Myten om mamman som den goda modern och den enda naturliga vårdnadshavaren och boendeföräldern lever kvar bland allmogen, socialtjänsten och rättsväsendet i stenålderssamhället Sverige.”

  Jag vill bara påpeka att det är precis den bilden av kvinnan som endast ”den goda modern” som feminister kämpar mot.

  Och att pappornas rätt ökar i takt med att feministernas kamp får genomslag i politiken.

  I Schweiz finns inte pappaledighet. Knappast på grund av feministerna. Tror du att det är feministerna som skrivit dessa stenålderslagar och hur förklarar du det med tanke på att kvinnor inte sitter (har suttit) vid makten i samma utsträckning som män?

 110. Chr Ewrk Says:

  Ulf, det är nog lite för mycket känslor från ditt håll nu. Sofie är ju villig att föra en debatt iaf. Det är bara att påvisa de halvsanningar som feminismen kastar runt så borde det vara avklarat?

  Samt med feminism så tror jag man för det mesta menar statsfeminismen, eller den feminism som syns i politiken. Feminismen är tyvärr ett kapat ord. Det står för lite allt möjligt beroende på vem man frågar 🙂

  Så diskutera inte vad feminismen står för, diskutera ämnen och sakfrågor istället! Blir bara hårklyveri annars.

 111. Ulf Andersson Says:

  @ sofie

  Visst är det min hemsida.

  ”Och att pappornas rätt ökar i takt med att feministernas kamp får genomslag i politiken.”

  Vem tror du att du lurar med det påståendet?

  ”I Schweiz finns inte pappaledighet. Knappast på grund av feministerna. Tror du att det är feministerna som skrivit dessa stenålderslagar och hur förklarar du det med tanke på att kvinnor inte sitter (har suttit) vid makten i samma utsträckning som män?”

  Ja, det är män som har stiftat lagarna.
  Men feministerna kämpar inte för papporna –
  de som kämpar för papporna är antifeminister
  och papparättsaktivister (varav en Schweizisk papparättsaktivist, papanews.ch, lyckades att få sin hemsida hackad av feminister,
  vilket säger en del om feministerna!).

  Snälla, gör inte misstaget att ta mig för att vara nybörjare!

  ”Det handlar om att diskutera, utbyta åsikter. ”
  Jag behöver inte byta eller utbyta åsikter:
  jag står för den åsikten jag är av – punkt.
  Vet inte hur andra besökare gör,
  men jag går inte in på GenusNytt för
  att byta åsikt.

  ”Vem vet, man kanske lär sig något på köpet?”
  VAD skulle en feminist möjligtvis kunna lära mig?

 112. Sigvard Says:

  Joel Bergqvist frågar sofie: 08 april 2011 kl. 12:15: ”Eftersom du säger att du som feminist även kämpar för mäns rättigheter skulle jag vilja veta vilka mansfrågor du tycker är viktigast och hur du uppmärksammar/arbetar med dessa.”

  Jag tycker det är ett bra sätt att bli konstruktiv.

  &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

  Sofie frågar: Är väldigt nyfiken på att få se all denna forskning som visar att kvinnor tar till våld lika ofta som män. Länk till källa?

  I min bok, se http://psykopat.info, har jag sida upp och sida ned med sådana referenser.

  På onsdag har f.ö. Pär Ström haft min bok i sex månader för att skriva en recension av den. Där får du då höra mer.

  &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

  Ulf Andersson säger: ”att feminismen började ”gå utför” ungefär för 40 år sedan, det vill säga, runt 1970. De flesta antifeminister spårar feministernas manshat 40 år tillbaka i tiden och fram till dagens datum”.

  Jag ansökte 1971 om medlemsskap i Grupp 8 i Uppsala, men fick ett vänligt och begripligt förklarande nej-svar.

  Garpes och Ostens ”Tjejsnack” (1971) ”Å, å, å… tjejer, å, å, å… tjejer,
  ni måste höja era röster för att höras” var inte direkt fylld av manshat.”

 113. Sigvard Says:

  Rent allmänt tycker att det har blivit väl mycket pajkastning mot sofie här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: