Unicef låter män dö i svält och malaria?

by

Expressen publicerar en artikel där de låter Unicef-personal i olika länder berätta hur de arbetar med humanitärt arbete i olika länder i tredje världen. Så här berättar Ida Neuman från Etiopien:

”Varje dag dör runt 1 000 barn i Etiopien. Unicefs hälsoprogram försöker rädda så många liv som möjligt till minsta möjliga kostnad.  ‘Kvinnor och barn dör i sjukdomar, som exempelvis malaria, diarré, svält och lunginflammation. Det finns inte tillräckligt med personal’.

Annonser

15 svar to “Unicef låter män dö i svält och malaria?”

 1. Henke Says:

  Bra inlägg! Kort, koncist, viktigt och något som berör oss alla!

  Mycket bra skrivet Pär!

 2. Ulf Andersson Says:

  Lite av en feministisk ”favorit i repris”,
  det vill säga, feminister har tidigare framhävt
  att det är främst kvinnor och barn som dör av svält
  https://genusnytt.wordpress.com/2009/02/11/chefredaktor-tycker-svaltande-kan-do-om-de-ar-man/

 3. Ursus Says:

  Att rädda utsatta människor är självklart beundransvärt, men jag skulle gärna vilja veta varför män inte verkar uppfylla kraven. Varför anses män per automatik vara sämre föräldrar/människor på grund av att de saknar bröst/har penis?

 4. michael Says:

  Feminister har allt mer tagit över hjälporganisationer och eftersom den är könsrasistisk så ägnar man allt större del av tiden med att sortera ut oönskadegrupper istället för att hjälpa alla människor som lider

 5. Janne Says:

  Att de räddar barn är bra, varför ska de inte få göra det?

  Ser man till personalen måste det ha kvoterats länge i UNICEF, det finns tydligen bara en liten del män kvar…

 6. Kristin Says:

  I artikeln talar majoriteten av Unicef-medarbetare om barn. Endast en person nämner kvinnor och barn. En annan angående undernärda barn i Vietnam ”arbetar mycket med att informera mammor och familjer om amning och barnkost.”
  Sammantaget tycker jag att det är övervägande positivt.

 7. Matte Says:

  Håller med Kristin, artikeln riktade in sig mestadels på barn vilket är de som i första hand behöver hjälp.

  Sen är det ju en som uttrycker sig korkat.

  Jag har dock märkt att hjälporganisationer har blivit mer feministiska, vilket gör mig orolig att män kommer att bli än mer åsidosatta när det gäller stöd. Myter som att män bara super bort stödet så vi ska skicka allt till kvinnor har ju frodats som en vidrig sanning.

 8. Hanen Says:

  Den sjukliga västerländska feminismen, som är grovt könsrasistisk på hemmaplan, är nu den dominerande ideologin inom våra hjälporganisationer.

  Och när dessa feminister agerar ute i världen läggs dessutom en rejäl portion klassiska rasism uppe på feminismen. Detta eftersom utländska män ju per automatik anses vara ännu sämre än västerländska i feministernas ögon.

  Detta är mycket allvarlig och förödande diskriminering sker mot män i tredje världen baserat på den misandri som är fundamentet inom feminismen. Män betraktas därför som värdelösa och icke skyddsvärda. De kan lika gärna dö.

  Hur vi ska kunna motarbeta feministerna och deras vedervärdiga människosyn är en viktig fråga. Personligen vet jag inte riktigt hur vi ska kunna hindra den här sortens förtryck och diskriminering när inte ens våra politiker på hemmaplan verkar förstå den gigantiska problematiken med feminismen och dess könsrasism.

 9. Lövet Says:

  UNICEF är väl just ”the United Nations ChildrEns Fund” varför ett fokus på barn framför vuxna synes ok…
  …sedan var det förvisso en som slant med PK-tungan, men det lär inte vara så att UNICEF satsar på kvinnor. (Det finns det andra FN-organ som gör dock…)

 10. Max Says:

  Fantastiskt (nästan otäckt) stark bildkomination där med den välmående vita i-kvinnan och den utmärglade svarta u-mannen. Alla människor förtjänar hjälp lika mycket eftersom alla har ett barn inom sig, är ett barn djupt inne med ett ett barns ängslan, förtvivlan och hopp. Och detta oavsett ålder om man så bara skulle ha en dag kvar att leva i vilket fall som helst. Femisitiska satsningar inom u-hjälpen är ett mycket krasst uttryck för gruppegoism.

 11. Eric Says:

  Jag blir riktigt förbannad. Det här är rena apharteid, tydligare än så här kan det inte bli att genusindustrin har drag av fascism och är så långt ifrån sann jämställdhet man kan komma.

 12. JD Says:

  Ja Eric.
  En cynisk syn på män som oönskade förbruksvaror.

  Femicemitism skulle jag vilja kalla det som en variant på anticemitism.

 13. martin Says:

  Lätt off topic men relevant.
  Feminism strävar väl inte efter ett matriarkat/gynaikokrati,
  då är det väl gynaikokrat man är och inte feminist?
  Feminism för mig är strävan efter erkännandet av lika värde och inget annat.

 14. A Says:

  ”ParStrom” slår ett populistiskt och osmakligt slag med sitt inlägg.

  Med de knappa och frivilliga resurser som UNICEF åröigen får av regeringar och den privata sektorn skall organisatioen hjälpa kvinnor/barn i 155 länder. De svarar på över 200 katastrofer varje år och de flesta når inte svenska nyhetssidor.

  UNICEF har ett mandat från alla världens länder som styr FN att hjälpa de mest de utsatta- Dessa är – även i fattiga länder – är inte män. Det är BARN och deras primära vårdnadshavare MAMMAN. Barn/kvinnor är mest sårbara och mest utsatta.

  Att primärt kvinnor söker sig till den humanitära sekton är helt krasst att vi män tycker att det är för dåligt betalt. Många undersökningar bekräftar detta.

  //MAN

 15. Anna Says:

  Om UNICEF:s arbete: ”Alldeles för många barn dör varje dag av sjukdomar som kan förebyggas. UNICEF kämpar över hela världen för att ge barn allt det som behövs för att överleva och växa – vaccin, bra hälsovård, rent vatten, toaletter, näringstillskott, myggnät som skyddar mot malaria. Och för barnens skull ser vi också till att gravida kvinnor och nyblivna mammor får bästa tänkbara hjälp och vård.” (http://www.unicef.se/om-unicef/vart-arbete)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: