Nu ska vanliga sällskapsspel bli feministiska

by

Det kom ett intressant mejl på Genuslistan, en epostlista som drivs av Nationella sekretariatet för genusforskning och som riktar sig till Sveriges genusforskare. Det handlar om att utveckla sällskapsspel med inbyggd feminism. Nedan följer hela mejlet, urklippt och inklistrat utan ändringar. Bilden kommer dock från Google bildsök.

hej alla!

jag heter ulrik wemmenhed och är sällskapsspelsutvecklare, med fokus på jämställdhet. i skrivande stund är jag i slutfasen med mitt nya spel, som handlar om feminism i vardagen.

eftersom ni är fenomenalt smarta och insiktsfulla vore det en miss att inte gå ut med ett upprop och önskan om just vardagsfeministiska tips som ni måhända sitter inne på, som hela landet borde få ta del av och anamma.

det kan vara ”banala” och ”triviala” saker såsom att som kille sitta ner och kissa, att säga ”hen” istället för hon/han, att skippa tillägget dam och bara säga fotboll, och så vidare. Små, vardgagliga enkelheter som ändå skapar skillnad.

Mitt spel tar upp en hel del tips. Men det kan ju finnas något som jag missat, så ifall ni har något tips, tveka inte att skriva en rad till mig. det behövs inga långa utläggningar eller teoretiska analyser.

med feministiska hälsningar/

Ulrik Wemmenhed
Athena Spel

.

Kommentar: Ulrik Wemmenheds företag, Athena Spel, har redan utvecklat ett spel. Det heter ”Kvinnofrågor” (se bild nedan). Jag citerar företagets sajt:

”Kvinnofrågor är ett unikt sällskapsspel om jämställdhet, feminism och kvinnohistoria. I spelet tävlar du och dina vänner kring porträtt av kvinnor och organisationer från förr och nu som, alla på sina unika sätt, är inspirerande förebilder i en mansdominerad värld. Genom finurliga och samtidigt enkla regler spelas Kvinnofrågor utan prestige och prestationskrav. Så ta chansen att på ett avslappnat och roligt sätt vässa dina kunskaper om personligheter som Fredrika Bremer, Anna Lindh, Barbro Alving, Claes Borgström, Mary Wollstonecraft, Teater Lacrimosa, Odd Fellas, Kerstin Hesselgren, Le Tigre, Rosa Luxemburg, Fadime Sahindal, Wu Tse-Tien, Sapfo, Christine de Pisan, Mian Lodalen, med flera…”


Annonser

65 svar to “Nu ska vanliga sällskapsspel bli feministiska”

 1. Musse Pig Says:

  Vilka dårar! Jösses!

 2. Joel Says:

  ”det kan vara ‘banala’ och ‘triviala’ saker såsom att som kille sitta ner och kissa”

  Feminismen är verkligen banal. För äkta jämställdhet så bör alla sitta ner och kissa? Att stå-kissa är patriarkalt? Eller är det penis-avunden som sticker upp sitt huvud igen?

 3. profanum_vulgus Says:

  Sitta ner och kissa?! Hahahahahaha.
  Fyfan vilken humor. Jag kan tänka mig att det gör skillnaden i vardagen för många……
  Jag föreslår att kvinnorna börjar stå upp och kissa istället. Jag ska lyssna utanför toaletten så att min fru inte spolar så att jag vet att hon stod i duschen och kissade, för jämlikheten.

  En annan bra sak är att skippa förledet femin- i feminism, det är ju könsbundet precis som hon/han. Man borde istället säga utrimism vilket indikerar vilket genus som.

 4. profanum_vulgus Says:

  *utrumism*

 5. Jocke S Says:

  Jämmerligt kvinnofjäsk! Och han har ju glömt ”de verkligt stora”, Schyman och framför allt den eminenta Eva Lundgren!
  För de som är intresserade, får jag flagga för min artikel som äntligen tagits in på sourze. Om hur RFSL lockar 13 åringar till sin fritidsgård för HBT-ungdomar. Och hur RFSU sköter om sexundervisning på lärarlösa skollektioner, i ”fittfakta, kukunskap och rövknull” (deras ord).
  http://www.sourze.se/Extremsex_och_statsfeminism_prackas_p%c3%a5_v%c3%a5ra_barn_10749187.asp

 6. Jocke S Says:

  profanum vulgus. Utmärkt du kommit fram till detta! ”Feminism” är förstås mycket värre än ”hon/han”. Då det förra speglar enkönade värderingar!
  Låt oss inte glömma detta var gång ordet kommer upp!

 7. Sven Says:

  Claes Borgström, ha,ha, ha! Det där med att sitta ner och pissa är väl av hälsoskäl (mdeicnska skäl). Samtidigt finns det ju feministiska kurser där tjejer lär sig att stå upp och urinera, vilket visst ska vara möjligt med rätt grepp. Tänk att det finns en feminsistisk nörd som är man, jag har noterat det tidigare och bloggat om det, men nu kunde jag inte låta bli att brista ut i ett spontant fniss, vilket säger mycket eftersom jag är lite nere.

 8. Matte Matik Says:

  Här hittar du personen bakom spelet, och många andra, i ett reportage (många bilder!) om ”Urban Art State”. Med på detta event var bl.a. Joanna Rytel (bildbevis finns).

  http://www.qx.se/9641/urban-art-state-utmanade-heteronormen

  Urban Art State startades av konstnärerna Ida Hansson och Camilla
  Påhlson sommaren 2008. De är ett Umeåbaserat och feministiskt nätverk
  som arbetar med genusfrågor i en konstnärlig kontext.

 9. Lövet Says:

  Måste. Köpa.

  …Grand Theft Auto…

 10. Lorem Ipsum Says:

  1) Hitta på feministiskt sällskapsspel
  2) Skriv skamlös plugg på genuslistan
  3) Profit! Dvs tio miljoner i statligt stöd

 11. Sam Says:

  Överdriven rubrik. Det finns nu två feministiska sällskapsspel i världen. Någon som är mer intresserad av spelindustrin kan räkna ut hur många promille av alla vanliga sällskapsspel det utgör.

  Och för alla som inte provat är det jättebra när både män och kvinnor sitter ner och kissar. Mindre stänk, mindre stink = mindre betungande städning – oavsett vem som utför städarbetet. Förklara gärna fördelen med att stå (för den som inte älskar att städa toalett) för en med sittradition i familjen sedan generationer tillbaka.

 12. Matte Says:

  Hahahaha, sitta ner och kissa. Vilket trams.
  Vad har det med feminism att göra?

 13. Matte Says:

  Kan man inte träffa rätt i toaletten när man står är man förmodligen 5 meter lång eller 50 cm kort eller 150 år gammal.

  Hahaha

 14. Ursus Says:

  Denne Ulrik är då ett ypperligt bevis för vad som händer när genus blir viktigare än allt annat i skolan – människan kan ju inte ens använda sig av stor bokstav korrekt! Signaturen åsido.

 15. Info Says:

  HEN GLÖMDE VÄL INTE?

  Hen hade med MIAN LODALEN m.fl. i sitt banbrytande spel om betydelsefulla ”kvinnor”. Men hen har väl inte glömt

  PETRA ULMANEN
  KARIN BOYE
  SELMA LAGERLÖF
  ANNA TROBERG
  MARIA FERM
  TIINA ROSENBERG
  BARBRO ALVING
  ELISABETH MARKSTRÖM
  CATRINE NORRGÅRD
  STINA SUNDBERG
  KLARA JOHANSSON
  ELIN GRELSSON
  KRISTINA HULTMAN
  HARRIET LÖWENHJELM
  MEDLEMMAR I FOGELSTADGRUPPEN
  EVA BRUNNE
  JOANNA RYTEL
  VALERIE SOLANAS

  och många andra, som också utmanar och utmanade heteronormen? Som annars kan känna sig förbigångna och ojämlikt behandlade!

  Hur som helst – någon svårighet att med hjälp av rundliga bidrag från Kulturrådet finansiera sin utveckling av sällskapsspel med genusperspektiv lär inte ”Ulrik Wemmenhed” ha.

  F.ö. har jag redan hört Sveriges radios Radiosporten övergå till att säga bara ”fotboll” i stället för ”damfotboll”: ”Svenska mästare i fotboll blev idag Örkelljunga BK.”

 16. Jämställdhetsministern Says:

  @Matte

  Vad har sitta ned att kissa med feminism att göra? Det är helt enkelt ett banalt sätt att förnedra män. Det vill säga det är bra för den feministiska jämställdheten.

 17. Erik Norén Says:

  @ Sam
  Inget fel i att män sitter och kissar, men vad har det med jämställdhet att göra? (båda ska väl få välja hur de vill göra?)

 18. Henrik Says:

  Tänkte dra en vals om Valerie Solanas men Info hann före.

 19. JD Says:

  En duktig Idiot och feministisk träl som antagligen har helvetes svåra kval i sitt liv som enbart går ut på att hitta brister och fel i att vara född med snopp!
  Att ställa egna krav på feminismen eller kvinnor existerar inte i den här stackarns tankevärld. Jag tycker oerhört synd om honom faktiskt!

  Såna här människor får mig att tänka på vampyrserien True Blood där vampyrerna har slavar/trälar vars enda värde i livet går ut på att vara sin härskare till lags. Det är perverst och äcklar mig!

 20. JD Says:

  När det gäller att stå och kissa så är det väldigt vanligt att kvinnor står och kissar på framförallt offentliga toaletter.
  Jag har varit lokalvårdare en gång i tiden där kvinnors toaletter ofta har varit minst lika grisiga. Jag har också fått detta bekräftat genom någon undersökning på nätet.

 21. Hjalmar Says:

  @Sam
  Sitt ner du, jag tänker fortsätta att stå…
  På offentliga toaletter…usch…och även i skogen. Jag brukar tänka att jag pissar på alla feminister 🙂

 22. Demokraten Says:

  Ett glasklart bevis på hur obegripligt sjuka hjärnor de där manshatande könlöshetskommunisterna föddes med är att de ju faktiskt tror att de har något att göra med, och har rätt att pekpinna om hur medborgarna, individen, ja just du, ska urinera, när du dragit ned dina icke feministgodkända kalsonger av oerhört manligt ljusblå färg.

  Blir det mycket mera patetiskt än att göra politik av en privat angelägenhet, det vill säga: hur någon kissar?

  Så mitt söta lilla kommunist-äckel, hur medborgaren kissar, det har intellektuella roadkill som du naturligtvis inget att säga till om.

 23. Kim Says:

  Genusmedvetna kamrater som har fötts med en förtryckande könstillhörighet!

  Kamrat Göran Lindberg har som vi vet tyvärr gjort patriarkala avvikelser från den feministiska linjen och därtill hamnat i fängelse för grova brott. Detta, liksom andra grova brott och patriarkala avvikelser, måste vi nu gottgöra på grund av vår medfödda kollektiva skuld.

  Därför tar vi hädanefter och sitter ner och kissar, varje gång behov att urinera uppstår. Ropen skalla, patriarkatet ska falla!

 24. Kristin Says:

  KVINNOFRÅGOR – ETT SÄLLSKAPSSPEL OM KVINNLIGA FÖREBILDER

  Claes Borgström ”kvinnlig” förebild?

 25. JD Says:

  på Malmö Fria Kvinnouniversitet får kvinnor minsann lära sig att stå och kissa!
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/article261342.ece

  Hur många miljoner i bidrag har man fått av Staten för detta ändamål?

 26. Matte Matik Says:

  @Sam: Att rubriken är missvisande har du rätt i. Jag har inget emot att sitta på toaletten, och det ska väl vara bättre ur hälsosynpunkt enligt Aftonbladet-artiklar (en outsinlig källa till kunskap, kan alltså vara hur det vill med den saken) – men att göra det till en jämställdhetsfråga…
  @JD: Vet några som driver en camping. De som städar där påstår att det överlag är snuskigare på damernas serviceavdelning än herrarnas.

 27. Jocke S Says:

  Vill bara påpeka följande:
  Att i t.ex. i Indien sitter män ner och kissar.
  Att det är svårt att pricka rätt för många, strålen tenderar att välja sin egen väg.
  Samt att det är svårt, och äckligt, att sitta ner på våra pissoarer!
  För de som vill ge mig ett handtag i min artikel på sourze, (se länk ovan)så är debatten igång! Måste själv åka vidare, nog utan mer internet idag!

 28. Kristin Says:

  Ulrik Wemmenhed menar alltså att de män som sitter ner och kissar gör det som en feministisk manifestation. Eller som han uttrycker det ”skapar skillnad”.

 29. Manhood United(barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  Fine. Så länge feministerna själva bekostar kalaset! Jag vill inte betala!

 30. Kim Says:

  Kristin: Vi kanske ska uppgradera det m*nliga sittkissandet till en feministisk mikrorevolution när vi ändå är i farten? ”Skapa skillnad” låter lite tamt, tycker jag.

 31. Johan Says:

  Säkert en jättehit! Bland rödvinsvänstern och kulturmarxisterna på Södra teatern…

 32. Sven Says:

  Jag vill inte påstå att det är så men lite grand kan man ju ändå tänka att sådana här lydiga feministmän också, åtminstone några. lever ut en masochistisk läggning genom sitt feminsistiska engagemang.

 33. JockeH Says:

  /FACEPALM

 34. Lövet Says:

  För att göra ett inlägg i sitta vs stå-frågan så är det i vart fall självklart att det är bättre att sitta ner nattetid, eftersom man då slipper tända lampan på muggen…

  …men nu kommer väl Matte att komma med nån antydan om ålderns betydelse för behovet av att gå upp på natten… 😉

  …varvid jag då bestämt hävdar att mängden intagen vätska också har betydelse! Så det så! 😉

 35. Torstensson Says:

  Kommer det ett spel som heter ”vanliga kvinnors preferenser” ?

  Feministiska killar är ganska ointressanta på köttmarknaden om jag ska vara extremt cynisk.

 36. Torstensson Says:

  Sven

  Jag tror det är män som är väldigt svaga i sin mansroll. Som känner sig vilsna just pga av ett feministisk klimat som pågott i 30 år. Han känner nog ett sorts självhat likt vissa invandrare gör. Han har misslyckats med att vara en sådan typ som normala kvinnor vill ha och därmed i någon sorts dimma anammat feminismen.

  Tittar man på honom så ser han inte ut att vara en kille som lyckas på krogen. För att vara frank. Jag tror också att han inget hellre vill än att ligga med snygga vackra icke feministiska kvinnor. Det är min teori kring sådana här könsprostituerade tjej-killar.

 37. Koo Says:

  Och här: statligt stöd till projekt ”Fittbyxan”. Just att kvinnor skall stå upp.

  http://www.sydsvenskan.se/malmo/article261342/Har-far-kvinnor-lara-sig-att-sta-upp-och-kissa.html

 38. Matte Says:

  @Lövet

  På nattetid pissar jag i badkaret (omöjligt att missa) för att inte störa nattsömnen genom att tända lampan, funkar utomordentligt.

  *Skojar*

  Inget fel i att sitta om man vill det, men det ska ju vara 100% frivilligt, pekpinnar kan tryckas upp där solen aldrig lyser.

 39. Musse Pig Says:

  När Ricky Bruch var som mest inne i anabola så fick han visst stå på händer i badkaret för att kunna pissa. Kanske samma problem för mången överårig viagraknaprande patriark? Kan uridom och pisspåse vara lösningen?

 40. Torstensson Says:

  Dessa feminister får gärna sno åt sig en och annan svag människa (ofta män med svag jag känsla eftersom dom fått höra så mycket skit om sitt eget kön). Jag förstår att feministerna promotar allt som vill få män att ifrågasätta sin manlighet och jag förstår att en del feminister ler när de fattar att många män tappar självförtroendet.

  Jag däremot bara stärks i min manliga roll när jag ser såna här svaga män.

 41. Musse Pig Says:

  Beroende på hur välhängd man är så kan man ju ta en tom hushållspappersrulle eller planschrulle och sikta med ned i toan. Är de nöjda då? Kanske blir mindre stänk om man använder handfatet? Skulle det vara OK?/Tacksam för snabbt svar!

 42. Musse Pig Says:

  Ja, ja, jag vet vartåt det lutar. Alla vita medelålders män ska ha permanent kateter och pisspåse. Det löser ju våldtäktsproblematiken och den icke önskvärda delen av prostitutionen också!

 43. Hamstrn Says:

  Jag både sitter och står. Jag den mest jämställda mannen i världen.

  (Kan sägas att jag inte bajsar stående.)

 44. profanum_vulgus Says:

  Jag går inte upp på natten, men jag kissar alltid i handfatet om jag inte ska skita samtidigt. Jävligt bekvämt eftersom man bara hänger drulen över kanten och samtidigt kan man granska sitt vackra ansikte i spegeln och ansa skägget lite eller borsta tänderna samtidigt om det är på kvällen.

  Det är inget ohygieniskt med det. Sen räcker det med att spola lika mycket vatten som ryms i vattenlåset (2-3dl) för att spola bort allt och man sparar på det sättet lite energi och miljö.

 45. michael Says:

  Om man inte förstår att en ism har gått för långt när den ska bestämma hur du ska pissa är man hopplöst förlorad

 46. Torstensson Says:

  Michael

  Och om man inte förstår att kvinnor drar stora fördelar i samhället så har man en ointelligent analys av patriarkatet.

 47. Torstensson Says:

  Ett problem är feminsiternas fetisch för det som de kallar manliga värden. De har tex analyserat världen utefter manliga värden helt. Det är därför feminsiter tror att kvinnor lider av att jobba helstid (inte att dom väljer det själv) och det är därför feminister tror att yrkeslivet är bättre än det privata livet där kvinnor har störst makt.

 48. Torstensson Says:

  Det är därför feminister tror att kvinnor lider av att jobba deltid.

  Skulle det stå.

 49. Torstensson Says:

  Hade jag varit statsöverhuvud för ett land så hade jag velat att min befolkning förökade sig och satsade på adekvat forkning.

  Reinfeldt som är okunnig inom evolutionsteori ställer sig bakom en utveckling där svenska män och kvinnor fjärmas ifrån varanda, barnafödandet minskar ju mindre utbildade män det finns eftersom utbildade kvinnor vill ha män som ät bättre än dom själva. Samtidigt fortsätter man pumpa in pengar i projekt som syftar till att sänka män självfötroende. Man pumpar in pengar på forskarlöner och andra låtsasjobb.

  Reinfeldt är den sämste företagaren i världen.

 50. Torstensson Says:

  Samtidigt kan jag tänka mig att svenska män börjar tycka att svenska kvinnor tappar sin kvinnlighet och blir fruktansvärt ego och därmed finner en kvinna från ett annat land. Som jag gjorde och som jag inte ångrar. Det får stå för mig detta.

 51. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  ”Rekordlågt stöd för kungahuset
  Sverige 13 apr 15:24

  Förtroendet för Sveriges kungahus är på en bottenlåg nivå.
  Endast 34 procent uppger att de har stort förtroende för kungahuset, enligt nya siffror från SOM-institutet vid Göteborgs universitet.

  Den dalande populariteten kopplas till utgivningen av boken ”Den ofrivillige monarken” som släpptes i höstas, där uppgifter kung Carl XVI Gustafs påstådda kvinnoaffärer och flitiga festande presenterades.
  Då skedde ett tydligt trendbrott i mätningarna.
  – Både kopplingarna till nazismen och livsstilsfrågan sänker förtroendet. Det ser vi mycket tydligt, säger Lennart Nilsson, forskare på Göteborgs universitet, till SVT:s Rapport.

  SOM-institutet har mätt förtroendet för kungahuset sedan 1996 och stödet för monarkin har successivt minskat.
  Hovet har avböjt att kommentera rapporten.”

  Intressant reflektion,vilka feminister gömmer sig bakom SOM-institutet aka granska källan….

  Ödets ironi blir,varför ska naiva män försvara ett insomnat sk Patriakat som är i allra högsta grad ansvariga för att radikalfeminismen fått blomstra och slaktar direkt eller indirekt pojkar och män. Varför ska rasen vita män försvara, medlöparna dvs radikalfeministisk svensk rättsstat. I detta skede kan inte detta skede lätt beskrivas som feminister och rasen vita gubbar har en del gemensamt. Till detta har (PP) förnedrat sig själva och blivit kapade av feministerna. Snyggt jobbat! Men det spelar ingen roll, kritiken fortsätter och behöver inga miljarder endast det fria ordet och viljan att förändra världens sk mest jämställda land.

  Vad förväntar sig feminister? Att de ska krama ihjäl rasen vita pojkar och män utan motstånd iform av yttrandefrihet och att kraftigt bli ifrågasatta med obekväma frågor. Dessa obekväma frågor som går förbi hycklande gammel media och publiceras där det inte finns några flaskhalsar. R¤infeldt är en inkompeten och okunnig ledare som inte lyckats visa på förbättring och förståelse av en känd problematik där Pappor och män blir utsatta av statsfeminismen. Men det blir väl så, siffrorna slår tillbaka, när man ger sig på sina egna kärnväljare. Så länge inte staten och miljarderna är inblandade i feminismen gör den ingen skada,så spelkonstruktörerna får gärna hålla på så länge majoriteten som inte sympatiserar med feminism slipper BETALA.
  Att inkompetenta (c) vill skjuta till ytterligare en miljard att bekämpa mäns våld mot kvinnor verkar talande för att denna regering snart kommer gå på grund. Två mandatperioder och regeringen fortsätter att angripa dom vita männen som inte tillhör ”gubb väldet” är högst intressant. Å andra sidan är det väl varför fascism och feminism är så lukrativt och spriande framgångsrikt.

  Att Mansjourerna och vårdnadslagstiftningen inte reviderats och fått mer pengar för en grundlig utredning är ett slag i ansiktet på alla män oavsett hudfärg.

  Att inte beslut fattats om en resningskommission är att som gäng fegt slå ner en ensam man och sedan hoppa på hans huvud för att ta död på själen. Som centern vill satsa en miljard på att sätta dit fler vita män, kommer sannerligen en Resningskommission behövas om inte två tre eller fler. När domarkåren av lojalitetskomplex och problem inte vill stå med brallorna nere och erkänna att de dömer politiskt feministiskt. Källa Rättsstatensvänner och Rapporten ”Felaktigt dömda” där siffran 1000 felaktigt dömda män eller fler finns. Kanske anklagelserna mot Julian Assange sätta fart på kampen för (män)skliga rättigheter i Sverige aka landet brunsås.

  http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GY02Ju376

  Att inte satsa på pojkar och män i skolan, från grundskola till Högskola är en långsiktig katastrof som tvingar pojkar och män attt organisera sig och uttrycka sin frustration över att ens existera. Lite överdrivet. Men varför ska pojkar och män bry sig om några andra än sig själva när regeringen REinfeldt inte bryr sig om dem? Det enda borde vara att fly till Europa, om nu situationen skulle vara så mycket bätttre där dvs mindre statsfeminism i skol och forskar värdlen. Även kallat Genus hysteri!

  Vita och färgade pojkar,unga män och äldre som inte tillhör det sk Patriaktatet som sitter med trådarna att krossa mannen genom att föda statsfeminism aka radikalfeminism ska försvara sig själv och stå upp för sig själva och inga andra. På så sätt kommer inte könskrig uppstå utan bekämpas genom icke våldshandlingar och protester precis som Martin Luther King talade och Ghandi talade om.

 52. Musse Pig Says:

  Var det inte feminister bakom kungaboken? Hur var det med smutskastningen av Silvia? Feminister?

 53. Sven Says:

  På tal killar som är lydiga radikalfeminister. Man kan ju fråga sig vad kvinnor i allmänhet och radikalfemiister i synnerhet EGENTLIGEN anser om och känner inför dem. Min åsikt är att de är värre än duktiga vovvar eftersom de får förutsättas ha ett mer avancerat intellekt (trots allt) OCH en fri vilja. I många fall styrs de säkert via sängkammaren. Det är inte mina ord utan vad en känd radikalfemit som föreläste på ett skånskt bibliotek: ”Revolutionen börjar i sängkammaren”. Det ni grabbar. Dags att förhandla kanske.

 54. Robin Says:

  Sven: Nej, Göran Lindberg verkar ju till exempel inte ha haft horder med friarinnor eller groupies efter sig direkt, eller några andra kvinnor som egentligen har beundrat honom uppriktigt.

  Om nu den här Ulrik attraherar partners när han skriver om att ”skapa skillnad” genom att kissa sittandes så lär det vara en ganska snäv grupp personer. Som kanske tycker att han är gullig, som något slags lydigt husdjur.

 55. JD Says:

  @Sven
  Och så har ju feminister gått ut med att feminister har bättre sex
  http://www.expressen.se/debatt/1.1822211/vi-feminister-har-visst-battre-sex

  Nu böjar man fatta vad den här sekten egentligen går ut på! 🙂
  Precis samma syfte som alla andra suspekta religiösa sekter där man förväntas få olika belöningar för att medverka!

 56. PH Says:

  Jag undrar om Fia med knuff räknas som ett feministiskt sällskapsspel nu. Eller måste man ta bort knuffen för att det kan leda till mäns våld mot kvinnor?

 57. Gonzo Says:

  Sven säger:
  13 april 2011 kl. 11:04
  ”Samtidigt finns det ju feministiska kurser där tjejer lär sig att stå upp och urinera, vilket visst ska vara möjligt med rätt grepp.”

  Feministernas otroliga penisavund.

  Helt sjukt fokus på att män kan stå och kiss.

 58. Lorem Ipsum Says:

  Om man mot förmodan skulle vara intresserad av genuint tankeväckande brädspel så kan man titta på vad Brenda Brathwaite (http://en.wikipedia.org/wiki/Brenda_Brathwaite) och hennes spel Train (http://www.escapistmagazine.com/articles/view/conferences/tgc_2009/6021-TGC-2009-How-a-Board-Game-Can-Make-You-Cry)

 59. Matte Matik Says:

  FI:a med knuff måste vara ett feministiskt spel… 😀

 60. danielgiertz Says:

  Som Sam har skrivit tidigare i kommentarerna, så är rubriken direkt felaktig. Hade inlägget handlat om att någon tyckte att man skulle anlägga genusperspektiv på alla spel, så hade rubriken varit rätt. Jag tycker inte att det är särskilt konstigt att någon gör ett feministiskt spel, lika lite som det hade varit konstigt om någon gjorde ett jämställdistiskt spel, som skulle kunna bygga på inlägg i den här bloggen.Hade inte varit konstigt med socialistiska, liberala eller konservativa spel heller. Kristna spel finns det för övrigt redan.

 61. Kurs för feminister i att kissa stående « GenusNytt Says:

  […] feministiskt sällskapsspel som bland annat ska lära män att sitta ned och kissa (se blogginlägg här) så har jag plockat fram en gammal nyhet som fortfarande känns […]

 62. Feministisk spelutvecklare läxar upp GenusNytt-läsare « GenusNytt Says:

  […] du ihåg Ulrik Wemmenhed, som jag bloggade om härom veckan? Det är han som utvecklar feministiska sällskapsspel, där män exempelvis ska […]

 63. Umeå med och gör feministiskt sällskapsspel « GenusNytt Says:

  […] har tidigare bloggat om Athena Spel, ett företag som utvecklar feministiska sällskapsspel. Nu är det dags […]

 64. Sofia i London Says:

  Låter som ett roligt och intressant spel!

 65. Bara undrar Says:

  Jag visade detta för min tjejkompis. Hon är för jämställdhet, men frågade ”Varför känner vi att ett sådant spel behövs?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: