Tvingad vara naken inför två kvinnliga vakter

by

En man som är intagen på Skänningeanstalten tvingades klä av sig naken inför två kvinnliga vakter. Först tvingades han ta av sig allt utom kalsongerna, sedan drogs kalsongerna ned till knäna. Det skedde vid en kontroll inför ett besök av mannens flickvän.

Mannen känner sig djupt kränkt, och har nu JO-anmält saken. Han säger:

”Det hela kändes mycket olustigt. Enligt min religion är kroppen helig och endast något man ska dela med sin älskade. Jag känner mig djupt kränkt och känner att min heder har blivit vanärad”.

Jag undrar om det hade varit i sin ordning i Sverige idag att tvinga en kvinna av en annan religion (muslim?) att klä av sig naken inför två manliga vaktare?

Jag vet att det finns en formulering i lagen om att kvinnor (men inte män) har rätt att bli kroppsvisiterade av en polis av det egna könet. Jag vet inte om den lagen är tillämpbar på visitering av intagna på fångvårdsanstalter. Det gör i och för sig ingen konkret skillnad i det här fallet, eftersom lagen som sagt bara skyddar kvinnor.

Tack för tipset, Gösta! Läs mer här.

För övrigt: Det har varit ett bombdåd mot marinen i Pakistan. ”Bland dödsoffren fanns kvinnor och barn”, skriver Svenska YLE i Finland. Undrar om det dog några män?

18 svar to “Tvingad vara naken inför två kvinnliga vakter”

 1. Pontus Says:

  Varför har vi kvinnliga vakter bland manliga fångar?

 2. Lorem Ipsum Says:

  @Pontus, Det är för att vi ska vänja oss. Övergången till dom statsfeministiska omskolningslägren blir enklare då 😉

  Allt för att förbereda oss för ”storasyster”-samhället.

 3. Jack Says:

  När arbetskraven inte längre vare sig är fysiska eller intellektuella utan sociosexuella kan kvinnor arbeta lika mycket som män. Det kompenserande värde som kvinnor gavs genom att genom restriktion av andra människors tillgång till deras kroppar måste nu även män ges. Dvs, det är helt ohållbart att män inte har rätten till sin egen kropp.

 4. Jocke S Says:

  Fruktansvärt! Jag hade på åttiotalet litte kontakt med arbetsmiljöforskaren Hans Leyman (tror han hette så). Han hade i DN en kort artikelserie om mobbing mot män i arbetslivet (”jag blev utskrattad när jag tog upp problemet med kvinnor”, sa han till mig).
  Han berättade om ett fall, en ung pojke på ett jobb, där ett gäng kvinnor slet av kläderna på. Pojken tog senare livet av sig.
  Det här är känsliga saker för många män! Lagen är helt uppenbart sexistisk könsdiskriminering. Och passar sadistiskt lagda kvinnor.

 5. Jocke S Says:

  Hans Leyman hette han, senare professor i arbetsvetenskap. (Tror inte han lever mer) 2-300 personer tar livet av sig efter mobbning i arbetlivet enligt honom. En artikel här. Tvinga en människa till nakenhet så här är mobbning!
  http://www.kollega.se/index.cfm?c=14020

 6. Erik Norén Says:

  Tycker det låter lite som att han blev kränkt över att behöva klä av sig inför någon annan än flickvännen överhuvudtaget.

 7. Erik Norén Says:

  Whoops, glömde kolla artikln innan tungan slant iväg. Nevermind.

 8. Peter jacobsson Says:

  Lagen gäller inte bara poliser utan även fångvaktare. Kvinnliga fångar slipper klä av sig inför manliga väktare, medan männen inte åtnjuter samma skydd.

 9. Henrik Says:

  Eftersom det var mot hans religion så blir säkert detta ett undantag.

 10. Absurdi Alibi Says:

  Förstår ni hur bra fångar i Sverige har det, när en sådan sak att vem som visiterat en blir det besvärligaste i livet..?

 11. antikythera Says:

  ang artikeln om bombdådet mot marinen i Pakistan så ser jag inget där det står att kvinnor och barn dödades, kanske blev Lasse uppmärksammad på detta av någon av oss, eller så knäppte han med fingrarna och blev smartare på egen vilja? Vem vet?

 12. Gonzo Says:

  Pontus

  Kvinnor tänder på manliga brottslingar.
  Hårda män får fler kvinnor, så enkelt är det

 13. En läsare Says:

  Absurdi Alibi skrev: ”Förstår ni hur bra fångar i Sverige har det, när en sådan sak att vem som visiterat en blir det besvärligaste i livet..?”

  Nej, jag förstår inte. Hade du varit av samma åsikt om situationen varit omvänd?

 14. Lasse Says:

  Jag tycker han kunde ha tänkt sig för innan han begick de kriminella handlingar som försatte honom i den där situationen.
  Vem vet hur grava kränkningar han utsatt andra för.

 15. Torstensson Says:

  Jocke S

  Intressant , trots att det egentligen inte är något nytt under solen.
  Precis som du säger så måste jämställdhet också handla om att mäns kroppar ses lika mycket värda som kvinnors kroppar. Just nu skickas våra kroppar i krig (även svenska kroppar), både män och kvinnors förståss ,men alla här vet att de två svenska militärerna som dödades i Afghanistan hade fått ännu mer uppmärksamhet i media om det vore kvinnor. Det hade anlagts ett genusperspektiv på det och offerkofotrna hade duggat tätt i TV4.

  Det är också ett problem där män beter sig på ett visst sätt javisst, men jag fortsätter hävda (och det är ju styrkt i forskning) att kvinnor också förknippar en viss typ av män med en viss typ av handling.

  De mjuka värdena som en del av feministrörelsen vill förknippa kvinnor med är inte alls så mjuka när man tittar på effekten av vad dessa ”värden” skapar. Erik pratar ofta om ”vilken effekt det får på samhället” när han debatterar mot feminister här på forumet och det är skrämmande att feminister inte kan förstå, inte vill förstå eller använder en härskarteknik när deras bild av män har sin upprinnelse i vad kvinnor generellt sätt väljer. Ofta är det också så att kvinnor fräser när män vill frigöra sig från manliga normer som inte passar dom. Ofta blir Erik förlöjligad och mött med härskartekniker när han med vetenskaplig grund diskuterar med dessa.

  För feminister har diskussioner om mäns kroppar ett löjets skimmer över sig eftersom många feminister är chauvinister.

  Sen har jag också märkt att många kvinnor inte delar min syn på att värnplikten var värdelöst för mig. För just mig var värnplikten värdelös, jag förlorade 1 år, blev barnslig osv. Alltid när jag drar upp detta så möts jag av en tystnad. Den kan bestå i att det jag säger är helt oviktigt och ointressant eller vad än värre är, och som jag misstänker, är att det utmanar deras egna preferenser om män. Dvs jag klagar över något som de själva tycker är ”manligt” och det är tabu ! Det är tabu för män att klaga om mansrollen.

  Feminister vill att män ska problematisera mansrollen, medan många kvinnor inte vill höra män klaga över den.

  Det är därför jag blir trött av att höra om hur två inhyrda feminister kommer till högstadier och lär ut feministiskt självförsvar till kvinnor samtidigt som de har föreläsning för män. Jag vet inte vad effekterna blir av föreläsningar och om dessa kan ändra folks beteenden i längden, men jag stör mig på och vänder mig emot att det är kvinnor som lär sig självförsvar(när det bevisligen är män som drabbas mest av våld) och att killar får åthutningar och ska diskutera mansroller i killgrupper när det bevisligen också hade behövts diskuteras med kvinnor och vad de har för syn på män.

  Jag blev antastad första gången av medelålders kvinnor på en festival i Sverige när jag var 17 år. Jag tror att feminister ser det som kvinnlig frigörelse när det händer och mindre att jag blev antastad av ett gäng medelålders otränade kvinnor som var berusade och stod och släppte brakskitar i en folksamling. För så betedde de sig på fyllan.

 16. Hjalmar Says:

  @Torstensson
  Kvinnor vill ha offerkoftorna för sig själva, den är bekväm och ger sympati…

 17. Anton Says:

  Kan man prata om att ens heder är vanärad om man sitter i fängelse? Det borde ju rimligen inte finnas någon legitim anledning att hamna i fängelse utan att förlora en del av sin heder.

  Jag kan hålla med om att folk inte ska förutmjukas i fängelset.

 18. Daniel Says:

  Jag skulle ju hellre göra det inför tjejer för det känns mer o lustigt när en kille är i samma rum :O

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: