Män diskriminerade av soc göre sig ej besvär

by

Här och här kan du se exempel på hur Diskrimineringsombudsmannen (DO) på ett mycket effektivt sätt driver ärenden åt kvinnor som anser sig diskriminerade.

Joakim Ramstedt, som är bloggaren Daddy, skrev en anmälan där han berättade att han diskriminerats på grund av kön av socialtjänsten i en vårdnadstvist. Ärendet lades ned. Och i motiveringen framgår att de många män som blivit mansdiskriminerade av socialtjänsten inte behöver göra sig besvär att anmäla. Jag har klistrat in nyckelformuleringarna i brevet till Joakim nedan:

16 svar to “Män diskriminerade av soc göre sig ej besvär”

 1. PO Says:

  Tala om diskriminering.

  Det här är första gången ett brev från GenusNytt av Google sänts till papperskorgen.

 2. Gubbe Says:

  Inte förvånande. Soc är ju totalt kvinnodominerad.

 3. Eric Says:

  DO är medvetet att det finns en uppfattning i samhället att det finns en skillnad mellan könen. Man blir ju helt matt, och känner sig fast i en Orwellsk mardröm. Anledningen att män diskrimineras är alltså isåfall att vi har en biologisk könsidentitet kvar… Fy fan vad sjukt det svenska samhället är. Att förneka det biologiska könet är nästan värre än vad Sovjeterna och DDR pysslade med eftersom könet berör fundamentala värden och självuppfattning.

  Svenska samhället är totalt rättslöst för män!

 4. Olle Says:

  Jag vet hur jobbigt Daddy haft det i sina kontakter med myndigheterna, men det framgår ju inte i det citerade brevet. Där står ju bara att det skulle vara svårt att bevisa diskriminering i domstol, vilket kanske stämmer ur DOs perspektiv. Jag vet inte hur mycket bevismaterial han delgett DO.

 5. Father Says:

  I received exactly the same mail from them, and i want to press the issue. I am going to do everything in my power to drive this to the EU, Swedish Goverment pays Kvinnojouren in Borås, they in there turn with the money give advice on how to succeed in custody battles, and even supply lawyers. So in endeffect DO organisation is standing by as Sweden pays for women to win custody battles, which is the main fact of 90% of all women receive solo custody. That is a very descriminating fact, among others that DO organisation neglects to research.

  please join my protest that I am preparing : http://www.causes.com/causes/607805-sluta-blunda-2013-jan-1-till-dec-24-demonstration-riksdagen?recruiter_id=174240056

 6. Jack Says:

  Det är inte märkligt att kvinnor ska få chefsjobb när de är gravida, det är deras reproduktiva uppdrag, mäns reproduktiva uppdrag är att stå i beredskap för när en kvinna ska finna det vara rätt tid för henne att göra sig själv gravid.

  Låt säga att en man skulle kräva chefsposition samtidigt som han går ner på halvtid för att lösa sitt reproduktiva uppdrag, t ex försöka knyta sexuella kontakter med kvinnor, då ska hans agerande ses som lösandet av mannens reproduktiva uppdrag.

  Att säga att han missköter sitt jobb för att han kurtiserar med kvinnor är som att säga att en kvinna missköter sitt jobb för att hon är gravid. Dvs det är fullkomligt otidsenligt och ren diskriminering från medeltiden, där dock samma sak också drabbade kvinnor.

 7. Jack Says:

  Ovan argument gäller under premissen att arbetseffektivitet är underordnat individens reproduktiva aktiviteter.

 8. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Sätt fart på debatten och kräv svar på dom obekväma frågorna om varför män och pappor systematiskt diskrimineras inom rättsväsendet och av sosialtjänten:

  http://www.sweden.gov.se/sb/d/7473

  http://valpejl.se/politiker/11416/Maria_Abrahamsson

  http://www.socialdemokraterna.se/Kontakt/Presskontakter1/

  * Stefan A Larsson Socialdemokraterna,Helsingborg

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1465&blogg=34285

  ”Män diskrimineras i vårdnadstvister. Är det barnens bästa i centrum? Vad är det för jämställdhet? Varför driver inte S-kvinnor frågan?”
  ”Själkritik är en bristvara hos socialdemokratiska förtroendevalda! Veronica Palm och Jan Andersson anklagar media och kallar folk för kreti och pleti! ”

 9. Jocke S Says:

  Soc är fruktansvärt, och DO, tja, bara en marionett i samma usla statfeministiska skådespel. Med fjäskmesen och femiinissen Reinfeldt i huvudrollen!
  Stryk om det är för hårt om vår statsfeminister…

 10. Father Says:

  Ulrika Bertilsson is the same one that turned down mine. I am going EU Court where she will have to answer.

 11. Father Says:

  LänkarFeminism: Nika`s lair -blogg av Ulrika Bertilsson. Sara tänker högt -blogg av Sara Rosberg. Samuels Fi-establogg. Diverse: …
  (google) is that the same one?

 12. mimmi Says:

  Men de skriver ju att ett mål ska till rättegång. Det räcker med ett rättsfall för att få till ett prejudikat. Klaga inte. De kan inte driva flera likadana mål samtidigt. Inte effektivt om det inte skulle vara diskriminering.

 13. HSL Says:

  @Mimmi.

  ”I en rättegång skall DO visa …”

  Nej det skriver de inte alls vad du verkar tro att de skriver. Det är ingen rättegång på gång.

  De talar om vad de skulle göra OM det var rättegång alternativt vad de skulle behöva för att göra rättsfall av det hela. I detta fallet efter deras undersökning finner de inte att de har tillräckligt mycket information eller bevis för att driva ett fall där de bedömer att de kan vinna.

 14. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/04/28/diskriminerade-pappor-gore-sig-icke-besvar-att-anmala-till-do/

 15. Jakob Says:

  Det var en av de märkligaste motiveringarna jag har sett. Att bevisa diskriminering är per definition svårt oavsett vilken typ av diskriminering det gäller. Om DO inte anser sig kunna driva mål eftersom bevisläget är svårt, ja då borde man nog lägga ned.

 16. Helena Says:

  Men Jakob, står det verkligen så i den text du citerar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: