De 10 ”snyggaste” kvinnliga sexbrottslingarna

by

På sin blogg har Houston Press listat de tio ”snyggaste” kvinnliga sexualbrottslingarna i Texas. Se rubriken ovan, eller själva listan här.

Är inte det att glorifiera personer som begått vidriga brott som exempelvis våldtäkt mot barn? Hade det varit möjligt att publicera en motsvarande lista på de ”snyggaste” manliga sexualbrottslingarna?

Det här luktar specialbehandling av kvinnor.

Nu kanske någon feminist säger att dessa sexualbrottslingar blir objektifierade på grund av sitt kön. Och visst, man kan ju diskutera om skönhetslistan är till fördel eller nackdel för de aktuella gärningskvinnorna. Kanske den inte berör dem alls. Hur som helst var det underligt och olämpligt att göra en skönhetslista över sexualbrottslingar.

Tack för tipset, Fredrik!

För övrigt: I Norrköping har en kvinna åtalats för grov familjemisshandel. Hon har upprepade gånger slagat och sparkat sin man och sina barn. Läs mer här, eller blogginlägg här på Ann-Mari’s blogg. Tack, Ann Onym Tipsare!

Annonser

12 svar to “De 10 ”snyggaste” kvinnliga sexbrottslingarna”

 1. Andres Says:

  Alla feminist-sajter på internet har redan protesterat mot Richard Connellys överslätandet av kvinnliga sexbrottslingar.

  Men det är bra att du också hänger på.

 2. maukonen Says:

  Jag har för mig att det tog hus i helvitte över denna topplista och att Houston Press fick be om ursäkt och även förklara tanken med listan.

  The ”Hot Sex Offenders” List: An Explanation and Apology

  Author of ”Hottest Sex Offenders” list apologizes

  Newspaper sorry after its gallery of ‘top 10 hottest female sex offenders’ causes outrage

 3. Nefus Says:

  Snygga? De var allihop gräsligt fula!

 4. Alex Says:

  Kanske glider bort från ämnet nu, men..

  Vet inte hur definitionen av våldtäkt och andra sexbrott är där, men här är ju våldtäktsbegreppet så urvattnat att det är oseriöst. Undrar hur många som sitter inne för ”våldtäkt” här, män framförallt, (men även kvinnor?) på grund av det i kombination med en rättsröta.

 5. Jonas Says:

  Som kanske Andres är inne på lite vore det själva attan om inte F-isterna gick i taket på detta och kallade det för kvinnoförtryck eller objektifiering med kommersiella förtecken eller nå’t. Pekar ytterligare enbart på att det finns ingen kvinnorörelse/ kvinnopolitik och mansrörelse/ manspolitik utan en jämställdhetsrörelse/ jämställdhetspolitik men att de olika könen alltid envisas med att se det från enbart sitt håll och beskyller varandra för att göra fel.

  Nå’n annan som ser det korkade i det? Och när jag tänker tillbaka på Hanna Friden som lutar sig emot att män inte varit så pådrivande för någon mansrörelse inser denna och säkert fler F-ister med henne att detta hade enbart skapat mer polarisering, vilket är precis vad F-isterna vill så de kan ännu tydligare uttala kvinnans påstådda underordning.

  Men när jag ändå snuddar vid den rasiointervjun kan jag inte låta bli att skratta åt Pärs naiva tilltro till att marknaden själv skulle ordna till dessa snedförhållanden och att kvinnor får skylla sig själva utifrån sina val. Om vi utgår ifrån att det inte är tradition utan biologi som styr våra val generellt så borde det väl vara en skev lönesättning detta borde handla om i så fall, eller? Och pengar och makt per definition borde inte vara så åtråvärt för dessa tings egenskull utan innebär defacto ett ansvar att förvalta. Så det är lätt att glorifiera kors och tvärs som det passar för stunden.

 6. Eric Says:

  Fula, med ett par enstaka undantag.

 7. Tobias Says:

  Själva tilltaget som sådant är naturligtvis ganska korkat och olämpligt. Men det hade det lika gärna varit om det handlat om män. Att lyfta fram detta som ett exempel på att män diskrimineras är väldigt långsökt. Du borde välja lite bland alla tips du får Pär. Vissa exempel är lite patetiska.

 8. Jonna Says:

  På tal om snygga sexbrottslingar så är kanske det här exemplaret en kandidat:

  http://www.sydsvenskan.se/varlden/article1469552/Offret-pekade-ut-IMF-chefen.html

  Typiskt mansgrisar i maktpositioner som utnyttjar utsatta kvinnor. Vilket äckel, och såna grisar försvaras här inne dagarna i ända. Jämställdhet? Nej, det vet ingen av er vad det är, era små lortgrisar …..

 9. Matte Says:

  @Jonna

  För helvete, skärp dig och tänk ett varv till.

  Dina halmgubbar är så typiskt på denna blogg.

  Ärthjärna!

 10. Hjalmar Says:

  Matte 10:06:
  Instämmer, ingen här har försvarat sådana övergrepp. Jonna – Väx upp!

 11. Anna Says:

  Det var bara några veckor sedan jag hörde talas om en dejtingsajt där kriminella kunde ta kontakt med icke-kriminella och vice versa. I kategorin kriminella var de allra flesta män och i kategorin icke-kriminella var de flesta kvinnor. Så jag tror nog att kriminella män glorifieras en hel del också, i alla fall finns det de kvinnor som finner många av dem väldigt attraktiva just på grund av det de gjort (även de kriminella som inte är med på sådana dejtingsajter får ju massvis av beundrarmejl från kvinnor – och detta brukar oftast gälla de värsta brottslingarna, exempelvis massmördare).

  Jag uppskattar att du lyfter mannens perspektiv i jämställdhetsdebatten, Pär, men ibland blir det lite väl ensidigt. Om du tycker att feminister bara fokuserar på kvinnors problem vore det vettigare om du själv föregick med gott exempel istället för att göra precis samma sak fast med män.

 12. Katarina Says:

  Vad har överhuvudtaget epitetet ”snyggaste” att göra med då man talar om brottslingar – manliga såväl som kvinnliga? Har man begått brott – i detta fall sexualbrott – skall man väl inte prisas för sina fysiska företräden. Man skall avtjäna sitt straff, allt annat är ovidkommande. Osmakligt!

  / Katarina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: