Ibland blir man glad

by

Ibland känner man att det finns hopp, även i genusträsket. Läste detta i DN igår:

På onsdagen invigdes ett skyddat boende för pojkar och unga män som blivit utsatta för hedersvåld och förtryck. Boendet är det första i Stockholmsområdet som vänder sig till killar.

Hedersrelaterat våld drabbar inte bara unga kvinnor. Även pojkar och unga män utsätts för hot, kränkningar och våld från nära anhöriga, men det är långt ifrån lika uppmärksammat och hjälpinsatserna för den gruppen har länge varit bristfälliga.

Det andra stycket hade ju kunnat vara hämtat ur en bok av mig själv  🙂

Det är extremt ovanligt med satsningar av den här typen riktade specifikt mot pojkar (men mycket vanligt med flicksatsningar). Kanske ännu ett litet tecken i tiden på att samhällsklimatet långsamt börjar ändra sig?

Läs mer här. Tack för tipset, Fredrik!

För övrigt, kolla här hur styrelsen för branschorganisationen Genusföretagarna ser ut. Jag tror minsann de skulle behöva anlita ett genusföretag för att utföra lite jämställdhetsarbete… Tack för tipset igen, Fredrik!

(Min bok ”Sex feministiska myter” kan laddas ned här)

Annonser

11 svar to “Ibland blir man glad”

 1. Matte Says:

  Vad bra att även drabbade pojkar och män får skydd, kanske är det på väg att vända och att vi får se fler sånt här.

  Angående Genusföretagarna, kan inte någon utbildad genusvetare räkna kön på fotot på deras förstasida?

 2. Olle Says:

  Men eftersom könsmaktsordningen föreskriver att män har högre värde än kvinnor, anser de nog att det väger jämnt mellan könen när de har en man och sex kvinnor i styrelsen?

  En snarlik förklaring hade åtminstone FI när de ombads förklara könsfördelningen i sin styrelse, vilket publicerats av Pär eller någon läsare på denna bloggen.

 3. 50/50 Says:

  Ang. Genusföretagarna. Dom följer uppenbarligen själva könsmaktsordningen eftersom de ställer mannen i främsta rummet. Hur ska dom lära andra göra tvärtom?

 4. 50/50 Says:

  OT.

  Jag har en fråga angående könsmaktsordningen. Går det att bevisa ett denna finns eller inte finns? Hur bevisar man det i så fall?

 5. Olle Says:

  Om genusföretagarna ska kunna sälja in sina tjänster hos privata företag måste de kunna visa att de ökar lönsamheten hos sina kunder, annars får de aldrig några konsultuppdrag.

  Undrar hur det går till? Kanske de tipsar om att ‘Anställ fler kvinnor, så kan ni betala lägre löner och därmed sänka era kostnader’. 🙂

 6. 50/50 Says:

  ‘Anställ fler kvinnor, så kan ni fler sjukskrivna, föräldralediga och hemma med sjukt barn och därmed sänka (?) era kostnader’

 7. Näringslivsministern Says:

  @50/50

  Vi feminister behöver inga fakta, statistiska siffror eller logik för att bevisa våra teser. Fakta, statistik och logik är manligt och förtryckande. Säger en feminist något så är det så – för vi har känt efter hur verkligheten ser ut. Och vi feminister säger: kvotera in kvinnor och kvotera bort så många män som möjligt, så ökar vinsterna och välfärden, det blir fred på jorden och vackert väder. För män är roten till allt ont och kvinnor är lösningen.

 8. AV Says:

  Om genusföretagarna: Jaha, här sätter de mr poster boy längst fram. T o m i en nästan homogen kvinnlig miljö tar männen plats. Sedan har vi klädseln. Han strikt traditionell, medan kvinnorna har rätten att blomma ut i färger och accessoarer. Och hur använder de den rätten? Genom att klä sig i feministuniform: yllerock och stor halsduk. Färgat hår, rött, lagom långt. ”Vi är upplysta och ser igenom den konstruerade könsrollen” och så konstruerar de egna normer alla följer. Tillåt mig skratta.

 9. Hjalmar Says:

  @Näringslivsministern
  Tack för din uppriktighet, jag delar din analys…Eller var det ironi/sarkasm?
  Alltid lika roligt. Kejsaren är naken.

 10. Men@Work Says:

  Invandrare omfattas av den politiska korrektheten. De är ju precis som kvinnor offer per automatik.

  Vita medelålders män göre sig dock inte besvär…

 11. Sigvard Says:

  Ett litet tips till Pär inför nästa debatt. Emerllertid: Handle with care…

  När Germaine Greer var i Köpenhamn 1972 talade hon på ett möte för 400 ”rödstrumpor”. Idag skulle vi säga feminister. Efter ett tag reste sig en ung danska och sa: ”Vad tjänar allt det här pratet till, när jag kan slå vad om att minst 75 % av kvinnorna här inne är masochister?”

  Behöver jag säga att det blev tyst i salen ett tag?

  Om Pär är snäll ska jag berätta i vilken bok historien återges. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: