Lars Jalmert tycker våldtäkt är ”mansmönster”

by

Den feministiska mansforskaren Lars Jalmert har gått till attack mot det manliga könet igen. Han tar avstamp i misstankarna mot IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn för våldtäkt. Jag citerar en debattartikel om Jalmert har skrivit:

”Dominique Strauss-Kahns fall är långt ifrån unikt. Män med makt strävar hela tiden efter makttillfredsställelse. […]  Det är viktigt att se att detta huvudsakligen handlar om makt och inte sexuella ”drifter” eller sexuell tillfredsställelse. Det är också viktigt att se att det är ett mansmönster. Med utgångspunkt i att ”maktmän” vill visa sin makt gör de sexuella närmanden och sannolikt får de ofta bekräftelse. Men, ibland möter de motstånd och då har de ett redskap som ändå kan bekräfta deras maktövertag, nämligen den fysiska styrkan. Det yttersta medlet för att bekräfta sin makt. Det är när män använder sig av den överlägsna fysiska styrkan som en ”förhandling” övergår till ett brott. […] Om den feministiska kampen för rättvisa nu har lett till att allt fler anmäler så har vi definitivt tagit steg framåt.”

Om Strauss-Kahn har begått det brott han misstänks för är det vidrigt och man kan i så fall bara känna förakt för den människan. Men det är i så fall människan, inte könet, som begått brottet. Det är motbjudande hur Lars Jalmert skuldbelägger det manliga könet, eller åtminstone hela gruppen ”män med makt”, för vad Strauss-Kahn sägs ha gjort. Det är en förolämpning mot den förkrossande majoritet av männen med makt som inte har våldtagit någon och aldrig skulle drömma om att göra det.

Lars Jalmert – tala för dig själv. Om du har lust att dela ut skuld kan du hålla dig till dig själv. Blanda inte in oss andra.

Läs mer här. Tack för tipset, Mårten!

Annonser

34 svar to “Lars Jalmert tycker våldtäkt är ”mansmönster””

 1. barfota Says:

  ”Lars Jalmert – tala för dig själv. Om du har lust att dela ut skuld kan du hålla dig till dig själv. Blanda inte in oss andra.”

  Precis! Jag känner heller inte igen mig. Vad är det för snuskgubbe den där Jalmert? En ny ”kapten klänning” ?

 2. Joel Says:

  Bra kommenterat av TattarLasse:

  ”Problemet är att feminismen inte ser dig som en individ utan som ett medeltal av vad andra män är. Enligt feminismen har forskningen visat att du är ”en man som grupp”.

  Detta är gamla rasistiska tankefigurer, där man tar en grupp, tillskriver den egenskaper (eventuellt med hjälp av någon form av ”vetenskap” som rasbiologi, genusvetenskap, etc) och sedan för ner dessa egenskaper på individnivå. Så resonerade nazisterna i Tyskland, så resonerar Talibanerna och så resonerar Gudrun Schyman.

  Jag tycker inte att det är det minsta märkligt att någon som blir utsatt för ett sådant övergrepp blir provocerad.”

 3. Tommy Jonsson Says:

  Lars Jalmert, nä låt oss prata om något annat än Professor Klänning.

 4. PabloHoney_4 Says:

  Män med makt? – Vem, våldtar då Jalmert?

 5. Lorem Ipsum Says:

  Dum i hela huvudet verkar vara ett genusvetarmönster. Denna nolla ska FAN INTE KOMMA OCH TALA OM FÖR MIG VAD JAG ÄR.

 6. Pater semper est Says:

  Det finns en paradox i Jalmerts resonemang. Det är ju kvinnor som föredrar män med makt, vilket enklast förklaras genom evolutionen.

  Jag känner en fd chef, han blev sparkad, som ville skriva en bok om just den saken. Därför intervjuade han andra chefer som också fått sparken. Ett vanligt fenomen var att frugan lämnade mannen då statusen i att vara gift med chefen inte längre fanns.

  Att en högt uppsatt chef är attraktiv för det motsatta könet är kanske inte årets nyhet; dock blir det märkligt när man hävdar att det handlar om ett maktutövande från mannens sidan.

 7. vmm Says:

  Jag tror inte professor Jalmert våldtagit någon av sina studentskor. Han är säkert undantaget som bekräftar regeln att maktmän brukar göra det.

 8. 50/50 Says:

  Lar Jalmärt är tycker uppenbarligen att han själv är skyldig till våldtäkt. Borde inte en sådan människa buras in?

 9. Olle Says:

  Talar han utifrån egna erfarenheter?

 10. Gilbert Says:

  @ vmm
  ”Jag tror inte professor Jalmert våldtagit någon av sina studentskor. Han är säkert undantaget som bekräftar regeln att maktmän brukar göra det.”

  Ok, då!
  Låt oss ersätta de sista resterna av vetenskapen med din ”tro”.

  Det kommer ta många generationer innan svenska akademiker slutar skämmas över att bli förknippade med dessa pajaser som lätt som plätt blivit professorer i allt möjligt.

  Det är hemskt!

  Det som oroar är att den här samhällssjukdomen som har försvagat det svenska rättsväsendet sprider sig till övriga världen.

 11. michaeleriksson Says:

  Jalmerts åsikter verkar vara det normala ideologiskt drivna struntet. Jag har dock länge haft en misstanke om att det finns ett faktiskt problem som är nära relaterat: Män med makt (eller en annan fördel som brukar verka attraherande på kvinnor) och en stark ”appetit” skulle genom åren kunna bli så vana vid framgång med kvinnor att de inte känner igen dem ”nej” som faktiskt betyder ”nej”, utan går för långt i tron att ”nej”-et var ett av dem spelade.

  Mer allmänt verkar det finnas ett problem med klagomål om tex sexuella trakasserier att, i en del fall, ett manligt beteende som många kvinnor gillar, och nästan alla åtminstone tolererar, riktas mot en kvinna som är starkt ogillande. (Så får man då läsa historier från USA där redan komplimanger kan bli kallade trakasserier.) En man kan på detta sätt lära sig att ett visst beteende har en positiv effekt, upprepa beteendet om och om igen, och plötsligt få en oväntad kalldusch.

 12. PO Says:

  Pater semper est säger:
  22 maj 2011 kl. 16:40
  Ett vanligt fenomen var att frugan lämnade mannen då statusen i att vara gift med chefen inte längre fanns.

  Enligt beskrivningar i sigvards bok borde såna kvinnor kunna ses som psykopater.

 13. 50/50 Says:

  Det intressantaste är, tycker jag, att män med makt är kraftigt underrepresenterade bland våldtäktsmän medan män på samhällets botten är överrepresenterade i statistiken.

  Naturligtvis ignorerar skyldige Jalmert detta för det stämmer ju inte överens med hens ideologi.

 14. 50/50 Says:

  Enligt denna bloggare (http://falserapesociety.blogspot.com/2011/04/elephant-in-room-there-is-typical.html) som citerar en mer seriös källa:

  ”The vast majority of rape offenders come from lower socioeconomic classes and are under-educated, under-employed, and under-skilled. See, among many others, Thornhill and Palmer, A Natural History of Rape: Biological Bases of Sexual Coercion; Batten, Sexual Strategies: How Females Choose Their Mates. In Against our Wills, Susan Brownmiller demonstrated that disadvantaged blacks comprise a greatly disproportionate percentage of rapists.”

  Kanske dags att skriva en bok om Jalmerts hittepå?

 15. vmm Says:

  Om Jalmert våldtagit någon eller inte kan vi ju inte veta. Men han är a) man b) har makt c) nekar till att ha våldtagit någon. Sådant gör ju att man i alla fall inte kan utesluta att han gjort sig skyldig till något. Men det lär inte hålla i domstol, eftersom domstolarna är patriarkala och det är så svårt att få våldtäktsmän fällda.

 16. Mimmi Pigg Says:

  Vad menar du Pär? Att det är kvinnor som våldtar kvinnor och att alla män som är dömda för våldtäkt är oskyldigt dömda?

 17. Matte Says:

  @Mimmi Pig

  Nej.

  Det finns ju en del kvinnliga pedofiler i vårt avlånga land. Är det ett kvinnomönster tycker du?

 18. Mimmi Pigg Says:

  nej men det finns nog både kvinnliga och manliga pedofiler. Manliga pedofiler är överrepresenterade. Det kommer säkert komma fram uppgifter om fler kvinnliga pedofiler tror jag, när glorifieringen av kvinnan faller.
  Men ni på den här bloggen har fått allt lite om bakfoten och det är skönt att sann socialliberalism inte lyssnar på sån här smörja!

 19. Matte Says:

  Smörja?

  Är det smörja att påvisa att det inte är ok att dra alla över en kam och säga att våldtäkter är ett mansmönster.

  Är DET sann socialliberalism, eller vad försöker du förmedla?

 20. Mimmi Pigg Says:

  Smörja är att påstå att allt är fria val här i livet, som pär försöker påvisa så fort det handlar om något där kvinnor är i underläge. är det män som är i underläge, då har minsann det fria valet enligt pär satts ur spel och styrs av den hemska Statsfeministern.

  Patetiskt.

  Men våldtäkter är ett mansmönster. Vad menar du, att det är ett individmönster där , mestadels män, går runt och gör fria val och det är bara slumpmässigt att det är män som ´våldtar i större utsträckning än kvinnor och att kvinnor blir våldtagna i större utsträckning än män spelar ingen roll att det är kvinnor? Menar ni att í den här debatten ska vi INTE tala om kön eller genus?

  Visst, applicera det på fler saker, kvinnor får vårdnaden fler gånger för att de är bättre vårdnadshavare på individnivå, sluta prata ”förtryck”.

  Det kommer aldrig komma en debatt på en rimlig nivå när pär aldrig lyfter den.

  Vissa saker pär tar upp är jättebra men seriöst, ni som kommenterar här utgör inte ett reptresentativt urval av de män jag har i min närhet i alla fall.

 21. michaeleriksson Says:

  @Mimmi Pigg

  Det där var en rejäl halmgubbe: Poängen är precis det omvända, nämligen att det feministiska budskapet i regel är att kvinnor inte gör fria val utan styrs/behindras av ”strukturer”, ”patriarkat”, osv. Att påpeka att detta inte (eller åtminstone inte i regel) är den dominerande orsaken blir därmed en av dem viktigaste uppgifterna när man vill upplysa om verkligheten.

  Härutöver finns det vissa nackdelarna för män som definitivt går tillbaka på problem som ojämn lagstiftning/behandling i domstolar—och dessa går med hög sannolikhet tillbaka på olika sorters fördomar.

  Som allmän regel: Om Pär gör något fel, då har feministerna gjort samma fel tio gånger om.

 22. johansblohm Says:

  Ja 99% är inget mönster..?

 23. Mimmi Pigg Says:

  HAha! Om pär gör fel har feministerna gjort det tio gånger om. Ja, om en kvinna gör fel har en man gjort det tio gånger om!
  Éller???? Håller argumentet eller var det en halmgubbe från din sida?

 24. VD Says:

  Vad vi vet med säkerhet är att kvinnor föder ALLA våldtäktsmän och uppfostrar de flesta. Att regeringen, där både män och kvinnor bestämmer, inte vill tillföra specifika resurser som syftar till att bryta destruktiva mönster hos män. Arbetsmarknaden har gjorts ännu svårare för män medan den underlättas för kvinnor. Den psykiatriska vården för män är under all kritik.

  Enda sättet att bryta destruktiva mönster är att ta problemet med männens ensamhet och utanförskap på allvar. Förr eller senare slår det slint och det visar sig på olika vis. Fortfarande finns attityden kvar att män får skylla sig själva i allting (även pojkar). Feminismen har bara skapat ett ännu större motstånd till att hjälpa män och antagligen bidragit till ett förakt mot kvinnor hos somliga redan sjuka individer.

  Men feminister stryper ju och bromsar hjälpinsatser för män, exempelvis så försökte de kidnappa de få mansjourerna till att handla om att män ska söka hjälp där för att de slår kvinnor, inget annat. Då undrar man vilket samhälle de vill ha, när de jobbar EMOT männens välbefinnande. Det drabbar kvinnor själva sedan.

  De flesta serievåldtäktsmän har hamnat i ett isolerat liv där psykisk sjukdom sakta skapats och vanföreställningar och farliga ideer utvecklats, som sedan blivit verklighet. Oftast är ju hela uppväxten problematisk.

  Mansjour, kristelefon, socialtjänst, och vård för män behöver tillföras resurser. Program ska utvecklas ur ett manligt perspektiv, där man ser till hur män reagerar och hur mansrollen påverkar det sociala livet. Män har noll inflytande över reproduktionen, därför blir det en annan roll för män i samhället.

  Man skulle kunna börja med informationskampanjer i skolor om hur männens problem kan se ut i samhället och väcka intresse att starta killjourer. Sedan bör det naturligtvis finnas minst lika många mansjourer som kvinno-dito. Politiker måste ställas mot väggen i sådana frågor av journalister så de får förklara varför de inte tycker att förebyggande verksamhet är lönsammare än våldtäkter, misshandel, mord, självmord, utanförskap, social misär, kriminalitet mm.

  Hårdare straff eller fler lagar är ingen lösning, en person som hunnit utveckla psykisk sjukdom bryr sig inte om straff eller lagar. Ett dödsstraff kan till och med fungera som en trigger.

  Jalmert tycker det är bra att fler blir fällda, men det bästa är väl om inget brott sker?

 25. michaeleriksson Says:

  Nej: Detta är en sakligt korrekt utsaga om man tittar på tex politisk propaganda eller typiska feminstiska bloggar. (Bortsett från att ”tio” är bildligt menat.) Så gott som all kritik som riktas mot Pär är för just sådana saker som feministerna själva gör i betydligt större utsträckning—och om man då betänker att Pär motiveras av behovet av en motpol till den feministiska propagandan…

  I övrigt: Vem har här talat om kvinnor och män? Feminister kan vara män eller kvinnor. Även om vi utgick från att bara kvinnor vore feminister håller inte jämförelsen, då en specifik underkategori med ett bekannt negativt beteende berörs. På samma sätt är manliga rånare tio gånger våldsammare än [nästan valfritt namn].

 26. Janne Says:

  Barnpornografi pga tecknade bilder
  http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article1475275/Den-dubbelt-domde.html
  Snart gäller våldtäktsbegreppet väl också våldtäkt på seriefiguer. Allt enligt den billiga feministiska skitlogiken.

 27. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Mimmi Pigg

  Säger det samma. Hur kan någon på allvar sitta och påstå sådan smörja som att de allra flesta män inte är våldtäktsmän? Jalmert har rätt: det är typiskt för män (och speciellt män med makt) att våldta.

 28. Sigvard Says:

  I en film på Axess:

  http://www.axess.se/Tv/webbtv.aspx?id=2451

  ställde Sigmund Freud frågan till sin patient prinsessan Marie Bonaparte:

  ”Vad vill kvinnan? Jag har aldrig lyckats förstå det”.

 29. Mäktiga kvinnor lika grisiga som mäktiga män « GenusNytt Says:

  […] Jag bloggade om saken igår här. […]

 30. Olle Says:

  Mimmi Pigg: Pär kan vara lite motsägelsefull eftersom han i vissa inlägg skriver vad han själv tycker, att alla ska betraktas som individer, medan han i andra inlägg tillämpar en spegelvändning av det feministiskt kollektivistiska tankesättet (för att låta feministerna smaka sin egen medicin).

  Är man medveten om detta så har man inga problem att förstå den här bloggen.

 31. Kim Says:

  Jag misstänker, som många andra här i tråden, att maktmannen Professor Klänning projicerar sina egna skuldkänslor på andra män. Han får sannolikt ofta bekräftelse. Men ibland möter han motstånd och då har han ett redskap som ändå kan bekräfta hans maktövertag, nämligen den fysiska styrkan. Skrämmande!

 32. Merkurius Says:

  Ja, det är sannerligen skrämmande.
  När det kommer till ämnet psykologer som inte har patienter, utan använder sina kunskaper till att skaffa sig makt inom andra områden, finns det en hel del som förblivit osagt. Obegriplig hybris att han ger sig ut i samhällsdebatten bara. Men det tillhör ju sjukdomsbilden i föloppets senare skeden.

 33. En läsare Says:

  Har också träffat Jalmert IRL. Ett ord: creepy.

 34. Manshatare och Västhatare – Slaget om Breiviks ideologi « Aktivarum Says:

  […] har disciplinen som marknadsför åsikten att män är värdelösa mestadels representerats av Lars Jalmert men på sistone har vi sett allt mer av en viss Niklas Järvklo (Jalmert Jr.) ”I en […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: