Ännu en ledarskribent tar mitt parti

by

Härom dagen bloggade jag om att Nya Wermlands-Tidningens huvudledare kallade min bok ”Sex feministiska myter” för ”historisk”. Nu har jag tack vare tips från ”Kristin” sett att ledarbloggen på tidningen Corren tar mitt parti mot feministerna. Jag citerar ledarskribenten Maria Björk Hummelgrens blogginlägg:

”Kolla gärna in den oblodiga massakern av FI:s talesperson Carl Emanuelsson av mytmördaren Pär Ström (se tidigare inlägg) http://svtplay.se/v/2428845/gomorron_sverige/missgynnas_man_?sb,p119636,4,f,-1

Ska man skratta eller gråta? Visst är det glädjande att en fritänkare som Ström så enkelt genomborrar FI:s ihåliga argument. Samtidigt är det sorgligt att en sådan förvrängd världsbild som FI:s uppfattas av så många som sanningen. Hjärntvätten fungerar ju uppenbarligen på en del, och det är skrämmande.”

Läs blogginlägget här.

För övrigt, det är ganska underhållande att höra Parisa Amiri i TV4 Nyhetsmorgon göra reklam för min bok (utan att hon verkar förstå det) fast hon verkar hata den. I ett samtal med programledaren Tilde de Paula sa programmets omvärldsbevakare Parisa Amiri så här igår (efter att hon redovisat ett Twitter-meddelande från någon som tyckte att jag inte borde få vara med i teve):

”.. Pär Ström. Det är han som har skrivit den här boken om feministiska myter…jättejobbig… jag vill inte ha med honom i programmet heller, för jag tycker det är så här… Det är inte en mänsklig rättighet att vara i teve, och, ärligt talat, hans åsikter har ingen underbyggd argumentation över huvud taget. Varför ska han liksom få vara med och … harva på i teve här i intervjuer?”

Ingen underbyggnad? Jag har 112 källhänvisningar i boken, varav många till vetenskapliga forskningsrapporter.

Se teveinslaget här, det börjar 07.15 in i klippet.

Min bok kan laddas ned gratis som pdf här

Annonser

37 svar to “Ännu en ledarskribent tar mitt parti”

 1. Jens Vegeby Says:

  lol på tv4 🙂

 2. Clabbe Says:

  Parisa Amiri har ofta uttryckt radikalfeministiska åsikter. Och tidningen hon jobbar på, Nöjesguiden, är starkt radikalfeministisk.

  Parisa Amiri intervjuade Gudrun Schyman inför valrörelsen (vilken tajming!) under i Nöjesguidens intervjuformat ”Mästerligt och döskalle”, vilket betyder att de intervjuade ska få både insmickrande och kritiska frågor.

  De kritiska frågorna brukar vara rena personpåhoppen, men några sådana fick förstås inte Gudrun, utan de var av typen ”Vilken politiker är den största mansgrisen?” och ”Hur töntigt på en skala från ett till tio är det att vara för jämställdhet, men inte våga kalla sig för feminist?”.

  http://www.nojesguiden.se/artiklar/doeskalle-maesterligt-moeter-gudryn-schyman

 3. profanum_vulgu Says:

  Din åsikter är dåligt underbyggda för hon tycker att det är sådär! 🙂

 4. John Nilsson Says:

  Ja, det var väl ett skönt självmål av Parisa Amari. Rolig kommentar också: -”Det är inte en mänsklig rättighet att få va´ i TV, helt ärligt talat”… Tråkigt att hon ljuger dock, när hon påstår att ”hans åsikter [Pär Ströms] har ingen underbyggd argumentation överhuvudtaget”…

  Om dessutom Tilde de Paula gör verklighet av det hon säger, …”vi får kolla upp det till nästa söndag”…, ja, då är det väl bara för GenusNytt att tacka och ta emot… 🙂

  Tydligt är att Pär Ström ändå lyckas irritera en del feminister rätt rejält (även om de inte vill erkänna det), vilket inte skulle vara fallet om han bara ägnade sig åt att skriva rena absurditeter. Nu verkar det dock som feministerna redan har vissa känsliga områden, där det skavt och blivit lättirriterat sedan en tid, och där Pärs bok fungerar som det lilla ”kittlande grässtrå”, som får dem att ”rycka till” och vilja dra grässtråt ur hans hand…

 5. magnus Says:

  ”Tydligt är att Pär Ström ändå lyckas irritera en del feminister rätt rejält (även om de inte vill erkänna det), vilket inte skulle vara fallet om han bara ägnade sig åt att skriva rena absurditeter. Nu verkar det dock som feministerna redan har vissa känsliga områden, där det skavt och blivit lättirriterat sedan en tid, och där Pärs bok fungerar som det lilla ”kittlande grässtrå”, som får dem att ”rycka till” och vilja dra grässtråt ur hans hand…”

  Det här känns dock som ett tillfälligt fenomen. Pär fick väl ganska mycket uppmärksamhet när ”mansförtryck och kvinnovälde” släpptes, men dabatten om hur illa ställt kvinnor har det här i landet har ju kunnat fortgå nästan helt utan att ifrågasättas. Bara se på hur Gudrun Schyman kunde stå bränna pengar, var det överhuvudtaget någon i gammelmedia som satte sig upp mot denna lögnaktiga propagandeföreställning?

 6. Hamstrn Says:

  Gudrun gjorde ju indirekt de med pengar ännu rikare genom att förstöra sina egna… Vilket hon inte förstår för att hon är intellektuellt nedgången.

 7. JD Says:

  Det är oroande att TV4 säger att vissa människor ska censureras i TV bara för att dom har vissa åsikter.

  Ja, Parisa representerar TV4 i och med att hon får synas i rutan och ha åsikter.
  TV4 är nästan skyldiga att låta Pär och Parisa öppet debattera i morgonsoffan angående Pärs bok.
  Förmodligen kommer Parisa att sjukskriva sig den dagen, om nu TV4 inte bestämmer sig för att skydda henne mot hennes egen okunskap.
  Vilket är mycket troligt!

 8. Jämställdhetsfeministern Says:

  Oroväckande att flera ledarskribenter öppet uttrycker åsikten att män och kvinnor ska ha lika rättigheter och skyldigheter. Uppenbarligen måste de få sig en rejäl omgång feministisk genusutbildning, så att de förstår hur fel de har.

  Alternativet är att de helt enkelt förbjuds att uttrycka sina åsikter offentligt, så som Parisa föreslår. Det kanske kan bli en ny lag i Sverige att kritik mot feminism blir ett brott? FRA skulle ju kunna spana efter sådant. Så vi får ett slut på det här.

  Och Pär, du kanske har 112 källor. Men hur många av dessa källor är genusvetare, Gudrun Schyman eller Eva Lundgren? Just det. Hänvisar man inte till dem när man skriver om jämställdhet har man heller inga underbyggda argument.

 9. Gilbert Says:

  @ Hamstrn
  ”Gudrun gjorde ju indirekt de med pengar ännu rikare genom att förstöra sina egna… Vilket hon inte förstår för att hon är intellektuellt nedgången.”

  Jag håller med att hon är intellektuellt nedgången.
  Men jag är inte så säker på att hon inte har förstått att hon har förstört för ”sina egna”.
  Hon är ett cyniskt äckel.
  Mask och teater.

  Samhället kryllar tyvärr av sådana människor mer än någonsin.

 10. Men@Work Says:

  Haha! De klarar uppenbarligen inte att ta debatten, och då vill de censurera dig… Ni har väl hört talas om Streisandeffekten?

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Streisandeffekten

  Underbart underhållande att se feministerna göra självmål efter självmål. Tack Pär du har gjort mina dag! 🙂

 11. Hanen Says:

  Parisa Amiri gör bort sig riktigt ordentligt. HON – ska bestämma över vilka som har rätten att vara med i teve.

  Det är ett beteende som väääääldigt många retar sig på ganska ordentligt. Jag tror inte hon fick några pluspoäng hos majoriteten av tittarna.

 12. UCA Says:

  Har en viss förståelse för feministernas reaktioner. Här har man gått och trott på en teori i många år och sedan kommer någon och slår hål på den med en handfull meningar. FI:s talesman bekräftade för mig uppfattningen om att feministiska påståenden ofta helt saknar grund, istället rör det sig om det gamla logiska feltänket att ju fler som säger x, ju närmare sanningen kommer x.

 13. C Says:

  Det kanske mest pinsamma för Parisa Amiri var att hon överhuvudtaget inte hade någon underbyggd argumentation i sitt angrepp på Pär. Jag undrar verkligen varför en sån som hon – som i själva anklagelsen mot Pär gör samma fel som hon just håller på att anklaga honom för – ska få vara med i TV. Jag kan bara se en förklaring: hon är ung, kvinna och med invandrarbakgrund – dvs kvotering.

  Att PK-Tilde struntade i att påpeka att Pär inte var närvarande och därmed inte kunde försvara sig och istället berättade att hon inte läst boken (någon som är överraskad?) och därför inte kunde uttala sig är ett representativt exempel för TV4 generellt och Nyhetsmorgon i synnerhet.

 14. Olle Says:

  På söndag är det mors dag, så alla mödrar borde kanske få boken i present? Och sen se Pär i TV?

 15. Grönberg Says:

  EFTERLYSNING: Jag skulle vilja köpa Pär’s första bok i pappersforma av någon som har den kvar, den är slut och finns bara som PDF men skulle vilja ha hans första bok med mig när jag sticker utomlands 2 veckor i augusti, ska beställa hans andra, men vill ju också ha den första.

  Bor i västerås, finns även i stockholm rätt så ofta..

 16. ken Says:

  Lol! jämnställdhetsfeministern är ju för skön:)

 17. Daniel B Says:

  Pär!

  Ytterligare en bloggare som hyllar din bok:
  http://inteutanminasoner.wordpress.com/2011/05/20/de-feministiska-myterna-pa-vag-att-krackelera/

 18. JD Says:

  @ UCA

  ”Har en viss förståelse för feministernas reaktioner. Här har man gått och trott på en teori i många år och sedan kommer någon och slår hål på den med en handfull meningar.”

  Själv tror jag på Gud (vad det nu än är) och för mig räcker det inte med att någon slänger fram bevis och vetenskap för att Gud inte kan finnas.
  På något sätt verkar feminism vara något gudomligt för vissa människor då varken vetenskap eller bevis räcker som motbevis!
  Kan Gudrun möjligen vara Antikrist?
  Namnet Gudrun betyder ju ”hon som besitter hemlig kunskap.
  Kan denna hemliga kunskap möjligen komma från ett hemligt samfund av satanister som tänker ta över jorden en dag.
  Hon är hemsk!

 19. C Says:

  JD,

  man kan inte bevisa att Gud inte finns. Om Gud finns skulle han i princip kunnat skapat världen så att hans existens är obevisbar. Spelar ingen roll hur mycket logik som används. Människan är begränsad och därför finns det begränsningar för vad hon kan bevisa.

 20. GandalfGrå Says:

  Haha Parisa Amiri verkar inte precis vara den skarpaste kniven i lådan …;) det räcker väl med att säga så mycket om henne ..! Men joo kanske att hon är pinsam och okunnig och att hon helt oförtjänt får visa sin nuna i TV 😉 omvärldsbevakare (my ass) 🙂 finns det ingen som är bättre än henne som TV4 kan plocka fram..det kanske är just det som är pinsammast med henne att någon på tv4 anser att hon och hennes åsikter ska få komma fram obesvarade och oemotsagda….någon som tänkt på det…?!!

 21. Betahannen Says:

  Jag kan väl försiktigt påpeka att TV4, precis som SVT, anstränger sig å det yttersta för att fylla vissa kvoter i TV-rutan. Hennes roll i sändningen är inte att vara tendentiös och uttrycka personliga politiska åsikter utan att redovisa ”snackisar” på nätet. Hade jag varit hennes chef hade jag antingen tillrättavisat henne eller ersatt henne med en person som begriper sitt uppdrag.

 22. Grodan Boll Says:

  JD, C:
  Dessutom gäller positiv bevisbörda, annars slutar det med tekoppar i omloppsbana runt planeter.

 23. hamstrn Says:

  Att diskutera Guds existens är en ickefråga då frågeställningen: ”Existerar Gud?” är vare sig bevisbar eller falsifierbar. Således är tron individuell.

  Religionsfrihet; Rätten att tro samt inte tro på vad du vill och rätten att inte bli påtvingad andras tro eller icke tro.

  Religion är en ickefråga så länge den inte används för politiska syften därav sekulariseringen av stat och religion.

 24. hamstrn Says:

  Feminism torde således falla in under religion då deras förespråkare enbart tror på den samt att könsmaktsordningen, den största dogmen, inte är bevisbar eller falsifierbar.

  Rätten att inte bli påtvingad post-marxistisk avart feminism finns tyvärr inte än.

 25. hamstrn Says:

  Ska man basera ett samhälle på vad man tycker, tror, känner eller ska man basera ett samhälle på vad man via vetenskaplig metodik vet?

 26. Betahannen Says:

  Problemet med en långvarig indoktrinering i politisk korrekthet är att många tror att andra åsikter inte är tillåtna eller t o m olagliga. Därav begrepp som statsfeminism. Parisa tror uppenbarligen att TV4:s eller andra mediers uppdrag är att stänga ute åsikter som inte överrensstämmer med de politiskt korrekta (läs feminism, mångkultur).

 27. Petter Says:

  Om det nu inte är en mänsklig rättighet att vara i tv, varför ska då en massa unga kvinnor med invandrarbakgrund bli inkvoterade stup i kvarten (inga namn nämnda)?

 28. St. Augustine Says:

  Feminister arbetar INTE för jämställdhet. Dom vill bara bete sig så som dom berättar att män beter sig, vilket inte stämmer med verkligheten.

 29. Betahannen Says:

  Petter: Såväl TV4 som SVT har en strikt politiskt korrekt agenda. För att kunna kritisera andra organisationer för brister i anbefalld feminism eller mångkultur måste man själv vara perfekt kvoterad. Därför reportrar i regionala nyheter som bryter kraftigt och inte kan ett dugg om regionen eller unga naiva tjejer som ska ”bevaka omvärlden” i TV4.

 30. C Says:

  hamstrn, 23 maj 2011 kl. 18:40

  Det svenska samhället är byggt på subjektiva (och i viss utsträckning godtyckliga) åsikter som att det är fel med dödsstraff, våldtäkt, avtalsbrott, djurplågeri, rasism, med mera.

  Dessutom, gud kan existera oavsett om någon hävdar positiv bevisbörda eller inte. De som är troende ser dock inget behov av att bevisa Guds existens. Medan de som inte tror inte heller vill bevis den samma. Vilket rimligen leder till att ingen kommer göra ett seriöst försök till bevis.

 31. Betahannen Says:

  Så det här är en tråd om eskatologi? Så vi som håller oss till ämnet ska lämna tråden då?

 32. C Says:

  Betahannen,

  Skulle du på ”Mankoskis smärtskala” från 0-10 kunna identifiera exakt hur jobbigt du tycker det är att några kommentarer här ovan avviker från ämnet? Oavsett så har du dock min välsignelse att fortsätta hålla dig till ämnet så väl som att avvika från det samma.

 33. Clabbe Says:

  Parisa Amiri bloggar om Pär:

  http://nojesguiden.se/blogs/parisa/lisa-magnusson-tar-sig-par-strom#comment-34787

 34. Betahannen Says:

  1! Det är dock vanligare på Genusnytt än på andra bloggar att kommentarer avviker från ämnet. Jag har inget emot utvikningar från ämnet men sker det för ofta så tappar jag intresset. Dessutom är det aningen respektlöst gentemot de som försöker hålla sig inom ämnets ramar. Man kidnappar s a s tråden.

 35. C Says:

  Respektlöst är förstås en subjektiv åsikt – men är det ändå inte att ta i lite väl mycket? I kön på ICA tillåter vi andra människor prata även om vi själv håller på att prata.

 36. Anders Says:

  Att säga att boken inte ska läsas, inte har något existensberättigande och att Pär Ström inte ska få komma till tals i (genus)debatten är faktiskt inget annat än fascistiskt.

  Jag trodde i min enfald att feministerna faktiskt kunde komma med vettiga, väl underbyggda argument för att bemöta Ströms bok, men det enda jag sett är tyckanden, och det fungerar inte.

  Då man debatterar ska man ju helst ha en bra blandning av ethos, pathos och logos, och feministerna har en hel massa pathos, men inte mycket till varken ethos eller logos, och då framstår man (som ju framkommit) som hysterisk (precis som Reinfeldt i sin iver att inte vilja uppröra någon använder för mycket logos och blir stentråkig, men det är en annan debatt). Och det tycker jag är trist, för om feministerna, d v s de som utsatts för Pärs argumentation verkligen framstå som så undanskuffade så måste de kunna möta debatten på Pärs nivå – annars blir det bara gap och skrik och det blir ingen vare sig gladare eller klokare av…

 37. UCA Says:

  För övrigt: Notera Parisas logotyp på hennes hemsida.

  Hade det varit lika accepterat om det var en man med basebollträ och en kvinnas bröst istället? I think not.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: