Ännu en ledarredaktion hyllar min bok

by

(Egenberöm luktar illa, men jag publicerar detta för att ge råg i ryggen åt andra samhällsdebattörer som gillar min nya bok men tvekar att säga det av rädsla för den mäktiga statsfeminismen)

Nu har ännu en ledarredaktion skrivit en starkt positiv huvudledare om min nya bok ”Sex feministiska myter”. Det rör sig om Mariestads-Tidningen.

De tycker att jag gör ”processen kort med några av feminismens myter”. Vidare skriver de bland annat:

”Ströms bok är därför ett viktigt inlägg i debatten. Den samlar och tillgängliggör mycket relevant forskning och gör det omöjligt att utan vidare hävda dessa myter i fortsättningen. Jämställdhet är till för alla, män som kvinnor. Debatter som inte utgår från verkligheten utan från ideologier kommer sällan leda till förbättringar.

Ström har med sin bok gett alla vänner av verkligheten ett redskap. Nu är det upp till oss andra att beväpna oss med denna kunskap och använda. När radikalfeministerna kommer med sina påståenden nästa gång kommer det inte saknas motargument.”

Tack, Mariestads-Tidningen! Jag bockar och bugar! Låt oss tillsammans använda fakta för att kämpa för sann jämställdhet!

Du kan läsa ledaren här (som pdf, gå till sidan två, överst till vänster). Du kan läsa tidigare ledare i andra tidningar som berömmer min bok här och här.

(Min bok ”Sex feministiska myter” kan laddas ned här)

26 svar to “Ännu en ledarredaktion hyllar min bok”

 1. Matte Says:

  Varför blir inte feministerna GLADA när det visar sig att det är just myter.

  Nej de blir sura?? Vill de vara diskriminerade, ger det fördelar som de inte vill förlora?

  Vad har feminismen för agenda?

 2. barfota Says:

  Grattis igen Pär och tack till alla nyktra och sunda tidningar som för en gångs skull gjort sig kvitt de feministiska skygglapparna som alltför länge skymt deras objektiva synfält.

 3. Lövet Says:

  @Matte: (Och där klev jag upp på käpphästen) Feministerna har skaffat sig en maktplattform: Den kallas omväxlande: ”Könsmaktsordningen”, ”Kvinnans underordning”, ”Mäns våld mot kvinnor”, ”Lönediskriminering”, ”Sexualiserat våld”…
  …osv, osv (i all oändlighet).

  De behöver vidmaktålla denna för att kunna stå där på den media-politiska toppen, brännande pengar (bildligt och bokstavligt) och säga sig representera dessa ”stackar underordnade” kvinnor som inte kan förstå sitt eget bästa.

  De behöver könskriget för sin maktposition, därför bedriver de det på alla fronter.

  Än en gång: Kolla twitter, där haglar invektiven och t o m hoten…

 4. JD Says:

  Alltså…
  Det är så jäkla viktigt att påpeka att din bok Pär inte alls är mot kvinnor eller att den på något sätt skulle kunna göra det sämre för kvinnor utan tveklöst är det helt tvärt om, att kvinnor äntligen får upprättelse genom din bok!
  Män och Kvinnor är olika men ändå precis lika kompetenta att ha vilka positioner som helst i samhället. Könet saknar betydelse i fråga om kompetens och förmåga! V är alla individer med både starka och svaga sidor!

 5. Men@Work Says:

  Grattis Pär! Andra fakta förutom de sex myterna som sprids av radikalfeminismen handlar om sexualpolitik och sexbrott. Dessutom sprids mycket falsk information om prostitution och sexarbete. Jag rekommenderar alla att ni läser boken ”Porr, horor och feminister” av Petra Östergren så får ni se hur mycket elände feministerna skapat genom att lobba in morallagar i vår lagbok.

 6. Men@Work Says:

  PS. Jag menar naturligtvis ”lögner”, inte fakta…

 7. KGW Says:

  Underbart att läsa. Jag blir glad när jag ser att den tas emot och inte bara råratas, som saker inom detta känsliga område lätt annars kan göra.

  Jag är inne på halva just nu (började läsa sent igår). Mycket intressant läsning.

 8. gealach Says:

  Intressant att se så många positiva reaktioner på boken, jag var helt beredd på att se den sågas per automatik. Ska bli kul att läsa den, vilket jag inte haft tid till ännu.

 9. Leif Says:

  ”…vänner av verkligheten…”
  Vilken underbar formulering!

 10. Olle Says:

  Matte: feminismen är lika rädd för att samhället ska bli jämställt som socialismen är rädd för att arbetarklassen ska bli medelklass. Då försvinner ju deras egen maktbas.

 11. Henrik Says:

  @Olle: Ett bättre ordval vore att säga att om vi blir jämställda så är feminismen förverkad.

 12. Man United Says:

  Hittade den här artikeln i Sydsvenskan. Visst är det genialt. Först plågar man och torterar en pappa i fem-sex år, sedan åtalar man honom då han till slut galen av sorg skriver sin hjärtas mening till svinpälsarna.

  Var? I Lund naturligtvis.

  http://www.skanskan.se/article/20110523/LUND/705239823/1012/-/upprord-pappa-atalas-for-mejl

 13. Tommy Jonsson Says:

  Har någon riksdagspolitiker som erhållit boken uttlat sig om den?

 14. Olle Says:

  Tommy Jonsson: Veronika Palm och några av hennes Sossekolleger avrådde folk från att läsa boken, eftersom ‘kunskap är makt’. Pär skrev en bloggpost om det häromdagen.

 15. Jämställdhetsfeministern Says:

  Man kan bevisa allt möjligt med fakta. Det är inget att bry sig om. Män (dvs patriarkatet) förtrycker och kvinnor är offer. Så är det bara.

 16. Clabbe Says:

  @Pär
  Hur är mottagandet av denna bok jämfört med din förra bok?

  Stämmer min känsla att det blåser mer positiva vindar i samhället nu än då?

 17. Jonas Says:

  Hade varit intressant om en politiskt röd tidning hade lika positiva ordalag. F-ismen kommer ju ursprungligen från liberalt håll, men kom att anammas av de frustrerade socialisterna vilke tycker det är OK om man tar sig friheter över andra i rättvisans namn.

  Om jag hade en PR-byrå hade jag definitivt riktat in mig på socialistiska tidningar och sälja på dessa de här ideerna.

 18. Jonas Says:

  Jämställdhetsfeministen: Du är tydligen inte i kontakt med ditt rationella tänkande just nu, för hade du varit det hade du insett att vi alla är offer för detta, på vårt eget vis. Det är alltid bäst att först gå till sig själv och fråga sig ”hur kan jag förändras för att göra någon skilnad eller åstadkomma förändring?”. De enda vi kan påverka är oss själva men att göra kvinnor till offer per definition, som att alla kvinnor är oskyldiga och alla män är skyldiga, är en mycket enkel bild som inte är riktigt sann.

  Män förväntas t.ex. ta ansvar men samtidigt får män skit för att de faktiskt tar ansvar. Hur får man det att gå ihop? Ödmjukhet efterlyses. Men kvinnor i dessa fall är lite som Israeler, vilka trivs i sin offerroll och då anser sig ha rätt att göra och kräva precis som de vill. Skulle man inte foga sig efter det är man antingen antisemit eller maskulinist – och det samtalet gick om intet.

  Om det är någots fel så är det samhällets fel. Manshat löser inte de problemen och problemen kommer inte heller att lösas innan vi vågar se problemen för vad de är. Pär har inte helt rätt i sina tankar, sett från ett psykologiskt och filosofiskt perspektiv, men han försöker i vart fall vara neutral och inte peka ut offer och förrövare. Det gör att vi kan ha kreativa samtal om utveckling, utan att någon part är viktigare än den andra eller känner den behöver bevisa något för att ha existensberättigande.

 19. Olle Says:

  Haha, Jonas fattar inte att Jämställdhetsfeministern är en parodi! Den typen av vansinniga feministiska uttalanden har blivit så vanliga att folk tror att det är på riktigt.

 20. C Says:

  Förr lr senare kommer Ström och hans pöbelsvärm här, som Olle-Bulle tex att retirera.

 21. juggen Says:

  Jonas:

  ”Men kvinnor i dessa fall är lite som Israeler, vilka trivs i sin offerroll och då anser sig ha rätt att göra och kräva precis som de vill. Skulle man inte foga sig efter det är man antingen antisemit eller maskulinist – och det samtalet gick om intet.”

  Är du medveten om att det där var ett direkt rasistiskt uttalande?

 22. Adalbert Says:

  Jonas säger – Men kvinnor i dessa fall är lite som Israeler, vilka trivs i sin offerroll och då anser sig ha rätt att göra och kräva precis som de vill. Du Jonas, att dina tankar är förvrängda av hat mot Israel är tydlig , men jag skall försöka upplysa dig ändå om sanningen om Israel, landet gör inte som dom vill, dom skulle mycket hellre syssla med de dom är bäst på , att leva ett normal liv , utan fruktan, dom är tvingade till att ständig vara i beredskap mot hotande tillintetgörande, men det förstår du inte , du har blivit så indoktrinerad av kommunister ock radikal feminister som hatar Israel , att du kan inte se klart, sorgligt …

 23. Isak Gerson Says:

  ”som gillar min nya bok men tvekar att säga det av rädsla för den mäktiga statsfeminismen”

  Yeah, you tell yourself that. Det är nog av PRECIS det där skälet folk inte tyckte om din bok. Egentligen var den nog jättebra 🙂

 24. PO Says:

  juggen frågade Jonas 25 maj 2011 kl. 23:15

  Är du medveten om att det där var ett direkt rasistiskt uttalande?

  Juggen, det var väl precis det Jonas ville visa. Feministerna försöker förtrycka männen med rasistiska påhopp.

 25. Gudrun Schyman vs Pär Ström – Del 1 « Aktivarum Says:

  […] en demokrati så diskuteras flera olika politiska perspektiv offentligt inför publik i ett forum och istället för en kyrka med rätt att formulera sanningen så har vi […]

 26. Skenheliga Schyman och den förhatliga standardavvikelsen | Medborgarperspektiv Says:

  […] mot väggen och förväntats gå i svarsmål, vilket gjort dem både ställda och förbannade. Ledarskribenter i flera dagstidningar har till och med ställt sig på Pär Ströms sida och uttryckt en befrielse […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: