Anti-feministisk ledare beskjuten på gatan

by

I Schweiz har ordföranden för den antifeministiska organisationen Verein Antifeministen (”Antifeministiska föreningen”), Urs Bleiker, blivit beskjuten med ett paintball-gevär. Ett flertal skott avlossades från en förbipasserande bil kl 23.45 på kvällen.

Först visste Bleiker inom om han blivit beskjuten med ett riktigt vapen eller inte, men det visade sig att han bara var lätt skadad. Nedan kan du se den skada som uppstod.

Urs Bleiker säger i en kommentar att han inte kan skrämmas till tystnad. Du kan se ett teveinslag om händelsen här. Du kan läsa om saken här, här, här.

När föreningen i höstas skulle hålla världens första internationella antifeministiska kongress utsattes evenemanget för hot från feminister. Beskydd av polis krävdes och kongressen fick flyttas och hållas på hemlig ort. Jag bloggade om det här.

Tack för tipset, Uffe på PappaRättsGruppen!

För övrigt 1: Sveriges Radio tar idag upp bloggen GenusNytt och min nya bok ”Sex feministiska myter”, och säger att det numera finns massor med bloggar som för fram mansfrågor och att det är en helt ny rörelse. Ordet maskulinism nämns (observera dock att denna blogg är jämställdistisk, inte maskulinistisk). Du kan lyssna på det i ”Nordegren i P1”, gå in här, scrolla en bit ned tills du hittar rätt program, klicka på högtalaren, spola sen fram till 08.10 in i programmet. Tack för tipset, Tommy Jonsson!

För övrigt 2: Ännu en attack på ”vita medelålders män”. Jag citerar Aftonbladet, som skriver om kungen: ”Men [PR-konsulten] Marianne Djudic tror inte att han [kungen] har hamnat i frysboxen för alltid. – Han kommer att fångas upp i ett nätverk av medelålders vita män när stormen har lagt sig. De tar hand om sina likar och håller varandra om ryggen.” Ja, vi vet ju alla att ”vita medelålders män” är ett suspekt och obehagligt släkte. Tack för tipset, Pär.

(Min bok ”Sex feministiska myter” kan laddas ned här)

Annonser

37 svar to “Anti-feministisk ledare beskjuten på gatan”

 1. Kantarellkungen Says:

  Passa dig, Pär. Du och Urs ser rätt lika ut på bild och i extrema rörelser flockas galningarna.

 2. 50/50 Says:

  Solanas syskon?

 3. 50/50 Says:

  (observera dock att denna blogg är jämställdistisk, inte maskulinistisk)

  Detta stämmer väl inte riktigt? Du är ju jämställdist men bloggen belyser likväl mansfrågor.

 4. Matte Says:

  Feminismen sjunker lägre och lägre för varje dag.

  Bedrövligt att feminism fortfarande anses så legitimt bland så många.

 5. Lorem Ipsum Says:

  Det var en tidsfråga innan det skulle hända. Jag undrar vad dessa induhvider trodde sig uppnå?

 6. Savoy Says:

  Jag har aldrig uppfattat Pär som maskulist (eller maskulinist, som en del kallar det).

  Det är en stor skillnad på att vara för jämställdhet (som Pär och många andra är) – och att vara maskulist. Eller feminist för den delen.

 7. Ulf Andersson Says:

  Tack Pär!

  http://www.dads-r-us.se/2011/05/25/anti-feministisk-ledare-beskjuten-pa-gatan/

 8. En läsare Says:

  Där orden tar slut tar nävarna vid.

 9. Jeremy Swanson Says:

  Although this was not a real firearm attack it is termed as ”Assault ” under Swedish law. However we all know the police will do nothing. Now try that out on a real female feminist and watch how quickly the police will react. Ah Yes Equality under law is such a fine thing…
  Experct more of this as the truth gets it. The activist must be doing something right to warrant such an attack. The truth is dangerous to the assailants

 10. R Says:

  HAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

  ååh, vad ni är roliga. stackars lilla vita mannen, högavlönad och sedan urminnes tider maktbetagen. beskjuten med ett paintballgevär. ojojoj.

 11. Gilbert Says:

  Hur var det nu med att ”våld” skulle vara en manlig genetisk defekt?

 12. Torstensson Says:

  R

  Du är är en idiot. Du tror att bara för att 3 % av männen har toppostioner i samhället så har alla det. Du är könsrasist.

  Fett lol på dej.

 13. capello Says:

  Hej!
  Mod är en bra egenskap …
  Följer intresserat den vidare debatten, se blogg http://capello.nu/bloggen/

  ciao

 14. Olle Says:

  Det där med ”lika rättigheter och lika skyldigheter” är tydligen så kontroversiellt att det kräver våld och hot. Många människors levebröd står ju på spel för all del, vad skulle alla genuspiloter och betalda samhällsdebattörer göra om någon avslöjade att kejsaren är naken?

  Radioprogrammet sen, var ju helt ute och cyklade, kvinnan i programmet ville ha en kritisk granskning av den nya mansrörelsen i samma anda som ROKS och Eva Lundgren avslöjades i TV-programmet ‘Könskriget’. För det första finns många skillnader, mansrörelsen är en idéell gräsrotsrörelse medan feminismen är upphöjd till statsreligion och erhåller miljoner i skattemedel.

  Ett sån granskning är det väl ingen som är rädd för, de skulle verkligen behöva koka soppa på en spik för att hitta några oegentligheter. Men man får väl anta att de som står upp för vår rätt att värja oss mot falska anklagelser om våldtäkt, pedofili och liknande skulle granskas extra hårt, och att de skulle hitta någon smear med en sån vinkel.

 15. Olle Says:

  R, du får gärna agera måltavla nästa gång jag skjuter prick med min paintballbössa. Det är ju inte så farligt, det säger du ju själv

 16. En läsare Says:

  R

  Så enligt dig vore det okej om överklassfeministen Schyman, bosatt i Vellinge, blevo paintballbeskjuten?

 17. 50/50 Says:

  ”HAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

  ååh, vad ni är roliga. stackars lille judemannen, högavlönad och sedan urminnes tider maktbetagen. beskjuten med ett paintballgevär. ojojoj.”

  R upp i dagen….

 18. Matte Says:

  R har förmodligen nyligen läst kurs 1A i härskarteknik.

  Övning ger färdighet, men här biter det dåligt 🙂

 19. 50/50 Says:

  @Olle

  När det gäller kommentarer på internet är dom inte värda någonting, de kan vara skrivna av vem som helst i vilket syfte som helst.

 20. Pether Says:

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/egypten-oppnar-grans-mot-gaza

  ”Palestinska kvinnor i alla åldrar och män under 18 och över 40, kommer att kunna passera utan visum, skriver Mena.”

  Jämställt?
  Man låser inne de som slåss för deras frihet.

 21. En läsare Says:

  @ 50/50

  Dina kommentarer är, med andra ord, inte värda någonting?

 22. Matte Matik Says:

  @Olle: ”Det finns en blogg som heter GenusNytt, det finns mansnätverk och en populär sida på Facebook som heter ‘Moderatmännen'”. Det låter som hon pratar om organiserad terrorism eller något medan ROKS fick en miljard (ej bekräftat) och hade en ledare som påstod att ”män är djur”. Men visst, de verkar ju inte vara intresserade av saklig debatt (t.ex. Schyman & Veronica), då ligger personlig smutskastning närmare till hands. Det kommer vi att få se mer av.

 23. 50/50 Says:

  @En läsare

  Exakt, för en kritisk granskning är dom värdelösa. Vem som helst kan ha skrivit dom.

 24. En läsare Says:

  @ 50/50

  Jag håller inte med. Ett tankeutbyte är ett tankeutbyte, oavsett om det sker anonymt eller inte.

  Signaturer som R finns i verkligheten, tänk Schyman.

 25. Jack Says:

  En ”tanke” via ett anonymt kommnetarsforum får en mycket striktare saklig prövning än något som sägs av en person IRL. Eftersom man är anonym kan man luras utan att de spelar roll men å andra sidan har ”tanken” man förmedlar ingen fästkraft baserat på ens ”mänskliga styrka” och viljan att enas som nästan bara finns irl. Internetforum fungerar således bra för de som vill luras men också för människor som fokuserar på innehållets egna styrka istället för vem som säger det.

 26. 50/50 Says:

  @En läsare

  Å andra sidan kan ju alla signaturer här utom just din vara skriven av samma person.

 27. C Says:

  Hahahahahahahahahahahaha ….. vilka småungar ni är här inne. Först en bok utan trovärdiga källor, ofta utan angivelse av sidnummer etc, sen börjar könskriget bli lite mer bokstavligt med paintball. Klarar ni aldrig att krypa ur er sandlåda, män är djur, kvinnor är bäst. Girl power for ever, come on, go girls, ta för er nu innan Ströms Talibansamhälle är här.

 28. Olle Says:

  50/50 Kommentarer som skrivs i eget namn på Internet kan vara ganska farliga, Ingrid Carlkvist blev av med jobbet och Daddys blev både stalkad av dårar samt blev kritiserad och hotad av myndigheter för att han skrivit vad hans dotter hette (vilket sker dagligen på tusentals andra föräldrabloggar i Sverige, utan att ifrågasättas). Med mera.

 29. C Says:

  Stalkning och bla bla bla, vilka spöken ni ser här …..

  Män är (o)djur …..

 30. 50/50 Says:

  Ska man orka mata trollet!

 31. Torstensson Says:

  C

  När ska du tacka oss män för att du lever i ett välfärdssamhälle?

 32. A+ Says:

  Tusan också, nu har man låtit lura sig av ett troll igen! Gratulerar C, jag gick på det!

 33. max Says:

  Har bott i USA senaste 20 aren och horde haromdagen att har ar 80% av alla 100-aringar kvinnor. Borde det inte satsas lite pa mannens halsa?

 34. C Says:

  hahahahahahahahahahahaaahahahahaha Jag är en feminist utan något riktigt argument som inte är något mer härskartekniken förlöjligande och spamma en massa ‘ha’ hela tiden.

 35. En läsare Says:

  Med tankeutbyte menas alltså genomtänkta åsikter, inte trolligt trams.

 36. Anders Says:

  ”En läsare säger:

  26 maj 2011 kl. 5:29
  Med tankeutbyte menas alltså genomtänkta åsikter, inte trolligt trams.”

  Finns det ingen moderator här som kan rensa ut skit som t ex Jämställdhetsfeministern och C vräker ur sig? Jag har svårt att ta de här två individerna på allvar när de bara tramsar.

 37. Dan Says:

  @ Anders, man måste acceptera att när man lyckas så trappar fienden upp sina aktiviteter. De här trollen finns i bloggen av och till. Att Pärs bok blev en framgång har skapat irritation bland femenister och dessa Talibaner tål inte sånt.

  Det gäller att inte bry sig så mycke om de och då försvinner de för eller senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: