Ättestupa för män vid 50 års ålder?

by

Thèrese Molander, som är ordförande för Moderata Studenter i Örebro, tycker att lagen om anställningsskydd (LAS) diskriminerar kvinnor. Det skriver hon i en debattartikel i Svenska Dagbladet, där hon också kallar äldre män på arbetsplatser för ”patriarkat”. Se rubriken:

Jag citerar Molanders inledning:

”Turordningsreglerna som tvingar företag att låta sist in gå först är ytterst diskriminerande och skapar stora problem i arbetet med att få samhället mer jämställt. Det är dags att reformera lagstiftningen”

Hur kan det vara ”ytterst diskriminerande” att den som är sist anställd får gå först? Lagen är ju könsneutral!

Jo, det handlar om att vissa yrken domineras av det ena könet, och i en del fall har stora ansträngningar gjorts att rekrytera personer av det andra könet (vanligtvis kvinnor). Det har alltså i många fall rört sig om en positiv särbehandling av kvinnor – med andra ord mansdiskriminering. I andra fall har andelen kvinnor som tar ett visst jobb successivt ökat på ett naturligt sätt.

Men varför skulle dessa personer särbehandlas vid nedskärningar? Varför skulle andra få sparken istället, så att nyanställda personer av ett politiskt korrekt kön (vanligtvis kvinnor) ska få vara kvar istället?

I de fall kvinnor curlats in på ett visst jobb är det ju ännu mer orättvist om de dessutom ska få förtur vid nedskärningar. Först positiv särbehandling vid rekryteringen – och sedan, som kompensation för att undvika en ”orättvisa” – ännu en positiv särbehandling.

Jag citerar mer ur Thèrese Molanders debattartikel:

”Ett exempel är tekniska yrken. I dag finns en stor problematik i att ytterst få kvinnor söker tekniska utbildningar, vilket gör att vi till exempel för väldigt få kvinnliga civilingenjörer, trots att dessa efterfrågas av branschen som arbetar hårt för att få jämställdhet mellan könen. Och när de hårda tiderna kommer får de ännu större problem med att upprätthålla jämställdheten: för det är ju så att de senast anställda är de så får gå först.”

Den retoriken finns det mycket att invända mot. Låt oss systematiskt beta av Molanders feministiska tankefel:

1. Vad är det för ”problematik” med att det finns få kvinnor i tekniska utbildningar? De som vill ha en viss utbildning söker den, och sedan rekryterar näringslivet de personer som tar examen. Lätt som en plätt – jämställt och fint.
2. Om det stämmer att kvinnliga civilingenjörer efterfrågas av ”branschen” så är det för att ”branschen” dragits med i hetsen att vara politiskt korrekt. Inte av sakliga skäl. För arbetsuppgifterna utförs ju lika bra oavsett kön.
3. Hon skriver att den så kallade branschen ”arbetar hårt för att få jämställdhet mellan könen”. Det bygger i så fall på en missuppfattning av vad jämställdhet är. Genom att helt enkelt strunta i kön vid rekrytering så uppträder ett företag hundra procent jämställt. Det kräver ingen ansträngning.
4. Det där med ännu större problem att ”upprätthålla jämställdheten” stämmer inte heller, av samma skäl som i punkt 3.

Sedan väljer den unga kvinnliga moderata politikern att bli köns- och åldersrasistisk. Hon skriver:

”Det innebär att alla nyrekryterade, och däribland en växande kvot kvinnor, får lämna arbetsplatsen. Kvar finns patriarkatet av äldre män.”

Är det något fel med äldre män på en arbetsplats? I så fall vad? Exakt vad menar Molander? Och vilken lösning förespråkar hon – kanske ättestupa för manliga medborgare vid, låt oss säga, 50 års ålder?

Eller ska de få leva vidare på nåder bara de inte besudlar någon arbetsplats med sin patriarkala framtoning och därigenom hindar duktiga unga kvinnor från att ta sig fram? I så fall måste väl rimligtvis pensionsåldern för män sänkas radikalt. Hur ska det i så fall finansieras? Och vad säger de kvinnor som måste jobba högre upp i åldrarna?

Jag undrar också varför skribenten kallar manlig äldre arbetskraft för patriarkatet, en föraktfull term. Med vilken rätt uttrycker hon offentligt förakt för manliga medborgare som passerat en viss ålder? Anser Molander att till exempel hon själv är bättre eller mera värd än en äldre manlig medborgare? Är det i så fall en människosyn som moderata samlingspartiet står för, eller är det Molanders egen människosyn? Väljarna vill nog veta.

Jag är också nyfiken på exakt vid vilken ålder som en manlig anställd inträder i patriarkatet. Kan vi få svar på det, Thèrese?

Sedan skriver Thèrese Molander:

”På grund av diskriminerande lagar ges kvinnorna ingen chans att göra karriär inom dessa mansdominerade, tekniska yrken.”

Återigen: Vadå ”ingen chans”? Lagen är ju könsneutral! Hur kan en könsneutral lag kallas diskriminerande? Det känns som orwellianskt nyspråk – ”krig är fred” och ”frihet är slaveri”. I Sverige år 2011: ”Könsneutralitet är kvinnodiskriminering”.

Är detta ”de nya moderaterna”? Jag bara undrar.

Läs artikeln här.  Tack för tipset, Erik, Matte Matik, Joakim.

(Min bok ”Sex feministiska myter” kan laddas ned här)

Annonser

56 svar to “Ättestupa för män vid 50 års ålder?”

 1. Lövet Says:

  Det är dit vi är på väg: Först inför företagen mansdiskriminerande anställningskriterier. Dvs man väljer kvinnliga sökande framför män. Sedan vid lågkonkunkturen så gör man det igen – nu skall just tjejerna särbehandlas en gång till – inte för att de är nyanställda i allmänhet utan för att de är nyanställda tjejer – de (få) nyanställda killarna skall naturligtvis sägas upp…

  Nya Matriarkaterna förnekar sig inte

 2. barfota Says:

  Frågan är snarare vad vi män skall göra inför nästa val. Skall vi som vanligt springa till valurnorna med eld i baken och slösa bort vår värdefulla röst på ett parti med feministiska värderingar eller skall vi för en gångs skull vakna och protestera högljutt? Jag vet vad jag skall göra, vet du?

 3. Olle Says:

  Va? Moderata studenter nu också? Vad hände med den milt anarkistiska liberalismen de företrädde på 80-talet, när de bedrev svartkrogar, sände piratradio och gömde flyktingar undan utvisning? Christian Gergils kom tillbaka, allt är förlåtet!

 4. Gugge Says:

  Och sedan, när kvinnorna är i majoritet överallt, kommer de plötsligt till insikt. Det är ju Kvinnorna som gör allt jobbet! Lurade av patriarkatet!! Dom Svinen.

 5. JD Says:

  Nej jag orkar inte längre….
  uhhhhhhhhhhh!

  En person som har jobbat länge på en arbetsplats och förskansat sig kompetens samtidigt som den fasta lönen ger trygghet åt både personen själv och dennes familj ska alltså kunna få sina fötter undanryckta i ett nafs bara för att en ung kvinna ska ha platsen istället?

  Dessutom förtjänar personen detta öde eftersom han är MAN bland andra män på arbetsplatsen i ett Patriarkat???

  Det finns ingen hejd på hur cyniska och dumma i huvudet vissa feminister är. Jag brukar inte i vanliga fall påstå att personer är dumma i huvudet men jag kan bara inte låta bli den här gången!

  Skäms på dig din dumma, bortskämda snorunge!

 6. Pauli Sumanen Says:

  Är saken tvärtom? Män söker arbetsplats längre bort från hemmet än kvinnorna. Män byter arbetsplats oftare än kvinnorna. Det här är fakta.
  Så möjligheten, att sist gående är en man är större än att hon är en kvinna.

  Som statistiker jag ser situationen vara tvärtom än hon påstår. Att byta arbetsplats oftare är en fälla till mannen.

 7. Joakim Says:

  @Plle – du fråga vad som skett – i och med forna muren öst, WP respektive USSR föll samman har det stegvis ändrats riktning.
  Alla, tvärt-politiskt-över-partierna, undantag några få (även inom dem) såg med förfasa vad och hur man allt från kontrollerade och förtryckte folk. Samtidigt som det blocket (USSR) ville införliva fler i samma system.
  Tittar du på vad och hur man stegvis efter det försvunnet har man steg för steg kommet in i samma retorik och på god väg införa samma som då förfasades. Då i bla USSR var det tal om skydda folket mot något hot – här och nu är det också skydda folket mot något annat hot.

  Snappade själv upp ”Boken 1984 var menad som ett avskräckande exempel, inte en handbok.”.
  Lägger in länk till vart boken 1984 går läsa fritt på nätet, samt djurfarmen.
  Gäller passa på medan det går nå dem. Dem är fritt kopiera och sprida vidare.

  Delar av 1984, tar bla upp om kvinnorörelse 🙂

 8. Gubbe Says:

  Barfota framför ett intressant sätt att påverka.
  Tänk om alla män kryssade för män med jämställdistiska åsikter i nästa val! Åtminstone ickefeministiska män borde kunna göra det.
  Fördelen är också att det kan ske helt anonymt.
  Något att verkligen fundera över.
  Tack för tipset.

 9. Liberalen Says:

  Molander är en feministisk (könskommunistisk) grönsak.

 10. Clabbe Says:

  Om någon tvekade kring vad Moderaterna tycker och tänker, så vet ni det nu. Det går inte att rösta på vare sig alliansen eller de rödgröna.

 11. KGW Says:

  Jag förstår verkligen inte folks resonemang emellanåt. Det finns inte något som helst diskriminerande i den lagen. Sist in, först ut. Det är så jämställt det kan bli (när det gäller kön i alla fall).

  Det är jävligt typiskt för dagens rå-feminister att göra allt till något diskriminerande. En tidsfråga innan de lägger in en rapport mot universum om att det inte är OK att de är biologiskt utformade för att föda barn. Det är ju diskriminerande att de är de som blir befruktade.

 12. Man United Says:

  Det Nya Arbetarpartiet bestående av radikalfeminister,

  – Jag kan bara beklaga att kvinnors rätt och ställning väger så lätt när det gäller den här typen av frågor jämfört med andra typer av teorier som förs fram. Jag kan bara försvara det faktum som alla i Sverige känner till, nämligen att vi har ett självständigt, ickestyrt rättsväsende.

  Som dessutom utövar ministerstyre

  Det är just snyggt för alla kärnväljare som röstade på moderaterna för att de stod upp för oberoende rättsväsende och könsneutral politik.

  Reinfeldts uttalande och de svenska mediernas bevakning anförs som främsta skälet till att Assange inte skulle kunna få en rättvis rättegång.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/assanges-advokater-till-attack-mot-reinfeldt_5934601.svd

 13. Olle Says:

  Problemet är att det inte finns något alternativ, vare sig inom eller strax utanför riksdagen.

  SD tycker t.ex. inte att partnervåld som riktas mot män är ett problem, eftersom ‘det bara är att slå tillbaka’. Och utöver genusfrågan bör man kanske undvika SD även av andra skäl.

  PP har ju i samband med Assange-affären visat sitt rätta ansikte, när de plötsligt inte vill förknippas med sin forne idol.

  Återstår, tja, ingenting. Inte att starta ett nytt parti i allafall. För vi skulle nog må bra av färre partier i riksdagen, inte ännu fler. Bättre att försöka påverka Alliansen inifrån, för där finns fortfarande många som inte köper kollektivismen och feministpopulismen, även om de sällan vågar trotsa partipiskan offentligt.

 14. SE Says:

  Lite offtopic men iaf intressant: http://www.olika.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=121&Itemid=91
  en gammal klasskamrat talade sig varm om boken och om hur hennes son ”minsann inte skulle bli tvingad att bli vare sig pojke eller flicka pga sociala strukturer”. Tragiskt att även barn skall tvingas formas av feministiska myter. Om jag inte missminner mig förekom det under maos kina ett statligt experiment som innebar att könen skulle avsexualiseras, detta gjordes genom att män och kvinnor tvingades bära samma kläder och ha samma frisyrer. Dock har jag inte hittat någon konkret källa på detta, så finns det någon här som är mer bevandrad i kinas historia som känner till detta så skulle allt material uppskattas!

 15. Hamstrn Says:

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/myter-om-feministiska-framsteg-skapar-nya-myter_6194035.svd

  Pär (Per) Ström, börjar bli känd.

 16. Musse Pig Says:

  Gudrun Schymann har skrivit om Pär Ström i SvD idag. Tyvärr går av någon anledning min kommentar inte igenom.

 17. Savoy Says:

  Gudrun Schyman är som vi alla vet en fantastiskt duktig retoriker – och en skicklig politiker. Hon skriver mycket bra och övertygande – bortsett från att hon ljuger, skarvar och osynliggör.

  Pär bara måste få skriva en replik i SvD!

 18. Toddan Says:

  Häxa!

 19. barfota Says:

  @Gubbe

  ”Tänk om alla män kryssade för män med jämställdistiska åsikter i nästa val! Åtminstone ickefeministiska män borde kunna göra det.”

  Nej, så tänker inte jag, snarare så här att alla jämställdister sällade sig till ett parti som är emot feminism, rasism och andra diskriminerande dumheter. Jag är benägen att hålla med Olle som skriver…

  @Olle

  ”Problemet är att det inte finns något alternativ, vare sig inom eller strax utanför riksdagen.”

  Och eftersom detta inte finns så är det upp till oss jämställdister att tvinga fram ett sådant parti!

 20. UCA Says:

  Lisa Magnusson verkar ha surnat till efter att ha läst boken!
  http://rodeo.net/lisamagnusson/2011/05/21/sex-feministiska-myter/

 21. Obekväma sanningar Says:

  http://www.gp.se/kulturnoje/tv/1.636323–en-gubbig-fyllemiddag-

 22. Jämställdhetsfeministern Says:

  Härligt att även Moderaterna nu verkligen omfamnar feminismen helhjärtat. Gudrun Schyman själv kunde inte sagt detta bättre.

  Therese Molander har rätt i att det är ett enormt problem att vissa arbetsplatser i Sverige fortfarande domineras av män. Det bevisar att patriarkatet fortfarande förtrycker kvinnor i detta land. Den enda lösningen är att ta bort anställningsskyddet för män, så att LAS i fortsättningen bara gäller för kvinnor. Ingen man bör få anställas på ett företag, så länge det finns en kvinnlig sökande och ingen kvinna bör få sägas upp från ett företag, så länge det finns en man anställd. Så att det blir jämställt!

 23. Jack Says:

  barfota,

  ”vakna och protestera högljutt?”
  En protest idag skulle väl på sin höjd dra tusen medborgare och hur många av dem är redo att riskera sitt liv?

  Det behövs ett nytt parti för att sätta eld i baken på de gamla.

 24. Jack Says:

  Personval är förstås ett alternativ om det finns några att rösta på

 25. Olle Says:

  Lisa Magnusson är nog den första som försöker ge Pärs bok ett sakligt bemötande, men jag kan inte påstå att hon lyckas särskilt bra.

  För det första så håller hon med honom i sak på hälften av hans sex punkter, men väljer ändå att sabla ner honom pga formsaker eller att hon tycker att hans definition på kvotering inte stämmer (när det i själva verket är Lisa som har fel).

  För det andra så gör hon själv just det fel hon kritiserar Pär för när hon försöker bemöta de punkter hon inte håller med om. Hon hittar på och tycker en massa. Dock utan att använda logiskt resonemang för att komma fram till sina slutsatser, till skillnad från Pär vars resonemang från rådata till slutsats är lätt att följa.

  Utrymmet här räcker inte för att gå ner på detaljnivå, men hon har fått en hel del saklig kritik i sitt eget kommentarsfält.

 26. Sigvard Says:

  Gissa varför ledarskribenten i Mariestadstidningen var så påläst?

  Svar: Hon hade läst min bok.

  Se hennes recension: http://psykopat.info

 27. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Att klasskampen är long gone, och borgar brackor inte gör sig besvär med att kalla sig jämställdister eller antifeminister inom moderaterna är lite av ett ödets ironi.

  Therese Molander har rätt i att det är ett enormt problem att vissa arbetsplatser i Sverige fortfarande domineras av män. Det bevisar att patriarkatet fortfarande förtrycker kvinnor i detta land.

  Snyggt jobbat jämställdhetsministern, fascism och kommunism=feminism.

  LAS ska endast gälla män! Fackföreningar ska börja att endast gälla män! Hela väldfärdssystemet ska delas upp i ett manligt och kvinnligt attribut. Skatterna ska separeras. Varför ska män betala för sådana fascistkommunister som förtrycker och utövar maktmissbruk på sitt eget folk.

  @ Olle

  Helt rätt , pp är pinsamma. Nytt parti…

 28. Hieronemus Says:

  Jag tycker att det är utmärkt om alla vi gubbar får lämna arbetsmarknaden. Jag har själv gjort det i den utsträckning det nu är möjligt då man också skall ha mat på bordet. Jag kommer dock aldrig mer att ha hög lön – över 1 milj kr per år – därför att jag inte vill stödja den feministiska staten.
  Det är så konstigt att inte feminister inser att det blir mindre resurser till kvinnor dess mindre män jobbar.

 29. Olle Says:

  Barfota: Det finns ett parti som är emot feminism, rasism och andra dumheter. Liberaldemokraterna tror jag de heter. Problemet är att Alexander Bard sitter i styrelsen, så de är starka motståndare till kärnfamiljen också.

  Daddys bloggade för ett tag sen om hur han blev bannad från deras forum och hänvisad till KD pga sina åsikter i familjefrågan.

 30. barfota Says:

  @Olle

  ”Det finns ett parti som är emot feminism, rasism och andra dumheter. Liberaldemokraterna tror jag de heter. Problemet är att Alexander Bard sitter i styrelsen, så de är starka motståndare till kärnfamiljen också.”

  Tja det finns väl iofs. SPI också, visserligen kan det kanske kännas gubbigt/gubbigt med tanke på deras partinamn men alla skall vi förr eller senare bli pensionärer så man kan ju se det som en slags pensionsförsäkring 😀
  Alexander Bard… Allvarligt talat, jag känner inte något större förtroende.

  Jag vill se ett mycket hårdare aktivt motstånd mot alla dessa mossiga och omoderna feminist-muppar, dags att de borstar av sig spindelväven och kommer ut i friska luften.

 31. Jonas Says:

  Jämställdhetsfeministern: Det blir det väl inte alls det – eller hur får du det att gå ihop? Vi har ju olika talanger och begåvningar och dessa ska ju allti först och främst tas till vara på, eller hur? Det du beskriver är ju att fiffla med siffror för att uppnå någon sorts 50/50 samhälle, som om alla hade gagnats av det. Men så funkar det ju absolut inte. Det ska ju vara den som är bäst lämpad för ett yrke, oavsett kön, som skall ha det yrket. Varken positiv diskriminering eller nepotism och andra gamla vanor får styra sån’t.

  Så fort vi påverkas av vad andra kan tycka så blir vi styrda. Jämställdhet går ut på att befria människor från andras tyckande och tänkande och eventuella värderingar. Eller tycker du jag har fel i det, kanske? Då finns det varken ork, tid eller plats för varken maskulinister eller feminister, vilka enbart ser med ena ögat och kopplat bort sitt rationella tänkande – ty dessa verkar ha egna problem av sådan art att de känner behov av att detaljstyra så’nt som naturen själv sköter bäst.

 32. Jonas Says:

  Barfota: Motstånd mot feminister skall göras på ett minimalistiskt sätt. Ju mer man tar i, ju mer slår det tillbaka på en själv. Det moståndet ska bestå av är att marginalisera feministerna så deras förtroende görs obefintligt. Eftersom dessa är väldigt frustrerade och ser allt i svart eller vitt är det relativt enkelt att outsmarta dem. Feminism per definition bryter ju mot logiskt tänkande och alla som varit det minsta intresserade av filosofi vet med sig att klaga på andra och själv anse sig ha ansvarsfrihet är ett tecken på att man ser sin roll som långt viktigare än vad den egentligen är. Kalla det för ”hybris” eller ”storhetsvansinne”, men uppmärksamhet åt individer som inte är trygga i sig själv förstärker bara känslan av att det dessa säger sig stå för är rätt. Det är det sista vi vill de ska tänka, eller hur?

  Appropå poltiska partier har jag själv tankar om att starta ett jag kallar Socio-filosofiskt parti, vilket enbart går ut på hur vi människor ska förhålla oss till varandra, oavsett kön, ursprung, ålder… Jag är öppen för förslag på hur ett sån’t parti skulle se ut. Men viktigt att poängtera att det inte skulle gå att ordna in på den politiska skalan.

 33. RBK Says:

  Jag kommer ihåg på 90-talet när pappas sambo som då arbetade som undersköterska, beklagade sig över, att när nu Landstingen skar ner så fick de unga männen gå de som var så bra på att ”lyfta”.
  På min dotters friskola arbetar idag en kvinnlig rektor som är 73 år gammal, snacka om betonghäck, som hindrar unga kvinnor att komma fram.

 34. Sigvard Says:

  Jag missade en inskjuten förklaring, ovan. Ska vara:

  Gissa varför ledarskribenten i Mariestadstidningen – som berömde Pärs bok – var så påläst?

  Svar: Hon hade läst min bok.

  Se hennes recension: http://psykopat.info

 35. Torstensson Says:

  Therese Molander bör stiga åt sidan för en yngre kvinna med invandrarbakgrund.

  Therese Molaner är en vit västerländsk kvinna.

 36. Sigvard Says:

  Torstensson säger: 25 maj 2011 kl. 22:47
  Therese Molander bör stiga åt sidan för en yngre kvinna med invandrarbakgrund. Therese Molander är en vit västerländsk kvinna.

  Det var en kommentar med knorr. 🙂

 37. GummiSnodd Says:

  Herregud………….. vart är vi på väg

 38. Helena Says:

  GummiSnodd säger:
  26 maj 2011 kl. 2:28
  Herregud………….. vart är vi på väg

  Gummisnodd, den du frågor finns på en annan blogg.

 39. Johan Says:

  Hur tänkte du när du genomgående stavar hennes namn Thèrese, när hon heter Therése? Bara ett slarvfel, eller är det ett makttrick?

 40. barfota Says:

  @Jonas

  ”Motstånd mot feminister skall göras på ett minimalistiskt sätt. Ju mer man tar i, ju mer slår det tillbaka på en själv.”

  Bojkotta, fråga och ifrågasätt feministerna och deras smörja. Låt dem inte trampa på din integritet.
  Feminismen är mossig och gammalmodig med en unken manssyn helt enkelt.

 41. Stina Says:

  barfota säger: 27 maj 2011 kl. 1:19: ”Bojkotta, fråga och ifrågasätt feministerna”

  Hur ska man göra för att ”bojkotta” feministerna?

 42. barfota Says:

  @Stina

  ”Hur ska man göra för att “bojkotta” feministerna?”

  Man kan undvika att gynna företag och partier som inte är för lika rättigheter, skyldigheter, samma lagar och spelregler för alla, oavsett kön. Så försöker jag göra så långt det bara går. På samma sätt tar jag avstånd från rasister och nazister, inte tusan skulle jag medvetet gynna några av dessa avarter.

 43. Stina Says:

  barfota säger 28 maj 2011 kl. 12:38
  Man kan undvika att gynna företag och partier som inte är för lika rättigheter, skyldigheter, samma lagar och spelregler för alla, oavsett kön.

  Men hur vet man vilka dessa företag är. Finns det någon lista?

 44. barfota Says:

  @Stina

  ”Men hur vet man vilka dessa företag är. Finns det någon lista?”

  Nej inte än men det viskas om att en sådan är på gång.
  Följ GenusNytt så ser du snart vilka företag och partier du vill försöka undvika.
  Ett annat sätt är att faktiskt fråga företaget efter ”kvinnorabatter och liknande”, har de någon sådan diskriminering så kan man enkelt tacka nej till deras tjänster.

 45. Stina Says:

  Barfota, finns det inget bättre sätt än att tacka nej till dem som vill ge mig ett bättre pris?

 46. barfota Says:

  @Stina

  ”Barfota, finns det inget bättre sätt än att tacka nej till dem som vill ge mig ett bättre pris?”

  Det handlar inte om bättre eller sämre pris, det handlar om att samma spelregler skall gälla för alla.

  Vad just du skall eller inte skall göra i varje enskild situation kan jag inte råda dig om. Vad jag kan råda dig om är att lyssna till ditt eget samvete och handla efter bästa förmåga. Personligen så skulle jag välja ett annat företag om inte jag, min fru och mina barn fick exakt samma bemötande, oavsett kön.

 47. Stina Says:

  Barfota, finns det inga andra vägar förutom att skada den egna ekonomin?

 48. barfota Says:

  @Stina

  ”Barfota, finns det inga andra vägar förutom att skada den egna ekonomin?”

  Som sagt var så är det upp till din moral vad du väljer men jag kan inte förstå hur det kan skada din ekonomi? Till skillnad från männen så betalar du inte MER snarare mindre än vad en man får göra för motsvarande tjänst.

 49. Stina Says:

  Barfota, det skulle kännas bättre att få ett generellt beslut, än att en grupp idealister ska offra sig.

  Förresten, har du inte själv några förmåner t ex utgående från att du har en viss position i samhället? Dvs. annat än kön.

 50. barfota Says:

  @Stina

  ”Barfota, det skulle kännas bättre att få ett generellt beslut, än att en grupp idealister ska offra sig.

  Förresten, har du inte själv några förmåner t ex utgående från att du har en viss position i samhället? Dvs. annat än kön.”

  Visst skulle det kännas bättre om man kunde ändra på lagarna så att samma spelregler gäller för alla. Att vissa företag och politiska partier väljer att gynna vissa grupper är det inte mycket mer att göra åt än bojkotta och undvika dessa.

  Jag har inte någon makt, förmån eller gynnsam position för att jag är man, tvärtom! Det är den eviga lögn som feminister vill få folk att tro.

 51. Stina Says:

  Barfota, nu är du tillbaka på: ”ingen förmån eller gynnsam position för att jag är man”.

  Jag försökte visa att det finns många andra förmånsgrupperingar.

  Och då skriker ju Liberalen: @£$## kommunist!

 52. barfota Says:

  @Stina

  ”Barfota, nu är du tillbaka på: “ingen förmån eller gynnsam position för att jag är man”.
  Jag försökte visa att det finns många andra förmånsgrupperingar.”

  Jag är inte tillbakapå någonting utan har konsekvent sedan barnsben förespråkat och levt efter min övertygelse om att samma spelregler skall gälla för alla. Jag är alltså inte din motståndare, tvärtom, för om du tycker någon grupp öht. har någon förmån så skulle ju dessa försvinna med samma lagar och spelregler eller hur? Spotta istället ur dig vad du vill ha sagt då är det lättare att bemöta dig.

  ”Och då skriker ju Liberalen: @£$## kommunist!”

  Jag det får ju @Liberalen stå för, fastän jag kan inte hitta någonstans där någon har skrivit ”@£$## kommunist”, kan du?

 53. Stina Says:

  Barfota, ”@£$## kommunist” var en abstraherande sammanfattning av Liberalen.

 54. barfota Says:

  @Stina

  ”Barfota, ”@£$## kommunist” var en abstraherande sammanfattning av Liberalen.”

  Låt oss lämna andra utanför vår diskussion.
  Jag skulle bli glad om du svarar med ett enkelt JA eller NEJ på följande fråga.
  Anser du att samma skyldigheter, rättigheter och spelregler skall gälla för båda könen?
  Ja eller Nej?

 55. Stina Says:

  Ja.

 56. barfota Says:

  @Stina
  Tack, då jobbar vi var och en efter bästa förmåga för att nå dit. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: